🔻تبعیض مثبت رافع تبعیض یا عامل تبعیض؟
✍🏻زهرا ابراهیمی|کارشناس اخلاق و تربیت
🔴عدالت از جمله مفاهیم بنیادین در اسلام است که همواره در دورههای مختلف به اشکال گوناگون موردبحث قرار گرفته است. از نگاه آموزههای اسلام، عدالت ریشه در توحید دارد. در تعریف عدالت آمده است که «وضع کل شیء فی موضعه و اعطا کل ذی حق حقه» بدین معنا که به هرکس متناسب با میزان شایستگیاش حقی تعلق میگیرد. قوانین شرعی مبتنی بر عدالت است و باهدف تأمین حقوق افراد در جامعه مورد سفارش قرار گرفته است. توجه به حقوق تا جایی ادامه دارد که حتی هدف از تشکیل حکومت اسلامی و وظیفهٔ اصلی حکومت اجرای عدالت و مبارزه با تبعیض ظلم و ستم است.
🔴تبعیض مثبت از جمله مفاهیمی است که در سالهای اخیر در مباحث اجتماعی و سیاسی مطرح شده است. منظور از این مفهوم این است که باید شرایطی مهیا شود تا افرادی که در گذشته یا حال مورد تبعیض قرار گرفتهاند، به برابری در ابعاد گوناگون اجتماعی، اقتصادی و سیاسی برسند. افرادی که به قانون تبعیض مثبت معتقدند قصد دارند تا با ایجاد امتیاز ویژه برای گروههای کمبرخوردار بهنوعی شکافهای اجتماعی را پر کنند.
🔴تبعیض مثبت شاید بتواند به شکل موقت مشکلات اجتماعی را حل کند؛ اما در درازمدت خودش عامل ایجاد مشکلاتی خواهد شد. طبیعتاً برای حل مشکلات اجتماعی و اقتصادی باید به ریشهیابی آنها پرداخت نه اینکه با ایجاد تبعیضهای جدید مشکلات جدیدی ایجاد نمود. تبعیض مثبت پتانسیل این را دارد که نابرابریها را تشدید نماید.
🔴تأکید اسلام بر موضوع کمک به محرومان و رفع مشکل بیعدالتی در اجتماع بر کسی پوشیده نیست؛ اما راهکار اسلام برای رفع بیعدالتی تکیه بر اصول برابریست و نه ایجاد تبعیضهای جدید.
در تبعیض مثبت ایجاد تفاوت مطرح است. در واقع معتقدان به تبعیض مثبت قصد دارند با ایجاد فرصت برابر برای همگان عدالت را ایجاد نمایند. منتها باید دقت نمود که هرگونه سیاستی باهدف ایجاد عدالت اجتماعی باید متناسب با شرایط خاص هر جامعه و مبانی و اصول اعتقادی همان جامعه رقم بخورد.
🔴تبعیض مثبت قصد دارد بین حقوق اقلیت با اکثریت تعادل ایجاد نماید. بهعنوانمثال در فضای سیاسی اگر بخواهیم با قانون تبعیض مثبت پیش برویم باید فضا را برای همهٔ گروهها حتی گروههایی که از حیث سیاسی وزن پایینی دارند فراهم نماییم تا بتوانند نقشی در سیاست داشته باشند. در حقیقت بنیان تبعیض مثبت بر تشابه حقوق استوار است و نه تناسب و برابری.
🔴قائلان به تبعیض مثبت از طریق تبعیض قصد رفع تبعیض دارند. غافل از اینکه این امر میتواند منجر به بازتولید تبعیضهای جدید، ایجاد تنش میان گروههای مختلف در اجتماع، تجزیهٔ جامعه، ایجاد تفرقه میان عامه مردم و تضعیف پیوندهای اجتماعی گردد.
🗒️@HamQalam
🔻گفتمان انقلاب اسلامی
💢گفتمان انقلاب اسلامی، در هیچ عرصهای از راهکار و برنامه تهی نیست و برای هر قدمی که انسان به سوی تعالی پیش میرود، سخنی تازه برای گفتن دارد.
💢این گفتمان توانسته دو انگاره به ظاهر متضاد یعنی «نظم/نظام» و «انقلابی» را در کنار هم بگذارد و با چهل و چند سال کارآمدی، اثبات کند کلیشههای علم سیاست برساخته، دیگر کهنه شده و با طلوع انقلاب اسلامی، افق جدیدی به روی بشر گشوده شده است. افقی که در آن، نظم حقیقی برآمده از قیام برای حقیقت است و این انقلاب، با پشتوانه محکمی از توحید فعال، میتواند حقیقت دینمداری را برای بشر امروز تداعی کند.
📌این حقیقتی است که نخبگان اسلام سکولار و لیبرالمذهبیها از فهم آن محروماند. آنها دین را فردی و با خوانش کلیسایی و محصور در عبادت یکشنبهها میدانند و برای مدیریت زندگیشان دست به دامان نسخههای کهنه و پوسیده غرب میشوند. آن هم در روزگاری که آزادگان جهان خود را در موضوعی مانند حمایت از غزه، از نظر جبهه سیاسی، شیعه میخوانند و بدین انتساب به انقلاب اسلامی افتخار میکنند...
🗒️@HamQalam
عالم اهل سنت نوشته است؛
یک میلیارد و نیم مسلمان سنی منتظر خونخواهی شیعه از یک رهبر سنی است.
#وحدت_اسلامی
#خونخواهی
🗒️@HamQalam
چه ننگ است برای دولت های اسلامی
که با در دست داشتن شریان حیاتی ابرقدرت های جهان بنشینند و تماشگر باشند که آمریکا ابرجنایتکار تاریخ، یه عنصر فاسد بی ارزش را در مقابل آنان علم کند و با عده ای ناچیز عبادتگاه مقدس و قبله گاه اول آنان را از آنان غصب نموده و با کمال وقاحت در مقابل همه آنان قدرت نمایی کند.
و چه شرم آور است سکوت در مقابل این فاجعه بزرگ تاریخ
امام خمینی رحمت الله علیه
#خونخواهی
🗒️@HamQalam
🔻امان از عمروعاص های داخلی
مواظب دشمن داخلی باشیم.
کنار آمدن با آنان به این سادگی نیست؛ دقت بیشتری میخواهد چون؛
📌وقتی به شاهچراغ حمله شد، گفتند: جای گشت ارشاد، امنیت مردم رو تامین کنید.
ولی وقتی تروریستها را دستگیر کردند، هشتگ نه به اعدام راه انداختند.
📌اسرائیل، نطنز و اصفهان را زد و شهیدان شهریاری و احمدی روشن را ترور کرد، گفتند: دیدید روسیه اس۳۰۰ نداد.
📌غزه اسرائیل را با طوفان الاقصی زد، نوشتند: خون رو با خون جواب نمیدن.
📌طالبان، پنجشیر را تصرف کرد، غوغا راه انداختند که حکومت حاضر به دفاع از مظلومان افغانی نیست!
📌اما از مظلومان فلسطین که دفاع شد، گفتند: نه غزه، نه لبنان!
📌تحریم که شدیم، تحلیل کردند که به خاطر دشمنی تان با آمریکا است.
اما وقتی آمریکا از برجام خارج شد نوشتند؛ به خاطر حمله شما به سفارت عربستان بود!
📌آیت الله رییسی بدون برجام، تحریم را بی اثر کرد، گفتند؛ پولش رو که نمیتونید بیارید چه فایده!
پولها که آزاد شد، گفتند: همه رو دادید فلسطین!
📌به همت دانشمندان جوانمان واکسن ساختیم. توییت زدند که آب مقطره.
واکسن را با پیگیری آقای رئیسی وارد کردیم، نوشتند: چینیه به درد نمیخوره!
📌با عربستان جنگ دیپلماتیک داشتیم، فریاد زدند؛ دیپلماسی بلد نیستید.
با عربستان ارتباط برقرار کردیم، ناگهان گفتند؛ چی شد از شعارهای انقلاب عقب نشینی کردید؟!
📌هیاتها رونق گرفت، نوشتند؛ عزا بسه دیگه، مردم نیاز به شادی دارند.
جشن شادی چند کیلومتری غدیر برگزار شد، گفتند: امارات ماهواره فرستاده هوا شما ایستگاه صلواتی میزنید.
