📢 اطلاعیه | آغاز به کار کانال "علیرضا پناهیان - حوزه"
🔸 از این پس میتوانید مباحث حوزوی علیرضا پناهیان را در آدرس @Panahian_Hawzah پیگیری نمایید.
📌چه مطالبی در این کانال منتشر خواهد شد؟
🔻رسالتهای حوزه و مسئولیتهای روحانیت
🔻نقاط قوت و ضعف نظام آموزشی حوزه
🔻ویژگیهای مدرسۀ علمیۀ مطلوب
🔻روش صحیح تبلیغ و تعلیم دین
🔻 ارائه ایده و محتوای تبلیغی مناسب و موثر
🔻 راه و رسم و زی طلبگی، و ...
👈 عضویت: @Panahian_Hawzah
@Panahian_ir
Panahian-Clip-AnghyzeTalabeghy-128k.mp3
7.37M
🎙 کلیپ صوتی | انگیزه طلبگی
🔻چه کاراکتری برای خودتون در طلبگی در نظر گرفتید؟ منبری؟ مرجع تقلید؟ استاد دانشگاه یا ...؟
➕نکاتی درباره ویژگیهای خاص شغل طلبگی
#کلیپ_صوتی
@Panahian_Hawzah
🌀 پیشنهاد سخنرانی برای «عید قربان» / ش (۱)
👈 عنوان: «فرصت قربانی»
📌 خلاصه و سیر بحث:
1️⃣ هر کار خیری، فرصت و زمانی دارد.
2️⃣ قربانی دادن، از آن خوبیهایی است که فرصتش کمتر پیش میآید.
3️⃣ قربانی، سنتی آغازین از بدو خلقت تا کنون هست. نبرد بین هابیل و قابیل سرِ حسادتی که بهخاطر قبول شدن قربانیِ هابیل در نزد پروردگار شکل گرفت.
4️⃣ قربانی دادن فلسفۀ عمیق و روشنی دارد. انسان در این دنیا دارا میشود تا وقتی داراییهایش را جمع کرد، برایش اهمیّت پیدا کرد و به آن علاقمند شد، داراییهایش را در راه خدا،. قربانی دهد.
5️⃣ ما سه نوع قربانی کردن، داریم. قربانی دادن گاهی الف) «جانی» هست و گاهی ب) «مالی» هست. اما مهم تر از این دو، ج) قربانی کردن «آبرو» هست. داراییِ آبرو در جهان، قیمتیتر از داراییِ مال است. به همین دلیل خیلیها مال خود را صرف میکنند تا آبرو و عزّت و مکنت و مقامی به دست بیاورند.
6️⃣ قربانی کردن مقام از امتحاناتی است که برای مردانِ سیاست است. هر کسی هر چه دارد باید آماده باشد جایی خدا از او قربانی خواهد خواست.
7️⃣ اگر فرصت فداکاری را از دست بدهی، خدا به تو عضب می کند. وقتی غضب بکند چه اتفاقی میافتد؟ الف) «استبدال»؛ استبدال یعنی جابه جایی، قوم بهتری را جای شما میآورد. ب) از دست دادن فرصت قربانی های دیگر ج) «ابتلاء»؛ ابتلاء یعنی عوض اینکه در راه خدا و ولی خدا قربانی دهی؛ بی اجر و مزد، در راه غیر خدا و طاغوت، انفاق خواهی کرد.
8️⃣ خطر «ابتلا» برای سیاستمدارانی که فرصت فداکاری را از دست بدهند بالاست.
⚠️ ملاحضات: با توجه به آنکه این بحث در محرم و متناسب با آن ارائه گردیده است، نیاز به حذف مختصری از بحث دارد تا مناسب با عید قربان شود.
🎙✍️ صوت، متن و توضیحات بیشتر:
📎 Panahian.ir/post/5592
#پیشنهاد_سخنرانی
@Panahian_Hawzah
🌀 پیشنهاد سخنرانی برای «عید قربان» / ش(۲)
🔰 عنوان: «اهمیت مسأله قربانی دادن در راه خدا و قبولی آن»
📌«خلاصه» و «سیر بحث»:
1️⃣ آغاز خلقت، با مسئله قبولی یا عدم قبولی قربانی شروع شده است. همان دعوایی که بین هابیل و قابیل راه افتد و موجب جنگ جهانی اول بین فرزندان آدم شد. آقای قابیل آیا عصبیمزاج بودند که یکدفعهای تصمیم گرفتند برادرشان را به خاطر این موضوع بکُشند؟ خیر! پای موضوع مهمی در این میان بوده است، «قبولی قربانی» یا «عدم قبولی قربانی». کینههایی که از سر موضوعات معنوی پدید میآیند کینههای کمی نیستند. به عصبیمزاج بودنِ طرف ربطی ندارد.
2️⃣ مؤمنین همه باید قربانی بدهند. گاهی از اوقات، ما باید از دوستداشتنیهایمان قربانی بدهیم. علاقه حضرت ابراهیم به اسماعیل، علاقۀ خدایی بود. اسماعیل هم پسر شایستهای بود اما ابراهیم مامور شد که از این علاقه خدایی، بگذرد.
3️⃣ گاهی از اوقات ما باید یکی از استعدادهایمان را قربانی کنیم. غصه نخوریم اگر همۀ استعدادهایمان را نتوانستیم به کار بگیریم. غصه نخوریم اگر نتوانستیم یک کار خوب بزرگی را که اراده کرده بودیم انجام بدهیم. گاهی اینها قربانی ماست، ما تلاشمان را میکنیم اگر نشد میگوییم خدایا باشد.
4️⃣ اگر کسی قربانی بدهد و قربانیاش قبول شود آنقدر لذت معنوی میبرد که نگو و نپرس، لذتی غیرخودخواهانه و عاشقانه. نشاط و شادی قربانی دادن به قدری هست که میتوان برای قربانی دادن عید گرفت. می شود «عید قربان».
⚠️ ملاحضات: بحث حاضر، مصاحبه تلوزیونی با برنامه یاد خدا بوده است.
🎙✍️ صوت، متن و توضیحات بیشتر:
📎 Panahian.ir/post/5605
@Panahian_Hawzah
🌀 پیشنهاد سخنرانی برای «عید غدیر»(۱)
🔰 عنوان: «غربت غدیر»
📌«خلاصه» و «سیر بحث»:
1️⃣ چرا شاد بودن در شادی اهل بیت ثواب بیشتری دارد تا غمگین شدن در مظلومیت اهل بیت؟
🔻رنج اهل بیت دیده میشود و اگر کسی عقلش به دیدهاش باشد مظلومیت اهل بیت را لمس میکند، متأثر میشود و تأثر خودش را نشان میدهد اما نور اهل بیت دیده نمیشود و اگر کسی عقلش به دیدهاش باشد نمیتواند فرح و سرور جایگاهی مثل عید غدیر را ببیند.
2️⃣ عزاداری کردن برای اهل بیت آسانتر است یا جشن گرفتن برای اهل بیت؟
🔻معلوم است عزاداری کردن آسانتر است. کاری که آسانتر است علیالقاعده نباید قیمتش بیشتر از آن کار سخت باشد. آن کار هم اگر سخت هست سختیاش از نظر رتبه و فضیلت آدمی است و الا کار شاقّی نیست جشن گرفتن که دشوار نیست. ما گاهی از اوقات کارهای دشوارتر از جشن گرفتن انجام میدهیم.
3️⃣ بیان ثواب های نجومی و فضائل عجیب و غریب برای تقدیر از غدیر در روایات
4️⃣ بیان آداب غدیر و آثار آن نظیر:
🔻 اطعام دادن
🔻 قرض دادن
🔻خرید لباس نو برای خود و خانواده
5️⃣ بیان وقایع غدیریه در طول سه روز و پیشنهاد جشن سه روزه برای غدیر
6️⃣ پیشنهاد برگزاری جشن غدیر با اهل سنت
7️⃣ بیان فضائل غدیر از زبان امیرالمومنین
🎙✍️ صوت،متن، کلیپ و توضیحات بیشتر:
📎 Panahian.ir/post/5616
#پیشنهاد_سخنرانی
@Panahian_Hawzah
📌مهم/ پیشنهاد محتوای تبلیغی برای دهۀ اول محرم۹۸ - مبتنی بر نظرات علیرضا پناهیان–ویژۀ مبلغین
🔻با توجه به درخواست تعداد زیادی از طلاب و مبلغین برای پیشنهاد موضوع و محتوای راهبردی برای تبلیغ در ایام محرم، کارگروه پژوهشی موسسه بیان معنوی با بهره بردن از نظرات علیرضا پناهیان، موضوع و بستۀ محتوایی پیشنهادی مهمی را برای دهۀ محرم امسال آماده ارائه کرده است که در روزهای آینده منتشر خواهد شد.
👈🏼 این موضوع هم به اهم مسائل معنوی در زندگی فردی اشاره دارد و هم به حساس ترین مسائل اجتماعی میپردازد، که موجب پیشرفت جامعه و رفع مشکلات میشوند.
#پیشنهاد_سخنرانی #محرم۹۸
✅ کانال مطالب حوزوی علیرضا پناهیان
@Panahian_Hawzah
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻آشنایی با رشته تخصصی تبلیغ از زبان علیرضا پناهیان
👈🏼 جزئیات و نحوه ثبتنام در مرکز تخصصی تبلیغ تهران با برنامهریزی، نظارت و مدیریت علیرضا پناهیان:
Mttt.ir
@Mtttir
@Panahian_Hawzah
🌀پیشنهاد سخنرانی برای «عید غدیر» (۲)
🔰 عنوان: «سیاسی ترین آیه قرآن کریم »
📌«خلاصه» و «سیر بحث»:
🔻 توضیح بخش اول آیه: «الْیَوْمَ یَئِسَ الَّذِینَ کَفَرُواْ مِن دِینِکُمْ»
1️⃣ در روز «غدیر»آیۀ نازل شده است که شاید بتوان گفت که «سیاسیترین آیه قرآن» به حساب میآید. آیۀ که اشاره به عامل مهم «اقتدار جامعۀ اسلامی» در مقابل «دشمنان» دارد. میفرماید:«الْیَوْمَ یَئِسَ الَّذِینَ کَفَرُواْ مِن دِینِکُمْ فَلاَ تَخْشَوْهُمْ وَاخْشَوْنِ»(بقره/۱۵۰) دو جمله کلیدی در این آیه وجود دارد، الف) امروز کافران از دین شما مأیوس شدهاند. ب) دیگر از آنان نترسید، از من بترسید.
2️⃣ اما توضیح جملۀ اول، چگونه «ولایت» موجب «یاس کافران» از دین شما می شود؟ به تعبیر دیگر چه زمانی جامعۀ دینی از دشمنان آسیب ناپذیر خواهد شد؟ وقتی که جامعه پای «ولایت» محکم بایستید، اگر «ولایت» در آن جامعه تجلی پیدا کند، عامل «اقتدار» جامعۀ اسلامی میشود و نمیتوان هیچ عاملی دیگری را جای ولایت برای اقتدار گذاشت.
3️⃣ «آزادی»، «حقوق بشر»، هیچ کدام عامل اقتدار یک جامعه نیستند، نه اینکه آزادی نباشد و حق مردم رعایت نشود، بلکه برتر از اینها، عاملی که تضمین کنندۀ رعایت حقوق بشر و تامین آزادی هست، عاملی که گفت چون که صد آمد نود هم پیش ماست، ولایت است.
4️⃣ انرژی هستهای، نفت، صنعت، کشاورزی، اقتصاد ما، هیچ کدام از اینها اقتدارآفرین نیستند، چرا اقتصاد بسیاری از کشورهای ثروتمند برای آنها اقتدار نمیآورد؟ حتی «علم و فنآوری» که یکی از اجزاء مهم اقتدار هست، توان تامین اقتدار برای کشورها را به تنهایی ندارد. ای چه بسا کشورهایی که دانشمندان زیادی هم دارند اما نوکر دست بستۀ آمریکا و اسرائیل هستند.
5️⃣ چند میلیون اقلیت صهیونیسم بر آن همه اکثریت، در آن کشور پیشرفته حکومت میکنند، این چه اقتداری است؟ دست از پا نمیتوانند خطا بکنند، رئیس جمهورهایشان ذلیلانه مقابل لابی صهیونیزم باید کرنش بکنند. انواع وجوه اقتداری هم اگر در آنها دیده میشود، شکننده است..
6️⃣ دشمنان ما حاضر هستند ما هزاران انرژی هسته، داشته باشیم، در علم و فناوری سرآمد روزگار باشیم، آنها حاضر هستند ما همه نوع امکاناتی داشته باشیم اما ولایت نداشته باشیم. چون آنها به خوبی می دانند ولایت عامل اقتدار ما است. نه انرژی هستۀ یا حتی علم و فناوری.
7️⃣ چه عامل دیگری می تواند موجب اقتدار جامعه شود؟ جهاد؛ جهاد هم به تنهایی نمیتواند عامل اقتدار جامعه شود. اگر دفاع مقدس عامل اقتدار شد، چون دفاع مقدس محل تجلی آن ولایت بود وگرنه جهاد بدون ولایت چنین خاصیتی را ندارد.
🔻 توضیح بخش دوم آیه: «فَلاَ تَخْشَوْهُمْ وَاخْشَوْنِ»
1️⃣ اما جملۀ دوم در آیۀ کریمه این هست«فَلاَ تَخْشَوْهُمْ وَاخْشَوْنِ»(همان)، آی مسلمانان! دیگر از دشمنان نترسید، از من بترسید، با خودِ من طرف هستید، اگر بعد از استقرار ولایت، دست از پا خطا کنید، خودم نابودتان میکنم، کار به دشمن ندارد.
2️⃣ من شما را با ولایت از دشمنان مصون کردهام، دست از پا خطا کنید خودِ من بر سر شما بلا نازل خواهم کرد و چه بلاهایی بر سر جامعۀ اسلامی به مرور آمد، قدیمیها میگفتند چوب خدا صدا ندارد، اگر بخورد دوا ندارد.
3️⃣ چرا در بین تمام جوامع اسلامی، مردم کوفه دستشان به خونِ اباعبدالله آلوده شد با اینکه اقوام دیگری هم بودند که شاید بدتر از کوفیها بودند؟ از کوفیها انتظار میرفت که خوب پاسخ بدهند، خوب پاسخ ندادند تبدیل شدند به ملعونترین قوم تاریخ، از من بترسید ولیّ خدا بین شما آمد دیگر از من بترسید..
🎙✍️ صوت و متن و توضیحات بیشتر:
📎 Panahian.ir/post/5620
#پیشنهاد_سخنرانی
@Panahian_Hawzah
Panahian-Clip-NabzeTalabe-128k.mp3
6.59M
🎙 کلیپ صوتی | نبضِ طلبه
🔻چقدر احساس خوشبختی میکنید؟
➕راهکارهایی برای افزایش روحیه و نشاط
#کلیپ_صوتی
@Panahian_Hawzah
📌مهم/ پیشنهاد محتوای تبلیغی برای دهۀ اول محرم۹۸ - مبتنی بر نظرات علیرضا پناهیان–ویژۀ مبلغین
🔻با توجه به درخواست تعداد زیادی از طلاب و مبلغین برای پیشنهاد موضوع و محتوای راهبردی برای تبلیغ در ایام محرم، کارگروه پژوهشی موسسه بیان معنوی با بهره بردن از نظرات علیرضا پناهیان، موضوع و بستۀ محتوایی پیشنهادی مهمی را برای دهۀ محرم امسال آماده ارائه کرده است که در روزهای آینده منتشر خواهد شد.
👈 این موضوع هم به اهم مسائل معنوی در زندگی فردی اشاره دارد و هم به حساس ترین مسائل اجتماعی میپردازد، که موجب پیشرفت جامعه و رفع مشکلات میشوند.
#پیشنهاد_سخنرانی #محرم۹۸
✅ کانال مطالب حوزوی علیرضا پناهیان
@Panahian_Hawzah
📌ویژۀ مبلغین
👈 «موضوع» بستۀ پیشنهادی تبلیغی برای دهۀ اول محرم۹۸
🔻نقش تقوا در رفع مشکلات فردی و اجتماعی
🔸سرفصل و محتوای مطالب پیشنهادی برای هر شب، در همین کانال(مطالب حوزوی علیرضا پناهیان) منتشر میشود.
✅ تنها کانال رسمی مطالب حوزوی علیرضا پناهیان
@Panahian_Hawzah
911001-Panahian-TalebeShodanAngizehaZaroorathaNatayej-32k.mp3
10.92M
🎙#سخنرانی | طلبه شدن؛ انگیزهها، ضرورتها، نتایج
📅 یک جلسه | سال۹۱
🔻سرفصل ها + کیفیت بهتر:
📎 Panahian.ir/post/5636
✅ اختصاصی کانال مطالب حوزوی علیرضا پناهیان
@Panahian_Hawzah
📌بستۀ پیشنهادی تبلیغی بیان معنوی برای دهۀ اول محرم۹۸
👈 نقش تقوا در رفع مشکلات فردی و اجتماعی
🔻قسمت اول: سیر مباحث، از شب اول تا شب یازدهم محرم
✅ اختصاصی کانال مطالب حوزوی علیرضا پناهیان
#محرم۹۸
@Panahian_Hawzah
دریافت فایل PDF👇🏻👇🏻
Panahian_Hawzah-KholaseBasteTablighiBayanManavi.pdf
128.4K
📌بستۀ پیشنهادی تبلیغی بیان معنوی برای دهۀ اول محرم۹۸
👈 نقش تقوا در رفع مشکلات فردی و اجتماعی
🔻قسمت اول: سیر مباحث، از شب اول تا شب یازدهم محرم
✅ اختصاصی کانال مطالب حوزوی علیرضا پناهیان
#محرم۹۸
@Panahian_Hawzah
Panahian_Hawzah-BasteTablighiBayanManavi.pdf
135.3K
📱نسخه موبایل | بستۀ پیشنهادی تبلیغی بیان معنوی برای دهۀ اول محرم۹۸
👈 نقش تقوا در رفع مشکلات فردی و اجتماعی
🔻قسمت اول: سیر مباحث، از شب اول تا شب یازدهم محرم
✅ اختصاصی کانال مطالب حوزوی علیرضا پناهیان
#محرم۹۸
@Panahian_Hawzah
Panahian_Hawzah-Kamel-BasteTablighiBayanManavi.pdf
204.4K
📌فایل PDF | بستۀ پیشنهادی تبلیغی بیان معنوی برای دهۀ اول محرم۹۸
👈 نقش تقوا در رفع مشکلات فردی و اجتماعی
🔻قسمت دوم: مشروح مطالب هر شب
✅ اختصاصی کانال مطالب حوزوی علیرضا پناهیان
#محرم۹۸
@Panahian_Hawzah
Panahian_Hawzah-Kamel-BasteTablighiBayanManavi.docx
73.9K
📌فایل Word | بستۀ پیشنهادی تبلیغی بیان معنوی برای دهۀ اول محرم۹۸
👈 نقش تقوا در رفع مشکلات فردی و اجتماعی
🔻قسمت دوم: مشروح مطالب هر شب
✅ اختصاصی کانال مطالب حوزوی علیرضا پناهیان
#محرم۹۸
@Panahian_Hawzah
Panahian_Hawzah-Mostanadat-BasteTablighiBayanManavi.docx
103.7K
📌فایل Word | مستندات مربوط به 5 شب اول محرم
👈 نقش تقوا در رفع مشکلات فردی و اجتماعی
✅ اختصاصی کانال مطالب حوزوی علیرضا پناهیان
#محرم۹۸
@Panahian_Hawzah
🔻اطلاعیه | ضمن عرض پوزش بابت تاخیر به وجود آمده در ارسال مستندات پنج شب دوم مبحث "نقش تقوا در رفع مشکلات فردی و اجتماعی" ؛ انشالله امروز این فایل در کانال منتشر خواهد شد.
@Panahian_hawzah
Panahian_Hawzah-Mostanadat-BasteTablighiBayanManavi.docx
157.9K
📌فایل Word | مستندات مربوط به 5 شب دوم محرم
👈 نقش تقوا در رفع مشکلات فردی و اجتماعی
✅ اختصاصی کانال مطالب حوزوی علیرضا پناهیان
#محرم۹۸
@Panahian_Hawzah
💌 طلبه بشویم یا دانشجو؟
🔻 این سؤال درست نیست که بپرسیم طلبه بشویم یا دانشجو؟ شما باید برای زندگی شغلی خودتان تحصیل علم بکنید، حالا اول ببینید چه شغلی میخواهید داشته باشید؟ متناسب با همان شغل باید به فکر انتخاب رشته درسی باشید؛ این رشتۀ درسی در حوزه باشد یا در دانشگاه.
طلبه بشویم یا دانشجو سؤال دقیقی نیست. دقیق تر آن است که از خود بپرسیم میخواهیم به روح انسانها خدمت کنیم یا به جسم انسان؟ اگر میخواهیم شغلمان مرتبط با جسم و فضای مادی حیات انسان باشد باید برویم مهندس یا پزشک بشویم که درجای خود خیلی هم ارزشمند است. اگر کسی میخواهد به روح و روان انسانها کمک کند باید به رشته های علوم انسانی و یا حوزه برود. در نهایت کسی باید طلبه بشود که تعالی روح انسانها خیلی برایش مهم باشد، احساس درد کند وقتی فاصلۀ انسانها را خدا را میبیند و یا اگر کسی میخواهد به کمک دین دنیای انسانها را نجات بدهد باید طلبه بشود. چون طلبگی فقط اختصاص به تنظیم رابطۀ انسان با خدا ندارد. اینطور نیست که طلبگی ربطی به دنیای مردم نداشته باشد ولی دنیای مردم را از طریق ذهن و اندیشه و تمایلات آنها آباد میکند نه از طریق مهندسی و پزشکی.
✅ کانال مطالب حوزوی علیرضا پناهیان
@Panahian_Hawzah
💌 پیشمطالعه؛ راهی برای افزایش سطح یادگیری و تثبیت علم
🔻 منفعل درس خواندن خیلی بد است هم موجب آثار سوء در شخصیت طلبه میشود و هم به شدت مانع رشد علمی میشود. مهمترین راه منفعل درس نخواندن پیشمطالعه است. پیشمطالعه یعنی چه؟ یعنی درسی که میخواهد بگیرد را قبل از درس مطالعه کند و مسلّط بیایید سر کلاس. قبل از درس بحث همان روز را مطالعه کنید، و حتی دربارۀ آن فکر کنید، آنوقت استاد در مقابل شما کنفرانس خواهد داد و شما شیوۀ درس دادن او را پیش خودت نقد خواهی کرد و با کنجکاوی به دنبال آن نکته هایی هستی که در پیش مطالعه متوجه نشده ای. این روش سطح یادگیری و تثبیت علم را به شدت بالا میبرد. و الا ممکن است هیچوقت باسواد نشوی و سی سال در حوزه یا دانشگاه درس بخوانی ولی دانشمند نخواهی شد.
✅ کانال مطالب حوزوی علیرضا پناهیان
@Panahian_Hawzah