.
🔹مقاومت یمن، مراکز راهبردی سعوی و امارات در حوزه های نظامی و اقتصادی را نقطه زنی و منهدم می کند؛
♦️اما اشغالگران درمانده، مرتکب کشتار شهروندان و کودکان مظلوم یمنی می شوند.
🔹این وضعیت، اعلام پیشاپیش شکست سعودی و امارات است.
♦️حیثیت زایل شده اشغالگران در این جنگ نابرابر، قابل ترمیم نیست.
@IMANI_mohammad
.
زبان بدن
♦️این تصویری است که سایت بی بی سی، برای مذاکرات امروز لاوروف با بلینکن در ژنو و درباره بحران اوکراین انتخاب کرده است.
🔹زبان بدن، نمادی از موضع ضعف یا قوت طرفین در بحران شکل گرفته است.
@IMANI_mohammad
مامورریت نفهمیدن!
🔹یک ضرب المثل آذری هست که از زبان آدم های مُصرّ به ندانستن و نفهمیدن می گوید: "نِئجَه سَن قانمایام، قالاسان یانا یانا".
🔹یعنی: "حالت چگونه می شود که من نفهمم؛ و تو در حالی که هاج و واج مانده ای، بسوزی و شعله بکشی؟!".
🔹حکایت لج بازی اشرافیت غربگرا و پادوهای رسانه ای آنها، در انکار بدیهیات سیاست و دیپلماسی، بلکه عقلانیت و شرافت و انصاف است! طوری بدیهیات را انکار می کنند که سوفیست های مغالطه گر یونان باستان باید پیش اینها لُنگ بیندازند.
🔹طرف نمی خواهد بفهمد و همچو قراری هم با خودش ندارد. حالا شما مدام بگو:
🔻امضای دشمن، تضمین نیست. به دشمن نباید اعتماد کرد.
🔻نباید در توافق با دشمن، نقد و یکجا امتیاز داد و وعده نسیه خرید.
🔻اگر دشمن خدعه و عهد شکنی کرد، شما هم باید نقض پیمان کنید؛
🔻و اگر گفت "می خواهم به توافق برگردم"، باید از او خسارت و تضمین معتبر بگیرید؛ نه این که به مذاکره کنندگان فشار بیاورید که چرا مثل دفعه قبل، به توافق هر چه سریع تر و به هر قیمت تن نمی دهید؟
🔻خود آمریکایی ها و اروپایی ها می گویند محور قدرت جهانی در حال انتقال از غرب به شرق است.
🔻برای مذاکره و دیپلماسی، باید تولید قدرت کرد، در داخل منسجم بود و در دنیا، به طرف های تعامل تنوع بخشید. هشت سال معطل آمریکا و انگلیس و فرانسه ماندن کافی است.
🔻طرفی که ملت ایران را تحریم کرده، و همچنان هم بر تداوم آن اصرار دارد، آمریکا و برخی دولت های اروپایی هستند، نه چین و روسیه.
🔻"تحریم های فلج کننده" و "فشار حداکثری و ترور دانشمندان ایرانی و انواع خرابکاری و بمب گذاری و انفجار، زیر سر آمریکا و انگلیس و اسرائیل است، نه دولت های شرقی.
🔻بلوک شرق به معنای امپراتوری استکباری در تراز امپراتوری غرب، فرو پاشیده و نه روسیه و نه چین، آن شوروی ابرقدرت کمونیستی نیستند.
🔻آمریکا و برخی دولت های اروپایی - و نه چین و روسیه- بودند که همین دو دهه قبل به افغانستان و عراق، قشون کشی کردند و هدف اصلی شان، اشغال و ویرانی ایران بود.
🔻آمریکا و چند دولت اروپایی و صهیونیست ها بودند که جنگ نیابتی را در عراق و سوریه بر پا کردند و داعش را تا پشت مرزهای ایران کشاندند، نه روسیه و چین و عراق و سوریه و لبنان.
🔹حقایق روشنی است؛ اما کسانی که شریک جرم اِعمال تحریم های فلج کننده بودند، قرار نیست بفهمند، یا اجازه فهم مستقل را به مردم بدهند.
🔹مجادله با غربگرایان، بی فایده و نقض غرض است. باید با مردم سخن گفت و روشنگری کرد. به تعبیر اکبر گنجی اصلاح طلب فراری:
🔹«ما کارمندان دولتهای راست افراطی، و بخش پروپاگاندای دولت ترامپ، بوریس جانسون، نتانیاهو و سعودی هستیم. وظیفه ما فرو پاشاندن سازمان اجتماعی، و به خشونت جمعی کشاندن مردم است... گمان باطل نکنید که ما مخالف سیاسی و مدافع حقوق بشر هستیم؛ نه، ما فقط کارمند پروپاگاندای دولتهای راست افراطی هستیم".
@IMANI_mohammad
ایران توانست؛ آمریکا نتوانست
🔹حداقل ۳۸۹۶ نفر آمریکایی مبتلا به کرونا، طی ۲۴ ساعت گذشته جان باختند. ۸۱۵ هزار نفر هم مبتلا شدند. این بالاترین آمار مرگ و میر از ژانویه ۲۰۲۱ است.
♦️آمار قربانیان کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در ایران ۳۰ نفر بود.
🔹ایران با وجود تحریم، از عهده واکسیناسیون و مصونیت عمومی برآمد؛ آمریکا نه!
♦️آمار قربانیان روزانه کرونا در ایران پیش از دولت رئیسی، بالای ۷۰۰ نفر در روز بود
@IMANI_mohammad
ای قصه بهشت، ز کویت حکایتی...
🔹پیامبر اعظم(ص) هنگامی که از معراج ملکوت برگشت، خبر داد: «داخل بهشت شدم پس دیدم با طلا بر در آن نوشته اند لااله الّاالله، مُحمد حَبیب الله، علی ولیّ الله، فاطمة اَمَةُ الله، الحسن و الحسین صفوه الله، علی مُبغضیهم لعنه الله... فاطمه بنده مخصوص خداست... و لعنت خداوند بر دشمنان آنان».
♦️فاطمه(س) بوی بهشت می دهد. «... پس هرگاه مشتاق بوی بهشت شوم، دخترم فاطمه را می بویم». جناب عایشه بارها دیده که چگونه رسول خدا (ص) پیش پای فاطمه بلند می شود و او را به سینه می چسباند و می بوسد و می بوید.
🔹علی(ع) هم این گونه است، فاطمه(س) را عاشقانه دوست دارد. «به خدا سوگند او را نرنجاندم و به خشم نیاوردم... او نیز نه مرا رنجاند و نه نافرمانی کرد. و هرگاه در سیمای وی می نگریستم، همّ و غم و حزن و اندوه من برطرف می شد».
