قرارگاه فرهنگی مه شکن
📝 گزارش 💢 حلقۀ شهید طبسی 🔶 دانشجویان 🗓 شنبه 6 آذر 🌷 پایگاه شهید چمران 🌴 حوزۀ شهید ورزنده @Gharargah
📸
💢 حلقۀ شهید طبسی
🔶 دانشجویان
🗓 شنبه 6 آذر
🌷 پایگاه شهید چمران
🌴 حوزۀ شهید ورزنده
@Gharargah_mehshekan
قرارگاه فرهنگی مه شکن
📝 گزارش 💢 حلقۀ شهید طبسی 🔶 دانشجویان 🗓 شنبه 6 آذر 🌷 پایگاه شهید چمران 🌴 حوزۀ شهید ورزنده @Gharargah
📣 معرفی کتاب
📔 جریان شناسی فکری ایران معاصر
🔺 تبیین و تحلیل جریان های عقلانیت اسلامی، روحانیت سنتی، مکتب تفکیک، سنت گرایی، تجددستیزی سنتی و فلسفی، فرهنگستان علوم اسلامی و روشن فکری
✍️ عبدالحسین خسروپناه
🔰 دربارۀ کتاب
آسیبشناسی معرفت و معیشت دینی، درصدد مطالعه، شناخت، پیشگیری ازکجروی و جلوگیری از بازگشت مجدّد بحرانهایی است که با انتظارهای منطقی از دین، جامعه دینی ایران و ماهیت دین اسلام سازگاری ندارد. توضیح مطلب آنکه آسیبها و بحرانها و به تبع پیشگیری و درمان آنها به دو شاخه معرفت دینی و تحقّق خارجی دین تعلّق دارد. معرفت دینی عبارت از شناخت ضابطهمند ماهیت دین است و ماهیت دین، عبارت است از مجموعه حقایقی که به وسیله خداوند سبحان توسط پیامبران جهت هدایت انسانها نازل میگردد و در یک جمله «ما جاء به النبی» یعنی آنچه از ناحیه پیامبر و پیشوایان دینی به ما رسیده است، همان حقایق، معارف و احکامی است که به صورت متن و نصّ دینی ظاهر شدهاند. اما وجود خارجی دین، عبارت از دینی است که در جامعه متدینان جریان پیدا میکند و نهادهای اجتماعی و روابط میان دینداران را پدید میآورد و موافقان، مخالفان و مذاهب مختلف را تحقّق میبخشد. البتّه این حقایق و امور خارجی، گرچه منسوب به دیناند؛ ولی تنها زاییده ماهیت دین نیستند و ده ها عامل فرهنگی، اجتماعی و روانی نیز بر آنها تأثیر می گذارد.
این کتاب درصدد است تا جستارگونه به تبیین و معرّفی مهمترین جریانهای فکری ایران معاصر با رویکرد دین شناختی بپردازد و علاوه بر توصیف تا حدودی، آراء و عقاید، شخصیتها و اصول آنها را داوری و تحلیل کند.
@Gharargah_mehshe
🔰 توصیه ویژه رهبر انقلاب به مطالعاتی پیرامون معارف اسلامی
رهبر معظم انقلاب :
#تشکلّهای_دانشجویی، روی #معارف_اسلامی کار کنند. کتاب هم کم نداریم؛ کتاب خیلی داریم.
⬅️یکروزی ما #ناچار_بودیم #فقط به کتابهای شهید مطهّری ارجاع بدهیم -البتّه آن کتابها باز هم همچنان در قلّه است و خیلی باارزش است-
امّا
✅ #امروز غیر از آنها هم کتابهای زیادی داریم؛
[دانشجویان] میتوانند شیوهها و روشهای مطالعاتی انتخاب بکنند، مطالعه کنند، کار کنند، بحث کنند، جلسهی خطابه بگذارند، بهاصطلاح کنفرانس بگذارند، میزگرد بگذارند؛ یعنی سطح را [بالا ببرند].
📗۱۳۹۴/۰۴/۲۰
📔 #کتابخوانی
•┈┈••••✾•🌿📚🌿•✾•••┈┈•
@Gharargah_mehshekan
🌷🇮🇷🌷
🌹 #شهیدان_زنده_اند
💗محافظ رئیس جمهور
💚سیدعلی خامنه ای
🔺نگران آقای خامنه ای نباش!
