🔻 موضع حکیمانه امام خامنهای در قِبال مذاکره با آمریکا
▫️در روزگاری که تحولات بینالمللی سرعت چشمگیری گرفته و دستگاه دیپلماسی کشورها ناچارند برای تأمین منافع ملی خود گاه وارد گفتوگو با دشمن شوند، نباید از این نکته غفلت کرد که حکمت، عزت و مصلحت، سهگانهای هستند که همواره باید در رأس تصمیمات کلان یک کشور مستقل قرار گیرند.
🔹 امام خامنهای در طول سالیان گذشته همواره بر اصل عزت در روابط خارجی تأکید داشته و بارها اعلام کردهاند که مذاکره با آمریکا در شرایطی که این کشور سیاست خصمانه، استکباری و زورگویانهای علیه ملت ایران دارد، اقدامی ابلهانه و نشانهای از بیشرافتی است.
▫️این موضع نه از سر تعصب یا لجاجت، بلکه از دل تجربه تاریخی، تحلیل دقیق روابط قدرت، و شناخت عمیق از ذات رفتاری نظام سلطه برخاسته است. ایالات متحده در دهههای گذشته نشان داده است که هرگاه جمهوری اسلامی ایران پای میز مذاکره نشسته، آن را نه نشانهای از حسن نیت بلکه علامتی از ضعف برداشت کرده است و در پی آن، فشارها و زیادهخواهیهای خود را افزایش داده است.
🔹 اما اگر امروز زمزمههایی از مذاکره شنیده میشود، این نه تناقض با فرمایشات رهبری دارد و نه نشانهای از عقبنشینی از اصول؛ بلکه همانگونه که ایشان بارها تأکید کردهاند، در صورتی که مذاکره برای تأمین منافع ملت باشد، و طرف مقابل به حقوق ملت ایران احترام بگذارد، امکان گفتوگو با هر کشوری - حتی آمریکا - در چارچوب عزت، حکمت و مصلحت وجود دارد.
▫️بنابراین آنچه مورد نکوهش ایشان بوده، مذاکرهای از موضع ضعف، سازش، و چشمپوشی از اصول انقلاب است، نه مذاکرهای عزتمندانه، با هدف حفظ منافع مردم.
🔹 رهبر انقلاب به عنوان دیدهبان بیدار ملت ایران، هیچگاه از مصالح ملی غافل نبودهاند و هرگونه نرمش یا ایستادگی در برابر دشمن را در چارچوبی دقیق و منطقی تبیین کردهاند.
▫️از این رو دفاع از سخنان ایشان، نه تنها دفاع از یک موضع سیاسی، بلکه پاسداری از کرامت ملی، عزت ایرانی و استقلال کشوری است که با خون هزاران شهید به دست آمده است.
✍️ مرتضی علیشاهی
#نویسندگان_حوزوی_فارس
🆔 @howzavian_fars
۲۰ فروردین
غزه، سرزمین لالهها
#سیده_الهام_موسوی
چند روزیست که نوشتههای دوستان اهل قلم را میخوانم. گاهی خشمگین میشوم، گاهی بغض گلویم را میفشارد و گاهی اشکهایم بیاختیار جاری میشود. هر روز به خودم میگویم: «بنویس...» اما از زبان چه کسی؟ از حال چه چیزی؟ از خاک غزه که تا ابرهای آسمانش پر از درد است، چه بنویسم که مرهمی شود؟
در این یک سال و چند ماه، چه دردهایی که نکشیدند. بیپناهاند و پناهشان تنها خداست. از درد مادران بنویسم یا فریاد پدران؟ از پاهای خسته و پر از تاول؟ یا از دستهایی که از میان آوار خانهها بیرون زدهاند؟ از چه بنویسم که حق همه را ادا کند؟ که حال همه را وصف کند؟
غزه، خاکی که هر وجب آن بوی خون میدهد و آسمانی که در آن، اشکها هم صدای ظلم را نمیشکنند. جایی که زندگی از دل درد و رنج میروید و هر روز هزاران قصه از فراق و زخمهای بیپایان نوشته میشود.
