حقوق افراد دارای معلولیت و اهلیت قانونی و ذهنی
کمیته بین المللی حقوق افراد دارای معلولیت در بند ۱۳ نظریه تفسیری شماره ۱، با تمایز نهادن میان دو مفهوم اهلیت قانونی و اهلیت ذهنی بیان می کند که مورد اول به معنای مشارکت معنادار در جامعه است و حقی ذاتی است؛ ولی مورد دوم به مهارتهای تصمیم گیری یک فرد اشاره دارد که به طور طبیعی از فردی به فرد دیگر و از یک معلول به دیگری، متفاوت بوده و متاثر از عوامل محیطی و اجتماعی و ... است و نمی تواند دلیلی مشروع برای انکار اهلیت قانونی (اعم از مقام حقوقی فرد و نمایندگی حقوقی) قرار گیرد و در غیر اینصورت در تنافی با ماده ۱۲ کنوانسیون خواهد بود.
مفهوم اهلیت قانونی نیز مشتمل بر دو عنصر جایگاه قانونی برای داشتن حقوق و داشتن شخصیت حقوقی در برابر قانون است مانند داشتن شناسنامه و نیز عنصر نمایندگی قانونی برای اقدام در مورد آن حقوق و به رسمیت شناختن آن اقدامات توسط قانون است. براساس گزارش کمیته در بند ۱۴ نظریه سابق غالبا این عنصر دوم است که انکار می شود و در مورد افراد دارای معلولیت کاهش یافته است. به عنوان نمونه قانون به معلول اجازه ملکیت ملک را می دهد ولی ممکن است همیشه به اقدامات انجام شده توسط وی در زمینه خرید و فروش ملک احترام نگذارد.
تصویر بالا نیز مربوط به سید اسماعیل نصراللهی دانشآموز معلولی است که در آزمون سراسری امسال رتبه ۲۵ گروه علوم انسانی را کسب نموده است.
#حقوق_معلولان
#اهلیت_قانونی_معلولان
#اهلیت_ذهنی_معلولان
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یک بام و دو هوا در حقوق بشر
در این فیلم پر بازدید می بینید که یکی از پزشکان بیمارستان، کودک غزه ای را که از ترس میلرزد، در آغوش می گیرد و سعی می کند او را آرام کند.
آنچه در حقوق بشر و حقوق بین الملل بشردوستانه تاکنون مورد بحث و حمایت قرار گرفته، حمایت از کودکان در برابر نمایش خشونت در رسانه ها و یا منع کشتار کودکان در جنگ و یا مقوله کودک سربازی است اما استبقای کودکانی که کشته نشده ولی روزها و شبها در پیش چشمان خود، کشته شدن عزیزان و انسانهای بسیاری را می بینند، آیا توانسته حمایت حقوق بشری و حقوق بشردوستانه را به خود جلب نماید؟!
یعنی چیزی به نام حق بر سلامت و بهداشت روان در خلال مخاصمات مسلحانه و حق ایشان بر ندیدن خشونت؛ آن هم برای کودکانی که بیشترین خطر ابتلا به استرس پس از ضربه PTSD (ترومای روانی) را خواهند داشت.
و اما آیا می توان از کشورهایی که حامی جنگ اسرائیل هستند، خواست تا همان طور که در فیلمهای داخلی خود به رده بندی سنی فیلمها پرداخته و با رتبه بندی فیلمها براساس R و ۱۳- PG و رتبه ۱۷-NC، کودکان را از دیدن خشونت در رسانه ها محافظت میکنند، کودکان فلسطینی را نیز از دیدن صحنه های تکراری خشونت بی امان و کشته شدن عزیزانشان حمایت کنند؟!
#حقوق_کودک
#حق_سلامت_روان_کودک
#جنگ_فلسطین
#رده_بندی_سنی_فیلمها
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
پیشنهاد و معرفی کتاب
⭕️کتابی خواندنی و استدلالی درباره فلسطین مظلوم بویژه برای پژوهشگران
📚فلسطین و حقوق بین الملل
نویسنده: هنری کتان
مترجم: غلامرضا فدائی عراقی
ناشر: امیر کبیر
تعداد صفحه: 310
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
نشست علمی (فاجعه انسانی در غزه، ارتکاب جنایات بین المللی و نقض حقوق بشر دوستانه؛ چالشها و راهکارها)
زمان برگزاری :یکشنبه ۷آبان، ساعت ۹الی ۱۲
مکان: تهران، اتوبان چمران شمال، اتوبان یادگار جنوب، بعد از خروجی اوین درکه، پشت مجتمع دشت بهشت، خیابان شهید قدوسی، پژوهشگاه قوه قضائیه سالن شهید بهشتی
لینک حضور مجازی:
Https://meet.google.com/sjr-fqpa-bkk
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
موسیقی🎼 و حقوق بشر
🎤موسیقی زبانی جهانی و متاثر از جهان بینی ها و زمینه های تاریخی و اجتماعی و هویت جامعه مخاطب است و می تواند قابلیتی انسانی برای تاثیرگذاری در حوزه حقوق بشر قلمداد شود.
