هفت برکه گراش - گریشنا
🛒 شبهای نمایشگاه پاییزه: تفریح و شاید کمی خرید 🍁 نمایشگاهِ پاییزهی عرضه مستقیم کالا گراش از تاری
🛒 شبهای نمایشگاه پاییزه: تفریح و شاید کمی خرید
▫️هوای خوب پاییزی، فرصتی هست که کمی در فضاهای سبزِ شهر قدم بزنیم، حالا اگر در کنار این فضا نمایشگاهی برپا شده باشد، دیگر نورعلینور میشود. میتوان در کنارِ تفریح کمی هم محصولاتی که برای فروش ارائه میشوند را از نظر گذراند و خریدی هم کرد.
▫️نمایشگاهِ پاییزهی عرضه مستقیم کالا گراش از تاریخ ۱۷ مهر به مدت ۱۰ شب و یا بیشتر در بوستان یاران برپاست.
▫️بعضی از مردم با لیوانهای اسپرسو به دست از کافه رهگذر که در ورودی نمایشگاه قرار دارد بیرون میآیند و خود را آمادهی یک خرید یا گشت زدن در نمایشگاه میکنند.
🔻راضی هستیم به رضای خدا
1️⃣ اولین غرفهای که سر میزنیم فروشگاه محصولات چوبی است. محصولاتش صنایع دستی و محصولات آشپزخانه و خراطی چوب هست و از استان گیلان شهر لنگرود به گراش آمده است. به واسطهی عضویت در میراث فرهنگی از نمایشگاههایی که در سراسر کشور برپا میشود مطلع شده است. فروشنده تمایلی به مصاحبه و آوردن نامش ندارد. میگوید بار اولی که قرار بوده در نمایشگاه گراش شرکت کند، نمایشگاه کنسل شده است و اینبار دومی است که به گراش میآید. استقبال مردم در روزهای اول زیاد خوب نبوده و الان کمکم بهتر شده است و با جمله «راضی هستم به رضای خدا» صحبتاش را تمام میکند.
2️⃣ نفر بعدی گزارش ما آقای زارع است که از شیراز آمده و این روزها اولین تجربهی غرفهداری در گراش را میگذراند، البته تجربهی حضور در نمایشگاه لار و خور را دارد و با کار تولیدی مانتو و لباسهای پاییزه و بهاره و تابستانه این روزها مهمان نمایشگاه است. از استقبال خوب مردم میگوید و اینکه اجناسشان به نسبت اجناس موجود در بازار از کیفیت بهتری برخوردار است.میگوید: «هدف ما این است که مردم را به سمت لباسهای مدرن و شاد هدایت کنیم.»
3️⃣ خانمی از لار که با محصولات طب سنتی در گوشهای از نمایشگاه به فروش محصولاتش مشغول است از استقبال کم مردم از محصولاتش میگوید از اینکه مردم به خواص روغنهای درمانی آشنا نیستند و خیلی راحت از کنار آن میگذرند.
4️⃣ محصولات دستساز مریم حسینپور و الهام نادرپور را از اینستاگرام میشناسیم.از استقبال خوب مردم میگویند که این نمایشگاه بهتر از نمایشگاههایی که قبلا برگزار شده، هست و نادرپور دلیل آن را آبوهوای خوب و همچنین مکان مناسب نمایشگاه میداند.
5️⃣ گراشی بعدی که به سراغ او میرویم فاطمه صحراگرد هست که با محصولات عباهای عربی و اکسسوری و کیفهای مجلسی در نمایشگاه حضور دارد. این اولین حضورصحراگرد در نمایشگاه است. فاطمه هفت سال است خیاطی میکند و در کنار آن دو سال است که به فروش عباهای عربی مشغول است. از استقبال خوب مردم میگوید و اینکه راضی است.
🔻 طرفداران غرفههای خوراکی
💬 از مریم که به همراه مادرش به نمایشگاه آمده میپرسم از کدام غرفهها بیشتر خوشش آمده، میگوید: «از غرفههایی که لواشک و قرهقروت میفروشند.» اما مادرش نظری متفاوتی دارد و بیشتر به غرفههایی که نانهای محلی و محصولات سنتی گراش را میفروشند تمایل دارد.
💬 ابوالفضل که هشت سال سن دارد از غرفهای که سیبزمینی سرخکرده میفروشد رضایت دارد و تنها امتیاز منفیای که به آن میدهد این است که اگر آویشن به سیبزمینیها نزند بهتر است.
💬 علی به همراه همسر و فرزند کوچکاش در نمایشگاه هست میگوید، این ذوق و شوق بین مردم و پویایی جمعیت را دوست دارد و راضی است حتی اگر خرید هم نکند.
💬 فاطمه که گراشی نیست و از شهرهای اطراف آمده است نظرش این است که تنوع محصولات تقریبا خوب است و جای بهتر شدن هم دارد.
❌ چراغهای روشن نمایشگاه در ورودی گراش از سمت اوز خانوادهها را به اینجا کشانده است هر چند که بعضیها اصناف از برگزاری نمایشگاه دلخورند و معتقدند این نمایشگاه بازار آنها را رونق میاندازد.
🔻گزارش نوریه بلبل و عکسهای نازنین کشاورز از نمایشگاه را در هفتبرکه بخوانید:
☑️ 7Berkeh.ir/archives/139560
▪️▫️▪️
🔴 7Berkeh.ir
✔️ t.me/HaftBerkeh
✔️ Whatsapp : bit.ly/7B-Wa
✔️ Instagram.com/7Berkeh
✔️ eitaa.com/Haftberkeh
✔️ Ble.ir/7Berkeh
⛳️ کمپ ورزش و دانش - گزارش تصویری
🏟 به مناسبت هفته جهانی کودک و هفته تربیت بدنی، هیات ژیمناستیک گراش «کمپ #ورزش و دانش» را برنامهریزی و روز پنجشنبه ۲۰ مهرماه ۱۴۰۲ در زمین چمن مجموعه فرهنگی ورزشی سردار سلیمانی اجرا کرد.
🤸♂️ به گزارش روابط عمومی هیئت ژیمناستیک شهرستان گراش، در این کمپ حدود ۲۰۰ کودک و دانشآموز ۴ الی ۹ سال حضور داشتند و در ۶ غرفه شامل علوم و ورزش، ریاضی و ورزش، انگلیسی و ورزش، هنر و ورزش و ژیمناستیک و ریتموگیم به آموزش و بازی و سرگرمی پرداختند. پایانبخش این کمپ نیز مراسم آتشبازی بود.
▫️ سحر غلام کشور، مسئول برگزاری کمپ، با عذرخواهی از کودکان و خانوادهها بابت اجرا نشدن نمایش عروسکی، مسئولین غرفهها را اینگونه معرفی کرد: سکینه فتحی (علوم)، هانیه افشار (انگلیسی)، صفیه آذربار (ریاضی)، رامین رحیمی (هنر)، فائزه شکیبا (ریتموگیم)، معصومه خواجی (ژیمناستیک).
🔻 گزارش تصویری مجید افشار در هفتبرکه:
☑️ 7Berkeh.ir/archives/139581
▪️⛳️▪️
🔴 7Berkeh.ir
✔️ t.me/HaftBerkeh
✔️ Whatsapp : bit.ly/7B-Wa
✔️ Instagram.com/7Berkeh
✔️ eitaa.com/Haftberkeh
✔️ Ble.ir/7Berkeh
▪️ درگذشت حاج اصغر حسنی
▫️فرزند زینل
#پرسه
▪️مراسم تشییع و خاکسپاری
📅یکشنبه ۲۳ مهرماه ۱۴۰۲ - ساعت ۱۵
↩️ از ابتدا خیابان ریحان به سمت آرامستان جعفرآباد گراش
▫️ مراسم ختم
🕌 حسینیه ابوالفضل(ع)
⏰ از ساعت ۲۰ تا ۲۲
▫️مجلس زنانه: منزل مرحوم در خیابان بسیج - کوچه ۳
▫️قرائت فاتحه و نماز لیلهالدفن جهت شادی روح مرحوم مزید امتنان است.
