📝 گزارش
💢 حلقۀ شهید زرگری
📚 سیر مطالعاتی کتب شهید مطهری
🗓 پنجشنبه 20 آبان
🕌 مسجد امام حسن مجتبی علیه السلام
@Gharargah_mehshekan
قرارگاه فرهنگی مه شکن
📝 گزارش 💢 حلقۀ شهید زرگری 📚 سیر مطالعاتی کتب شهید مطهری 🗓 پنجشنبه 20 آبان 🕌 مسجد امام حسن مجتبی علی
📸
💢 حلقۀ شهید زرگری
📚 سیر مطالعاتی کتب شهید مطهری
🗓 پنجشنبه 20 آبان
🕌 مسجد امام حسن مجتبی علیه السلام
@Gharargah_mehshekan
قرارگاه فرهنگی مه شکن
📝 گزارش 💢 حلقۀ شهید زرگری 📚 سیر مطالعاتی کتب شهید مطهری 🗓 پنجشنبه 20 آبان 🕌 مسجد امام حسن مجتبی علی
🍀 ورقی از کتاب
✳️ اعلام صلح و صفا با همه ی بندگان صالح خدا
نماز توجه به خداست. توجه به غیر خدا شرك است ولی در عین حال به ما می گویند در نماز بگو اَلسَّلامُ عَلَیْنا وَ عَلی عِبادِاللّهِ الصّالِحین سلام بر ما، سلامت بر ما و بر جمیع بندگان شایسته ی خدا. اعلام صلح و صفا با همه ی بندگان صالح خدا می كنی. به قول امروزیها اعلام همزیستی مسالمت آمیز با همه ی افراد شایسته می كنی. در حال نماز می گویی من با هیچ بنده ی شایسته ای سر جنگ ندارم چون اگر با بنده ی شایسته ای سر جنگ داشته باشم، خود ناشایسته ام.
ممكن است بگویید: «اَلسَّلامُ عَلَیْنا وَ عَلی عِبادِاللّهِ الصّالِحینَ با روح عبادت- كه حضور قلب به خداست- ارتباطی ندارد. » ولی در اسلام روح و پیكر عبادت با مسائل تربیتی آمیخته است. نماز ضمن اینكه مركب تقرّب پروردگار است، مكتب تربیت هم هست. با اینكه از نظر مسائل معنوی هرچه انسان خودش و دیگران را فراموش كند بهتر است، اما از نظر اجتماعی فراموش نكردن دیگران لازم و ضروری است.
در سوره ی حمد كه جزء قطعی نماز است می گوییم: إِیّاكَ نَعْبُدُ وَ إِیّاكَ نَسْتَعِینُ ، نمی گوییم «اِیّاكَ اَعْبُدُ وَ اِیّاكَ اَسْتَعینُ» . «اِیّاكَ اَعْبُدُ» به اصطلاح متكلّم وحده است، یعنی خدایا من تنها تو را می پرستم، تنها از تو كمك می گیرم. اما این جور نمی گوییم، می گوییم: إِیّاكَ نَعْبُدُ وَ إِیّاكَ نَسْتَعِینُ خدایا! ما تنها تو را می پرستیم، خدایا! ما تنها از تو كمك و استعانت می جوییم. یعنی می گوییم خدایا! من تنها نیستم، من با همه ی مسلمانهای دیگر هستم. ضمناً انسان وابستگی و پیوستگی خودش به جامعه ی اسلامی را در حال عبادت و بندگی اعلام می كند: خدایا! من فرد نیستم، تك نیستم، من عضوم، جزئی از كل و عضوی از پیكر هستم؛ «ما» هستیم نه «من» (در دنیای اسلام «من» وجود ندارد، «ما» وجود دارد) ؛ ما تنها تو را می پرستیم، تنها از تو كمك می جوییم. و همین طور سایر قسمتهای نماز كه هر كدام خودش درس است، تذكرو یادآوری است.
📘 آزادی معنوی
🌷 #شهید_مطهری
@Gharargah_mehshekan
قرارگاه فرهنگی مه شکن
📝 گزارش 💢 حلقۀ شهید زرگری 📚 سیر مطالعاتی کتب شهید مطهری 🗓 پنجشنبه 20 آبان 🕌 مسجد امام حسن مجتبی علی
🍀 ورقی از کتاب
✳️ مسئولیت ما نسبت به نماز خواندن خاندان خود
❓هیچ می دانید كه ما مسئول نماز خواندن خاندان خودمان، یعنی زن و فرزند خودمان هستیم یا نه؟
🔻هر فردی از ما، هم مسئول نماز خودش است و هم مسئول نماز اهلش یعنی زن و بچه اش.