🎺افزون بر اینها موسیقی می تواند در تغییر هنجارها و نگرشهای محلی و ایجاد همبستگی موثر باشد.
🎸همچنین موسیقی، قابلیت نامگذاری آن به عنوان «دیپلماسی» را نیز خواهد داشت.
🎻حمایت از موسیقی در سطح بین الملل در قالب نهادهای مختلفی مانند سازمان غیردولتی JMI و سازمان إما برای صلح و سازمان غیردولتی نوازندگان بدون مرز و سازمان هنرمندان برای حقوق بشر (AFHR)، سازمان نواختن برای تغییر و سازمان بشردوستانه موسیقی برای امید تحقق یافته است.
🎼از کارکردهای موسیقی در دهه¬های اخیر شکل گیری جنبشهای اجتماعی براساس آن، مبارزه با آپارتاید در آفریقای جنوبی یا عضویت جوانان در مشارکتهای اجتماعی در روسیه پساشوروی، آموزش بزرگسالان برای تغییر اجتماعی مانند ادغام بومیان استرالیا قابل اشاره است.
🎧در روزهای اخیر نیز کارکرد موسیقی بیشتر متوجه حمایت از صلح و تجسم ندای مظلومان فلسطین اشغالی شده است. از جمله در:
🖊قطعه حبیب البی از احسان یاسین
🖊گریه کن از همایون شجریان
🖊دستم را بگیر از محمد معتمدی
✒️Palestine will be free از ماهر زین
🖊عاشق مبارزه با فلسطین از محسن توسلی
✒️We will not go down توسط مايكل هارت
🖋القدس لنا از مُجال
و...
#موسیقی
#حقوق_بشر
لینک پیوستن به کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
402.08.04.MP3
38.41M
🎧 دریافت صوت نشست «فضای سبز شهری از منظر فقه و حقوق»
🎙ارائه: استاد احمد مبلغی
🗓قم، موسسه عالی فقه و علوم اسلامی، ۴ آبان ۱۴۰۲
#فضای_شهری
#حقوق_محیط_زیست
#فقه_اسلامی
کانال عصر حقوق بشر
🆔 https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
روز ملی (National day) و حقوق بشر: پاسداشت حق تعیین سرنوشت در قالب «روز ملی»
روز ملی سالگردی است که کشورها یا ملتها برای یادبود ملیت خود یا تشکیل کشور خود مشخص کرده و آن را جشن میگیرند. به عبارت دیگر، روزی که در آن رویدادی مبارک و خوشایند در سرنوشت عموم ملت رقم خورده باشد و منتج به تکامل و سعادت عمومی جامعه شده باشد؛ می تواند تحت عنوان روز ملی نامگذاری گردد. روز ملی میتواند روز استقلال کشور، روز تشکیل جمهوری در کشور، یا تاریخی همچون زادروز حاکم کشور، تاجگذاری پادشاه باشد.
برخی کشورها بیش از یک روز ملی دارند برای نمونه پاکستان هم روز استقلال از امپراتوری بریتانیایی هند خود را جشن میگیرد و هم روزی به نام روز پاکستان دارد.
دانمارک تنها یکی از کشورهای انگشت شماری در جهان است که یک روز ملی رسمی ندارد، اما روز قانون اساسی گاه معادل چنین روزی به شمار می رود.
بر اساس تقویم، امروز روز ملی ترکیه است که رئیس جمهور ایران این روز را به رجب طیب اردوغان و مردم این کشور تبریک گفت.
#حق_تعیین_سرنوشت
#روز_ملی
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
تضمین جریان صحیح اطلاعات و خبرنگاران جنگ
⬅️فهرست اسامی ۳۴ خبرنگاری که در جریان پوشش رسانه ای جنایتهای تروریست های داعشی صهیونیست به نوار غزه به شهادت رسیدند، منتشر شد.
در کنوانسیونهای ژنو مورخ ۱۲ آگوست ۱۹۴۹ و پروتکل الحاقی آنها تاکید شده است که خبرنگاران و اصحاب رسانه به موجب این کنوانسیون حق دارند در زمان جنگ و مأموریتهای حرفهای خطرناک از رفتاری همانند یک غیرنظامی برخوردار باشند و در حین اینکه به انجام وظیفه خود در قالب آگاهی رساندن و شفافسازی مربوط به جنگ و محل مخاصمات مسلحانه میپردازند، باید از امنیت شغلی و تأمین جانی برخوردار باشند. همچنین طبق بند ۱ ماده ۵۰ کنوانسیون حقوق بینالمللی بشردوستانه که ناظر بر حمایت از افراد در درگیریهای مسلحانه است، خبرنگاران اعزامی به مناطق درگیر در مخاصمه که در حال مأموریت حرفهای هستند، باید از حمایت برخوردار شوند.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
حقوق بشر در ژانر ادبی
صاحب دلی به مدرسه آمد ز خانقاه
بشکست عهد صحبت اهل طریق را
گفتم میان عابد و عالم چه فرق بود
تا اختیار نمودی از آن، این فریق را
گفت آن گلیم خویش به در می برد ز موج
وین سعی می کند که بگیرد غریق را
(کلیات سعدی: ص 83).
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
اصل حقوقی فطرت در حقوق بشر
بر مبنای دیدگاهی که به فطرت الهی انسان قائل است، جان کودک صفحه ای نانوشته نیست؛ بلکه دارای فطرتی خداخواه است و از این جهت مربیان او وظیفه پاسداری از این ودیعه الهی را بر عهده دارند و در غیر این صورت در امانت خیانت کرده اند و حال آنکه طبق اعلامیه جهانی حقوق بشر «هیچکس مجاز نیست اعتقاد خود را به کودک بباوراند و او را بر دین و راهی که برگزیده پرورش دهد. خاستگاه این تعلیم، همان پندار الحادی است که همه افراد در آغاز از لحاظ فرهنگ و اندوخته های اعتقادی، یکسان و برابرند و هرکس در رهگذر تجربه و دانش خود به راهی می گرود(آیت الله جوادی آملی، فلسفه حقوق بشر، ص 237).
#اصل_فطرت
#تربیت_کودکان
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
تسخیر سفارت آمریکا در تهران به استناد حق دفاع مشروع؟؟؟
در روز ۱۳ آبان ۱۳۵۸ گروهی از دانشجویان چهار دانشگاه تهران، سفارت ایالات متحده آمریکا در تهران را اشغال کردند و دیپلماتهای حاضر در ساختمان را به گروگان گرفتند.
این اقدام چند روز پس از آن صورت گرفت که آخرین شاه ایران بعد از مدتی سرگردانی در کشورهای مختلف سرانجام به آمریکا رفت و این موضوع باعث خشم دانشجویان مسلمانی شد که از فردای انقلاب در پی محاکمه ی شاه بودند.
"فرانسیس آنتونی بویل" - استاد دانشكده حقوق دانشگاه ایلینویز آمریكا می نویسد:
«بحران گروگانها در ایران با توقیف دیپلماتهای آمریكایی در 4 نوامبر سال 1979 آغاز نشد، بلكه تصمیم كارتر مبنی بر پذیرش شاه برای معالجه كه امكانات آن در دیگر جاها نیز فراهم بود، باعث بروز این بحران گردید»(ص 74).
او در جای دیگر(ص 76) می نویسد: «تاریخ طولانی مداخلات آشكار و پنهان آمریكا در حمایت از شاه راه را برای بروز بحران گروگانگیری هموار كرد. آمریكا باید از این تجربه دردناك درس بگیرد كه كمك به یك رژیم سركوبگر در یك جنگ تمام عیار با مردم نه تنها عادلانه نیست، بلكه دور از مصلحت هم هست. به هر حال در این مورد، اصل اساسی حقوق بینالمللی، مبنی بر عدم مداخله در امور داخلی كشورهای دیگر آنچه را در بردارنده بیشترین منافع برای آمریكاست، به او گوشزد میكند».
«با توجه به این مجموعه تاریخی تلخ و ناخوشایند، استدلالهای حقوقی ایران در دفاع از بازداشت كاركنان سیاسی سفارت آمریكا در تهران شایسته تأمل است. تصمیم به پذیرش شاه، نمایانگر بیاعتنایی دولت كارتر به تشویش و نگرانی به جای مردم ایران بود. آنها پیش از این، یك بار شاه را از مملكت اخراج كرده بودند[اشاره به كودتای 28 مرداد 1332] اما دیدند كه با حمایت سازمان سیا، دوباره بر تاج و تخت سلطنت نشست. برای آنان قابل تصور بود كه با حضور شاه در آمریكا تكرار چنین امری امكان پذیر است. اینكه سفارت آمریكا در تهران درگیر فعالیتهای گسترده اطلاعاتی و امنیتی بود كه مأموران اطلاعاتی آمریكا آنها را تحت عنوان دیپلمات انجام میدادند، غیر قابل انكار است چرا كه سفارت، اولین منبع برای هدایت مسائل اطلاعاتی و امنیتی آمریكا بود. در واقع سازمانهای اطلاعاتی آمریكا با گروهی از اطرافیان "شاپور بختیار" در پاریس، به عنوان جانشینان احتمالی [امام] خمینی تماس نزدیك برقرار كرده بودند. بیم و هراس مردم ایران از یك كودتای آمریكایی، عقلانی بود.»
این حقوقدان در توضیح بیشتر استدلال خود چنین نتیجهگیری میكند: «بر اساس این واقعیتها میتوان به طور متقن و موجه استدلال كرد كه بازداشت دیپلماتهای آمریكایی، استیفای مشروع حق دفاع فردی ملت ایران طبق ماده 51 منشور ملل متحد بود. این دفاع با توجه به شرایط وخیم آن زمان بر تعهدات ایران ناشی از بندهای 3 و 4 ماده 2 و ماده 33 منشور ملل متحد و بر كنوانسیون 1961 وین راجع به روابط دیپلماتیك و نیز كنوانسیون 1963 وین راجع به روابط كنسولی و كنوانسیون 1973 راجع به جلوگیری و مجازات جرائم علیه اشخاص تحت حمایت بینالمللی از جمله نمایندگان دیپلماتیك مقدم بود.»
این حقوقدان آمریكایی همچنین در بخشی از مطالب خود با توسل به نظریه "دفاع مشروع پیشگیرانه"، سعی میكند تا اشغال سفارت آمریكا در تهران را منطبق بر مبانی فكری مقامات این كشور نشان دهد: «میتوان در اینباره به دكترین "دفاع مشروع پیشگیرانه" كه به وسیله وزیر خارجه وقت آمریكا "دانیل وبستر" عنوان شد، اشاره كرد. ضابطه هم این است كه "ضرورت توسل به دفاع از خود" فوری و همه جانبه شود و هر نوع انتخاب، وسیله و فرصتی برای مشورت و تأمل را از بین میبرد. اگر از دید ایرانیان به این قضیه نگاه كنیم، دیپلماتهای آمریكایی بر مبنای همین دكترین دستگیر و بازداشت شدند چراكه هدف، جلوگیری از وقوع یك كودتای ویرانگر و شاید همراه با خونریزی با حمایت آمریكا بود كه به طور آشكار مغایر حقوق بینالمللی تلقی می شد.»(ص 80).
برای مطالعه بندهای فوق نگاه کنید به اثر این حقوقدان:
Buyle، Francis Anthony ، "World Politics and International Law" ،Duk University Press
#تسخیر_سفارت_آمریکا
#سیزدهم_آبان
#حق_دفاع_مشروع
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
آزمونی سخت برای حقوق بشر
▪️دکتر حبیب، استاد دانشگاه لبنانی:
🔺️از دانشجویانم در دانشگاه لبنان عذرخواهی میکنم زیرا در تدریس حقوق بین الملل، حقوق بشردوستانه بین المللی و قوانین سازمان ملل متحد سختگیر بودم. بعد از جنایات صهیونیسم در غزه، دیگر نیازی به تدریس این اصول نیست. قانون زور، آقای جهان است.
#فلسطین
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
🔶 دانشکده زن و خانواده دانشگاه ادیان و مذاهب با مشارکت اندیشکده مطالعات حقوقی بین المللی و آینده پژوهانه زن و خانواده دانشگاه امام صادق (ع) برگزار میکند:
🔸نشست علمی با موضوع:
حقوق کودکان غزه در اسناد بینالمللی
🔸با ارائه:
🔹دکتر غلامرضا پیوندی
هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و علوم اسلامی
🔹دکتر محیا صفاری نیا
هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع)
🔹دکتر اعظم خوشصورت
هیات علمی دانشگاه ادیان و مذاهب
🔹دکتر فاطمه اشرفی
رئیس انجمن حمایت از کودکان پناهنده
🔸زمان: چهارشنبه 1402/8/17 ساعت ۱۳ تا ۱۵
🔸مکان: قم. دانشگاه ادیان و مذاهب، سالن امام موسی صدر دانشگاه ادیان و مذاهب
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
🔹 نشست علمی :
⚡️حق به رسمیت شناختهشدن روابط شهروندی مدرن
🔶 ارائه دهنده:
🎤خانم دکتر زهرا اخوان صراف
(پژوهشگر حوزوی و استاد دانشکاه)
🔸ناقد:
استاد معظم جواد حبیبیتبار
(عضو هیئت علمی جامعةالمصطفیالعالمیه و رئیس انجمن زن و خانواده حوزه علمیه)
🕒 زمان:چهارشنبه 17آبان ساعت ۱۶
🌐لینک ورود به جلسه :
https://bbb01.dte.ir/b/ggp-aag-qln-1ze
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیا آمادگی زندگی در دنیای هوش مصنوعی را دارید؟
⭕️ چرا نباید عکس فرزندانمان را در فضای مجازی نشر بدهیم؟
🧷حق نسلهای آینده بر حفاظت از اطلاعات هویتی و منع سوءاستفاده از آن
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
روزانههای حقوق بشری کشور در رسانهها
♻️با رصد فعالیتها، اقدامات و پژوهشهای مراکز و نهادهای دولتی و غیردولتی حقوق بشری در رسانههای کشورمان، میتوان به محورها و سرفصلهای اصلی این اقدامات در هفته اشاره کرد:
✅ مباحث کلی حقوق بشر
1. رئیس کل دادگستری استان تهران از آزادی ۱۹ نفر از محکومان به قصاص با گذشت اولیای دم و پایان مدت مجازات از نظر جنبه عمومی جرم خبر داد.
