ـ☫﷽☫ـ
🔰فراخوان شکوائیه علیه رژیم صهیونیستی
📣 اهدای لوح تقدیر و جوایز نفیس به برگزیدگان
🔖 مهلت ارسال: تا پایان خردادماه ۱۴۰۳
تمدید شد
✍️محور های همایش:
(۱) احقاق حقوق بزه دیدگان خاص «#زنان، #کودکان، #بیماران، #خبرنگاران، #غیرنظامیان، و ...»
(۲) #جنایات_جنگی
(۳) نقض حقوق بشر و #جنایت_علیه_بشریت
(۴) خرابکاری و ایجاد ناامنی و آشوب در ایران و سایر کشورها
(۵) جبران خسارات مادی و معنوی مردم ایران و سایر کشورها
(۶) سایر موضوعات مرتبط
🌏 www.23055.ir/gaza
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
🌏 امروز: #روز_جهانی_حافظان_صلح سازمان ملل
📙مجمع عمومی سازمان ملل در ۱۱ دسامبر ۲۰۰۲، طی قطعنامه ۵۷/۱۲۹، امروز ( ۲۹می) را بهعنوان روز بینالمللی «گرامیداشت حافظان صلح ملل متحد» برگزید.
🔶این رویداد یادآور اولین مأموریت حافظ صلح سازمان ملل به نام «سازمان نظارت بر آتشبس اعراب و رژیم اسرائیل» (UNTSO) در سال ۱۹۴۸ میباشد.
🔶هر ساله «#مدال_داگ_همر_شولد» بر اساس قطعنامه ۱۱۲۱ (۱۹۹۷) شورای امنیت بهعنوان ادای احترام به فداکاری کسانیکه در نتیجه خدمت در راه صلح جان خود را از دست دادهاند، اعطا میشود.
🔶روز جهانی امسال که تحت عنوان «#مناسب_برای_آینده_ساختنی_بهتر_با_هم» برگزار میشود، به کمکهای ارزشمند نیروهای حافظ صلح نظامی، پلیس و غیرنظامی در هفت دهه گذشته میپردازد.
📣 نکاتی از پیام دبیرکل در بزرگداشت این روز در سال ۲۰۲۴:
🔸امروز ما به بیش از ۷۶۰۰۰ نیروی حافظ صلح سازمان ملل از بیش از ۱۲۰ کشور جهان که مظهر عالیترین آرمان بشریت-#صلح- هستند ادای احترام میکنیم.
🔸بیش از ۴۳۰۰ نفر در حین خدمت تحت پرچم سازمان ملل برای حفظ صلح و امنیت بینالمللی جان خود را از دست دادهاند.
🔹نیروهای حافظ صلح ما برای پاسخ به چالشهای امروز و فردا به حمایت جهان نیاز دارند.
🔸رسیدن به صلح نیازمند تلاش سخت است. در این روز مهم و هر روز، بیایید دوباره متعهد شویم از کسانیکه برای صلح تلاش میکنند- حافظان صلح سازمان ملل متحد- حمایت کنیم.
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
✳️ «کمیته فرعی سازمان ملل در پیشگیری از شکنجه» پس از دومین سفر خود به مغولستان در ۲۰ می اظهار داشت که این کشور باید اطمینان حاصل کند نهاد نظارت بر شکنجه نقش مؤثری در پیشگیری از #شکنجه ایفا میکند.
✳️ «کارشناس مستقل وضعیت حقوق بشر در جمهوری آفریقای مرکزی» در ۲۲ می اظهار داشت که اجرای سریع حکم #بازداشت_علیه_رئیس_جمهور سابق این کشور برای اجرای #عدالت قربانیان نقض جدی حقوق بشر بسیار مهم است.
✳️ پس از صدور نظر مشورتی دادگاه مستقر در هامبورگ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۲۳ می اظهار داشتند که #دادگاه_بینالمللی_حقوق_دریا، نخستین حکم مرتبط با آب و هوا را با محور قرار دادن تعهدات کشورها و اشاره صریح به مسائل #حقوق_بشر ارائه میکند.
✳️ «گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در #میانمار» در ۲۳ می اظهار داشت که اگر جامعه بینالمللی به نشانههای راه افتادن #حمام_خون دیگر در ایالت راخین پاسخ ندهد، هزاران انسان بیگناه از دست خواهند رفت. سخنگوی کمیسر عالی حقوق بشر نیز در ۲۴ می از دریافت گزارشهای نگرانکنندهای مبنی بر کشتار غیرنظامیان روهینگیا و سوزاندن اموال آنها خبر داد.
✳️ «کارگروه سازمان ملل در مورد بازداشتهای خودسرانه»پس از بازدید از کانادا در بیانیه ۲ می اظهار داشت: نگرانیهای جدی بهویژه در رابطه با #بومیان، گروههای مواجه با #تبعیض_نژادی و سایر گروههای در معرض خطر وجود دارد.
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
May 11
❇️ مطالبه رعایت 13 مسئولیت راهبردی نسبت به حقوق بشر و تنوع زیستی
🍃دفتر کمیسر عالی حقوق بشر ملل متحد از همه جوامع خواست 13 تعهد راهبردی زیر را در تلاشهای مربوط به رعایت حقوق بشر و تنوع زیستی رعایت کنند:
1-به #تنوع_زیستی و از دست دادن زیستگاه ها توجه و از تاثیرات منفی آنها بر حقوق بشر جلوگیری نمایند.
2-#برابری و #عدم_تبعیض را تضمین نمایند.
3-از حقوق #مردمان_بومی حمایت نمایند.
4- از مدافعان حقوق بشر زیست محیطی حمایت کنند.
5-در اقدامات مربوط به مواجهه بااز دست دادن تنوع زیستی واستفاده از مزایای تنوع زیستی،رعایت #عدالت را تضمین نمایند.
6-#مشارکت_معنادار و آگاهانه مردمی از جمله در قلمرو #زمین و #حاکمیت_منابع را تضمین نمایند.
7-#پاسخگویی و #جبران_موثر در قبال آسیب های حقوق بشری ناشی از صدمات تنوع زیستی و از دست دادن زیستگاه ها را تضمین نمایند.
8-در برابر آسیبهای حقوق بشری مرتبط با تجارت ناشی از دست دادن تنوع زیستی، محافظت های لازم معمول گردد.
9-#همکاری_منطقه_ای_/و_بین_المللی را تضمین نمایند.
10-بسیج موثر منابع کافی برای جلوگیری از آسیب های حقوق بشری ناشی از از دست دادن تنوع زیستی انجام پذیرد.
11-بهره مندی هر فرد از منافع #علم و کاربردهای آن را تضمین نمایند.
12-توسعه #آموزش درخصوص طبیعت راتضمین نمایند.
13-به طبیعت و همه ارزشهای آن احترام گذاشته وحفاظت های لازم به عمل آید.
برای ملاحظه توضیحات بیشتردر خصوص این تعهدات:
https://www.ohchr.org/sites/default/files/Documents/Issues/ClimateChange/materials/KMBiodiversity26febLight.pdf
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
🌐 کارشناسان سازمان ملل در مورد حملات اسرائیل به اردوگاههای رفح چه گفتند؟
✅ براساس اخبار منتشر شده در سایت شورای حقوق بشر در ۲۹ می، جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد حملات هوایی اسرائیل به اردوگاه آوارگان در تل السلطان در رفح را محکوم کرده و خواستار اقدام قاطع بینالمللی برای پایان دادن به خونریزی در غزه شدند.
➖ تصاویر دلخراش منتشر شده از ویرانی، جابجایی و مرگ از رفح، نشان میدهد این حملات به صورت #بیرویه و #نامتناسب انجام شده و افراد در چادرهای پلاستیکی در حال سوختن گیر افتادهاند.
➖ این حملات نه تنها نقض آشکار #قوانین_بینالمللی است بلکه حملهای به #شرافت_انسانی و #بشریت_مشترک ما است.
➖حمله به مکانهایی که به عنوان پناهگاه برای آوارگان فلسطینی از جمله #زنان، #کودکان، #افراد_معلول و #سالمندان استفاده میشود، نقض جدی #قوانین_جنگ است و نیاز فوری به #اقدام_بینالمللی دارد.
➖ همچنین، کارشناسان خواستار تحقیق مستقل بینالمللی درباره این حملات شدند و تاکید کردند که مسئولین این جنایات باید پاسخگو باشند.
➖ این مقامات همچنین خواستار #توقف_فوری جریان تسلیحات به اسرائیل و دسترسی بدون مانع به #کمکهای_انسانی در غزه شدند و بیان داشتند که باید تحریمها و اقدامات دیگر برای فشار بر اسرائیل جهت رعایت قوانین بینالمللی اعمال شود.
➖تنها راه پیشرو، #توقف_فوری_و_دائمی_آتشبس و اتخاذ تدابیر معنادار برای مستندسازی و تضمین #پاسخگویی این جنایات است.
✔️ لازم به ذکر است که این حملات درست پس از صدور دستور دیوان بینالمللی دادگستری مبنی بر توقف فوری عملیات نظامی توسط رژیم اسرايیل، صورت گرفت.
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چرا تنها ایران، ناقض حقوق بشر است؟!
حقوق بشر پُتک طوری ⛏🔨و حقوق بشر به عنوان ابزاری برای حمایت از منافع ابرقدرتها
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
عصر حقوق بشر
چرا تنها ایران، ناقض حقوق بشر است؟! حقوق بشر پُتک طوری ⛏🔨و حقوق بشر به عنوان ابزاری برای حمایت از م
🔹 بازخوانی حقوق بشر در اندیشه امام خمینی (ره) در روزهای منتهی به انقلاب اسلامی
که می تواند خط کشی برای تنظیم فعالیتها و سنجیدن میزان موفقیت ایران در پاسداشت نظرات حقوق بشر مدار حضرت امام باشد.
◽️کلمه اینکه ما «اعطا کردیم » #آزادی را ، این جرم است. آزادی مال مردم است. قانون آزادی داده، خدا آزادی داده به مردم، اسلام آزادی داده، قانون اساسی آزادی داده به مردم. «اعطا کردیم» چه غلطی است؟ (1357/3/10)
◽️ ما موافق رژیم آزادیهای کامل هستیم. باید حدود رژیم آینده ایران، همان گونه که برای کلیه دولتهای متکی به مردم مطرح است،منافع مجموع جامعه را در برگیرد.(1357/7/22)
◽️از اساس #دموکراسی این است که مردم آزاد باشند در آرای خودشان، در [انتخاب] وکلای خودشان که به مجلس بفرستند، #سرنوشت یک مملکتی به دست وکلا و اینها هست و باید خود مردم سرنوشت شان در دست خودشان باشد.(1357/7/29)
◽️ #مطبوعات در نشر همه حقایق و واقعیات آزادند. هر گونه اجتماعات و احزاب از طرف مردم در صورتی که مصالح مردم را به خطر نیندازند(1357/8/11)
◽️ از نظر حقوق انسانی ، تفاوتی بین #زن و مرد نیست. زیر که هر دو انسانند و زن حق دخالت در سرنوشت خودش را همچون مرد دارد. بله در بعضی از موارد تفاوت هایی بین زن و مرد وجود دارد که به #حیثیت_انسانی آنها ارتباط ندارد. مسائلی که منافات با حیثیت و شرافت زن ندارد، آزاد است(1357/8/16)
◽️ مملکت متمدن، آن است که آزاد باشد، مطبوعاتش آزاد باشد، مردم آزاد باشند در اظهار عقاید و رایشان (1357/8/28)
◽️ شخص اول حکومت اسلامی با آخرین فرد مساوی است در امور (آبان 1357)
◽️ میزان حقوق بشری است که حقوق بشر می گوید همه افراد یک ملتی آزادند که عقاید خودشان را بگویند ، در اینکه سرنوشت خودشان را خودشان تعیین کنند.(1357/9/25)
◽️ برنامه ما این است که رجوع کنیم به #آرای_عمومی، به آرای مردم.(1357/10/10)
◽️ #اقلیت_های_مذهبی در اسلام احترام دارند، آزادی دارند. بدانید آنها [ در نظام سیاسی پس از انقلاب اسلامی]بهتر به زندگی خود ادامه خواهند داد. (1357/11/3)
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
✳️ پس از حملات اخیر اسرائیل به اردوگاه #رفح «رئیس حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۲۷ می وحشت خود را از وقوع تلفات بیشتر #غیرنظامیان در غزه، ابراز کرده و جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز در ۲۹ مه این حملات را محکوم کردند.