▪️▫️▪️
🔴 7Berkeh.ir
✔️ t.me/HaftBerkeh
✔️ Whatsapp : bit.ly/7B-Wa
✔️ Instagram.com/7Berkeh
✔️ eitaa.com/Haftberkeh
✔️ Ble.ir/7Berkeh
🌦 امیدوار به پاییز پر باران و گرمتر
#هواشناسی
🔻سال زارعی از اول مهرماه آغاز شده است و برای پیشبینی اوضاع جوی و بارندگی در ماههای آینده به سراغ محمود آذرآیین کارشناس هواشناسی رفتیم:
💬 خوشبختانه امسال با توجه به قرارگیری شاخص enso ؛ورود به فاز گرم و ماندگاری آن حداقل تا بهار در فاز مثبت و شروع پدیدهی elnino که منجر به افزایش بارندگیهای خاورمیانه و ایران میشود و بعد از بررسی سایر شاخصها که همگی به نفع جنوب کشور و همچنین مناطق جنوبی استان فارس هستند امید است که پاییز و زمستان پر بارشی را تجربه کنیم.
🍂 نتایج مراکز معتبر هواشناسی مانند دانشگاه کلمبیا و...، امیدواری به بارشهای فراگیر و بیشتر از نرمال را در پاییز پیش رو برای جنوب فارس دو چندان می کند.
🌥 از لحاظ دمایی نیز برای ادامه فصل پاییز با توجه به شرایط آب های مجاور کشور، انتظار داریم هوای گرم تر از نرمال را پیش رو داشته باشیم.
▫️ در هفته پیش رو نیز شاهد کاهش تدریجی دمای هوا خواهیم بود.
☔️ ان شاالله از آبانماه منتظر آغاز بارشهای پاییزی خواهیم بود.
▪️▫️▪️
🔴 7Berkeh.ir
✔️ t.me/HaftBerkeh
✔️ Whatsapp : bit.ly/7B-Wa
🏰 افسانه همایوندژ
✍️ داستان تاریخی حسن تقیزاده
☑️ هفتبرکه: حسن تقیزاده از سالهای دور به نوشتن مشغول بوده است و شاید نوشتههایش را در «هفتبرکه» خوانده باشید. او نوشتن داستان کوتاه را در انجمن شاعران و نویسندگان گراش شروع کرد و اکنون دست به تجربهای نو زده است: نوشتن یک داستان بلند با استفاده از فضا و شخصیتهای تاریخی گراش. در «افسانهی همایوندژ»، او از تکههایی از واقعیات تاریخی که در دست است استفاده کرده و با تخیل خودش، آن را به شکل یک «افسانه» یا «داستان تاریخی» پرورده است. این داستان بلند به صورت «پاورقی» در هفتبرکه منتشر خواهد شد. پاورقی فرمی است که در روزنامههای قدیم مرسوم بود و داستانی به صورت هر روزه در یک ستون ثابت برای خوانندگان منتشر میشد.
📖 فصل اول: کاروان غربتیها
🔖 قسمت ۲
خان گفت: «آفرین، آفرین، بارک الله. همینجا بنشین و چشم از آنها بر ندار. میگویم برایت غذا و شربت بیاورند. ببین از سمت چپ قلعه میروند و قصد لار دارند، و یا از سمت راست، وارد گراش میشوند.»
محمدخان در عین پایین آمدن از راهپله داد زد: «سیاه، سیاه، سیاهکَلی!»
سیاهکَلی یک سیاهپوستان آفریقایی بود که به عنوان برده به ایران آورده شده بود. از میان پنج آفریقایی در خانهی خان که سه تای آنها زن بودند، او سرپیشخدمت بود.
سیاه در راهپله دوید و گفت: «بله، خان.»
خان گفت: «غذا و چای و شربت ببر به منظر و قلیان را چاق کن بیار توی پَندَری.»
محمدخان و عباس مشمعدعلی در پندری نشستند. بعد از گذشت دقایقی، سیاهکَلی با منقلِ هشتپایه پر از آتش که در یک سینیِ مسی گذاشته بود، وارد شد و سینی را جلو محمدخان گذاشت.
محمدخان با عصبانیت گفت: «من گفتم قلیان بیاور. الان چه وقت بافور و تریاک است؟»
عباس خندهای کرد و گفت: «جناب خان، از قدیم گفتهاند که «آدمِ سیاه، عقلَش تا پِشین است. الان وقت پَسین است.»
خان که افکارش درگیر بود و قلیانش به موقع حاضر نشده بود، با عصبانیت گفت: «به جای مزه ریختن، یک کاری بکن. فکری بکن. ناسلامتی تو جای مشاور پدرم میرزا معدعلی نشستی. زمانِ حکومت پدرم، آب از آب تکان نمیخورد. ولی الان چی؟ یکی از تفنگچیهای من را در راه خنج با تیر زدند. دو تا از خِوِدهای من را در اَرَد، نزدیک فصل جیری، آتش زدند. الان هم که یک عده غربتی با سلاح دارند نزدیک میشوند که من نمیدانم کی هستند و چی میخواهند.»
عباس مشمعدعلی بعد از سخنان محمدخان خودش را جمعوجور کرد و گفت: «بله، جناب خان، میرزا معدلی مرد بزرگ و دانایی است و سالهای سال مشاور مرحوم خان بزرگ، پدر شما بود. شاید خداوند عقلِ میرزا معدعلی را به من نداده، ولی در عوض پنج تا پسر داده که همگی قسم خوردهاند که تا پای جان پا در رکاب شما خواهند بود.»
بالاخره قلیان خان را آوردند. خان چند پک به قلیان زد و عصبانیتش فروکش کرد. بعد نیِ قلیان را زیر چانهاش گذاشت و به فکر فرو رفت. بعد از مدتی، سکوت را شکست و رو به عباس گفت: «برو، برو دنبال میرزا معدلی. بیارش اینجا. درست است که پیر و ناتوان شده، ولی شاید هنوز فکرش کار میکند.»
مدتی گذشت. خان همچنان در پندری نشسته بود و با افکار پراکندهاش در مورد حوادث یک سال گذشته درگیر بود. او حاکمیت خود را که از پدرش به ارث برده بود، متزلزل میدید. اینکه عدهای مردِ مسلح هم به مرکز فرمانرواییاش نزدیک میشدند، او را بیشتر نگران کرده بود.
صدای دقالباب و «یا اللهِ» عباس مشمعدعلی را شنید. او را به حضور خود طلبید و پرسید: «چی شد؟ میرزا معدعلی را دیدی؟»
- بله. جنابِ میرزا حال و روز خوشی نداشت. از دو پا فلج شده و دستانش ضعیف شده بود. به جز زبان تندش، بقیهی اعضای بدنش کار نمیکرد.
- پیام مرا رساندی؟ شنید؟ چرا نیاوردیش؟
- بله. شنید. و یک جمله بیشتر نگفت.
- خب، چی گفت؟
- جناب خان، من جرات بیانش را ندارم!
- بگو چی گفت. بگو.
- من غلط میکنم که چنین پیامی را به جناب خان برسانم.
- مشکلی نیست. غیر از این است که فحش و فضاحت باشد؟ تو در امانی.
- خان، خیلی ببخشید، روم به دیوار، روم به دیوار. میرزا گفت هیچ وقت بار را نمیبرند نزدیک خر. خر را میآورند پهلوی بار.
#پاورقی
▪️▫️▪️
🔴 7Berkeh.ir
✔️ t.me/HaftBerkeh
✔️ Whatsapp : bit.ly/7B-Wa
✔️ Instagram.com/7Berkeh
✔️ eitaa.com/Haftberkeh
✔️ Ble.ir/7Berkeh
🪔 #یخدو ۱: اشیایی که ما را به تاریخ وصل میکند
✍️ صادق رحمانی
📝 یک بار با زنی سالخورده، مادر یکی از دوستان، برخورد داشتم. در لابهلای حرفهایش به نکتهی جالبی اشاره کرد. گفت: «کاغذ از آدمها وفادارتر است.» اشارهاش به این موضوع بود که نوشتههای آدمی پس از مرگش هنوز هست، اما از صاحب نوشته خبری نیست. من از این عبارت استفاده میکنم و میگویم که اشیای خانهی ما نیز زندهاند و وفادارتر از انسانها.
