1_1398127869.mp3
18.08M
از گقتگوی تمدنها تا منازعه ایده ها در افق بیداری اسلامی ایران
دکتر موسی نجفی
@Habibollah_Babai
1_1381603514.mp3
32.41M
افراطی گری و تکفیر و چالش های تمدنی آن برای مسلمانان
دکتر مختار شیخ حسینی
@Habibollah_Babai
1_1398129293.mp3
18.32M
تحول مفهومی و روشی تمدن در تجربه جمهوری اسلامی
دکتر محمدهادی همایون
@Habibollah_Babai
99.12.03 نگاه تاریخی به رابطه حکومت و تمدن- دکتر الویری.mp3
34.82M
نگاه تاریخی به رابطه حکومت و تمدن
دکتر محسن الویری
@Habibollah_Babai
1_1381601814.mp3
24.52M
حرکت تمدنی در تجربه جمهوری اسلامی
دکتر محمدرضا بهمنی
@Habibollah_Babai
1_1381599822.mp3
37.03M
ظرفیتهای سیاسی جهان اسلام برای تحقق تمدن نوین اسلامی
دکتر احمد رهدار
@Habibollah_Babai
1_1398111738.mp3
38.06M
رویکرد تمدنی در تحلیل سیاست خارجی
دکتر رسول نوروزی
@Habibollah_Babai
1_1398131586.mp3
10.76M
توسعه و تمدن در ایران بعد از انقلاب
دکتر سعید هاشمی نسب
@Habibollah_Babai
یادداشت های آمریکا، قسمت پنجاه و یکم (استقبال دانشجویان از کلاسهای دینی در دانشگاه ویرجینیا)
کلاسهای الهیاتی، دینی، و دینشناسی در دانشگاه طرفداران زیادی داشت به گونهای که نوعا کلاسهای مربوط به دین، اخلاق و الهیات در آمفیتئاترها برگزار میشد. چاک متیوز کلاسی داشت با عنوان «اخلاق تطبیقی در ادیان» که در آن برای مثال اخلاقی بودنِ حرکت حضرت ابراهیم در ذبح فرزندش اسماعیل ع را در اسلام و مسیحیت و یهودیت تحلیل میکرد. این کلاس به خاطر جمعیت زیاد دانشجویان، در آمفی تئاتر برگزار میشد.
جناب استاد ساشادینا کلاس «اسلام مدرن»اش را هم در آمفی تئاتر برگزار میکرد. شاید بیش از 200 نفر در کلاس ایشان شرکت میکردند. کلاس «اسلام کلاسیک» ایشان هم از جمله کلاسهای بسیار شلوغ بود.
در مطالعا دینشناسی در دانشگاه، مسیحیان و یهودیان بسیار جدیتر از مسلمانان بودند. جالب اینکه حتی در مطالعات اسلامی هم مسیحیان و یهودیان و بهائیان جدّیتر از مسلمانان اسلام را میخواندند. یکی از اساتید دانشگاه ویرجینیا در موضوع اسلامشناسی به من گفت که ضعیفترین دانشجویان من در کلاس اسلامشناسی مسلمانان هستند. این تعبیر را بعدها من در سخنرانی حسین نصر در دانشگاه شیکاگو به گونهای دیگر شنیدم که میگفت مسلمانان باید از یهودیان یاد بگیرند؛ خانوادههای مسلمان تمام همتشان در تربیت فرزندانشان این است که آنها مهندس یا دکتر بشوند در حالی که خانوادههای یهودی به آیین یهودیت پایبندی بیشتری نشان میدهند و تلاش میکنند حتما یکی از فرزندانشان علم دین یاد بگیرد و در بارۀ آیین یهود تخصص پیدا بکند.
در کلاس «سکولاریسم در یهودیت» از یکی از دانشجویان یهودی که در کنارم نشسته بود پرسیدم که رشته شما چیست؟ در جواب به من گفت که من موسیقی میخوانم. پرسیدم خب موسیقی چه ربطی به سکولاریسم در یهودیت دارد. در پاسخ به من گفت که ما قبل از گذراندن دورههای تخصصی باید دو سال درسهای عمومی را بگذرانیم و من دوست داشتم که در باره یهودیت بدانم و موضوع سکولاریسم در یهودیت را پی بگیرم.
شبیه همین اهتمام به دینشناسی در رشتههای غیردینی را بنده در دانشگاه یو اس تی (university of Santo Tomas) (تأسیس شده در سال 1611 میلادی) در شهر مانیل فیلیپین نیز دیدم. دانشجویان پزشکی در این دانشگاه، قبل از اینکه دورههای تخصصی پزشکی را شروع بکنند، دو سال به تحصیل الهیات مسیحی و دروس دینی و اخلاقی در مسیحیت میپردازند.
همیشه برای من مسئله «دین و فرهنگ» از جمله مسئلههای مهم در اشتغالات آکادمیکام بوده است، ولی بعد از این تجربهها به این نتیجه رسیدم که سرنوشت دین در نسبت با فرهنگ را فقط حقانیت و عقلانیت دین تعیین نمی کند، بلکه در کنار دین، دوز دینداری و التزام دینی است که آینده دین در عرصههای فرهنگی را رقم میزند و همین دینداری است که میتواند یک دین را غالب بر فرهنگ زمانه و یا مغلوب فرهنگ عرفی دنیا قرار بدهد.
@Habibollah_Babai
بمناسبت روز زن و روز میلاد حضرت زهرا س
پژوهشکده مطالعات تمدنی و اجتماعی (کارگروه زن و تمدن) نشست مجازی و یک روزه "زنان در آینده تمدنی ما" را
با حضور بانوان فرهیخته از ایران و جهان اسلام برگزار می کند.
لینک نشست
https://bbb01.dte.ir/b/gkc-xkh-uoh-6i6
@Habibollah_Babai