تلگرام: ۱۰ سال حمایت از آزادی بیان و کنشگری مدنی
یا
تلگرام و شیفت دیلیت بسیاری از حقهای شهروندی؟؟
کدام؟
1️⃣تلگرام با خودداری از اجرای مصوبه شورای عالی فضای مجازی (به تاریخ 8 خرداد 1395) عملا اعلام کرده که تعهدی برای اجرای حقوق شهروندی کاربران ايرانی شامل #حق_بر_حریم_خصوصی و #حق_بر_حفاظت_از_داده_های_شخصی آنها و پرهیز از گردآوری و پردازش دادههای آنها ندارد.
⬅️طبق مفاد #قانون_صیانت_از_دادههای_اشخاص در اتحادیه اروپا، خدماتدهندگان موظفند در صورت درخواست نهادهای حاکمیتی مربوطه جهت اِعمال وظایف نظارتی و رصدی خود، سابقه پردازشی اطلاعات کاربران را در اختیار قرار دهند. رویه قانونگریزانهای که تلگرام اتخاذ کرده حتی با استانداردهای کشورهای اروپایی، ناهمخوان است.
⬅️هزاران پرونده مربوط به #کلاهبرداری و #هتک_حیثیت و دیگر جرایم ارتکاب یافته در بستر تلگرام بدلیل عدم تبعیت مدیر آن از قوانین کشور و عدم پاسخگویی به استعلامات قضایی و عدم امکان تحقیق و جمع آوری ادله اثبات جرم، مفتوح بوده و یا بدون نتیجه مختومه شده اند
⬅️#حق_بر_فراموشی و حق تصحیح اطلاعات شخصی نیز در تلگرام هیچ جایگاهی ندارد. پیامهایی که در کانالهای تلگرامی منتشر میشوند، در صورت اصلاح و ویرایش و حتی در صورت حذف در دسترس باقی میمانند.
حال باید برای آزادی مالک تلگرام دست به دعا و دست به هشتگ #FreePavel شد یا این بازداشت را فرصتی برای تمکین وی به قوانین فضای مجازی کشورها دانست!!
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
🌏 روز جهانی قربانیان ناپدید سازی اجباری
📙 ناپدید شدن اجباری زمانی رخ میدهد که:
🔹 افراد بر خلاف میل خود دستگیر، بازداشت و ربوده شده و توسط مقامات یا سطوح مختلف حکومت یا توسط گروههای سازمان یافته از آزادی خود محروم میشوند. در اینگونه مواقع، موافقت دولت به این امر و به دنبال آن امتناع از افشای سرنوشت یا محل نگهداری افراد، آنان را از حمایت قانون خارج میکند.
🔹 مجمع عمومی سازمان ملل در ۲۱ دسامبر ۲۰۱۰، طی قطعنامه ۶۵/۲۰۹ نگرانی خود را در مورد افزایش این پدیده، از جمله دستگیری، بازداشت و #آدمربایی ابراز کرد.
🔹ناپدید شدن اجباری اغلب بهعنوان یک استراتژی برای گسترش وحشت در جامعه بوده که تنها به بستگان نزدیک ناپدیدشدگان محدود نمیشود، بلکه بر جوامع و جامعه آنها نیز تأثیر میگذارد.
🔹آزار و اذیت مداوم مدافعان حقوق بشر، بستگان قربانیان، شاهدان و مشاوران حقوقی که به موارد ناپدید شدن اجباری رسیدگی میکنند و همچنین مصونیت گسترده برای ناپدید شدن اجباری نگرانی زیادی ایجاد کرده است.
📣 پیام دبیرکل در سال ۲۰۲۴ به مناسبت این روز:
بر اساس حقوق بشر بینالمللی، خانوادهها و جوامع حق دارند #حقیقت را در مورد آنچه اتفاق افتاده است بدانند. من از کشورهای عضو درخواست میکنم به این تعهد خود پایبند باشند و مسئولیتشان را انجام دهند.
