صوت اول.mp3
2.65M
🔊بشنوید ( ۲ دقیقه )
🔹 حق این است و جز این نیست، مطلب تماماً همین است که من گفتم!
🔺پاسخ حجت الاسلام و المسلمین استاد رضا حیدری به پرسش طلاب درباره #پژوهش/ اهواز. آذر ۱۴۰۱
@Heydari_org
🔴 تعارض علم تجربی و دین
🎙تعبیری دارد علامه طباطبایی می فرماید: علم _ یعنی Science علوم تجربی_ برداشت ما از طبیعت است و هرچه به نام دین داریم برداشت ما از کلام خداست. طبیعت، صنع خداست و قرآن، قول خداست. صنع خدا با قول خدا هیچوقت تعارض ندارند چون این خدا واحد است، علیم است، حکیم است. پس اگر تعارضی دیده می شود مربوط به استظهار ما از نصوص دینی و برداشت ما از طبیعت است پس تعارض در برداشت ما از طبیعت با برداشت ما از دین است...
🔺یکی از زمینه های جدایی حوزوی ها و دانشگاهی ها از یکدیگر، پندار تعارض علم تجربی و دین است.
رفع این تعارض در کلامی کوتاه از استاد رضا حیدری
@Heydari_org
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎧 بشنوید👆
🔸یکی از زمینه های جدایی حوزوی ها و دانشگاهی ها از یکدیگر، پندار تعارض علم تجربی و دین است.
استاد رضا حیدری در کلامی کوتاه این تعارض را ریشه یابی و رفع می کند.
📌در کانال آثار استاد شیخ رضا حیدری عضو شوید:
http://eitaa.com/Heydari_org
🔰مادر در قرآن
🎙قرآن کریم از توصیه خدا به انسان برای گرامی داشتن پدر و مادر سخن می گوید، پیداست تکریم #والدین، انسانی است قبل از اینکه اسلامی و دینی باشد. مقتضای انسانیت و مروت است قبل از اینکه از لوازم دینداری باشد...
بعد از ذکر والدین، #مادر را جداگانه ذکر می کند، ذکر خاص بعد از عام می کند. زحمات مادر در دوران بارداری و رنج زایمان و سختی شیردادن را یادآوری می کند:《و وصّینا الانسان بوالدیه احساناً حملته أُمّه کرهاً و وضعته کرهاً و حمله و فصاله ثلثون شهراً… ۱۵ احقاف》 در آیات دیگر در تعبیر مشابهی به سستی و ضعف دوران حمل و زایمان و شیردهی اشاره دارد: 《…حملته أُمّه وهناً علی وهن و فصاله فی عامین… ۱۴ لقمان》.
📌سخنرانی استاد رضا حیدری به مناسبت روز مادر / اهواز ۱۴۰۱
@Heydari_org
🔹صلة الارحام، نه صلة الاصلاب!
🎙انسان هم به صلب پیوند دارد هم به رحم، لذا در زیارتنامه میخوانیم؛ کُنْتَ نُوراً فِی الْأَصْلَابِ الشَّامِخَهِ وَ الْأَرْحَامِ الطَّاهِرَهِ . حالا سوال این است که چرا در تعابیر دینی ما تعبیر 《صلة الاصلاب》 نیست اما 《صلة الارحام》 هست؟ صله یعنی وصل و پیوند. صله الارحام یعنی پیوند با خویشان، هم خویشان پدری و هم مادری. و هدف از #صله_رحم برقرار کردن ارتباط و پیوند عاطفی با خویشان است نه فقط خویشان مادری که از طریق رحم به آنها انتساب داریم بلکه خویشان پدری هم که پیوندشان به ما از طریق صلب است را هم شامل می شود . اما در آموزه های دینی تعبیر به رحم شده نه اصلاب! زیرا زن محور رحامت و مهربانی و عطوفت است پس اوست که مایه پیوند و پیوستگی و عنصر کلیدی مهرورزی در خانه و خانواده است. اساسا واژه《رَحِم 》که مربوط به #زن و عضوی از اوست که تشکیل و تکمیل رشد بچه در آن است با واژه رَحیم و رَحْمَت و رَحْم و ... که به معنای مهربانی و مهرورزی است، هم ماده اند. همه از ماده رَحْمَة (به فتح راء و سکون حاء و فتح میم) به معنای مهربانی اند.
📌حجت الاسلام و المسلمین رضا حیدری به مناسبت روز زن / مسجدامام حسین ع اهوز ۱۴۰۳/۱۰/۰۱
@Heydari_org
⭕️بحران آلودگی
آلوده کردن هوا و تخریب محیط زیست، حرام شرعی و ممنوع عقلی است. کاش آمار بیماری های ناشی از آلودگی را منتشر می کردند تا بدانید چه خبر است!
سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین رضا حیدری
۱۴۰۳/۰۵/۰۶
@Heydari_org
🔸در زندگی اش، عامل #همگرایی و اخوت شیعه و سنی در امت اسلام و دغدغه مند وحدت همه سلایق برمحور ولایت فقیه و منافع ملی در ایران اسلامی بود. #قهرمان_ملی، منطقه ای و جهانی بود، شهادتش این قهرمانی را جاودان کرد. شهادتش را نه فقط به ملت ایران که به همه ملل آزادیخواه و استکبار ستیز جهان باید تسلیت گفت.
متن کامل سخنان را از اینجا بخوانید:
https://eitaa.com/Heydari_org/420
📌سخنان حجت الاسلام و المسلمین رضا حیدری در جمع نمازگزاران مسجد امام حسین ع / اهواز ۹۸/۱۰/۱۵
💠 مرجع اصول لفظیه
🔍 پرسش :
نظر استاد در بحث 《مرجع اصول لفظیه 》 را چگونه میتوانیم بدانیم؟
✍ پاسخ استاد :
حقیر بحث #اصول_لفظیه را به تبع عبارتهای شیخ انصاری، شرح داده ام و در جلد دوم از "شرح نوین رسائل "، در دسترس است هرچند مختار حقیر در آنجا مذکور نیست.
شیخ انصاری در رسائل، مرجع همه اصول لفظیه حتی أصالة الظهور را أصالة عدم القرینه معرفی می کند و محقق خراسانی در کفایه، مرجع همه اصول لفظیه حتی أصالة عدم القرینه را أصالة الظهور می داند البته با توضیحات و دقایقی که مستحضرید و ارباب حواشی هم به نقض و ابرام و تقسیم و تجمیع پرداخته اند و گاهی در صدد ترجیح یکی بر دیگری و گاهی توفیق! بر آمده اند...
اما به نظر می رسد توجه به چند نکته ما را به نتیجه می رساند ؛
۱- آنچه به عنوان اصول وجودیه ( الحقیقه، العموم، الاطلاق...) و اصول عدمیه ( عدم مجاز، تخصیص، تقیید) مصطلح است، عبارت دیگری از یکدیگر هستند.
۲- می توان به گونه ای تقریر کرد که همه آن اصول وجودی به أصالة الظهور و همه آن اصول عدمیه حتی عدم تقدیر، عدم نقل، عدم اشتراک....به أصالة عدم القرینه برگردند.
۳- خاستگاه همه این اصول و مدرک اعتبار آنها چیزی جز بناء عقلا در محاورات عرفی نیست.
۴- عقلا بنائشان بر این است که هرگونه احتمال خلاف ظاهر را کنار می گذارند (الغاء کل احتمال ینافی الظهور من احتمال الغفله او الخطا او وجود القرینة او قرینیة الموجود...) حتی اگر آن احتمال خلاف ظاهر، احتمال اراده معنای حقیقی باشد یا احتمال اراده عموم باشد... اینجا هم بنا می گذارند بر ظاهر که مجاز است یا تخصیص است یا...
۵- غیر از أصالة الظهور، بناء عقلا بر هیچیک از آن اصول اعم از وجودی و عدمی، به صورت مستقل و علیحده، محرز نیست حتی أصالة عدم القرینه چیز مستقلی نیست.
۶- أصالة الظهور در جاهای مختلف اجرا می شود مثلا در جایی که احتمال تخصیص میرود، اجرا میشود و از آن به أصالة العموم یا أصالة عدم التخصیص تعبیر میشود و از اجرای أصالة الظهور در جایی که احتمال غفلت میرود به أصالة عدم الغفله تعبیر میشود.... پس این تعابیر تسامحی و به حسب مورد اجرا هستند.
نتیجه: #اصالة_الظهور، یگانه اصل لفظی برای #کشف_مراد_متکلم است و سایر اصول وجودیه لفظیه، تجلیات آن است در شکوک مختلف، همانطور که اصول عدمیه لفظیه که به اصاله العدم برمی گردند تجلیات آنند.
نامگذاری های متعدد به حسب مورد، نباید ما را به اشتباه بیندازد و گمان کنیم اصول لفظیه متعددند تا رسد به اینکه بخواهیم مرجع آن اصول متعدد را بجوییم و معرفی کنیم. ۱۳۹۹/۰۳/۰۸
📌کانال حجت الاسلام و المسلمين استاد رضا حیدری
http://eitaa.com/Heydari_org
💠شهدای هویزه
امسال هم توفیق زیارت این خاک پاک نصیب شد.
وقتی رسیدیم فرشها را تقریبا جمع کرده بودند. فاصله فرش تا عرش نزدیک است اینجا. اگر سهروردی بود شاید آواز پرجبرئیل را می شنید. و شاید از قربت شرقی میگفت بعد از #غربت_غربی و شاید از اشراق شرقی.
📝از دفتر یادداشت های روزانه حجت الاسلام استاد رضا حیدری ۱۳۹۹/۱۰/۱۷
🔻انتشار به مناسبت ۱۶ دی سالروز حماسه شهدای هویزه
@Heydari_org
🔰 مقام علی بن مهزیار اهوازی نزد امام جواد (ع)
#امام_جواد میفرماید:... اگر بگویم مانند تو را در میان اصحاب ندیدهام، امیدوارم راستگو باشم....
همانطور که نجاشی در رجالش ذکر کرده است: آن حضرت در بزرگداشت #علی_بن_مهزیار عنایت ویژهای داشتهاند.
📌بخشی از سخنرانی سال ۱۳۹۹ حجت الاسلام و المسلمین رضا حیدری که در قالب یادداشت در سال ۱۴۰۱ منتشر شده است.
🔍 در خبرگزاری قرآن( ایکنا ) بیشتر بخوانید؛
https://iqna.ir/00HHUw
رضا حیدری
🔰 مقام علی بن مهزیار اهوازی نزد امام جواد (ع) #امام_جواد میفرماید:... اگر بگویم مانند تو را در میا
🔰 مقام علی بن مهزیار اهوازی نزد امام جواد(ع)
امام جواد عليه السلام از جهت امکان ارتباطی در تنگنای شدید بودند لذا ارتباط ایشان با شیعیان، بیشتر از طریق وکلا (نماینده و کارگزار ) و به شکل نامهنگاری انجام میگرفت.
سازمان وکالت امام در نقاط مختلف گسترده بود؛ در اهواز، همدان، سیستان، رى، بصره، واسط، بغداد...و مراکز شیعیان؛ کوفه و قم.
شمار راویان و اصحاب امام جواد(ع) کم نیستند به طوری که محققان، عدد آنها را از صد و چند نفر تا دویست و چند نفر ذکر کردهاند. افراد بزرگی مثل؛ بزنطی و برقی و صفوان بن یحیی و عبدالعظیم حسنی و حسین بن سعید اهوازی و یعقوب بن اسحاق اهوازی معروف به ابن سکیت و اهوازیهای دیگر از جمله آن راویان و اصحاب هستند.
در میان آن وکیلان، علی بن مهزیار اهوازی جایگاه ویژهای نزد امام داشته است. امام در نامهای خطاب به علی بن مهزیار تعابیری دارند که نشان دهنده منزلت و علوّ مقام این راوی است. متن این نامه در کتاب الغيبة شيخ طوسی آمده است و مرحوم مجلسی هم در کتاب بحار الأنوار آن را ذکر کرده است:
یا علیّ! أحسنَ الله جزاک و أسکَنک جنّته و منعک من الخزي في الدنیا و الآخرة و حشرک الله معنا. یا علیّ قد بَلوتک و خیرتک فی النصیحة و الطاعة و الخدمة و التوقیر و القیام بما یجب علیک. فلو قلت اني لم أر مثلک لرجوت أن أکون صادقاً فجزاک الله جنان الفردوس نزلاً فما خفي علی مقامک و لا خدمتک فی الحَرّ و البَرد، في اللیل و النهار فأسأل الله إذا جمع الخلائق للقیامة أن یحبوک برحمته تغتبط بها انّه سمیع الدعاء.
امام میفرماید: تو را به خیرخواهی و نُصح و اطاعت و خدمت و وقار و انجام آنچه واجب است آزمودم، اگر بگویم مانند تو را در میان اصحاب ندیدهام، امیدوارم راستگو باشم. دعای امام برای او این است که خداوند جزای اعمال نیک او را بهشت برین قرار دهد. در ابتدا و وسط و انتهای نامه، این دعا را دارد.
امام در ادامه نامه میفرماید؛ البته مقام تو بر ما پنهان نیست و خدمت تو هم پوشیده نیست که در سرما و گرما و شب و روز به واجبات قیام کردی. لذا همانطور که نجاشی در رجالش ذکر کرده است: آن حضرت در بزرگداشت علی بن مهزیار عنایت ویژهای داشتهاند.
📌بخشی از سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین رضا حیدری در سال ۱۳۹۹
🔴حکومت و مسئولیت آلودگی هوا
هوا و فضا از ثروت های عمومى است و اختيار آن با حكومت و مديريت است. برخى فقيهان معاصر تصريح كرده اند كه هوا و فضا در شمار « انفال» است لذا نقش حاكميت، در حفظ آن جدى است و بايد براى فضا و هوا و همهی آنچه #محيط_زيست ناميده ميشود برنامه ريزی كند و در برابر متجاوزان به طبيعت از حقوق مردم صيانت و حفاظت كند البته اين منافات با مسئوليت آحاد مردم ندارد كه بايد علاوه بر اينكه خودشان به آلودگی هوا دامن نزنند، متخلفان را نيز نهى از منكر كنند اما به هر حال اين قدرت هاى مديريتي هستند كه بايد مسئوليت امور را بپذيرند و مسئول، در فرهنگ دينی يعنی كسی كه در مقابل مردم و خدا پاسخگوست.
📌بخشی از سخنان حجت الاسلام و المسلمین رضا حیدری درباره آلودگی هوا در مصاحبه با خوزنا؛ ۱۴۰۰/۱۲/۰۲
🔍بیشتر بخوانید:
http://www.khoozna.ir/view-131795-.html