💠 یادداشت | بَرگِ اوَّل ْ
بسم الله
💠 حوزه علمیه کجا ایستاده است؟!
حوزه علمیه به عنوان نهاد امامت، همواره در طول تاریخ ارتباط وثیقی با مسائل فکری داشته و تلاش کرده است با انتقال معرفت و فکر موجبات هدایت فکری جامعه را فراهم کند.
امروزه با ظهور پدیده انقلاب اسلامی صحنه وسیع و افق بلندی پیش روی افکار اسلامی باز شده و در این کارزار و جنگ حقیقیِ فکری لزوم حضور حوزه و فکر او بیش از پیش در میدان جامعه احساس میشود به همین جهت است که طلبه باید آگاهی و بینشی گسترده داشته و از مسائل فکری روز باز نماند.
خاطر نشان می کنیم که مسئولیت حوزه در این عرصه اولاً تولید و تکثیر اندیشه های ایستا و #کلیشه ای نیست بلکه ماموریت اصلی او ایجاد بستری برای #پرورش و #زایش افکار نو و تکاملی در سطح نخبگان و جامعه است؛ در این صورت #صادرات_تفکر حوزه رونق گرفته و قسمتی از رسالت حوزه ایفا خواهد شد.
💠 فلسفه تشکیل "هویت" چیست؟!
گروه هویت با دغدغه بازخوانی هویت حوزه علمیه فعالیت خود را از سال ۱۴۰۰ آغاز کرده است؛ این گروه با توجه به آنکه #عقلانیت_شیعی و عنصر #آزاد_فکری را همواره مایه افتخار حوزه میدانسته در صدد آن است که چالش ها و مسائل فکریِ مبتلابه جامعه حوزوی و مذهبی را در پرتو اندیشه رهبر معظم انقلاب و نیازهای روز در معرض تضارب آرا نخبگان قرار داده و در محیطی که منطق، اخلاق و استدلال حاکم باشد عادت ثانوی نخبگان یعنی تضارب آرا و عقول را در قالب نشست های گفتگومحور احیا کند.
🔰 برگزاری هر نشست گفتگومحور، پشتوانه عمیق پژوهشی داشته و این پژوهش ها در قالب یادداشت های کوتاه در کانال یا جزوات و مقالات منتشر خواهد شد.
@Hoviat_howze
گزارش جلسه | بَرگِ نخُست ْ
بسمک الله
💠 در تاریخ سه شنبه ۲۷ مهر ۱۴۰۰ جلسه ای پژوهشی با حجت الاسلام و المسملین احمد قاری استاد حوزه علمیه و معاونت پژوهش حوزه علمیه امام رضا علیه السلام تنظیم شد؛
💠 گروه مطالعات پژوهشی هویت در این جلسه به معرفی اصولی که گروه بر آن شکل گرفته است پرداخته و مجموعه ای از دغدغه ها و مسائل حوزه عصر انقلاب را مطرح کرد.
پس از طرح این مسئله که پایه برنامه ریزی های گروه در جهت #تحول است، حجت الاسلام والمسلمین قاری مطالبی فرمودند:
💠 استاد قاری با بیان اینکه میتوان «تحول» حوزه علمیه را به عبارت #ضعف_زدایی و حرکت به سوی کمال ترجمه کرد، اشاره کردند که بسیاری از نزاع های پیش آمده در مقابل حرکت های تحولی ممکن است برآمده از کج فهمی از معنای تحول باشد و اگر هر جریان تحولی قصد تحول آفرینی دارد باید با تببین معنای «تحول» کار خود را آغاز کند.
در ادامه ایشان با بیان اینکه «ضعف زدایی» و «#قوت_افزایی» می تواند بهترین تفسیر از تحول حوزه علمیه باشد، ویژگی این تبیین را جلوگیری از اصطکاک های احتمالی دانستند!
💠 در واقع اگر افرادی در برابر این معنای از تحول مقاومت کنند، دچار #معصوم_انگاری مدیریت حوزه های علمیه در طول تاریخ هستند؛ در حالی که وجود سبک های گوناگون تعلیم و تربیتی مانند سامرایی و قم یا روش تعلیم فقاهت میرزا و آقاضیاء عراقی نشان دهنده این موضوع است که ضعف هایی در هرکدام از این مدیریت های تحصیلی وجود داشته است.
@Hoviat_howze