#سبک_زندگی_خوب
💠 یادداشت دوازدهم: برنامه روزانه در دوران قرنطینه (۲)
🖌 درخواست یک برنامهی روزانه در دوران قرنطینه هم از آن چیزهایی است که ظاهرا مشتری خوبی دارد و در درخواستها زیاد تکرار شده است. اینجا هم باید تاکید کنم که نوشتن یک برنامه با توجه به تنوع شرایط آدمها خیلی سخت است و همانطور که قبلا توضیح دادم مسئله خطوط کلیدی بسیار گرهگشاتر از دادن برنامه است.
🔹 اما ادامه خطوط کلیدی:
🖌 د: یک کار از هزار کار را انجام دهید.
این توصیه فقط مربوط به دوران قرنطینه نیست اما در این دوران به شدت لازم است.
ما اهداف متنوعی داریم و به همین دلیل زمین میخوریم. لطفا از میان هزاران آرزو و آرمان و ایده یکی را انتخاب کنید. خواندن یک کتاب، یاد گرفتن ارگونومی، گوش دادن چند فایل صوتی مشخص، انتخاب یک موضوع خاص، نوشتن دربارهی چیزی، یاد گرفتن و تمرین چند خرده مهارت، از تعمیر شیر آب تا عوض کردن لاستیک پنچر تا مهارت برگزاری خوب جلسات، تا یادگرفتن مهارت غذا دادن به کودک ناسازگار. (اینها نمونهای از مهارتهایی هستند که عمدتا فکر میکنیم بلدیم و نابلدیم).
🖌 لطفا یکی را انتخاب کنید. اینطور اگر هر ماه یک کار را انتخاب کنید؛ در آخر سال دوازده کار از لیست حسرتها کم شده است. البته میتوانید مدام حرص بقیه کارها را بخورید و بگذارید لیست حسرتها مدام پردامنهتر شود. این هم راهی است!
🖌 ه: ساعت خود را بیابید، ساعت خود را بسازید.
بخش عمدهای از روز ما صرف کارهایی میشود که فرآیندهای جاری زندگی هستند. خواب، غذا خوردن، حمام، دستشویی و ... مثالهای بارز آن هستند. تقریبا این بازه بین دوازده تا چهارده ساعت متغیر است. بقیه روز را چه میکنیم؟
🖌 به فراخور حال هر کس، دانشجو باشیم درس میخوانیم، شاغل باشیم به کارمان مشغولیم، در خانه باشیم به کارهای خانه و فرزندان رسیدگی میکنیم؛ و روز به پایان میرسد. این هم نوعی رسیدگی به امور جاری است و امور جاری اگر هدف جدی در پسزمینهی خود نداشته باشند به روزمرگی ختم میشوند. چه زمانی به هدف خود فکر میکنید یا بهتر بنویسم چه زمانی برای خودتان زندگی میکنید؟
🖌 زمان فکر کردن و کارکردن برای این مسئله را در برنامهی خود پیدا کنید.
اگر زمان ندارید لطفا چند دقیقه فکر کنید یک بیماری خاص دارید و باید برای زنده ماندن روزی یک ساعت در بیمارستان بستری باشید. کدام برنامه را حذف میکنید؟ آفرین پس همین الان آن را حذف کنید.
#استاد_آقانوری
حوزه شریف
🔻
@Hdsharif
______________
معرفت فصل ندارد، نو شدن همیشگی است 🍀
طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن.mp3
2.23M
🔸#چند_دقیقه_در_محضر_اساتید
🎵 بشنوید:
فرعون به عناون نماد تمدن استکباری چه سیاستهایی را در پیش گرفته بود که در جامعهی جهانی کنونی نیز در حال تکرار شدن است؟
هفته ششم آموزشی نیم سال دوم سال تحصیلی ۹۸_۹۹
کلاس #طرح_کلی_اندیشه_اسلامی
#استاد_عرب
#حوزه_شریف
🔻
@hdshaif
🌙 #مناجات_شعبانیه (17)
💠 قالَ اللّهُ هذا یَوْمُ یَنْفَعُ الصّادِقینَ صِدْقُهُمْ لَهُمْ جَنّاتٌ تَجْری مِنْ تَحْتِهَا اْلأَنْهارُخالِدینَ فیها أَبَدًا رَضِیَ اللّهُ عَنْهُمْ وَ رَضُوا عَنْهُ ذلِکَ الْفَوْزُ الْعَظیمُ. (مائده: 119)
خداوند فرمود: امروز (روز قیامت) روزی است که صداقت راستگویان به کارشان آمد، و به حالشان نافع خواهد بود. آنها از بهشتی برخوردار خواهند شد که از زیر درختانش، نهرها جاری است و برای ابد در آن خواهند ماند. هم خدا از آنها راضی میباشد و هم آنها از خدایشان راضیند. این است همان رستگاری بزرگ.