2. به همت سازمان بهزیستی کشور و با هم افزایی بین دستگاهها، مقدمات جذب حداقل ۴۰۳۳ نفر از معلولان تا پایان سال 1402 در دستگاهها و استانهای مختلف فراهم میشود.
3. مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران: با توجه به نیازمندی استان تهران به افزایش فضاهای آموزشی جهت تحصیل دانشآموزان، 2052 کلاس درس طی دو سال اخیر ساخته شده است.
4. معاون امور فرهنگی کمیته امداد: در حال حاضر بیش از ۸۰۰ هزار دانشآموز تحت حمایت کمیته امداد هستند و از خدمات این نهاد استفاده میکنند.
✅ زنان
1. ۱۴ هزار بانوی سرپرست خانوار مبتلا به بیماریهای صعبالعلاج تحت پوشش خدمات سازمان بهزیستی به صندوق حمایت از بیماران خاص هدایت شدند.
2. شورای شهر تهران: شهرداری تهران با برخورداری از نیروی انسانی متخصص و باسواد و مقبولیت بین عموم جامعه، میتواند در حوزه اقتصادی وارد عمل شده و درخصوص توانمندسازی بانوان سرپرست خانوار، کارآفرین باشد.
3. سه هزار و ۷۰۰ صندوق اعتبارات خرد ویژه بانوان با کمک دفتر توسعه فعالیتهای کشاورزی زنان روستایی و عشایری در سطح روستاهای کشور برای حمایت از زنان روستایی و عشایر فعال هستند و بر اساس خوشهبندی صندوقها، افراد کسب و کارهایی را تعریف و پیشنهاد میدهند.
✅ کودکان
1. به گفته وزیر دادگستری کودکان کار و خیابان با توجه به اصلاح آییننامه قانون حمایت از کودکان بیسرپرست و بدسرپرست مشمول آییننامه فرزندخواندگی موقت هستند.
2. معاون سوادآموزی ادارهکل آموزش و پرورش: جذب کودکان جامانده از تحصیل از اولویتهای نهضت سوادآموزی است.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فیلم اظهارات اخیر وزیر خارجه پیشین ایران در خصوص نوع حمایت از فلسطین
اما:
در مذاکرات تصویب اصل سوم قانون اساسی ایران (یعنی آرمانهای قانون اساسی)، در دو فراز از حمایتِ مظلوم مطالبی گفته شده:
۱.دفاع نظامی!
در بند ۱۱ اصل۳ آمده:"تقویت کامل بنیه دفاع ملی از طریق آموزش نظامی عمومی برای حفظ استقلال و تمامیت ارضی و نظام اسلامی کشور".
در این جلسه یکی از اعضا به نقص این بند اشکال کرد:
"منظور دفاع از سرزمینهای اسلامی هم هست، یعنی همانطور که ملت و ارتش ایران برای استقلال و تمامیت ارضی ایران دفاع می کنند، از #فلسطین و سایر سرزمین های اسلامی هم باید دفاع کنند!"
شهید بهشتی جواب داد: "اصولا امروزه در دنیا چنین چیزی را میتوان در قانون اساسی کشوری گفت؟ ما الان این را در داخل دفاع از نظام اسلامی کشور #بصورت_مستتر آورده ایم ولی آیا با #صراحت در هیچ قانون اساسی کشوری میتواند باشد که ارتش ملی مسئول دفاع از سرزمین های دیگر است؟"(مذاکرات ج۱ص۲۹۷)
⬅️بنابراین مشاهده میشود که در جلسه خبرگان قانون اساسی اختلاف در تصریح و استتار این مسأله بوده است و نه اصل حمایت نظامی.
۲. حمایت از مستضعفان جهان!
در بند۱۶ این اصل درباره سیاست خارجی هم اول "حمایت همه جانبه از همه مستضعفان جهان" بود که حتی در پیشنویس "آزاد کردن همه..." آمده بود!
در این جلسه به قید "همه جانبه" اشکال شد که: دخالت در امور داخلی آنهاست(ص۳۰۰).
این بند به بحث زیاد و رد چندباره عبارات انجامید و دست آخر با این عبارت تصویب شد:
"تنظیم سیاست خارجی کشور براساس معیارهای اسلام، تعهد برادرانه نسبت به مسلمانان و #حمایت_بیدریغ از مستضعفان جهان".
✅ بیانیه پایانی اجلاس سران عربی - اسلامی در شهر ریاض:
🔹توصیف این جنگ انتقام جویانه به عنوان دفاع از خود یا توجیه آن تحت هر بهانهای را نمیپذیریم.
🔹حمله «اسرائیل» به غزه و کشتار وحشیانه و غیرانسانی فلسطینیان به دست دولت استعمارگر و اشغالگر را به شدت محکوم میکنیم.
🔹درخواست از همه کشورها برای توقف صادرات سلاح و مهمات به «اسرائیل»
🔹درخواست برای شکستن محاصره غزه و ارسال کاروانهای کمکهای انسانی عربی، اسلامی و بینالمللی
✅ کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
مرور زمان در حقوق بشر
رئیس جمهور بامداد یکشنبه پس از بازگشت از سفر به عربستان سعودی گفت:
مرور زمان حتی اگر ۷۵ سال باشد، برای یک رژیم غاصب و اشغالگر مشروعیت و حق مالکیت ایجاد نمیکند.
این سخن مبتنی بر ظرافتهای حقوقی بسیاری است که در ادبیات حقوق تطبیقی برای تثبیت مالکیت در اثر مرور زمان، اصولی ذکر شده که در تصرف اسرائیل چنین مواردی وجود ندارد؛ از جمله#مالکانه بودن تصرف، #صلح آمیز و به دور از خشونت بودن تصرف، #حسن نیت و #سبب مشروع.
افزون بر اینکه تاثیر مرور زمان در تثبیت مالکیت بر مبنای فلسفی ترجیح منافع اجتماعی بر منافع فردی است که در ماجرای فلسطین چنین چیزی نیست.
از دیگر مواردی که مرور زمان نسبت به آنها اعمال نمیشود عبارت است از جنایات جنگی، جنایات علیه بشریت، اخراج در نتیجه حمله مسلحانه یا اشغال و اعمال غیربشري ناشی از سیاست تبعیض نژادي و جنایات نسل کشی (براساس ماده 1 کنوانسیون عدم اعمال مرور زمان نسبت به جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت مصوب سال 1968).
نفی مرور زمان، افزون بر انطباق با فقه اسلامی در اسناد دیگری مانند اساسنامه دیوان کیفری بین المللی و نیز کنوانسیون اروپایی مربوط به نفی مرور زمان جنایات علیه بشریت و جنایات جنگی مصوب 1974 مورد تاکید قرار گرفته است.
اصل نهم از اصول و برنامه های سازمان ملل درباره حق غرامت قربانیان تجاوز به حقوق بشر و حقوق بشردوستانه بین الملل نیز «نفی مرور زمان در خصوص ادعاهای جبران خسارت» است.
#فلسطین
#مرور_زمان
#حق_مالکیت
#حق_جبران_خسارت_حقوق_بشری
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
🧷گذار نسلی در حقوق بشر نژادهای سیاه پوست در فیلمهای آمریکایی: شکاف میان واقعیت و فیلمهای نسل جدید
نسل نخست فیلمهایی که در آمریکا به موضوع حقوق بشر سیاه پوستان و مظالم رفته بر آنان پرداخت، فیلم مشهور«تولد یک ملت» (ساخته دیوید وارک گریفیث) بود. فیلمی که به دلیل طرفداری از کوکلس کلانها (سازمان آمریکایی ترور سیاه پوستان) مورد نکوهش قرار گرفت و نمایش فیلم در بسیاری از شهرهای آمریکا با اعتراض و آشوب روبه رو شد.
فیلم«جانگوی از بند رها شده»، فیلم«۱۲ سال بردگی» و فیلم«خدمتکاران» نیز در همین نسل نخست قرار میگیرند.
اما اخیرا در اكثريت قريب به اتفاق فيلمهاي امريكايي (از فيلمهاي سينمايي هاليوود تا فيلمهاي كارتوني) سعي می شود تا از چهره افراد سياه پوست در كنار افراد سفيدپوست استفاده گردد. این تغییر رویه، از سوی تحلیلگران این طور ارزیابی میشود که آمریکا به دنبال آن است که چهره ضد نژادی و نقض حقوق بشر نژادی از خود در جهان را تطهیر کرده و به مخاطبان اینگونه القا کند که سعی دارد حقوق بشر را محترم شمارد و سياه پوست و سفيدپوست را در نزد خود يكی می داند ولي در عمل، چنين نيست و عموماً اخباري شنيده میشود كه حاكی از محروميت سياه پوستان از حقوق مدني خود است.
به عنوان نمونه، اکثریت جامعه ی فقیر آمریکا را سیاه پوستان تشکیل می دهند یا قوانین بازرسی بدنی و ایست بازرسی ها برای سیاه پوستان بسیار سرسام آور است.
#حقوق_بشر_رنگین_پوستان
#نژاد_سیاه
#هالیوود
👈👈👈کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️تلاش یک #وکیل_فرانسوی
کیل دورس، یک وکیل فرانسوی است که تاکنون ۳۰۰ وکیل را از سراسر دنیا جمع کرده تا علیه اسرائیل شکایت کنند و از حقوق #فلسطین دفاع کنند.
❇️وی گفته است:
شما کسی را نداشتید که از شما محافظت کند، اما اکنون ارتشی دارید که می تواند از شما در دادگاه های بین المللی و ملی محافظت کند .
📌کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
تیتر برخی اخبار مهم حقوق بشری در هفته ای که گذشت
🌎 ۱. پارلمان نروژ با تصویب مصوبه ای در روز پنجشنبه از دولت این کشور خواست تا آماده بهرسمیت شناختن کشور «مستقل» فلسطین شود.
❇️ این مصوبه توسط ائتلاف حاکم نروژ در پارلمان پیشنهاد شد.
❇️ در این مصوبه آمده است: «با توجه به اینکه بهرسمیت شناختن فلسطین میتواند تاثیر مثبتی بر روند صلح داشته باشد، پارلمان از دولت میخواهد مقدمات آن را سریعتر فراهم کند.»
🌎 ۲. نهادهای سازمان ملل طرحهای اسرائیل برای "مناطق امن" را رد کردند.
❇️ سازمانها و نهادهای امداد سازمان ملل تصمیم یکجانبه ارتش اسرائیل در تعیین "مناطق امن" در غزه را رد کردند. نمایندگان ۱۸ سازمان بینالمللی از جمله مارتین گریفیث، هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل و فیلیپو گراندی، رئیس کمیساریای پناهندگی سازمان ملل متحد، روز پنجشنبه ۱۶ نوامبر گفتهاند تا زمانی که توافقی با همه طرفهای مناقشه و اقدامات پیشگیرانه برای امنیت و تأمین نیازهای افراد آسیبدیده وجود نداشته باشد، در این طرحها شرکت نخواهند کرد.
❇️ این نهادهای سازمان ملل متحد با انتشار بیانیهای میگویند بدون پیششرطهای صحیح، جمع کردن غیرنظامیان در چنین مناطقی، در وضعیتی که عملیات رزمی در جریان است، میتواند خطر حملات و آسیبهای بیشتر را تشدید کند.
❇️ در این بیانیه که در ژنو، نیویورک و رم منتشر شد، آمده است: «هیچ "منطقه امنی" واقعاً ایمن نیست، وقتی به طور یکجانبه اعلام و یا از طریق حضور نیروهای مسلح اجرا شود.»
#رویدادهای_مهم_هفته
#کشور_مستقل_فلسطین
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
25 آبان ماه، سالروز درگذشت علامه محمد تقی جعفری از بنیانگذاران حقوق بشر اسلامی و اعلامیه حقوق بشر اسلامی قاهره بود.
از آثار مهم ایشان در حوزه حقوق بشر می توان به دو کتاب: «حقوق جهانی بشر و کاوشهای فقهی» و «حقوق جهانی بشر از دیدگاه اسلام و غرب» اشاره کرد.
📌در قطعه تصویری بالا، یکی از کتب ایشان معرفی می شود که در آن به حقوق بشر از دیدگاه آموزه های اجتماعی و حقوقی غرب و نظام حقوقی سیاسی اسلام پرداخته شده است.
استاد جعفری علاوه بر معرفی درست ریشه ها و بنیانهای حقوق بشر، نكات دیگری مطرح می كنند كه در مفاد اسناد جهانی حقوق بشر مورد غفلت قرار گرفته و سبب نابسامانی های سیاسی و اجتماعی بشر در قرن حاضر شده است.
#علامه_محمد_تقی_جعفری
#حقوق_بشر_اسلامی
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
فریاد بر سر نقض «#حق بایکوت»: قانون آمریکا علیه بایکوت اسرائیل (Israel Anti-Boycott Act)
آمریکا در راستای اصلاح قانون مدیریت صادرات در سال 1979 و منع شهروندان آمریکایی از حمایت از تحریم اسرائیل، از جمله شهرک سازی های آن هر گونه هم داستان شدن با تحریم های کشورهای مختلف و سازمان های بین المللی علیه اسرائیل را ممنوع اعلام کرد.
