صفحه ۷۱ مصحف شریف
سوره مبارکه آل عمران
❤️یاعلی مددی کن مارا
╭━═🌼━⊰🍃💔🍃⊱━🌼═━╮
@hamyanquran
╰━═🌸━⊰🍃💔🍃⊱━🌸═━╯
@Zibaei_quran
#گناهکاری که نماز هم میخواند!
❓در قرآن میخوانیم: إنَّ الصَّلَاةَ تَنْهَىٰ عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنكَرِ(عنکبوت:45)، اما سوال این است براستی اگر نماز، انسان را از فحشاء و منکرات بازمیدارد چرا برخی نمازگزاران گناه کبیره مرتکب میشوند؟
پاسخ #المیزان:
🔸«بازدارى از گناه، اثر طبیعى نماز است چون نماز، توجه خاصى است از بنده به سوى خداى سبحان. لیکن این اثر تنها به مقدار اقتضاء است، نه علیت تامه، تا تخلف نپذیرد و نمازگزار دیگر نتواند گناه کند نه، بلکه اثرش به مقدار اقتضاء است یعنى اگر مانع و یا مزاحمى در بین نباشد اثر خود را مىبخشد و نمازگزار را از فحشاء باز مىدارد ولى اگر مانعى و یا مزاحمى جلوی اثر آن را گرفت، دیگر اثر نمىکند و در نتیجه نمازگزار آن کارى که انتظارش را از او ندارند مىکند. خلاصه یاد خدا، و موانعى که از اثر او جلو مىگیرند مانند دو کفهی ترازو هستند هر وقت کفه یاد خدا چربید، نمازگزار گناه نمىکند، و هر جا کفه آن موانع چربید کفهی یاد خدا ضعیف مىشود و نمازگزار از حقیقت یاد خدا منصرف مىگرد و گناه را مرتکب مىشود.
و اگر خواننده عزیز بخواهد این معنا را لمس کند باید حال بعضى از افراد که نام مسلمان دارند و در عین حال نماز نمىخوانند، را در نظر بگیرد که اگر رفتار آنها را زیر نظر قرار دهد مى بیند که به خاطر نخواندن نماز، روزه را هم مىخورد و حج هم نمىرود و زکات هم نمىدهد و بالاخره سایر واجبات را هم ترک مىکند و هیچ فرقى بین پاک و نجس و حلال و حرام نمىگذارد و خلاصه در راه زندگى همچنان پیش مىرود، هر چه پیش آید خوش آید و هیچ چیزى را در راه خود مانع پیشرفت خود نمىبیند، نه ظلم ، نه زنا، نه ربا، نه دروغ ، و نه هیچ چیز دیگر.
آن وقت اگر حال چنین شخصى را با حال کسى مقایسه کنى که نماز مىخواند، و در نمازش به حداقل آن یعنى آن مقدارى که تکلیف از گردنش ساقط شود اکتفاء مىکند، خواهى دید که او از بسیارى از کارها که بىنماز از آن پروا نداشت پروا دارد و اگر حال این نمازگزار را با حال کسى مقایسه کنى که در نمازش اهتمام بیشترى دارد، خواهى دید که دومى از گناهان بیشترى پروا دارد، و به همین قیاس هر چه نماز کاملتر باشد، خوددارى از فحشاء و منکرات بیشتر خواهد بود.
📚 ترجمه تفسير الميزان، ج16، ص201.
@hamyanquran
💠 صراط الذين أنعمت عليهم غير المغضوب عليهم ولا الضالين
📖 ... صراط سه گونه است؛
1. صراط مستقيم که حقيقت ذاتى آن واحد است، اين صراط واحد به هيچ وجه تعدد و تکثرپذير نيست، و اختلاف و تضاد و تباين در آن معنا ندارد، تنها از نظر تکامل مراتبى را مى توان براى آن _ از نظر دور، نزديک، مماس و محيط بر آن _ در نظر گرفت.
2. صراط جحيم يا مغضوبين که شخص وارد در جهنم است، اينان در راه عناد با حق و سرپيچى از آن به گونهاى منحرفاند که صراط جحيم مقصد نهايى آنهاست.
3. صراط ضالين يا گمراهان، و واو عطف در ﴿و لا الضالین﴾ به ﴿صراط﴾ برمىگردد، يعنى: و نه صراط ضالين، گمراهانى غرق در حيرت که سرگردانى آنان را رها نمىکند، چنانکه آنان هم حيرت را رها نمىکنند، گرچه خفيفتر از صراط مغضوبين در خشم و غضب الهى گرفتارند.
❇️❇️❇️❇️❇️❇️❇️👇👇👇👇👇
پس راه: ﴿صراط﴾ سه پاره شد، که ما به سوى گونه راست آن، راهنمايى مىجوييم، نه راه خشم گرفته شدگان و نه راه گمراهان و گمشدگان.
📚 ترجمان فرقان، آیت الله العظمی دکتر محمد صادقی تهرانی
@hamyanquran
♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ویدیوانگیزشی 👌
حتما ببینید ارزش دیدن داره
#براتون_بهترینهاراآرزومیکنم❤️
@hamyanquran
گلچین کتاب لحظه های آشنا خاطراتی از شهید سید حسین علم الهدی.pdf
382.9K
گلچین کتاب لحظه های آشنا خاطراتی از شهید سید حسین علم الهدی
@hamyanquran
6.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #نماهنگ | تاثیر فوقالعاده مدارا کردن
🔺 همه افراد، همه امکانات و امور رفاه زندگی را یکجا باهم ندارند خیلیها ...
@hamyanquran
✍ آیتالله بهجت (ره):
برای حفظ سلامتی این دعا را هر صبح و شب بخوانید: اللّٰهمَّ صَلِّ عَلیٰ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ (اَللّٰهمَّ اجْعَلْنیٖ فیٖ دِرْعِکَ الْحَصیٖنَةِ الَّتیٖ تَجْعَلُ فیٖهاٰ مَنْ تُریٖدُ(سه مرتبه)) اللّٰهمَّ صَلِّ عَلیٰ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
ترجمه: خداوندا! مرا در زره نگهداره و قوی خود، که هر کس را بخواهی در آن قرار میدهی، قرار ده!
📚 بهجت الدعاء ص ۳۴۷
@hamyanquran