غزه، صحرای محشر شده؛ حتی پرندگان دیگر توان پرواز ندارند. کودکان یا سر بریدهاند، یا از تشنگی و گرسنگی جان دادهاند. مگر پیامبر ما "رحمت للعالمین" نبود؟ پس چرا کشورهای اسلامی که ادعای دین محمد (ص) دارند، نه رحم دارند و نه مروت؟
ای قلم! اگر ناتوانی از نوشتن تمام دردها هستی. حداقل از جهل و نادانی مردمی بنویس که با تمام بیرحمی و سکوت از آنچه دیدند، اما کاری نکردند... از اینکه صدای منادی کمک را شنیدند و باز هم کاری نکردند.
بنویس که تو هم روز قیامت لب به سخن باز خواهی کرد، و از تو پرسیده خواهد شد: چه نوشتی یا چرا نوشتی؟!
اللَّهُمَّ كُنْ لِأَهْلِ غَزَّةَ نَاصِرًا وَحَافِظًا، وَأَرِنا فِي الظَّالِمِينَ يَوْمًا تَشْفِي بِهِ صُدُورَ الْمُؤْمِنِينَ، اللَّهُمَّ زَلْزِلْ أَقْدَامَهُمْ، وَخُذْهُمْ أَخْذَ عَزِيزٍ مُقْتَدِر.
#جهاد_تبیین
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
۲۰ فروردین
📚«سلطان روایت ها»
✍️به قلم طیبه فرید
🌱عنوانش خیلی زرد است.لینکش را باز نمی کنم.اگر اسم سیمین و جلال آمده بود یک چیزی.ولی این عکس یک قاب اروتیک است از محمدرضا و فرح که زیرش نوشته چیزهایی که از رابطه عاشقانه فرح دیبا و شاه نمی دانید!چیزهای عاشقانه!جوری گفته که انگار چیزی بین آن دو اتفاق افتاده که نوع بشر هرگز بهچشم ندیده.انگار نه انگار که تا این جای مسیر بر اساس حکمت الهی در حفظ نوع موجودات ،آدم با گربه ها و زرافه ها وکلاغ ها شرایط مشترک دارد.مسئله پیشاتولیدِ مثل.
کی بهکی است؟عشقِ خودش قربانی روایت های اول است.روایتی که روکش اتوکشیده ای بر ابتذال تنانه انداخته و اسمش را گذاشته عشق.بازش نمی کنم چون به گواه خود پهلوی ها و هم تاریخ ،نه شاه و نه فرحآن قدرها سر به راه نبودند که دل در گرو عشق پاک بگذارند.
🌱این یک نمونه از روایت اول است که روزانه در رسانه ها با هدف تغییر سبک زندگی تولید می شود تا چشم و چار مخاطب را پر کرده و ذائقه او را بازیچه همین محدودیت ها کند.
روایت هایی که نهاول بودنش پیداست نه روزانه تولید شدنش در بی خبری ما و نه پدری که از هویت مخاطب می سوزاند.روایت های اول خصوصا روایت های دروغ بلحاظ روانی نقش پایداری بر رسوب گذاری در حافظه مخاطب دارد به نحوی که روایت های معارض بعدی را با همه حق بودن بی اثر کند.روایت اول، این سرباز خاموش مأمور است در بستر غفلت توده ها از وقایع تاریخی، رویدادها و چهره های نامربوطِ قابل بهره برداری را رنگ کند و جای قناری به مخاطب بیندازند و مخاطب به لحاظ روانی غالبا در مقابل روایت اول تسلیم است و در مقابل تبیین جریان حق مقاومت می کند.
📚روایت اول می تواند از نادر جهانبانی ژنرال کمونیسم نیم بند و ناکامی که چندان مورد اقبالِ پهلوی پسر نبود و هیچ توفیقی در راه وطن پرستی نداشت اسطوره بسازد و با مقایسه چشمهای رنگی و موهای بلوند او با تصاویر ساده و بی آلایش قاسم سلیمانیِ جانبازِ دائما در نبرد بنویسد «از کجا به کجا رسیدیم!»و این حس خودتحقیری را با منقاش باریکِ فریب در هزارتوی ناخودآگاه ذهن مخاطب بچپاند که «افتادم از بهشت به این ارتفاع پست».تا جایی که حقیقت در چشم مخاطب رسانه رنگ ببازد.