♦️علی (ع) هم عشق فاطمه (س) است؛ بشنو! «اِنَّ السَّعید کُلَّ السَّعید حَقَّ السَّعید مَن اَحَبَّ عَلیّاً فی حَیاته و بَعدَ مَوتِه». عشق فاطمه به فریاد آمده است. بدانید مردم! همانا سعادتمند- به تمامی سعادت و حقیقت آن- کسی است که علی را در زندگی و پس از مرگش دوست بدارد...
🔹فاطمه جانش برای علی می رفت که از جفاها بر علی به خشم آمد و مهاجمان با مشاهده غضب او، دست از امام کشیدند. آنجا بود که فاطمه به عشق جان بخشید و خطاب به علی فرمود:
♦️«روحی لِروحِک الفِداء و نَفسی لِنَفسِکَ الوِقاء یا اَبَا الحَسَن... روحم فدای تو و جانم سپر بلای تو یا اباالحسن! اگر در خیر و نیکی به سر ببری با تو خواهم بود و اگر در سختی و محنت سرکنی، با تو سر خواهم کرد»
🔹عایشه شهادت می دهد: «من روی زمین کسی را راستگوتر از فاطمه ندیدم» و «در میان مردم کسی را شبیه تر از فاطمه به پیامبر از نظر کلام و گفتار ندیدم». بنابراین می توان گفت فاطمه -سلام الله علیها- آن روز در مسجد از زبان پیامبر(ص) خطبه فدکیه را خواند که فرمود:
♦️«خداوند اطاعت ما را مایه نظام دین و امامت ما را امان از تفرقه و جهاد را مایه عزت اسلام قرار داد... آنگاه که خداوند خانه پیامبران و آرامگاه اولیا را برای پیامبرش برگزید، نفاق پنهان در شما ظاهر شد و جامه دین کهنه گردید...
🔹و شیطان سر از مخفیگاه بیرون آورد و شما را فرا خواند، دید که پاسخگوی دعوت باطل او هستید و برای فریب خوردن آماده اید... پس به کجا برمی گردید با آن که راه را شناخته اید؟ و چه چیز را کتمان می کنید پس از آن که حقیقت را یافته اید؟
♦️ ... همانا شما را می بینم که به عیش و رفاه چسبیده اید و آن را که شایسته بود به عنوان مولا و مقتدای خود برگزینید، از خود دور ساخته اید و به خیال خود از سختی به آسایش رهنمون شده اید. پس آب [ایمان] را که در دهان خود جمع کرده بودید، یکباره همه را بیرون ریختید و هرچه را خورده بودید، بالا آوردید (و البته به فرموده قرآن) کفر شما و تمام انسان های روی زمین زیانی به خدا نمی رساند....»
@IMANI_mohammad
زندان پانوپتیکون
و عملیات مرغ مقلّد
♦️یادداشت روز کیهان:
kayhan.ir
@IMANI_mohammad
زندان پانوپتیکون
و عملیات مرغ مقلّد - ۱
«جفری روست»، کهنه سرباز و پدربزرگ آمریکایی، در یکی از ایالتهای جنوبی زندگی میکند. او برای دیدن عکس نوههایش، فیسبوک را روی گوشی خود نصب کرد. اما هرگز تصور نمیکرد که جزئیات زندگی وی، صدها کیلومتر آن طرفتر در سالن رقص Grand Hyatt نیویورک روی بُرد سالن به نمایش دربیاید! «الکساندر نیکس» مدیرعامل «کمبریج آنالیتیکا»، 19 سپتامبر 2016 در اجلاس کنکوردیا به خود میبالید که شرکتش میتواند به احساسات رایدهندگان دسترسی داشته باشد و «مسدودیت های شناختی» را دور بزند.
دو ماه بعد، دونالد ترامپ با قبضه کردن شبکههای اجتماعی، در انتخابات آمریکا پیروز شد و به نگرانیهای بزرگ درباره سرنوشت دموکراسی دامن زد.
«نینا بورلی» روزنامهنگار تحقیقی و استاد روزنامهنگاری در دانشگاه کلمبیاست که تحلیلهای متعددی در تایم، نیویورکتایمز، نیویورکر، واشنگتنپست و هافینگتونپست منتشر کرده است. مجله نیوزویک 16 ژوئن 2017 (26 خرداد 1396) تیتر صفحه اول خود را به گزارش خانم بورلی اختصاص داد. طرح روی جلد، تصویر شهروندان آمریکایی بود که پشت هم برای رای دادن در صف حرکت میکردند، اما سرشان در گوشی بود. سؤال روی جلد این بود
«HOW BIG DATA IS CORRUPTING DEMOCRACY?
چگونه دادههای عظیم، دموکراسی را فاسد میکند؟». نیوزویک در پاسخ، تیتر زده بود: «BRAIN WASHED. شستوشوی مغزی»!
در این گزارش آمده بود: «شرکت کمبریج آنالیتیکا، متعلق به الکساندر نیکس، خدمات خود را به کمپین انتخاباتی ترامپ فروخت. نیکس قبل از آن، در یک سخنرانی گفت «این افتخار من است که در مورد قدرت دادههای بزرگ و روانشناسی در انتخابات حرف بزنم.» او در حالی که روی اسلایدها کلیک میکرد، توضیح داد که شرکتش چگونه میتواند با اقیانوس دادههای مردم، موانع شناختی را دور بزند. الگوریتم دادهها که توسط استراتژیستهایی مانند کمبریج به خدمت گرفته شدهاند، دنیای ما را به یک پانوپتیکون تبدیل کردهاند(زندان دایرهای قرن 19 که نگهبانان میتوانستند همه زندانیان را در هر دقیقه زیر نظر بگیرند) این، از هر فیلمی وحشتناکتر است که ماشینها، اطلاعات بیشتری نسبت به خود ما دارند و میتوانند رئیسجمهور هوش مصنوعی تحویل دهند، اگر قبلاًً این کار را نکرده باشند.
هنگامی که فرانک ویسنر افسر سیا، عملیات مرغ مقلد (اولین تلاش سیا برای دستکاری رسانهای) را سال 1948 به اجرا گذاشت، به خود میبالید که قادر به دستکاری حقایق و افکار عمومی است. استرس مدیریت آن ماشین مجازی، ویزنر را دیوانه کرد و او خودکشی کرد. اما در نسخههای بسیار قویتر، انبوهی از اطلاعات شخصی توسط الگوریتمها تجزیه و تحلیل میشود.
