خطبه 91 نهج البلاغه (أشباح)؛ بخش سوم: آفرینش خداوند
الَّذِي ابْتَدَعَ الْخَلْقَ عَلَى غَيْرِ مِثَالٍ امْتَثَلَهُ وَ لَا مِقْدَارٍ احْتَذَى عَلَيْهِ مِنْ خَالِقٍ مَعْبُودٍ كَانَ قَبْلَهُ، وَ أَرَانَا مِنْ مَلَكُوتِ قُدْرَتِهِ وَ عَجَائِبِ مَا نَطَقَتْ بِهِ آثَارُ حِكْمَتِهِ وَ اعْتِرَافِ الْحَاجَةِ مِنَ الْخَلْقِ إِلَى أَنْ يُقِيمَهَا بِمِسَاكِ قُوَّتِهِ مَا دَلَّنَا بِاضْطِرَارِ قِيَامِ الْحُجَّةِ لَهُ عَلَى مَعْرِفَتِهِ، فَظَهَرَتِ الْبَدَائِعُ الَّتِي أَحْدَثَتْهَا آثَارُ صَنْعَتِهِ وَ أَعْلَامُ حِكْمَتِهِ، فَصَارَ كُلُّ مَا خَلَقَ حُجَّةً لَهُ وَ دَلِيلًا عَلَيْهِ، وَ إِنْ كَانَ خَلْقاً صَامِتاً فَحُجَّتُهُ بِالتَّدْبِيرِ نَاطِقَةٌ وَ دَلَالَتُهُ عَلَى الْمُبْدِعِ قَائِمَةٌ.
خداوندى كه موجودات را از هيچ بيافريد، بدون هيچ نمونه اى كه همانند آن بسازد. و بدون هيچ اندازه اى كه از آفريدگارى پيش از خود تقليد كرده باشد. از ملكوت قدرت خود و از عجايبى كه آثار حكمتش از آنها حكايت دارند و از اين كه هر موجودى معترف است، كه جز به نيروى او نتواند بر پا بود، ما را به شناخت خود رهنمون گرديد.
آثار صنع و نشانه هاى حكمتش در بدايعى كه مى آفريند، آشكار است. پس هر چه آفريده برهان آفريدگارى و دليل خداوندى اوست و آن آفريده، اگر هم خاموش باشد، باز هم به تدبير او ناطق است و بر ابداع او دليل.
روزشمار دفاع مقدس (۹ دی)
• ترور نافرجام شیخ فضلالله نوری (۱۲۸۷ ه. ش)
• ولادت شهید سرباز قادر حسنزاده (استان آذربایجان شرقی، شهرستان آذرشهر) (۱۳۴۰ ه. ش)
• ولادت شهید هاشم اصغرپورکتی سری (استان مازندران، شهرستان بابل، روستای کتی سر) (۱۳۴۲ ه. ش)
• شهادت ناصر درویشزاده (استان گیلان، شهرستان رودبار) (۱۳۵۷ ه. ش)
• شهادت یوسف صفا (استان خوزستان، شهرستان اهواز) (۱۳۵۷ ه. ش)
• شهادت احمد شیداپور (استان آذربایجان شرقی، شهرستان تبریز) (۱۳۵۹ ه. ش)
• شهادت علمدار طاهرخانی (استان قزوین، شهرستان تاکستان) (۱۳۵۹ ه. ش)
• شهادت خدامراد مطاعی (استان لرستان، شهرستان ازنا) (۱۳۶۰ ه. ش)
• شهادت صادق مزدستان (استان مازندران، شهرستان قائمشهر) (۱۳۶۱ ه. ش)
• شهادت حسین علی کلارستاقی (استان مازندران، شهرستان آمل) (۱۳۶۱ ه. ش)
• شهادت احسان باقری آرانی (استان اصفهان، شهرستان آران و بیدگل) (۱۳۶۳ ه. ش)
• شهادت داود چراغیزاده (استان تهران، شهرستان ری) (۱۳۶۳ ه. ش)
• شهادت حسن تندرو (استان مازندران، شهرستان نور) (۱۳۶۴ ه. ش)
• شهادت احمد رمضانی (استان خراسان رضوی، شهرستان مشهد) (۱۳۶۵ ه. ش)
• شهادت محمدرضا، ولی زاده (استان مازندران، شهرستان بهشهر) (۱۳۶۵ ه. ش)
• شهادت سیدحسن موسوی رستگار (استان خراسان جنوبی، شهرستان بیرجند) (۱۳۶۵ ه. ش)
• شهادت محمدرضا رشیدی (استان خراسان رضوی، شهرستان تربت حیدریه) (۱۳۶۶ ه. ش)
• شهادت محمد احمدی (۱۳۶۶ ه. ش)
• شهادت محسن محمدی (استان اصفهان، شهرستان مبارکه) (۱۳۷۴ ه. ش)
• شهادت صادق حاجیانی (استان اصفهان، شهرستان کاشان) (۱۳۷۹ ه. ش)
• شهادت محمد شاهوزهی (استان سیستان و بلوچستان، شهرستان زاهدان) (۱۳۸۷ ه. ش)
• شهادت سیدمجتبی حسینی (استان مازندران، شهرستان قائمشهر) (۱۳۸۷ ه. ش)
• روز بصیرت و میثاق امت با ولایت
نهم دی در آینه تاریخ معاصر ایران
امروز یکشنبه نهم دی ۱۴۰۳ هجری خورشیدی است. ۱۱سال پیش در چنین روزی، دور سوم گفت و گوهای كارشناسی ایران و 1+5 برای تعیین سازوكار توافق ژنو از پی گرفته شد.
مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:
9 دی 1392
دور سوم گفت و گوهای كارشناسی ایران و گروه 1+5 با هدف تعیین سازوكار اجرایی توافقنامه ژنو آغاز شد. این دور از گفت و گوها به دلیل پیش رو بودن تعطیلات سال نو میلادی یك روز بود كه توافق هیات های كارشناسی دو طرف را در پی داشت.
9 دی 1388
مردم ایران با حضور در صحنه و برگزاری راهپیمایی دگر بار حمایت همه جانبه خود را از ولایت فقیه كه از اركان مهم نظام اسلامی است، اعلام داشتند. این روز در تقویم روز بصیرت و میثاق امت با ولایت نام نهاده شد.
9 دی 1357
در بیشتر شهرهای كشور تظاهرات گسترده مردم ایران علیه حكومت پهلوی برگزار شد، در این تظاهرات ده ها تن از تظاهركنندگان به شهادت رسیدند.
9 دی 1357
شاپور بختیار به علت پذیرش مقام نخست وزیری از جبهه ملی اخراج شد، وی با وجود طرد شدن از طرف همفكران، كابینه خود را در 16 دی معرفی كرد.
9 دی 1332
لوی هندرسون سفیركبیر آمریكا در ایران راهی واشنگتن شد، دلیل این سفر اهدای عنوان معاونت وزارت امور خارجه آمریكا به وی بود.
9 دی 1325
بخشنامه تغییر نام نگهبانی كل كشور به ژاندارمری كل كشور از وزارت كشور به وزارت مالیه فرستاده شد تا پس از این در نامه های اداری رعایت شود.
9 دی 1324
در 1320 خورشیدی به رغم اعلام بی طرفی دولت ایران در جنگ جهانی دوم، ایران به اشغال نیروهای متفقین (شوروی، انگلیس و آمریكا) درآمد و امروز كه شش ماه از جنگ جهانی دوم گذشته است نیروهای بیگانه خاك ایران را ترك كردند.
9 دی 1300
مجلس شورای ملی عضویت ایران در جامعه ملل را تصویب كرد. علیقلی خان نبیل الدوله كاردار ایران در واشنگتن به عنوان نماینده ایران در دو اجلاس نخست جامعه ملل شركت كرد و ایران به عنوان نخستین و تنها كشور مسلمان در جامعه ملل حضور یافت.
9 دی 1300
وزارت امور خارجه آمریكا و سفارت انگلیس در واشنگتن، موافقت نامه ای را امضا كردند. بر پایه این توافقنامه هیچ یك از دو كشور نباید بدون اطلاع طرف مقابل درباره امتیاز نفت شمال ایران به اقدامی یكجانبه دست بزند.
9 دی 1290
نیروهای قزاق میرزا علی آقا ثقه الاسلام تبریزی مجتهد مبارز را به همراه صدها تن از مردم تبریز بازداشت كردند. وی برای خروج عوامل بیگانه از خاك ایران تلاش های فراوانی انجام داده بود. او با ارسال نامه و پیام های خود به مراجع بزرگ در عتبات عالیات آن ها را در جریان رویدادهای تبریز قرار می داد.
9 دی 1287
شیخ فضل الله نوری از روحانیان مبارز عصر مشروطیت و بانی تفكر مشروطه مشروعه مورد حمله قرار گرفت. در این سوء قصد وی زخمی و كریم دواتگر فرد مهاجم، دستگیر شد. درنهایت شیخ فضل الله نوری كریم دواتگر را مورد بخشش قرار داد.
برگرفته از: روزشمار تاریخ معاصر ایران(جلد1)
آرشیو خبری خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تلاوت سوره توحید از استاد عبدالباسط
به نیابت از اموات اعضای فعال کانال و پدر و مادر بنده حقیر
#پایان_راه_خادم_مردم_شهادت_است
#شهید_خادم
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
https://eitaa.com/Gheseparvaneha1359
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
🦋🦋🦋
🌷"بسم رب شهدا و صدیقین"🌷
#سلامبـــَرشُهَـدآ... ✋💔
یه سلام از راه دور به حضرت عشق...❤️
#صبحتون_شهدایی📿
امروز قرآن رو با ذکر سلام بر امام حسین به نیابت از #شهید_عبدالله_مسگر برای تعجیل و سلامتی امام زمان(عج) ختم می کنیم.
فضیلت و خواص سوره شوری
شوری و نام دیگرش «حمعسق» (1) چهل و دومین سوره قران است که مکی ودارای 53 آیه می باشد.
از رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم نقل شده: هر کس سوره شوری را قرائت کند در شمار کسانی است که فرشتگان بر او درود می فرستند و برای او طلب امرزش و رحمت الهی می کنند.(2)
امام صادق علیه السلام نیز فرمودند: هر کس سوره شوری را قرائت کند خداوند در روز قیامت به گونه ای او را بر می انگیزد که چهره اش مانند برف سپید و مانند خورشید درخشان است تا اینکه نزد پروردگارش می ایستد. خداوند می فرماید: ای بنده ام! بر قرائت سوره شوری مداومت کردی در حالی که از ثوابش آگاه نبودی! اما اگر ثواب ان را می دانستی دائما قرائت می کردی. ولی من جزا و پاداش تو را به شکل کامل به تو عطا می کنم. سپس می فرماید: او را به بهشت درآورید و به او قصری از یاقوت سرخ بدهید که خداوند به آن شرافت داده است و به گونه ای است که از درون بیرون آن و از بیرون، درونش دیده می شود و در آن هزار حوریه بهشتی و هزار خدمتکار زن و هزار خدمتکار مرد برای خدمت به او هستند.(3)
آثار و برکات سوره
1) رفع عطش
امام صادق علیه السلام فرمودند: هرکس این سوره را بنویسد و بشوید و از آب آن در سفر بنوشد بعد از آن نیازمند آب نمی شود و دچار عطش نخواهد شد...(4)
2) رفع شک
از حضرت صادق علیه السلام روایت است که: هر کس سوره شوری را بنویسد و بشوید و...
این آب را با خاک رس مخلوط کنند و از گل بدست آمده کوزه ای بسازند و پس از آن آب در آن بریزند و کسی که شک زیاد دارد از آن بنوشد به حالت عادی بر می گردد.(5)
3) دیدن خواب خوش
اگر این سوره را نوشته و شب هنگام خواب زیر بالشت نهد خوابهای خوشی ببیند.(4)
ــــــــــــــــــــــــــــ
پی نوشت:
(1)درمان با قرآن،ص 92
(2)مجمع البیان، ج9، ص25
(3) ثواب الاعمال، ص113
(4)مستدرک الوسائل، ج4، ص312
(5) همان
(4) درمان با قرآن، ص93
منابع: «قرآن درمانی روحی و جسمی، محسن آشتیانی، سید محسن موسوی ، درمان با قرآن، محمدرضا کریمی»
#پایان_راه_خادم_مردم_شهادت_است
#شهید_خادم
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
https://eitaa.com/Gheseparvaneha1359
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
🦋🦋🦋
سوره «فصلت » آیه 50 تا 54 و سوره «شوری» آیه1 تا 8
وَلَئِنْ أَذَقْنَاهُ رَحْمَةً مِنَّا مِنْ بَعْدِ ضَرَّاءَ مَسَّتْهُ لَيَقُولَنَّ هَٰذَا لِي وَمَا أَظُنُّ السَّاعَةَ قَائِمَةً وَلَئِنْ رُجِعْتُ إِلَىٰ رَبِّي إِنَّ لِي عِنْدَهُ لَلْحُسْنَىٰ ۚ فَلَنُنَبِّئَنَّ الَّذِينَ كَفَرُوا بِمَا عَمِلُوا وَلَنُذِيقَنَّهُمْ مِنْ عَذَابٍ غَلِيظٍ ﴿٥٠﴾
و اگر او را از سوی خود پس از آسیبی که به او رسیده خوشی و رفاه بچشانیم قاطعانه می گوید: این [خوشی و رفاه] ویژه من است [و به خاطر لیاقتم به من رسیده است] و گمان نمی کنم که قیامت برپا شود، و [به فرض برپا شدن] اگر به سوی پروردگارم باز گردانده شوم، برای من نزد او پاداشی نیکوتر خواهد بود! ما یقیناً کسانی را که کافر شدند به اعمالی که انجام داده اند، آگاه خواهیم کرد، و قطعاً از عذابی سخت به آنان می چشانیم. (۵۰)
وَإِذَا أَنْعَمْنَا عَلَى الْإِنْسَانِ أَعْرَضَ وَنَأَىٰ بِجَانِبِهِ وَإِذَا مَسَّهُ الشَّرُّ فَذُو دُعَاءٍ عَرِيضٍ ﴿٥١﴾
و هنگامی که به انسان نعمت عطا می کنیم [از طاعت و عبادت] روی بر می گرداند و [با کبر و نخوت] از ما دور می شود، و چون آسیبی به او رسد [برای برطرف شدنش] به دعای فراوان و طولانی روی می آورد؛ (۵۱)
قُلْ أَرَأَيْتُمْ إِنْ كَانَ مِنْ عِنْدِ اللَّهِ ثُمَّ كَفَرْتُمْ بِهِ مَنْ أَضَلُّ مِمَّنْ هُوَ فِي شِقَاقٍ بَعِيدٍ ﴿٥٢﴾
بگو: به من خبر دهید: اگر [قرآن] از سوی خدا باشد و سپس شما به آن کافر شوید، چه کسی گمراه تر از آن خواهد بود که در مخالفتی دور [از منطق و صواب] قرار دارد؟ (۵۲)
سَنُرِيهِمْ آيَاتِنَا فِي الْآفَاقِ وَفِي أَنْفُسِهِمْ حَتَّىٰ يَتَبَيَّنَ لَهُمْ أَنَّهُ الْحَقُّ ۗ أَوَلَمْ يَكْفِ بِرَبِّكَ أَنَّهُ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ شَهِيدٌ ﴿٥٣﴾
به زودی نشانه های خود را در کرانه ها و اطراف جهان و در نفوس خودشان به آنان نشان خواهیم داد تا برای آنان روشن شود که بی تردید او حق است. آیا کافی نیست که پروردگارت [با ظاهر کردن حقایق و دلایل] بر همه چیز گواه است [که تنها او آفریننده و بی نیاز است و غیر او مخلوق و از هر جهت نیازمند به اوست.] (۵۳)
أَلَا إِنَّهُمْ فِي مِرْيَةٍ مِنْ لِقَاءِ رَبِّهِمْ ۗ أَلَا إِنَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ مُحِيطٌ ﴿٥٤﴾
آگاه باش! که آنان نسبت به دیدار [قیامت و محاسبه اعمال به وسیله] پروردگارشان در تردیدند. [و] آگاه باش! که یقیناً او به همه چیز [با قدرت و دانش بی نهایتش] احاطه دارد. (۵۴)
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
حم﴿١﴾
به نام خدا که رحمتش بیاندازه است و مهربانیاش همیشگی
عسق ﴿٢﴾
عَین، سین، قاف (۲)
كَذَٰلِكَ يُوحِي إِلَيْكَ وَإِلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكَ اللَّهُ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ ﴿٣﴾
این گونه خدای توانای شکست ناپذیر و حکیم به سوی تو و کسانی [از پیامبران] که پیش از تو بودند، وحی می کند. (۳)
لَهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ ۖ وَهُوَ الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ ﴿٤﴾
آنچه در آسمان ها و آنچه در زمین است، فقط در سیطره مالکیّت و فرمانروایی اوست، و او بلند مرتبه و بزرگ است. (۴)
تَكَادُ السَّمَاوَاتُ يَتَفَطَّرْنَ مِنْ فَوْقِهِنَّ ۚ وَالْمَلَائِكَةُ يُسَبِّحُونَ بِحَمْدِ رَبِّهِمْ وَيَسْتَغْفِرُونَ لِمَنْ فِي الْأَرْضِ ۗ أَلَا إِنَّ اللَّهَ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ ﴿٥﴾
نزدیک است آسمان ها از فرازشان [به سبب عظمت وحی] بشکافند و فرشتگان، پروردگارشان را همواره همراه با سپاس و ستایش تسبیح می گویند، و برای کسانی که در زمین هستند، درخواست آمرزش می کنند؛ آگاه باشید! بی تردید خدا بسیار آمرزنده و مهربان است. (۵)
وَالَّذِينَ اتَّخَذُوا مِنْ دُونِهِ أَوْلِيَاءَ اللَّهُ حَفِيظٌ عَلَيْهِمْ وَمَا أَنْتَ عَلَيْهِمْ بِوَكِيلٍ ﴿٦﴾
و کسانی که غیر خدا را سرپرستان و یاران خود گرفته اند، خدا نگهبان و مراقب بر [اعمال و گفتار] آنان است و تو کارساز و وکیل بر آنان نیستی. (۶)
حَوْلَهَا وَتُنْذِرَ يَوْمَ الْجَمْعِ لَا رَيْبَ فِيهِ ۚ فَرِيقٌ فِي الْجَنَّةِ وَفَرِيقٌ فِي السَّعِيرِ ﴿٧﴾
و این گونه قرآنی [به زبان] عربی [فصیح و گویا] به تو وحی کردیم تا [مردمِ] ام القری [شهر مکه] و کسانی را که پیرامون آن هستند، بیم دهی، و آنان را از روز جمع شدن [یعنی روز قیامت] که تردیدی در آن نیست بترسانی، [روزی که] گروهی در بهشت اند و گروهی در آتش سوزان. (۷)
وَلَوْ شَاءَ اللَّهُ لَجَعَلَهُمْ أُمَّةً وَاحِدَةً وَلَٰكِنْ يُدْخِلُ مَنْ يَشَاءُ فِي رَحْمَتِهِ ۚ وَالظَّالِمُونَ مَا لَهُمْ مِنْ وَلِيٍّ وَلَا نَصِيرٍ ﴿٨﴾
اگر خدا می خواست آنان را [از روی جبر بر محور هدایت] امت واحدی قرار می داد، ولی [هدایت اجباری فاقد ارزش است] هر که را بخواهد [در صورتی که ستمکار به آیات خدا نباشد] در رحمت خود در آورد؛ و ستمکاران را هیچ دوست و یاوری [که از عذاب نجاتشان دهد] نیست. (۸)
شهید عبدالله مسگر
یکم فروردین ۱۳۳۴، در تهران چشم به جهان گشود. پدرش غلامرضا و مادرش،عذرا نام داشت. تا پایان دوره کارشناسی ارشد در رشته تکنولوژی رادیولوژی درس خواند. از سوی سپاه پاسداران در جبهه حضور یافت. سیزدهم مهر ۱۳۵۹، در – بر اثر اصابت ترکش خمپاره شهید شد. مزار او در بهشت زهرای تهران واقع است.
#پایان_راه_خادم_مردم_شهادت_است
#شهید_خادم
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
https://eitaa.com/Gheseparvaneha1359
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
🦋🦋🦋