🌱جبهه حق به دلایل متعددی از جمله غفلت و نداشتن نگاه حرفه ای به رسانه ،معمولا در نقل روایت اول ناکام است از همین جهت در حرکتی دیر هنگام در مقابل تولید روایت های مخالفِ مهاجم دست به تولید روایت های دوم و سوم می زند و این همه تلاش او در بهره برداری از رسانه است.حال آن که می تواند به جای موضع دفاعی با پیش بینی به هنگام رویدادهای پیشِ رو حالت تهاجمی گرفته و بعلاوه با استفاده از بستر موجود و تولید روایت مستمر روزانه و دست اولِ صادقانه متناسب با سبک زیست ایرانی و اسلامی ،هژمونی روایت های کاذب را تحت الشعاع قرار دهد ودر احیای هویت حقیقی و انسانی در ناخودآگاه ذهن مخاطب توفیق داشته باشد.
https://eitaa.com/tayebefarid
#جهاد_تبیین
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
۲۰ فروردین
🔻اصول سرمایه گذاری در مکتب اهل بیت علیهم السلام
📌سرمایهگذاری از منظر ائمه اطهار علیهمالسلام صرفاً یک فعالیت اقتصادی نیست، بلکه بخشی از سبک زندگی دینی و اجتماعی شیعه محسوب میشود که بر پایه اصولی چون مشروعیت درآمد، عدالت اقتصادی، اجتناب از ربا، تلاش و تولید، پرهیز از اسراف و تقویت اقتصاد اسلامی بنا شده است. ائمه با نهادینه ساختن این اصول در میان پیروان خود، زمینهساز شکلگیری جامعهای پویا، مستقل و برخوردار از قدرت اقتصادی شدند.
💢با بررسی مشاغل شیعیان عصر حضور ائمه علیهمالسلام به این نتیجه میرسیم که همت و پویایی جامعه شیعی در تنوع مشاغل از روحیه کارآفرینی و توصیههای ائمه علیهمالسلام نسبت به این امر و افزایش سرمایه اقتصادی نشات گرفته است و شیعیان با تمام محدودیت های حکومتی و نظیر آن هیچگاه از کار و تلاش دست برنداشتند و این امر به صورت یک فرهنگ در جامعه شیعه ریشه دوانده است.
✅️این فرهنگ اقتصادی سبب ماندگاری جامعه شیعه است؛ زیرا در اقتصاد سیاسی، تنوع مشاغل و گستردگی آن از عوامل قدرت اقتصادی و سیاسی یک جامعه به شمار می رود و ثروت فراوان مالی و به تبع آن قدرت سیاسی را به دنبال دارد.
♨️فرهنگ اقتصادی فعال، در کنار پرهیز از وابستگی به حاکمیتهای ظالمانه و حضور هدفمند در بطن جامعه، موجب شد تا جامعه شیعه در طول قرون، با وجود فشارهای سیاسی، به بقای خود ادامه داده و زمینهساز تحولات فکری، فرهنگی و حتی سیاسی شود. از این رو میتوان گفت که اقتصاد شیعی، برخاسته از یک منظومه فکری عمیق و الهامگرفته از تعالیم اهلبیت علیهمالسلام، نقش مهمی در حفظ هویت و استمرار جامعه شیعی ایفا کرده است.
✍️#نجمه_صالحی|دبیر انجمن علمی تاریخ پژوهشگاه جامعه الزهرا
✅️#هم_قلم
https://eitaa.com/joinchat/3157918277Cde3f56c11d
۲۰ فروردین
#روز_نوشت
💢خواستم از آوینی بنویسم اما ترجیحم سکوت بود، با خود گفتم شاید آوینی را مصادره به مطلوب کنم.
▪️ او در جملاتش، در مقالاتش و در مستندهایش جاریست و آنقدر روان است که نیازی به تبیین و تفسیر ندارد.
💠 بگذاریم آوینی، آوینی بماند نه آنچه ما میخواهیم.
🔻20 فرودین سالروز شهادت سید شهیدان اهل قلم، سید مرتضی آوینی را گرامی بداریم.
@toolid_mohtava
💎@howzavian | نویسندگان حوزوی
۲۰ فروردین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سفارش رهبر حکیم انقلاب در اولین روز سال ۱۴۰۴
به فعالان عرصه فرهنگی؛ توجه ویژه به:
✅مطالعه نهجالبلاغه
✅آموزش نهجالبلاغه
رهبر حکیم انقلاب سال ها قبل از پیروزی انقلاب به مطالعه نهجالبلاغه برای عموم مسلمانان تصریح داشتند و بعد از پیروزی انقلاب در سال های متمادی در مناسبات مختلف به این تکلیف مهم اشارات و بعضاً تاکیداتی داشتند و امسال در اولین روز بار دیگر یکی از مهمترین تکالیف فعالان عرصه فرهنگی را مطالعه نهجالبلاغه و آموزش نهجالبلاغه بیان فرمودند. تکلیف مهمی که بیش از یک دهه است فریاد می زنیم و در میدان عمل هم درحد توان انجام وظیفه می کنیم و قطعاً کوتاهی ها و قصورهای فراوانی داریم. و البته یقیناً مجموعه ها و افراد حقیقی بسیاری هم در این مسیر زحمت ها می کشند. هر چند هنور فاصله تا وضع مطلوب بسیار زیاد است. حال سوال این است که با وجود این همه اشارات و سفارشات و تاکیدات و تصریح امسال رهبر حکیم به این تکلیف مهم، آیا این تکلیف هم مثل جهاد تبیین و تکالیف دیگر عمل نخواهد شد؟! و باز تکلیف به دوش یک عده محدود خواهد بود؟!
✍️حسین اکبری
#نویسندگان_حوزوی_زنجان
@howzavian_zanjan
۲۰ فروردین
🔴آیا فرانسه در ایران تکرار میشود؟
🔸تجدیدنظرطلبی، مفهومی در برابر انقلابی ماندن است. چون این اصطلاح، بار ارزشی منفی از جنس منفعتطلبی و خیانت دارد، افراد کمی حاضر به پذیرش علنی این لقب هستند.
🔸انقلاب فرانسه علیه دیکتاتوری پادشاهی شکل گرفت و هدفش کنار زدن اشراف و کسب آزادی و برابری برای عموم مردم بود.
🔸پس از انقلاب، پارلمان تشکیل شد و مردم با حضور در انتخابات، نقش موثری در اداره کشور ایفا کردند اما ...!
🔸چند سال بعد، شعارهای تجدیدنظرطلبی برخی سیاستمداران و نخبگان در کشور پیچید. اصول و آرمانهای انقلاب یکییکی کمرنگ شد. مردمی که سالها برای استقرار حکومت جدید تلاش کرده بودند، اکنون کشور را گرفتار اوضاع پریشان اقتصادی، سیاسی، مذهبی و اخلاقی میدیدند:
شعار تجدیدنظرطلبانه اصحاب رسانه، بندرهای محاصره شده، راههای در اختیار دزدان، خزانه خالی کشور، آموزش عمومی معطل، مذهبیان تحت فشار، خانوادههای زیر ضربات آزادی جنسی و...
🔸در نتیجه، علاقه مردم به سیاست از دست رفت و جایش را عافیتطلبی و خوشگذرانی گرفت. ریشههای انقلاب تضعیف شد.
🔸با کمرنگ شدن ارزشهای انقلابی نزد نخبگان و خواص و کنار کشیدن مردم از صحنه سیاسی، زمینه قدرت گرفتن جوانی به نام ناپلئون بناپارت فراهم آمد. انقلاب فرانسه در دام ارتجاع افتاد.
🔸او توانست با تصویب یک لایحه ساده در مجلس، دیکتاتوری را به کشور برگرداند و امپراتور فرانسه شود!
🔸ناپلئون، مردم فرانسه را نه شهروندان که اتباع من نامید. زندگی اشرافی دوباره معتبر شد.
منبع: کتاب جریانشناسی تجدیدنظرطلبی. فصل دوم. با تلخیص و تصرف.
@strategic_mm
@howzavian_qom
۲۰ فروردین
♦️در فریب جزئیات
✍️حسین کاوه در وبـگـاه سُـلَّـم نوشت:
🔹تحمیل و مصلحت
وقتی که ماجرای حکمیت و صلح با معاویه به خاطر خیانت و ضعف برخی خواصِ جبهۀ حق به امامین معصوم علیهما السلام تحمیل میشود بدانیم که به طریق اولی امکان تحمیل مسائلی خلاف نظر ولی مسلمین و مصالح اولیۀ اسلامی بر ولی فقیه نیز منتفی نیست! صد البته که پذیرش حکمیت و صلح و امثالهم از جانب امامین معصوم علیهما السلام هرگز و ابداً به معنای ضعف و کوتاهی آنان نیست و لعنت بر کسانی که چنین تصور و القاء بکنند! و همچنین ننگ بر کسانی که خیانت و کارشکنی و ضعف برخی خواص جبهۀ حق را تبیین نمیکنند و در موسم مقابله آنقدر به نظاره مینشینند تا ولی امر مسلمین به جای اخذ پیشدستانۀ جانب حقیقت و اقامۀ مُـرّ عدالت، در شرایط بد و بدتری که خروجی فعالیت کفار و منافقین و انفعال برخی خواص و مؤمنین است ناگزیر به أخذ پسدستانۀ طرف مصلحت شده و به جای جلب منافع بهتر، درگیر جلوگیری از خسارات بیشتر گردد.
🔸تجربه و عبرت
رهبری عزیزو ارکان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نه تنها فضا را برای فهم مردم تنگ نمیکنند بلکه تا جایی که ممکن است میدان میدهند تا اگر مردم از مجرای تعقل و تعبد ملتفت برخی حقایق و واقعیتها نشدند، بروند و تجربه نمایند! تا به فهم لازم از تحولات و پدیدهها برسند و با اختیار کامل انتخاب صحیح بکنند تا رشد نموده و اهل هدایت گردند. اما چه کنیم با خناسان و وادادگان و همچنین کسانی که به خاطر عدم بصیرت و استقامت لازم مدام بازیچۀ دسیسه و فتنه و اغواگری این قماش ترسوی غرب پرست میگردند و علیرغم هزینههای سنگین و خسارتبار تجارب پیشین مجدداً دل به وعدههای موهوم این قماش بدسابقۀ ناکارآمد میسپارند تا شاید از رهگذر خطای صد بار آزمودۀ جهانی یعنی امید و اعتماد به آمریکا منفعتی جلب کنند! اما جز خسارت برای کشور چیزی به بار نمیآورند ولی به خاطر ضعف حافظۀ تاریخی و سادگی و... عبرتی نیز حاصل نمیکنند.
🔹ارعاب و فریب
نظام استکباری سلطه با رهبری آمریکا و مشارکت کشورهای غربی و حمایت اغلب دول عربی در عین هیچ انگاری نهادهای بینالمللی و افکار عمومی جهان با اتکاء به درندگی رژیم صهیونیستی به صورت جدی مشغول مهندسی ارعاب و فریب هستند. در این شرایط نفس مذاکره با شیطان بزرگ آن هم دقیقاً در زمانی که خنجر استکبار در قلب جهان اسلام هر روزه بیشتر فرو میرود غیر شرافتمندانه و عین بلاهت است! غیر مستقیم، با واسطه یا هر مدل دیگر... میگویند: میخواهیم ابتکار عمل مهندسی افکار عمومی جهان را از آمریکا بگیریم! میگوییم: هیچ کس مانند شما مرعوب آمریکا نشده و فریب نخورده است! شما نیز مانند اسلافتان فارغ از جرأت، عقل و هوش این دست امور را ندارید و فقط هزینه میتراشید و آبروی جمهوری اسلامی ایران را میبرید. آمریکا و غرب در حال افول هستند! فقط شما غرب پرستان مفلوک هستید که هنوز مرعوب و مسخ میباشید.
🔸هزینه و خسارت
افکار عمومی آزادگان دنیای برخاسته بر علیه جنایات آمریکا و اسرائیل که به کنار... آیا اصلاٌ به فکر افکار عمومی و نخبگان و قلوب سوختۀ جهان اسلام و ملتهای مظلوم منطقه و تبعات منفی این اقدام تحمیلی خود بر تنها نظام اسلامی جهان هستید که علم مذاکره با شیاطین میافرازید!؟ واقعاً ناانقلابیهای غربزده و وسط بازان التقاطی به چه چیزهایی از جانب دشمنان انسانیت امید و اعتماد دارند که با اغواگری و گروگان گرفتن منافع ملت توهمات خود را بر نظام تحمیل میکنند!؟ سکولار مشربان لیبرال مسلک بعد از تجارب خسارتباری مانند جام زهر قطعنامۀ 598، توافق ننگین سعدآباد، خسارت محض برجام و... که در آنها نقش محوری نیز داشتند ولی نه تنها عبرت نگرفتند بلکه همیشه وقیحانه طلبکار نیز هستند. پروندۀ قطور و ننگین این جریان باید برای نسل جوان تدریس گردد تا منشأ خون دل امامین انقلاب و عامل خون به جگر شدن شهید سلیمانیها فراموش نشود.
🔺 پروژۀ ویـژه!
مذاکره با آمریکا یک راهبرد در کنار سایر راهبردها برای پیشرفت کشور نیست بلکه پروژهای است که جریان سکولار-لیبرال سازشکار از ابتدای انقلاب اسلامی در مقابل راهبرد مقاومت و پیشرفت مجاهدین انقلابی سالها به آن اهتمام داشته و دارد و خواهد داشت. حال اینکه منشأ این اهتمام، غفلت و ترس و جهالت است یا نفوذ و خیانت و کارشکنی یا حتی آمیختهای از هر دو... گرچه الان برای اهل بصیرت روشن است اما برای آنان که فعلاً منکِر یا متحیر هستند تاریخ و اسناد به خوبی روشن خواهد کرد. اکنون آنچه مهم است مرعوب و منفعل نشدن در مقابل عملیات روانی رسانهای است که از واشنگتن تا تهران در حال تجویز و تحمیل نسخه و مسیری است که انتهایش تکمیل پازل دشمن و تضعیف انقلاب اسلامی است. تجربه عبرت آموز است اما پروژه خیر! و مذاکره با آمریکا یک پروژه است!
#مذاکره
#برجام
#نویسندگان_قم
@howzavian_qom
۲۰ فروردین
هنرمند، دانشمند یا سیاستمدار نیست.
اما باید:
اهل معنویت باشد،
لطیف و خوشذوق باشد،
با معارف دین آشنا باشد،
از فلسفه سر در بیاورد،
انقلاب اسلامی را بفهمد،
غرب را بشناسد،
خلاق، شجاع، مقاوم و پُرامید باشد،
مردمدار، خاکی و جهادی باشد،
عالم به زمان باشد
و نگاه تمدنی داشته باشد.
درست مثل #شهید_آوینی.
#هنرمند_تراز
#نویسندگان_حوزوی_خراسان
https://eitaa.com/joinchat/3164274938C4f975d6c1b
۲۰ فروردین
.
♦️اگر قلم نبود...
❤️پیامبر اکرم(ص):
✍️«قلم نعمت بزرگ پروردگار است؛ اگر قلم نبود، سیاست و دیانتی استوار نمی شد و زیستن خوشی در روزگار نبود.»
#حدیث_نامه_قلم (12)
#تبلیغ_مکتوب
💎@howzavian | نویسندگان حوزوی
۲۰ فروردین
هدایت شده از یادداشت خوانی
⭕️ مذاکره غیر مستقیم!
🔺مواضع روشن رهبری درباره مذاکره چنان مستدل و همه فهم بود که جای هیچ شبهه ای را باقی نمیگذاشت. او اگر دلیل نمیآورد هم همه چیز مثل روز برای همه روشن بود. او گفت، مذاکره نمیکنیم، دلیل هم تجربه. او گفت مذاکره نه عاقلانه است نه شرافتمندانه. او گفت مذاکره مشکل تحریم را حل نمیکند بلکه گره ها را کور و پیچیده تر میکند. پس چرا بعد از مدت کوتاهی در پاسخ به نامه ترامپ راضی به مذاکره غیر مستقیم شد. پاسخ را در کلمه "غیرمستقیم" جستجو کنید.
🔺در مذاکرات دهه نود، رهبری دو ماه قبل از انتخاب روحانی و روی کار آمدن او گفت با مذاکره موافقم ولی به آن خوش بین نیستم. همانجا علت چنین تصمیمی را تجربه کردن مردم بیان کرد. بعدها تجربه نخبگان از جناحهای مختلف را نیز اشاره نمود. اما این بار ماجرا کاملا متفاوت بود. مردم در این دوران تجربه کرده بودند، نیازی به تکرار نبود، رفتار ترامپ با نزدیکترین هم پیمانانش از اکراین و اروپا و کره جنوبی و ژاپن و کانادا و چه و چه را دیده بودند. وضعیت جنایتهای اسراییل در غزه هم که پیش چشم همه بود، همین ترامپ هم که محصول چندین سال مذاکره با ایران را رسما پاره کرده بود. قصه چه بود؟ پاسخ را در کلمه "غیرمستقیم" دنبال کنید.
🔺ترامپ بنا داشت ایران را سر دو راهی مذاکره و جنگ قرار دهد. پذیرش اصل مذاکره باعث میشد هیمنه قدرت ایران که ستون اصلی مقاومت بود بشکند. ترامپ به عنوان یک موفقیت روی این اتفاق اسکی برود، اسراییل دست برتر را در مذاکرات حماس پیدا کند ، فشار بر مردم غزه برای کوچ بیشتر شود و.... اما پذیرش جنگ چه میشد؟ باعث میشد ترامپ بتواند برای بسیاری از ناظران بیرونی برای حمله به ایران دلیلی پیدا کند، جریانهای وابسته داخلی بتوانند هم در بههمریختگی بیشتر بازار و هم در کنشها و بههمریختگی داخلی اجتماعی موفقتر عمل کنند و پالس ضعف به جبهه مقاومت صادر شود و باز دست اسراییل بازتر شود و خلاصه کار برای ایران سخت تر شود. ایران سبک مقاومتش ، بسیار متفاوت است او منعطف و پر از تقیه است این را دشمن میداند.
🔺ایران راه سومی را پیشنهاد داد. او در عین تهدید متقابل دشمن ، راه مذاکره غیر مستقیم را باز گذاشت. مذاکره غیر مستقیم پیش از این در دوران رییسی شهید هم پیش رفته بود، قبلتر هم سابقه داشت. مشروعیت اقدام اسراییل و آمریکا را از بین میبرد، شائبه ترس ایران را از بین میبرد، دست اسراییل را باز نمیگذاشت، جلوی هر نوع فشار داخلی را چه اقتصادی و چه اجتماعی میگرفت، وقت کشی هم میکرد. همه چیز را به تاخیر میانداخت و تاخیر برای آمریکا و اسراییل در منطقه مرگآور است.
🔺از خودتان بپرسید چرا ترامپ رسما دروغ گفت؟ او اشاره به مذاکره مستقیم کرد. خوب این دروغ است. اصل هم رده نبودن مذاکره کنندگان، سبک مذاکره در عمان،صراحت مسوولین ایران و... همه همین را نشان میدهد، چرا او دروغ گفت؟ دلیلش را مورگان اورتگاس معاون نماینده ویژه آمریکا در خاورمیانه در مصاحبه با العربیه میگوید. او گفت ما در تله نمیافتیم. مذاکرات نباید طولانی شود. باید سریع به نتیجه برسد.
🔺زمان به سود اسراییل و آمریکا نیست. این چیزی است که بارها ترامپ هم بیان کرده بود و حالا ایران آنها را در گوشه رینگ قرار داده بود. این بار مصلحت پذیرش مذاکره غیر مستقیم نه تجربه جدید برای مردم و نخبگان بلکه راهبری اتفاقات منطقه ای و درگیری مقاومت با اسراییل و آمریکا است و لاغیر. ماجرا این است که ایران مذاکره بازی میکند همانطور که ترامپ هم چنین خیالی داشت. منتهی حالا به قول عراقچی "توپ در زمین آمریکا است".
🔺فقط یک نکته باقی میماند که خوب است همه توجه کنیم. حسن روحانی امروز در جمع ظریف و دیگر نزدیکانش همین یک نکته را به چشم آورد که مذاکره غیر مستقیم نباید باشد چون دیر میشود. او چرا این تابلوی مهم آمریکایی را بلند کرده؟ دلیلش روشن است، دقیقا چون همه چیز به همین یک نکته بر میگردد. واژه غیرمستقیم، این مسیر هوشمندانه بازی غربگرایان و غرب هر دو را خراب کرد. روحانی خوب میداند کجا باید کمک به آمریکا کند. تحولات منطقه و جهان و ایران سریع و جدی است. چشم از وقایع نباید برداشت. اما ما محتاج روایت ماجراییم در کشور و منطقه، محتاج خلق محتواییم، محتاج حضور جدی در این جنگ ترکیبی و البته شناختی هستیم. مراقبت نکنیم روایت آمریکایی را بر ذهنها مسلط میکنند. جهاد اصلی ما اینجا است.
✍️ علی مهدیان
۲۰ فروردین
💠 نابغهای فراموش نشدنی
✍️ علی رستگار
سید محمد باقر صدر «رحمةاللهعلیه» یکی از علمای شهید را که خیلی از صمیم قلب دوست دارم.
در حوزه علمیه، پس از اینکه دروس ادبیات عرب به پایان میرسد، خواندن دروس فقهی و اصولی آغاز میشود. برخی از مدارس علمیه کتاب «حلقات» شهید صدر را به عنوان کتب درسی اصولی انتخاب میکنند. در مدرسهای که سطح یک را در آنجا خواندم (حاج ملاصادق مجتهد قمی) هم این کتب حلقات (حلقه اولی و حلقه ثانی) را طلاب برای آشنایی و ورود به علم اصول طی دو سال میخوانند.
در پایه چهارم، وقتی پای درس حلقه اولی شهید صدر نشستم و آرامآرام با مباحث کتاب آشنا میشدم، خیلی مشتاق بودم تا از شخصیت نویسنده کتاب، آیتالله محمد باقر صدر که اسمشان همراه کلمه مبارک شهید زینت داده شده بود، بیشتر بدانم و از زندگانی، تألیفات، مبارزات و اخلاقیات ایشان بیشتر آگاه شوم.
روزی در دست یکی از رفقا کتابی دیدم که روی جلد آن با خط بزرگ نوشته شده بود «نا». از رفیقم درباره کتاب پرسیدم. گفت: رمانی است از زندگی شهید صدر. من که تا آن روز تشنه شناختن این شهید بودم، خیلی خوشحال شدم و کتاب را برای چند روز امانت گرفتم.
دقیق یادم نیست، یک روزه یا دو روزه کتاب را خواندم. خط به خط کتاب مرا بیشتر تشنه میکرد که کتاب را به آخر رسانم. هر کسی قدری با شخصیت شهید سید محمد باقر صدر آشنا شود و از زندگانی ایشان بخواند، خصوصاً اگر کتاب «نا» را مطالعه کند، عاشق ایشان خواهد شد؛
عاشق تلاش و کوشش شهید،
عاشق صبر و استقامت شهید،
عاشق ایستادگی تا پای جان در برابر ظلم،
عاشق فداکاری در راه اسلام،
عاشق شهادت در راه خدا.
با خواندن کتاب فهمیدم شهید صدر یک نابغه بوده است، ایشان قبل از اینکه به سن بلوغ برسد درجه اجتهاد را از مرحوم آیت الله خویی ره دریافت کرده بود.
فهمیدم تا قبل از سن بلوغ چند کتاب بسیار مهم را نیز خود تألیف کرده است،مثل کتاب فدک فی تاریخ. کتب اقتصادنا و فلسفةنا را که ایشان نوشته اند از مهمترین و با ارزش ترین کتابها هستند.
فهمیدم که در راه اسلام و هدف مقدس تا پای جان باید ایستاد ،حتی اگر تا مدت ها خانهات در محاصره باشد ،ارتباط با دوستان و همسایه ها ممکن نباشد،دستیابی به غذا برای کودکان و خانواده ات ممکن نباشد و...
فهمیدم حتی اگر از طرف اشخاصي هدایا و ثروت های فراوان از شهرها و کشور های اسلامی به او میرسید باز هم در نهایت سادگی زندگی میکرد
فهمیدم که دشمن ، مخالف علم است و با دانشمندان مقابله میکند و تمام تلاشش را برای نابودی دانشمندان مسلمان انجام میدهد.
و در آخر فهمیدم که میشود حدود چهل سال عمر کرد؛ اما با برکت زندگی کرد که پس از شهادت هم ثمرات عمر با برکت انسان به مردم مسلمان و کشور های اسلامی برسد؛ مثل شهید صدر رحمة الله علیه.
#شهیدـصدر
#مرجعیت
#اسلام
#نویسندگان_قم
@howzavian_qom
۲۰ فروردین