معاد جسمانی.mp3
9.48M
👓 نقد مهم استاد کرمانشاهانی به استاد شهیدی
❗️ فرق نص و ظاهر و نقش برهان در قرینیت جملات
🔹بحث مهم قوه و فعل و اثر آن در معاد
⛔️ بحث تخصصی است و برای عموم شاید مفید فایده نباشد
@HozeTwit
هماهنگی_معاد_صدرایی_با_معاد_قرآنی.pdf
586.8K
👓 مطالب مفصل استاد وکیلی در توضیح نظر ملاصدرا
🔹 معاد صدرایی با معاد قرآنی تفاوتی ندارد
@HozeTwit
👓 بحث معاد استاد شهیدی و #اذعان به لزوم مطالعه فلسفه
🔹 نکته مهمی که در بحث اخیر به وضوح دیده میشود این است که هر دو طرف بحث یعنی هم استاد شهیدی هم اساتید حکمت، روی یک بحث فلسفی مشغول رد و اثبات هستند و این امر مبارکی است؛
❗️چون همانطور که بدیهی است ما تصدیق بلاتصور نداریم، پس بدیهی است بدون ورود به بحث فلسفه نمیتوانیم بفهمیم #ماده و احکام ماده و #جسم و احکام آن چیست و ما چطور معاد جسمانی خواهیم داشت؟!
چون از نظر ادیان ما در آخرت #دائمی خواهیم بود و اگر ندانیم احکام ماده و غیرماده چیست چطور این دوام قابل توضیح است؟!
🔹 همانطور که بدون بررسی ایات و روایات، و بدون بررسی مسائل #اصول، نمیتوان بحث اصولی کرد، نمیتوان بدون بحث دقیق حکمت، نقد حکمت را در دستور کار قرار داد.
بحثاخیر استاد شهیدی فارغ از رد یا تایید آن، بار دیگر ضرورت مطالعه فلسفه را بر همگان واضح ساخت🌸
@HozeTwit
5.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
👓 نوشابهای با طعم خون..!
⭕️ پرفورمنس اعتراضی فعالان نروژی علیه جنایات رژیمصهیونیستی و مشارکت شرکت کوکاکولا در پشتیبانی همه جانبه از جنایات رژیمصهیونیستی، آزادیخواهان خواستار تحریم شرکت کوکاکولا شدند...
🔺️ هنوز مسئولان و موثران #مشهد اقدام درخوری برای بیرون انداختناین شرکت انجام ندادند!
در زمان شهید رئیسی نیز اقدام خاصی صورت نگرفت
به طوری که بعضی خناسان و تهمتزنندگان از ارتباطات مالی گسترده این شرکت کثیف سخن میگویند!
@HozeTwit
👓 ما ادعای خاصی نداریم ولی اقل فهممون اینه وقتی یک همایش #بین_المللی برگزار میشه و از مهمانان خارجی با کلی #هزینه دعوت میشه تشریف بیاورند تا رئیسجمهور مواضع ایران در زمینه خانواده را برایشان تشریح کند، اگر رئیسجمهور احساساتی شود و حرف نزند و عملا همایش به هم بخورد، #تضییع_بیت_المال صورت گرفته است!
❌ احساساتی شدن در مراسم عروسی و... اشکالی ندارد ولی احساساتی شدن با دعوت مدعوین خارجی وهن کشور بزرگ و قدرتمند ایران است!
⛔️ بماند که ازدواج نکردن پس از همسر اول حتی اگر ضدارزش نباشد، قطعا #ارزش نیست!
@HozeTwit
حوزه توییت (توییتر طلاب)🇵🇸
👓 خلاصه بحث اخیری که مطرح کردید و داغ دل خیلی از طلبههاست اینه: طلبه باید به وظیفش عمل کنه و برای خ
👓 ظاهرا بیگاری کشیدن یه عده روند هست و مخصوص بعضی طلاب نیست😔
@HozeTwit
حوزه توییت (توییتر طلاب)🇵🇸
👓 ما ادعای خاصی نداریم ولی اقل فهممون اینه وقتی یک همایش #بین_المللی برگزار میشه و از مهمانان خارجی
👓 شنیدم برخی خانواده های موفق با پنج فرزند قد و نیم قد از ساعتها قبل در این جلسه حاضر بوده اند، تا با یه بغض رئیس جمهور، جلسه به هم بخوره
🧐🧐🧐
حق الناس را هم به تضییع بیت المال اضافه کنید
@HozeTwit
هدایت شده از مناهج 🇵🇸🇮🇷
6.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌀 تقدیم جایزه فارابی به استاد شمس
✅ جایزه بین المللی #فارابی هر سال در حضور رؤسای جمهور به اندیشمندان حوزه علوم انسانی در رشتههای مختلف اهدا میشود و به همراه جایزه خوارزمی (فنی و مهندسی) جزء اصلیترین جوایز علمی کشور میباشد.
