قرآن ترجمه المیزان
سوره 22
سوره مبارکه الحج
صفحه 333
ذَٰلِكَ بِأَنَّ اللَّهَ هُوَ الْحَقُّ وَأَنَّهُ يُحْيِي الْمَوْتَىٰ وَأَنَّهُ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ (6)
اين [قدرت نمايى] بدان سبب است که خدا خود حقّ است و اين که او مردگان را زنده مى کند و اين که او بر هر چيزى توانا است. (6)
وَأَنَّ السَّاعَةَ آتِيَةٌ لَا رَيْبَ فِيهَا وَأَنَّ اللَّهَ يَبْعَثُ مَنْ فِي الْقُبُورِ (7)
و اين که قيامت آمدنى است و شکّى در آن نيست و اين که خدا آنان را که در قبرها هستند برمى انگيزد. (7)
وَمِنَ النَّاسِ مَنْ يُجَادِلُ فِي اللَّهِ بِغَيْرِ عِلْمٍ وَلَا هُدًى وَلَا كِتَابٍ مُنِيرٍ (8)
و بعضى از مردمند که بى هيچ علمى يا هدايتى يا کتابى روشنگر، درباره خدا مجادله مى کنند، (8)
ثَانِيَ عِطْفِهِ لِيُضِلَّ عَنْ سَبِيلِ اللَّهِ ۖ لَهُ فِي الدُّنْيَا خِزْيٌ ۖ وَنُذِيقُهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ عَذَابَ الْحَرِيقِ (9)
[آن هم] در حال کبر و غرور، تا [مردم را ]از راه خدا گمراه کنند; براى آنان در دنيا رسوايى [بزرگى ]خواهد بود و روز قيامت، عذاب [آتش] سوزان را به آنها مى چشانيم. (9)
ذَٰلِكَ بِمَا قَدَّمَتْ يَدَاكَ وَأَنَّ اللَّهَ لَيْسَ بِظَلَّامٍ لِلْعَبِيدِ (10)
اين به سبب اعمالى است که پيش فرستاده ايد، و بدان جهت است که خدا [به عدالت عمل مى کند و ]درباره بندگان، ستم پيشه نيست. (10)
وَمِنَ النَّاسِ مَنْ يَعْبُدُ اللَّهَ عَلَىٰ حَرْفٍ ۖ فَإِنْ أَصَابَهُ خَيْرٌ اطْمَأَنَّ بِهِ ۖ وَإِنْ أَصَابَتْهُ فِتْنَةٌ انْقَلَبَ عَلَىٰ وَجْهِهِ خَسِرَ الدُّنْيَا وَالْآخِرَةَ ۚ ذَٰلِكَ هُوَ الْخُسْرَانُ الْمُبِينُ (11)
و بعضى از مردمند که عبادت خدا را يکسويه [و براساس سود مادّى] انجام مى دهند; پس اگر خيرى به آنان برسد به آن آرامش مى يابند، و اگر بلايى به ايشان برسد عقبگرد مى کنند. دنيا و آخرت را از دست داده اند; اين است آن خسارت آشکار. (11)
يَدْعُو مِنْ دُونِ اللَّهِ مَا لَا يَضُرُّهُ وَمَا لَا يَنْفَعُهُ ۚ ذَٰلِكَ هُوَ الضَّلَالُ الْبَعِيدُ (12)
بجز خدا چيزى را مى خوانند که نه به آنان زيان مى رساند و نه سودشان مى دهد; اين است آن گمراهىِ دور [از راه مستقيم]. (12)
يَدْعُو لَمَنْ ضَرُّهُ أَقْرَبُ مِنْ نَفْعِهِ ۚ لَبِئْسَ الْمَوْلَىٰ وَلَبِئْسَ الْعَشِيرُ (13)
[بلکه] کسى را مى خوانند که زيانش نزديک تر از سود او است; چه بد ياورى و چه بد همدمى است! (13)
إِنَّ اللَّهَ يُدْخِلُ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ ۚ إِنَّ اللَّهَ يَفْعَلُ مَا يُرِيدُ (14)
همانا خدا کسانى را که ايمان آورده و کارهاى شايسته کرده اند در باغ هايى داخل مى کند که از پايين آنها نهرها جارى است; بى شک خدا آنچه را اراده کند انجام مى دهد. (14)
مَنْ كَانَ يَظُنُّ أَنْ لَنْ يَنْصُرَهُ اللَّهُ فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ فَلْيَمْدُدْ بِسَبَبٍ إِلَى السَّمَاءِ ثُمَّ لْيَقْطَعْ فَلْيَنْظُرْ هَلْ يُذْهِبَنَّ كَيْدُهُ مَا يَغِيظُ (15)
کسى که همواره مى پندارد خدا [به او توجّهى ندارد و] هرگز در دنيا و آخرت ياريش نخواهد کرد [و از اين رو نااميد و خشمگين شده است ]بايد ريسمانى به بالا بکشد و خود را حلق آويز کند و ببيند آيا حيله اش آنچه را که موجب خشم او شده است از بين مى برد؟ (15)
#حفظ_سه_بعدی_قرآن
@Hossein_qoran