🔻
@Hdsharif
______________________
#دلت_را_آباد_کن 🍀
#سبک_زندگی_خوب
💠 یادداشت سیزدهم: برنامه روزانه در دوران قرنطینه (3)
(مخصوص شاغلین به خصوص خانهدارها)
💠 و: کارتان را از خانه جدا نگه دارید.
🖌 هدف از نظم، انجام کار بیشتر نیست؛ پس ساعات کارتان را معقولانه تنظیم کنید و هیچوقت از آن فراتر نروید. این جمله در کوتاه مدت ترسناک یا مسخره و در بلندمدت با ثمر و رهاییبخش است.
🖌 کارکردن تا دیر وقت و .... استثناهایی هستند که نباید در زندگی ادامه پیدا کنند. برای این استثناها تعداد در نظر بگیرید؛ مثلا سه روز در ماه!
کارتان را به خانه نبرید، حتی اگر معوقه باشند. باور کنید این راه موفق شدن است و تنها یکی دو سه ماه تمرین سرسختانه و تحمل میخواهد.
🖌 این جملهها برای معتادین به کار و آنهایی که جایی برای زندگی به جز کار نمیبینند، یک شکنجه است و معمولا شامل آقایان میشود؛ اما سالهاست که فکر میکنم چهکسی باعث شده خانهداری کار دیده نشود. یکی از مقصرین این صحنه، خود خانهدارها هستند؛ چون آن را یک کار نمیبینند.
"خب خانهداری و مادری، کاری بیست و چهار ساعته است و زنِ خانهدار و مادر، همیشه آماده خدمت است."
این هم از جملاتی که ما خودمان را با آن سرگرم میکنیم. در واقع این جمله را اینطور قرائت میکنم که هرچه قدر برای کار وقت بگذارید، آن کار همان اندازه طول میکشد! به خصوص وقتی چند فرزند کوچک داشته باشید که نیم ساعت پس از تمیزکردن خانه آن را تبدیل به گلستان! کنند.
🖌 میدانم این بحث آغاز بازخوردهایی از مباحثه یا گلایه یا سوال است؟ چرا الان ادامه بدهم. حرفها را که بشنوم بهتر ادامه را مینویسم!
پ ن: کسی را که از این یادداشت برای انتقاد از همسرش یا والدینش یا فرزندش استفاده کند، نمیبخشم!
#استاد_آقانوری
حوزه شریف
🔻
@Hdsharif
__________________
معرفت فصل ندارد، نو شدن همیشگی است 🍀
حوزه دانشجویی شریف
💠طرح کتابخوانی حوزه شریف💠 🔹 شماره (۱) 📚 کتاب مورد مطالعهی هفتهی اول: عدالت از نظر علی علیهالسل
🔹گزیدهی دوم
📚 کتاب عدالت از نظر علی علیهالسلام.
📖 عدالت بیش از هرچیز دیگر گنجایش دارد كه همه را راضی كند؛ یگانه ظرفیت وسیعی كه میتواند همه را در خود جمع كند و زمینهی رضایت عموم واقع گردد عدالت است.
📖 اگر كسی در اثر انحراف طبیعت و در اثر حرص و آز، به حق خود و حد خود قانع نباشد و قناعت به حق بر او فشار بیاورد، جور و ظلم به او بیشتر فشار خواهد آورد.