🏺برخی از اشیا ما را به تاریخ وصل میکند. اشیاء چند نسل با آدمهای یک خانه زندگی میکنند و وقتی که کهنه هم شدند، آدم از آنها دل نمیکند، بلکه آنها را به انباری منتقل میکند. بنابراین اشیاء همانند انسانها زندگی میکنند، پیر میشوند و به جای دیگر سفر میکنند. اشیاء دربردارندهی معانی فرهنگی و اجتماعی هستند.
💈 شما چه مقدار از اشیای قدیمی را پیش چشم خود دارید؟ چرا فرزندان ما از نگهداری اشیای قدیمی در خانه، اظهار نارضایتی میکنند؟ آیا آنان از خاطرهبازی ما با اشیاء اطلاع دارند؟ جوانان امروز با چه اشیایی پیمان رفاقت بستهاند؟
📦 «یخدو» صندوقی چوبی بود که در آن میشد هر چیزی را پیدا کرد. ما هم در ستون «یخدو» از اشیای فراموششدهی خانه مینویسیم؛ اشیایی که گاهی فقط یک خاطره است و گاهی هم میتوان دستی به سر و روی آنها کشید و به شکلی دیگری با آنها زندگی کرد.
🗃 یخدو Yakhdoo همان صندوقچه قدیمی است که به احتمال زیاد نام آن رَختدو یا رختدان یعنی جای نگهداری لباس بوده است. از یخدو برای نگهداری لباسهای نو و مهمانی استفاده میشده است. بدنهی اصلی یخدو از چوب درخت گز درست میشد و برای روکش بیرونی آن از مخمل وبرای روکش داخلی از پارچههایی با کیفیت نازلتر استفاده میکردند.
🧿 یخدو جزو لاینفک جهیزیهی عروس بود و حتما یک جفت یخدو در جهاز عروس قرار میدادند. حاج عبدل ایزدی و حاج علی ایزدی از آخرین استادان بنام در ساخت یخدو در گراش بودند.
🔨 درِ ستون «یخدو» را با عکسهایی از رقیه مهرابی، دانشآموخته مرمت آثار تاریخی، باز میکنیم که یخدوی قدیمی را با هنرمندی خود به یک عضو زیبای خانه تبدیل کرده است.
☑️ ستون یخدو را یکشنبهها در هفتبرکه بخوانید.
🔻 #یادداشت کامل در هفتبرکه:
☑️ 7Berkeh.ir/archives/138565
▪️▫️▪️
🔴 7Berkeh.ir
✔️ t.me/HaftBerkeh
✔️ Whatsapp : bit.ly/7B-Wa
✔️ Instagram.com/7Berkeh
✔️ eitaa.com/Haftberkeh
✔️ Ble.ir/7Berkeh
👨🎓🎈استقبال از دانشجویان جدید با گل و بادکنک و جلسه
🎓 ثبتنام دانشجویان ورودی ۱۴۰۲ در دانشکده علوم پزشکی گراش آغاز شد. همچنین در یک جلسه معارفه، والدین دانشجویان جدیدالورود با مسئولین دانشکده علوم پزشکی گراش، آشنا شدند.
▫️با توجه به تاخیر در اعلام نتایج کنکور امسال، دانشجویان ورودی جدید هفته سوم مهرماه وارد دانشگاهها میشوند. شنبه، ۲۲ مهرماه، دانشجویان ورودی ۱۴۰۲ در رشتههای کارشناسی علوم آزمایشگاهی و کاردانی فوریتهای پزشکی، در دانشکدهی علوم پزشکی گراش ثبتنام شدند.
➕جلسه توجیهی و معارفه مسئولین دانشکده علوم پزشکی گراش با حضور دکتر مهدی محسنزاده رییس دانشکده، دکتر علی اصغر خالقی، معاون آموزش، تحقیقات، فناوری، مسعود خواجهزاده، معاون فرهنگی دانشجویی و حجتالاسلام برفر، مدیر فرهنگسرای نهاد رهبری علوم پزشکی با حضور والدین دانشجویان برگزار شد.
☑️ 7Berkeh.ir/archives/139611
▪️▫️▪️
🔴 7Berkeh.ir
✔️ t.me/HaftBerkeh
✔️ Whatsapp : bit.ly/7B-Wa
✔️ Instagram.com/7Berkeh
✔️ eitaa.com/Haftberkeh
✔️ Ble.ir/7Berkeh
هفت برکه گراش - گریشنا
⚫️ ابراهیم اوسه که گراشیها او را به نام ابراهیم کل مراد میشناختند در ۶۴ سالگی در دبی درگذشت. #پرسه
⚫️ مراسم یادبود مرحوم ابراهیم اوسه
#پرسه
⏰ دوشنبه ۲۴ مهرماه ۱۴۰۲ - ساعت ۲۰ تا ۲۳
🕌 مسجد مهدیه
▪️ابراهیم اوسه که گراشیها او را به نام ابراهیم کل مراد میشناختند ۳ مهرماه در ۶۴ سالگی درگذشت و در دبی به خاک سپرده شد.
▪️▫️▪️
🔴 7Berkeh.ir
✔️ t.me/HaftBerkeh
✔️ Whatsapp: bit.ly/7B-Wa
✔️ Instagram.com/7Berkeh
✔️ eitaa.com/Haftberkeh
✔️ Ble.ir/7Berkeh
🎁 حاتم حامی ورزش و فرهنگ
▫️در ادامه حمایت از ورزش و فرهنگ، میثم بزازی و عبدالمجید نادرپور، دو دونده گراشی که در مسابقات کشوری رده نوجوانان چهار مقام برتر را به ارمغان آورده بودند، مهمان مجموعه غذایی حاتم بودند.
📡 مدیریت مجموعه غذایی حاتم، به پاس به دست آوردن این موفقیت، ۲۰ مهرماه ۱۴۰۲ در مراسمی از این ورزشکاران تقدیر کرد.
💬 جواد محمدی مدیر حاتم در مورد این اقدام گفت:«مانند دیگر شهروندان از افتخارآفرینی این عزیزان خوشحال میشویم و در حد توان سعی میکنیم از ورزشهایی که مظلوم واقع شدهاند و همچنین فعالیتهای فرهنگی و هنری حمایت کنیم.»
▫️محمدی گفت: «همانطور که مردم با حضور در حاتم از ما حمایت میکنند ما هم به سهم خود سعی میکنیم در حد توان چه به عنوان اسپانسر چه به شکل تقدیر به وظیفه اجتماعیمان برای حمایت از ورزش و فرهنگ عمل کنیم.»
🔻عکسهای بیشتر را در اینستاگرام هفتبرکه ببینید:
https://www.instagram.com/p/CybWbFgKR9e
#گزارش_آگهی #جامع
⚽️ اولین داوریِ محمد صحراگرد در لیگ برتر نونهالان کشور
🔺 صحراگرد، کمکداور جوان گراشی، روز جمعه ۲۱ مهرماه ۱۴۰۲ بازی دو تیم شیرازی خلیج فارس و پاس را در ورزشگاه شهید دستغیب قضاوت کرد.
🔺 او پس از موفقیت در تست آمادگی جسمانی پیشفصل داوران فارس، در لیست داوران معرفی شده به کشور قرار گرفته بود.
▫️ پیش از او، حاج علی موغلی، عبدالرضا حسینپور، عبدالمجید افشار و عبدالحمید عبدالی قضاوت در لیگهای کشوری را در کارنامه خود به ثبت رسانده بودند.
▪️▫️▪️
🔴 7Berkeh.ir
✔️ t.me/HaftBerkeh
✔️ Whatsapp: bit.ly/7B-Wa
✔️ Instagram.com/7Berkeh
✔️ eitaa.com/Haftberkeh
✔️ Ble.ir/7Berkeh