👈به سوره یونس آیه 5 که براساس درجات جنس نهاوند تلاوت شده است گوش دهید و سپس بخوانید:(#فایل_صوتی_102)🔊
✅مفاهیمی از آیات
☑️تفاوت ضياء و نور:
👈بعضى هر دو را مترادف و به یک معنى دانست ه اند، و بعضى گفت ه اند ضياء كه در مورد نور خورشيد در آيه102 فوق به كار رفته همان نور قوى است، اما كلمه نور كه درباره ماه به كار رفته نور ضعيفتر است. سومين نظر اين كه ضياء به معنى نور ذاتى است ولى نور مفهوم اعمى دارد، كه ذاتى و عرضى را هر دو شامل مي شود، بنابراين تفاوت تعبير در آيه فوق اشاره به اين نكته است كه خداوند خورشيد را منبع جوشش نور قرار داد در حالى كه نور ماه جنبه اكتسابى دارد و از خورشيد سرچشمه مى گيرد. اين تفاوت با توجه به پار ه اى از آيات قرآن صحيحتر به نظر مى رسد زيرا در آيه 16 سوره نوح میفرماید: «وَ جَعَلَ القَمَرَ فيهِنَّ نورًا وَ جَعَلَ الشَّمسَ سِراجًا » و در آيه 61 سور ه فرقان آمده: «وَ جَعَلَ فيها سِراجًا وَ قَمَرًا مُنيرًا » با توجه به اينكه سراج (چراغ) نور از خودش پخش می كند و منبع و سرچشمه نور است و خورشيددر دو آيه فوق تشبيه به سراج شده است روشن مى شود كه در آيات مورد بحث نيز اين تفاوت بسيار متناسب است.
👈خدای متعال ماه را دارای منز لها کرد تا در مسیر حرکتش در هر شب به منزلی از آن منازل برسد، غیر آن منزلی که شب قبلش در آنجا قرار داشت. نتیجه این که قرص قمر دائماً در حال دور شدن ازخورشید حرکت م یکند، تا از طرف دیگر باز به خورشید برسد، و یک دور تمام این حرکت قمر، یک ماه قمری را و دوازده ماه یک سال را تشکیل دهد، و خلق خدا در شمردن عدد سا لها و رسیدگی به حساب ها از این تقدیر الهی بهره مند شوند.
👈نقش عدد و حساب و تاريخ و سال و ماه در نظام زندگى بشر و پيوندهاى اجتماعى و كسب و كار بر همه كس روشن و آشكار است. اگر یک روز تاریخ(امتياز روزها، ما ه ها و سالها( از زندگى بشر برداشته شود و مثلاً نه روزهاى هفته روشن باشد و نه روزهاى ماه و نه شماره ما ه ها و سا لها، در اين موقع تمام مسائل تجارى، اقتصادى، سياسى و هرگونه قرارداد و برنامه زمانبندى شده به هم می ريزد، و هيچ كارى نظم و انضباط به خود نخواهد گرفت، حتى وضع كشاورزى، دامدارى و صنايع توليدى نيز دچار هرج و مرج می شود.
👈اکنون برای آشنایی بیشتر به نمونه هایی از جنس نهاوند در تلاوت قاریان مشهور جهان اسلام گوش دهید: مرحوم استاد محمود محمد رمضان سوره فاطر آیه 8(#فایل_صوتی_103)🔊
مرحوم استاد محمد صدیق منشاوی سوره روم آیه30 (#فایل_صوتی_104)🔊
مرحوم استاد عبدالعزیز حصان سوره یس آیه 59(#فایل_صوتی_105)🔊
تمرین: فرازی از آیات قرآن کریم را با موضوع دعوت به تفکّر و نظر در خلقت انتخاب نموده و براساس درجات جنس نهاوند بخوانید.
🔺
✅کانال حلیة النور
🆔https://eitaa.com/Helyatonnoor
─━━━⊱🍃🌺📖🌺🍃⊰━━━─
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📣 تسکینی برای این لحظات سخت
https://eitaa.com/joinchat/820051968C2b85dac984
📣 گسترده ترین شبکه خبری مردمی در ایتا
#درس_پانزدهم_صوت_و_لحن 📖✅
بخش سوم✔️ 🔸اجناس🔸
♦️جنس کرد♦️
به درجات و فواصل جنس کرد در شکل زیر توجه کنید:
✅کانال حلیة النور
🆔https://eitaa.com/Helyatonnoor
─━━━⊱🍃🌺📖🌺🍃⊰━━━─
به درجات جنس کرد سه مرتبه گوش دهید و سپس بخوانید.(#فایل_صوتی_106)🔊
✅کانال حلیة النور
🆔https://eitaa.com/Helyatonnoor
─━━━⊱🍃🌺📖🌺🍃⊰━━━─
به سوره آل عمران آیات 8 تا 9 که براساس درجات جنس کرد تلاوت شده است گوش دهید و سپس بخوانید:
( #فایل_صوتی_107 )🔊
✅مفاهیمی از آیات
👈كسى كه به قیامت ایمان دارد؛ «لِيَومٍ لارَيبَ فيهِ » نگران بد عاقبت شدن خود می شود و از خداوند استمداد می کند.
👈منشأ خُلف وعده، غفلت، عجز، ترس، جهل و یا پشیمانى است كه هیچ كدام از این ها در ذات مقدس الهى راه ندارد. «لايُخلِفُ الميعادَ »
👈روز قیامت، هم روز جمع است كه مردم یكجا براى حسابرسى جمع می شوند؛ «جامِعُ النّاسِ » و هم روز فصل است كه بعد از محاكمه، هر یك جداگانه به جایگاه خود می روند. «اِنّ يَومَ الفَصلِ كانَ ميقاتًا»
🔹
✅کانال حلیة النور
🆔https://eitaa.com/Helyatonnoor
─━━━⊱🍃🌺📖🌺🍃⊰━━━─
به آیه 193سوره آل عمران که براساس درجات جنس کرد تلاوت شده است گوش دهید و سپس بخوانید:
( #فایل_صوتی_108 )🔊
✅مفاهیمی از آیات
☑️تقاضای آمرزش گناهان، پوشیدن سیئات و بخشش آ نها چه معنی دارد؟
👈با توجه به سایر آیات قرآن پاسخ این سؤال روشن می شود، زیرا از آیه «اِن تَجتَنِبوا كَبآئِرَ ما تُنهَونَ عَنهُ نُكَفِّر عَنكُم سَيّئاتِكُم » ؛
اگر از گناهان کبیره دوری کنید ما سیئات شما را می پوشانیم و از بین می بریم؛چنین استفاده می شود که سیئات به گناهان صغیره گفته می شود؛ بنابراین خردمندان نخست از خدا تقاضای عفو از لغزشهای بزرگ می کنند و به دنبال آن تقاضای از بین بردن آثار گناهان صغیره دارند.
👈در برابر خردمندانی که دعوت ایمان را اجابت کرده و می گویند: «سمعنا » افرادی هستند که نسبت به این دعوت بی اعتنایی می کنند و در قیامت با حسرت تمام می گویند: «لَو كُنّا نَسمَعُ اَو نَعقِلُ ما كُنّا فی اَصحابِ السَّعيرِ »
👈اکنون برای آشنایی بیشتر به نمونه هایی از جنس کرد در تلاوت قاریان مشهور جهان اسلام گوش دهید:
مرحوم استاد محمود محمد رمضان سوره انسان آیه3 ( #فایل_صوتی_109 )🔊
مرحوم استاد محمود محمد رمضان سوره بروج آیه13( #فایل_صوتی_110 )🔊
🔹تمرین: فرازی از آیات قرآن کریم را با موضوع دعا و تضرّع انتخاب نموده و براساس درجات جنس کرد بخوانید.
🔺
✅کانال حلیة النور
🆔https://eitaa.com/Helyatonnoor
─━━━⊱🍃🌺📖🌺🍃⊰━━━─