✅ امسال استاد قدیرعلی شمس از اساتید شناخته شده حوزه و از مدرسین خارج فقه معاصر که از مؤثرین بزرگوار و اخلاقی دفتر فقه معاصر نیز میباشند برگزیده این جایزه شدند. ایشان اینجایزه را برای کتاب فاخر #فقه_الاخلاق کسب نمودند.
✅ کتاب فقه الاخلاق در سه جلد توسط دفتر فقه معاصر به چاپ رسیده است، و در بسیاری از مسائل علم اخلاق به روشی اجتهادی به نقد بررسی پرداخته است.
📲 نگرشها و دغدغههای حوزه و روحانیت👇🏻
http://eitaa.com/joinchat/3159949328Ce4657829f7
هدایت شده از طلبه دهه شصتی
واقعیت این است که:
وقتی #رئیسی_عزیز شهید شد با خودش برق و گاز و انرژی رو نبرد!
تنها چیزی که از دست رفت #مدیریت یک مدیر توانمد و دلسوز بود!!!
حالا هم چیزی از اوضاع میدانی عوض نشده!
فقط چند مدیر عوض شدند که اگر یک مدیر توانمند انتخاب شده بود، هیچ وقت در زمستان #قطعی_برق نداشتیم!!
🌹با ما همراه شو...
✍️ #طلبه_دهه_شصتی|@talabeh60
👓 درباره بحث لزوم خواندن فلسفه اگر موافقید بحث را ادامه بدهیم😁
اگر هم نیستید که خب ادامه نمیدهیم😎
@HozeTwit
👓 استفاده متعدد آیتالله وحید خراسانی (حفظهالله) از فلسفه در دروس اصول
🔹 بسیاری از اصولیون مشهور نظیر میرزای نایینی، آیتالله خویی و آیتالله وحید خراسانی از مباحث فلسفی در بحثهای اصولی استفاده میکنند و حتی اگر بخواهند مطلب را قبول نکنند، باید از نظر فلسفی رد و نقض و ابرام نمایند.
به طور مثال حضرت ایتالله وحید در بحثهایی نظیر معنای حرفی، اجتماع امر و نهی و سایر بحثهای اصولی، از فلسفه بحث میکنند:
🔹 به طور مثال در بحث معنای حرفی هنگامی که نظر محقق اصفهانی را نقل میکنند میفرمایند:
والوجه الذی ذکره المحقق الاصفهانی...ان الامور الواقعیه منها الجوهر و منها العرض، والجوهر غیرمحتاج فی وجوده الی العرض و ان کان غیرمنفک عنه!...
مشخص است بحث امور واقعی و تفاوتشان با امور اعتباری، تفاوت جوهر و عرض یک بحث کاملا فلسفی است!
🔹 یا مثلا در بحث مهم اجتماع امر ونهی در مقدمه چهارم بحث صددرصد فلسفی لکل موجود بوجود واحد ماهیه واحده! مطرح میشود و حتی بحث از تفاوت اصاله الوجود و اصاله الماهیه را نیز مطرح میکنند!
🔹 اصولیون دیگر نیز به فراخور بحثهای مختلف از قواعد صددرصد فلسفی نظیر قاعده الواحد، بحث کلی طبیعی و تفاوت نظر با کلی رجل همدانی! و بحثهای دیگر جا به جای اصول مطرح میکنند.
✅ پس وقتی ایات و روایات بدون اصول قابل فهم نیست (که نیست) موارد متعددی از اصول هم بدون بحثهای دقیق فلسفی قابل فهم نیست!
این تازه در موارد روایات فقهی و احکام فرعی است و اهمیت فلسفه در آیات و روایات معادی و توحیدی بسیار بسیار بیشتر احساس میشود تا جایی که برخی روایات اهل بیت و آیات قرآن بدون فهم فلسفی فهمیده نمیشود:
و کل ظاهر غیره باطن!
و کل باطن غیره، غیر ظاهر! (خ۶۵ نهجالبلاغه)
@HozeTwit
👓 اگر کسی فلسفه نخواند قرآننمیفهمد؟!!
استاد حسن رمضانی (حفظهالله)
🔹 خواندن فلسفه و عرفان نوعی ریاضت است که هاضمه فکری و معرفتی انسان را تقویت میکند تا بتواند آنچه را که قرآن یا روایات بیان میکند به بهترین وجه ممکن بفهمد.
❌ البته لازمه این سخن آن نیست که بگوییم کسانی که فلسفه یا عرفان نخواندهاند قرآن یا روایات را نمیفهمند؛
چون که فهم خود #درجاتی دارد.
🔹 مثلا از امام صادق علیه السلام روایت است: «العقل ما عبد به الرحمان و اکتسب به الجنان» این فرموده را یاران با معرفت امام شنیدند و فهمیدند، انسان معمولی هم شنید و فهمید و ما و شما هم شنیدیم و فهمیدیم و همه یک سهم عمومی در فهمیدن آن داشته و داریم؛
🔹 اما اگر با توجه به مباحث منطقی و فلسفی کسی بگوید: این تعریفی که امام صادق علیه السلام از عقل ارایه کرده تعریفی رسمی است نه ماهوی، در اینجا ایشان، ماهیت عقل را معرفی نکرده بلکه خاصیت عقل را بیان فرموده است؛ آیا عرب بدوی و فرد معمولی میتواند این گفته را بفهمد؟ یقینا نه! فقط کسی که با مباحث منطقی و فلسفی آشناست میفهمد که تعریف ایشان تعریف ماهوی نیست بلکه تعریف بالخاصیه است. پس فقط از طریق یک تخصص، بدون آنکه بر روایت چیزی تحمیل کنیم، میتوانیم آن مطلب را درک کرده و بفهمیم.
هر چه انسان در عقلیات و منطقیات یا در عرفانیات و ذوقیات، تدرّب بیشتری داشته باشد از روایات وآیات بهره بیشتری میبرد.
💎 مثلا اگر یک پیام بهداشتی در قرآن یا روایات وجود داشته باشد، آیا یک متخصص در علم پزشکی آن را بهتر درک میکند یا یک آدم معمولی؟ مطمئنا کسی که پزشکی و طب میداند آن را بهتر درک میکند؛ البته نمیگوییم زمانی که فن پزشکی نباشد مردم چیزی نمیفهمند، یقینا میفهمند، ولی فهمی عادی و معمولی خواهند داشت. هچنین در قرآن و روایات پیامهای اقتصادی زیاد است، آیا کسی که در فن اقتصاد کار کرده و زحمت کشیده آن پیامها را بهتر درک میکند یا کسی که سر رشتهای در این علم ندارد؟ یقینا کسی که در اقتصاد کار کرده آن پیامها را بهتر درک میکند.
🔹 در بقیه علوم و سایر تخصصها هم همینطور است، در جامعه شناسی، زمین شناسی، کیهان شناسی و غیره کسی که تخصص مربوطه را فارغ از آیات و روایات دنبال کرده باشد بعد وقتی که آیات و روایات را از انبیا و اولیای دین میشنود، یقینا او آنها را بهتر می فهمد و بهتر میپذیرد تا کسی که اصلا این زمینهها در او نیست.
برای مثال خطاب به شخص ادیب عرض میکنم وقتی که شما به عنوان یک ادیب به قرآن مراجعه میکنید آیا فصاحت و بلاغت قرآن را بهتر درک میکنید یا کسی که تخصص جنابعالی را ندارد؟ یقینا شما آن را بهتر درک خواهید کرد. آیا شما در این فهم برتر چیزی را بر قرآن تحمیل میکنید؟ مسلما نه! بلکه بر اساس فهم برتر، بهتر آن را می پذیرید. همین امر را برای تخصصهای فلسفی، عرفانی ، منطقی، طبی، روانشناسی، جامعه شناسی و .. در نظر بگیرید.
@HozeTwit