محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
.
.
پسندم آنچه را بایدن پسندد!
🔹کانال امتداد وابسته به حزب "حزب اتحاد ملت" نوشته:
♦️"برخی چهرهها ۷ سال تمام با برجام مخالفت کردندو آن را «خسارت محض» خواندند. نشاندن این دوستان در مسند مذاکره، چند پیامد مهم دارد که لازم است آقای رئیسی به آن توجه کنند: این انتصاب، این تصور را در آمریکا و دولتهای مقابل ایجاد میکند که با دولتی طرف شدهاند که اراده، میل باطنی و انگیزه چندانی برای رایزنی و تلاش برای احیای برجام ندارد. همانطور که انتصاب جان بولتون و پومپئو در آمریکا، ایران را به این نتیجه رساند که نیت واقعی دولت ترامپ، «توافق» و مصالحه نیست، انتصاب چهرههای شاخص مخالف برجام در ایران نیز به لابیها، رسانهها و بنگاههای تبلیغاتی معاند مجال میدهد دولت آمریکا را متقاعد کنند که ایران صرفاً در پی وقتکشی و خریدن زمان است".
🔹واقعا جالب است. به اقتضای این تحلیل، ایران باید از دولت و وزارت خارجه آمریکا سوال کند شما چه کسانی را برای مذاکره می پسندید، ما همان ها را برای مذاکره بگماریم و محضر شما بفرستیم(!)
♦️چه کاری است خب؟! چرا موضوع را پیچیده می کنید و لعاب مصلحت و عقل، به سفاهت می زنید. یک کلمه بگویید " کدخدا بایدن! میل و مطلوب شما چیست، مرقوم بفرمایید، ما همان را امضا و اجرا کنیم"!
🔹فقط قبلش باید توضیح بدهید که گسیل آدم های مطلوب غرب به مذاکره در این هشت سال، چه گلی به سر ملت ما زد و چرا هشت سال آزگار برای یک توافق کذایی وقت گذاشتید و آخرش هم ملت ایران را بدهکار آمریکای عهدشکن کردید؟
🔹البته باید از حزب اتحاد ملت این را هم پرسید که آیا ایران بعد شش سال ماندن پای برجام، نیازمند اعتماد سازی در خدمت دولت آمریکاست، یا آمریکا که در این شش سال، تا توانست تعهدات خود را زیر پا گذاشت و حالا هم حاضر نیست عهدشکنی و خروج از برجام را جبران کند؟!
♦️یادآوری: "اتحاد ملت"، به مدیریت اعضای حزب منحله مشارکت، همان حزبی است که نشریه متبوعش "صدا" سال گذشته با دفاع از مذاکره تحقیر آمیز رئیس جمهور صربستان با ترامپ نوشت:
🔹"از نگاه منتقدان، عکسی که ترامپ از مذاکره کننده می پسندد، این (تصویر ملاقات رئیس جمهور صربستان) است: همچون برّهای در مذبح و بردهای در مسلخ. آيا اقداماتي از این جنس را بايد مايه شرمساري دانست؟ فرض كنيم سياستمدار صرب همچون متهمي در اتاق بازجويي و حتي يك برده نشسته؛ اگر منافع، چنین اقتضایی كند، بايد آن را تمسخر كرد، يا عقلانيتي سياسي خواند؟"!
@IMANI_mohammad
.
سیلی سلیمانی
♦️اسرائیل و آمریکا در این چند ماه هارت و هورت کردند؛
🔹اما سیلی آبدار را ایران و لبنان و سوریه زدند؛
♦️درست تر بگوییم: سیلی اش را حاج قاسم سلیمانی، به گوش اسرائیل و آمریکا نواخت.
🔹سیلی سلیمانی
♦️اسرائیل و آمریکا در این چند ماه هارت و هورت کردند؛
🔹اما سیلی آبدار را ایران و لبنان و سوریه زدند؛
♦️درست تر بگوییم: سیلی اش را حاج قاسم سلیمانی، به گوش اسرائیل و آمریکا نواخت.
🔹او بود که راه را نشان داد و گفت «من با تجربه میگویم؛ میزان فرصتی که در بحرانها وجود دارد، در خود فرصتها نیست. اما شرط آن، این است که نترسید و نترسیم و نترسانیم»
@IMANI_mohammad
استقبال "شانگهای" از ایران؛
نقطه عطف قرن جدید آسیایی
🔹اعلام عضویت رسمی ایران در پیمان اقتصادی و امنیتی شانگهای، نقطه عطفی در روند قدرت افزایی این سازمان 25 ساله آسیایی است.