📖 زیرا دو نوع فشار به روح آدمی وارد میشود:
یكی فشار و ضغطهای است كه عوامل محیط و اجتماع وارد میآورند، تنهای است كه دیگری به انسان می زند، ضربه و شلّاقی است كه دیگری وارد میآورد، حبس و زندانی است كه دیگری او را گرفتار كرده است؛
یك نوع دیگر فشارها و ضغطههایی است كه از داخل روح بر آدمی وارد میآید، مثل فشار حسد، فشار كینه، فشار انتقامجویی، فشار حرص و آز و طمع.
📖 اگر عدالتاجتماعی برقرار شود، از لحاظ عوامل خارجی تأمین پدید میآید، زیرا در آن صورت كسی نمیتواند به حق دیگری تجاوز كند، از این جهت كسی نمیتواند روح او را در تنگی و فشار قرار دهد. و اما اگر عدالت برقرار نشد و میدان، میدان زور و ظلم و غارت و چپاول شد، آنها كه تحت فشار عوامل روحی حرص و طمع هستند مطامعشان بیشتر تحریك میشود و بیشتر تحت فشار قوی این عاملها قرار میگیرند و رنج میبرند. پس كسی كه محیط عدالت بر او فشار آورد، محیط ظلم بیشتر او را میفشارد.
#شهید_مرتضی_مطهری
#کتابخوانی
#جمع_خوانی
#جای_کتاب_را_هیچ_چیز_نمیگیرد
🔻
@Hdsharif
🌙 #مناجات_شعبانیه (۱۸)
💠 نبى اكرم صلى الله علیه وآله:
كُونُوا یَنابیعَ الْحِكْمَةِ، مَصابیحَ الْهُدى، اَحْلاسَ الْبُیُوتِ، تُعْرَفُونَ فى اَهْلِ السَّماء وَتُخْفَونَ فى اَهْلِ الْاَرضَ.(136)
همانند چشمههاى جوشان حكمت و چراغهاى هدایت، و بىنام چون گلیم افتاده در خانهها باشید؛ در نزد اهل آسمانها معروف و مشهور باشید و در نزد اهل زمین پنهان و گمنام.
(سفینة البحار، ج 2، ص 899)
🔻
@Hdsharif
______________________
#دلت_را_آباد_کن 🍀
#سبک_زندگی_خوب
💠 یادداشت چهاردهم: زیستن در دوران قرنطینه (۱۴)
🔹 «ما»
🖌 یکی از عوارض دوران قرنطینه جداشدن آدمها از همدیگر است. فرصتهای اجتماع از ما گرفته شده است. جشنهای شعبانیه و هیاتها را در خانه ماندیم و احتمالا افطاریهای ماه مبارک، دعاهای سحر و شبهای قدر را در خانه و دور از دیگران باشیم.
اما یک سوال، آیا قرنطینه ما را از هم جدا کرد؟ یعنی اگر قرنطینه برداشته شود ما به هم نزدیکتر خواهیم شد؟
و یک سوال مهمتر، اصلا این «ما» کیست که ملاک نزدیکی و دوری قرار میگیرد؟
اصلا با چه ملاکی «ما» را تعیین میکنیم؟ ما یعنی کی؟
🖌 «ما» از اضافه شدن «من» به دیگران پدید میآید. حداقل یک نفر دیگر! من و دوستم، من و همکارم، من و همسرم، من و فرزندم، من و پدر یا مادرم!
گاهی دیگرانی به صورت موقت در کنار منهایمان قرار میگیرند و «ما» میسازند، مثل وقتی جلوی در ساختمان یا اتاق به یک غریبه میرسیم. ما باید به هم احترام بگذاریم، پس «بفرمایید» میگوییم تا او اول وارد شود؛ اما اگر مسئلهی جای پارک باشد دیگر آن غریبه «ما» به حساب نمیآید! یا هنگام اعتراض، مثلا به مشکلات ساختمان من و همسایه «ما» هستیم؛ اما هنگام چینش وسايل منزل و دکوراسیون آن، طبیعتا همسایه جزء ما قرار نمیگیرد.
🖌 محور کلیدی در مسئله «ما» در واقع تعیین همان دیگری است. اینکه کدام دیگرانی را در کنار «من» قرار میدهیم تا «ما» بسازیم.
