eitaa logo
گمشدهٔ ما
65 دنبال‌کننده
2 عکس
7 ویدیو
0 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
❤️ به "ارتباط" بعنوان یک "ثروت" نگاه کنید ✅ ثروت شما، صرفا اموال شما نیست، به ازای هر یک نفری که میشناسید و با او ارتباط دارید، یک ثروت و سرمایه دارید، این شمائید که تصمیم میگیرید از این ثروت بهره برداری کنید یا آن را بسوزانید ✅ سعی کنید ماهانه دایره ارتباط تان را گسترش دهید، در رشته های کاری و مورد علاقه تان مدام با آدم‌های جدید آشنا بشوید، هر آدم جدیدی یک دنیای جدیدی را به روی شما باز خواهد کرد ✅ شرکت در همایش ها، سمینارها، کلاس ها، گروه های مطالعاتی، سفر، شرکت در مراسمات آیینی و گروهی، مساجد، همگی می‌توانند زمینه ساز ارتباطات جدید برای شما باشند و به ثروت شما بیفزایند ✅ دوستی، ثروتی است که حتی بعد از حیات زمینی هم برای ما یک سرمایه ارزشمند است. پیامبر مهربان اسلام در این زمینه میفرمایند: 🌹 أكثروا من الإخوان فإنّ ربّكم حييّ كريم يستحيي أن يعذّب عبده بين إخوانه يوم القيمة. دوست بسيار گيريد زيرا خداى شما با حيا و بخشنده است و شرم دارد كه روز رستاخيز بنده خود را ميان دوستانش عذاب كند. (نهج الفصاحه حدیث ۴۴۵) ✅ این پیام را هدیه کنید به تمام آنهاییکه دوستشان دارید. https://eitaa.com/GomshodeyeMa گمشدۀ ما (اخلاق اجتماعی و آداب معاشرت)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❤️ دوست داری شخصیت و حرمت و جایگاهت توی جمع حفظ بشه؟ اگه دوست داری، پس این کلیپ رو نگاه کن و به جمله آخرش سعی کن عمل کنی ✅ این پیام را هدیه کنید به تمام آنهاییکه دوستشان دارید. https://eitaa.com/GomshodeyeMa گمشدۀ ما (اخلاق اجتماعی و آداب معاشرت)
🌹 برای تعیین مکان یک قرار ملاقات چه نکاتی را باید رعایت کرد؟ ✅ مکان ملاقات باید با موضوع گفتگو و میزان صمیمیت طرفین تناسب داشته باشد ✅ بهتر است برای تعیین مکان از طرف مقابل هم نظرخواهی کنید ✅ اگر می‌خواهید در یک مکان عمومی مانند کافه و رستوران قرار بگذارید، حتما به راحتی و لذت مدعو از مکان هم توجه کنید، به همین خاطر قبل از قطعی کردن قرار، یک توضیحی نسبت به فضای مکان ملاقات به مدعو بدهید و از او بپرسید که آیا با این فضا راحت است؟ ✅ اگر بعد از دیدار اول، دیدار دومی را هم در برنامه دارید، اجازه بدهید مکان دیدار دوم را طرف مقابل معین کند، عموما در دیدار اول طرف مقابل خودش را با موقعیت جغرافیایی ما تطبیق میدهد، پس بهتر است در دیدار دوم ما خودمان را با موقعیت جغرافیایی طرف مقابل هماهنگ کنیم ✅ اگر می‌خواهید دیدارتان به صرف ناهار یا شام باشد، پیشاپیش از مهمان بپرسید که آیا رژیم غذایی خاصی دارد یا خیر؟ اگر کسی به کلی از فست فود استفاده نمی‌کند یا گیاه‌خوار است، باید در مکانی قرار گذاشت که تغذیه مناسب مهمان در آن قابل تهیه باشد ✅ این پیام را هدیه کنید به تمام آنهاییکه دوستشان دارید. https://eitaa.com/GomshodeyeMa گمشدۀ ما (اخلاق اجتماعی و آداب معاشرت)
❤️ نگاه یعنی توجه! ✅ از مهمترین آداب معاشرت، برقراری ارتباط چشمی با شخصی است که در حال گفتگو با او هستیم. وقتی کسی حرف میزند، اما شما در و دیوار را نگاه میکنید، یا مدام گوشی تان را چک میکنید، یا پیامک می دهید، با رفتارتان در حال انتقال یک پیام به او هستید: تو و حرف هایت اهمیتی ندارید!!! و این یعنی بزرگترین جراحت به پیکر یک ارتباط ✅ وقتی وارد یک جمع شدید، لازم است موقع سلام کردن، به هر کس سلام میکنید، صورتتان را به سمت او بچرخانید و نگاهش کنید، در هنگام