♦️ایران، کانون تلاقی اتصال شرق به غرب، و شمال به جنوب آسیاست. بنابراین، هم می تواند در رونق این بازار 330 میلیارد دلاری، تاثیرات ویژه داشته باشد و از آن سود ببرد؛ و هم سیاست چند جانبه گرایی و عبور از نگاه منحصر به غرب را عملیاتی کند و حربه تحریم های غرب را کَند تر از قبل نماید.
🔹عضویت امروز ایران در پیمان شانگهای از نگاه نگران غرب، نماد تحقق یک کابوس بزرگ است. چند سال بود سیاستمداران غربی درباره انتقال محور قدرت جهانی از غرب به شرق هشدار می دادند و اکنون با عضویت ایران در پیمان شانگهای، نقطه عطفی در این روند جا به جایی رخ داده است. این ارزیابی ها را مرور کنید:
🔻-فدریکا موگرینی مسئول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا: «قدرت رهبری آمریکا در حال زوال، و قدرت او در حال کاهش است. من هرگز آمریکا را تا این حد قطبی شده ندیده بودم. آمریکا در درون منسجم نیست. بزرگ ترین دموکراسی دنیا بی ثبات شده است.»
🔻- نیکولا سارکوزی رئیسجمهور اسبق فرانسه: «محور جهان در حال عبور از غرب، به شرق یعنی آسیاست. ما در گذشته بر جهان تسلط داشتیم، اما حالا به هیچ وجه مسلط نیستیم. روی کارآمدن فردی مانند ترامپ که باور کردنی نبود، نشانه وخامت شرایط غرب بود، نه علت آن».
🔻- جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: «تحلیلگران از مدتها پیش درباره پایان نظم تحت رهبری آمریکا و ظهور قرن آسیایی سخن گفتهاند. این اتفاق، پیش چشم ما در حال وقوع است. شیوع بیماری کرونا، نقطه عطفی برای تغییر توازن قدرت از غرب به شرق است».
🔻- ولفگانگ ایشینگر رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ: «جهان در حال عبور از غرب به عصر پساغرب است. کاهش نفوذ اروپا و آمریکا زمینه را برای کشورهای دیگر فراهم کرده تا نظم جهانی جدیدی را شکل دهند. بازیگران غیرغربی، امور بینالمللی را شکل میدهند. برخی از اساسیترین ارکان غرب و نظم جهانی تضعیف شده. ناکامی در پاسخ به درگیری سوریه و اوکراین، ضعف ما را آشکار و زمینه را برای پُر کردن خلأ توسط کشورهایی مانند ایران و روسیه فراهم کرد».
🔻- ویلیام برنز رئیس سازمان سیا: «در صحنه بینالمللی که بیش از پیش پیچیده و رقابتی شده، رویکرد چین، بزرگترین چالش ژئوپولیتیک آمریکاست... روسیه و ایران، دیگر تهدیدهای بزرگ امنیتی هستند... آمریکا باید برای مقابله با تهدیدهای ایران، راهبردی فراتر از مسئله هستهای داشته باشد».
🔹امروز سران چین و هند از عضویت ایران استقبال کردند و رئیس جمهور روسیه اذعان کرد: "پیوستن ایران به سازمان همکاری شانگهای، به قدرت این سازمان می افزاید".
@IMANI_mohammad
دیپلماسی و تجارت خارجی
چرا در دولت روحانی قفل شد؟
🔹هر کاری گرهش در دولت جدید گشوده می شود، حامیان رویکرد دولت قبل می گویند "کار دولت روحانی بود و تدارکش را آن دولت کرده بود"!
♦️مثلا مشکل کمبود واکسن ظرف چند هفته اخیر حل شد و ظرف بیست روز به اندازه دویست روز قبل واکسن وارد کشور شد، ادعا کردند در دولت قبل خریداری شده بود؛
🔹و این در حالی است که با رایزنی آقای رئیسی، ضمن خرید 60 میلیون دُز واکسن، در ورود انبوه آن به کشور، تسریع غیر قابل مقایسه با قبل اتفاق افتاده است.