🖌 مسئلهی «ما» از آن بحثهایی است که از شدت بدیهی بودن، از تیررس نگاههایمان دور مانده است. کمی صبر کنید درباره این مسئله حرفهای زیادی هست که باید با هم مرور کنیم. تازه این اول راه است!
پ.ن: پست قبلی را رها نکردم. منتظرم انتقادها و سوالاتی که تازه شروع شده کمی جمع شود و بعد ادامه بدهم، البته به شرط حیات.
#استاد_آقانوری
حوزه شریف
🔻
@Hdsharif
______________
معرفت فصل ندارد، نو شدن همیشگی است 🍀
🌙 #مناجات_شعبانیه (۱۹)
💠 نبى اكرم صلى الله علیه وآله:
سوگند به خدايى كه جز او خدايى نیست، هیچ بنده مؤمنى به خدا گمان نیك نبرد، مگر اینكه خداوند مطابق با گمان او عمل كند، زیرا خداوند كریم است و همه خوبىها به دست اوست، و شرم دارد از اینكه بندهی مؤمنش به او گمان نیك برد و او خلاف گمان و امید بنده رفتار نماید. پس به خدا گمان نیك برده و بدو روى آورید.
(بحارالانوار، ج 70، ص 366)
🔻
@Hdsharif
______________________
#دلت_را_آباد_کن 🍀
حوزه دانشجویی شریف
💠طرح کتابخوانی حوزه شریف💠 🔹 شماره (۱) 📚 کتاب مورد مطالعهی هفتهی اول: عدالت از نظر علی علیهالسل
📚 #شما_هم_دعوتید به طرح کتابخوانی حوزه شریف
💠 عدالت را در سراسر عالم کاویدیم و نهایت به عدالت علی (ع) رسیدیم از قول شهیدی رهروی همان امام همام.
#معلم_شهید، استاد #مرتضی_مطهری، همان کسی است که در گفتارهایش به عدل علی علیهالسلام پرداخت تا سره از ناسره مشخص شود.
💠 بعد از یک هفته آشنایی با گفتارهای این شهید گرانقدر در کتاب عدالت از نظر علی علیهالسلام ، برآنیم تا با ارائه آنلاین یکی از اساتید بزرگوار حوزه شریف، آشناییمان با این کتاب راعمق ببخشیم.
📗 کتاب: عدالت از نظر علی علیه السلام
🔸 استاد ارائهدهنده: حجت الاسلام شیرمحمدی
⏱ زمان: سه شنبه ٢۶ فروردین، ساعت ١٧
📲 مکان: شبستان مجازی به آدرس
https://vclass.ecourse.sharif.edu/ch/shabestan
#کتابخوانی #جمع_خوانی
#جای_کتاب_را_هیچ_چیز_نمیگیرد
🔻
@Hdsharif
🔸 به ابتکار انتشارات انقلاب اسلامی،
💻 نمایشگاه مجازی کتاب با عنوان "همدمم کتاب" راهاندازی شد
📚انتشارات انقلاب اسلامی وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب، هر ساله در چنین ایامی، همزمان با برپایی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران حضور داشت و غرفه این انتشارات نیز طی دورههای حضور در نمایشگاه کتاب تهران، میزبان دوستداران کتاب و کتابخوانی در حوزههای مختلف بود.
🔹 اکنون که به دلیل شرایط موجود، برپایی سیوسومین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به زمان دیگری موکول شده است؛ انتشارات انقلاب اسلامی نمایشگاه مجازی کتاب با عنوان "همدمم کتاب" و «پویش کتاب و کتابخوانی در خانه» را برگزار کرد.
در این نمایشگاه با توجه به نتیجه نظرسنجی و آراء کاربران در صفحهی مجازی @book_khamenei_ir آثار پرفروش انتشارات با تخفیف 35 درصد تا پایان روز نمایشگاه عرضه میگردد.
📅 زمان: 26 فروردین لغایت 5 اردیبهشت
📍محل عرضه آثار: سایت انتشارات book-khamenei
📬 🛵 کلیه آثار توسط پست ارسال میگردد.
@book_khamenei_ir