✳️ «کمیته حقوق افراد دارای معلولیت سازمان ملل متحد» در بیانیه ۲۷ می اظهار داشت که #معلولان غزه، به دلیل فرصتهای محدود برای فرار یا تخلیه، جزو نخستین کشتهشدگان هستند.
✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۳۰ مه اظهار داشتند که #تحریمهای یکجانبه دولت ایالات متحده، دسترسی به محصولات و خدمات آنلاین را محدود و جمعیت آسیبپذیر کشورهای هدف را در معرض نقض حقوق بشر قرار میدهد.
✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۳۰ می خشونت، تهدید و ارعاب علیه ایران اینترنشنال، خبرنگاران، کارکنان آن و مالک آن را محکوم کردند.
✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۳۰ می از دریافت گزارشهای تهدید و فشار علیه مدافعان #حقوق_بشر_و_آب، سازمانهای جامعه مدنی و دانشگاهیان که منجر به لغو مجمع مردمی آب در بالی شد، ابراز نگرانی کردند.
✳️ «کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۳۱ مه نگرانی جدی خود را نسبت به افزایش اخیر کشتار #غیرنظامیان در بورکینافاسو ابراز کرد.
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
کودکان قربانی تجاوز
چهارم ژوئن (15 خرداد) 2024«روز بین المللی کودکان قربانی تجاوز» است.
بر همین اساس، #یونیسف با نشر عکس یاد شده به مخاطبان یادآوری کرد که در اثر تجاوزات مختلف در سطح جهانی، کودکان در معرض انواع بحران ها و مشکلات واقع شده اند.
🔻سازمان ملل داده هایی را با عنوان آمارهای هشدار دهنده به نقل از گزارش 2023 دبیر کل سازمان ملل ارائه کرده که نشان می دهد در سال مزبور چه تعداد کودک در اثر تجاوزات کشته شده اند، چه تعداد کودک ربوده شده اند،چه تعداد مورد #قاچاق_انسانی واقع شده اند، چه تعداد محروم از تحصیل شده اند، چه تعداد مورد سو استفاده جنسی قرار گرفته اند و..
برای دسترسی به متن اصلی گزارش؛ نک به:
https://www.unicef.org/reports/unicef-annual-report-2023
از جمله نکات مورد اشاره در این گزارش این است که:
از غزه گرفته تا سودان تا اوکراین و فراتر از آن، بیش از 450 میلیون نفر - تقریباً 1 کودک از هر 5 کودک - در یک منطقه جنگی زندگی می کنند یا از آن فرار کرده اند. مانند غزه، جایی که سه چهارم جمعیت آواره و 70 درصد کشته شدگان #کودکان و زنان بوده اند.
همچنین، کودکان غزه که از #آب_سالم، #غذا و #مراقبت_های_پزشکی محروم هستند، به دلیل جراحات، کم آبی، سوء تغذیه و بیماری ها جان خود را از دست می دهند.
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
عصر حقوق بشر
🔶جای معیارهای حقوق بشری برای ارزیابی نامزدهای انتخابات کجاست؟!👀
🔸در سالیان اخیر، شعارهای حقوق بشر (از جمله #سلامت، #اقتصاد، #هنر، #زنان، #قومیتها و #اقلیتها و...) به عنوان دستاویز یا توجیهی برای کسب آرای بیشتر در پویشهای انتخاباتی شده است. اما در ایران، توجه به معیارهای حقوق بشری در مرحله «احراز صلاحیتها» به نحوی که در پایین گفته خواهد شد وجود ندارد. البته توجه به شرایطی مانند «#حسن_سابقه»، «#امانت»، «#تقوا»، «مومن و معتقد بودن به مبانی جمهوری اسلامی و مذهب رسمی که از آن جمله حقوق مردم است» و نیز طرح و رواج مفهوم «#حق_الناس در انتخابات» طی سالیان اخیر، توانسته این مشکل را تا حدی، تامین کند.
به نظر میرسد نامزدهای هر انتخاباتی بایستی تکلیف خود را در قبال معیارهای انسانی و مصادیق مشخص چالشها مشخص کنند و مردمی که قرار است به آنها رای دهند نیز بر اساس شفاف شدن مواضع هر نامزد در قبال رعایت حقوق انسانی، رای خود را سامان دهند.
یکی از نمونه های فعالیت در این زمینه را اخیرا در قبال انتخابات پیش روی پارلمان اروپا شاهد بودیم که نه تنها نهادهای متعددی درون خود اروپا ، معیارهای انسانی را معرفی و از مردم می خواهند که دقیق نامزدها را بر اساس معیارها و سوابق عملکردی افراد ارزیابی و سپس رای دهند، حتی خارج از منطقه اروپا مثلا در آمریکا نیز بعضی نهادهای فعال حقوق بشر، شاخص ها و معیارهای حقوق بشری را توضیح داده اند و از مردم خواسته اند که هر نامزد را در محورهای یاد شده مورد بررسی قرار دهند تا پس از اطمینان از پایبندی نامزد به رعایت حقوق بشر به او رای دهند.
🔸#دیده_بان_حقوق_بشر نهادی که مقر آن در آمریکا قرار دارد در این زمینه در 8 محور زیر توضیحاتی ارائه کرد و از مردم خواست با تطبیق دیدگاهها و سوابق هر نامزد انتخابات پیش روی پارلمان اروپا ذیل معیارهای بیان شده رای بدهند. معیارها حول موضوعات زیر است:
1)#فقر وبی عدالتی،
2)#حاکمیت_قانون،
3) #پناهندگان، پناهجویان و مهاجران،
4) سیاست های مربوط به #فناوری و حقوق بشر
5)#عدالت_نژادی و ضد استعماری،
6) حقوق #افراد_دارای_معلولیت و سالمندان،
7) #تغییرات_اقلیمی
8) #تجارت و پاسخگویی حقوق بشر.
🔸به عنوان مثال در مورد فقر گفته شده که: اگرچه تصور میشود در اروپا همه در وضعیت مناسبت زندگی می کنند اما واقعیت، این نیست و برابر آخرین آمار اروپا از هر 4 کودک یکی در معرض خطر فقر و انزوا و طرد اجتماعی قرار دارد. بر این اساس باید بررسی کرد که نامزد انتخابات پارلمان اروپا آیا به این حقایق توجه دارد و در جهت رفع آنها با تلاشهای موثر جاری در منطقه همراهی داشته است یا خیر؟
در این خصوص مراجعه کنید به:
https://www.hrw.org/news/2024/05/15/human-rights-guide-2024-european-elections
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld