💠💠💠بی حیا کیست ؟
💠💠رسول اکرم (ص) فرمودهاند خداوند بهشت را بر سه گروه حرام کرده است . یکی از این سه گروه انسان کم حیاست . یعنی کسی که توجه نمیکند چه میگوید و در موردش چه گفته میشود .
💠سپس میفرمایند اگر وضع چنین انسانی را بررسی کنید متوجه میشوید که از اساس مشکل دارد و شیطان در نطفه اش شریک بوده است . "وشارکهم فی الاموال و الاولاد" .
💠چطور ممکن است شیطان در نطفه ی بشر شریک باشد ؟ زمانی که پدر ومادر اهل رعایت مسایل نیستند به چنین وضعی دچار میشود .مثلا هنوز نمیتواند درست غسل کند و میتواند بپرسد و نمیپرسد .
💠سپس از حضرت میپرسند چگونه بچههای خوب را از بچههای مشکل دار تشخیص دهیم ؟ حضرت فرمودند دو مشخصه دارند . "بقله الحیا و قله الرحمه " اینها کم حیایی در وجودشان است و اهل عاطفه و مهرورزی هم نیستند . دل رحم نیستند .
#کساءحیا 7 #استاد_هدایتی #فطرت
💠💠💠آثار بی حیایی
💠💠طبق فرمایش رسول اکرم (ص) برای بدبخت و شقی شدن انسان مراحلی طی میشود که طی آن اولین چیزی که از انسان کنده میشود حیاست . و بی حیایی آزاد کنندهی هر بدی است .
💠 از آثار سوء بیحیایی این است حرمت انسان را از بین میبرد . یکی از مواردی که غیبت کردن جایز است نسبت به فسّاق است .
💠 فاسقان کسانی هستند که در ملاعام کار زشت و گناه انجام میدهند . غیبت چنین شخصی اشکال ندارد چون برای خودش حرمت قائل نشده است ؛اگر منافات با شخصیت خودش میدید حداقل باید این کار را پنهانی انجام میداد .
💠سبب هر بی خیری هم بیحیایی است . امام صادق (ع) فرمودند سه چیز هست اگر در کسی نبود هیچگاه امید خیر از او نداشته باشید . یکی از آنها کسی ست که از نقص و عیب شرم نداشته باشد .
💠 اگر حیا زنده و فعال نباشد، آثار خیر تدریجا در انسان کم میشود .
#کساءحیا 8 #استاد_هدایتی #فطرت
💠💠💠عفت اولین ثمره ی حیا
💠💠اگر حیا را به درختی تشبیه کنیم ثمرات خوبی را میتوانیم از آن بچینیم ؛ از جملهی این ثمرات عفت است .
💠تفاوت حیا و عفت چیست ؟ حیا یک حالت باز دارنده است اما عفت در بستر تمایلات نفسانی خود را نشان میدهد .
💠حضرت امام جواد (ع) میفرمایند : اساس عفت را باید در شهوت ببینید . هرکس در شهوت گیر کرد و خودش را نجات داد یا خودش را کنترل کرد عفیف است . مخصوصا شهوت جنسی؛یعنی بیشتر در این مورد کاربرد دارد .
💠در واقع عفت همان حالت تقوا را در زمانی که انسان با تمایلات نفسانیاش مواجه می شود دارد و به ما خود کنترلی را ارزانی میکند .
💠امام باقر (ع) میفرماید خداوند به چیزی برتر از عفت شکم و شهوت عبادت نشده است . اگر کسی عفت داشته باشد اصلا زشتی ها به سراغش نمیآید .
#کساءحیا 9 #استاد_هدایتی #فطرت
💠💠💠توصیههای ماه رمضان
💠💠در ماه رمضان اَصلِ كارِ آنکسی كه شرايط روزه گرفتن را دارد، «روزه گرفتن» است. اين را بايد به خودش توجّه دهد، كه به روزه بها بدهد.
💠لذا خوابمان را جوری تنظیم بکنیم، کارهایمان را جوری جابهجا بکنیم، کموزیاد بکنیم، که بتوانیم روزه را بهتر بگیریم. هم سلامتیمان محفوظ باشد و هم حوصلهی بهرهمندی بیشتر داشته باشیم.
💠انگار روزه گرفتن، يك عزيزی است كه ما مدتی باهم هستيم، اینطوری با آن برخورد بكنيم؛ همانطوری که امام سجاد علیهالسلام در دعای وداع با ماه رمضان خداحافظی میکند. خودِ اين روزه گرفتن، اصل كارِ ما باشد؛ لذا اگر من كه میخواهم روزه بگیرم و خوب هم روزه بگیرم، مثلا هيچ مستحبی را نمیتوانم انجام دهم، عيبی ندارد. من روزهای خوب بگيرم، ثواب همهی اینها را جبران میکند.
💠به روزه كه بها بدهيم، روزهدار هم بها پيدا میکند. اینیک مطلبِ مهمی است.
آنوقت اگر به روزه بها میدهیم، اگر مادرمان زحمت میکشد و افطاری و سحری آماده میکند، اهمیت بدهيم و تشكر كنيم.
💠 اگر لازم است به خانواده كمك كنيم، خريد كنيم، بپزيم، بشوییم، هر كاری، اینها را جدی بگيريم. اين نباشد كه آدم را بهزور بيدار كنند و يك سحريِ دستوپاشکستهای بخورد و بعد هم در خودِ روز به ضعفِ جسم و اعصاب و کمحوصلگی دچار شود.
💠البته باید دقت کنیم که پایهی زندگی مؤمنانه، ترک گناه است و این در ماه رمضان باید جدیتر هم بشود، نه اینکه رها شود. اصلاً جنس روزه پرهیز است و اصل و مهمترینِ این پرهیزها، پرهیز از گناه است. اگر این پایهها بود، رفتن به سراغ مستحبات مفید خواهد بود.
#توصیه_عملی 1 #رمضان #روزه
💠💠💠توصیههای ماه رمضان
💠💠«حق روزه این است که بدانی روزه پردهای است که خدای عزوجل آن را بر زبان، گوش، بینایی، و شکم تو زده است، تا تو را با این پرده از آتش بپوشاند. / رسالهی حقوق امام سجاد علیهالسلام »
💠روزه، چون امری است مبتنی بر یک حقیقت در عالم آفرینش و عالم انسانی، باید بدانی حقیقت این روزه چیست. در عالم جسم و ماده، برای ما روشن است که اگر آتش به ما برسد، سوزاننده است و ما را از بین میبرد. لذا این معنا هم برای ما روشن است که بین ما و آتش، باید یک حجاب و پردهای باشد.
💠اگر فراتر از این عالم جسم و ماده هم برای ما و برای آتش، حقیقتی باشد، در آنجا هم همین معنا هست.
💠در گفتگوهای روزمره و رایجمان، گاهی جملهای به زبان کسی میآید و ما میگوییم مثلاً آتشبهجانم انداختی؛ یا میگوییم دارم میسوزم. این نشان میدهد که هم برای خودمان یک حقیقت برتری (از جسم) میبینیم و هم برای آتش.
💠قرآن هم هر دو معنای جسمانی و فراتر از جسمانی را برای آتش به کار میبرد. مثلاً میفرماید کسانی که مال یتیم میخورند، دارند آتش میخورند! حقیقت این کار آتش است و وجود اینها را خواهد سوزاند.
#توصیه_عملی 2 #رمضان #روزه