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
هدایت شده از عصر حقوق بشر
نقش پیامبر مسلمانان در توسعه حقوق بشر
ازرا اوان (Azra Avan) استاد کالج لندن در یادداشتی نوشت:
محمد (صلی الله علیه و آله و سلم)، پیامبر خاتم اسلام، اولین جامعه اسلامی را تأسیس کرد که مشکلات روحی و اجتماعی شایع در شبه جزیره عربستان را از بین برد. آزادی مذهب در مدینه برقرار شد. زنان به صورت یکسان مورد احترام قرار گرفتند. تبعیض نژادی عملاً از بین رفت. جنگ های قبیله ای با پیوندهای اتحاد و برادری جایگزین شد.
برای مشاهده متن کامل؛ نک به:
https://www.whyislam.org/human-rights-in-islam/
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
نَمی از یَم: برخی مؤلفه های #حقوق_بشر در مکتب رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم؛ پیامبر مهربانی ها
۱.لزوم رعایت «#حق_مادری» ولو در بحبوحه جنگ: به فرموده پیامبر، کسی که میان #مادر و فرزندش جدایی افکند، خداوند در روز قیامت میان او و بستگانش جدایی خواهد افکند(طوسی، المبسوط فی فقه الامامیة، ج۲: ۲۱).
۲.رعایت #حقوق_محیط_زیست حتی در خلال مخاصمات: پیامبر در هنگام اعزام لشکریان خود به ایشان میفرمودند: «از قطع و سوزاندن درختان خرما و دیگر درختان میوه دار و نیز از سوزاندن مزارع بپرهیزید»(حر عاملی، وسائل الشیعة، ج۱۵، ۵۹).
۳.حقوق #بازماندگان_جنگی: پیامبر فرمود: «هر کس در جنگ کشته شود و از خود عائله و خانواده ای داشته باشد، تامین آنها بر عهده ماست»(طوسی، الخلاف،۲۱۱).
۴.تاسیس اصل ممنوعیت وارد کردن درد و رنج زاید و بیهوده در جنگ (مجلسی، بحار الانوار، ۲۱: ۵)
۵.تکلیف به بازگرداندن #بقایای_اجساد_کشته_شدگان در جنگ بدون دریافت ما به ازای مالی (حلبی، السیرة الحلبیة، ۲: ۴۲۸).
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
📣 کوتاه در مورد حقوق بشر #اقلیتهای_اویغور
1️⃣ در تاریخ ۲۷ اوت ۲۰۲۴ (۶ شهریور ۱۴۰۳) سخنگوی کمیسر عالی حقوق بشر با اشاره به گزارشی که دو سال قبل در همین ایام، از سوی کمیساریا درخصوص وضعیت #اقلیت_اویغور در چین منتشر شده بود، عنوان داشت:
«ما میدانیم که بسیاری از قوانین و سیاستهای مشکلساز در سینکیانگ همچنان برقرار هستند. به همین دلیل دوباره از مقامات خواستهایم تا بررسی کاملی از چارچوب قوانین مربوط به #امنیت_ملی و مبارزه با #تروریسم از دیدگاه حقوق بشر انجام دهند و حفاظت از اقلیتها را در برابر #تبعیض تقویت کنند.»
وی همچنین اعلام کرد در ماه ژوئن امسال، تیمی از کمیساریا به چین سفر کرده و درخصوص نگرانیهای کمیساریا با دولت این کشور مذاکره داشته است.
2️⃣ گفتنی است دو سال پیش میشل باشله، کمیسر عالی حقوق بشر وقت سازمان ملل متحد، در گزارشی ۴۸ صفحهای که در آخرین روز کاری خود منتشر کرد، نتیجه گرفت:
«دولت چین در چارچوب استراتژیهای مبارزه با تروریسم و افراطگرایی مرتکب نقضهای جدی حقوق بشر در منطقه خودمختار اویغور سینکیانگ شده است».
برای دریافت این گزارش؛ نگاه کنید به:
https://www.ohchr.org/sites/default/files/documents/countries/2022-08-31/22-08-31-final-assesment.pdf
3️⃣ این گزارش با واکنش شدید چین که بعد از سالها مجوز حضور تیم کمیساریا در استان سینکیانگ را صادر کرده بود مواجه شد و از آن تاریخ به بعد منشا جدال لفظی دیپلماتهای چین با مقامات کمیساریا یا دیپلماتهای غربی بوده است.
کانال عصر حقوق بشر را از اینجا دنبال کنید
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
هدایت شده از عصر حقوق بشر
حقوق اقلیتها در سیره امام رضا علیه السلام
⬅️⬅️اعتبار حقوقی اراده اقلیتهای دینی و تکلیف حکومت به جبران آثار ناشی از نقض این اراده:
یاسـرالخادم نقـل میکنـد: نامـه ای از نیشـابور به مأمون رسـید کـه مردی مجوسی (زرتشـتی) هنـگام مـرگ وصیـت کـرده اسـت مـال زیـادی را از امـوال او میـان بینوایـان تقسـیم کننـد.
قاضــی نیشــابور، آن امــوال را میــان فقــرای مســلمان تقســیم کــرده اســت. مأمــون نظــر امام رضا (علیه السـلام) را پرسـید. حضـرت فرمودنـد: «مجوسـیان بـه بینوایـان مسـلمان چیزی نمیدهنـد. نامـه ای بـه قاضـی نیشـابور بنویـس تـا همـان مقـدار از مالیاتهـای مسـلمانان بردارد و بـه بینوایـان زرتشـتی بدهد» (ابن بابویه، عیون اخبار الرضا، ج2، ص 95)
⬅️⬅️برابری ذاتی اقلیتهای نژادی و رنگی با سایرین: «ابراهیم بن عبــاس صولــی نقــل میکنــد کــه در جلســه ای بــا امام رضا (علیه الســلام) بودیــم.
در پایـان فرمودنـد: «سـوگند بـه قرابتـم بـا پیامبـر خدا اگـر کسـی فکـر کنـد مـن بهتـر از این غلام سیاه پوست خود هسـتم، صحیـح نیسـت، مگــر مــن عمــل شایســته ای داشــته باشــم تــا بهتــر از او باشــم» (ابن بابویه، عیون اخبار الرضا، ج2، ص 237).
#حقوق_اقلیتها
#سیره_امام_رضا
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
حق شهروندان بر داشتن سلاح:🔪🗡 معامله خون یا صیانت از آزادی؟
🧯#حق_بر_داشتن_سلاح یکی از قدیمی ترین مباحثی است که چالش فکری متفکرانی چون
افلاطون و ارسطو بوده است.
🔌به باور برخی، این حقِ اساسی و بنیادین شهروندان یک جامعه است که برای دفاع از خود و نگهبانی از یک #جامعه_دمکراتیک مسلح باشند، اما برخی دیگر حق بر داشتن سلاح را مغایر یک نظام الیگارشی می دانند.
⏰بر اساس دیدگاه نخست، حقوق کیفری نه تنها در برابر این حق نیست، بلکه پشتیبان دارندگان چنین حقی است و به مجازات کسانی می پردازد که
شهروندان را از این حق محروم می سازند. البته این دیدگاه، جامعه را به سمت دوران #عدالت_خصوصی و انتقام های شخصی خواهد برد و تضمینی برای استفاده درست از آن وجود ندارد.
🛢اما در دیدگاه دوم، نگهداری و به کارگیری سلاح،
بیرون از چارچوب مقررات، جرم انگاری شده و مجازات در انتظار کسانی است که مقررات
#حقوق_کیفری درباره سلاح را نقض می کنند.
🔋از میان این دیدگاه ها، بنیانگذاران قانون اساسی آمریکا نیز تحت تأثیر #نظام_کامن_لا اصلاحیه دوم قانون اساسی را به حق شهروندان بر داشتن سلاح اختصاص دادند. هرچند که رویه قضایی آمریکا کم وبیش در پی محدودسازی این حق و جرم انگاری برخی رفتارهای مجرمانه درباره سلاح بوده اند.
📻حقی که البته در زمانهای مختلف، مردم #آمریکا را به خیابان کشانده تا علیه این حق، اعتراض کنند؛ به عنوان مثال؛ نگاه کنید به:
https://www.nytimes.com/2022/06/11/us/gun-violence-protests.html
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
هدایت شده از عصر حقوق بشر
اخبار جعلی (فیک) در مصاف با دو حق آزادی بیان و دسترسی به اطلاعات صحیح
اطلاعات نادرست رابطه مستقیمی با امنیت روانی و تولید اغتشاشات و گم شدن حقیقت در زیر نقاب آزادی بیان رسانه ای دارد. کشورها قوانینی برای مقابله با فیکنیوزها وضع کرده اند؛ از جمله:
1. در استرالیا اگر محتوای خشونتآمیز «به سرعت» حذف نشود، شرکتهای شبکههای اجتماعی و میزبانی وب جریمه و مدیران آن زندانی میشوند. طبق قانون، شرکتها میتوانند با جریمهای تا ۱۰ درصد از گردش مالی سالانه جهانی خود مواجه شوند؛ در حالی که مدیران اجرایی در صورتی که فیلمها یا عکسهایی را که تروریسم، قتل، تجاوز جنسی یا موارد دیگر را نشان میدهد حذف نکنند، به سه سال زندان محکوم خواهند شد.