📌ماهواره فرستادیم هوا، ناجوانمردانه گفتند؛ وقتی مردم تو اجاره خونه ماندهاند، ماهواره چه فایده داره!
📌با چین قرارداد ساخت مسکن و با روسیه قرارداد همکاری بلند مدت نوشتیم، تحلیل نوشتند که کشور رو فروختید به چین و روسیه.
روسیه اسلحه از ما خرید: گفتند در جنگ اوکراین دخالت کردید!
📌اعلام بی طرفی کردیم؛ گفتند از اسرائیل ترسیدید.
اسرائیل رو بزنیم میگن مقصر مائیم،چون چوب کردیم لانه زنبور.
نزنیم میگن: ایران ترسید.
خلاصه ما هر کاری بکنیم زیر سئوالیم. چون نوکران کدخدا شبانه روز مشغول کارند.
🗒️@HamQalam
هم قلم
🔻محل اقامت اسرا در شام ▪️طبق نقل مشهور اسرا را از باب "توما" یا "ساعت"، وارد شهر کردند و در ورودی
📌تاثیر حکومت اموی بر فکر مردم شام
▪️مقدسي در مورد مردم شام مينويسد؛
«فرمانبرداري از مخلوق(بندگان) را بر اطاعت خداي آسمان ترجيح ميدهند».
▪️صعصعةبنصوحان عبدي (يکي از ياران علي ع) نيز در توصيف مردم شام ميگفت:
«مخلوق را بيشتر از همه اطاعت ميكنند و خالق را بيشتر از همه نافرماني ميكنند. ياغي خدايند و پشتيبان بدكاران».
▪️بنابر روايت يعقوبي؛
در سال 63 ق كه سپاهيان شام براي مقابله با عبداللهبنزبير، کعبه را به آتش کشيدند، بعضي از آنان براي توجيه کارشان چنين گفتند؛
«حرمت (كعبه) و اطاعت (از خليفه) با هم روبرو شده و اطاعت از خلیفه بر حرمت کعبه غلبه كرد.»
📚مقدسي، احسن التقاسيم في معرفةالأقاليم، ص152.
📚مسعودي، مُرُوج الذَّهَب، ج3، ص52.
📚يعقوبي، تاريخ اليعقوبي، ج2، ص252.
🗒️@HamQalam
☕️
دلتنگ چایِ تلخ و شیرینِ عراقی
حدود ۵ متری با هم فاصله داشتیم دستم را به نشانهی سلام برایش بالا بردم او نیز دستش را بالا بُرد اما اجازه نداد سلامش کنم، از همان فاصله با صدای رسایی گفت: چای نخور، میفهمی چای نخور.
خانم غرضی را میگویم، غرض خاصی نداشت فقط چون طب سنتی کار کرده و دید رنگ به رو ندارم از جهتِ طبیب دوار بودن این نکته را تذکر دادند.
سلامی کردم، چشمی گفتم و تا ۶ماه چایی را ترک کردم تا اینکه مُحرم شد یک چای روضه خوردم و باز نمکگیر شدم.
در مدتی که تارک چایی بودم فهم نمودم:
۱. چایی حکم بزرگترهای فامیل را دارد که محفل گرمکناند و همه را گِرد گرمای وجودشان جمع میکنند.
۲. حتی اگر تارک چای هستی، مهمانی که میروی از آن بنوش چه بسا این چایی تمام دارایی میزبان برای پذیرایی از توست و او کتری و سماور را به عشق تو به جوش و خروش آورده است.
اربعین اگر رفتی کربلا وقتی میزبان از تو میپرسد شای ایرانی یا عراقی بگو عراقی آن وقت ببین چگونه در پوستش نمیگنجد چرا که میزبان علاقه دارد به سبک و سیاق خود از مهمانش پذیرایی کند، چای ایرانی که اینجا هست پس دل بدست آور...
از قدرت چایی حسینی همین بس که دو ملت ایران و عراق را به عشق امامحسین علیه السلام به هم جوش داده است.
یادم افتاد مسیر حرم از راه نجف
باز کردم هوس چای عراقی ها را
#اربعین
✍🏻#مرضیهرمضانقاسم
🗒️@HamQalam
🔻توجه نظام دینی به جوانان مدرن
✍🏻علی عسگری | پژوهشگر علوم اجتماعی
🔴یکی از مهمترین اشتباهاتی که کارشناسان سیاسی در تحلیلهای خود از آن استفاده میکنند، مدرن خواندن ایدهی غرب در زیست مدنی و اجتماعی انسان و پیشامدرن خواندن زیست حاصل تفکر دینی است.
در جامعهشناسی، الفاظ بار معنایی خاص خود را دارند و اینگونه نیست که ما صرفا از یک کلمه، بدون توجه به معنا و یا معنای باطنی آن، استفاده بکنیم!
🔴وقتی نظام اسلامی که بر معیار زیست علوی و مدیریت عدالتمحور شاکلهی خود را تشکیل میدهد، نباید با لفظ پیشامدرن، برخی از نقاط ضعف حاصل ناخالصیهای اجرایی در آن را نقد کرد.
🔴مدرن خواندن یک چیزی که بعد از ۱۰۰ الی ۲۰۰ سال، ناکارآمدی خود را در زمینههای تربیتی، اقتصادی و اجتماعی به اثبات رسانده است، چگونه میتواند معیار خوبی برای سنجش کارآمدی نظام برخاستهاز احیای فطرت و زیست توحیدی باشد؟!
🔻آقای بیژن عبدالکریمی در سخنانی از سلسله نشستهای اسلام ناب، در خصوص آنکه انقلاب به جوانان هیئتی نگاه کرده و از نگاه به جوان مدرن غافل است، ابراز داشته؛
شما نمیتوانید مفهوم مدرنیته را از جهان مدرن بگیری و بیاوری در یک جهان پیشامدرن...!
سپس عنوان کرده است که با نگاه قشری، نمیتوان مدعی مردم سالاری بود!
🔴سخن جناب عبدالکریمی، بر دو ادعا استوار است؛ اولا ادعایی مبنی بر ندیدن بچههایی با هویت مدرن در کشور و پرداخت به بچههای سنتی و ثانیا به تبع ادعای اول، عدم درک درست از مردم سالاری توسط حکمرانان!
ادامه👇👇👇
🔺️برای آنکه ادعای دوم دفع شود باید بطلان ادعای اول را ثابت کرد؛ یعنی نگاه قشری نظام اسلامی به جوانان!
🔴از آنجا که اصل و بنیان استقرار نظام اسلامی مبتنی بر رشد انسانها بر اساس متعالی شدن هویت آنان است؛ بنابراین نظام اسلامی نمیتواند بدون توجه به هویت برساخته از جهان مدرن که ناشی از تربیت افراطی غریزه و پرداخت صرف به کالبد جسمانی اوست، به دنبال تربیت فطری متناسب با زمانهی خود باشد. این توجه عین مردم سالاری است.
🔴با تاکید بر این نکته، میتوان از جناب آقای بیژن عبدالکریمی پرسید، منظورشان از توجه نکردن به جوانان مدرن شده به معنای شبه مدرن و مقلدانهی خود و مردم سالار نبودن نظام اسلامی چیست؟
بر اساس قرائن موجود در مطالب ایشان و خواستگاه مردم سالاری غربی، تنها زمانی نظام اسلامی مورد رضایت دکتر عبدالکریمی و همقطارانشان خواهد بود، که نسخهای منفعل در برابر خواست نابجای مدرن از سوی نظام تقنینی و اجرایی کشور اتخاذ شود.
نسخهای که درصدد است تا زیست معناگرا را به انزوا برده و سطحی نگری در جامعه را گسترش دهد تا جهان از معنای انسانی خودش تهی شده و به سوی نهیلیسم و پوچگرایی حرکت کند. اتفاقی که در اروپا و خواستگاه مدرنیته پدیدآمده است.
🔴بیتردید انحرافهای جنسی و اختلالهای روانشناسانهی آن، نابودی نهاد خانواده، ابزار شدن علم برای رسیدن به قدرت مطلق، سکوت جهانی نسبت به نسلکشی در فلسطین و قبل تر در هیروشیما و ناکازاکی و نمونههایی دیگر از انفعال هویتی، تجسم عینی حکومتی است که دکتر عبدالکریمی و همفکرانش خواستار برقراری آن هستند. به عبارتی مردم سالاری مدنظر از نگاه شبه روشنفکران چیزی جز ضد آن و مقابله با هویت انسانی آنها نخواهد بود و پرداختن به ابزار مدرن برای درمان اختلالهای هویتی خود سبب افزایش دو چندان این مسائل و مشکلات خواهد شد.
🗒️@HamQalam
🔻هدف دشمن، تضعیف تفکرات و معارف اسلامی است
🎙رهبر معظم انقلاب؛
🔴یک مجموعهی تهاجم و تاخت و تاز متنوع، از نظامی گرفته تا اقتصادی تا سخت تا نرم همهجور الان علیه ایران وجود دارد.
امروز هدف دشمن این است که نقاط قوّت فکری و معارفی ما از ما بگیرد؛ ما استقلال میخواهیم، این را تضعیف کند در روحیهی ما، ما میخواهیم استقامت کنیم در مقابل استبداد غربی، روحیهی ما را تضعیف کند، ما را مردّد کند. تفکرات اسلامی و معارف اسلامی را در ما تضعیف کند، عمل اسلامی را تضعیف کند، وحدت ملی را تضعیف کند. (۱۴۰۲/۰۱/۱۶)
🗒️@HamQalam
📌آیا دلیلی بر نحس بودن ماه صفر وجود دارد؟
✍محمدحسین فاریاب|دکترای کلام اسلامی
1⃣برخی بر این باورند که به دلیل وقایع تلخی که در این ماه رخ داده، این ماه نحس است.
2⃣در پاسخ باید گفت که اگر ما ۱۲۴ هزار پیامبر و ۱۲ امام داشته باشیم، شاید هیچ روزی در سال را نداشته باشیم که پیامبری وفات پیدا نکرده باشد. پس باید تمام ایام سال نحس باشند.
3⃣بنابراین صرف وفات یک پیامبر یا امام یا هر حادثه ی تلخی، موجب نحسی آن روز با ماه برای همیشه نمیشود، مگر آنکه خدا یا معصوم خودش آن را اعلام کند.
4⃣حاصل آنکه، نحس بودن یک روز یا ماه، چیزی است که باید از سوی خدا یا معصوم اعلام شود.
5⃣هیچ آیه یا حدیث معتبری که نشان دهد ماه صفر، نحس است، وجود ندارد.
🗒️@HamQalam
هدایت شده از آنتی سکولار
♨️ محمدرضا نکونام از مروجین اسلام رحمانی و سکولاریسم حوزوی در هفدهم مرداد ۱۴۰۳ به دلیل ایست قلبی درگذشت.
🔻نکونام از اساتید دروس فقه و اصول حوزهی علمیه قم محسوب میشد که حاشیهی دروسش بیش از متن بود.
❗️نکونام بخاطر سخنان ساختارشکنانه و براندازانه در تاریخ ۱۱ دی ۱۳۹۳ بازداشت شد و توسط دادگاه ویژه روحانیت به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد.
❌ او با نظرات غیرکارشناسی و غیر اصولی هر چند یکبار در فضای علمی حاشیههای را ایجاد میکرد که سوژه رسانههای معاند و اپوزیسیون قرار میگرفت.
🔻حجت الاسلام نکونام در سن 76 سالگی در هفدهم مرداد 1403 در یکی از بیمارستانهای تهران از دنیا رفت. اللهم عفوک عفوک عفوک
🌐 #آنتی_سکولار را دنبال کنید👇🏻
🆔 @antisecular_ir
هم قلم
🔻تبعیض مثبت: پاشنه آشیل عدالت در اسلام
✍🏻دکتر آزاده ابراهیمی فخاری|پژوهشگر دینی
🔴تبعیض مثبت، سیاستی است که به منظور جبران تبعیضهای تاریخی و ساختاری علیه گروههای خاصی از جامعه اجرا میشود. این سیاست معمولاً شامل اعطای امتیازات ویژه به این گروهها، مانند اقلیتهای نژادی، زنان و افراد دارای معلولیت، در زمینههای مختلفی مانند آموزش، اشتغال و خدمات اجتماعی است.»
با تأمل در این عبارت واژه «تبعیض» هر چند به تنهایی بار منفی دارد اما در نهایت تلاشی برای تحقق عدالت در جامعه است.
🔴لکن تئوری «تبعیض مثبت» در ادامه مسیر، راهش را با اسلام و اهداف متعالی آن جدا میسازد و آن موضوع مهم «عدالت اجتماعی» و «مصلحت جمعی» است. در واقع تبعیض مثبت، جایی که قدم فراتر نهاده و تلاش میکند تا هر نوع اقلیتی را در هر موقعیتی با هر نوع امتیازی، در شرایط مساوی با بقیه اقشار قرار دهد، به ورطه خطرناکی گرفتار میآید.
🔴در اسلام، عدالت اجتماعی و مصلحت جمعی از اهمیت ویژهای برخوردارند. به این معنا که جامعه اسلامی باید بر اساس اصول عدالت و برابری اداره شود و تصمیمات اتخاذ شده به گونهای باشد که به نفع اکثریت جامعه باشد. با این حال، در برخی موارد، مصلحت جامعه ممکن است ایجاب کند که تصمیماتی گرفته شود که در ظاهر با اصل برابری فردی در تضاد باشد. به عنوان مثال، در شرایط بحرانی مانند جنگ یا قحطی، ممکن است برخی از افراد مجبور شوند محدودیتهایی را تحمل کنند تا جامعه در مجموع بتواند به بقاء خود ادامه دهد. این بدان معنا نیست که اصل برابری نادیده گرفته میشود، بلکه به این معناست که در شرایط خاص، مصلحت جمعی بر مصلحت فردی ارجحیت پیدا میکند. این رویکرد در اسلام با عنوان "مصلحت" شناخته میشود و به معنای انتخاب بهترین گزینه برای حفظ منافع جامعه در بلندمدت است.
🔴به عبارت دیگر، اسلام به دنبال ایجاد تعادلی بین حقوق فردی و منافع جمعی است. در شرایط عادی، اصل برابری فردی باید رعایت شود، اما زمانی که ایجاد برابری در افرادی از اجتماع با هدف متعالی اسلام که رساندن جامعه به مدینه فاضله است، مغایرت دارد، مصلحت اجتماعی مقدم است. این رویکرد نشان میدهد که اسلام دینی پویا و متناسب با شرایط مختلف است و به دنبال ایجاد جامعهای عادلانه و سعادتمند است و این مهم را در همه ابعاد زندگی به صورت متعادل، لحاظ میکند.
🗒️@HamQalam
روضه حضرت رقیه سلام الله علیها
▪️متن اصلی روضه دختر خردسال خاندان اهل بیت(ع) از کتاب کامل بهایی اثر عمادالدین طبری از عالمان شیعه است که آن را به سال 675 در اصفهان نوشته است.
«در حاويه آمد كه؛
زنان خاندان نبوت در حالت اسيرى حال مردان كه در كربلا شهيد شده بودند، بر پسران و دختران ايشان پوشيده میداشتند و هر كودكى را وعدهها میدادند كه پدر تو به فلان سفر رفته است باز میآيد، تا ايشان را به خانه يزيد آوردند،
دختركى بود چهارساله، شبى از خواب بيدار شد و گفت پدر من حسين(ع) كجاست؟
اين ساعت او را به خواب ديدم سخت پريشان، زنان و كودكان جمله در گريه افتادند و فغان از ايشان برخاست.
يزيد خفته بود، از خواب بيدار شد، و حال تفحص كرد. خبر بردند كه حال چنين است.
آن لعين در حال گفت كه بروند و سر پدر او را بياورند و در كنار او نهند. ملاعين سر بياورد و در كنار آن دختر چهارساله نهادند. پرسيد اين چيست:
ملاعين گفتند سر پدر تو است. آن دختر بترسيد و فرياد برآورد و رنجور شد و در آن چند روز جان به حق تسليم كرد.»
📚حاویه نام کتابی است که عمادالدین طبری این مطلب را از آن نقل کرده است.
🗒️@HamQalam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻 تأملاتی چند در مورد دین انسانیت
✍🏻محمد جعفری|مدیرگروه کلام اسلامی موسسه امام خمینی(ره)
🔴امروزه دین انسانیت، ورد زبان افرادی از جامعه ما شده است و این که پابندی به آیین انسانیت، بهتر از التزام به شریعت الهی است. در ذیل به برخی نکات و چالشها در این مورد توجه می دهم؛ امیدوارم ذهن این دوستان را برانگیزد.
1. در دین انسانیت سخن از انسان است و هویت و ارزشهای وجودی او. دقیقا مساله و چالش ما هم همین جاست :
این انسان کیست و ارزشهای او چیست؟ آیا بدون تکیه بر دین الهی و صرفا با مراجعه به عقلانیت بریده از دین، می توان انسان را شناخت؟!
بسیاری از فلاسفه و حتی دانشمندان تجربی اذعان کرده اند که هنوز که هنوز است بسیاری از ابعاد وجودی انسان برای ما ناشناخته است!
🔴شریعت و رعایت خط قرمزها و محرمات دینی در دین انسانیت، مورد بی توجهی است. سوال این جاست که آیا اساسا کسی که بر امیال و خواهش های نفسانی خویش مسلط نباشد چگونه می تواند نسبت به دیگران، اخلاق کامل را رعایت کند؟
🔴تاکید دین انسانیت بر رعایت اخلاق و ارزشهای اخلاقی در جامعه است. حال سوال این جاست که با نفی بهشت و جهنم چه ضمانت اجرایی برای پیاده شدن قواعد اخلاقی در فرد و جامعه وجود دارد؟
🔴انسان دارای ابعاد مختلف است. دین محدود به اخلاق نیست و روح انسان با اتصال به معبود خویش می تواند فقر وجودیش را برطرف کند. لذا انسان با عبودیت، عبادت و مناجات و مناسک روح فزای دین، جان تشنه خود را سیراب نموده و مراتب و درجات کمال را طی می نماید. آیا دین انسانیت این خلا را می تواند پوشش دهد؟!
🗒️@HamQalam
شبهای مسافر
▪️دل بر کوه و کمر زدیم.
رانندگان تعویض شدند. مسافران بیش از نیمشان خفته اند.
سکوت نسبی حاکم است مگر نیش ترمزهای ماشین..گاهی نورهایی آن سوها، سوسو میزند. گاه تاریکِ تاریک، گاه نیمه تاریک.. ظلمت شب را اینجا تو کوههایِ ایران می شود حس کرد.
راه دور است. پستی و بلندی دارد. تابلوها با چشم دیده نمی شوند بطرف مرز مهران پیش می رود..
▪️ایام اسارت و شهادت دختر سه ساله ی سیدالشهداست. شبی در خرابه رقیه خاتون گریه می کند، یزیدِ پست در کاخ مجلل و دخترِ ماه در کنار خرابه!!!
داستان خرابه را شنیده ای؟ محل مخروبه ای که هرآن دیوارهایش فرو می ریخته، بدون سقف، روزها از گرما، شبها از سرما اسرای کربلا رنج می کشیدند.
▪️یک شبی دختر ماه در نیمه شب بهانه ی بابا می گیرد. جای سوال است دختر ماه چطور گریه می کند که از خرابه صدایش به کاخ یزید می رسد؟ یزید از خواب ناز می پرد و می پرسد چه صدایی می آید؟ به او می گویند: دختر حسین است . با کمال وقاحت میگوید خب پدرش را برایش ببرید!!!
▪️شب تاریک و ظلمانی، دختر سه ساله ای که روی ماهش کبود شده و سیلی خورده، ماهش خسوف شده.
گاهی از اَسترهای برهنه افتاده و گاهی گمشده.. الان هم سراغ بابا می گیرد. خرابه ی تاریک و ظلمانی با نور ماه، ماهِ کامل می شود.
بابا به دیدن دختر می آید...
خرابه دیگر خرابه نیست محل ملاقات ماه با دختر ماه است.
خرابه دیگر شب نیست، تاریک نیست..فقط رقیه خاتون ساکت شده است، او خوابش برده است. او قمر را بغل کرده است و به آسمان پر کشیده است.
▪️صلی الله علیک یا رقیه بنت الحسین علیه السلام
✍#وجگانی
🗒️@HamQalam