«پدرِ ژن خوب»
معاون اول آقای پزشکیان، آقای عارف، مدرک دکترای مهندسی برق خود را از دانشگاه استنفورد آمریکا دریافت کرده و سابقه معاون اولی آقای خاتمی، رئیس جمهور سابق را در کارنامه مدیریتی خود را دارد.
ایشان غیر از افتخار داشتن مدرک غیر ایرانی و خدمت مهم در دولت اصلاحات که متهم به مفاسد بزرگ اقتصادی در ایران بوده است! دارنده ی فرزندی با ژن خوب نیز می باشد که در سال های دولتمندی اصلاحات بر مناسب مختلف، تکیه داشته است!
امیدواریم که این انتخاب آقای پزشکیان، برای بار دوم، سبب تساهل ورودِ ژن های خوب در سطوح مختلف مدیریتی نشود و نتایج فاجعه بار مدیریت های فشل آقازاده ها تا سال های متمادی بر دوش کشور باقی نماند!
✍🏻فاطمه شکیب رخ
#ژن_خوب
@Ghalamzaniii
«علمای مدفون در حرم امیر المومنین علیه السلام»
سید ابوالقاسم موسوی خویی (زادهٔ ۲۸ آبان ۱۲۷۸ در خوی – درگذشتهٔ ۱۷ مرداد ۱۳۷۱ در کوفه) فقیه، اصولی، مفسر قرآن، متکلم، محقق علم رجال و مرجع تقلید شیعه امامیه بود. او از تأثیرگذارترین و پُرمقلدترین مراجع تقلید شیعه بهشمار میرفت.
ایشان استاد اکثر مراجع تقلید شیعی کنونی بهشمار میرود، بهگونهای که بین فقها و مراجع تقلید شیعه از او با عنوان استادُ الفقها و المجتهدین - زعیم حوزوات العلمیه یاد میشود.
آیت الله خویی در عمر بابرکت خویش، حوزههای علمیهٔ فراوانی تأسیس کرد و کمکهای بشردوستانهٔ بسیاری را به مردم خاورمیانه و جنوب آسیا فرستاد.
در رابطه با حکومتهای داخل ایران، سید ابوالقاسم خویی، تا پیش از مرجعیت، بیانیهها و اطلاعیههایی در محکومیت اقدامات حکومت پهلوی صادر کرده، در یک دوره بیش از ده ساله، تقریباً سیاست سکوت را در پیش گرفت و سپس در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی در ایران در بهمن ۱۳۵۷ش، به حمایت از امام خمینی و انقلاب اسلامی پرداخته است.
مشهورترین فرزندان سید ابوالقاسم خویی که از عالمان دینی بودند، عبارتاند از: سید جمالالدین، سید محمدتقی، سید عبدالمجید و سید علی.
مدفن سه فرزند ایشان و دو تن از دامادهای ایشان در حجره این عالم بزرگ در صحن حرم مطهر است.
درباره علت مرگ و یا شهادت ایشان توسط صدام، اختلاف نظر است؛ مشهور آنست که این بزرگواران به دستور صدام به شهادت رسیدند.
#علمای_شیعه
#آیتالله_خویی
#فاطمه_شکیبرخ
@Ghalamzaniii
«علمای مدفون در حرم امیر المومنین علیه السلام»
سید محمدسعید طباطبائی حکیم (۱۱ بهمن ۱۳۱۴ – ۱۲ شهریور ۱۴۰۰) مرجع تقلید عالیقدر شیعه عراق و یکی از مراجع بزرگ حوزهٔ نجف و یکی از برجستهترین روحانیون شیعه در عراق پس از آیتالله علی سیستانی بود.
پدرش «سید محمدعلی طباطبائی حکیم» و مادرش دختر سید محسن حکیم و خواهر سید محمدباقر حکیم است.
آیتالله حکیم تحصیلات حوزوی را از کودکی آغاز کرده و از شاگردان سید محسن حکیم و سید ابوالقاسم خویی بوده است. ایشان پس از تکمیل تحصیلات حوزوی، دروس تخصصی حوزه نظیر فقه و اصول فقه و اخلاق و تفسیر را تدریس میکردند.
این مرجع تقلید در دوران رژیم بعثی صدام حسین، هشت سال به زندان افتاد. ایشان پس از وفات سیدابوالقاسم خویی، مرجع تقلید شد.
از سید محمدسعید حکیم ۲۴ عنوان کتاب در بیش از چهل جلد، در موضوع هایی نظیر فقه مسائل مُستَحدَثه و برخی مسائل اجتماعی به چاپ رسیده و برخی آثار او به زبانهای دیگر ترجمه شده است.
#علمای_شیعه
#آیتالله_حکیم
#فاطمه_شکیبرخ
@Ghalamzaniii
در هر کشوری که وارد می شویم، اگر نگاه دقیق به ظواهر جاری در بین مردم داشته باشیم؛ فرهنگ حاکم عموم مردم درک می شود، که البته این فرهنگ شهر تا شهر یک کشور متفاوت خواهد بود.
در تصویر فوق مشاهد می کنید که جملاتی مبنی بر «عطل و بطل سحر فلان بن فلان» به کرات نوشته شده، این جملات در پشت درب های سرویس های بهداشتی منتهی به حرم حضرت امیرالمومنین علیه السلام، به نگارش رسیده بود و توجه مرا به خود جلب کرد، در حالی که در شهرهای دیگر زیارتی عراق این موضوع، کمتر به چشم می خورد.
در همین راستا متوجه شدم که بنا بر ادعا و شاید باور برخی، جنیان، شهر نجف را به علت پذیرش وصایت امام علی علیه السلام، مکان اول خود برای سکنی انتخاب کرده اند و از این رو، مباحث مربوط به حضور اجنه در این شهر در بین مردم پر رنگ تر است.
از همین رو اعتقاد به وجود سحر توسط اجنه و شیاطین و تلاش برای باطل کردن آن در نجف اشرف بارز تر فهمیده می شود.
✍🏻فاطمه شکیب رخ
#نجف_اشرف
@Ghalamzaniii
«علمای مدفون در حرم امیر المومنین علیه السلام»
علامه حلّی (۶۴۸-۷۲۶ق) فقیه و متکلم شیعه در قرن هشتم قمری. وی بیش از ۱۲۰ کتاب در رشتههای مختلف علمی مثل فقه، کلام، تفسیر، منطق، اصول، و رجال نگاشته که برخی از آنها جزو منابع تدریس و تحقیق در حوزههای علمیه شیعه است. علامه حلی دارای نقش مهمی در گسترش فقه شیعه دانسته میشود و همچنین گفته میشود که وی مبانی کلامی و اعتقادی شیعه را با تکیه بر مبانی عقلی تبیین کرد.
در رابطه با علامه داستان حضور ایشان در ایران مشهور است؛ علامه وقتی وارد ایران شد در مجلسی به مناظره با دانشمندان مذاهب فقهی چهارگانه اهلسنت از جمله خواجه نظام الدین عبدالملک مراغهای پرداخت. وی در این مناظره توانست ولایت و امامت علی(ع) و حقانیت مذهب شیعه را نزد پادشاه به اثبات برساند. این اتفاق باعث شد پادشاه مذهب شیعه را برگزیند و نام خود را از الجایتو به سلطان محمد خدابنده تغییر دهد و تشیع را در ایران رواج دهد. منابع مختلفی نیز به تأثیر علامه حلی بر تشیع سلطان محمد خدابنده اشاره دارند.
#علمای_شیعه
#علامه_حلی
#فاطمه_شکیبرخ
@Ghalamzaniii
«نور خدا خاموش نمی شود»
یُرِیدُونَ أَنْ یُطْفِئُوا نُورَ اللَّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَ یَأْبَى اللَّهُ إِلّا أَنْ یُتِمَّ نُورَهُ وَ لَوْ کَرِهَ الْکَافِرُونَ (توبه:۳۲)
میخواهند نور خدا را با دهانشان خاموش کنند، ولی خدا جز این نمیخواهد که نور خود را کامل کند؛ هرچند کافران نپسندند.
#شهید_اسماعیل_هنیه
#مجازات_سخت
@Ghalamzaniii
«نور خدا خاموش نمی شود»
شهادت لایق مردان بزرگ خداست و رزق من لایحتسب انسان هایی از جنس آسمان است..
اما آنچه این داغ را سنگین می کند؛ جوانب این شهادت بوده، که جا دارد تمام نیروهای انقلابی در رفع پیامدهای احتمالی آن تلاش کنند.
هنیه عامل مهم و اثر گذار مقاومت فلسطین در کشور دوست، حامی، درست در روز تحلیف رئیس جمهور و پس از سخنان حمایتی ایشان از مقاومت به شهادت رسید!
اتفاقی که دیشب در تهران افتاد، یک قدرت نمایی از جانب دشمن پلید بود که نمایان گر اهتمام وی، برای شکستن روحیه مقاومت در منطقه را دارد!
ایران قطعا به این رفتار سیاسی و فتنه انگیز اسرائیل، به منظور بسته شدن اتهامات و ممانعت از افت جبهه مقاومت، پاسخ مناسب خواهد داد!
ما نیز به سهم خود، یادآور آن خواهیم بود؛ که در طول تاریخ اسلام، شهادت رهبران مکاتب فکری، سیاسی حق، هرگز سبب نابودی آن مکتب نبوده است، همانطور که انقلاب اسلامی ایران در سال های پس از پیروزی، برترین متفکران خود را در ترورهای دسته جمعی از دست داد، ولی حاصل خون شهداء، رویش اندیشمندان دیگری بود که امروزه، ایران اسلامی به پاس گمنامی و حضور آنها پا برجا است!
آیه قرآن نیز در بی حاصل بودنِ تلاش های بیهوده کافران فرموده است؛ یُرِیدُونَ أَنْ یُطْفِئُوا نُورَ اللَّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَ یَأْبَى اللَّهُ إِلّا أَنْ یُتِمَّ نُورَهُ وَ لَوْ کَرِهَ الْکَافِرُونَ (توبه:۳۲)
میخواهند نور خدا را با دهانشان خاموش کنند، ولی خدا جز این نمیخواهد که نور خود را کامل کند؛ هرچند کافران نپسندند.
در تفسیر آیه آمده است؛ کافران گمان میکنند، نور خدا مثل چراغ است که اگر فوت کنند؛ خاموش می شود.
منظور آنکه، مشرکان آن قدر کم عقل و نافهمند که گمان میکنند، میتوانند با کارهای خود، اراده پروردگار را تغییر دهند!
✍🏻فاطمه شکیب رخ
#شهید_اسماعیل_هنیه
#مجازات_سخت
@Ghalamzaniii