♦️حالا دیگر کسی نمی گوید و نمی تواند هم مثل قبل ادعا کند "تا مشکل FATF حل نشود، امکان هیچ معامله خارجی وجود ندارد".
🔹در واقع، این دروغ چهار ساله، با خرید و واردات انبوه واکسن، ابطال شد و حال آن که از ربیعی و جنیدی و مطهری تا برخی نشریات اجاره ای، FATF را قفل مطلق هر نوع تجارت خارجی معرفی کرده بودند.
♦️از طرف دیگر، اگر کسی ادعا کند "معامله دارو، استثنای تحریم هاست"، باید از او پرسید که چرا این استثنا در سه چهار سال گذشته وجود نداشت و در همین یک ماهه که آقای رئیسی و دولت جدید سر کار آمده اند، اجرایی شده است؟
🔹اروپایی ها ظرف سه سال گذشته، از همه تعهدات برجامی شان، به برداشتن تحریم غذا و دارو بسنده کردند و قول دادند کانال اس پی وی یا اینستکس را برای مبادله نفت در برابر غذا و دارو راه اندازی کنند، اما به همان هم عمل نکردند و دولت روحانی را سه سال سر دواندند!
♦️تلخ این که حتی در تحریم های سازمان ملل هم غذا و دارو مستثناست، اما غرب از صدقه سر برجام، غذا و دارو را هم در فهرست تحریم گذاشت و غربگرایان را شرمنده کرد.
🔹اکنون که ایران رسما به پیمان شانگهای پیوسته، همان محافل ادعا می کنند این عضویت به خاطر برجام و لغو تحریم های سازمان ملل است. سوال: برجام، شش سال قبل امضا شده، پس چرا عضویت ما در پیمان شانگهای شش سال طول کشید و عدل، با کنار رفتن دولت روحانی و آمدن دولتی منصرف از غرب تحقق پیدا کرد؟ آیا نمی شد با رایزنی قوی تر، در این روند ضد تحریمی تسریع کرد
♦️آیا جز این است که آقای روحانی فقط می خواست دل آمریکا را به دست آورد و بنابراین، قدرت انتخاب شرکای متنوع را از دست داد؟ این اعتراف آقای ظریف در آخرین گزارش به مجلس است:
🔹«اگر در مورد ضرورت کار متوازن با شرق و غرب به یک اجماع ملی رسیده بودیم و با خوش خیالی، دوستان دوران سختی را در سراب طمع سرازیر شدن شرکتهای غربی از خود نرنجانده بودیم، #دوستانمان_سرخورده_نمیشدند و در دوران سختی رهایمان نمیکردند».
♦️برجام با اصرار روحانی، معطوف به آمریکا بود. آن قدر در نهایی کردن دو طرفه توافق با آمریکا زیادهروی کردند که با ناراحتی طرفهای دیگر مذاکره مواجه شد. حتی فرانسویها معترض شدند و تا مدت ها در مسیر توافق کارشکنی کردند
🔹زیاده روی روحانی در تمایل به آمریکا ریشه دار بود. او قبل از انتخابات 92 هم گفته بود «اروپایی ها آقا اجازه هستند و آمریکا کدخداست؛ بستن با کدخدا راحت تر است».
🔹روحانی همچنین در کتاب خاطراتش اذعان میکند: «سال 83 گفتم که ما، بین دوچرخه و پیکان مخیر بودیم. دوچرخه غیرمتعدها و پیکان، انگلیس و فرانسه و آلمان بودند. بنز (آمریکا) هم بود، ولی ما اجازه نداشتیم از آن استفاده کنیم. پس، ناچار شدیم پیکان را انتخاب کنیم. البته اروپاییها از این مصاحبه کمی #مکدر شده بودند».
♦️روحانی برخلاف اقتضای عقلانیت، به همه کشور های بی محلی و دهعن کجی کرد تا دل آمریکا مستکبر را به دست بیاورد و این به مثابه بنزینی بود که روی آتش زیاده خواهی یک مستکبر ریخته می شد.
@IMANI_mohammad
🔹خدمات متقابل
ایران و اعضای شانگهای
♦️یادداشت روز کیهان:
https://kayhan.ir/
@IMANI_mohammad
خدمات متقابل
ایران و اعضای شانگهای -۱
شروع به کار دولت انقلابی در ایران، نقطه پایان بر رویکرد معطلی و فشلی و برجامیزاسیون همه امور بود. ضمنا، دوره پسابرجام در ایران، نقطه عطفی در ظهور «قرن جدید آسیایی» هم هست. بسیار ضرورت دارد که جایگاه منحصر به فرد ایران در این چرخش جهانی محور قدرت از شرق به غرب، درست فهمیده شود.
یک جریان سیاسی- رسانهای آلوده چنین وانمود میکنند که دولت جدید مجبور است مسیر منفعلانه قبلی درباره برجام و FATF (در جا زدن در بنبست!) را ادامه دهد. اما ایران در دوره جدید، با برجام همان معامله را میکند که غرب میکند. اگر تحریمها را در چهارچوب مطالبه روشن و منطقی رهبر انقلاب لغو کردند، ایران هم به انجام تعهدات برمیگردد؛
در غیر این صورت، اجازه نمیدهد آمریکا با حیلهگری، صرفا بخواهد دوباره عضو برجام شود، بیآنکه تحریمهای اساسی را لغو کرده و تضمین مطمئن درباره عدم تکرار عهدشکنی داده باشد. اگر هم بخواهند مثل چند سال گذشته فقط با اسم برجام بازی کنند، ما هم در همان حد رفتار میکنیم، بیآنکه مثل گذشته، خود را معطل کنیم.
صادرات سوخت به لبنان و سوریه، واردات انبوه واکسن (در سه هفته به اندازه هفت ماه)، و عضویت در یک پیمان مهم آسیایی، عبور معنادار از کارشکنیهای آمریکا و FATF بود.
نفتکشها و تانکرهایی که از مقابل نظامیان آمریکا و اسرائیل در دریای سرخ و کانال سوئز و دریای مدیترانه گذشتند و سوخت را به سوریه و لبنان رساندند، مرگ دیپلماسی انفعال را گواهی کردند.
آمریکا در برابر تحولات تحقیرآمیز اخیر (زیر پا گذاشته شدن پیاپی تحریمهایش) لال شده و اصلا چه دارد که بگوید؟ همان بهتر که خود را به ندیدن بزند. ایران، از دمشق و بیروت در کنار مدیترانه، تا دوشنبه تاجیکستان و پیمان شانگهای، در حال شالودهشکنی تحریمهای غرب است.
اما ماجرا، فقط این نیست. ایران میتواند نقش موثری در تکوین «قرن جدید آسیایی» و انتقال محور قدرت از غرب به شرق ایفا کند. مراد از انتقال محور قدرت، همان است که در ادبیات سیاستمداران غرب دیده میشود؛
- سارکوزی رئیسجمهور اسبق فرانسه: «محور جهان در حال عبور از غرب، به شرق (آسیا) است. ما در گذشته بر جهان تسلط داشتیم، اما حالا به هیچ وجه مسلط نیستیم. روی کارآمدن ترامپ که باور کردنی نبود، نشانه وخامت شرایط غرب بود، نه علت آن».
- جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: «تحلیلگران از مدتها پیش درباره پایان نظم تحت رهبری آمریکا و ظهور قرن آسیایی سخن گفتهاند. این اتفاق، پیش چشم ما در حال وقوع است».
-ایشینگر رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ: «جهان در حال عبور از غرب به عصر پساغرب است. کاهش نفوذ اروپا و آمریکا، زمینه را برای کشورهای دیگر فراهم کرده تا نظم جهانی جدیدی را شکل دهند. ناکامی در پاسخ به درگیری سوریه و اوکراین، ضعف ما را آشکار و زمینه را برای پُر کردن خلأ توسط کشورهایی مانند ایران و روسیه فراهم کرد».
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad
خدمات متقابل
ایران و اعضای شانگهای -۲
ایران، اکنون در حالی که جاده ترانزیتی تهران- بغداد- دمشق- بیروت را تا کنار دریای مدیترانه امتداد داده، میتواند شمال و شرق آسیا (از چین و هند و روسیه تا تاجیکستان و ازبکستان و پاکستان) را به غرب آسیا متصل کند و امکان کم نظیری از مبادلات تجاری را در این مسیر چهارضلعی شمال تا جنوب و شرق تا غرب فراهم سازد.
دیپلماسی فراگیر و موثر، یعنی در حالی که محور همکاریهای اقتصادی را با عضویت در پیمان شانگهای به شرق و شمال آسیا گسترش میدهید، نفتکشهای سوخت را در غرب آسیا به دمشق و بیروت برسانید.
روزنامه لوموند ۱۵ دی ۹۹ در تحلیلی به قلم «ژان پیر فیلیو» استاد دانشگاه مطالعات سیاسی پاریس نوشت: «سال 2020 نشان داد کاهش حضور آمریکا در خاورمیانه، روندی غیر قابل بازگشت شده. آمریکا نتوانست مانع نفوذ فزاینده ایران شود. تصمیمات شلخته ترامپ نباید ذهن را از پدیده اصلی غافل سازد: حضور آمریکا در منطقه از زمان اوباما تدریجاً رنگ باخته و به شکلی برگشتناپذیر ادامه خواهد یافت... آمریکا قبل از آنکه در پرونده اسرائیل- فلسطین به کلی منفعل شود، در سوریه، یمن و لیبی به حاشیه رانده شد... در این میان، نه روسیه به رغم حضور در سوریه، و نه چین با وجود سرمایهگذاری گسترده در منطقه، نتوانستهاند خلأ استراتژیک را پر کنند. مسکو و پکن قادر نیستند ساز و کار منسجم اقتدار و نفوذ را پیاده کنند».
پیمان شانگهای برای ما فرصت مغتنمی است و از آن، مانند فرصت دیپلماسی و تجارت و شراکت با سایر مناطق دنیا استفاده میکنیم. اما اشتباه نشود؛ شانگهای و نظائر آن، قله پویش پیشرفت ما نیست.
انقلاب اسلامی، طرحی نو، انسانی و عادلانه و مبتنی بر احترام متقابل در دنیا در انداخته و همین منطق استوار را با همت و عقلانیت و به مدد الهی پیش میبرد. امپراتوری شوروی دو دهه قبل فرو پاشید و استکبار آمریکا نیز سرنوشتی جز همین را در پیش ندارد.
صاحبنظران بسیاری در دنیا اذعان دارند که اگر مقاومت پیروز ایران در غرب آسیا نبود، آمریکا بر منطقه چنبره زده و چین و روسیه (و حتی متحدان غربیاش، از انگلیس و فرانسه و آلمان در غرب، تا ژاپن و کره جنوبی و هند در شرق) را تحت فشار گذاشته بود. کاخ سفید با تسلط بر 60 درصد منابع انرژی جهان، میتوانست خواستههای خود را به شرق و غرب دیکته کند.
آمریکا از یکسو تا دروازههای روسیه در شرق اروپا پیش رفته بود و از طرف دیگر میتوانست چینِ نیازمند منابع غرب آسیا را زمینگیر کند. هم انقلاب رنگی به راه انداخت و آن را تا مسکو کشاند و هم با راهاندازی «جنگ جهانی چهارم» در افغانستان، عراق، لبنان و فلسطین (و لیبی و سوریه و...) سعی کرد هارتلند جهان را قبضه کند. فقط یک قدرت نوظهور بود که ترمز آمریکای یاغی را کشید و آن جمهوری اسلامی ایران بود.
ایران برخلاف آمریکا که به متحدانش (از افغانستان تا فرانسه) خیانت کرد و از پشت به آنها خنجر زد، پشت متحدانش را رها نکرد؛ چنانکه امروز در دنیا، ایران را متحدی قابل اعتماد میشناسند.
همین جبهه مقاومت نگذاشت مقدمات جهان تکقطبی فراهم شود. همان گونه که شرّ تروریسم منطقهای را از سر دنیا کم کرد، شرّ جهانی شدن استکبار آمریکا را از سر بسیاری از ملتها و دولتها کوتاه نمود و مجال تنفّس در دنیای چند قطبی و متکثر را فراهم ساخت. ما منتی سر هیچ کشوری نداریم، اما جایگاه عزتمند خود و کار کارستانی را که در دنیا شکل دادهایم، به درستی میشناسیم و در همان تراز رفتار میکنیم. والحمدلله ربالعالمین.
@IMANI_mohammad
رفتار رعیتی و سودای سلطانی!
🔹"رجب طیب اردوغان" را اغلب با نخوتش می شناسند. اما رویا اندیشی او، پنج سال سال قبل با کوذتایی که آمریکا و متحدانش ترتیب دادند، پاره شد.
♦️اردوغان در حالی که توهم امپراتوری عثمانی -این بار از چین تا قلب اروپا و شمال آفریقا!- را داشت، با شوک کودتا از خواب پرید؛ هر چند به اندازه محمد مُرسی همتای اخوانی اش در مصر، بدشانس نبود که گرفتار زندان و مرگ در دادگاه شود.
🔹او با وجود خدمات انتحاریاش، از دولت اوباما خنجر خورد. اردوغان 11 مرداد 95 -یک ماه بعد از کودتا- گفت: «با وجود دشمنی میان من و بشار اسد، او کودتا را محکوم کرده، در حالی که همپیمانان ما، آمریکا و اروپا و عربستان، وقتی که نیازمند کمک شان بودیم، از پشت به ما خنجر زدند».
♦️او همچنین شهریور 98، در چهلمین سالگرد کودتای نظامی۱۲ سپتامبر در جزیره یاسی آدا گفت «محافلی که چهره ای تاریک دارند، کودتای ۱۲ سپتامبر ۱۹۸۰ را طراحی کردند. هنگامی که خبر به واشنگتن رسید، گفتند بچههای ما باز هم موفق شدند. شب کودتای ۱۵ ژوئیه ۲۰۱۶ هم، منتظر بودند همان سخنان را تکرار کنند».
🔹با همه اینها، رئیس دولت ترکیه چند سال است از لیبی و لبنان و سوریه و عراق و یمن تا جمهوری آذربایجان و افغانستان، دنبال جای پاست! غرب هم تا جایی که به نفعش باشد، به اردوغان پر و بال می دهد تا در جهان اسلام (قطب قدرتمند رقیب) شکاف و منازعه راه بیندازد.
♦️آیا ترکیه، که همسو با آمریکا و اسرائیل، سوریه را به ویرانه تبدیل کرد، می تواند در ادعای حمایت از مردم جمهوری آذربایجان یا افغانستان صادق باشد؟ و آیا پذیرفتنی است دولتی مدعی تشکیل امپراتوری شود و حال آنکه خود، تبدیل به مستعمره نظامی آمریکا و ناتو شده؟
🔹دولت ترکیه چند دهه است از موضع پایین میخواهد به اتحادیه اروپا ملحق شود، اما تحقیر میشود. اردوغان، مرداد 95 گفت «اروپا 53 سال است ما را فریب میدهد».
♦️آبان همان سال، در جریان دیدار وزیران خارجه آلمان و ترکیه، جدال لفظی شدیدی درگرفت و چاووش اوغلو گفت «ترکیه از رفتار اتحادیه اروپا خسته شده. ما خواستار به رسمیت شناخته شدن، همچون شریکی برابر هستیم، نه شریکی درجه دو. رفتار اروپا، پر از نخوت و تکبر است».
🔹آمریکا و اروپا چند دهه است ترکیه را عضو شاخه نظامی (ناتو) کرده و بیگاری کشیدهاند، اما حاضر نیستند در مزایای اقتصادی شریک کنند. ترکیه اکنون، ۴۶۵ میلیارد دلار بدهی دارد. با همه اینها، اردوغان هر بار قمار بدتری را مرتکب می شود، بی آن که بفهمد غرب اجازه نمیدهد وارث امپراتوری عثمانی دوباره موی دماغش شود.
♦️او دیشب در سازمان ملل سخنرانی کرد؛ کلی موهوم گویی کرد و گفت"ما به نقش برادرانه خود در کمک به مردم افغانستان ادامه می دهیم. ما تنها متحد ناتو هستیم که با داعش مقابله کرده و این سازمان تروریستی را شکست داد. جامعه بین المللی نمی تواند اجازه دهد بحران سوریه تا 10 سال دیگر ادامه یابد. ما معتقدیم که باید تلاش های بیشتری برای حفاظت از حقوق مسلمانان اویغور در چین انجام شود".
🔹اردوغان اما یک جمله واقعی هم گفت که نشانه حرمت و موقعیت حقیقی وی است: "#رویکرد_نادیده_گرفتن_ترکیه_در_منطقه که از طولانیترین کرانه در دریای مدیترانه شرقی برخوردار است، باید کنار گذاشته شود". اردوغان سودای سلطانی دارد، اما با همه خیانت هایش به مردم منطقه، در نگاه غرب به چشم رعیتی بی مقدار دیده می شود!
@IMANI_mohammad
دیپلماسی درایت و قاطعیت در نیویورک
🔹طیف غربگرا، در چند هفته اخیر ماموریت داشت رویکرد دولت جدید ایران را تحریف و چنین القا کند که دیپلماسی منفعلانه روحانی و ظریف را ادامه خواهد داد.
🔹آنها ضمنا ماموریت دارند هماهنگ با مقامات غربی، توپ را زمین ایران بیندازند و چنین وانمود کنند که طرف ایرانی، معطل و مردد است، یا دارد وقت کشی می کند.
🔹نطق مهم آقای رئیسی در نشست سازمان ملل و مذاکرات امروز وزیر خارجه با مقامات کشورهای مختلف، این فضا سازی موهوم را به هم ریخت.
🔹رئیس جمهور، بی آن که کمترین تردید و انفعالی در کلامش باشد، تصریح کرد :
🔻"دوران جدیدی آغاز شده. من به دنبال تعامل موثر با همه کشورها بخصوص همسایگان هستم.
🔻آزادی در کوله پشتی سربازان بیگانه جا نمی شود. امروز آمریکا از عراق و افغانستان خارج نمی شود، بلکه اخراج می شود.
🔻 امروز دیگر برای کسی مهم نیست که "آمریکا اول" است، یا "آمریکا بازگشته است".
🔻امروز همه جهان از جمله خود آمریکاییها اذعان دارند پروژه عظیم آمریکا به طور کامل شکست خورده است.
🔻از کاپیتال تا کابل، نظام سلطه آمریکا بی اعتبار شده است.
🔻پروژه فشار حداکثری به طور کامل شکست خورده؛ ایستادگی جواب داد و همواره جواب خواهد داد.
🔻 گفت و گویی که به لغو تحریم ها منجر نشود انجام نمی دهیم. ما به وعده های آمریکا اطمینان نداریم. آمریکا به تعهد خود عمل نکرده است.
🔻 تحریم دارو در دوران کرونا، جنایت علیه بشریت است. با این وجود، به یکی از تولیدکنندگان واکسن تبدیل شدیم.
🔹این سخنان، بازتاب گسترده در شبکه های جهانی داشت؛روزنامه واشنگتن پست نوشت: "سخنرانی رئیسی، نشان دهنده هویت جمهوری اسلامی و جایگاهی است که ایران، برای خود در جهان می بیند".
🔹از طرف دیگر، مذاکرات وزیر خارجه بسیار مهم بود. او خطاب به دو مقام ارشد اروپایی (بورل و ماس) تاکید کرد:
🔻دولت جدید ایران، درباره مذاکرات، نه اتلاف وقت می کند، نه رفتار غير سازنده آمريكا را می پذیرد و نه كشور را معطل وعده هاي توخالي سابقهدار خواهد كرد.
🔻رفتار دولت بایدن تاكنون غیرسازنده بوده. او همان سیاست ترامپ را دنبال می کند.
🔻سه کشور اروپایی، به جای فشار به آمریکا، مدام خواستار تعجیل ایران در انجام مذاکرات هستند.
🔻برجام باید #نتایج_ملموس داشته باشد و در عمل، برداشتن تحریم ها را ببینیم.
🔻اگر دیگران به تعهدات خودشان برگردند و #راستي_آزمايي شود، ما نیز آمادگی داریم اقدامات جبرانی را متوقف کنیم.
🔻مزایای اقتصادی برجام که به دلیل بدعهدی طرف های مقابل تا کنون محقق نشده، این بار باید #تضمین گردد.
🔻مذاکرات وین، نه برای توافقی جدید، بلکه برای اطمینان از #بازگشت_تضمین_شده_آمریکا_به_تعهدات است.
🔻دولت ایران، وظیفه قطعی در اجرای بی کم و کاست #مصوبه_مجلس دارد.
🔻طرف مقابل باید با انعطاف لازم و درک شرایط جدید ناشی از شروع کار دولت سیزدهم به وین بیاید.
🔻سیاست قطعی دولت جدید گره نزدن اقتصاد داخلی به برجام است".
@IMANI_mohammad
چرا توقع آمریکا، غلط زیادی است؟
🔹آمریکا وغرب از دولت ایران انتظار دارند مذاکرات را از همان جا که متوقف مانده، ادامه دهد. و حال آن که دولت اوباما ادعا کرد دولت بعدی آمریکا هیچ تعهدی نسبت به برجام ندارد و طبق مصالحی که تشخیص میدهد، تصمیم میگیرد(!)
♦️جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید 27 دی 95: "ما برای آینده توافق در دولت بعدی تضمین ندادهایم. اوباما بارها گفته که این دولت درخصوص آنچه دولت بعد میکند، هیچ تضمینی نداده است. دولت بعدی بر اساس اینکه چه چیزی را در راستای منافع ملی تشخیص میدهد، تصمیم مقتضی را درقبال توافق خواهد گرفت»!
🔹وقتی ترامپ روی کار آمد، از توافق خارج میشود. بایدن هم اگرچه ژست منتقد میگرفت، اما وقتی دولت تشکیل داد، به جای بازگشت به برجام، رویکرد ترامپ را ادامه داد. بنابراین تا دو ماه (اوایل فروردین امسال) از مذاکرات طفره رفت؛ پس از آن نیز در چند نوبت بر تحریمها افزود.
♦️بایدن و ترامپ با رضایت اروپا اذعان کردهاند تعهد اوباما را محترم نمیشمارند. بنابراین آمریکا و تروئیکای اروپایی غلط میکنند در حالی که برای اصل تعهد دولت آمریکا، ارزش قائل نیستند، ادعا کنند مذاکرات باید از همانجا که با دولت قبلی ایران پیش بردهاند، پیگیری شود.
🔹به جز شخص آقای روحانی، هیچکس دیگر در دولت سابق - بهویژه ظریف و عراقچی بهعنوان متولیان مذاکره- ادعا نمیکردند توافق نهایی شده و تنها جزئیات مختصر باقی مانده است. فقط روحانی (بهخاطر خالی بودن دستش از کمترین دستاورد قابل عرضه به مردم) مدعی توافق فرمالیته بود.
♦️حتی آقایان ظریف و عراقچی و دیگران هم اذعان داشتند که آمریکا نه حاضر به لغو 1500 تحریم پسابرجامی است ، نه راستیآزمایی موثر لغو تحریمها پیش از عضویت دوباره در برجام را میپذیرد، و نه تضمین میدهد که دولت آمریکا مجدداً مرتکب عهدشکنی نشود.
🔹آمریکا با درکی که از شخصیت روحانی و تهیدستی وی داشت، در صدد بود بدون ادای مطالبات مشروع ایران، صرفا بتواند دوباره عضو برجام شود و به مکانیسم ماشه آن دسترسی پیدا کند. این رفتار خدعهآمیز، طبیاً مورد مخالفت مجلس ، هیئت نظارت تحت نظر شورای عالی امنیت ملی، و رهبر انقلاب قرار گرفت.
♦️دولت آمریکا اکنون در حالی که رسما توافق را زیر پا گذاشته و خبط و خیانتش محرز است، نمیتواند به همراه سه دولت اروپایی دنبالهرو، برای دولت جدید ایران تعیین تکلیف کند. آمریکا همین ماهها متهم است که حتی به متحدان خود هم خیانت میکند و مطلقا قابل اعتماد نیست.
🔹دولت اشرف غنی در افغانستان، و دولت ماکرون در فرانسه، آخرین موارد خیانت آمریکا را تجربه کرده و به صراحت اذعان کردهاند آمریکا قابل اعتماد نیست. اردوغان رئیس دولت ترکیه نیز طی روزهای اخیر دستکم دو بار اعلام کرده آمریکا قابل اعتماد نیست.
♦️دولت آمریکا به جای بازی با واژه مذاکره، باید قبل از هر چیز برای اعتبار نابود شده خویش چاره کند تا بتواند حداقل اعتماد دولت جدید جمهوری اسلامی و ملت ایران را کسب کند.
🔹دولت قبلی ایران، شش ساله پس از اجرای برجام را سرگرم مذاکرات در وین و نیویورک و پاریس و توکیو و... برای سر عقل آوردن دولتهای اوباما و ترامپ و بایدن برای انجام رفتار مسئولانه بود؛ اما کمترین موفقیتی به دست نیاورد.
♦️مذاکره برای مذاکره، از همان دی ماه 94 که آمریکا سرگرم کارشکنی در انجام تعهدات (لغو تحریمها) شد، بیحاصل بود و با این وجود، شش سال دیگر ادامه یافت و اکنون با رسیدن به نقطه اشباع، مطلقا جای تداوم و ارزش تکرار را ندارد.
🔹کیهان
@IMANI_mohammad