151_Page.MP3
963.4K
تلاوت با معنی ۱۵۱ جزء ۸
👇
https://eitaa.com/Hossein_qoran
🌷نکته تفسیری صفحه ۱۵۱🌷
👈👈 ابلیس:
بر اساس آیات قرآن، دو موجود در جهان زندگی میکنند که دارای عقل و شعور و قدرت انتخاب راه خیر و شر هستند؛ جنیان و انسان ها. جنیان پیش از انسان ها آفریده شده اند. مادّهی اولیه ی جنیان، آتش، و مادّه ی اولیه ی انسان ها، خاک بود. در میان جنیان، جنّی وجود داشت که بعدها به ابلیس مشهور شد. نام او در ابتدا «حارث» بود. او جنّ خداپرست و عابدی بود. شش هزار سال عبادت، مقام او را در جهان چنان والا کرد که در صف فرشتگان جای گرفت . یکی از عبادات او، دو رکعت نماز بود که چهار هزار سال طول کشید.
هنگامی که خداوند، نخستین انسان را آفرید، به تمام فرشتگان دستور داد که به او سجده کنند. در آن هنگام که ابلیس هم در صف فرشتگان حاضر بود و وظیفه داشت مانند دیگر ملائکه به آدم سجده کند، او بر خلاف همه ی فرشتگان، از سجده ی بر آدم سرپیچی کرد و از روی تکبّر و خودبرتربینی بهانه آورد که از آدم برتر است و دلیلی برای سجده به او نمی بیند؛ زیرا او از آتشِ روشن آفریده شده، ولی آدم از خاک و گل بی ارزش و بدبو خلق شده است. خدا نیز به کیفر نافرمانی اش، او را از مقام والایی که داشت، اخراج کرد و مورد لعن و نفرین ابدی خویش قرار داد. ابلیس از خدا تقاضا کرد که تا روز قیامت به او فرصت زندگی دهد. خداوند نیز تا زمانی مشخّص و نه تا روز قیامت به او فرصت داد. در آن هنگام، ابلیس که به سبب سجده نکردن به نخستین انسان، مقام و منزلت خویش را از دست داده بود، سوگند یاد کرد که تمام تلاش خود را برای گمراه کردن و نابودی سعادت انسان ها به کار گیرد. خدا نیز به او فرمود که او هیچ تسلّطی بر انسان ها ندارد و فقط می تواند آنها را به کار بد وسوسه کند، و هر کس که با اراده ی خودش از او پیروی کند، همراه با او به دوزخ خواهد رفت . از آن هنگام به بعد، او به «ابلیس»(مأیوس از رحمت خدا)، «شیطان»(موجود پلید) و «غَرور»(فریبکار) مشهور شد . شیطان در نخستین تلاش خود، آدم و حوا را فریفت و موجب اخراج آن دو از بهشت شد. پس از آن هنگام، دشمنی سخت شیطان و یارانش با آدم و فرزندانش ادامه یافت و شیطان تمام تلاش خود را متوجه نابودی جسم و جان بشر کرد. خداوند بارها انسان را از دشمنی شیطان با خود خبر کرده و به وسیله ی کتاب آسمانی و پیامبران و امامان برگزیده اش، مردم را از حیله ها و مکرهای او آگاه کرده است. علاوه بر این، فرموده که اگر فریب شیطان را خوردند، از رحمت خدا نومید نشوند؛ فوری از اشتباهشان توبه کنند و بدانند که خدا آن ها را می بخشد.
👇
https://eitaa.com/Hossein_qoran
17.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📜 دعای عهد 🌕 تصویری با صدای فوق العاده استاد فرهمند
💠 امام صادق علیهالسلام :
هر كس چهل روز صبح اين دعای عهد را بخواند، از يـاوران قائم ما باشد و اگـر قبل از ظهور آن حـضـرت از دنــيا برود خدا او را از قــبـر بيرون آورده و جزو رجعتکنندگان در خدمت آن حضرت قرار میدهد.
اللهم عجل لولیک الفرج 🤲
👇
https://eitaa.com/Hossein_qoran
السلام علی الحسین علیه السلام
و علی علی ابن الحسین علیهمالسلام
و علی اولاد الحسین علیهمالسلام
و علی اصحاب الحسین علیهمالسلام
خدا را به حق این روزهای غمبار اسارت آلالله قسم میدهیم
با تعجیل در فرج آقا امام زمان عجلاللهتعالیفرجه الشریف ،قلب مقدس حضرت را آرام بفرماید.
#اللهمعجللولیکالفرج
#هذایومالجمعهوهویومکالمتوقعفیهظهورک
👇
https://eitaa.com/Hossein_qoran
سوره #قدر🌱
🖊 قرائت سوره مبارڪه "قـدر"
روزے ده مرتبه بعد از نماز صبح
موجب تاثیر زیادے در افزایش
#رزق و #روزی خواهد داشت.
📚گوهر شب چراغ ص ۱۵۶
👇
https://eitaa.com/Hossein_qoran
🔰 #شناسنامه_سوره #قدر
🔻سوره قدر : نود و هفتمین سوره
🔻ترتیب نزول : 25
🔻محل نزول : مکه مکرمه
🔻تعداد آیات : 5
🔻تعداد کلمات : 30
🔻تعداد حروف : 114
🔻تعداد لفظ . الله : 1
🔹معانی سوره:
قدر یعنی ارزش .
🔸ویژگی سوره :
شب قدر از مهمترین و مقدسترین و مبارکترین شبهاست و لذا توصیه های زیادی در خواندن مکرر این سوره شده است.
🔹موضوعات کلی سوره :
مساله مهم شب قدر :
– فضیلت و ثواب عبادت شب قدر
– الطاف و عنایات الهی
– شب قدر و برنامه ریزی سرنوشت یک ساله انسان
– شب سلام الهی بر بندگان
– حد پایان شب قدر.
🔸فضیلت قرائت این سوره :
– پیامبر اکرم (ص) : هرکس این سوره را بخواند ثواب کسی را برایش عطا میکنند که ماه رمضان را روزه گرفته و شب قدر را احیاء کرده است.
– حضرت علی (ع): هرکه پیش از طلوع آفتاب سوره های قدر و توحید را بخواند در آن روز به گناهی مبتلا نگردد هر چند که شیطان سعی کند.
– امام صادق (ع) : هرکه این سوره را بلند بخواند چنان باشد که شمشیر کشیده باشد و در راه خداوند جهاد کند . و اگر آهسته بخواند چنان باشد که در راه خداوند شهید شده باشد و در خون خود دست و پا زند . و هرکه ده بار بخواند خداوند هزار گناه از گناهان اورا محو نماید. و هرکه در نماز فریضه بخواند منادی از جانب حق تعالی او را ندا فرماید که : خداوند گناهان گذشته تورا آمرزید . عمل از سر گیر.
– منقول است که حضرت امام رضا(ع) هرگاه جامه ای نو میپوشیدند بر قدحی آب ده مرتبه سوره قدر و ده مرتبه سوره توحید و ده مرتبه سوره کافرون را بر ظرف میخواندند و بعد از آن، آن آب را بر جامه میپاشیدند و میفرمودند که : هرکه پیش از پوشیدن جامه چنین کند پیوسته در نعمت و فراخی باشد مادام که تاری از آن جامه باقی باشد.
💠 متن و ترجمه سوره قدر:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ ﴿١﴾
ما [قرآن را] در شب قدر نازل كرديم.
وَمَا أَدْرَاكَ مَا لَيْلَةُ الْقَدْرِ ﴿٢﴾
و از شب قدر، چه آگاهت كرد.
لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ ﴿٣﴾
شب قدر از هزار ماه ارجمندتر است.
تَنَزَّلُ الْمَلَائِكَةُ وَالرُّوحُ فِيهَا بِإِذْنِ رَبِّهِمْ مِنْ كُلِّ أَمْرٍ ﴿٤﴾
در آن [شب] فرشتگان، با روح، به فرمان پروردگارشان، براى هر كارى [كه مقرّر شده است] فرود آيند؛
سَلَامٌ هِيَ حَتَّىٰ مَطْلَعِ الْفَجْرِ ﴿٥﴾
[آن شب] تا دمِ صبح، صلح و سلام است.
👇
https://eitaa.com/Hossein_qoran
🔰 #شناخت_اجمالی سوره #قدر
🔻سوره قَدْر یا انا انزلنا نود و هفتمین سوره و از سورههای مکی قرآن است که در جزء ۳۰ جای دارد.
نام سوره قدر از آیات ابتدایی آن گرفته شده که به نزول قرآن در شب قدر و اهمیت آن شب اشاره دارد.
سوره قدر از عظمت، فضیلت و برکات شب قدر و نزول فرشتگان رحمت در این شب سخن میگوید.
👌شیعیان از محتوای این سوره، به ضرورت وجود امام معصوم(ع) در زمین تا روز قیامت استدلال میکنند.
✅ خواندن این سوره در نمازهای یومیه و برخی از نمازهای مستحب و نیز هزار بار خواندن آن در شبهای قدر در ماه رمضان سفارش شده است. در فضیلت این سوره منقول است: بهترین سورهاى که بعد از سوره فاتحه در نمازهاى فریضه خوانده میشود، سورۀ قدر و توحید است.
🔻محتوا :
محتوای کلی سوره قدر درباره نزول قرآن در شب قدر، بیان عظمت شب قدر (که از هزار ماه بالاتر است)، نزول فرشتگان رحمت و «روح» و رقم زدن سرنوشت انسانها و اشاره به برکات این شب است.
بنابر نظر مفسران خیریّت شب قدر از هزار ماه از نظر عبادت است زیرا غرض قرآن وتوجه ویژه او نزدیک ساختن مردمان به خداوند متعال است بر این اساس زنده نگه داشتن شب قدر با عبادت از عبادت در هزار ماه بهتر است.
🔻#شأن_نزول
درباره شأن نزول سوره قدر آمدهاست روزی پیامبر اسلام(ص) داستان مردی از بنی اسرائیل را برای اصحاب خود حکایت کرد که هزار ماه در راه خدا لباس رزم پوشیده بود. اصحاب از این داستان اظهار شگفتی کردند و پس از آن خداوند سوره قدر را نازل کرد که احیای شب قدر از هزار ماه پوشیدن لباس رزم در راه خدا برتر است.
🔻رابطه شب قدر با فاطمه زهرا(س) :
در برخی روایات شب قدر بر فاطمه (س) منطبق شدهاست و لیله را فاطمه و قدر را الله و لیلةالقدر را فاطمه (س) دانستهاند.
امام صادق(ع) در روایتی فرموده هرکس فاطمه را آنگونه که شایسته اوست بشناسد و به مقامش معرفت پیدا بکند حتماً شب قدر را درک میکند و فاطمه را فاطمه نامیدهاند چون مردم از معرفت او ناتوان هستند.
🔻استدلال به سوره قدر بر وجود امام زمان(عج)
در جوامع روایی شیعه، روایاتی از پیامبر اسلام(ص)، امام علی(ع) و امام باقر(ع) نفل شده که فرشتگان الهی در شب قدر بر والیان بعد از رسول خدا که علی (ع) و یازده تن از فرزندان او هستند، نازل میشوند و از شیعیان میخواهد با سوره قدر بر اثبات وجود و زنده بودن امام زمان(عج) استدلال کنند؛ 👈🏻چراکه نزول فرشتگان در شب قدر برای ابلاغ تقدیر سال آینده مختص به زمان پیامبر(ص) نیست و در تمام سالها جاری است؛
✅ بنابراین پس از پیامبر اسلام(ص)، فرشتگان بر جانشین آن حضرت، که امام معصوم و شبیهترین شخص به پیامبر است، نازل میشوند.[کلینی، الکافی، ۱۴۰۷ق، ج۱، ص۲۴۷-۲۵۲]
🚩 شیعیان از این آموزه که شب قدر همیشگی است و نزول فرشتگان در این شب، حتمی است و از طرفی، این نزول نیازمند نزولگاهی قابل است، به وجود حجت در تمام زمانها تا روز قیامت استدلال کردهاند.
[رضوانی، موعود شناسی و پاسخ به شبهات، ۱۳۸۴ش، ص۲۸۷-۲۸۸]
🔻معنای امر در سوره قدر :
علامه طباطبایی در باره «امر» در سوره قدر دو احتمال داده است یکی امر به معنای عالم امر در این صورت معنای آیه این است که فرشتگان و روح در شب قدر به اذن پروردگارشان نازل شدنشان را آغاز میکنند و هر امر الهى را صادر مى نمایند.در این احتمال حرف «مِن» براى ابتدا خواهد بود، و در عین حال سببیت را هم مى رساند. احتمال دوم این که منظور از امر حوادثی است که قرار است اتفاق بیفتد در این صورت منظور آیه این است که فرشتگان و روح در شب قدر برای تدبیر تمام امور و حوادثی که قرار است اتفاق بیفتد در این صورت حرف«مِن» در جمله مِنْ كُلِّ أَمْرٍ برای تعلیل است.
ابن عربی در تفسیرش «مِنْ كُلِّ أَمْرٍ» را معرفت وجود و هستی ، ذات و صفات، خواص، احکام، احوال، تدبیر و تسخیرِ تمام اشیاء دانسته است.
🔻نکات فقهی درباره سوره قدر
#وحدت_افق
برخی از فقها با استناد به آیه «انا انزلناه فی لیله القدر» بر این باورند که رویت هلال در یک منطقه برای دیگر نقاط جهان هم حجت است؛ چراکه شب قدر فقط یک شب است، شبی که سرنوشت انسانها در تمام نقاط جهان تعیین میشود و معلوم است نمیتوان گفت در یک جای جهان شب قدر است و در دیگر نقاط نیست؛
بنابراین شب قدر برای تمام جهان در یک شب واحد اتفاق میافتد.
البته در جواب این ادعا گفته شده این آیه فقط در مقام بیان نزول قرآن در شب قدر است و در آیه دلیلی بر متعدد یا یکی بودن شب قدر وجود ندارد.[قمی، مبانی منهاج الصالحین، ۱۴۲۶ق، ج۶، ص۲۳۱ ]
🔻آثار هنری
بسیاری از قاریان، زیباترین تلاوتهای خود را در این سوره اجرا کردهاند. این تلاوتها را میتوانید با لمس کلمه تلاوت ها بشنوید .
در عرصه هنرهای تجسمی نیز آثاری مرتبط با این سوره پدید آمده است.
👇
https://eitaa.com/Hossein_qoran