خداحافظی هم همچنین، حتی اگر یک نفر از نگاه شما جا بماند، همان یک نفر در درونش احساس میکند که برای شما اهمیتی ندارد. ✅ این جمله را بخاطر بسپارید که نگاه کردن، یعنی توجه کردن و اهمیت داشتن. اگر در گفتگوهای روزمره دقت کنید هر وقت میخواهیم کسی به ما توجه کند، می‌گوییم: " به من نگاه کن"، یا به در مناجات ها به خدا می گوییم : "خدایا به حال من نظری کن"، یا حافظ می گوید: آنان که خاک را به نظر کیمیا کنند آیا بود که گوشه چشمی به ما کنند در همه این مثال‌ها میبینید که در ذهن ما آدمیان، نگاه کردن مساوی است با توجه کردن، اهمیت دادن، مهم شمردن، پس با نگاه به مخاطبان تان در هر جمعی، به آنها حس زیبای مهم بودن و اهمیت داشتن را هدیه کنید. ✅ این پیام را هدیه کنید به تمام آنهاییکه دوستشان دارید. https://eitaa.com/GomshodeyeMa گمشدۀ ما (اخلاق اجتماعی و آداب معاشرت)
✅ قواعد لغو یک قرار ملاقات برای هر کدام از ما بارها پیش آمده که ملاقاتی را تنظیم کرده ایم اما به دلایلی مجبور به لغو قرار ملاقات شده ایم، در اینجا باید قواعدی را رعایت کنیم: ۱. علت لغو قرار ملاقات باید معقول و اخلاقی باشد. اینکه یک قرار ملاقاتی که اهمیت کاری دارد را لغو کنیم، چون یک دوستی پیشنهاد کرده با هم به تفریح برویم، اخلاقی نیست. همیشه این سوال را از خود بپرسید که اگر علت واقعی لغو قرار ملاقات را هر انسان عاقلی بشنود، آن را تایید می کند یا رد می کند؟ اگر جواب مثبت بود، پس شما برای لغو قرار دلیل منطقی دارید ۲. اطلاع رسانی لغو قرار ملاقات باید در سریعترین زمان ممکن انجام شود. اگر یک هفته قبل از قرار ملاقات متوجه شدید که در آن زمان نمی‌توانید در جلسه شرکت کنید، بلافاصله آن را خبر بدهید و این امر را موکول نکنید به شب قرار ملاقات تان... ۳. اگر فردی که با شما قرار ملاقات داشته به سمت شما حرکت کرده و در مسیر است، لغو قرار ملاقات بشدت تخریب کننده است، پس حتی اگر کار بسیار مهمی برای شما پیش آمده به راحتی نمی توانید قرار را کنسل کنید، در اینجا دو راهکار پیش روی شماست: الف) یا شخص دیگری را برای انجام کار مهمی که پیش آمده برای رفع و رجوع آن مامور کنید ب) یا شخص جانشینی را که توانایی مدیریت جلسه ملاقات را داشته باشد، مامور به برگزاری جلسه کنید، علت را هم به مدعو توضیح داده و ازین بابت عذرخواهی کنید و تاکید کنید که در آینده نزدیک در صورت لزوم، شخصا نیز جلسه جداگانه ای با فرد خواهید داشت 🌿 اگر به هر دلیلی نتوانستید ازین راهکارها استفاده کنید و کار پیش آمده به قدری ضروری و حیاتی بود که چاره ای جز لغو ملاقات نداشتید در حالیکه فرد در مسیر مکان ملاقات بود، بدانید که آسیب مهمی به زمان و برنامه های فرد زده اید و عذرخواهی کلامی کافی نیست و در وقت مناسب باید به بهترین شکل برای فرد جبران کنید، یا از طریق هدیه، یا از طریق راه انداختن کار و موضوعی که بخاطر آن فرد قصد دیدار شما را داشت. ✅ این پیام را هدیه کنید به تمام آنهاییکه دوستشان دارید. https://eitaa.com/GomshodeyeMa گمشدۀ ما (اخلاق اجتماعی و آداب معاشرت)
️ آداب سلام کردن ✅ اولین کلماتی که در شروع یک رابطه از دهان شما خارج میشوند، حکم مرگ و زندگی یک رابطه را دارند، مخاطب شما در همان سه دقیقه اول آشنایی با شما یا از شما دلزده میشود، یا به شما جذب میشود، باید این فرصت سه دقیقه ابتدای آشنایی را بعنوان یک زمان طلایی قدر دانست. ✅ یکی از مهمترین مهارت های جذب مخاطب، رعایت ظرایف سلام کردن است. سعی کنید این آداب را در ادای سلام رعایت کنید: ۱) صدای گرم و رسا، بطوری که طنین سلام شما کامل و گیرا شنیده شود، سلامی با صدای ضعیف، نامفهوم، سرد، بلافاصله یک دیوار آهنین بین شما و مخاطب میکشد. ۲) به تک تک افراد یک جمع باید سلام کرد، اینکه به آشنایان سلام کنیم و غریبه ها را با یک سر تکان دادن ادای سلام کنیم، از ما یک چهره بی نزاکت در ذهن حضار میسازد ۳) پیش دستی در سلام: هر کس زودتر سلام کند، بازی را برده است، چون توجه و قلب دیگران را ابتدا متوجه خود کرده و مهرش را در دلها نشانده، ثواب اخروی آن هم یک مزیت جداگانه ای است ۴) خشک و خالی سلام نکنید: سلام حتما یک نمک لازم دارد تا درست به دل مخاطب بچسبد! یا یک لبخند گرم، یا یک مصافحه گرم بعنوان چاشنی به سلام اضافه کنید ۵) پاسخ به سلام از نظر کمیت و کیفیت باید بهتر از سلام ابتدایی باشد: در آداب اسلامی وارد شده که اگر کسی به شما گفت السلام علیکم، شما بگویید السلام علیکم و رحمت الله، توجه داشته باشید این مدل سلام کردن فقط مناسب جلسات حوزوی و دینی است و در جلسات عمومی شاید منجر به واکنش منفی حضار شود، روح این توصیه اسلام این بوده که پاسخ سلام باید از نظر کمی و کیفی بالاتر از سلام ابتدایی باشد، در جمع های مختلف با توجه به اقتضائات جمع باید از خلاقیت خود در این زمینه بهره ببرید ✅ این پیام را هدیه کنید به تمام آنهاییکه دوستشان دارید. https://eitaa.com/GomshodeyeMa گمشدۀ ما (اخلاق اجتماعی و آداب معاشرت)
❤️ اقتصاد «توجه» ✅ امروزه در دنیای اقتصاد، اصطلاحی مطرح شده است به اسم «اقتصاد توجه» ✅ اقتصاد توجه یعنی در دنیای بازاریابی و فروش، کسی موفق است که بتواند بیشترین توجه مثبت را به خود جلب کند، میزان رشد اقتصادی یک کسب و کار به میزان توجهات مثبتی است که توانسته به خود جلب کند ✅ رعایت ظرایف آداب معاشرت، بیشترین توجه مثبت را به شما جلب می کند، و کسب توجه مثبت یعنی افزایش موفقیت شما در میدان های مختلف زندگی، و این نکته حکیمانه ای است که معصومین فراوان بر آن تاکید کرده اند: ۱) امیر المومنین علی(ع): فی سِعَةِ الاخلاقِ کنُوزُ الارزاق گنج‌های رزق در اخلاق خوب نهفته است. (غرر الحکم، ج ۱، ص ۴۷۹) ۲) امیرالمومنین علی (ع): بِحُسْنِ اَلْأَخْلاَقِ تُدَرُّ اَلْأَرْزَاقُ  با اخلاق نیکو، رزق ها، افزایش می یابد. (عیون الحکم، ج ۱، ص ۱۸۸) ✅ این پیام را هدیه کنید به تمام آنهاییکه دوستشان دارید. https://eitaa.com/GomshodeyeMa گمشدۀ ما (اخلاق اجتماعی و آداب معاشرت)
❌ تکبر، قاتل ارتباطات انسانی ✅ شما اگر ظریف ترین آداب معاشرت را رعایت کنید، زیباترین لباس ها را بپوشید، شیک ترین لبخندها را بزنید، اما همنشینان شما احساس کنند شما انسان متکبری هستی، همه از اطراف شما پراکنده خواهند شد ✅ فرد متکبر، حیاتی ترین نیاز یک انسان، یعنی نیاز به توجه و احترام را نادیده میگیرد، چرا که خودبین است و در خودبینی جایی برای توجه به دیگری نمیماند، به همین دلیل دیگران از او فرار میکنند ✅ فرد متکبر تنهاست، حتی اگر دور او شلوغ باشد!  شلوغ بودن اطراف متکبرین بخاطر کسب منفعت است و کسی بخاطر وجود خود او با او ارتباطی نمیگیرد ✅ امراض اخلاقی مانند امراض جسمانی از طریق علائم و نشانه ها شناخته میشوند اما متاسفانه ما معمولا علائم امراض اخلاقی را در دیگران بخوبی تشخیص میدهیم و در خودمان نمیبینیم، خوب است صادقانه با خود بیاندیشیم آیا این علائم بیماری تکبر در ما وجود دارد یا خیر؟: ۱. فرد متکبر هیچ وقت به اشتباه خود اقرار نمی کند ۲. فرد متکبر هیچ وقت عذرخواهی نمی کند ۳. فرد متکبر در برابر انتقاد و سرزنش بشدت پریشان و خشمگین میشود ۴. فرد متکبر، مدام با گوشه و کنایه و یا صراحتا اطرافیان خود را تحقیر میکند و با تحقیر آنها بدنبال اثبات بزرگی خویش است ۵. فرد متکبر انتظار دارد دیگران در سلام کردن به او پیش دستی کنند ۶. فرد متکبر بعید است به احترام کسی از صندلی برخیزد اما انتظار دارد با ورود او همه از جایشان برخیزند و اگر این اتفاق نیفتد تا مدتها دلخور میشود ۷. حرکت چشم ها و نوع نگاه فرد متکبر، به انسان احساس نگاه از بالا به پایین میدهد و با نگاهش انسان ها را تحقیر میکند ۸. انسان متکبر در نقد حرف دیگران، دلیل نمی آورد، بلکه پوزخند و سرکوفت میزند و تمسخر میکند ۹. فرد متکبر بی ادبانه کلام دیگران را قطع میکند اما به کسی اجازه نمیدهد حرفش را قطع کند ۱٠. اگر رنجش و بحثی بین فرد متکبر و شخص دیگری ایجاد شود که منجر به جدایی آنها از هم بشود، فرد متکبر هیچگاه پیش قدم آشتی و پیش قدم تجدید دیدار نمیشود و این را وظیفه طرف مقابل می داند و......  ✅ لزومی ندارد همه این نشانه ها در ما وجود داشته باشد، تکبر هم مثل سایر امراض طیف بندی دارد، ممکن است طیف رقیقی از تکبر در ما وجود داشته باشد یا طیف حاد و غلیظ ✅ باید وجود این بیماری را جدی گرفت و در درمان آن کوشید، به میزان درمان این بیماری، کیفیت روابط ما افزایش پیدا میکند ✅ این پیام را هدیه کنید به تمام آنهاییکه دوستشان دارید. https://eitaa.com/GomshodeyeMa گمشدۀ ما (اخلاق اجتماعی و آداب معاشرت)
گفت: پیلی را آوردند بر سر چشمه‌ای که آب خورد، خود را در آب می‌دید و می‌رمید او مى‌پنداشت که از دیگری می‌رمد ، نمی‌دانست که از خود می‌رمد! همه اخلاق بد ، از ظلم و کین و حسد و حرص و بی‌رحمی و کبر ، چون در توست ، نمی‌رنجی! چون آن را در دیگری می بینی می‌رمی و می‌رنجی! 📕 فیه ما فیه ✍🏻
❤️❤️ سلام و سلامتی بر شما همراهان عزیز سال نو بر شما نو، تازه و مبارک باشد سال نوی معنوی، ماه رمضان نیز امید است که فصل تازه ای از زندگی روحی همه ما باشد به یاری خدا، از امروز ارسال پیام های آداب معاشرت را از نو سر میگیریم با آرزوی بهترین ها
🌹 عزت نفس در معاشرت ✅ ما در ایران، یک سابقه طولانی زندگی در فرهنگ استبدادی داریم، بطوریکه استبداد تا ظریف ترین جنبه های زندگی ما رسوخ کرده حتی آداب معاشرت ✅ وقتی در رفتار معاشرتی، خود را کوچک میکنیم، راه را بر فرعون هایی باز میکنیم که ما را به بردگی بگیرند، فرعون نباید حتما پادشاه یک کشور باشد، گاهی دوست و خانواده و کارفرمای ما، فرعون های زندگی ما هستند ✅ جهت حفظ حرمت و عزت نفس خودمان، خوب است موارد زیر را رعایت کنیم: ❌ نگوییم: چاکرم، نوکرم، خاک پایتم، در خدمتگذاری حاضرم، دستور بفرمایید، دست بوسم، میخواهم خدمت برسم جهت دستبوسی وـــــ ❌ نگوییم: ببخشید مزاحم شدم، زحمت دادم، منت گذاشتید، ✅ بجایش بگوییم: از پذیرایی شما ممنونم، از کمک شما سپاسگذارم، از وقتی که به من دادید، متشکرم ✅ راه به راه و بی خود و بی جهت عذرخواهی نکنید، عذرخواهی خوب است اما سرجایش که واقعا تقصیر و کوتاهی داشته باشید، در فرهنگ استبدادی به ما یاد داده اند که همیشه این مائیم که مقصریم و این مائیم که باید عذرخواهی کنیم، پس: بی جهت عذرخواهی نکنید اما اگر خطایی کردید، صادقانه عذرخواهی کنید ✅ زبان بدن تان، زبان بدن نوکرها نباشد: موقع سلام و خداحافظی در حد معقولی به جلو خم بشوید و تا کمر خم نشوید 🌹 انسان، عزیز است و جز در برابر خدا نباید خود را بشکند. البته در برخی موارد مانند والدین، یا معلم ربانی، استثنائاتی هست که موضوع سخن ما نیست ✅ این پیام را هدیه کنید به تمام آنهاییکه دوستشان دارید. https://eitaa.com/GomshodeyeMa گمشدۀ ما (اخلاق اجتماعی و آداب معاشرت)
❤️ هنر گوش دادن 🌿 یکی از اسمهای زیبای خدا «السمیع» است، یعنی عمیقا و با جزییات سخنان ما را میشنود و به ما توجه میکند. ما با یادگیری مهارت های گوش کردن، هم به خدا شبیه تر میشویم هم پناه انسان ها میشویم و هم محبوب آنها ✅ مهمترین اصول هنر گوش دادن: ۱) سر تا پا توجه: گوینده باید از همه وجود شما، از زبان بدن شما، از ارتباط چشمی شما، این پیام را دریافت کند که شما عمیقا در حال توجه به او هستید ❌ با موبایل کار کردن در هنگام صحبت دیگران، نوعی توهین است مگر آنکه از قبل اجازه گرفته و بابت آن عذرخواهی کنیم ❌ نگاه کردن به در و دیوار، ساعت مچی یا ساعت دیواری، به مخاطب این حس را منتقل میکند که شما کلافه هستید و هرچه زودتر میخواهید فرار کنید ❌ گاهی گوینده در حال حرف زدن است، ما مشغول کار دیگری میشویم و میگوییم، «گوشم با شماست»، این جمله غلطی است، مگر اینکه کار بسیار ضروری ای باشد، عذرخواهی کرده باشیم، و در حین کار هم مدام با تایید کردن یا واکنش نشان دادن به سخنان گوینده، این دلگرمی را در گوینده ایجاد کنیم که تمام توجه مان به اوست ادامه دارد........ ✅ این پیام را هدیه کنید به تمام آنهاییکه دوستشان دارید. https://eitaa.com/GomshodeyeMa گمشدۀ ما (اخلاق اجتماعی و آداب معاشرت)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌ به حرف های کسی گوش ندهیم تا: به محض اینکه حرفش تمام شد، جواب دندان شکنی به او بدهیم ✅ به حرف های کسی گوش بدهیم تا: وارد دنیای او بشویم، از زاویه او به موضوع نگاه کنیم، درک کنیم درون او چه میگذرد، انگار برای لحظاتی یکی میشویم، تا هم را درست بفهمیم ✅ این پیام را هدیه کنید به تمام آنهاییکه دوستشان دارید. https://t.me/GomshodeyeMa گمشدۀ ما (اخلاق اجتماعی و آداب معاشرت)
سلام عید بر شما مبارک باشه 🌹 مستندی از ما ساخته اند به نام «محروم از خورشید» که امشب ساعت 8 از شبکه مستند سیما پخش خواهد شد. خیلی ممنون میشم که اگر دیدید نظرات ارزشمند خود را برایم ارسال کنید. ضمنا در صورت امکان به دیگران هم اطلاع رسانی بفرمایید. با تشکر محمد رضایی شریف آبادی خیریه جهادی منادیان رحمت www.seza.ir کانال تلگرام t.me/MonadianRahmat کانال ایتا http://eitaa.com/Monadianrahmat کانال بله https://ble.ir/jahadimonadianrahmat پیج اینستاگرام https://yun.ir/3iuhig
ممنونتان می‌شویم اگر این را استوری بفرمایید ❤️
هنر گوش کردن ✅ پیام غیرکلامی:  شما باید بدون استفاده از کلمات، این پیام را منتقل کنید که غرق توجه به گوینده هستید، از جمله: ۱) با گوینده فاصله منطقی داشته باشید: ا ❌ اگر از او خیلی دور بنشینید، گوینده احساس بی توجهی میکند ❌ اگر خیلی به او نزدیک بشوید، تقریبا فضای یک متری از بدن گوینده، احساس ناامنی میکند مخصوصا اگر گوینده خانم باشد ✅ یک فضای معقول، کمتر از سه متر و بیش از یک متر فاصله را در نظر بگیرید ۲) با تکان دادن سر به منظور تایید، یا استفاده از آواها و کلماتی مثل: آهان، بله، عجب! که اینطور..  نشان بدهید که به سخنان گوینده توجه دارید ۳) کند و کاو:  با استفاده از پرسش هایی مثل اینکه: چرا اینگونه شد؟ بعدش چی شد؟ این اتفاق کی افتاد؟..  نشان بدهید که به شنیدن ماجرا علاقه مندید ❌ البته از زیاد سوال پرسیدن یا ورود به حریم خصوصی و پرسیدن سوالاتی که شخص تمایل به جواب دادن ندارد، بپرهیزید، چراکه باعث میشود گوینده احساس کند با یک بازپرس صحبت میکند نه با یک همدم که میخواهد با او همدلی کند ادامه دارد..... ✅ این پیام را هدیه کنید به تمام آنهاییکه دوستشان دارید. https://eitaa.com/GomshodeyeMa گمشدۀ ما (اخلاق اجتماعی و آداب معاشرت)
❤️ هنر گوش کردن گاهی قطع کردن سخنان کسی که با شما حرف میزند، میتواند یک فاجعه درست کند: ✅ مثلا همسرتان از موضوعی به شدت ناراحت است و با کلی احساس، در حال حرف زدن با شماست، ناگهان شما حرفش را قطع میکنی و یک سوال بی ربط میپرسید، مثلا میگویید: «ببخشی میون کلامت، لباس ها رو اتو زدی؟ چون امشب جلسه دارم» این نوع سوالات که ربطی به موضوع صحبت ندارد و با قطع کردن سخنان گوینده پرسیده میشود، مثل پتک بر سر گوینده میخورد، به احتمال زیاد گوینده در این حال به شما میگوید:«برایت متاسفم» و با دلخوری بلند میشود و میرود ✅ بعضی وقتها هم ما با شنیدن کلمات ابتدایی جمله، کلمات انتهایی جمله را حدس میزنیم و جلو جلو شروع به گفتن آن میکنیم. مثلا فرزند ما به میگوید: بابا (مامان)، یک چیزی میخوام بگم.... ـ. و ما سریع بگوییم: حتما دوباره میخوای با دوستات بری بیرون و اومدی اجازه بگیری، نخیر خبری از اجازه نیست!!! این پیشداوری ها و جلو جلو حدس زدن ها به کلی انگیزه گوینده از مطرح کردن صحبتش را از بین میبرد 🌹اجازه بدهید گوینده تمام حرف خود را بزند بعد شروع به صحبت کنید 🌹نقل است که ابن ابی العوجا که یک فیلسوف خداناباور بود، در محضر امام صادق شروع کرد به دلیل آوردن بر عدم وجود خدا. خودش میگوید جعفر بن محمد آنقدر مدت طولانی در سکوت به حرفهایم گوش داد و سخن نگفت که فکر کردم استدلال هایم را پذیرفته و باور کرده که خدا نیست!!! اینگونه باید گوش سپرد..... ✅ این پیام را هدیه کنید به تمام آنهاییکه دوستشان دارید. https://eitaa.com/GomshodeyeMa گمشدۀ ما (اخلاق اجتماعی و آداب معاشرت)
🌹کاریزما کاریزما به معنای کشش و جاذبه ای است که باعث می شود دیگران با نوعی شیفتگی و محبت، حالت تبعیت و احترام نسبت به فرد به خود بگیرند ✅ کاریزما محصول یک سلسله ویژگی های درونی و بیرونی است که سعی میکنیم به مرور، نکاتی را درباره آن بیان کنیم ❤️ کاریزما، محصول نورانی شدن است إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَيَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَٰنُ وُدًّا. (آیه ۹۶ سوره مریم) همانا آنان که به خدا ایمان آوردند و نیکوکار شدند خدای رحمان آنها را (در نظر خلق و حق) محبوب می‌گرداند. ✅ طبق تعالیم وحیانی و روایی، ایمان و عمل صالح اصلی ترین علت کاریزما است. یک کاریزمای پایدار ❌ کسانیکه به زور تکنیک و مهارت میخواهند یک آدم کاریزماتیک بشوند، نهایت در یک جلسه ملاقات، یا جلوی دوربین ها و یا در جمع مردم، کاریزماتیک هستند اما اگر به آنها نزدیکتر بشوید و بخواهید مدتی با آنها زندگی کنید، میبینید که تمام آن جذابیت رنگ باخت ☘ نور یعنی گرما و روشنی، کسیکه حقیقتا نور ایمان و عمل صالح، نور نماز و نماز شب را دارد، وجودش روشن و گرم میشود که خود به خود جانهای سرد را جذب و گرم خواهد کرد ✅ این بنیادی ترین اصل درباره کاریزما است، البته کاریزما یک سری مهارت ها و تکنیک ها هم دارد که در آینده به شرح آنها میپردازیم ✅✅ این پیام را هدیه کنید به تمام آنهاییکه دوستشان دارید. https://eitaa.com/GomshodeyeMa گمشدۀ ما (اخلاق اجتماعی و آداب معاشرت)
❤️ کاریزما تصور کنید قصد دارید به شهری بروید که راه رسیدن به آنجا را بلد نیستید، یک تورلیدری دست شما را میگیرد که به مقصد برساند، اما از هر مسیری که میرود، متوجه میشوید اشتباه رفته اید، کم کم خسته میشوید و نهایتا میگویید شما را به خیر و ما را به سلامت و از او جدا میشوید حالا فرض کنید یک تورلیدر دیگری راهنمای شما میشود، شما را از صحیح ترین، راحت ترین، خوش آب و هواترین راه ها میبرد، هر جا مشکلی برایتان پیش بیاید سریع حلش میکند، و شما از تابلوها میبینید که هر ساعت در حال نزدیکتر شدن به مقصد هستید. در اینجا چه حالتی در شما ایجاد میشود؟ شما با کمال اطمینان و رضایت، افسار تصمیم گیری را به او تفویض میکنید و هر تصمیمی بگیرد، پشت سرش راه میروید و میگوئید: چشم! 👈 این کاریزما است یکی از مهمترین عوامل کاریزما، این است که آدمها عمیقا به شما اعتماد و اطمینان داشته باشند اعتماد هم از حاصل جمع صداقت و تخصص ایجاد میشود 👈 به این ترتیب اگر در هر نقش و مسئولیتی که دارید، نشان بدهید که هم صادق هستید هم مسلط و متخصص، در آن دایره ارتباطی، دارای کاریزما میشوید ✅ مثلا در محیط کار، اگر کارفرمای صادقی باشید و زیردستان تان ببینند در آن رشته کاری، شما از همه متخصص تر و مسلط تر هستید، شما در محیط کاری بین کارمندان تان صاحب کاریزما میشوید ✅ اگر مرد خانه هستید، وقتی خانواده ببیند هر وقت تصمیم های شما عملی شد، خانواده شادتر و موفق تر شد، شما در خانه کاریزما پیدا میکنید ✅ اگر رهبر و رییس جمهور یک کشور هستید، هر وقت مردم دیدند که با فرماندهی و راهبری شما، کشور رو به جلو حرکت میکند و روز به روز وضع بهتر میشود، شما در فضای سیاسی صاحب کاریزما میشوید ❌ پس به جای شومن بازی، سعی کنید 👈صداقت 👈 تخصص و تسلط در مسئولیتهایی که دارید را 👈 «افزایش» بدهید ✅✅ این پیام را هدیه کنید به تمام آنهاییکه دوستشان دارید. https://eitaa.com/GomshodeyeMa گمشدۀ ما (اخلاق اجتماعی و آداب معاشرت)
🌹 یک خاطره از یک رفتار لطیف ✅ یکبار خدمت یکی از اساتید اخلاق بودم، ایشان سر سجاده نشسته بود، یک جوان در کنارش نشسته بود و عجله داشت که سوال بپرسد، یک پیرمرد هم در سمت دیگر ایشان بود و در حال سوال پرسیدن بود، سوال پیرمرد هم به درازا کشید 🌷 این استاد اخلاق در این شرایط یک رفتار لطیف و زیبا کرد: با یک دست، دست آن جوان را صمیمی در دست خودش گرفت، مثل این نامزدهایی که انگشت های دستشان را به هم گره میزنند و راه میروند، در عین حال رویش کاملا به سمت پیرمرد بود و مشغول شنیدن سوال و جواب دادن به آن ✅ این استاد با همین کارش بصورت غیرکلامی به جوان این پیام را میداد: ۱) میدانم عجله داری ۲) حواسم به تو هست ۳) تو هم برای من مهمی ۴) چند دقیقه ای آرامش داشته باش تا کار پیرمرد را انجام بدهم، بعد در خدمت تو هستم 👈 همه این پیامها، با یک رفتار غیرکلامی یعنی دست شخص را به گرمی گرفتن، منتقل شد این یعنی سخن امام صادق(ع): کونوا دعاة للناس بالخیر بغیر السنتکم مردم را به خیر و خوبی دعوت کنید، با رفتار غیرکلامی. بدون حرف زدن ✅✅ این پیام را هدیه کنید به تمام آنهاییکه دوستشان دارید. https://eitaa.com/GomshodeyeMa گمشدۀ ما (اخلاق اجتماعی و آداب معاشرت)
🌹مهارت انتقاد کردن ✅ انتقاد، یک داروی تلخ است که میخواهید به کسی بخورانید، پس اگر میخواهید هم انتقاد کنید هم رابطه تان لطمه نخورد باید این نکات را رعایت کنید: ۱. همانطور که داروی تلخ را در حجم پایین به خورد بیمار میدهند، شما هم باید انتقاد را در حجم کم به شخص منتقل کنید، حتی اگر یک صفحه به کسی انتقاد دارید، همه را یکجا به او نگویید، با صبر و حوصله در موقعیت های مناسب، کم کم موارد انتقادتان را مطرح کنید ۲. انتقادتان را در زرورق بپیچید، زیبایش کنید، یعنی به طرف مقابل تاکید کنید که هدف از انتقادتان، این است که او را دوست دارید، هدفتان پرخاشگری و مچ گیری نیست ۳. انتقاد را ساندویچی مطرح کنید. شما در یک ساندویچ، نان باگت دارید، مخلفات دارید، سس دارید، نهایتا همه اینها کنار هم مینشیند تا یک همبرگر داخل آن قرار بگیرد. شما برای انتقاد کردن، اول باید به چند نکته مثبت شخص اشاره کنید و این پیام را برسانید که شما خوبی های او را میبینید، از خاطره، لبخند، صدای آرام، صمیمیت بعنوان نان باگت و مخلفات استفاده کنید، بعد انتقاد اصلی تان را بین آن بگذارید و تحویل مخاطبتان بدهید ✅ اگر با رعایت همه این موارد، باز هم مخاطب تان از انتقاد ناراحت شد و رفتار نامناسبی کرد، بدانید که با آدم نابالغی طرف هستید حتی اگر پیر باشد ✅✅ این پیام را هدیه کنید به تمام آنهاییکه دوستشان دارید. https://eitaa.com/GomshodeyeMa گمشدۀ ما (اخلاق اجتماعی و آداب معاشرت)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
احترام به نفوس انسان ها در کلام علامه جعفری (ره) ✅✅ این پیام را هدیه کنید به تمام آنهاییکه دوستشان دارید. https://eitaa.com/GomshodeyeMa گمشدۀ ما (اخلاق اجتماعی و آداب معاشرت)
🔹حق پذیری در مکتب امام صادق (ع) مرحوم استاد فاطمی نیا (ره) : امام صادق علیه السلام در خيمه نشسته بودند و يكي از زنادقه زمان امد و قصد داشت با حضرت بحث کند. زنديق به كسي ميگويند كه هيچ چيز را قبول ندارد. يكي از شاگردان ورزيده ي حضرت اجازه خواست تا با زنديق بحث كند. حضرت هم اجازه دادند. اين دو با يكديگر بحث كردند و زنديق محكوم شد. شاگرد حضرت نزد ايشان برگشت و سوال كرد بحثم خوب بود؟ حضرت فرمودند : “ بله شنيدم ، خوب بحث كردي اما بعضي موارد حق هايي را از او زير پا گذاشتي!” الله اكبر! سبحان الله! ما اگر با زنديق هم حرف ميزنيم اجازه نداريم حقش را زير پا بگذاريم! شايد سخن خوبي بگويد. عجب مكتبي است. اما اينجا من با برادر ديني و یا هم وطنم اگر اختلاف سليقه ای داشته باشم ، اصلا گوش به حرفش نميدهم. @fateminia
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹 موضوع: در مکتب امام صادق(ع) ، حقوق زندیق هم باید رعایت شود 🔹مرحوم استاد فاطمي نیا (ره) 🔹 نکته ها از گفته ها @fateminia
❤️ شوخی، پادزهر فضای سنگین حتما برایتان پیش آمده که در بعضی شرایط، ناگهان در یک فضای سنگین قرار بگیرید: مثلا روی صندلی اتاق گزینش برای استخدام نشسته اید یا مثلا قرار است با یک شخصی که خیلی اسم و رسم دارد، صحبت کنید یا مثلا کسی پیش شما می آید که از جایگاه شما شرم دارد و راحت نمی تواند صحبت کند 👈 یک مزاح گرم، صمیمانه و مودبانه، مثل اشعه آفتابی که یخ را آب میکند، به سرعت این فضا را میشکند ✅ مولانا در یک مصراعی میگوید: مهر و هیبت، هست ضد همدگر یعنی فضای هیبت با فضای مهربانی نمیسازد. ما نباید با چهره عبوس و جدی و گرم نگرفتن و مزاح نکردن، برای خودمان هیبت مصنوعی بسازیم، بلکه باید با روی گشاده و شوخی های مودبانه و ملیح، فضا را صمیمانه کنیم البته هیبتی که عطیه الهی باشد داستانش فرق میکند، معمولا کسانی که هیبت الهی دارند حتی اگر حرف هم نزنند مهرشان در دل آدم مینشیند، برخلاف هیبت های مصنوعی که ما برای خودمان میسازیم که با یک من و نیم عسل هم شیرین و دوست داشتنی نمیشویم ✅✅ این پیام را هدیه کنید به تمام آنهاییکه دوستشان دارید. https://eitaa.com/GomshodeyeMa گمشدۀ ما (اخلاق اجتماعی و آداب معاشرت)