🔴 نمادین زندگی کنیم!
🔹 رهبرانقلاب در دیدار با ورزشکاران چند تشکر ویژه و خاص داشتند. تشکر از خانم ورزشکاری که با مرد نامحرم دست نداد. تشکر از دختر قهرمانی که با حجاب مسابقه داد. تشکر از مادری که با فرزند روی سکوی قهرمانی رفت. تشکر از ورزشکاری که بر پرچم سجده کرد و ...
🔸 تا اینجای ماجرا یک تشکر ساده است؛ اما ساده نیست. توضیح ایشان نشان می دهد ماجرا عمیق تر از یک کار خوب در میدان ورزش است. می فرمایند اینکار شما مثلا سجده در میدان ورزش متفاوت از سجده در خانه است. یا این حجاب فراتر از حجاب داشتن در تهران است.
✅ اما چرا؟ ایندست اقدامات یک نماد است؛ فراتر از نشانه. تفاوت ایندو چیست؟ نشانه یک علامت است. مثلا تابلوی ورود ممنوع. مثلا ابروی در هم کشیده نشانه خشم است. اما نماد چیست؟ نماد فراتر از نشانه است. نماد دارای محتوا و معناست.
🔹 به فرق برج آزادی یا برج میلاد با کوه دماوند دقت کردید؟ برج آزادی یا برج میلاد نشانه شهر تهران است. تا می بینید، تهران تداعی می شود. اما کوه دماوند نماد تهران است. نماد استقامت و قدرت و شوکت و غیره....
🔸 با این توضیح تشکر رهبرانقلاب از رفتار نمادین ورزشکاران روشن می شود. این رفتارهای نمادین، پیامی را به دنیا مخابره می کند. پیام شخصیت و هویت ایرانی مسلمان. مثلا حجاب ورزشکار ما در میدان مسابقه بسیار فراتر از یک پوشش عادی است. چون معنایی را فراتر از پوشش منتقل کرده است.
✅ و اما اصل حرف اینجاست. جنگ امروز جنگ نمادهاست. امروز بیش از گذشته همه چیز رسانه است و پیام. نماد قدرت رسانه ای بسیار بالا در انتقال پیام دارد. نماد قدرت معناسازی و معنابخشی به امور عادی دارد.
🔹 یک نمونه آشکار جنگ نمادین در #غزه است؛ #حماس نماد ارتش پولادین و شکست ناپذیر در دنیا را ضربه فنی کرد؛ فراتر از واقعیت فیزیکی ارتش #اسرائیل. طنین قرآن در غزه نماد پایمردی و مقاومت و توکل و صبوری و شجاعت است و فراتر از نشانه مسلمانی و یا خود واقعی قرائت قرآن است.
🔸 حرف تمام است. بیائید نمادین زندگی کنیم. زندگی نمادین یعنی معنا بخشیدن به امور عادی. برای همه ما آش پختن و چایی دادن در خانه با هیات عزاداری متفاوت است. چرا؟ ساده است. چای هیات رنگ امام حسین گرفته است. چای در هیات معنادار می شود.
✅ زندگی نمادین کمک می کند زندگی روزمره ارتقا پیدا کند و امور عادی و حتی مدال آوری تبدیل به عبادت شود و بلکه فراتر از یک سلوک فردی تبدیل به قیام و جهاد شود. جنگ امروز جنگ نمادهاست. هرکس هرجا نشسته است باید نمادهای دشمن را با نمادهای ایرانی-اسلامی هدف بگیرد.
محسن_مهدیان
🆔@Dailynotes20
«بسیجی یعنی علی»
عباس بابائی
یکی از حیرتانگیزترین جملات در وصف «بسیج»، این جملهی امامخامنهای است: «بسیجی یعنی «علی» که تمام وجودش وقف اسلام بود.»
«علی» یک «بسیجیفعال» تمامعیار بود که مهمترین ویژگیاش-که جانم به قربانش-«وسط میدانبودنهایِ بهنگام» برای اسلام و قرآن بود.
اگر «ایمان آوردن» به پیامبر و انقلاب شکوهمندش در دوران غربت اسلام بود، علی «اولین مومن» به پیامبر بود و انقلابش؛
اگر تحریم ناجوانمردانهی مستکبرانِ قریش علیه انقلاب جوان نبوی بود، علی شجاعترین«فرماندهیمیدانِ» امنیت شعب بود و بزرگترین«دورزنندهی تحریم»های مشرکان؛
اگر گذشتنِ از جان برای «رهبرجانان» بود، علی «جانفداترینسربازگمنام» در لیلةالمبیتهای فراوان اسلام بود؛
اگر جنگهای مشرکان و منافقان و یهودیان علیه اسلام و قرآن بود، علی غیورترین«سرداردلها»ی مسلمانان و والاترین«مدافع حرم» قرآن بود؛
اگر «خدمترسانی» به محرومان و «نوازشگری» یتیمان بود، علی کریمترین«خادمانامت» در میان مردمان بود؛
اگر«میدان سیاستورزی» برای احقاق حق پابرهنگان بود، علی بزرگترین «دیپلماتانقلابی» در برابر مستکبران بود؛
اگر کارزارِنفسگیرِ«صبرانقلابی» برای بقای اصل انقلاب نبوی بود، علی صبورترین«امامزمان» در برابرِ غاصبان و منافقان بود؛
اگر «رهبریهایداهیانه و حکیمانه و قاطعانه» در دنیای پرتلاطم کفر و ظلم و نفاق بود، علی حکیمترین و قاطعترین«رهبرِعالمیان» بود.
اگر روشنگری در برهههای غبارآلود و گمراهکنندهی بعد از پیامبر بود، علی بهنگامترین«مجاهدتبیین» برای ذهنها و جانهای مستضعفان بود؛
اگر مبارزه با فتنه و بیرون آوردن چشم خیرهی آن بود، علی قاطعترین«رهبرحکیم»جهان در مواجهه با فتنهگران بود؛
و اگر مظلومیت و اقتدار و غربت و گمنامی و معنویت و خلوص بود، علی بود و علی بود و علی بود.
«امامخامنهای عزیز و بسیجیانش»، بالاترین مصادیق شِيعَتُنا خُلِقُوا مِنْ فاضِلِ طِينِتِنا هستند، نسبت به «بزرگترین بسیجی عالم».
#بسیج
#اقتدار
#مظلومیت
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN