076.mp3
352K
درس دوازدهم✅
♦️صوت ولحن♦️
آشنایی با مفاهیم صوت شناسی
#تولید_صوت_در_انسان (#فایل_صوتی_76)🔉
✅کانال حلیة النور
🆔https://eitaa.com/Helyatonnoor
─━━━⊱🍃🌺📖🌺🍃⊰━━━─
077.mp3
474.8K
درس دوازدهم✅
♦️صوت ولحن♦️
آشنایی با مفاهیم صوت شناسی
#تولید_صوت_در_انسان (#فایل_صوتی_77)🔉
✅کانال حلیة النور
🆔https://eitaa.com/Helyatonnoor
─━━━⊱🍃🌺📖🌺🍃⊰━━━─
قرآن کریم 📖
فایل تصویری👇📷
#صفحه_47
🔸♦️
✅کانال حلیة النور
🆔https://eitaa.com/Helyatonnoor
─━━━⊱🍃🌺📖🌺🍃⊰━━━─
047.mp3
653.4K
قرآن کریم 📖
فایل صوتی👇🔉
#صفحه_47 #استاد_محمد_صدیق_منشاوی
🔸♦️
✅کانال حلیة النور
🆔https://eitaa.com/Helyatonnoor
─━━━⊱🍃🌺📖🌺🍃⊰━━━─
#درس_سیزدهم_صوت_و_لحن 📖✅
آشنایی با برخی مفاهیم نغمه شناسی✔️
بخش اول 🔸
👈الفبای موسیقی
برای همه صداهای موسیقایی، از بم ترین تا زیرترین آنها، فقط هفت نام وجود دارد. این نام های هفتگانه دربرخی کشورهای غربی با کلمات تک هجایی، و در برخی به صورت الفبایی، به شرح زیر تلفظ میشوند.
🔹
Do Re Mi Fa Sol La Si :نام گذاری. هجایی
🔹
C D E F G A B : نام گذاری الفبایی
نام نت ها در زبان فارسی نیز از نامگذاری هجایی گرفته شده است. در موسیقی عربی به نت، درجه گفته میشود.
در این کتاب برای ساده تر شدن آموزش به جای هر یک از این هفت نت از اعداد 1تا 7استفاده خواهیم کرد.
1 2 3 4 5 6 7
Do Re Mi Fa Sol La Si
♦️اکتاو🔽
وسعت صداهای اصلی موسیقی، یعنی پهنه ای از بم ترین تا زیرترین اصوات، متجاوز از 60صوت را در برمی گیرد، در حالی که نت ها فقط هفت نام دارند. در واقع در این پهنه گسترده، پس از هفتمین نت،نام آنها از آغاز تکرار میشود. به گفته دیگر، در ادامه گستره اصوات موسیقی همواره پیش از هر نت"1"،نت"7"وپس از هر نت "7"نت"1" قرار دارد. این تکرار تا پایان یافتن اصوات موسیقی ادامه می یابد. البته بسامد نتهای تکرارشونده هربار دو برابر بسامد نتهای همنام پیشین است. به فاصله این دو نت همنام"اکتاو" گفته میشود. در موسیقی عربی به اکتاو، دیوان گفته میشود.
♦️فاصله🔽
اکنون میدانیم که صوت های موسیقی در سطوح مختلف زیر و بمی قرار میگیرند، بنابراین میان هر دو نت فاصله ای موجود است. روشن است که این دو نت، از نظر زیر و بمی، هرچه از یکدیگر دورتر باشند، فاصلة میانشان نیز بیشتر است. بنابراین، فاصله در موسیقی عبارت است از مسافت میان هر دو نت موسیقی، و به گفته دیگر، اختلاف دو نت از نظر زیر و بمی. در موسیقی مقامی عرب به فاصله بین درجات یا نت ها "مسافة صوتیة" و به پرده که مشخص کننده مقدار فاصله است"بعد" گفته میشود. مثلاً فاصله بین نت های"2-1"و"3-2"یک پرده و فاصله بین نت های"4-3"و"1-7"نیم پرده است.
♦️گام🔽
هنگامی که تعدادی اصوات به طور پی در پی با فاصله های معین و حساب شده به دنبال هم قرار گیرند و نت آخر نیز تکرار نت اول باشد به این مجموعه"گام" گفته میشود. بنابراین در هر گام، آنچه اهمیت دارد تعداد اصوات پیاپی، و نیز فاصله میان آنهاست، و این عوامل است که نوع هر گام را تعیین می کند. اصوات معین و پی در پی را درجه های گام می نامند.
با توجه به تعریف فوق، قرار گرفتن پی در پی هفت حرف الفبای موسیقی و نت هشتم که تکرار نت اول است یک گام را تشکیل می دهند. این مجموعه گام ماژور یا بزرگ نام دارد.
♦️مقام🔽
در موسیقی عربی به گام، مقام گفته میشود. در مورد تعداد مقامات اصلی در موسیقی عرب اختلافات اندکی وجود دارد. برخی مقامات اصلی را هفت مقام راست، بیات، صبا، سیکا، حجاز، نهاوند و عجم میدانند و عده ای با اضافه کردن دو مقام کرد و نوااثر تعداد مقامات اصلی را تا نه عدد برشمرده اند. در این بخش مقام های عجم، نهاوند، کرد، حجاز، بیات، صبا، راست و سیکا آموزش داده خواهد شد.
♦️نغمه🔽
نغمه در اصطلاح موسیقی دارای معانی متفاوتی است؛ از جمله به تعدادی از نت ها که به طور متوالی و پشت سرهم اجرا یا شنیده شود و دارای مفهوم موسیقایی باشد. بنابراین یک مقام میتواند دارای نغمه های مختلفی باشد که از ترکیب چند درجه از درجات آن مقام تشکیل شده باشد. مثلاً نغمه ای که شامل درجات اول تا چهارم یک مقام است با نغمه ای که شامل درجات سوم تا ششم یا چهارم تا هفتم یا پنجم تا هشتم آن مقام است تفاوت دارد، اما همه این نغمات بخشی از همان مقام هستند.
♦️🔸♦️🔸♦️
✅کانال حلیة النور
🆔https://eitaa.com/Helyatonnoor
─━━━⊱🍃🌺📖🌺🍃⊰━━━─
🌺 ولادت هشتمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت، علی ابن موسی الرضا علیه السلام مبارک باد 🌺
✅کانال حلیة النور
🆔https://eitaa.com/Helyatonnoor
─━━━⊱🍃🌺📖🌺🍃⊰━━━─
قرآن کریم 📖
فایل تصویری👇📷
#صفحه_48
🔸♦️
✅کانال حلیة النور
🆔https://eitaa.com/Helyatonnoor
─━━━⊱🍃🌺📖🌺🍃⊰━━━─
048.mp3
721K
قرآن کریم 📖
فایل صوتی👇🔉
#صفحه_48 #استاد_محمد_صدیق_منشاوی
🔸♦️
✅کانال حلیة النور
🆔https://eitaa.com/Helyatonnoor
─━━━⊱🍃🌺📖🌺🍃⊰━━━─
#درس_سیزدهم_صوت_و_لحن📖✅
آشنایی با برخی مفاهیم نغمه شناسی✔️
بخش دوم🔸
🔺نشانه های تغییر دهنده🔺
چنانکه گفته شد آنچه در هر گام اهمیت دارد تعداد اصوات پیاپی، و نیز فاصله میان آنهاست و این عوامل است که نوع هر گام را تعیین میکند.
بنابراین با تغییر یک یا چند درجه از درجات یک گام، دو یا چند فاصله از فواصل بین درجات نیز تغییر میکند و در نتیجه آن گام به گام دیگری تغییر مییابد.
در موسیقی نشانه هایی وجود دارد که نقششان زیر و بم کردن نت ها به اندازه نیم یا ربع پرده است، بدون آنکه نام نت ها تغییر کند.
این نشانه ها عبارتند از:⬇️ 1⃣_دیز🔹 (#) هرگاه سمت چپ نتی قرار گیرد، آن را نیم پرده بالا میبرد.
این نشانه میتواند سمت چپ هر نت موسیقی قرار گیرد. همان طور که در این کتاب برای سهولت در آموزش به جای نت های موسیقی از اعداد 1تا 7استفاده شده بود، به جای نشانه"#" هم از نشانه [ن ز] استفاده شده است.
این نشانه اختصار یافته نیم پرده زیرتر می باشد چون نشانه"#" هم هرگاه سمت چپ نتی قرار گیرد آن را نیم پرده زیرتر میکند.
اگر فاصله میان دو نت پی در پی یک پرده باشد و نشانه مزبور سمت چپ نت اول (نت بم تر) قرار گیرد، طبیعی است که فاصله میان آن دو تبدیل به نیم پرده میشود؛
و هرگاه فاصله میان دو نت پیاپی نیم پرده باشد و نشانه [ن ز] سمت چپ نت دوم (صدای زیرتر) قرار گیرد، فاصله آن دو تبدیل به یک پرده میشود. 2⃣_بِمُل🔹 (b)هرگاه سمت چپ نت قرار گیرد، آن را نیم پرده پایین می آورد. این نشانه نیز، مانند "دیز"میتواند سمت چپ هر نت گذاشته شود.
در این کتاب به جای نشانه"b"هم از نشانه [ن ب] استفاده شده است.
این نشانه اختصاریافته نیم پرده بم تر می باشد چون نشانه"b"هم هرگاه سمت چپ نتی قرار گیرد آن را نیم پرده بم تر میکند برای آنکه فاصله یک پرده تبدیل به نیم پرده گردد، نشانه [ن ب] باید سمت چپ نت زیرتر قرار گیرد؛ و برای یک پرده ای کردن فاصله نیم پرده، این نشانه باید سمت چپ نت بم تر قرار گیرد 3⃣_نصف دیز🔹 (‡) هرگاه سمت چپ نت قرار گیرد، آن را ربع پرده بالا میبرد.
این نشانه نیز میتواند سمت چپ هر نت موسیقی گذاشته شود.
در این کتاب به جای نشانة"‡" هم از نشانه [ر ز] استفاده شده است. این نشانه اختصاریافته "ربع پرده زیرتر"می باشد، چون نشانه"‡ "هم هرگاه سمت چپ نتی قرار گیرد آن را ربع پرده زیرتر میکند.
اگر فاصله میان دو نت پی در پی یک پرده باشد و نشانه [ر ز] سمت چپ نت اول (نت بم تر) قرار گیرد، طبیعی است که فاصله میان آن دو تبدیل به سه چهارم پرده میشود؛ و هرگاه فاصله میان دو نت پیاپی نیم پرده باشد و نشانه [ر ز] سمت چپ نت دوم (نت زیرتر) قرار گیرد، فاصله آن دو تبدیل به سه چهارم پرده میشود
4⃣_نصف بِمُل 🔹(b َ) هرگاه سمت چپ نت قرار گیرد، آن را ربع پرده پایین می آورد. این نشانه نیز، مانند سه نشانه قبل میتواند سمت چپ هر نت گذاشته شود.
در این کتاب به جای نشانه"b َ" هم از نشانه [رب] استفاده شده است.
این نشانه اختصاریافته ربع پرده بمتر می باشد چون نشانه "b َ"هم هرگاه سمت چپ نتی قرار گیرد آن را ربع پرده بم تر میکند. برای آنکه فاصله یک پرده تبدیل به سه چهارم پرده گردد، نشانه [ن ب] باید سمت چپ نت زیرتر قرار گیرد؛ و برای یک پرده ای کردن فاصله سه چهارم پرده، این نشانه باید سمت چپ نت بم تر قرار گیرد.
✅کانال حلیة النور
https://eitaa.com/Helyatonnoor
─━━━⊱🍃🌺📖🌺🍃