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۳۳🌷
ایمانی بر لبه ی پرتگاه:
بر اساس تعلیمات اسلام، هر کس که شهادتین یعنی دو جمله ی «اَشهَدُ اَنَّ لا اِلّْهَ اِلا الله وَ اَشهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً رَسولُ الله» را بگوید و به یگانگی خدا و نبوّت حضرت محمّد(ص) اقرار کند، در قلمرو اسلام وارد شده، مسلمان شمرده می شود؛ امّا این اقرار زبانی، پایین ترین مرحله ی ایمان است و تا ایمان حقیقی، فاصله ی زیادی دارد؛ زیرا ممکن است شخصی که به زبان اظهار اسلام می کند، در دل هیچ اعتقادی به آن نداشته باشد و در عمل، از بسیاری از دستورهای آن سرپیچی کند. تاریخ، نام و خاطره ی بسیاری از مسلمانان ظاهری را به حافظه ی خویش سپرده است؛ کسانی که در لباس اسلام، به هر گناه و جنایتی دست می زدند و خود را مسلمان معرفی می کردند؛ در حالی که ایمان حقیقی، ایمانی است که در دل و جان انسان نفوذ کرده و با روح و روان او آمیخته باشد؛ چنان که انسان حاضر نباشد آن را با هیچ چیز دیگری معاوضه کند؛ همان طور که حاضر نیست قلب و مغزش را با چیز دیگری معاوضه کند.
خداوند در آیهی 14سوره ی حجرات، از برخی از بیابان نشینانِ به ظاهر مسلمان سخن می گوید که در یکی از سال های قحط و خشک سالی وارد مدینه شدند و به امید دریافت کمکی از پیامبر(ص)، شهادتین را بر زبان جاری کردند و برای این اسلامِ زبانی، بر پیامبر(ص) منّت هم می گذاشتند. خدا به پیامبر(ص) خود فرمود که به این افراد بگوید: شما ایمان واقعی نیاورده اید؛ بلکه می توانید ادّعا کنید که اسلام آورده اید؛ زیرا هنوز ایمان در دل های شما وارد نشده و تنها به زبان هایتان جاری شده است . آیه ی مورد بحث(11 حج) نیز به همین نکته اشاره کرده، می فرماید که برخی از مردم، محافظه کارانه دین دارند و همواره دین را در کنار منافع خویش می خواهند؛ مانند کسی که در کنار لشکر حرکت می کند و منتظر نتیجه ی جنگ است؛ اگر پیروزی باشد، جلو می رود و غنیمت می خواهد، و اگر شکست باشد، پا به فرار می گذارد. وضعیّت افراد سست ایمان نیز همین گونه است؛ آنان تا زمانی دین را دوست دارند که منافعشان حفظ شود؛ ولی اگر زمانی دینداری با منافع مادّی شان موافق نباشد، پنهانی یا آشکارا آن را کنار می گذارند. این همان حقیقتی است که سرور آزادگان جهان، امام حسین(ع)، به آن اشاره کرده و فرموده است:
«[بسیاری از] مردم، بردگان دنیا هستند و دین را با زبان هایشان مزمزه می کنند. تا زمانی که زندگی هایشان به خوبی جریان دارد، گرد دین می چرخند؛ امّا هنگامی که با سختی ها آزموده شوند، دینداران راستین اندک اند.»
آری، این افراد که در زمان ما نیز کم نیستند به دین تنها از دریچه ی منافع مادّی خود می نگرند و معیار حقّانیّت آن را روی آوردن دنیا به خویش می پندارند، و اگر روزی گرفتار مشکلات شوند، فریاد بر می آورند: مگر ما مسلمان نیستیم؟ پس چرا خدا ما را گرفتار کرده است؟! پیامبر گرامی ما چه زیبا فرموده است: نشانه های اسلامِ ظاهری، برای همه آشکار است؛ ولی جای ایمان، در قلب است.
#حفظ_سه_بعدی_قرآن
@Hossein_qoran
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
7.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فراز زیبایی از استاد طنطاوی 🥀
@Hossein_qoran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
السلام علیک یا صاحب الزمان (عج)
🌱صبحی که دلم، در پـیِ دیدار تو باشد..
آن صُبح ، دل آرامتریـــــن صُبـــــح جهان است...
🌱دوست من ..
تمام طول زندگی ات با امام زمانت باش و با یادش زندگی کن
حیفه عاشق و خادم امام زمان نشی و از این دنیا بری 😥
🌱 آیت الله بهجت (رحمت و رضوان خدا براو باد ) فرمودند :
تکان میخوری بگو یا صاحب الزمان ، می نشینی بگو یا صاحب الزمان ، بر می خیزی بگو یا صاحب الزمان ، صبح که از خواب بیدار می شوی مؤدب بایست ، صبحت را با سلام به امام زمانت شروع کن و بگو آقاجان دستم به دامنت،🥺 خودت یاریم کن، شب که می خواهی بخوابی اول دست را به سینه بگذار و بگو: السلام علیک یا صاحب الزمان بعد بخواب، شب و روز را به یاد محبوب سر کن. اگر اینطور شد شیطان دیگر در زندگی توجایگاهی ندارد، دیگر نمی توانی گناه کنی، دیگر تمام وقت بیمه امام زمانی 😍
#حفظ_سه_بعدی_قرآن
💠@Hossein_qoran
╰┅┅❀🍃🌸🍃❀┅┅╯
حافظ باید از
سرگرم شدن با چیزایی که هیچ فایده ای برای رسیدن به اهدافشُ نداره خودداری کند
سرگرمی های ناسالم و کشنده وقت را از کارهای روزانه خود خارج کنیم
حفظ قرآن یک هدف بزرگ است برای رسیدن به این هدف باید در زمان مدیریت داشته باشیم
هدف بزرگ = افکار منظم
@Hossein_qoran
❤️حافظ عزیز❤️
حافظ کل قران کریم شدن نیاز به
اراده
استمرار
پشتکار
و صبر داره
👈اگر در مسیر حفظ قرانتون در این چند سال اتفاقاتی مشکلاتی در این مسیر دیدید کم نیارید
💯گاهی اوقات اینا امتحان الهی است
💯گاهی اوقات قراره توفیق شما سنجیده بشه
💯و اگر تونستید از پس مشکلات زندگی و مشکلاتی که احیانا بر حفظ و حافظتون وارد میشه خوب بر بیایید،و سست نشید،در نهایت توفیقات الهی هم بر حافظه ی شما به شکل تساعددی وارج خواهد داشت،حافظه دست خدا هست
و اگر کسی اصرار داشته باشه و مقاومت نشون بده و کم نیاره و خسته نشه،بعد از چند جز متوجه میشه که
حافظه ش داره توصعه پیدا میکنه برکت پیدا میکنه
ماندگاری پیدا میکنه
و خداوند همیشه کسانی را که همت و پشتکار دارند طبق ایه ی شریفه ای که میفرماید
🌺وَأَنْ لَيْسَ لِلْإِنْسَانِ إِلَّا مَا سَعَى، اینهارو کمک میکنه، پس دنبال جوابهای عجیب و غریب نباشید اگه حفظتون متوقف شده در اراده و پشتکار و صبر خودتون تجدید نظر کنید.
#حفظ_سه_بعدی_قرآن
@Hossein_qoran
🟣جاده حافظ موفق
🎯اگر میخواهی حفظ خوب و قوی داشته باشی باید این ۴ کار رو انجام بدی👇
👈 حفظ اولیه قوی و بدون غلط
👈 حفظ جدید باید تا ده روز تکرار شود
👈 مرور منظم محفوظات گذشته
👈 مباحثه و پرسش روزانه
#حفظ_سه_بعدی_قرآن
@Hossein_qoran
13.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بارالها…
❤از کوی تو بیرون نشود پای خیالم،
نکند فرق به حالم ....
چه برانی، چه بخوانی…
چه به اوجم برسانی
چه به خاکم بکشانی…
نه من آنم که برنجم
نه تو آنی که برانی..
نه من آنم که ز فیض نگهت چشم بپوشم
نه تو آنی که گدا را ننوازی به نگاهی
در اگر باز نگردد ، نروم باز به جایی،
پشت دیوار نشینم چو گدا بر سر راهی
به غیر از تو نخواهم
چه بخواهی چه نخواهی
باز کن در که جز این خانه مرا, نیست پناهی
🤲خدایا همه امید و پناهم توئی
•┈••✾🍃🌹🍃🌹🍃✾••┈•
#حفظ_سه_بعدی_قرآن
✨@Hossein_qoran✨