فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️عجز و ناتوانی انسان در برابر قدرت خداوند!!
اى #انسان!
چه چیز تو را در برابر پروردگار
کریمت #مغرور ساخته»؟!
« یا اَیُّهَا الاِْنْسانُ مـا غَرَّکَ بِرَبِّکَ الْکَریمِ »
انفطار - آیۀ 6
نجات از غرق و هلاکت، حاجتی است که اربابان مادّی نمیتوانند آن را بر آورند، لذا انسان در چنین مواقعی از ته دل و صمیم قلب میفهمد که تنها خداوند متعال، چاره ساز و دستگیر است، لاغیر.
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹 #تفسیر_قرآن #جلسه_587
🌹 #آیه_117 #سوره_نساء
🌸 إِنْ يَدْعُونَ مِنْ دُونِهِ إِلَّا إِنَاثاً وَإِنْ يَدْعُونَ إِلَّا شَيْطاناً مَرِيداً
🍀 ترجمه: (مشركان) به جاى خدا، جز جماداتی نمى خوانند و جز شیطان سركش و طغیانگر را نمى خوانند.
🌷 #یدعون: می خوانند
🌷 #إناث: جمع انيث است، انيث يعنى آهن نرم و ضعیف - قرآن به معبودهاى مشرکان إناث مى گوید زیرا بسیار ضعیف هستند.
🌷 #مرید: خالی بودن
🔴 این آیه همانند سایر آیات سوره نساء در مدينه نازل شده است. آیه ى قبل، #مشركان را در ضلالت و گمراهى دانست، این آیه، علّت گمراهی مشرکان را پرستش بت ها و پیروى از #شیطان مى داند که ابتدا به بت ها اشاره می کند و مى فرماید: إِنْ يَدْعُونَ مِنْ دُونِهِ إِلاّ إِناثا:ً به جای خدا، جز جماداتی نمی خوانند. آهن هایی که به کوره نرفته باشند و آب دیده نباشند تبدیل به فولاد نمی شوند و نرم و شکننده و بسیار ضعیف هستند در زبان عربی به این آهن های نرم و ضعیف انیث گفته می شود. اناث جمع انیث است ، #قرآن به معبودهاى ضعیف و ناتوان مشرکان که نام های مؤنث مانند لات و عزى و مناة بر آنها می گذاشتند إناث می گوید.
🌸 یعنى #مشرکان معبودهايى را مى پرستيدند كه مخلوق ضعيفى بيش نبودند و به آسانى در دست آدمى به هر شكل درمى آمدند، تمام وجودشان تأثّر و انعطاف پذيرى و تسليم در برابر حوادث بود، و به عبارت روشنتر، موجودهايى كه هيچ گونه اراده و اختيارى از خود نداشتند و سرچشمه سود و زيان نبودند. سپس می فرماید: و إن يدعون إلا شيطانا مريدا: و جز شيطان سرکش و طغیانگر را نمی خوانند. #شيطان_مريد يعنى شيطانى كه تمام صفات فضيلت از شاخسار وجودش فرو ريخته و چيزى از نقاط قوّت در او باقى نمانده است. مشرکان از این شیطان که از هرگونه خیر خالی است پیروی می کنند.
🔹 پيام های آیه117سوره نساء 🔹
✅ معبودهاى غیر الهى، یا ضعیف هستند یا طیغانگر
✅ فرار از معبود #حقّ، راهى جز پناه به معبودهاى باطل و شیطان ندارد.
✅ همه ی راه هاى انحرافى، به یک راه پیروى از #شیطان منتهى مى شود.
✅ پرستش هر معبودى غیر خداوند در حقیقت #شیطان_پرستى است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#نساء آیه ۱۱۷
إِنْ يَدْعُونَ مِنْ دُونِهِ إِلَّا إِنَاثًا وَإِنْ يَدْعُونَ إِلَّا شَيْطَانًا مَرِيدًا ﴿١١٧﴾
مشرکان به جای خدا جز جماداتی را [که هیچ اثری ندارند، و همیشه محکوم تأثیر عوامل دیگرند] نمی پرستند، و در حقیقت جز شیطانِ سرکشِ گمراه را اطاعت نمی کنند. (۱۱۷)
#تفسیر_گویا
#استاد_قرائتی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ریش یا صدای دورگه نشانه بلوغه؟؟🧐
#احکام
#حدیث_روز
❤️ حضرت امام علی علیه السلام
🔸عوِّدْ أُذُنَكَ حُسْنَ اَلاِسْتِمَاعِ وَ لاَ تَصْغِ إِلاَّ إِلَى مَا يَزِيدُ فِي صَلاَحِكَ
🔹گوش خود را به خوب گوش دادن عادت بده و به چيزى كه در صلاح و خير تو افزايشى نمىدهد، گوش فرا مده.
📗غرر الحكم ح 6234
═══✼🍃💖🍃✼══
✨✨✨✨
🆔 http://eitaa.com/joinchat/1222639635C424d1b4ace
🔴👈 چرا در خانه ات را محکم می بندی !
💎اینکه میگوییم انسان باتقوا باشد، نه اینکه خواسته باشیم انسان را محدود بکنیم؛ بلكه منظور، محفوظ بودن انسان و در آسایش و امنیت بودن او است؛ مثلاً سر چهار راه، چراغ خطر است. یک کسی بگوید: «چرا ما را محدود کردید؟ این خلاف آزادی است. انسان باید آزاد باشد. چرا اینجا چراغ، جلوی من را گرفته و نمیگذارد بروم⁉️
🔵👈 این چراغ خطر، محدودیت نیست؛ این مصونیت خون و جان شماها است و باید باشد. اگر نباشد، اوضاع به هم میخورد. بر اثر رعایت نكردن این قوانین، هر روز چه مقدار خسارتهای مادی و جانی وارد میشود؟ تقوا، عیناً همین است.
✅ هریک از احکام الهی را که در نظر بگیرید، برای مصونیت است، نه محدودیت.
🔵👈 اگر به خواهرها میگویند با #حجاب باش، این حجاب، محدودیت نیست؛ بلكه مصونیت است. باید حفظ بشود، تا نگاه بیگانه به او نیفتد و حفظ شود. میگویند اسلام، محدودیت است. کدام محدودیت⁉️
🔴👈 شما شب درِ خانهات را باز بگذار، درِ گاوصندوقت را هم باز بگذار. چرا در را محکم میبندی؟ برای اینكه سبب مصونیت اموال تو است. #تقوا هم برای حفظ و مصونیت انسان از آفات و آسیبها و خطرات است.
🔊🌸 آیت الله ناصری رحمت الله علیه
═══✼🍃💖🍃✼══
✨✨✨✨
🆔 http://eitaa.com/joinchat/1222639635C424d1b4ace
♨️جاذبه جهانی قرآن کریم
🔸قداست قرآن کریم به عنوان کلام الهی و معجزه جاویدان پیامبر اسلام صلیاللهعلیهوآله در بین تمام مسلمانان با وجود اختلافات فراوان بین مذاهب اسلامی، مطلبی غیرقابل انکار است. همه مسلمانان، قرآن کریم را کتاب راهنمای خود میدانند و به آن عشق میورزند. واکنش شدید مسلمانان در جایجای جهان درمقابل اهانت به قرآن کریم، خود گواه این امر است، آخرین نمونه آن واکنش کشورهای مختلف اسلامی نسبت به قرآن سوزی در سوئد است.
🔸این توافق عمومی در بین مذاهب اسلامی که گاه در اصول اعتقادی و گاهی در شیوه انجام واجبات مهمی مانندِ نماز اختلاف دارند، از کجا ناشی میشود؟ آیا محبوبیت قرآن کریم ناشی از تبلیغات و جو حاکم بر کشورهای اسلامی است؟ آنچه مسلّم است اینکه با صِرف جنجال رسانهای نمیتوان چنین قداست، محبوبیت و تأثیرگذاری را ایجاد کرد.
🔹قرآن هنرمندانه با جان و دل انسانها سخن میگوید و زبان آن مطابق با فطرت انسان است، کتابی که بیان هنرمندانه و ادبی و نیز محتوایی منسجم و دقیق دارد و دلیل بسیاری برای پیوستن به اسلام است. ازآنجاکه پیام قرآن با سرشت انسان هماهنگی دارد، به سهولت بر دل مینشیند و انسان را مجذوب خود میکند، البته اگر موانع سهمگین مانند لجاجت، انکار و کفر در کار نباشد.
http://eitaa.com/joinchat/1222639635C424d1b4ace
#ضرب_المثل
✅شنیدی میگن
«هم خدا رو میخواد هم خرما رو»
قرآن میگه ی عده اینجورن 👇
🔹هم جنگ نمیرن که مبادا آسیب ببینن
🔸هم وقتی غنیمت به سپاه اسلام میرسه میگن کاش ماهم باشما بودیم
✴️وَإِنَّ مِنكُمْ لَمَن لَّيُبَطِّئَنَّ فَإِنْ أَصَابَتْكُم مُّصِيبَةٌ قَالَ قَدْ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَيَّ إِذْ لَمْ أَكُن مَّعَهُمْ شَهِيدًا*
وَلَئِنْ أَصَابَكُمْ فَضْلٌ مِّنَ اللَّهِ لَيَقُولَنَّ كَأَن لَّمْ تَكُن بَيْنَكُمْ وَبَيْنَهُ مَوَدَّةٌ يَا لَيْتَنِي كُنتُ مَعَهُمْ فَأَفُوزَ فَوْزًا عَظِيمًا.
📜(نساء73)
http://eitaa.com/joinchat/1222639635C424d1b4ace
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥دعاهای حجت الاسلام قرائتی در گلزار شهدای کرمان و آمین زائران
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
http://eitaa.com/joinchat/1222639635C424d1b4ace
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
🌎 #تولدی_دوباره
جوان استرالیایی چرا مسلمان شد!
➤نَبِّئْعِبَادِيأَنِّيأَنَاالْغَفُورُالرَّحِيمُ(حجر/49)
(اى پيامبر) به بندگانم خبر ده كه همانا من بسيار بخشنده و مهربانم.
════┅┄
➢نکات تفسیری آیه مبارکه
❶ #رحمت_الهى، بزرگترين وبهترين پيام است. «نبّىء» (نبأ به خبر مهم گفته ميشود)
❷ #گنهكاران نيز بنده خدا هستند. «عبادى»
❸در #لطف_او شك و ترديدي به خود نباید راه داد. «انّى انا»
❹ #بخشندگي_او همراه با لطف و #مهرباني است، نهتنها ميبخشد لطف هم ميكند.«الغفور الرحيم»
❺ #بخشش و لطف الهي، عميق وپى درپى است. «غفور رحيم» (قالب غفور و رحيم، نشانه عمق و تكرار است) تفسیر نور
📖 ﷽ 📖
✨ ✨ ✨
✨ ✨ 🕊
✨ 🕊
🕊
✨📖✨ شفاعت در قرآن ✨📖✨
1️⃣ حقیقت شفاعت ⭐
«أَمِ اتَّخَذُوا مِنْ دُونِ اللَّهِ شُفَعَاءَ قُلْ أَوَلَوْ كَانُوا لَا يَمْلِكُونَ شَيْئًا وَلَا يَعْقِلُونَ»(۴۳)زمر
بلکه این مردم کافر مشرک خدا را وا گذارده و بتهایی (بی اثر) را شفیعان خود بر گرفتند. بگو: اگر چه این بتان کمتر چیزی در جهان مالک نباشند و عقل و ادراکی هیچ نداشته باشند (باز شفیع شما توانند شد).
2️⃣ شفاعت بت ها ⭐
«وَيَعْبُدُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ مَا لَا يَضُرُّهُمْ وَلَا يَنْفَعُهُمْ وَيَقُولُونَ هَٰؤُلَاءِ شُفَعَاؤُنَا عِنْدَ اللَّهِ ۚقُلْ أَتُنَبِّئُونَ اللَّهَ بِمَا لَا يَعْلَمُ فِي السَّمَاوَاتِ وَلَا فِي الْأَرْضِ سُبْحَانَهُ وَتَعَالَىٰ عَمَّا يُشْرِكُونَ»(۱۸)یونس
و بتهایی را به جای خدا پرستش میکنند که آن بتان به آنها هیچ ضرر و نفعی نمیرسانند، و میگویند که این بتان شفیع ما نزد خدا هستند بگو: شما میخواهید خدا را یاد آور سازید به چیزی که خدا در همه آسمانها و زمین علم به آن ندارد؟ خدا از آنچه شریک او قرار میدهند منزه و برتر است.
3️⃣ درخواست شفاعت دوزخیان ⭐
«وَقَالَ الَّذِينَ فِي النَّارِ لِخَزَنَةِ جَهَنَّمَ ادْعُوا رَبَّكُمْ يُخَفِّفْ عَنَّا يَوْمًا مِنَ الْعَذَابِ»(۴۹)غافر
اهل دوزخ به خازنان جهنم گویند: از خدای خود بخواهید که روزی عذاب ما را تخفیف دهد.
4️⃣ شفاعت در خیر و شر ⭐
«مَنْ يَشْفَعْ شَفَاعَةً حَسَنَةً يَكُنْ لَهُ نَصِيبٌ مِنْهَا وَمَنْ يَشْفَعْ شَفَاعَةً سَيِّئَةً يَكُنْ لَهُ كِفْلٌ مِنْهَا وَكَانَ اللَّهُ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ مُقِيتًا» (۸۵)نساء
هر که سبب کار نیکویی شود هم او نصیبی کامل از آن بَرَد، و هر که وسیله کار قبیحی گردد از آن سهمی بسزا خواهد یافت، و خدا بر همه چیز (از نیک و بد اعمال خلق) مراقبی تواناست.
5️⃣ مقام شفاعت ⭐
«وَمِنَ اللَّيْلِ فَتَهَجَّدْ بِهِ نَافِلَةً لَكَ عَسَىٰ أَنْ يَبْعَثَكَ رَبُّكَ مَقَامًا مَحْمُودًا»(۷۹)اسرا
و بعضی از شب را به خواندن قرآن (در نماز) بیدار و متهجّد باش، که نماز شب خاص توست، باشد که خدایت تو را به مقام محمود (شفاعت کبری) مبعوث گرداند.
6️⃣ آرزوی شفاعت ⭐
«هَلْ يَنْظُرُونَ إِلَّا تَأْوِيلَهُ يَوْمَ يَأْتِي تَأْوِيلُهُ يَقُولُ الَّذِينَ نَسُوهُ مِنْ قَبْلُ قَدْ جَاءَتْ رُسُلُ رَبِّنَا بِالْحَقِّ فَهَلْ لَنَا مِنْ شُفَعَاءَ فَيَشْفَعُوا لَنَا أَوْ نُرَدُّ فَنَعْمَلَ غَيْرَ الَّذِي كُنَّا نَعْمَلُ قَدْ خَسِرُوا أَنْفُسَهُمْ وَضَلَّ عَنْهُمْ مَا كَانُوا يَفْتَرُونَ»(۵۳)اعراف
آیا جز این انتظار دارند که تأویل آن (آیات و مآل اعمال آنها هنگام مرگ یا ظهور قیامت) به آنان برسد؟ آن روز که تأویل آن فرا رسد کسانی که آن را پیش از این فراموش کرده بودند خواهند گفت: همانا رسولان پروردگارمان حق را برای ما آوردند (کاش مخالفت نمیکردیم) آیا کسی به شفاعت ما بر خواهد خاست یا بار دیگر به دنیا باز میگردیم تا غیر از این اعمال زشت به اعمال صالحی بپردازیم؟ راستی که آن کافران خود را در زیان سخت افکندهاند و آنچه به دروغ میبافتند همه نابود شده و از دستشان رفته است.
⭐✨⭐✨📖✨⭐✨⭐
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#نساء آیه ۱۱۸و۱۱۹
لَعَنَهُ اللَّهُ ۘ وَقَالَ لَأَتَّخِذَنَّ مِنْ عِبَادِكَ نَصِيبًا مَفْرُوضًا ﴿١١٨﴾
خدا شیطان را از رحمتش دور کرد؛ و [او] گفت: سوگند می خورم که از میان بندگانت سهمی مُعیّن [برای پیروی از فرهنگ ویرانگرم] برخواهم گرفت. (۱۱۸)
وَلَأُضِلَّنَّهُمْ وَلَأُمَنِّيَنَّهُمْ وَلَآمُرَنَّهُمْ فَلَيُبَتِّكُنَّ آذَانَ الْأَنْعَامِ وَلَآمُرَنَّهُمْ فَلَيُغَيِّرُنَّ خَلْقَ اللَّهِ ۚ وَمَنْ يَتَّخِذِ الشَّيْطَانَ وَلِيًّا مِنْ دُونِ اللَّهِ فَقَدْ خَسِرَ خُسْرَانًا مُبِينًا ﴿١١٩﴾
و یقیناً آنان را گمراه می کنم، و دچار آرزوهای دور و دراز [و واهی و پوچ] می سازم، و آنان را وادار می کنم که گوش های چهارپایان را [به نشانه حرام بودن بهره گیری از آنان] بشکافند، و فرمانشان می دهم که آفرینش خدایی را تغییر دهند [به این صورت که جنسیت مرد را به زن و زن را به مرد برگردانند، و فطرت پاکشان را به شرک بیالایند، و زیبایی های طبیعی، روحی، جسمی خود را به زشتی ها تبدیل کنند]. و هر کس شیطان را به جای خدا سرپرست و یار خود گیرد، مسلماً به زیان آشکاری دچار شده است. (۱۱۹)
(آيه ١١٨)
-سپس در آيات بعد اشاره به صفات شيطان و اهداف او و عداوت خاصى كه با فرزندان آدم دارد كرده و قسمتهاى مختلفى از برنامههاى او را شرح مىدهد و قبل از هر چيز مىفرمايد: «خداوند او را از رحمت خويش دور ساخته» (لَعَنَهُ اللّهُ) .
و در حقيقت ريشۀ تمام بدبختيها و ويرانگريهاى او همين دورى از رحمت خداست كه بر اثر كبر و نخوت دامنش را گرفت. سپس مىفرمايد: شيطان سوگند ياد كرده كه چند برنامه را اجرا كند:
١- «و گفت: از بندگان تو نصيب معينى خواهم گرفت» (وَ قالَ لَأَتَّخِذَنَّ مِنْ عِبادِكَ نَصِيباً مَفْرُوضاً ) .
او مىداند قدرت بر گمراه ساختن همۀ بندگان خدا را ندارد، و تنها افراد هوسباز و ضعيف الايمان و ضعيف الاراده هستند كه در برابر او تسليم مىشوند.
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 454
(آيه ١١٩) -دوم:
«آنها را گمراه مىكنم» (وَ لَأُضِلَّنَّهُمْ) .
٣- «با آرزوهاى دور و دراز و رنگارنگ آنها را سرگرم مىسازم» (وَ لَأُمَنِّيَنَّهُمْ) .
٤-آنها را به اعمال خرافى دعوت مىكنم، از جمله «فرمان مىدهم كه گوشهاى چهارپايان را بشكافند و يا قطع كنند» (وَ لَآمُرَنَّهُمْ فَلَيُبَتِّكُنَّ آذانَ الْأَنْعامِ) .
و اين اشاره به يكى از اعمال زشت جاهلى است كه در ميان بتپرستان رايج بود كه گوش بعضى از چهار پايان را مىشكافتند و يا به كلى قطع مىكردند و سوار شدن بر آن را ممنوع مىدانستند و هيچ گونه از آن استفاده نمىنمودند.
٥- «آنها را وادار مىسازم كه آفرينش پاك خدايى را تغيير دهند» (وَ لَآمُرَنَّهُمْ فَلَيُغَيِّرُنَّ خَلْقَ اللّهِ) .
و اين ضرر غير قابل جبرانى است كه شيطان بر پايۀ سعادت انسان مىزند. اين جمله اشاره به آن است كه خداوند در نهاد اولى انسان توحيد و يكتاپرستى و هر گونه صفت و خوى پسنديدهاى را قرار داده است ولى وسوسههاى شيطانى و هوى و هوسها انسان را از اين مسير صحيح منحرف مىسازد و به بيراههها مىكشاند .
و در پايان يك اصل كلى را بيان كرده، مىفرمايد: «هر كس شيطان را به جاى خداوند به عنوان ولىّ و سرپرست خود انتخاب كند زيان آشكارى كرده» (وَ مَنْ يَتَّخِذِ الشَّيْطانَ وَلِيًّا مِنْ دُونِ اللّهِ فَقَدْ خَسِرَ خُسْراناً مُبِيناً) .
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 455
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اعجاز عددی در قرآن
🔹 نکاتی جالب از اعجاز عددی در قرآن کریم که در سال ۵۸ در برنامهی درسهایی از قرآن توسط حجت الاسلام قرائتی گفته شده است.