از جمله ضمانت اجراهای حقوقی که آمریکا برای منع بایکوت و تحریم کالاهای اسرائیلی وضع کرده عبارتست از:
۱)فسخ قراردادهایی که کالاهای اسرائیلی را تحریم کند و یا صادرات و واردات با اسرائیل را تحت تاثیر منفی قرار دهد.
۲)وضع جریمه هایی مانند حداقل غرامت 250000 دلار و حداکثر مجازات کیفری 1 میلیون دلاری و 20 سال زندان
در حالی که این قانون، به وضوح #حق_آزادی_بیان و #آزادی_اراده_مصرف کنندگان و #اصل_آزادی_اراده ها در قراردادها را نشانه گرفته است؛ ولی یکی از حامیان این طرح (سناتور مارکو روبیو) گفته است:
«قانون ضد بایکوت اسرائیل مخالف آزادی بیان نیست. شرکت های تجاری آزادند اسرائیل را تحریم کنند اما دولت های محلی و ایالتی هم باید آزاد باشند که قراردادها را با شرکت هایی که این کار را می کنند، پایان دهند».
(برای دیدن اظهارات روبیو؛ نگاه کنید به:
S.170 - 115th Congress (2017-2018): Combating BDS Act of 2017". www.Congress.gov.
این یعنی شما کار خودتان را بکنید و ما هم کار خودمان را و شما آزادی بیان دارید اما آزادی پس از بیان، خیر!!
و ما به «لوازم» شناسایی یک حق پایبند نیستیم.
#حق_بایکوت
#حق_آزادی_بیان
#قانون_آمریکا_علیه_بایکوت_اسرائیل
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
🔰 #اخبار شورا و کمیساریای عالی حقوق بشر در هفته اخیر
✳️ به دنبال بازدید «گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد اشکال معاصر نژادپرستی» از ایالات متحده این مقام در ۱۵ نوامبر اظهار داشت که ایالات متحده در یک نقطه حساس پیرامون مبارزه با نژادپرستی و تبعیض نژادی قرار دارد.
✳️ «کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۱۵ نوامبر اظهار داشت که آسیبهای گسترده ای که قبلاً توسط تغییرات اقلیمی ایجاد شده تنها در صورتی قابل مبارزه است که حقوق بشر مذاکرات جهانی پیرامون موضوع را هدایت کند.
✳️ «رئیس حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۱۵ نوامبر از دریافت گزارشهایی مبنی اخراج خودسرانه اتباع افغان از پاکستان، ابراز نگرانی کرد.
✳️ «گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد استقلال قضات و وکلا» در ۱۵ نوامبر از اقدامات مغولستان برای بهبود استقلال قوه قضائیه از زمان گذار به دموکراسی در سال ۱۹۹۰، استقبال کرد.
✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۱۶ نوامبر اعلام کردند که تجاوزات شدید اسرائیل علیه فلسطینیها پس از ۷ اکتبر به ویژه در غزه، حاکی از یک نسل کشی در حال شکلگیری است.
✳️ «کمیسیون تحقیق سازمان ملل متحد درباره سوریه» در ۱۶ نوامبر از دستور مهم دادگاه بینالمللی دادگستری لاهه مبنی بر الزام جمهوری عربی سوریه به استفاده از تمام اختیاراتی که برای جلوگیری از اعمال شکنجه و سایر اقدامات ظالمانه دارد، استقبال کرد.
✳️ «گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در مورد آب آشامیدنی سالم و بهداشت» در ۱۷ نوامبر اظهار داشت اسرائیل باید اجازه دهد تا قبل از اینکه دیر شود، آب و سوخت پاک وارد غزه شود.
✳️ «گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد اشکال معاصر بردهداری» در پایان سفر ۱۲ روزه خود به ساحل عاج در بیانیهای از دولت به دلیل وجود چهارچوبهای قانونی و نهادی قوی در مورد قاچاق انسان و کار کودکان قدردانی کرد.
✳️ «کمیته رفع تبعیض نژادی سازمان ملل متحد» نشست آتی خود را از ۲۰ نوامبر تا ۸ دسامبر برگزار خواهد کرد تا طی آن وضعیت کشورهای بولیوی، مراکش، آلمان، آفریقای جنوبی، بلغارستان و ویتنام را بررسی کند.
✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۱۷ نوامبر از آزادی یک سناتور سابق از زندان پس از نزدیک به هفت سال حبس در فیلیپین استقبال کردند.
#شورا_و_کمیساریا
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld