🔴آیا از خدا باید بترسیم؟؟!
✳️از خدا باید بترسیم؛ البتّه نه از خود خدا.
اگر گناه کنیم، گرفتار تهدیدهای خدا میشویم؛ از این باید ترسید و الّا خدا موجود ترسناکی نیست.
🌷امام سجّاد(علیه السلام) در یکی از دعاهایشان فرمودند:
هر وقت قرآن را مرور میکنید، وقتی آیه بهشت یا آیه جهنّم را میخوانید، به اوّلی اظهار اشتیاق کنید و از خدا بخواهید که شوق بهشت به شما بدهد،
🔥و از دومی بترسید، از خدا بخواهید که از تهدیدهایش بترسید.
📛اگر نترسید چطور میشود؟
🔷 مثل بچّهای که پدرش هر چه تهدیدش میکند، کَکَش هم نمیگزد و اصلاً توجّه نمیکند.
▪️این بچّه تربیتپذیری ندارد و از بین میرود.
🔴 این بندهای که از تهدیدهای خدا، از جهنّم و عذاب جهنّم نمیترسد، هر چه خدا به رُخش میکشد، نمیترسد و هی به گناهانش روز به روز اضافه میشود
♻️معلوم میشود جرأتش به گناه، زیاد است!!!
پس بنابراین باید از تهدید های خدا ترسید...
📗از فرمایشات آیت الله خوشوقت ره
امام على عليه السلام:
اِرضَ مِنَ الرِّزقِ بِما قُسِمَ لَكَ تَعِش غَنِيّا
به روزى اى كه قسمتت گشته راضى باش تا توانگرانه زندگى كنى
غررالحكم حدیث2332
#وظیفه_مردم نسبت به دولت و مسئولین
💠 امیرمومنان علی علیه السلام در خطبه 34 نهج البلاغه #چهاروظیفه برای مردم نسبت به دولت و مسئولین تعریف کرده اند که عبارتند از؛
1️⃣ فَالْوَفَاءُ بِالْبَيْعَةِ
به انتخاب خود #وفادار باشند
( و کسی را که انتخاب کردند رها نکرده و او را حمایت کنند)
2️⃣ وَ النَّصِيحَةُ فِي الْمَشْهَدِ وَ الْمَغِيبِ
در حضور مسئول یا در پشت سرش، نسبت به او #دلسوز بوده و خیرخواه او باشند
( و او را در پیشبرد اهداف و رسیدن به موفقیت، کمک کنند)
3️⃣ وَ الْإِجَابَةُ حِينَ أَدْعُوكُمْ
اگر فراخون داد #همراهی کنند
( و توصیه ها و تذکرات او را جدی بگیرند و طبق آنها رفتار کنند)
4️⃣ وَ الطَّاعَةُ حِينَ آمُرُكُمْ
اگر دستورالعملی صادر کرد #اطاعت کنند
#خطبه34
💠مردم رو نرنجون!
🔹احترام به دیگران و کمک برای حل مشکلاتشون از جمله چیزهاییه که خدای مهربون خیلی دوست داره.
🔸آدمهایی که به دیگران احترام میذارن و هوای بقیه رو دارن، خیلی برای مردم عزیزن. امام رضا علیهالسلام احترام به دیگران رو خیلی دوست داشتن.
🔻کسانی که همیشه رفتارهای امام رضا رو میدیدن، میگفتن: هیچکسی نديده بود كه امام رضا با حرفهای خودشون كسى رو ناراحت کنن. اگه کسی داشت باهاشون حرف میزد، اجازه میدادن حرفش تموم بشه و حرف هیچکسی رو قطع نمیکردن.
✅«ما رَأَيْتُ أَبَاالْحَسَنِ الرِّضا جَفا أَحَدا بِكَلِمَةٍ قَطُّ وَ لارَأَيْتُهُ قَطَعَ عَلى أَحَدٍ كَلامَهُ حَتّى يَفْرُغَ مِنْهُ». (بحارالانوار، ج ۴۹، ص ۹۰)
💥ما هم باید یاد بگیریم که خودمون رو با این اخلاقهای خوب تربیت کنیم و شخصیتمون رو اینجوری شکل بدیم.
🕋 شاخصه: کرامت نفس.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍اميرالمؤمنين عليه السلام فرمود:
خداوند متعال به حضرت داود عليه السلام وحى فرمود: اى داود! تو مى خواهى، من هم مى خواهم ، ولى جز آنچه من مى خواهم نمى شود. پس اگر تسليم آنچه من مى خواهم بشوى، آنچه را هم تو مى خواهى عطايت مى كنم. امّا اگر تسليم آنچه من مى خواهم نشوى، در آنچه خودت مى خواهى تو را به رنج مى افكنم و جز آنچه هم كه من بخواهم نخواهد شد.
📚توحید صدوق؛ص۳۳۷
💠@hamyanquran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 کلیپ : تحولی که زیر و رو میکند!
👤 #حجت_الاسلام_والمسلمین_عاملی
🆔 @hamyanquran
4_5767112262061919219.mp3
19.53M
توجه به خوبیها و شناخت بدیها در جریان خودآگاهی
#جلسه_دوم
@hamyanquran
🔴 تقیه فقط از مخالفان نیست؛ از دوستان جاهل هم باید تقیه کرد
🔸در سالهای اقامتم در حوزه علمیه قم که افتخار شرکت در محضر درس پرفیض مرحوم آیتالله آقای بروجردی (اعلی الله مقامه) را داشتم، یک روز در ضمن درس فقه حدیثی به میان آمد به این مضمون که از حضرت صادق(ع) سؤالی کردهاند و ایشان جوابی دادهاند. شخصی به آن حضرت میگوید: قبلا همین مسئله از پدر شما امام باقر(ع) سؤال شده، ایشان طور دیگر جواب دادهاند، کدامیک درست است؟
🔹حضرت صادق(ع) در جواب فرمود: آنچه پدرم گفته درست است. بعد اضافه کردند شیعیان، آن وقت که سراغ پدرم میآمدند با خلوص نیت میآمدند و قصدشان این بود که ببینند حقیقت چیست و بروند عمل کنند، او هم عین حقیقت را به آنها میگفت. ولی اینها که میآیند از من سؤال میکنند قصدشان هدایت یافتن و عمل نیست، میخواهند ببینند از من چه میشنوند و بسا هست که هرچه از من میشنوند به این طرف و آن طرف بازگو میکنند و فتنه به پا میکنند. من ناچارم که با تقیه به آنها جواب بدهم.
🔸چون این حدیث متضمن تقیه از خود شیعه بود نه از مخالفین شیعه، فرصتی به دست آن مرحوم داد که درد دل خودشان را بگویند. گفتند: «تعجب ندارد، تقیه از خودمانی مهمتر و بالاتر است. من خودم در اول مرجعیت عامّه گمان میکردم از من استنباط است و از مردم عمل، هرچه من فتوا بدهم مردم عمل میکنند. ولی در جریان بعضی فتواها که برخلاف ذوق و سلیقه عوام بود، دیدم مطلب این طور نیست».
📝 استاد مطهری، ده گفتار، ص۳۰۵-۳۰۴
@hamyanquran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 #کلیپ گاهی آدم آنقدر گناه ♨️میکنه که خودشم دیگه خجالت میکشه😔
🌼امام باقر علیه السلام فرمودن هر دفعه ادم بره در خونه خــ♥️ــدا قبولش میکنن
👤 #استاد_عالی
#یا_صاحب_الزمان
💚💚💚@hamyanquran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بازم دوباره...
دل تا مدینه زائره
انگاری باز مسافره
تو سینه آروم نداره...💔🥀
*یا صاحب الزمان(ع) آجرک الله مولا جان🖤🥀*
@hamyanquran
🌹 *هر روز یک آیه 214*🌹
( برداشت های تربیتی ازآیات قرآن )
✳️ *فَإِنْ أَمِنَ بَعْضُكُمْ بَعْضاً فَلْيُؤَدِّ الَّذِي اؤْتُمِنَ أَمانَتَهُ وَ لْيَتَّقِ اللَّهَ رَبَّهُ وَ لا تَكْتُمُوا الشَّهادَةَ وَ مَنْ يَكْتُمْها فَإِنَّهُ آثِمٌ قَلْبُهُ وَ اللَّهُ بِما تَعْمَلُونَ عَلِيمٌ*
✳️ *پس كسى كه امين شمرده شده، امانت (و بدهى خود را به موقع) بپردازد و از خدايى كه پروردگار اوست پروا كند. و شهادت را كتمان نكنيد و هر كس آنرا كتمان كند، پس بىشك قلبش گناهكار است و خداوند به آنچه انجام مىدهيد داناست.*( بقره/۲۸۳)
✒️ *هدف تربیتی* :
فرهنگ سازی و توسعه آموزه رفتاری امانت داری و شهادت و گواهی به حق
✒️ *هدف رفتاری:*
امانت دار باشید. امانت داری را در خانه و مدرسه آموزش دهید.
✒️ *واژه شناسی* :
*آثم* : گناهکار :اثم :بزه، جرم، خطا، خطیئه، ذنب، سیئه، گناه، معصیت، منکر
✒️ *روایت مرتبط :*
پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم فرمود اگر کسی تو را امین دانست و امانتی به تو سپرد، آن را به او بازگردان و اگر کسی به تو خیانت و دغلکاری کرد، تو به او خیانت نکن.
🌹 *برداشت از آیه* :
✅ 1/ یکی از آموزه های رفتاری انسانی که در همه ادیان سفارش شده و به عنوان ارزش های والای انسانی مورد تأیید فطرت، عقل، وجدان و اخلاق است، امانت داری است.
✅ 2/ امانت داری از خصوصیات پیامبران الهی( *انی لکم رسول امین* )
سفارش قرآن کریم به مؤمنان ( *ان الله یامرکم ان تودوا الامانات الی اهلها*)
و از خصوصیات رفتاری برجسته مؤمنان ( *و الذین هم لامانتهم و عهدهم راعون*) معرفی شده است.
✅ 3/ امانت داری سبب گسترش اعتماد عمومی بین افراد جامعه، ایجاد اعتماد به نفس، توسعه محبت و همدلی و حمایت اجتماعی و توسعه فعالیت های اقتصادی می شود.
✅ 4/ اگر چه آیه فوق در مورد معاملات و روابط تجاری و اقتصادی است اما امانت داری فقط در امور اقتصادی و مسائل مالی و مادی نیست. استعداد و توانایی های خدادادی ما و دیگران امانت الهی است. عقل و امکانات شناختی و ذهنی ما، مهارت های کلامی، ارتباطی و هنری همه و همه امانت های الهی هستند که باید در جهت درست مورد بهره گیری و استفاده قرار گیرند.
✅ 5/ اگر قلمی و هنری، پست و مقام و جاه و نفوذی، ثروت و مالی، زبان و کلامی نافذ، دارید ان را به عنوان امانتی خدایی در نظر بگیرید و در جهت خدمت به انسان ها و توسعه اخلاق و رشد معنوی استفاده کنید.
✅ 6/ اسرار و شخصیت و زندگی خصوصی مردم نیز امانتی است که اجازه نشر و پخش آن را نداریم، اگر قاضی، وکیل، معلم، مشاور، پزشک و یا سمتی دیگر داریم که اسرار و مسائل مربوط به افراد و خانواده ها رادر اختیار داریم، همه اینها امانت الهی به حساب می آیند.
*پس حافظ اسرار و امانت های مردم باشیم.*
🌹 *بازخورد ترببتی* :
ویژگی رفتاری امانت داری را بهعنوان یک مهارت اجتماعی مهم در خانواده و مدرسه آموزش دهیم. در این آموزش خود باید الگو باشیم.
🌹🌹🌹
⚜️📜⚜️📜⚜️📜⚜️📜
📜⚜️📜⚜️📜⚜️
⚜️📜⚜️📜
📜⚜️📜
⚜️
#وارث_غدیر
#وصیّ
«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ»
✨شرَعَ لَكُمْ مِنَ الدِّينِ ما وَصَّي بِهِ نُوحاً وَ الَّذِي أوْحَيْنا إلَيْكَ وَ ما وَصَّيْنا بِهِ إبْراهِيمَ وَ مُوسي وَ عِيسي
✨از دین آنچه را به نوح سفارش کرده بود، برای شما تشریع کرد و آنچه را به تو وحی کردیم؛ و آنچه ابراهیم و موسی و عیسی را به آن توصیه نمودیم
📗سوره مبارکه شوری آیه ۱٣
⚜️در این وجیزه چنانچه در مدخل بیان شد مقصود این است که اثبات گردد فرمایش نورانی حضرت خاتم الانبیاء (صلی الله علیه و آله) در خطبه غدیریه که ایراد فرموده اند: «مَن کُنتُ مَولاه، فَهذا عَلیٌّ مَولاه» به این معنا که هرکس من مولای او هستم، علی (علیه السلام) مولای اوست، این شان در معنای اتم و اکملش، در وجود مبارک امیر عالمین، امیرالمومنین(علیه السلام) صدق می کند
و برای تمامی حجج معصومین، ائمه اثنی عشر (علیهم السلام) تا حضرت بقیة الله الأعظم(ارواحنا له الفداء)، نیز ساری و جاری است.
❇️وصی در حضرت قرآن:
⚜️از جهت معنی شناسی غالباً معنای وصیت در حضرت قرآن، توصیه و سفارش های خداوند خطاب به انبیاء و خاتم الانبیاء (صلوات الله علیهم) است.
⚜️ذات اقدس الهی در حضرت قرآن با عنایت به مهم بودن وصیت، حتی در خصوص وصیت کردن عوام الناس برای بعد از موت خود نیز فرموده است:
«كُتِبَ عَلَيْكُمْ إِذا حَضَرَ أَحَدَكُمُ الْمَوْتُ» خداوند دستور داده كه چون مرگ يكى از شما فرا رسید «إِنْ تَرَكَ خَيْراً» اگر داراى متاع دنيا است «الْوَصِيَّةُ لِلْوالِدَيْنِ وَ الْأَقْرَبينَ بِالْمَعْرُوفِ» براى پدر، مادر و خويشان به قدر متعارف وصيّت كنید «حَقًّا عَلَى الْمُتَّقين» به یقین این عمل ویژه پرهیزکاران است.
📗سوره مبارکه بقره، آیه ۱٨۰
⚜️حضرت سید المرسلین به این امر واجب، بسیار تأکید فرموده است:
«مَنْ مَاتَ بِغَيْرِ وَصِيَّةٍ مَاتَ مِيتَةً جَاهِلِيَّةً». هرکس بدون وصیت بمیرد، مانند زمان جاهلیت مرده است.
📗مجمع البیان ج ۱ ص ۴٩۴
مناقب آل ابی طالب ج ٣ ص ۴۶
🔹با عنایت به فرمایش خاتم الانبیاء (صلی الله علیه وآله) استنباط می شود که وصیت فقط برای دیون و امور کوچک نیست و وصیت در خصوص امور دین و شرعیات، از اهمیت وافری برخوردار است.
⚜️یکی از مواردی که در آیات شریفه حضرت قرآن به وصیت اشاره شده است، سوره مبارکه انعام می باشد:
✨قلْ تَعالَوْا أَتْلُ ما حَرَّمَ رَبُّكُمْ عَلَيْكُمْ أَلاَّ تُشْرِكُوا بِهِ شَيْئاً وَ بِالْوالِدَيْنِ إِحْساناً وَ لا تَقْتُلُوا أَوْلادَكُمْ مِنْ إِمْلاقٍ نَحْنُ نَرْزُقُكُمْ وَ إِيَّاهُمْ وَ لا تَقْرَبُوا الْفَواحِشَ ما ظَهَرَ مِنْها وَ ما بَطَنَ وَ لا تَقْتُلُوا النَّفْسَ الَّتي حَرَّمَ اللَّهُ إِلاَّ بِالْحَقِّ ذلِكُمْ وَصَّاكُمْ بِهِ لَعَلَّكُمْ تَعْقِلُونَ.
✨به پدر و مادر نیکی کنید و فرزندانتان را از ترس فقر نکشید. ما شما و آن ها را روزی می دهیم و نزدیک کارهای قبیح چه آشکار باشد چه پنهان نروید و انسانی را که خداوند محترم شمرده، به قتل نرسانید مگر به حق، این چیزی است که خداوند شما را به آن وصیت و سفارش نموده شاید درک کنید.
📗سوره مبارکه انعام، آیه۱۵۱
👈🏻خداوند متعال در ختم آیه مبارکه فرموده اند: «ذلِكُمْ وَصَّاكُمْ بِهِ لَعَلَّكُمْ تَعْقِلُونَ». ذات احدیت، سفارش یا وصیت مؤکد در خصوص نیکی به والدین و ... نموده است.
همچنین ذات باری تعالی موضوع توصيه و وصيّت انبياء (علیهم السلام) را مکررا عنوان می کند و به ایشان وصیت مي نماید. انبياء (علیهم السلام) هم به اوصياء خود، وصيّتهايي كردهاند.
۲
امام باقر از ما جه می خواهد.pdf
407K
📕فیش منبر📕
#امام_باقر علیه السلام
💠موضوع 👇
🔶امام باقر علیه السلام از ما چه می خواهد ؟
💠 برادری و کار جمعی
#شهادت_امام_باقر علیه السلام
#فیش_منبر
خوش اخلاقی.pdf
544.7K
📕فیش منبر📕
#امام_باقر علیه السلام
💠موضوع 👇
🔶خوش اخلاقی
💠اهمیت خوش اخلاقی
#شهادت_امام_باقر علیه السلام
#استاد_انصاریان
4_310226054725763827.mp3
5.69M
❤️🧡💛
🧡
💛
#روانشناسی_قلب 63
تو
به اندازه وسعت قلبت
به آسمون راه پیدا میکنی!
اما؛
وسعت قلبت،درگروی میزان عشقته.
هرچی عاشقتر؛قلبت وسیع تر
پروازهاتم بلندتر!
#استاد_شجاعی 🎤
❤️
🧡💛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ شکرگزار خدا باش و ببین چه آثاری تو زندگیت میاره 👌
دیدید یه وقتایی نعمت های زندگیتون رو یادآور میشید از ته دل میگید خدایاشکرت ؟ یوقتایی اگر خبر خوشحالی، اجابت دعایی، یا از روی حکمت خدا میگید پروردگارا شکر ؟ همین وقت ها یعنی یک حس_خوب که داریم از خالقمون تشکر میکنیم . شما یکی واست کار مهمی انجام بده چقدر میگی مدیونتم و... اما خدایی که مارو خلق کرده چی ؟ کمترین و حتی پیش خدا بزرگترین کار شکرگزاری چون خودش در قران کریم گفته: هرچقدر بیشتر شکرگزاری کنید بیشتر به شما نعمت میدم (آیه ۷ سوره ابراهیم)
🌹 پس همین الان اگر تنت سلامته، اگر مسافرت رفتی و سفرت بخیر گذشته، اگر قدیم چیزایی نداشتی و الآن داری ، اگر بجای بیمارستان داخل خونه نشستی، اگر حتی خدا بهت توفیق داده قرآنش رو گوش کنی و بخونی، بگو خدایا شکرت .. خدا نزدیکترینه به ما حتی از رگ گردن هم نزدیکتر، نزدیکتر، نزدیکتر
🌺🍀🌺🍀🌺🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🍃🌼🍃🌼🍃🌼🍃🌼🍃🌼🍃🌼🍃🌼
👈 زشتی های مومن را پخش نکن👉
👈مردی خدمت امام موسی کاظم علیه السلام آمد و عرضه داشت :
فدایت شوم !
👈از یکی از برادران دینی کاری نقل کردند که ناپسند بود ، از خودش پرسیدم انکار کرد در حالی که جمعی از افراد موثق و قابل اعتماد این مطلب را از او نقل کردند👉
حضرت فرمودند :
👈گوش و چشم خود را در مقابل برادر مسلمانت تکذیب کن .👉
👈حتی اگر ۵۰ نفر قسم خوردند که او کاری کرده و او بگوید نکرده ام از او قبول کن و از آنها نپذیر👉
هرگز چیزی که مایه عیب و ننگ اوست و شخصیَتش را از بین می برد در جامعه منتشر نکن که از آنها خواهی بود که خدا در موردشان فرموده است
👈إِنَّ الَّذِينَ يُحِبُّونَ أَنْ تَشِيعَ الْفاحِشَةُ فِی الَّذِينَ آمَنُوا لَهُمْ عَذابٌ أَلِيمٌ سوره نور : آیه ۱۸
👈کسانی که دوست دارند زشتی ها در میان مؤمنان پخش شود عذاب دردناکی در دنیا و آخرت دارند👉
👈الكافی : ج۸ ، ص۱۴۷
👈مُحَاسَبَةِ النَّفْس : ح 125
┏━━━🍃💞🍂━━━┓
@hamyanquran
┗━━━🍂💞🍃━━━
🌺🍀🌺🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🌨آوای آسمان🌦🌈:
..
ـ🍃💌🍃💌☘🍃🍃
ـ💌🍃💌🍃
ـ🍃💌☘🍃
ـ💌🍃﷽
ـ☘🍃
ـ🍃 #پست_ویژه #توریه
📌1⃣ گریزگاه اول: توریه
«توریه» یا «تعریض» یکی از راههای فرار از دروغ و گریز از راست فتنهانگیزه!
✨آیتالله مکارمشیرازی میفرماید:
«توريه آن است كه انسان سخنى دوپهلو بگويد، و قصدش چيزى باشد، ولى مخاطب چيز ديگرى بفهمد. مثل اينكه كسى پشت در خانه بيايد، و بپرسد: آيا فلانكس در خانه است؟ و گوينده سخن در جواب بگويد: اينجا نيست، و منظورش از «اينجا» پشت در باشد، ولى شنونده خيال مىكند شخص مورد نظر در خانه نيست.»
⬅️ عبداللهبنبُکَیر از امام صادق (علیهالسلام) سؤال کرد: «الرَّجُل يُسْتَأْذَنُ عَلَيْهِ، فَيَقُولُ لِلْجَارِيَةِ: قُولِي لَيْسَ هُوَ هَاهُنَا».. کسی میاد در خونه🚪مردی و باهاش کار داره و اون مرد به کنیزش میگه بگو فلانی (اینجا) نیست. (این چه حکمی داره؟) حضرت فرمود: «لَا بَأْسَ لَيْسَ بِكَذِبٍ».. اشکال نداره، این دروغ نیست.. 🙂✌️
🔰 چند مثال دیگه برای توریه:
⬅️ مثال اول: کسی از شما میپرسه: «شما اینکار خلاف رو کردی❓» شما هم جواب میدین: «استغفرلله❗️به خدا پناه میبرم!» شنونده اینجا برداشتش اینه که شما این کار رو نکردین، ولی منظور شما استغفار از کار خلافی بوده که انجام دادین! 😶✌️
⬅️ مثال دوم: کسی از شما میپرسه: «فلانی پیش تو از من، بدگویی کرد⁉️» شما هم میدونین جواب صریح دادن بهاین سؤال موجب فتنه میشه، بههمینخاطر بهجای دروغ گفتن میگین: «مگه ممکنه فلانی چنین حرفی بزنه❓» طرف از این جواب شما برداشت میکنه که اون آقا بدگویی نکرده، ولی منظور اصلی شما فقط یه سؤال بوده❗️
⬅️ مثال سوم: یه وقت کسی لباسی رو توی تن شما میبینه، یا میبینه کار وامت راه افتاده و از سر فضولی🤭 یا هرچی، از شما میپرسه: «این لباسو فلانی برات خریده؟» یا «فلانی ضامنت شد برای وام؟» شما هم نه میخواین دروغ بگین و نه میخواین صراحتاً راستشو بگین؛🤷🏻♂ اینجا میتونین بگین: «خدا عمرش بده❗️» طرف فکر میکنه اون، اینکارو برای شما کرده، ولی شما فقط قصدتون این بود که برای اون آقا دعایی کرده باشین!
⬅️ مثال چهارم : یه وقتی ماشینی وسیلهای خریدین ولی نمیخواین کسی از قیمت خرید شما مطلع بشه؛ خب، بالاخره همیشه یه عده دور و ور آدم هستن که علاوه بر حواس پنجگانه یه حسّ دیگه هم دارن به عنوان «حسّ فضولی!»🤭؛ آدم فضول هرچی بهش بدی دست از فضولی برنمیداره! به فضولی گفتن: «نصف دنیا رو بهت بدیم از فضولی دست برمیداری؟» گفت: «قبوله! ولی قبلش باید بدونم اون نصف دیگه رو به کی میدین!!»..😄
😉 خلاصه فضولی میاد گیر میده که: این ماشین یا خونه رو چند خریدی؟! شما هم برای اینکه صراحتاً قیمت نگفته باشین، جنسی رو که ۳۰۰ میلیون خریدین، میگین: «بالای ۲۰۰ میلیون خریدم!» خب طرف فکر میکنه ۲۱۰ یا ۲۲۰ تومن خریدین و قیمتش عادیه! ولی خب شما دروغ نگفتین چون کلام شما تا یه میلیاردم جا داره❗️
⬅️ مثال پنجم: سعیدبنجُبیر از اصحاب امام سجّاد (علیهالسلام) بود و حَجّاجبن یوسفثقفی (لعنةاللهعلیه) دنبال بهانهای بود تا اونو بکشه؛ بههمینخاطر توی یه مجلسی ازش پرسید: «نظرت در مورد من چیه؟!» خوب حجّاج ملعون آدم خبیثی بود؛ اگه راستش رو میگفت؛ بهانه داده بود دستش و اگر دروغ میگفت که دروغ گفته بود. البته اینجا میتونست برای حفظ جون خودش، اما تا جایی که ممکنه انسان نباید توی دامن دروغ بیفته. به همین خاطر سعید گفت: «أنت عادلٌ» (تو عادل هستی!) «عادل» توی زبان عربی دو تا معنا داره: یکی عدالت پیشه و دیگه شخص کافر که عَدیل (شریک) برای خدا قائله..✌️
🍃
☘🍃
💌🍃
🍃💌☘🍃
💌🍃💌🍃
🍃💌🍃💌☘🍃🍃