گزارش نیوزویک در ادامه خاطرنشان کرده بود: «فیسبوک با دسترسی به دادههای رفتاری آنلاین 2 میلیارد نفر در جهان، برای ترامپ از کمبریج هم مفیدتر بود. تیم ترامپ، یک پایگاه داده 220 میلیون نفری ایجاد کرد. رایانهها با کمک Big Data میتوانند افراد را از نظر روانی طبقهبندی و نمایهها را اجرا کنند. در سال 2012، کمپین اوباما با ترکیب تماسهای تلفنی و تجزیه و تحلیل جمعیتشناختی از نحوه عملکرد پیامها بر روی آنها، احتمالات جدیدی را آزمایش کرد... انتخابات 2016 شاهد قابلیتهای جدید بود. الگوریتمها و هوش مصنوعی، استراتژیستها را قادر میسازد تا «اتاقهای پژواک» پر از شعار و داستان هایی که مردم میخواهند با نام مستعار اخبار جعلی بشنوند، ایجاد کنند. مدیر تبلیغات دیجیتال ترامپ، استفاده از الگوریتم های روانشناختی را «تجارت با فرکانس بالا» نامید. ادوارد اسنودن، افشاگر فراری آژانس امنیت ملی، در یک سخنرانی توضیح داد که جمعآوری انبوه دادهها و سوابق افراد چگونه جامعه را تهدید میکند: «وقتی ما افرادی را داریم که میتوان آنها را ردیابی کرد و راهی برای زندگی خارج از این زنجیره سوابق نداریم، به تار عنکبوت کمّیتها تبدیل شدهایم. این برای جامعه آزاد بسیار بد است.»
در حول و حوش انتخابات گذشته، جفری روست (بر اساس روانشناسی کمبریج آنالیتیکا، بسیار کمروان رنجور، کمی صریح و کمی وظیفهشناس، و مردی که به اسلحه اهمیت زیادی میدهد) در حال راه رفتن بود و در مورد کسبوکار خود می اندیشید، غافل از اینکه الکساندر نیکس، مختصات GPS و تمایلات سیاسی و عاطفی او را به نمایش گذاشته، تا سالن رقص مملو از نخبگان را تحت تأثیر قرار دهد. کهنه سرباز نیروی دریایی میگوید فقط برای دیدن عکس نوههایش در فیسبوک ثبتنام کرد و حجم اطلاعاتی که نیکس از او دارد، برایش آزاردهنده است. روست، چیزی در مورد هدفگیری سیاسی روانشناختی نشنیده بود. او مانند هر آمریکایی دیگر، هزاران خرده اطلاعات را برای بلعیدن و تحلیل استراتژیست ها باقی گذاشته و جایی برای پنهان شدن ندارد».
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad
زندان پانوپتیکون
و عملیات مرغ مقلّد - ۲
گزارش دیگری که نگرانی فراگیر در غرب، درباره عوامفریبی هوشمند و انحطاط سیاسی از این طریق را بازتاب میدهد، گزارش نوامبر 2017 (آبان 1396) مجله اکونومیست، باعنوان «رسوایی، خشم و سیاست؛ آیا رسانههای اجتماعی، دموکراسی را تهدید میکنند؟»، است. طرح روی جلد، فیسبوک را در حال شلیک نشان میداد:
«فیسبوک، گوگل و توییتر قرار بود سیاست را نجات دهند. اما یک چیزی، خیلی اشتباه پیش رفته. رسانههای اجتماعی قبلاً نوید سیاست روشنگرانهتر را میدادند، زیرا اطلاعات دقیق کمک میکرد تا فساد، تعصب و دروغ از بین برود. اما فیسبوک اذعان کرد که قبل و بعد از انتخابات آمریکا، 146 میلیون کاربر، اطلاعات نادرست را در پلتفرم خود دیدهاند. این شبکهها به دور از روشنگری، در حال توزیع سمّ هستند. علت، انتشار اطلاعات نادرست و عصبانی کردن، فرسایش ذهن رأیدهندگان، و تشدید حزبگرایی است. شبکهها از آنجا که میتوانند واکنش شما را بسنجند، میدانند که چگونه زیر پوست نفوذ کنند.
آنها دادههای شما را جمعآوری میکنند تا با الگوریتم تعیین کنند چه چیزی شما را جلب میکند، در «اقتصاد توجه» که کاربران را در پیمایش و کلیک کردن و اشتراکگذاری میپاید، میتوان برای شکل دادن به باور، آگهیهایی تولید و یا آنها را تجزیه و تحلیل کرد و دید که مقاومت در مقابل کدامیک سختتر است. طبق یک پژوهش، کاربران در کشورهای ثروتمند، تلفن خود را روزانه 2600 بار لمس میکنند.
پیمایشگران فیسبوک میدانند که چگونه این سیستم به جای انتقال خِرد، چیزهایی را که تمایل به تقویت تعصب در افراد را دارد، بهکار میبرد. بدین ترتیب، طرفهای کاربر، هیچ مبنایی برای مصالحه ندارند. فیسبوک با تزریق دروغ، سوءنیت و تهمت، فضای کمتری برای همدلی باقی میگذارد. از آنجا که مردم در این گرداب رسوایی و خشم غرق میشوند، آنچه را که برای جامعه مشترک اهمیت دارد، از دست میدهند».
نظام آمریکا دم از جامعه باز و جامعه آزاد میزند، اما در انتخابات سال گذشته و در حالی که ترامپ همچنان رئیس جمهور بود، صفحات وی را در شبکههای اجتماعی مختلف بست، تا کشور دو قطبی شده و از هم گسیخته، وارد فاز جنگ داخلی و تجزیه و نابودی نشود. آنها نه دغدغههای اسلامی دارند و نه انگیزه های انسانی. اما هم آنها و هم برخی روشنفکرانشان از نقش ویرانگر «فضای بیمهار مجازی» احساس خطر کردند؛ و حال آنکه آمریکا، نه مانند ایران، در معرض جنگ فراگیر رسانهای قرار داشت و نه اپوزیسیون پشتگرم به بیگانگان در آمریکا فعالیت میکرد.
اکنون باید از خود بپرسیم که تکلیف ما با فضای مجازی بیدر و پیکر چیست؟ فضایی که سال هاست در آن، یک جریان آلوده هیچچیز ندار، مانند یک سگ هار، نه فقط به اسلام و انقلاب اسلامی، بلکه حتی ارزشهای اخلاقی و انسانی، و یکپارچگی ارضی و انسجام ملی حمله میکند. البته که این طیف به خودی خود، واجد اهمیت و اعتبار نیست؛ اما هنگامی که معلوم میشود ناتوی اطلاعاتی و فرهنگی مهندس ماجراست و از برخی سیاسیون غافل یا اشرافیتزده - از دست رفته در جنگ نرم- سربازگیری و عملیات میکند، داستان فرق میکند. غفلت از چنین میدانی، آن را تبدیل به قتلگاه عوام و خواص میکند. جاییکه تحریف و تخریب و ترور شخصیت و یأسآفرینی، حرف اول را میزند.
مأموریت این یگان عملیاتی مزدور، بیش از هر چیز، دوقطبیسازی و دو دسته کردن جامعه به هر بهانهای است. مشخصه جماعت بیوطن، این است که هر اتفاق ریز و درشتی را بهانهای برای مجادله و ایجاد دودستگی مردم قرار دهند؛ نقشهای که خروجی آن، فرسایش مجموع نیروهای کشور و استهلاک فرصت های محدود است. این، موثرترین شگرد برای نابودی توانمندیهای یک ملت قدرتمند از درون است؛ همچنان که مشابه آن، بهواسطه راهاندازی جنگ شیعه و سنی یا جنگ میان ملتها در درون امت اسلام مهندسی شده است.
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad
زندان پانوپتیکون
و عملیات مرغ مقلّد - ۳
بیدلیل نبود که سردار سلیمانی، اول مهرماه ۹۵ در مراسم یادواره شهدا در ملایر، در اینباره توجه و تذکر داد:
«دلیل اینکه نظام بهرغم فشار و محاصره، سرپا باقی مانده و رشد میکند، اتکا به خود است. کسی نمیگوید این نظام در اثر محاصره به عقب رفت، همه معتقدند جمهوری اسلامی، فشار و تهدید ها را تبدیل به فرصت کرد... دو دلیل عمده در سلامت نظام اثر دارد. یکی رهبری است. در دنیا رهبر زیاد است، ملکه، پادشاه، صدراعظم، امپراتور؛ و سطوح گوناگون دارند؛ اما این کجا و آن کجا!
... دو کار، مهم است؛ یکی وحدت که مهمترین مؤلفه آن، وحدت حول دشمن است. اگر در خط مقدم دو صدا بلند شد، یکی فریاد زد این دشمن نیست، دوست است و یکی گفت این دشمن است، این همان میشود که در جنگ صفین اتفاق افتاد و طومار سپاه امیرالمؤمنین(ع) را بههم ریخت و خوارج تولد یافت... دشمن یعنی آمریکا و سطوح مختلفش و اذنابش...
اگر کسانی که در منصبها قرار گرفتند، آدرس غلط دادند و در جامعه دوصدایی پیرامون دشمن بهوجود آوردند، مرتکب خیانت شدهاند. کوچه دادن به دشمن بدترین نوع خیانت است.ترویج فهم غلط از دشمن، حساسیت جامعه را از بین بردن، سرد کردن، در درون آن تفرقه ایجاد کردن، خیانت است.
موضوع دوم، آگاهی و آمادگی مردم است. اگر جامعه آگاه نبود، آماده نمی شود. شما یک لشکر را بیارایید، مسلح کنید، به میدان ببرید؛ اما آن شعور و آگاهی لازم را نداشته باشد، در اولین حمله فرو میریزد. باید به جامعه خود، اهمیت نظام را برسانیم. اینکه در اطراف ما در طول 16 سال گذشته قریب به سه میلیون انسان کشتهشدند؛ اما این نظام مصون باقی مانده، ساده نیست؛ اهمیت فوقالعادهای دارد. امروز اسلام مجسم، نظام جمهوری اسلامی است.
این ارزش است و برای این لباس را پوشیدیم و در میدانها هستیم. حال کسی چه میگوید، اهمیتی ندارد. اینکه در خط باشیم یا نباشیم، و پشتسر حرکت کنیم و تندتر و کندتر نرویم، اهمیت دارد. اشکال ندارد انسان حُبّ کسی را بیشتر و حُبّ کسی را کمتر داشته باشد؛ اما اصول را نباید خدشهدار کند. این حُبّ نباید در اصول اثر بگذارد».
نهادهای حاکمیتی، همچنان که باید به اقناع و همراهی افکار عمومی در تصمیمگیریها اهمیت دهند و آن را پایه هر کاری بدانند، مطلقا نباید در قبال شانتاژ یگان مجازی دشمن منفعل شوند. باید مراقب باشند که پادوهای بیگانه را با افکار عمومی اشتباه نگیرند. یکی از شگردهای عملیات روانی دشمن، جا زدن خود بهعنوان «مردم»، ربودن مطالبات واقعی، و قالب کردن انتظارات مسموم خود به نام مردم است.
حقیقت ملت ایران همان است که زیر تابوت شهید سلیمانی، شهر به شهر به تلاطم در آمد و در خیابانها سرریز شد. برای جلوگیری از دودستگی، نباید در برابر جریان رسانهای مزدور منفعل بود، بلکه اتفاقا مقابله با این یگان نقابدار، از لوازم تقویت اتحاد ملی است.
@IMANI_mohammad
.
غیرتی!
♦️عضو "کمیته رسانه" (عملیات روانی!) در دفتر رئیس جمهور سابق، توییت فرمودن؛ "اگر جای آقای امیرعبداللهیان بودم، به خاطر ندانمکاری و ضعف تشریفات سفر غیر عزتمندانه آقای رئیسی به روسیه، همین امروز استعفا میدادم. کسی که نتواند حرمت رئیسش را حفظ کند در عزیز کردن ایران هم لنگ میزند".
🔹دوره ای که او سر سفره دفتر روحانی بود، حمید ابوطالبی معاون سیاسی دفتر بود. روحانی، ابوطالبی را به عنوان نماینده ایران در سازمان ملل برگزید؛ اما دولت اوبامای مودب، ابوطالبی را #تروریست خواند و ویزا نداد.
♦️از سنگ صدا درآمد، اما از این آقای عضو کمیته کذایی، نه! دوره ماه عسل پس از برجام بود! او، ابوطالبی را کاملا می شناخت؛ اما خب! وقتی که باید غیرتی می شد، رویش به سمت دیگری بود و صلاح نمی دید!
🔹به قول کلاه قرمزی؛ آقای مُرجی! نه اینکه ادب نداشته باشیم، داریم، اما صلاح نمی دونیم استفاده کنیم(!)
@IMANI_mohammad
فرسایش بیشتر حقوق ایران
عایدی مذاکره دوباره با آمریکا -۱
🔹مذاکره به خودی خود، حرمت و حلّیت ندارد. یک ابزار است است که بسته به زمان و مکان و موضوع و معنا و فرجام آن، "خردمندانه یا بیخردانه"، "مشروع یا نا مشروع"، و عزتمندانه یا به دور از عزت" می شود.
♦️مذاکره کنندگان ما از سال 92 تا 94 -با وجود درس های چند بار مذاکره در گذشته- پای میز مذاکره با آمریکا رفتند، با مقامات آمریکایی پیاده روی کردند، عکس نوه های خود را به هم نشان دادند، پذیرای همدردی آنها هنگام فوت مادر حسین فریدون شدند، اوباما را بسیار مودب معرفی کردند، گفتند امضای کری تضمین است و امکان ندارد آمریکا تعهدش را زیر پا بگذارد، از خجالت صاحب نظران منتقد در آمدند، و... بالاخره، برجام را به شکل نامتوازن نوشتند و اجرا کردند.
🔹وعده چندین باره آقای روحانی، "لغو و نه تعلیق همه تحریم ها، از روز اجرای برجام" بود؛ اما درست فردای انجام تعهدات ایران، دبّه کردن های آمریکا و افزایش حجم تحریم ها در همان دولت نیرنگ باز دموکرات ها آغاز شد. تحریم های آیسا و سیسادا، و ریل گذاری کاتسا، و تحریم های ویزایی.
♦️کار به جایی رسید که در دوره شیدایی و اعتماد مطلق برخی دولتمردان ما به آمریکا، دولت اوباما، نماینده منصوب آقای روحانی برای نمایندگی سازمان ملل (حمید ابوطالبی معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور) را #تروریست خواند و ویزا صادر نکرد! پس از آن دوره نیز، هم خباثت دولت ترامپ و بایدن را دیدیم که حاضر نشدند به تعهد دولت وقت آمریکا عمل کنند.
🔹ما به قدر کفایت و اتمام حجت، با آمریکا مذاکره کرده ایم. در این پنج سال هم انواع واسطه های آمریکا آمدند و رفتند، بی آن که حتی یکی شان حامل پیام پشیمانی، عذرخواهی، حسن نیت، یا حتی وعده جبران عهدشکنی باشد.
♦️ما امروز به مراتب قوی تر از هفت- هشت سال یا حتی دو- سه سال قبل هستیم و آمریکا، چه از نظر توانمندی و چه از نظر مشروعیت حقوقی (عهد شکنی)، در موضع پایین تری قرار دارد. آمریکا هرگز در طول تاریخ خود مانند امروز، گرفتار بحران های تو در توی خارجی و داخلی و دولت ناتوان نبوده است.
🔹مقاومت دو سال گذشته ایران، در حال جواب دادن است. حقوق ما در برجام و فراتر از آن، چیزی نیست که قابل مذاکره (به مفهوم چانه زنی و تنازل/ و نه چیدن مکانیسم های اجرایی) باشد. به قدر کافی در آن دو سال، و هشت دور اخیر (از فروردین تا دی ماه امسال) مذاکره انجام گرفته است.
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad
فرسایش بیشتر حقوق ایران
عایدی مذاکره دوباره با آمریکا -۲
♦️آمریکا به عنوان طرف عهد شکن، در معرض #راستی_آزمایی است. برای ما بازگشت آمریکا به خودی خود هیچ اهمیت و موضوعیتی ندارد، بلکه به اعتبار دسترسی دوباره به مکانیسم ماشه، می تواند زیانبار هم باشد.
🔹آمریکا برای اثبات این که دوباره دغلبکاری نمی کند، باید تحریم ها را به شکلی که انتفاع پایدار ایران راستی آزمایی شود، لغو کند و تضمین های قابل اعتماد بدهد که دوباره نقض عهد نمی کند، آنگاه می تواند بی هیچ مانعی، دوباره به میز برجام برگردد. این، حداقل تاوان خدعه و خیانت پنج سال گذشته است.
♦️هر نوع شرط گذاری و امتیاز خواهی جدید، که بعضا توسط آمریکایی ها زمزمه می شود، ناقض اصل صداقت و حسن نیت است. آنها ضمنا در وضعیت بغرنج سیاست و دیپلماسی که از همه طرف، مصیبت بر سرشان می بارد، نفس مذاکره را امتیازی بزرگ می دانند؛ چرا که به مفهوم تنازل ایران از توافق و حقوق خود تلقی خواهد شد. اگر هم تنازلی در کار نباشد -که نمی تواند باشد و نیست- کاربست ابزار مذاکره از سوی ما بیفایده و آمیخته با خسارت خواهد بود.
🔹وزیر خارجه، دیروز گفت "آمریکاییهای دائما درخواست مذاکره مستقیم را مطرح میکنند اما ما هنوز در جمع بندی های خود به این نقطه نرسیدهایم" و امروز، آقای شمخانی در توییتی نوشت "تاکنون ارتباط با هیئت امریکایی حاضر در وین، با مبادله نوشتار غیر رسمی انجام شده و نیازی به بیش از این نیز نبوده و #نخواهد_بود. این روش ارتباطی تنها زمانی با روش های دیگر جایگزین می شود که توافق خوب در #دسترس باشد.".
♦️مفهوم این سخنان، آن است که نشانه ای از اراده و حسن نیت و جدیت در طرف مقابل مشاهده نشده، تا پرداخت هزینه برای مذاکره مجدد را توجیه کند.
🔹در واقع، شرط هر نوع مذاکره -برای دادن مجوز بازگشت آمریکا به برجام و انجام تعهدات متقابل از سوی ایران- لغو تحریم هاست؛ نه این که آمریکا، وعدهء دروغ از آب درآمده ء"تعلیق تحریم ها" را گروگانی برای گرفتن امتیاز مذاکره دوباره و رسمیت دادن به حضور خود در برجام کند و سپس مذاکرات فرسایشی را ابزاری برای باج خواهی های جدید در روندی قرار دهد که به نادیده انگاری حقوق ایران "رسمیت" می بخشد.
@IMANI_mohammad
.
شیدایی/ نفرت
در حزب تراز اشرافیت!
🔹"شیدایی/نفرت"، آن هم صرفا با معیارهای قبیله ای و باندی، حماقت است؛ که اگر با تجاهل در آمیزد، مصیبت در مصیبت می شود.
🔹روزنامه حزب اشرافی #کارگزاران، به خاطر فاجعه ارز 4200 تومانی، از جهانگیری #سوپرمن! ساخت و حالا، به خاطر برنامه اخذ مالیات از بخش های غیر مولد، وزیر اقتصاد را هجو می کند.
@IMANI_mohammad
مذاکره و ضد مذاکره
🔹افراطیون مدعی اصلاحات، تجاهل می کنند و عوام را به اشتباه می اندازند. خطاب به منتقدان می گویند "قبلا مذاکره را بد و حرام می دانستید، اما حالا که دولت خودشان سر کار آمده، مذاکره می کنید".
🔹اولا مذاکره، ابزار دیپلماسی و ادامه اقتدار ملی در سیاست خارجی برای کاهش هزینه ها، رفع موانع و افزایش موفقیت هاست. مذاکره مثل چاقویی است که هم می توان جراحی سودمند با آن انجام داد، هم از خود دفاع کرد و خصم را تاراند؛ و هم خودزنی کرد!
🔹داروست، اگر به جا استفاده شود؛ و سمّ قاتل است، اگر شامل سوء مصرف، یا Overdose شود.
🔹ثانیا منحصر کردن مذاکره به آمریکا یا انگلیس و فرانسه، ضد مذاکره است. از آن سمّی تر، موکول کردن همه مدیریت داخلی و مسئولیت های اجرایی به مذاکره است؛ اتفاق غلطی که در هشت سال گذشته رخ داد و به مصائب بزرگ اقتصادی دامن زد.
🔹این که با کدام دولت ها و چرا مذاکره کنیم یا نکنیم، یک بحث است، اما مدیریت دستگاه های دولتی را تعطیل کردن و همه مسئولیت ها را به مذاکرات فرسایشی موکول کردن و حوالت دادن، بحثی جداگانه در تراز دشمنی با خرد و تجربه است.
🔹همین روزها که مدعیان اعتدال و اصلاحات مجددا در حال گره زدن همه مسائل کشور به مذاکره هستند، مشاور روحانی توییت زده: "اجازه دهید کار کشور پیش برود. لطفا این طرف هو نکند و آنطرف هم جار نزند. زندگی ملت گرهخورده و مهم نیست که به دست چه کسی باز شود. مهم نیست که برداشتن قدم نهایی به اسم چه کسی تمام شود. اسمها مهم نیست چرا که همه مسئولان و همه دولتها خادم یک ملت هستند".
🔹هنوز هم اصرار دارند باز شدن گره های ملت را به یک تصمیم (مذاکره با آمریکا) گره بزنند و حال آن که با همین فضا سازی فریبنده، کشور و ملت را گرفتار مشکلات بی سابقه کردند.
🔹از نامه امیر مومنان (ع) به ابوموسی اشعری است که فرمود "أِنّ الشَّقی مَن حُرِمَ نَفعَ ما اوتی مِن العَقلَ و التَّجرِبهًْ. همانا #بدبخت کسی است که از سود عقل و تجربهء داده شده به او، محروم بماند". (نامه ۷۸ نهج البلاغه)
🔹مذاکره یا عدم مذاکره با اروپا و آمریکا، آن قدر دغدغه و نگرانی ندارد، که معرکه گیری تحریفگران. مصیبت واقعی، جماعتی هستند که با حوالت دادن آدرس حل همه مشکلات به مذاکره با آمریکا:
🔻در انتخابات متعدد عوام فریبی کردند و منافع ملی را نردبان جاه طلبی خود قرار دادند؛
🔻برای مدیران کم کار حاشیه امنیت ساختند تا هر قصور و تقصیر و بی تدبیری یا سوء تدبیر خود را توجیه کنند؛
🔻با نیازمند و مستاصل نمایی کشور، مذاکره را پیشاپیش، به ضرر ایران مغلوبه کردند (چنان که آمریکا توانست در برجام، امتیازات هنگفت بگیرد، اما تعهدات خود را زیر پا بگذارد و تحریم ها را دو برابر پیش از توافق کند)؛
🔻حالا هم به همان رویکرد تضعیف کننده اقتدار کشور اصرار می ورزند.
@IMANI_mohammad
.
🔹نامه امیر مومنان (ع) به ابوموسی اشعری:
♦️"أِنّ الشَّقی مَن حُرِمَ نَفعَ ما اوتی مِن العَقلَ و التَّجرِبهًْ. همانا #بدبخت کسی است که از سود عقل و تجربهء داده شده به او، محروم بماند".
🔹نامه ۷۸ نهج البلاغه
@IMANI_mohammad
.
اینستکس تون خوب شد؟!
🔹سایت حق العمل کار و غربگرا نوشته "در حالیکه اصولگرایان، دولت ایران را از صادرات گاز به اروپا و رقابت با روسها بازداشته و میدارند؛ آمریکا با قطر برای تامین گاز اروپا و جایگزینی آن با روسیه وارد مذاکرات جدی شد تا در صورت قطع صادرات گاز روسیه به اروپا، گاز اروپا از طریق منابع این کشور تامین شود".
♦️آیا اروپا اختیار دارد تا وارد مذاکرات گازی با ایران و تامین نیاز خود شود؟ چرا واردات نفت از ایران را متوقف کرد و نخواست مانند چین، با ایران تجارت کند؟
🔹آیا اتحادیه اروپا و تروئیکای آن، همان ها نیستند که وقتی که آمریکا تعهداتش را زیر پا گذاشت، آنها هم با خباثت آمریکا برای به زانو درآوردن ملت ایران همراهی کردند؟
♦️طرف اروپایی با طفره از تعهدات برجامی، چند سال وقت ایران را در مذاکرات گرفت، با این وعده که کانال SPV یا اینستکس راه اندازی می کند و نکرد.
🔹آیا به یاد نمی آورند که اروپا برای معطل نگه داشتن ایران، دو سال وعده می داد پول نفت فروخته شده ایران به دیگر کشورها را دریافت کند و در ازای آن غذا و دارو به بفروشد، اما همان وعده مسخره را هم انجام نداد؟! خیانت که شاخ و دم ندارد!
@IMANI_mohammad
تشخیص به شیوه کارتر و بگین!
🔹"احمد -ز"عضو گروهک ورشکسته موسوم به "ملی مذهبی"، به دروغ و غلط نوشته: "رهبری 19 دی مجوز مذاکره مستقیمِ مقامهای جمهوری اسلامی با آمریکا را صادر کرد و اگر کیهان و همراهانش بخواهند با همین دست فرمانِ کنونی ادامه دهند، قاعدتاً باید به زودی در جایگاه اپوزیسیون دولت و بلکه نظام قرار گیرند".
🔹اوایل انقلاب، جیمی کارتر رئیسجمهور آمریکا مدعی شده بود "اقدامات جمهوری اسلامی در تضاد با دین اسلام و خلاف مصالح است".
🔹حضرت امام(ره) در پاسخ به مطایبه فرمودند:
♦️«من فکر میکردم که اسلامشناسی [چیست.] قبلا یک مقالهای کسی مینوشت، میشد اسلامشناس؛ چند تا مقاله در روزنامه، در یک جا مینوشت، میشد اسلامشناس؛ گاهی یک کسی یک تاریخی مینوشت، میشد اسلامشناس، بعد کتابسوزی هم میکرد؛ مثل (احمد) کسروی، بلکه دعوی نبوت هم میکرد.
♦️اسلامشناسی تقریبا رو به تورم است. خوب، صدام هم اسلامشناس شده است! آقای (انور) سادات هم جزو اسلامشناسهاست که تشخیص میدهد که فلان امر موافق اسلام است، موافق اسلام نیست!
♦️اخیرا آقای کارتر هم جزو اسلامشناسهاست! در یک جلسهای که مسافرت کرده است، گفته است این کارهایی که در ایران، فلان میکند این موافق اسلام نیست! خوب معلوم شد که ما اسلامشناس داریم که به ابعاد اسلامشناسی اضافه میشود! فردا (مناخیم) بگین [نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی] هم اسلامشناس میشود و یا شده! هی میگویند: موافق اسلام نیست».
🔹حالا حکایت تشخیص یک گروهکی ورشکسته، درباره رابطه روزنامه کیهان با دولت و نظام است.😄
@IMANI_mohammad
.
زیاد پخش کنید!
🔹این که رجوی به هلاکت رسیده، یا زنده و گم گور است، هیچ اهمیتی ندارد.
♦️او همان زمان مُرد که وطنش را به آمریکا و اسرائیل فروخت و یوغ مزدوری صدام را به گردن انداخت.
🔹آقای صدا و سیما! تصاویر خیانت های منافقین را باز پخش کنید! زیاد هم پخش کنید!
♦️مردم فریبی، جنایت و ترور، گرا دادن به دشمن و جاسوسی؛ و ... باتلاق مرصاد!
@IMANI_mohammad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
پیش روان پزشک رفته ای؟!
🔹بنی صدر می گوید مسعود رجوی با قرار گرفتن زیر پرچم ارتش متجاوز صدام، به ایران خیانت کرد:
♦️"رجوی گفت طرح ما این است که از مرز ایران حرکت کنیم به سمت تهران. من گفتم به طبیبی، روانپزشکی مراجعه کرده ای؟ مگه دیوانه شده ای؟ کدوم بی وطنی میاد به استقبال کسی که از خاک عراق، داره با وطنش میجنگه؟! ... مثل اینکه قدرتپرستی شما را کور و کر کرده!"
🔹در نگون بختی منافقین، همین بس که شریک جرمش هم بر وطن فروشی و حماقتش شهادت داد. البته این اعتراف، درباره خیانت سال 67 سازمان (عملیات سرکوب شده فروغ جاویدان) است، آن هم سه دهه بعد که همه زوایای خیانت آشکار شده است!
♦️بنی صدر در دوره ریاستش، بازیچه سازمان منافقین شد و درست به هنگام تدارک صدام برای تجاوز به خاک ایران، سرگرم ایجاد دو دستگی و درگیری، و فرسایش توانمندی های ملت بود. با این همه، او نیز بر وطن فروشی سران سازمان منافقین شهادت داد.
@IMANI_mohammad
فرعون ها چگونه کولی می گیرند؟
🔹کسی را تصور کنید که برای سر به نیست کردن یک نوزاد، همه نوزادان پسر را می کشت. چه نامی برای اومی گذارید؟ وحشی؟ جنایتکار؟ بیمار روانی؟
♦️فرعون، این گونه بود. کابوس دیده بود؛ و تعبیر کردند به این که پسری متولد می شود و تومار حکومت او را در هم می پیچد. او بی رحمانه تصمیم گرفت هر پسری را که در میان بنی اسرائیل متولد می شود، به قتل برساند تا سلطه جبارانه خود را تضمین کند.
🔹خداوند در قرآن حکیم می فرماید: "إِنَّ فِرْعَوْنَ عَلَا فِي الْأَرْضِ وَجَعَلَ أَهْلَهَا شِيَعًا يَسْتَضْعِفُ طَائِفَةً مِنْهُمْ يُذَبِّحُ أَبْنَاءَهُمْ وَيَسْتَحْيِي نِسَاءَهُمْ ۚ إِنَّهُ كَانَ مِنَ الْمُفْسِدِينَ.
♦️همانا فرعون برتری جویی و سرکشی نمود و مردمش را #گروه_گروه کرد؛ گروهی از آنان را به ناتوانی و ضعف کشاند، پسران شان را سر می برید، و زنان شان را [برای بیگاری گرفتن] زنده می گذاشت؛ بی تردید، او از مفسدان بود".
🔹سلطه طلبی، جنایت و فساد انگیزی فرعون، مسلّم است. اما او برای تداوم سلطه مستکبرانه خود، نیاز داشت میان مردم تفرقه بیندازد و آنها را چند دسته کند تا قدرتش بر همه آنها بچربد. به تعبیر امروزی، دو قطبی ایجاد کند و خود مردم را مقابل هم قرار دهد.
♦️این همان ترفندی است که مستکبرانِ پس از فرعون هم به آن دست یازیدند. اختلاف افکنی و درگیری میان ملت های مختلف؛ و تفرقه اندازی در درون ملت های قدرتمندی که مقابل سلطه جویی ابرقدرت ها می ایستادند.
🔹آمریکا و متحدانش بیش از چهل سال است که تمام ابزار های دشمنی را علیه ملت مقاوم ایران به کار بسته اند، اما ایران و انقلاب اسلامی قدرتمند تر از همیشه در حال شاخ و برگ گستراندن در منطقه است.
♦️مهم ترین نقشه دشمنان، بعد از همه شیطنت ها و سرشکستگی ها، دو قطبی سازی و چند دسته کردن مردم به بهانه های مختلف است. از دیپلماسی و مذاکره و برجام بگیرید، تا انتخابات و مجادلات سیاسی و فرهنگی و کنسرت و فیلم و ورزشگاه رفتن زنان و ...
🔹برای یگان عملیاتی دشمن، فرقی نمی کند که دستاویز تفرقه انگیزی، کوچک باشد یا بزرگ، اصلی باشد یا فرعی، متن باشد یا حاشیه. مهم این است که اسباب مجادلهء بی حاصل را فراهم سازد، به تقابل و دلخوری و سرخوردگی بینجامد، و توانمندی های کشور را دچار فرسایش درونی کند.
♦️این که هر کدام ما درباره مسائل ریز و درشت، چه نظری داریم، یک بحث است، و این که دشمنان مشترکی داریم و دشمن برای چند دسته کردن ملت ما طراحی کرده و اهتمام دارد، بحث دیگری است.
🔹داشتن اختلاف نظر و بحث و گفت و گو با رعایت آداب عقلی و شرعی و قانونی آن، محترم است؛ اما شکاف انداختن در عمق جامعه و غافل کردن از عملیات جاری دشمن، عین خیانت و جنایت است.
@IMANI_mohammad
کدام "مذاکره محترمانه"؟
بوش پدر که سرتان کلاه گذاشت!
🔹وزیر لندننشین دولت اصلاحات ادعا کرد: زمانی که برای مذاکره مستقیم مقاله نوشته بود، دعوت دولت آمریکا محترمانه بود. عطاءالله مهاجرانی در روزنامه اعتماد، نوشت: "نبايد مذاكره را تبديل به تابو كرد. در ارديبهشت سال ۱۳۶۹ كه مقاله «مذاكره مستقيم» را در روزنامه اطلاعات نوشتم و ايمان و امان به سرعت برق، ميرفت كه مومنين رسيدند! جورج بوش پدر، محترمانه از ايران دعوت كرده بود، كه درباره مسائل دوجانبه با ايران گفتوگو شود".
♦️صرفنظر از اینکه لغو تحریمهای برجامی و پسابرجامی، صداقت و حسننیت و اراده لازم دارد و نه مذاکره، باید ماجرای «دعوت محترمانه» (!) دولت بوش پدر را بهعنوان عبرت و از زبان مرحوم هاشمی و آقایان ظریف و موسویان بازخوانی کرد.
🔹سید حسین موسویان (از افراد معتمد هاشمی و روحانی ) ميگويد هاشمي و خاتمي به شکل واقعي دنبال مصالحه با آمريکا بودند اما هر دو بهخاطر عملکرد آمريکاييها ناکام ماندند. او در کتاب خود مینویسد:
♦️«رفتار آمریکاییها، دیدگاه آیتالله خامنهای را مبنی بر اینکه آمریکا به دنبال یک رابطه عادلانه و متوازن نیست تقویت میکند و همانطور که گفته، آمریکا بهدنبال یک رابطه ارباب و رعیتی است. با این حال، علیرغم دیدگاه بدبینانه آیتالله خامنهای درباره آمریکا، رفسنجانی و خاتمی هر دو به شکل واضحی بهدنبال مصالحه با ایالات متحده بودند».
🔹موسویان ادامه میدهد: «رفسنجانی به سختی تلاش کرد تا بتواند به این هدف برسد و تأکید کرد اگر سیاستهای آمریکا به درستی اصلاح شود، از سرگیری روابط با واشنگتن با اهداف ایران تناقضی نخواهد داشت. رفسنجانی تمامی تلاش خود را برای پایان بخشیدن به بحران گروگانگیری لبنان انجام داد، با این امید که بوش (پدر) رئیسجمهور آمریکا پایبندی وی به سیاست «حسننیت، حسننیت را در پی خواهد داشت» را ارج نهد اما وی در این امر ناکام ماند. (بعدها) تحت اشراف خاتمی، ایران با امید مصالحه، به ایالات متحده در افغانستان کمک کرد و زمینه وسیعی را برای چانهزنی ارائه داد، اما دولت جورج دبلیو بوش (پسر) آن را رد کرد. آیتالله خامنهای هرچند بدبین بود، اما این تلاشها برای مصالحه را با مانع مواجه نکرد».
♦️ماجرا از این قرار بود که بوش پدر یکی از دستورکارهایش را آزادی آمریکاییهایی که در لبنان توسط حزبالله به گروگان گرفته شده بودند، اعلام کرده بود و بر همین اساس نیاز وافری به کمک ایران در این راه داشت. او با صدور یک بیانیهای فریبکارانه، ایران را تنها ابزار ممکن برای آزادی گروگانها دانست و نوشت: «حسن نیت، حسن نیت میآورد». بوش پدر با خاویر پرز دکوئیار دبیرکل سازمان ملل تماس گرفت و گفت: «میتواند امتیازهایی به ایران بدهد».
🔹مشاور دبیرکل سازمان ملل در دیدار با هاشمی میگوید: رئیسجمهور آمریکا تقاضا کرده که به آزادی گروگانهای آمریکایی در بیروت کمک کنید. البته این کمک بیاجر نمیماند. پس از آزادی گروگانها، ایران در انتظار مشاهده حسننیت طرف مقابل میماند اما پس از گذشت مدتها خبری از وعده طرف آمریکایی نمیشود. بنابراین مقامات ایرانی با پیکو مشاور دبیرکل سازمان ملل تماس میگیرند و اعتراض میکنند که چرا خبری از تحقق وعده آمریکا نشد؟ پیکو نیز به مقامات آمریکایی منتقل میکند «ایرانیها منتظر عملیشدن وعده آمریکا هستند. باید منصف باشیم، چون من به آنها قول دادم». اما آمریکا زیر تعهدش میزند.
♦️محمدجواد ظریف هم در کتاب «آقای سفیر» با اشاره به همین بدعهدی مینویسد «آمریکاییها پیغام داده بودند اگر شما به آزادی گروگانهای آمریکایی کمک کنید، ما حسننیت خواهیم داشت، که بهمعنای آزاد کردن داراییهای ایران و از اینگونه کارها بود. اما به قولشان عمل نکردند. 8 گروگان آمریکایی آزاد شدند. این یکی از نشانههای عدم پایبندی آمریکاییها به تعهداتشان بود که در مرحله آخر گفتند بهدلایل انتخاباتی نمیتوانند قولشان را عملی کنند».
🔹مرحوم هاشمی رفسنجانی هم در خاطرات روز 10 اردیبهشت 1369 ماجرا را اینگونه روایت میکند: «شب به خانه آمدم. در حالی که مشغول نوشتن خاطرات بودم، به اخبار بخش فارسی صدای آمریکا گوش میدادم، خبر داد که دومین گروگان آمریکایی در لبنان، امشب آزاد شد. اظهاراتی شده که نشان میدهد، دولت آمریکا میخواهد تا پایان آزادی همه گروگانهایش، امتیازی ندهد».
♦️روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
.
♦️امام آمد.
🔹تاریخ، چنین استقبالی را از یک رهبر سراغ ندارد.
@IMANI_mohammad