پول های عراقی را بهتر بشناسیم
هرکدام تقریبا معادل چند تومان است
ارسال کنید برای همه زائرین اباعبدالله
ممنونیم از امیرحسین ۱۵ ساله.
#طریق_الاقصی
#زائر_یار
#اربعین
🌼 حضرت امام محمد باقر علیه السلام فرمودند:
صلوات از جانب خداوند، رحمت است و از سوی فرشتگان، تزکیه و پاک کردن و از طرف مردم، دعا است.
📚میزان الحکمه، ج ۱، ص ۳۸۹
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥 ﷽💥
💥 نقس خود را تربیت کن!
🎙#استاد_مسعود_عـــالے
{🌪⚡️}
#عطر_نماز ❣
وسـط جبھـہ بھـش گفـتم:
بچـہ! الان چہ وقٺ نمـاز خوندنہ؟ 🙁😕
گفٺ: از ڪجا معلوم دیگہ وقٺ ڪنم و شرو؏ ڪࢪد نمـاز خونـدن...
"السـلام علیڪم و ࢪحمة اللہ و برکاتہ"
ࢪا ڪہ گفت…
یڪ خمـپاره آمد☄💥
پَر ڪشید!🕊💔
#نماز_اول_وقت📿
#پرسش_و_پاسخ
اگر انسان کافری، انسان مومنی را بکشد و آن را بخورد، بدن انسان مومن در بدن انسان کافر قرار میگیرد. آنگاه در قیامت، بدن انسان مومن که در بدن انسان کافر قرار گرفته نیز عذاب می شود. آیا چنین امری عادلانه است؟ (شبهۀ آکل و مأکول)
✍️#پاسخ👇👇
1️⃣بدن، ابزار برای روح است. آنچه که درک و احساس دارد، بدن نیست، بلکه روح است.
2️⃣اگرچه، روح بدون بدن نیز می تواند عذاب یا لذت را احساس کند و بچشد، ولی یکی از راههای عذاب و لذت روح، آسیبها یا منفعتهایی است که به جسم می رسد.
3️⃣در قیامت نیز، همین وضعیت برقرار است. به همین دلیل است که قرآن می فرماید: «به زودى كسانى را كه به آيات ما كفر ورزيدهاند، در آتشى [سوزان] درآوريم كه هر چه پوستشان بريان گردد، پوستهاىِ ديگرى بر جايش نهيم تا عذاب را بچشند»
(سوره نساء،آیه 56)
4️⃣اگر کسی تنها معاد روحانی ـ بدون جسم ـ را بپذیرد، این شبهه بر او وارد نیست. نیز اگر کسی معاد جسمانی را با جسم عنصری دیگری غیر از همان جسمی که در دنیا داشته، بپذیرد، این اشکال متوجه او نیز نخواهد شد؛ چراکه اساساً بدن دنیوی مورد عذاب و نعمت نیست.
5️⃣این اشکال و شبهه تنها متوجه کسانی است که معتقدند جسم اخروی دقیقا همان جسم دنیوی است. از طرف این افراد خطاب به شبهه کننده می توان گفت که اشکالتان وقتی وارد است که گفته شود، خداوند قادر نیست اجزای بدن هر انسانی را دوباره جمع کند، حال آنکه خداوند قادر مطلق است.
6️⃣قرآن کریم نیز می فرماید: «آيا انسان مى پندارد كه هرگز ريزه استخوانهايش را گرد نخواهيم آورد؟! آرى [بلكه] تواناييم كه [خطوط] سر انگشتانش را درست [و بازسازى] كنيم».
(سوره قیامت، آیه 2و3)
🔰بیانات استاد دکتر محمدحسین فاریاب
دکترای کلام اسلامی
💠 معیار مودّت
🔸 شما یك سلسله مودّت هایی كه مشكل جامعه را حلّ بكند دارید، اما وقتی مُردید كلّاً رابطه قطع است، چون همه شما خاك می شوید و دوباره از خاك برمی خیزید، دیگر والد و ولدی در كار نیست. اینطور نیست كه یك والد و ولدی باشد، [البته در مورد] یك گروه خاصی كه اهل ایمان اند، برای اینكه لذّت كامل نصیبشان بشود فرمود: ﴿أَلْحَقْنَا بِهِمْ ذُرِّیتَهُمْ وَ مَا أَلَتْنَاهُمْ مِنْ عَمَلِهِم مِن شَیءٍ﴾،[1] یك گروه خاص هستند كه با بچه هایشان هم مأنوس می شوند, با ذراری و فرزندانشان در بهشت مأنوس هستند، یك گروه خاصی اند و گرنه همه خاك می شوند و همه از خاك برمی خیزند دیگر روابطی در كار نیست ﴿یوْمَ یفِرُّ الْمَرْءُ مِنْ أَخِیهِ﴾.[2] معیار مودّت, #حق_و_باطل است حق هم جز از خدا نیست: ﴿الْحَقُّ مِن رَبِّكَ﴾.[3]
🔸اگر گفته شد «عَلِی مَعَ الْحَقِّ وَ الْحَقُّ» یعنی این ﴿الْحَقُّ﴾ و منظور از علی (سلام الله علیه) همان اهل بیت همان چهارده معصوم (سلام الله علیهم) است؛ یعنی اینها با این حقّ هستند كه ﴿الْحَقُّ مِن رَبِّكَ﴾ اگر #سعادت_ابد خود را بخواهید، شما باید دوست اینها باشید. یك سلسله روابط اجتماعی انسان دارد اینها عیب ندارد؛ انسان به لباسش علاقه مند است, به خانه اش علاقه مند است این ضرری ندارد، اینكه مودّت نشد! این برای تنظیم روابط زندگی است.
🔸 تحلیلی كه هست می فرماید دشمنی آنها با شما به جهت مسائل اقتصادی و اینها نیست. اینها اوّلاً دشمن خدا هستند; یعنی اینها یا ملحدند یا مشرك, دشمن با خدا و دشمن شما هستند، چون شما موحّد هستید! سخن از آب و خاك نیست. این سیزده سال كه با حضرت مبارزه می كردند سخن از آب و خاك و معدن و مسائل اقتصادی و تجاری و اینها كه نبود، فرمود: ﴿لاَ تَتَّخِذُوا عَدُوِّی﴾[4] آنها كه ملحد یا مشرك اند ﴿وَ عَدُوَّكُمْ﴾؛ دشمنان شما هستند نه به جهت مسائل اقتصادی, نه مسائل تجاری دشمنان شما هستند، چون شما به من معتقدید! تا آخر ملاحظه می فرمایید این معیار دشمنی را همان #ایمان_و_كفر می داند ﴿یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا لاَ تَتَّخِذُوا عَدُوِّی﴾ كسی كه ملحد است كسی كه مشرك است عدوّ توحید است ﴿وَ عَدُوَّكُمْ﴾، چون شما موحّد هستید! مبادا اینها را اولیای خود قرار بدهید تحت #ولایت اینها قرار بگیرید و مانند آن كه ﴿تُلْقُونَ إِلَیهِم بِالْمَوَدَّةِ﴾؛ مودّت خود را به اینها بدهید، شما بنا شد مودّت خود را یكسره به #اهل_بیت بدهید, شما مُزد پیغمبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) مودّت این چهارده معصوم بود دادید, اگر مودّت مستقرّ در قربیٰ شد دیگر مودّتی ندارید كه به دیگری بدهید.
🔸 در بحث های قبل هم همین آیه سه سوره مباركه «احزاب» گذشت كه انسان نه دو قلب دارد و نه در یك قلب دو محبّت می گنجد: ﴿ما جَعَلَ اللَّهُ لِرَجُلٍ مِنْ قَلْبَینِ فی جَوْفِهِ﴾[5] شما یك مودّت دارید این مودّت هم كه یكجا مستقر كردید به #اهل_بیت یعنی باید این كار را می كردیم, بنابراین اگر ﴿نُؤْمِنُ بِبَعْضٍ وَ نَكْفُرُ بِبَعْضٍ﴾[6] شد تبعیضی در مودّت شد، می دانید این تبعیض, مُهلك است مستهلك نمی شود، این طور نیست كه به اندازه ای كه مودّت دارید دین داشته باشید، اینطور نیست! توحید تبعیض بردار نیست, ولایت تبعیض بردار نیست, نبوّت و رسالت تبعیض بردار نیست.
[1]. سوره طور، آیه21.
[2]. سوره عبس، آیه34.
[3]. سوره بقره، آیه147.
[4]. سوره ممتحنه، آیه1.
[5]. سوره احزاب، آیه4.
[6]. سوره نساء، آیه150.
#ولایت_اهل_بیت_علیهم_السلام
#سعادت_ابد
#حق_و_باطل
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه ممتحنه آیه1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥💪🏼 همیشه احساس قدرت کن
#قدرت_روحی
#قوی_باش!
#سیر_الی_الله
تواضع و فروتنی
با توجه به اين كه
1⃣انسان #موجودى_نيازمند است و
2⃣ #نيازمندى عين مرتبه ى وجودى او است و
3⃣هم چنين خواسته ى خداوند متعال اين است كه انسان #نيازهايش را به صورت ظاهر، از موجودات مرتبط به خود رفع كند،
✅از اين جهت اظهار خضوع و كوچكى در برابر افراد ديگر، از لوازم وجود انسان است
و اگر كسى اين حالت را نداشته باشد امّا #توهّم_بزرگى_و_استغنا ى از ديگران را داشته باشد،
☝️هم از مرتبه ى وجودى خويش غافل است و
✌️هم از حدّ خويش تجاوز نموده است؛
لذا على عليه السّلام می فرمايد:
💫«التّواضع ثمرةُ العلم.»
#تواضع، ثمره ى علم است.
هر مقدار آگاهى انسان به مرتبه ى وجودى خويش بيشتر باشد، #خضوع و كوچكى او در برابر خالق خويش بيشتر می شود،
از اين جهت امام على عليه السّلام می فرمايد:
💫«عليك بالتّواضع فانّه من اعظم العبادة.»
بر تو باد به #تواضع_و_فروتنى؛ زيرا از بزرگترين عبادت ها است.
زيرا انسان با #فروتنى در برابر حق تعالى، به انجام طاعات و دورى از نافرمانى حق تعالى موفق می شود؛ بنابراين با اظهار كوچكى در برابر خداوند و بندگانش، نه تنها انسان كوچك و خوار نمی شود؛ بلكه
به فرموده ى رسول خدا صلّی اللّه عليه وآله وسلّم:
💫«#تواضع، بر بلندى مقام صاحبش می افزايد.»
هم چنين به فرموده ى امام حسن عسكرى عليه السّلام :
💫« #تواضع، نعمتى است كه كسى بر آن حسد نمی ورزد.»
زيرا با نوعى مجاهده ى نفسانى همراه است كه انسان از طغيان حبّ به خويش جلوگيرى می كند و نمی گذارد خودخواهيش به طور غير صحيح ظهور كند.
امام رضا عليه السّلام يكى از نشانه هاى آن را اين گونه بيان می فرمايد:
💫«#تواضع آن است كه به مردم آن چيزى را بدهى كه دوست دارى ايشان آن را به تو بدهند.»
لذا اين صفت، به فرموده ى امام على عليه السّلام:
💫«#موجب_شرافت انسان می شود، علاوه بر اين كه از انسان شريف ظاهر می شود.»
#تواضع_و_فروتنی
#نیازمندی_عین_مرتبه_ی_وجودی_انسان
#موجب_شرافت
🔰بیانات استاد تحریری
💎چگونه عمرمان طولانی شود؟
🔻امام صادق علیه السلام:
تَجَنَّبوا البَوائقَ یُمَدَّ لَکُم فی الأعمارِ؛
❇️ از بدیها دوری کنید تا عمرتان طولانی شود.
📚 عیون أخبار الرضا(ع): ج ۲، ص ۳۶، ح ۹۰
#افزایش_عمر
🌸✨امام علی علیه السلام؛
شستن دستها پیش و پس از
خوردن غذا موجب فزونی عمر
و رفع فقر میشود✨
📚 کافی 290/6
•┈┈•❀
| #شرح_حدیث |
💢 دعای خوبان هم مستجاب نمی شود!؟
🔅 #امام_رضا_علیه_السلام :
حتماً امر به معروف و نهی از منکر کنید، و گرنه اشرارتان بر شما مسلّط و حاکم می شوند، آن گاه خوبانتان هم دعا کنند، دعایشان مستجاب نمی شود.
🔸 لتَأمُرنَّ بِالمَعرُوفِ وَ لَتَنهُنَّ عَنِ المُنَکرِ، اَو لَیَستعَمِلُنَّ عَلَیکُم شِرارُکُم، فَیَدعُوا خیِارُکُم فَلا یُستَجابُ لَهُم؛
📚 وسائل الشیعه، ج 11، ص 394
✍️ شرح حدیث:
در میان واجبات دینی، امر به معروف و نهی از منکر از «واجبات برتر» به شمار می آیند. در احادیث از آن به عنوانِ «اَسمَی الفرائض» یاد شده: یعنی برترین فرضیه ها.
دلیل این اهمیت هم آن است که برپایی واجبات دیگر، در سایه ی عمل به این دو واجب مهم صورت می گیرد و اگر این دو در جامعه ی اسلامی کمرنگ شوند، واجبات دیگر هم کم اهمیت می شوند.
▫️ ترک این واجب، پیامدهای اجتماعی خطرناکی دارد.
زیان آن به همه افراد برمی گردد و خوب و بد را یکسان در بر می گیرد.
آنچه در این روایت آمده است، بیانگر یکی از عواقب و پیامدهای تلخ سستی در عمل به این فرضیه است؛ یعنی مسلط شدن افراد بد بر سرنوشت اجتماع و در نتیجه بی اثر شدن دعای خوبان!
🔻 گرچه امر به معروف و نهی از منکر، از «واجبات کفایی» است، نه عینی، مسؤولیت هر کس باید در خود این احساس را داشته باشد و تصمیم بگیرد اگر دیگری انجام نداد، او اقدام کند، وقتی چنین حسّ و عزمی در همه باشد، هرگز این تکلیف مهم بر زمین نمی ماند.
مرحله ی «تذکّر لسانی» ساده ترین مرحله ی آن است و از همه برمی آید و اگر اقدام عملی و اجرایی بر عهده ی نهادهای خاص است. تذکّر زبانی وظیفه ی همگانی است.
کوتاهی در این امر، گناه است و بازخواست دارد.
📗 حکمتهای رضوی ، #جواد_محدثی