عزیزی نقل میکرد:
در بهشت زهرا تهران بودم، پیرمرد با صفایی دیدم که با ادب خاصی بالای این مزار ایستاده و دعا میخونه، نگاهم بهش بود و مدتها که دور زدم دیدم دست به سینه هنوز بالای مزار هست، بعد پایان دعا و ذکر متوجه من شد. صدام کرد و گفت: پسرم ازت میخوام هروقت اومدی برای این شهید فاتحه بخونی.
گفتم چشم، میشه خواهش کنم دلیلش رو بگید.
گفت من سالها بود بعد از فتنه۸۸ برای حضرت آقا و سلامتی جسمی و تعرض احتمالی به جانشان خیلی نگران بودم و اضطراب درونی داشتم، روزی شهیدی با همین شمایل به خوابم اومد و شماره ردیف و قطعه هم بهم گفت.
ازم پرسید چرا نگران آقای خامنهای هستی؟! نگران نباش من خودم محافظش هستم. بار اول توجهی به خواب نکردم تا اینکه دوباره همان خواب تکرار شد، همان هفته پنجشنبه با حفظ کردن شماره ردیف و قطعه اومدم بهشت زهرا و دقیقا همان چهره رو روی قبر دیدم، دیدم تو توضیحات شهید نوشته «محافظ رئیس جمهور محترم حجت الاسلام سید علی خامنهای».
از اون موقع به بعد دیگه خوفی از تعرض به جان آقا ندارم و در عوض مدام به این شهید سر میزنم و دعاگوش هستم، به هرکسی هم که بتونم میگم.
💚سلامتی رهبر عزیز و حکیم انقلاب و
❤️هدیه به این شهید بزرگوار
💠 #صلوات
@Gharargah_mehshekan
🌷 شهادت یعنی قرار بود بمیری....
ولی بخیر گذشت😊
🔹اللهم ارزقنا توفیق الشهادة فی سبیلک تحت رایة ولیّک🤲
@Gharargah_mehshekan
❤️ او خواهد آمد...
🌧 ابرهای شهرمان هم
قطره قطره
آمدنت را استغاثه می کنند!
#أینَ_صاحبنا
@Gharargah_mehshekan
7.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📲💚
💠أشْهَدُ لَکَ بِالتَّسْلِیمِ وَ التَّصْدِیقِ وَ الْوَفَاءِ وَ النَّصِیحَةِ لِخَلَفِ النَّبِیِّ صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ الْمُرْسَلِ...
🔹گواهى مى دهم براى تو که حضرتت مقام تسلیم و تصدیق و وفادارى و خیرخواهى در حد کمال داشتى نسبت به حضرت حسین فرزند پیغمبر صلى الله علیه و آله
🔅زیارت حضرت عباس علیه السلام
🔼 ساعتی قبل...
🕌 بین الحرمین
⏪ ارسالی توسط برادر سیدحسین موسوی
💚التماس دعا🤲
@Gharargah_mehshekan
قرارگاه فرهنگی مه شکن
📲💚 💠أشْهَدُ لَکَ بِالتَّسْلِیمِ وَ التَّصْدِیقِ وَ الْوَفَاءِ وَ النَّصِیحَةِ لِخَلَفِ النَّبِیِّ صَ
💠 چهار ویژگی حضرت عباس، قمر بنی هاشم علیه السلام
🌹 عباس بن علی علیهماالسلام دارای ویژگی های معنوی خاصی مانند مقام تسلیم، تصدیق، وفا و نُصح در حد اعلی بود که در زیارت نامه آن حضرت ذکر شده و وجود چنین خصایصی باعث ممتاز گشتن وی از سایر شهداء شده است.
در زیارت نامه آن حضرت است که از امام صادق علیه السلام نقل شده: «أَشْهَدُ لَکَ بِالتَّسْلِیمِ وَ التَّصْدِیقِ وَ الْوَفَاءِ وَ النَّصِیحَةِ لِخَلَفِ النَّبِیِّ الْمُرْسَل؛ شهادت می دهیم برای حضرتش به تسلیم و تصدیق و وفا، و خیرخواهی، برای یادگار پیامبر مرسل»، در این بیان شریف به چهار مقام ویژه اشاره می شود:
🔅 الف: مقام تسلیم
«در دایره قسمت ما نقطه تسلیمیم
لطف آنچه تو اندیشی حکم آنچه تو فرمایی»
با توجه به فرمایش امیرالمومنین: دنیا سرایی است که به بلا پیچیده شده است»، در مواجه با مشکلات، بلاها و مصیبت ها چندین عکس العمل معنوی مانند توکل، صبر، رضا و تسلیم قابل تصور است و در این میان، مقام تسلیم برترین آن هاست.
در مقام توکل شخص برای خود اراده و قدرتی می بیند، لکن اراده و قدرتش را تفویض به وکیل می کند.
اما در مقام رضا، شخص راضی، برای خود اراده و قدرتی نمی بیند، آن چه از حق تعالی صادر می شود موجب خشنودی اوست، در مقابل تلخی ها و سختی ها که لازمه زندگی دنیاست هرگز احساس نارضایتی ندارد، بلکه با خشنودی و رضایت کامل تحمل می کند، و زبان حال و قالش این است:
«عاشقم بر لطف و بر قهرش به جد
ای عجب من عاشق این هر دو ضد».
تفاوت مقام صبر با مقام رضا این است که انسان در مقام صبر تلخی می بیند ولی برای رسیدن به ثواب تحمل می کند از باب «إنَّما یُوَفَّی الصَّابِرُونَ أَجْرَهُمْ بِغَیْرِ حِساب [زمر/۱۰] البته صابران به حد کامل و بدون حساب پاداش داده خواهند شد».
اما انسان در مقام رضا اصلا تلخی نمی بیند، بلکه بلا و مصیبت را لطف الهی تلقی می کند و آن را نشانه اعتنا و توجه محبوب به خود می داند.
مقام تسلیم از مقام رضا هم بالاتر است، چون در مقام رضا هر چه حق تعالی مقرر فرموده موافق طبع شخص است. اما در مقام تسلیم انسان برای خود طبعی نمی بیند تا موافق یا مخالف باشد، در مقام تسلیم خودی نمی بیند تا بگوید من پسندم آنچه را جانان پسندد، بلکه خود و هرچه دارد را تسلیم حق تعالی می کند، و حضرت ابالفضل دارای مقام تسلیم بود.
🔅 ب: مقام تصدیق
قدم بعد از تسلیم تصدیق است. انسانی که تسلیم محض شد مَحرم می شود و به مرحله ای می رسد که به صدق و حقانیت صاحب ولایت پی می برد. در جریان عاشورا، برخی از افراد در رابطه با قیام سید الشهداء (ع) اظهار نظر می کردند و ایراداتی داشتند، ولی در هیچ منبعی ذکر نشده که قمر بنی هاشم (ع) در مقابل امام، اظهار نظری کرده باشد. این همان مقام تصدیق است که هر چه امام بفرماید را صدق بداند.
🔅 ج: مقام وفا
عباس بن علی ، مصداق أتم و أکمل وفای به عهد و باقی ماندن بر بیعت بود که خداوند مومنان را این چنین توصیف می کند: «الَّذینَ یُوفُونَ بِعَهْدِ اللَّهِ وَ لا یَنْقُضُونَ الْمیثاق [رعد/۲۰] آن ها که به عهد الهی وفا می کنند، و پیمان را نمی شکنند».
🔅 د: مقام نُصح
نُصح به معنای خلوص است. قمر بنی هاشم (ع) نهایت خلوص را در انجام فرمان امامش به کار گرفت و در همه مراحل به عنوان یک سرباز ولایت انجام وظیفه کرد. حتی در آخرین لحظات، وقتی برای تهیه آب می رود در مسیری گام بر دارد که هزاران تیر انداز و مبارز در کمین نشسته اند و با آن که صدها توجیه برای نرفتن و آب نیاوردن می توانست بیاورد، ولی تمام همتش انجام وظیفه و بر آورده کردن خواسته امامش بود.
📌در این صبح جمعه خدا را به حق مقام والای باب الحوائج حضرت ابالفضل العباس قسم می دهیم که به ما توفیق شناخت وظیفه ، عمل به تکلیف و سربازی حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف را عنایت کند.
😊 از برادر گرامی آسیدحسین موسوی ممنونم که دلهای ما را کربلایی کرد.
ان شاءالله به زودی زیارت دسته جمعی نصیبمان شود و در قیامت در معیت شهدا، همنشین حضرتش باشیم.🤲
@Gharargah_mehshekan