🔖معرفی اختلال اضطراب اجتماعی
😨اختلال اضطراب اجتماعی (Social Anxiety Disorder)، که به نام اضطراب اجتماعی یا فوبیای اجتماعی هم شناخته میشود، نوعی اختلال روانی است که فرد را با ترس و اضطراب شدید در موقعیتهای اجتماعی مواجه میکند. این اضطراب ممکن است بهطور خاص به ترس از ارزیابی منفی، انتقاد یا تحقیر شدن در مقابل دیگران مربوط باشد. افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی به شدت نگران این هستند که رفتارهایشان در حضور دیگران اشتباه باشد و موجب شرمندگی یا خجالت شود.
💠نشانههای افراد دارای اختلال اضطراب اجتماعی
1. ترس و اضطراب شدید در موقعیتهای اجتماعی:
- فرد از قضاوت منفی یا ارزیابی منفی در موقعیتهای اجتماعی میترسد یا اضطراب شدید دارد. این ترس ممکن است از قرار گرفتن در جمعها، صحبت کردن با غریبهها، یا حتی خوردن و نوشیدن در مقابل دیگران ناشی شود.
2. نگرانی از رفتار یا نشانههای فیزیکی اضطراب:
- فرد نگران است که نشانههای اضطراب مانند لرزش دست، سرخ شدن، تعریق یا لرزش صدا در مقابل دیگران نمایان شود و موجب تحقیر یا قضاوت منفی دیگران گردد.
3. اجتناب از موقعیتهای اجتماعی:
- فرد ممکن است بهطور چشمگیری از موقعیتهای اجتماعی که احتمال دارد در آنها اضطراب را تجربه کند، اجتناب کند. این اجتناب میتواند شامل ترک فعالیتها یا موقعیتهایی باشد که میتواند در معرض توجه قرار گیرد.
4. محدود بودن روابط اجتماعی:
- افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی ممکن است از تعاملات اجتماعی اجتناب کنند یا روابطشان بسیار محدود و سطحی باشد، زیرا ترس از ارزیابی منفی مانع برقراری ارتباط موثر میشود.
5. مدتزمان طولانی (حداقل 6 ماه):
- این علائم به مدت حداقل شش ماه باید ادامه داشته باشد تا بهعنوان اختلال اضطراب اجتماعی تشخیص داده شود.
6. مشکلات در عملکرد اجتماعی، شغلی یا سایر جنبههای مهم زندگی:
- اضطراب اجتماعی میتواند در جنبههای مختلف زندگی فرد تاثیر بگذارد، مانند روابط اجتماعی، عملکرد شغلی یا تحصیلی، یا سایر فعالیتهای روزانه. این مشکلات بهطور قابل توجهی بر کیفیت زندگی فرد تاثیر میگذارد.
7. علائم ناشی از شرایط پزشکی یا دارویی نباشد:
- علائم اضطراب اجتماعی نباید ناشی از اختلالات پزشکی، داروها، یا دیگر شرایط بهداشتی باشد.
❌تفاوت اضطراب اجتماعی با اضطراب عمومی:
اختلال اضطراب اجتماعی بهطور خاص با ترس و اضطراب در موقعیتهای اجتماعی یا تعاملات با دیگران مشخص میشود، در حالی که اختلال اضطراب عمومی (Generalized Anxiety Disorder) شامل اضطراب و نگرانیهای مداوم و غیرمستقیم درباره مسائل مختلف زندگی است، بدون تمرکز خاص بر موقعیتهای اجتماعی.
😇درمان اختلال اضطراب اجتماعی:
درمانهای مختلفی برای اختلال اضطراب اجتماعی وجود دارد که معمولاً شامل درمانهای روانشناختی (مانند رفتار درمانی شناختی) و دارو درمانی (مانند داروهای ضد اضطراب یا ضد افسردگی) میشود.
همراه امین🌱
مرکز مشاوره امین دانشگاه آزاد اسلامی یزد
https://eitaa.com/Hmrahe_Amin_IAUY
#معرفی_کتاب_خوب
📚 رمان نفس
🖌 نویسنده: بهزاد دانشگر
🖨 نشر: تلاوت آرامش
✅ مناسب برای مربیان، والدین و نوجوانان
📖 کتاب «نفس» بر اساس یک ماجرای واقعی روایتگر داستان دختر جوانی است که درگیر یک ماجرای عاشقانه میشود. این کتاب با دستمایه قرار دادن تقابل سنت و مدرنیسم در ذهن نوجوانان و جوانان ماجرای دختری به نام لیلا را روایت میکند که با سنتهای معمول خانوادهاش مشکل دارد.
📖 لیلا طی جریانی عاشق پسری به نام مسعود میشود اما عشق او مورد سوء استفاده قرار میگیرد.
📖 از ويژگیهای جالب توجه کتاب «نفس» قطع کتاب و طرح جلد متفاوت آن است که تداعیگر گوشی تلفن همراه است.
همراه امین🌱
مرکز مشاوره امین دانشگاه آزاد اسلامی یزد
https://eitaa.com/Hmrahe_Amin_IAUY
😊 تشبیه جالبی درباره کودکان وجود دارد. کودک مثل "اسفنج" است!
هرچه پیرامونش باشد، جذب می کند.
✅ مراقب چیزهایی که کودکتان میبیند و میشنود باشید.
فیلم، کتاب، موسیقی، اسباب بازی و هر رسانه دیگری که در اختیار کودک است را با دقت زیر نظر داشته باشید!!
❌ هرگز فراموش نكنيد: پدر، مادر شدن راحت است، ولی پدر و مادر خوب ماندن، سخت است!!
همراه امین🌱
مرکز مشاوره امین دانشگاه آزاد اسلامی یزد
https://eitaa.com/Hmrahe_Amin_IAUY
⁉️وقتی نوجوان خواسته نامعقول دارد و در مقابل پاسخ منفی والدین قهر می کند یا اعتصاب غذا، والدین چه رفتاری باید نشان بدهند!؟
❌نوجوان برای رسیدن به خواسته های خود از دو روش منطقی و غیرمنطقی استفاده می کند.
انتخاب هر کدام از این روش بستگی به رشدیافتگی نوجوان و پاسخ های قبلی والدین نسبت به رفتارهای او دارد.
🌱 از خودتون بپرسید آیا مخالفت ما با خواسته نوجوان، بجا بود یا بیجا🤔❓
1⃣ اگر مخالفت درستی داشتید، نگران نباشید و درباره غذا نخوردن او حساسیت نشون ندید. خودش دست از این کار بر میداره.
2⃣ اگر مخالفت بیجا اتفاق افتاده، انتقادپذیر باشید. با نوجوانتون آرام و منطقی صحبت کنید و درباره خواستهاش با هم به توافق برسید.
3⃣ در برخی موارد خصوصا وقتی نوجوان بیش از حد از اهرم قهر کردن استفاده میکنه، مراقب باشید به یک والد تسلیمشونده و التماس کننده تبدیل نشید.
4⃣ این نکته رو هم بدونید: نوجوانی که خیلی زودرنج هست، ممکنه مشکلی در روحیات او وجود داشته باشه مثل افسردگی یا عزت نفس پایین. با مشاور صحبت کنید و درباره روحیات فرزندتون اطلاعات حرفهای به دست بیارید.
5⃣ یادتون باشه در هر صورتی، به شخصیت نوجوانتون توهین نکنید، برچسب نزنید، از کوره در نرید یا رفتارهایی نداشته باشید که اون رو تشویق به استفاده از چنین روشهای معیوبی کنه.
6⃣ و آخرین نکته این که وقتی نوجوان آروم شد و شرایط خونه به روال عادی خودش برگشت، باهاش درباره شیوههای درست ابراز خواسته، تحمل نه شنیدن، اعتماد به والدین حتی در صورتی که مطابق میل نوجوان عمل نکردن و این که دل تون میخواد ایشون یک رفتار بالغانه رو جایگزین رفتارهای فعلیاش بکنه، صحبت کنید.
همراه امین🌱
مرکز مشاوره امین دانشگاه آزاد اسلامی یزد
https://eitaa.com/Hmrahe_Amin_IAUY
تفاوت مثبتی ها با منفی ها🍃🌻
➕فرد مثبت همیشه برنامه دارد.
➖فرد منفی همیشه بهانه دارد.
➕فرد مثبت همیشه خود جزئی از جوابهاست.
➖فرد منفی همیشه خود بخشی از مشکلات است.
➕فرد مثبت در کنار هر سنگی سبزه ای می بیند.
➖فرد منفی در کنار هر سبزه ای سنگی می بیند.
➕فرد مثبت برای هر مشکلی راهکاری می یابد.
➖فرد منفی برای هر راهکاری مشکلی می بیند.
➕فرد مثبت همیشه دوستی ها را زیاد می کند.
➖فرد منفی دشمنی ها را زیاد می کند.
➕فرد مثبت میگوید اجازه بده انجام پذیر است.
➖فرد منفی میگوید نمی توانم انجام پذیر نیست.
➕فرد مثبت همیشه با صبر مشکلات را حل می کند.
➖فرد منفی همیشه با خشم مشکلات را زیاد می کند.
#توسعه_فردی
همراه امین🌱
مرکز مشاوره امین دانشگاه آزاد اسلامی یزد
https://eitaa.com/Hmrahe_Amin_IAUY
😐هورمون #استرس
کورتیزول چیست؟
کورتیزول همان هورمون استرس است. وقتی ما دچار فشار روانی میشویم در بدن ما کورتیزول ترشح می شود که اثرات زیر را بر بدن ما میگذارد:
1️⃣ تضعیف سیستم ایمنی بدن و امادگی برای ابتلا به بیماری ها
2️⃣ پیری و جوش زدن پوست
3️⃣ به هم خوردن تعادل قند خون بدن و احتمال ابتلا به بیماری قند خون
4️⃣ به هم خوردن تعادل فشار خون و بالا یا پایین امدن فشار
5️⃣ آمادگی بیشتر برای ابتلا به پوکی استخوان
همراه امین🌱
مرکز مشاوره امین دانشگاه آزاد اسلامی یزد
https://eitaa.com/Hmrahe_Amin_IAUY
‼️کمالگرایی افراطی چیست ؟
‼️نشانههای کمال گرایی افراطی چیست؟
📣📣کمالگرایی افراطی به حالتی اشاره دارد که در آن فرد به شدت به دنبال دستیابی به استانداردهای غیرواقعی و بینقص است. در این نوع کمالگرایی، فرد به شکلی بیمارگونه به کمال و کامل بودن میاندیشد و حتی کوچکترین خطاها یا نقصها میتوانند موجب ناراحتی، اضطراب یا احساس بیارزشی در او شوند. کمالگرایی افراطی میتواند منجر به مشکلات روانی جدی، از جمله اضطراب، افسردگی و خستگی عاطفی شود.
❌نشانههای کمالگرایی افراطی❌
1.انتظارات غیرواقعی: فرد دارای استانداردهای بسیار بالایی است که رسیدن به آنها در بسیاری از مواقع غیرممکن است. این انتظارات میتوانند در تمام جنبههای زندگی، مانند کار، تحصیل، روابط و ظاهر فردی، ظهور پیدا کنند.
2.ترس شدید از اشتباه: کمالگرایان افراطی ممکن است از اشتباه کردن بترسند و حتی از انجام کارها یا تجربههای جدید خودداری کنند تا از اشتباهات احتمالی جلوگیری کنند.
3.انتقاد شدید از خود: فرد معمولاً خود را به شدت نقد میکند و حتی کوچکترین خطاها یا نقایص را نمیبخشد. این انتقاد خود میتواند موجب احساس گناه، شرمندگی یا اضطراب شود.
4.دلسردی در مواجهه با ناکامیها: در صورتی که فرد نتواند به استانداردهای خود برسد، احساس شکست یا ناکامی شدید به او دست میدهد و ممکن است حتی انگیزهاش را از دست بدهد.
5.مشغولیت بیش از حد با جزئیات:فرد کمالگرا ممکن است وقت زیادی را صرف جزئیات و کارهای کوچک کند تا از هرگونه اشتباه جلوگیری کند، حتی اگر این کارها تأثیر زیادی بر نتیجه نهایی نداشته باشند.
6.احساس نارضایتی دائمی: حتی زمانی که موفقیتهایی به دست میآید، فرد از این موفقیتها به طور کامل راضی نیست و همیشه احساس میکند که میتوانست بهتر عمل کند.
7.مقایسه با دیگران:فرد کمالگرا ممکن است به طور مداوم خود را با دیگران مقایسه کند و از این مقایسهها احساس ناخشنودی کند، به ویژه اگر احساس کند که از دیگران کمتر است.
8.پرهیز از اعتماد به نفس: کمالگرایان افراطی ممکن است از ابراز اعتماد به نفس خودداری کنند زیرا ترس دارند که این اعتماد به نفس به اندازه کافی "کامل" نباشد.
😔نتایج کمالگرایی افراطی😔
کمالگرایی افراطی میتواند منجر به اضطراب، افسردگی، فرسودگی شغلی و مشکلات ارتباطی شود. این نوع کمالگرایی اغلب به جای بهبود کیفیت زندگی، باعث کاهش رضایت فردی و استرسهای اضافی میشود.
همراه امین🌱
مرکز مشاوره امین دانشگاه آزاد اسلامی یزد
https://eitaa.com/Hmrahe_Amin_IAUY
مفیدترین عادت ها برای سلامت روان :
- داشتن تحرک : سعی کنید روزانه حداقل ۲۰ دقیقه و یا چهار بار در هفته هربار حداقل به مدت ۳۵ دقیقه یک فعالیت بدنی هوازی داشته باشید.
- قرار گرفتن در معرض نور خورشید: اگه بتونید روزانه حداقل ۲۰ دقیقه ( بخصوص صبح ها )در معرض نور مستقیم خورشید قرار بگیرید تاثیر قابل توجهی روی حالتون داره.
- داشتن یک برنامه منظم خواب: سعی کن شبها بین ۷ تا ۹ ساعت دویدن در یک ساعت مشخص و ثابت بخوابید قبل از خواب وسایل الکترونیکی را کنار بگذارید.
- نوشتن افکار: اگه بتونی روزانه در حد ۱۵ دقیقه از زمان تونر آب نوشتن احساسات و افکارتان اختصاص بدین فکرتون خیلی آزادتر میشه.
- انجام مدیتیشن (ذهن آگاهی): ایده آل ترین حالت اینه که بتونی دو بار در روز (هر بار به مدت ۲۰ دقیقه) مدیتیشن( آرام سازی تنفس عمیق) انجام بدین.
نوشیدن آب: از آنجایی که لازمه بدن و مغزمون رو در طول روز هیدرات نگه داریم خوبه که بدونیم مقدار آب توصیه شده برای مصرف روزانه. خانم ها ۲،۷ لیتر ( ۱۱ فنجان ) و برای آقایون ۳،۷ ( ۱۵ فنجان )هست.
همراه امین🌱
مرکز مشاوره امین دانشگاه آزاد اسلامی یزد
https://eitaa.com/Hmrahe_Amin_IAUY
والدین عزیز سلام
پیش شرط تربیت صحیح فرزندان، الگوگیری صحیح از پدر و مادرشونه! و این زمانی اتفاق میفته که؛
✓ پدر و مادر با هم ارتباط خوبی داشته باشند!
✓ سیم ارتباطیشون با بچه ها وصل باشه!یعنی بچه به والدین خودش اعتماد داره! اونها رو امین میدونه! میدونه نیازهاش برای والدین مهمه و به فکر مصلحت بچه ها هستن نه منفعت خودشون... و یک کلام ارتباط صمیمی باشه!
این دو تا شرط میتونه شمارو برای فرزندانتون الگو نگه داره تا از شما تقلید کنن! و اگه اونهارو امر یا نهی کنید منقاد شما خواهند بود.
همراه امین🌱
مرکز مشاوره امین دانشگاه آزاد اسلامی یزد
https://eitaa.com/Hmrahe_Amin_IAUY
کمی به خودتان وقت بدهید
و در پایان خواهید فهمید که این تنها زمانی است که واقعاً زندگی کردهاید.
حتی اگر بتوانید یک ساعت از بیست و چهار ساعت را به خودتان اختصاص دهید
به مراقبهتان...
به سکوتتان...
فقط بودن...
بدون انجام هیچکاری...
و آموختن صبر...
در پایان زندگی تعجب خواهید کرد که بیست و سه ساعت دیگر کاملاً به هدر رفته است.
همراه امین🌱
مرکز مشاوره امین دانشگاه آزاد اسلامی یزد
https://eitaa.com/Hmrahe_Amin_IAUY
📚 کتاب 7 عادت نوجوانان موفق
🖌 نویسنده: شون کاوی
📝 مترجم: طیبه امیریان
📚 من دوست وفادار شما هستم. من بهترین کمک کار یا بدترین سربار بر روی دوش شما هستم. من یا شما را به اوج میرسانم و یا اینکه باعث سقوط شما خواهم شد. من کاملاً گوش به فرمان شما هستم.
📚 عاقلانهترین کار این است که شما نیمی از کارهایی را که انجام میدهید به من محول کنید، آن وقت خواهید دید که من قادر خواهم بود آنها را به سرعت و به درستی انجام دهم. کافی است شما با من قاطع برخورد کنید، آن وقت است که که من به آسانی مطیع شما خواهم شد.
📚 به من نشان دهید که واقعا میخواهید کارها چگونه انجام شوند، بعد از کمی آموزش من آن کارها را بصورت خودکار انجام خواهم داد. من خادم همه انسانهای بزرگ و موفق، و متاسفانه همینطور هم، خادم همه افراد شکست خورده هستم.
📚 افراد بزرگ و موفق را من ساختهام و افراد شکست خورده نیز نتیجه کار من بودهاند.
💌 من عادت هستم 💌
📚 نوجوانی دورانی شگفت انگیز و پُر دردسر است. (شون کاوی) در کتاب هفت عادت نوجوانان موفق از اصول هفت عادت مردمان موثر برای راهنمایی و هدایت نوجوانان استفاده کرده است.
📚 شون کاوی به طرزی زیبا و دل چسب به شیوه قدم به قدم، رسیدن به تصویر ذهنی بهتر، ایجاد دوستیها، مقاومت در برابر دوستان همسن و سال، دستیابی به هدفهای ارزشمند و کنار آمدن با پدر و مادر و بسیاری از نکات دیگر را به نوجوانان آموزش داده است.
همراه امین🌱
مرکز مشاوره امین دانشگاه آزاد اسلامی یزد
https://eitaa.com/Hmrahe_Amin_IAUY
می پرسد چرا اکثر آدمها در ایران راجع به سنشان دروغ می گویند؟!
جواب میدهم چه توقعی داری که راست بگویند؟!
وقتی مدام میشنوند که باید از سنشان خجالت بکشند!!
خجالت بکشند و رنگ شاد نپوشند...
خجالت بکشند از سنشان و عاشق نشوند!
خجالت بکشند از سنشان و نرقصند... با صدای بلند نخندند و...
خجالت بکشند چون از آنها گذشته است و...
نه؛ نترس دوست من،
هرگز برای هیچ چیز از تو نگذشته است...
اگر به عشق نیاز داری عاشق شو، برقص...
با صدای بلند قهقهه بزن، رنگهای شاد بپوش...
تا وقتی زنده ای، هیچ چیز از تو نگذشته است
زندگی کن و از عدد داخلِ شناسنامه ات هرگز خجالت نکش...
همراه امین🌱
مرکز مشاوره امین دانشگاه آزاد اسلامی یزد
https://eitaa.com/Hmrahe_Amin_IAUY