⭕️ ضرورت اتخاذ تدابیر لازم برای حفاظت از حوزویان و چند پیشنهاد
✍حجتالاسلام والمسلمین علی نصیری
در دو سال گذشته به ویژه در طی اغتشاشات اخیر میزان حمله به حوزویان چند برابر شده است.
فحاشیهای علنی
پرت کردن عمامه از سر
کشیدن لباس و به آتش کشیدن آن
ضرب و جرح شدید
سوء قصد منتهی به شهادت
شهادت طلبه شهید آرمان علی وردی، شهادت فاضل محترم سجاد شهرکی، مضروب ساختن شدید یک روحانی در کرج از جمله این حوادث در روزهای گذشته و امروز است.
از همه شگفتتر سکوت و گاه همراهی و همصدایی برخی از طبقات اجتماعی با هجوم کنندگان ناپاک است.
در این که چه عوامل و زمینه هایی کار را تا این حد از جرأت جسارت به روحانیت رسانده، فعلا جای بحث نیست.
بدون تردید مهمترین هدف هتاکان و حریم شکنان، شکسته شدن حرمت و حریم روحانیت و زدودن قبح اهانت به این طبقه خدوم است.
این روش شناخته شده در طول تاریخ برای دستیابی به اهداف شوم است.
آنچه از سوی مردم دیندار و نهادهای امنیتی کشور دنیال میشود، محکومیت این دست از رخدادها و دنبال کردن مسببان حادثه است. به عبارت روشن تر؛ هیچ اقدام و برنامه پیشگیرانه در این زمینه وجود ندارد و از آن سخنی به میان نمیآید.
این در حالی است که یک طلبه، فاضل و عالم حوزوی به خاطر تلبس به لباس روحانیت کالشمس فی رابعه النهار در مرائ و منظر عموم مردم قرار دارد؛ به گونهای که به راحتی تمام قابل شناسایی است.
حال باید پرسید: هر روز صدها و شاید هزارها نفر از اهالی حوزه به خاطر انجام امور اجتماعی، کار، تبلیغ، وعظ و خطابه و ... ناچار از حضور در محیط اجتماع و در کوچه و خیاباناند. اگر قرار باشد که برای جلوگیری از حریم و حرمت شکنی از حوزویان هیچ اقدام لازمی انجام نگیرد، چگونه میتوان از جان اهالی حوزه حفاظت کرد و در کنار آن مانع شکستن حریم و حرمت آنان شد؟!
به نظر میرسد که لازم است مدیریت حوزه با تشکیل کارگروه ویژه این موضوع را مورد بررسی قرار دهد.
برخی از پیشنهادها:
۱. روحانیان به تناسب نفوذ اجتماعی، میزان حضور در میان مردم و آسیب پذیری به محدوده ای از وسایل ایمنی و امنیتی مجهز شوند.
۲. به دستگاههای امنیتی و انتظامی نسبت به حفظ و حراست از امنیت اهالی حوزه توجیه لازم صورت گرفته و در مواقع اعلام خطر با سرعت اقدام لازم انجام گیرد.
۳. با توجه به اشراف اطلاعاتی دستگاههای امنیتی، زمانها و مکانهای ناامن پیشاپیش به حوزویان اعلام گردد تا از حضور در مواقع خطر اجتناب کنند.
۴. تشدید مجازات هتاکی، ضرب و جرح روحانیان. و...
پیداست که طرح این مساله و ارایه پیشنهادها، به معنای متمایز ساختن جامعه روحانیت از سایر اقشار جامعه نیست، بلکه در راستای خیرخواهی عموم دین داران جامعه است که از وضعیت ناهنجار کنونی و شکستن حریم و حرمت حوزویان به شدت نگراناند.
امید آن که ناپاکان و بدخواهان هرگز مجال لازم برای هتک حرمت روحانیت پیدا نکنند.
♨️«حوزویات» را به علاقهمندان معرفی کنید
🆔 @Howzaviat
حوزویات. عمامهبرداری در خیابان.pdf
113.2K
⭕️«عمامهبرداری» در خیابان؛ چگونه به اینجا رسیدیم و چه باید کرد؟
✍️حجتالاسلام دکتر محمد مطهری
✂️برشی از یادداشت:
امروز به جایی رسیدهایم که اگر کسی از نظریه شهید مطهری در لزوم استقلال حوزه و روحانیت دفاع کند «سکولار» خوانده شده و عامدانه و رذیلانه مخالف رهبری قلمداد میشود و به جای «جذب حداکثری» با ناجوانمردی مشمول «لجنمالی حداکثری» میشود. عمامهپرانان واقعی همین کسانی هستند که با تفکر امنیتی، رسالت روحانیت را تملقگویی از نظام دانسته و با این بدعت، حیثیث روحانیت را به هوا میپرانند، نه آن جوان غافلی که گستاخانه عمامه سفید و سیاه را میرباید.
یک راهکار فوری و غیرامنیتی برای کاهش پدیده عمامهبرداری، گفتگوی رسانه ملی با برخی روحانیونی است که به دلیل مواضع سیاسی از کرسی تدریس یا تبلیغ محروم شده و یا از محل کار اخراج شدهاند. البته گاهی از محکومیت به حبس و شلاق نیز بینصیب نبودهاند (یکی از این افراد اخیرا در یادداشتی خطاب به «عمامهپرانان»، از سرگذشت خود گفته است).
طلبهای که تنها در خیابان راه میرود معمولا نه اهل قدرت است و نه ثروت، و چه بسا هزینه اسنپ هم ندارد. تنها جرمش این است که ترجیح داده به جای تحصیل مکانیک، جامعهشناسی یا هنر در دانشگاه، از طریق فراگیری علوم اسلامی به جامعه خدمت کند. بیشک او به ویژه در این ایام، مصداق «وَ أُوذُوا فی سَبيلی» است که خداوند با چنان لحن لطیفی آنان را در آیه ۱۹۵ سوره آلعمران مورد خطاب قرار داده است.
♨️«حوزویات» را به علاقهمندان معرفی کنید
🆔 @Howzaviat
🔺مراسم تشییع پیکر مرحوم علامه طباطبایی در تاریخ ۲۴ آبان ۱۳۶۰ (مصادف با ۱۸ محرم ۱۴۰۲ قمری)
و اقامه نماز بر پیکر علامه توسط مرحوم آیتالله سیدمحمدرضا گلپایگانی در حرم حضرت معصومه (س)
♨️«حوزویات» را به علاقهمندان معرفی کنید
🆔 @Howzaviat
Talqin_AlmizanMedia.mp3
8.48M
📻 پادکست:
«إسمَع، إفْهَم، یا محمدحسین!»
🎙️صدایی که میشنوید مربوط است به خاکسپاری، تلقین، نماز میت و... علامه طباطبایی‹ره›
۲۴ آبان، ویژهٔ بزرگداشت علامهطباطبایی
کمانچه: حسام اینانلو
تنظیم: علی یحییپور
رسانه المیزان
♨️«حوزویات» را به علاقهمندان معرفی کنید
🆔 @Howzaviat
42.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 چند برش از علامه طباطبایی
به روایت منصوره روزبه (همسر)
🔺علامه بعد از فوت همسر اولشان با سرکارخانم روزبه ازدواج کردند و چهارده سال و نیم آخر عمرشان را با ایشان زیستند.
🔺علامه طباطبایی هنگام نوشتن المیزان، نقطه نمیگذاشت تا در نوشتن هر صفحه، یکیدو دقیقه زمان صرفهجویی شود، اما برای نجات یک بچهگربه از چاه، چند ساعت زمان و هزینۀ نهچندان کمی برای بنّا صرف میکند.
♨️«حوزویات» را به علاقهمندان معرفی کنید
🆔 @Howzaviat
⭕️چرا سخن نمیگویم!
اخیرا پایگاه خبری جماران جهت انجام گفتوگو با استاد سید مصطفی محقق داماد پرسشهایی را در خصوص حوادث جاری در کشور ارسال کرد. اما وی در پاسخ به این سوالات مطلبی را برای جماران ارسال کرد که متن آن در پی میآید:
ما آزمودهایم در این شهر بخت خویش
باید برون کشید از این ورطه رخت خویش
واقعیت این است که بنده چون در مواقعی بیانیههایی میدهم و به آن توجه نمیشود، جز اینکه عدهای زبان دریده و یا کودکان ناشسته لب از شیر به میدان میآیند و شروع به انتقاد میکنند، بهرهای دیگر نصیبم نشده است؛ مانند بیانیهی علمی که اخیرا دادم، پیشنهاد به شناخت درست از امر معروف و نهی از منکر و بازخوانی آن را دادم و دیدیم افرادی که خود را به عنوان تحصیل کرده در قم معرفی میکنند به من هجمه بردند. که البته دروغ میگویند، تحصیل نکردهاند؛ چون فرد تحصیل کرده به این صورت بیادبانه حرف نمی زند.
مرحوم پدرم آیت الله محقق داماد میفرمودند، اگر انسان مقام ثبوت را تقویت و مقام علمی پیدا کند مقام اثبات ایجاد میشود.
هیچوقت از قلم یک فرد تحصیل کرده جملات بیادبانه بیرون نمیآید؛ شما دیدید که در پاسخ به اعلامیه و اطلاعیه من که کاملا خیرخواهانه بود چه افرادی بیادبی و توهین کردند، لذا من این تجربه را دارم و ترجیح میدهم حرفی نزنم.
افرادی هستند که با توهین و فحش پست میگیرند و مهمترین پلهی نردبان ترقی آنها توهین به دیگران است.
به نظرم علت آن «عدم تربیت» است.
قبلا حوزه علمیه قم تربیتی بود. افرادی که در حوزه سابقه دارند باید تربیت داشته باشند؛ اما اینها نه تنها من، بلکه به حسن آقای خمینی و افراد سابقه دار چون مرحوم آیت الله العظمی صافی گلپایگانی هم حمله کردند. مگر ایشان در ملاقات با رییس مجلس فعلی چه گفته بودند؟! فرموده بودند، «ما باید با دنیا ارتباط داشته باشیم». این یک حرف منطقی است، اما عدهای کودکان ناشسته لب از شیر به ایشان توهین کردند.
هرگز در تاریخ نمیتوان کسی را بخشید که به آیت الله العظمی صافی گلپایگانی جرأت توهین داشته باشد و بعد هم در موسسات مهمی که با بودجه این مملکت اداره میشود، پست بگیرد.
از شما به خاطر این محاذیری که دارم و از اینکه از امتثال اوامرتان معذورم و آمادگی پاسخ به سوالات بعدی شما را ندارم، جدا عذر خواهی میکنم.
♨️«حوزویات» را به علاقهمندان معرفی کنید
🆔 @Howzaviat
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
✍️ بیانیه هزار و ۱۳۸ نفر از اساتید و پژوهشگران حوزه علمیه قم درباره حوادث اخیر
🔹 ۱۱۳۸ نفر از اساتید و پژوهشگران حوزه علمیه قم در حمایت و بیعت با مقام معظم رهبری، محکومیت اغتشاشات اخیر و تقاضای برخورد سریع و قاطعانه با اخلالگران امنیت ملت ایران توسط قوه قضائیه بیانیه ای صادر کرده و تاکید نمودند در چنین شرائطی سکوت در برابر توطئههای دشمن و کجرویهای غافلان به هیچ وجه پذیرفتنی نیست.
متن کامل بیانیه +اسامی👇
https://hawzahnews.com/xbYXj
@HawzahNews | خبرگزاریحوزه
حوزویات
✍️ بیانیه هزار و ۱۳۸ نفر از اساتید و پژوهشگران حوزه علمیه قم درباره حوادث اخیر 🔹 ۱۱۳۸ نفر از اساتید
⭕️خطر افول اخلاق در حوزه
🔺به بهانه انتشار بيانيه اساتيد و پژوهشگران حوزه درباره حوادث اخير
✍️ حجتالاسلام والمسلمین سیدجواد ورعی
با اينکه يکی از ابعاد اصلی انقلاب اسلامی ايران، فرهنگی بود و ارتقاء فرهنگ و اخلاق عمومی از اهداف اصلی آن بود، اما با کمال تأسف روز به روز در اين زمينه تنزل کردهايم. زمامداران جامعه و نهادهای مرجع مثل حوزه و دانشگاه بيش از ديگران در اين زمينه مسئولند.
واقعيت اين است که طيفی از قشر مذهبی و انقلابی بر اين باورند که برای حفظ نظام سياسی هر کارد، هر چند گناه و ناروا، مباح و حتی واجب است. از اين رو موازين اخلاقی و احکام شرعی را زير پا میگذارند. طرفه آنکه خود را هم انقلابی میدانند درحالی که با اين روش به انقلاب اسلامی و نظام برآمده از آن لطمه میزنند. انقلاب اسلامی، برای جايگزين کردن "ارزشها" بجای "ضدارزشها" بود.
خداوند شهيد مظلوم آيتالله بهشتی را رحمت کند که معتقد بود "يکی از مصيبتهای زمان ما اين است که اشخاص دارند، کم کم جانشين ارزشها میشوند. اين خطرناک است، انقلاب ما انقلاب ارزشهاست. اعرف الحق تعرف اهله، تعليم اسلام و مولا اين است." و پيوسته بر اين مطلب تأکيد داشت که "با نردبان گناه نمیتوان به بام سعادت رسيد."
از حوزه و روحانيت که مسئوليت تعليم معارف دين، اخلاق و احکام را به مردم دارد، در اين زمينه انتظار بيشتری است.
يکی از علل و عوامل وضعيت ناگوار اخلاق در جامعه، "افول اخلاق" در ميان حوزه و روحانيت است که اثرش را در جامعه بجا گذاشته است.
اينکه جماعتي در حوزه به بهانه انقلابي بودن، به راحتی غيرهمفکران خود را به ضديت با انقلاب، جمهوری اسلامی و ولايت فقيه، و دارای تفکر سکولاريستی و مانند آن متهم کنند، يا به بهانه دفاع از نظام بيانيه صادر کرده و به لطايف الحيل و حتی بدون اجازه، نام اساتيد را در شمار امضا کنندگان درج نمايند تا آمار را افزايش دهند، و... نشانه افول اخلاق است، در حالی که انقلابیها به منظور جلب و جذب ديگران بايد بيش از ديگران به اخلاق پای بند باشند.
نويسنده به جد باور دارد يکي از عوامل ريزش نيروهای انقلاب، "بیاخلاقی"، "خود حق پنداری" و "تحميل رأی خود بر ديگران" ازسوی مدعيان انقلابيگری است و تنها راه جبران، بازگشت به ارزشها و پايبندی به موازين اخلاقی است.
♨️«حوزویات» را به علاقهمندان معرفی کنید
🆔 @Howzaviat
⭕️ احیاء موقوفات مدارس تخریب شده، درخواست اعضای شورای عالی از مدیر جدید حوزه علمیه خراسان
🔻اعضای شورای عالی حوزه علمیه خراسان در آخرین جلسه این شورا، از مدیر حوزه علمیه خواستند نسبت به احیاء موقوفات مدارس تخریب شده حوزه علمیه خراسان اقدام کند.
طی بررسی صورت گرفته مشخص شده است، در حوزه علمیه خراسان قريب به ۲٠ هزار رقبه وقفی وجود دارد که این موارد یا به صورت عمومی و یا اختصاصی برای طلاب و اساتید حوزه علمیه خراسان وقف شده است که این رقم چشمگیر نشان از اهمیت و جایگاه حوزه علمیه در نظر واقفین دارد.
دفتر موقوفات و امور حقوقی وقف حوزه خراسان بخشی از اطلاعات قريب به بيست هزار رقبه وقفی این حوزه را جمع آوری کرده که طی بررسیها مشخص شده تعدادی از مدارس علميه در طرح توسعه حرم مطهر به كلی تخريب شده و تاكنون جايگزين مناسبی برای آنها در نظر گرفته نشده است.
قابل ذکر است، دفتر موقوفات حوزه خراسان در اواخر سال ۱۳۹۵ با تصویب شورای عالی و ابلاغ مدیر وقت حوزه تأسیس شده است و كاربردها و عرصههای مختلف وقف برای حوزه علميه خراسان دیده شده است:
1- وقف در عرصه آموزش و پژوهش و تاسیس مدارس علمیه
2- وقف در عرصه خانواده و مسكن طلاب و اساتید
3- وقف در عرصه مسائل پزشكی و درمانی طلاب
4- وقف در عرصه ازدواج و تشكیل خانواده طلاب
5- وقف در عرصههای ورزشی طلاب
6- وقف در عرصه فناوری اطلاعات و ضرورت ارتقاء تواناییهای طلاب
7- وقف در عرصه ایجاد مجتمعهای علمی آموزشی، فرهنگی تبلیغی
🔺منتظر یک گزارش اختصاصی داغ در این باره از «حوزویات» باشید.
♨️«حوزویات» را به علاقهمندان معرفی کنید
🆔 @Howzaviat
⭕️خطر فقدان عالمان و مجتهدان تاثیر گذار جدی است!
🔻حوزه برای آینده برنامه روشن و هدفمندی ندارد!
✍️حجتالاسلام والمسلمین علی نصیری
به لطف الهی افزون بر دهه شصت که به شهرها و مناطق کشور به عنوان مبلغ سنتی سفر داشتم، از دهه هفتاد تا کنون بهعنوان مدرس کارگاههای علمی و سخنران حوزه و دانشگاه به عموم مناطق کشور حضور یافتم.
آنچه که بیش از هر چیز دیگر ذهن این ناچیز را آزار داده، کاسته شدن و آب رفتن اندک اندک عالمان ربانی و چهرههای معنوی تاثیر گذار در شهرها و مناطق مختلف است؛ به گونهای که گویا همه آن چهرههای تابناک علمی و معنوی که رخ به خاک کشیده اند، هیچ جایگزینی از خود به جای نگذاشتند!
وقتی حوزه پر ریشه و تاریخی تهران به عنوان پایتخت کشور اسلامی و شیعی دچار این آسیب جدی باشد، از فلان شهر در گوشه و کنار کشور چه انتظاری میتوان داشت!
فقدان عالمان عامل و الهی به معنای وارفتگی سنگرهای دینی و اخلاقی و بی رمق شدن دین و معنویت در سراسر کشور است.
خاطرم هست چند سال قبل در حوزه علمیه ایلام برای ضرورت وجود عالم در هر شهر چنین گفتم:
در هر شهر نیروگاه یا پست برق، انبار نفت و مواد سوختی، انبار غله و گندم و سد یا مخازن آب شرب پیش بینی شده است؛ زیرا همه مردم برای استمرار حیات این جهانی به آب، برق، گاز، نفت و گندم و ... نیاز دارند.
اگر برای حیات مادی گریزی از وجود این مخازن و امکانات نیست، آیا حیات معنوی یک شهر و منطقه را میتوان بدون وجود بارانداز و مخازن معنوی استمرار بخشید؟!
عالمان الهی و ربانی در عالم معنا و باطن بهمثابه همان مخازن آب شرب و غله گندماند که آب و غذای معنوی مردم هر شهر را تامین میکنند.
واقعا پاسخ به این پرسش که چرا حوزههای علمیه با گذار بیش از چهار دهه نتوانستند عالمان و فقیهان تاثیرگذار تحویل جامعه دهند، بسیار دشوار است.
بهرغم اذعان به همه تلاشها و تکاپوها و تقدیر از همه آنها، باید اذعان کرد که حوزه در این عرصه کارنامه بسیار تلخ و تاسف آوری دارد.
به نظر میرسد که حوزه برای آینده نیز برنامه روشن و هدفمندی ندارد.
به مدیریت کنونی حوزه علمیه حضرت آقای اعرافی و همکاران ایشان (زید توفیقاتهم) امیدها بسته شده است.
در حال حاضر کسی در حد و قواره ایشان تجربه مدیریت حوزه و آشنایی با مقتضیات داخل و خارج کشور را ندارد و اگر قرار باشد ایشان در رساندن حوزه به اهداف بلند آن توفیق نیابد که مع الاسف نشانه آشکاری از ابن امر مشهود نیست، گمان ندارم فاضلی دیگر از عهده این شبه معجزه برآید!
فقط مایلم طلاب و فضلای جوان حوزه را مخاطب خود سازم و بگویم:
عزیزان!
بزرگان و چهرههای نام آور حوزه در دههها و سدههای گذشته لزوما با برنامه ریزی مدیران حوزه به قلههای کمالات علمی و معنوی راه نیافتند و این چنین چراغ راه مردم نشدند، بلکه همت بلند شخصی، مسئولیت شناسی و عشق به خدمت به ولی عصر (ع) به عنوان صاحب اصلی حوزهها آنان را آن چنان بیتاب و بیخواب ساخت و شمع وار سوختند تا جهانی را نور و فروغ دهند.
چرا ما و شما چنین نباشیم؟!
آیا اهل بیت (ع) نفرمودند که به داد یتیمان معنوی ما برسید و چون برج و بارو حصن و حصار دین و اخلاق مردم باشید؟!
منتظر چه هستید؟!
ما خواجه مهربان و متضلعی داریم که بهتر از ما میداند که چه میکنیم:
تو بندگی چو گدایان به شرط مزد مکن
که خواجه خود شیوه بنده پروری داند!
♨️«حوزویات» را به علاقهمندان معرفی کنید
🆔 @Howzaviat
⭕️ «گذرِ خان» رومانی که به درون حوزۀ علمیۀ قم، محافل و جلسات روحانیون سرک میکشد!
🔺حجتالاسلام سید محمدعلی ابطحی نوشت: اولین رمانم که مجوز نگرفت. گذرخان دومین رمانم هست که بالاخره از سوی نشر ققنوس منتشر شد.
با موضوعی متفاوت و تا حدودی جیز!
شاید در ادبیات جهان داستانهای زیادی دربارۀ شخصیتهای دینی و مذهبی و زندگی خصوصیشان نوشته شده باشد، اما در ایران کمتر این اتفاق افتاده. گذرِ خان برای اولینبار به درون حوزۀ علمیۀ قم و نیز محافل و جلسات روحانیون سرک میکشد.
رمان داستان پسری را روایت میکند که پدر روضهخوان نابینایی دارد و بنابراین ناچار است همهجا او را همراهی کند، از روضههای زنانه و مردانه گرفته تا مجالس و محافل مراجع تقلید.
گذرِ خان نام محلهای نام آشنا در قم است که بسیاری از اتفاقات این داستان در آنجا به وقوع میپیوندد.
برای خرید کتاب به این آدرس مراجعه کنید: https://qoqnoos.ir/Fa/گذر-خان
♨️«حوزویات» را به علاقهمندان معرفی کنید
🆔 @Howzaviat