خطاب به پیغمبر اكرم است: وَ أْمُرْ أَهْلَكَ بِالصَّلاةِ وَ اِصْطَبِرْ عَلَیْها [طه/132] ای پیامبر! خاندان خودت را به نماز امر كن و خودت هم بر نماز صابر باش. این اختصاص به پیامبر ندارد، همه ی ما به این امر موظف هستیم.
🔹بچه ها را چه باید كرد؟ بچه ها را از كوچكی باید به نماز تمرین داد. دستور رسیده است كه به بچه از هفت سالگی نماز تمرینی یاد بدهید. البته بچه ی هفت ساله نمی تواند نماز صحیح بخواند ولی صورت نماز را می تواند بخواند. از هفت سالگی می تواند به نماز عادت كند، چه پسر و چه دختر. یعنی همان اولی كه بچه به دبستان می رود، باید نماز را در دبستان به او یاد بدهند، در خانواده هم باید به او یاد بدهند.
ولی این را توجه داشته باشید كه یاد دادن و وادار كردن با زور نتیجه ای ندارد.
🔹كوشش كنید كه بچه تان از اول به نماز خواندن رغبت داشته باشد و به این كار تشویق بشود. به هر شكلی كه می توانید موجبات تشویق بچه تان را فراهم كنید كه با ذوق و شوق نماز بخواند؛ زیاد به او بارك اللّه بگویید، جایزه بدهید، اظهار محبت كنید كه بفهمد وقتی نماز می خواند، بر محبت شما نسبت به او افزوده می شود. دیگر اینكه بچه را باید در محیطِ مشوّق نماز خواندن برد. به تجربه ثابت شده است كه اگر بچه به مسجد نرود، اگر در جمع نباشد و نماز خواندن جمع را نبیند، به این كار تشویق نمی شود، چون اصلاً حضور در جمع مشوّق انسان است. آدم بزرگ هم وقتی خودش را در جمع اهل عبادت می بیند، روح عبادت بیشتری پیدا می كند، بچه كه دیگر بیشتر تحت تأثیر است. متأسفانه كم رفتن ما به مساجد و معابد و مجالس دینی و اینكه بچه ها كمتر در مجالس مذهبی شركت می كنند، سبب می شود كه اینها از ابتدا رغبت به عبادت پیدا نكنند ولی این برای شما وظیفه است.
اما اسلام كه می گوید بچه ات را وادار به نماز خواندن كن، نمی گوید آقامآبانه فرمان بده، تشر بزن، دعوایش كن؛ نه، از هر وسیله ای كه می دانید بهتر می شود برای تشویق او به عبادت و نماز خواندن استفاده كرد، شما باید استفاده كنید. باید ما با بچه های خودمان برنامه ی مسجد رفتن داشته باشیم تا آنها با مساجد و معابد آشنا بشوند. ما خودمان كه از بچگی با مساجد و معابد آشنا بودیم، در این اوضاع و احوال امروز چقدر به مسجد می رویم كه بچه های ما- كه هفت ساله شده اند، به دبستان رفته اند و بعد به دبیرستان و بعد به دانشگاه ولی اصلاً پایشان به مساجد نرسیده است- بروند. اینها قهراً از مساجد فراری می شوند. حالا ممكن است بگویید وضع مساجد خراب است، كثیف است، یا مثلاً یك روضه خوان می آید و حرف چنین و چنان می زند. آنها را هم وظیفه داریم كه درست كنیم. وظیفه كه در یك جا تمام نمی شود. وضع مساجد خودمان را هم باید اصلاح كنیم. پس این را هم هرگز فراموش نكنید كه ما وظیفه داریم نماز بخوانیم و وظیفه داریم كه خاندان خودمان را هم نمازخوان كنیم به شكلی كه به نماز راغب و تشویق بشوند، فواید و خاصیت نماز خواندن و در حدودی كه می توانیم فلسفه ی نماز خواندن را برای بچه ها بگوییم.
♦️در آیه ی قرآن هست كه از بعضی از اهل جهنم در حالی كه معذّب هستند می پرسند: ما سَلَكَكُمْ فِی سَقَرَچه چیزی شما را در این جهنم قرار داد؟ قالُوا لَمْ نَكُ مِنَ اَلْمُصَلِّینَ. `وَ لَمْ نَكُ نُطْعِمُ اَلْمِسْكِینَ ما نماز نمی خواندیم، به فقرا كمك نمی كردیم وَ كُنّا نَخُوضُ مَعَ اَلْخائِضِینَ [ مدّثّر/42- 45]
در هر چرندی هم وارد می شدیم، هر جا كه حرف ضد دین می گفتند می رفتیم گوش می كردیم یا خودمان می گفتیم؛ نتیجه اش این است.
🔻 از اینجا بفهمید چرا نماز در اسلام اینقدر مهم است، چرا پیغمبر می گوید نماز عمود این خیمه است؟
👈چون اگر نماز باشد و به درستی اجرا بشود، همه چیز درست می شود.
📘 آزادی معنوی
🌷 #شهید_مطهری
@Gharargah_mehshekan
💫بدرقه ستارهها
✨ « این دختر جوان تربیتشده دامان اهلبیت، با پاشیدن بذر معرفت در طول مسیر و بعد رسیدن به قم، موجب شد که قم به عنوان پایگاه اصلی معارف اهلبیت بدرخشد.»
💚 امام خامنه ای حفظه الله
➡️ ۱۳۸۹/۰۱/۲۹
@Gharargah_mehshekan
قرارگاه فرهنگی مه شکن
💫بدرقه ستارهها ✨ « این دختر جوان تربیتشده دامان اهلبیت، با پاشیدن بذر معرفت در طول مسیر و بعد ر
┄┅┅┅┅❀🥀❀┅┅┅┅┄
رسید از شهر قم، آوایِ غم از داغِ معصومه
چکید اشک از دو چشمم دم به دم از داغِ معصومه
در آغوشَش گرفته خاک ایران و عزادار است
شکسته بیشتر قوم عجم از داغِ معصومه
پریشانحال رخت مشکی آورده ست و پوشیده ست-
-تنِ ایوانِ آیینه، حرم از داغِ معصومه
نگاهی میکند موسی بن جعفر میزبانانه
به زائرها چه با لطف و کرم! از داغِ معصومه
کنار حضرت نجمه ببین ام البنین امشب
گرفته روضه ای پای علَم از داغِ معصومه
ندید آخر برادر را و جان بر لب شد از این غم
بخوان ای روضه خوان در هر قدم از داغِ معصومه
فدای ضامن آهو که عمری سخت گریان است
هم از داغ دل زینب! وَ هم از داغِ معصومه!
#مرضیه_عاطفی
┄┅┅┅┅❀🥀❀┅┅┅┅┄
@Gharargah_mehshekan
🖼 #بانوی_قم
✳️ بدون تردید نقش حضرت معصومه سلاماللّهعلیها در قم شدنِ قم و عظمت یافتن این شهر عریقِ1 مذهبىِ تاریخی، یک نقش «ما لا کلام فیه»2 است.
1.ریشه دار و اصیل
2.سخنی در آن نیست
💚 امام خامنه ای حفظه الله
@Gharargah_mehshekan
💠 برای هرکه سلامی به محضرت داده
💠 نوشتهاند ثواب زیارت زهرا
🔹سلام الله علیها
🏴 #یا_فاطمةالمعصومه
@Gharargah_mehshekan
قرارگاه فرهنگی مه شکن
💠 برای هرکه سلامی به محضرت داده 💠 نوشتهاند ثواب زیارت زهرا 🔹سلام الله علیها 🏴 #یا_فاطمةالمعصومه
﷽
━━━━💠🏴💠━━━━
💠 شهادت یا وفات حضرت فاطمه معصومه؟
◾️قبل از آن خوب است اجمالی بر حیات حضرت معصومه (سلام الله علیها) داشته باشیم.
🌹نام شريف آن بزرگوار فاطمه پدرش حضرت موسي بن جعفر و مادرش نجمه خاتون است.
آن حضرت اوّل ذي القعده سال 173هـ . ق در مدينه منوّره به دنيا آمد. و در سنّ28 سالگي در روز دهم يا دوازدهم ربيع الثاني سال 201هـ . ق در شهر قم از دنيا رفت[1] سپس به سوي قبرستان " بابلان" تشييع شدند و همان جا مدفون گشتند.
🔲 آهنگ سفر از مدینه به خراسان
در سال 201 هـ . ق ، همراه عدّه اي از برادران خود براي ديدار برادر و تجديد عهد با امام زمان خويش راهي ديار غربت شد. در طول راه به شهر ساوه رسيدند، ولي در آنجا عده اي از مخالفين اهل بيت(علیهم السلام) با مأموران حكومتي همراهي نموده و با همراهان حضرت به نبرد و جنگ پرداختند كه عدّه اي از همراهان حضرت در اين حادثه غم انگيز به شهادت رسيدند.[2]
◾️روشن است که علل مرگ می تواند گوناگون باشد اما نزد خداوند راه شهادت بهترین وپسندیده ترین راه است.
و معلوم است که برای شهادت لازم نیست که حتما فردی با شمشیر در راه خداوند کشته شود بلکه حصول شهادت راه های گوناگون دارد که بنا به علل ذیل شهادت ظاهری این بانوی مطهره بعید نمیباشد.
🌹البته قبل از آن خوب است مستحضر باشیم که طبق حدیثی هر کس بر محبت آل محمد بمیرد شهید وار مرده است و ایشان که در ملا اعلی نشاندار این محبت راستین هستند از قرب بالائی در وادی شهادت برخوردار هستند.
🔲علل اثبات شهادت ایشان
۱. غم و حزن بسيار
◾️حضرت معصومه از بچگی با برادر خودش امام رضا بسیار مانوس بود و پس از آنکه پدر بزرگوار آن بانوی گرامی به شهادت رسید، فرزند ارجمند آن امام، یعنی حضرت رضا علیه السلام عهده دار امر تعلیم و تربیت خواهراش شد و از طرفی این انس ایمانی از آن جهت بود که معرفت حضرتش به امام زمانش یک معرفت نورانی و کامل بود، لذا وقتی امام هشتم علیه السلام از مدینه به طرف خراسان بالاجبار کشانده شدند این فراق بر حضرت معصومه خیلی سنگین گذشت. و هنگامی که در ساوه تمام برادران به شهادت رسیدند این داغ به اوج خود رسید و بر اثر شدّت تألمات بیمار گشت[4]
🌹حضرت در حالي كه از غم وحزن بسيار مريضه بود با احساس نا امني در شهر ساوه فرمود: مرا به شهر قم ببريد ، زيرا از پدرم شنيدم كه فرمود:" شهر قم مركز شيعيان ما مي باشد"[5]
۲. مظالم حکومت
◾️از صفحات تاریخ روشن است که خلیفه عباسی مامون دشمن سرسخت اهلبیت(علیهم السلام) بودو به بهانه گوناگون بر دوستان اهلبیت ظلم روا می داشت و امام رضا را به شهادت رساندبر طبق این شواهد و بنا بر سیاست حاکم بر آن زمان امکان قوی هست که مامون می خواست حضرت معصومه را از بین ببرد چون او از مقامات علمی و تبلیغی حضرت معصومه آگاه بود و می دانست که همراهی حضرت معصومه با امام رضا دولت او را نابود خواهد کرد بخاطر همین آمدن حضرت معصومه با همراهانش؛ مامون را سخت در اضطراب فرو برد او نمی خواست این کاروان به امام رضا (علیه السلام) ملحق بشود به علت همین دستور داد تا در مسیر، مامورانش به کاروان حضرت حمله کنند.
نتیجه:
لذا بر مبنای این شواهد دست یافته و جریان ظلم بنی عباس که بسیاری از سادات را احاطه کرده بود و نوعا به کشتار آنها می انجامید شایسته است رفتن از دنیا را برای ایشان به شهادت تعبیر کنیم و بگوییم که ایشان شهیده شدند.
📚منابع:
[1] وسيله المعصوميّه, ص 65 به نقل از نزهه الابرار.
[2]زندگاني حضرت معصومه , مهدي منصوري , ص 14
[3] درياي سخن , سقازاده تبريزي
[4] ودیعه آل محمد صلی الله علیه و آله، ص 12
━━━━💠🏴💠━━━━
@Gharargah_mehshekan
━━━━💠🏴💠━━━━
گفتهاند؛ تو فاطمهای دیگری ...
با همان قدرِ بزرگ ... با همان آغوش وسیع؛
که قادری همهی آدمهای عالَم را باهم، در آغوش بگیری و تا بهشتِ خدا برسانی.
فاطمهای دیگر، که در مسیرِ امامش به شهری رسید؛ و باید دنیا را از همانجا برای حادثهای بزرگ، آماده میکرد!
فاطمهای که سپاه پسر فاطمه (سلاماللهعلیها) را سامان داده و انتظار تاریخ را برای انفجار نورِ کاملش، به آخر خواهد رساند.
#فاطمه_ای_دیگر
━━━━💠🏴💠━━━━
@Gharargah_mehshekan
📝 گزارش
💢 حلقۀ شهید جابری
📚 سیر مطالعاتی
🗓 جمعه 21 آبان
🌷 پایگاه شهید چمران
🌴 حوزۀ شهید ورزنده
@Gharargah_mehshekan
قرارگاه فرهنگی مه شکن
📝 گزارش 💢 حلقۀ شهید جابری 📚 سیر مطالعاتی 🗓 جمعه 21 آبان 🌷 پایگاه شهید چمران 🌴 حوزۀ شهید ورزنده @Gha
📸
💢 حلقۀ شهید جابری
📚 سیر مطالعاتی
🗓 جمعه 21 آبان
🌷 پایگاه شهید چمران
🌴 حوزۀ شهید ورزنده
@Gharargah_mehshekan
قرارگاه فرهنگی مه شکن
📝 گزارش 💢 حلقۀ شهید جابری 📚 سیر مطالعاتی 🗓 جمعه 21 آبان 🌷 پایگاه شهید چمران 🌴 حوزۀ شهید ورزنده @Gha
⁉️ با اينكه پيامبران و امامان معصومند، پس چرا استغفار و گريه می كنند؟
🔰 به چند دلیل ائمه اطهار یا پیامبران با اینکه معصوم هستند به استغفار و گریه میپردازند:
🔅 استغفار از عدم بهره گیری به بهترین شکل،حتی از یک لحظه عمر: مثال: اگر سالن بزرگى را با نور كمى روشن كرديم جز اجناس و اشياى بزرگ را نخواهيم ديد، ولى اگر همين سالن را با نور زياد روشن كرديم حتى يك پوست تخمه و ذره كاغذ ديده خواهد شد. نور افراد عادى كم است، لذا تنها گناهان بزرگ خود را میبينند ولى پيامبران و امامان معصوم كه از نور ايمان بسيار بالايى برخوردارند حتى اگر يك لحظه از عمرشان را به اعلى درجه ممكن بهره نگيرند، دست به دعا و گريه برمیدارند.
🔅 استغفار از میزان عبادت: مثال: گاهى افرادى كه در تلويزيون مشغول نقل اخبارند سرفه میكنند و فوراً از تمام بينندگان عذرخواهى میكنند، با اينكه سرفه كردن گناه ندارد ولى چون خودشان را در محضر مردم میبينند، عذرخواهى میكنند.اولياى خدا نسبت به ذات مقدّس او چنان معرفت وشناختى دارند كه اگر عبادات جن و انس را نيز داشته باشند، خودشان را مقصّر میدانند .
🔅 استغفار از امور مباح انجام شده: مثال: دراز كردن پا براى كسى كه درد پا دارد، نه حرام است نه مكروه، ولى میبينيم كه گرفتاران به درد پا به هنگام دراز كردن پا از اطرافيان خود عذر خواهى میكنند، زيرا براى آنان احترامى قائلند كه حتى از كار مباح خود شرمنده هستند.(برگرفته ازپرسش هاى مهم، پاسخ هاى كوتاه(تمثيلات)، ص: 71)
🔅 استغفار در راستاى تعليم به بندگان: در اين دعاها و مناجاتها پيشوايان معصوم عليهماالسلام، به ما آموخته اند كه در هنگام توبه از گناه، چگونه به تضرع و زارى به درگاه خداوند بپردازيم و چگونه گنهكاران با خداوند سخن گويند و زمينه مغفرت خود را فراهم آورند.
🔅 استغفار از گناهان سایر بندگان: همچنانكه پدر و مادر خيانت و بدى فرزند را به خود نسبت میدهند و با آنكه خود بیگناهند عذرخواهى میكنند، امام نيز كه خود را مسئول پيروان خويش میداند شأن و مقام خود را در حد پيروان گنهكار خود تنزل میدهد و سخن آنان را سخن خود و رفتار آنان را رفتار خود میداند، و با اينكه خود معصوم است، از جانب پيروان خويش، با زبان خود توبه و استغفار میكند.
(برگرفته از سخنان استاد محمد تقی مصباح، نشریه معرفت(147)، ج1، ص3)
@Gharargah_mehshekan