2. دولت روسیه جریمههای شدیدی را برای روسهایی وضع کرد که آنچه را که مقامها به عنوان اخبار جعلی میدانند یا افرادی که به صورت آنلاین «بیاحترامی آشکار» به دولت نشان میدهند، منتشر میکنند. افراد ممکن است به دلیل انتشار اطلاعات نادرست آنلاین که به «نقض گسترده نظم عمومی» منجر شود تا ۴۰۰ هزار روبل جریمه شوند.
3. آرژانتین: تولید و انتشار اخبار جعلی، مشمول اخطار، جریمه، رد اعتبار تا ۱۰ سال، از دست دادن مزایای مالیاتی خاص و تعلیق به مدت ۲ سال خواهد بود.
4. آلمان: شبکههای اجتماعی که محتوای آشکارا غیرقانونی را حذف نمیکنند ممکن است تا ۵۰ میلیون یورو جریمه شوند. انتشار اطلاعاتی که باعث بدبینی افکار عمومی به فرد شود، به حبس تا پنج سال یا جزای نقدی محکومیت به همراه خواهد داشت.
#حق_آزادی_بیان
#اخبار_جعلی
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
💢 سازمان ملل: انفجار دستگاههای ارتباطی، نقض قوانین حقوق بشر است
💬 ولکر تورک، مسئول حقوق بشر سازمان ملل متحد:
🔻 انفجار دستگاههای ارتباط رادیویی در نقاط مختلف لبنان، نقض قوانین بینالمللی است. عاملان و مسئولان انفجار دستگاههای پیجر در نقاط مختلف لبنان بایستی پاسخگو شوند.
🔻 حمله همزمان به هزاران نفر اعم از غیرنظامیان یا اعضای گروههای مسلح بدون داشتن علم نسبت به تملک دستگاهها، مکان آنها و وضعیت محیط اطراف آنها در زمان انجام حمله نقض قانون حقوق بشر بینالمللی است.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
#حق_بر_کار_در_محیط_امن
مروری بر آیین نامه ایمنی در #معادن سال ۱۳۹۱
ماده ۱: در کلیه معادنی که دارای حداقل ۲۵ نفر کارگر هستند باید یک نفر به عنوان مسئول_ایمنی و یک نفر به عنوان مسئول بهداشت حرفه ای به استناد آیین نامه کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار مصوب شورای عالی حفاظت فنی تعیین گردد. این مسئولیت در معادن کمتر از ۲۵ نفر می تواند به مسئول فنی محول شود.
ماده ۲: مسئول ایمنی هر معدن به عنوان ناظر و کنترل کننده عملیات و انطباق دادن معدن با بندهای مندرج در این آیین نامه و دیگر آیین نامه های مصوب شورای عالی حفاظت فنی می باشد و با حضور و بازرسی از معدن، توصیه ها و پیشنهادهای خود را جهت پیشگیری و رفع #خطر تذکر داده و در صورت حساسیت موضوع آن را کتباً به مسئولین معدن گزارش می نماید و در صورت تشخیص خطر حتمی برابر مقررات این آیین نامه تا رفع خطر نسبت به توقف عملیات در محل خطر اقدام نماید...
همچنین، به استناد مواد ۹۱ و ۹۵ قانون کار جمهوری اسلامی ایران، مسئولیت رعایت مقررات این آیین نامه بر عهده کارفرمای کارگاه بوده و در صورت وقوع هر گونه حادثه به دلیل عدم توجه کارفرما به الزامات قانونی، مکلف به جبران خسارات وارده می باشد.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
🔶تصویر کتاب اخیر الانتشار در زمینه یکی از مباحث مهم اثرگذار بر حقوق کودک، ( 519 صفحه) نشر الماس علم
#معرفی_کتاب
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld