.
چرا دولت موفق بوده است؟
اهمیت واقعبینی و نقد منصفانه
🔹برخی تحلیلگران ضمن تکریم شخصیت شهید رئیسی، می گویند: "آقای رئیسی و دولت وی در مدیریت اقتصادی موفق نبوده اند؛ در برخی حوزه ها همان روند قبلی را ادامه داده اند، هنوز در فروش نفت و بازگرداندن درآمدها در زمین آمریکا بازی می کنیم، دولت فاقد برنامه اقتصادی است و...".
♦️فارغ از این که اجزاء عملکرد دولت یا حتی برنامه و رویکرد آن قابل نقد است؛ به نظر می رسد یک واقعیت مهم در این گونه تحلیل ها مغفول می ماند:
🔹آقای رئیسی، یک اقتصاد بیمار اورژانسی و در حال مرگ را تحویل گرفته و ماموریتش احیای آن بوده؛ نه این که مصدوم را در کوتاه مدت مثلا برای رقابت در حد المپیک آماده کند! اولویت مهم، ثبات بخشی و کاهش ناترازی ها (از درآمدهای ارزی و ریالی تا مصارف برق و آب و گاز و..) بوده است.
♦️دولت آقای رئیسی یک میدان مین ترکیبی (اقتصادی/سیاسی/امنیتی/فرهنگی/اجتماعی) را تحویل گرفته و سعی کرد مین های در حال انفجار را یکی یکی خنثی کند، یا عمل کردن آنها را به تاخیر بیندازد. در چنین وضعیتی، تلقی/تلقین این که دولت باید در هر ثانیه و دقیقه چند قدم می دویده و استاندارد های دوی معمولی چقدر است، به دور از واقع بینی است.
🔹آقای رئیسی، رانندگی خودرویی را تحویل گرفت که هم ترمز بریده بود و هم شتاب حرکت آن در قهقرای اقتصادی به اوج رسیده بود. برخی مدیران ارشد سابق برای این حرکت منفی، هشت سال پا روی پدال گذاشته و گاز داده بودند؛ دولت فعلی حتی اگر بی عیب و نقص هم بود، نمی توانست آن شتاب منفی و انرژی منفی آزاد شده را ظرف دو سه سال متوقف کند. اما موفق شده از شتاب ویرانگر آن بکاهد.
♦️اقتصادی که فروش نفتش به عنوان منبع اصلی درآمدی در دوره کوتاهی اوج گرفته و ناگهان ظرف دو سال، به یک نُهم سقوط کرده (از دو و نیم میلیون بشکه به زیر ۳۰۰ هزار بشکه)، به فردی می ماند که مخدر یا مواد نیرو زای قوی مصرف می کند و سپس با از بین رفتن آثار آن، با تبعات سنگین بعدی دست و پنجه نرم می کند. ترک دادن چنین اقتصاد اعتیاد زده ای، کار یکی دو سال نیست.
🔹دولت با چالش هایی از این دست رو به رو بوده و در عین حال در مهار بخش مهمی از آنها موفق عمل کرده است: ۴۸۰ هزار میلیارد تومان کسری، نرخ تورم ۶۰ درصدی، نقدینگی ده برابر شده، بدهی انباشته ۱۵۰۰ هزار میلیاردی، خزانه ارزی صفر شده، سررسید اصل و سود اوراق (۵۰۰ هزار میلیارد تومان)، چالش حذف اجباری یا تداوم ناممکن پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومانی، اعلام ناتوانی دولتمردان قبلی درباره امکان پرداخت حقوق کارکنان در مرداد ۱۴۰۰، ایجاد تعهدات مالی جدید با فشار رسانه ها و برخی نمایندگان و...
♦️حتما باید دولت و کارکرد و برنامه آن را نقد کرد. اما رویکرد منصفانه و نزدیک به به واقعیت، این است که قبل و بعد هر نقدی، به وضعیتی که دولت رئیسی تحویل گرفت و به موقعیتی که ارتقا داد، اشاره شود.
🔹از سوی دیگر، افزایش فروش نفت ایران، حاصل اراده کشورمان در شکستن و دور زدن تحریم های آمریکا بود و نه بازی طبق نقشه و در زمین آمریکا. آمریکا نتوانست و گرنه در همین حوزه تحریم نفتی می خواست کمر اقتصاد ما را بشکند.
♦️آمریکا اگر می توانست، به روند صفر یا حداقلی کردن فروش نفت ایران در کانال برجام و پسا برجام ادامه می داد. آنها مشغول وقت کشی در مذاکرات و منتظر از پا در آمدن ایران بودند اما به مدد الهی و همت دولت، شکست خوردند.
@IMANI_mohammad
.
طوفانالاقصی؛ معجزه ماه هشتم
🔻اسیر گرفتن چند کماندوی ارتش اسرائیل، در تله تونل های پیچ در پیچ و متقاطع مقاومت غزه؛
🔻شلیک موفق و مهیب ۱۵ موشک به عمق تل آویو, در روز ۲۳۱ جنگ؛
🔹مقاومت فلسطین در حال خفّت دادن و تحقیر کامل دولت نتانیاهو و ارتش و سرویس های امنیتی اسرائیل است؛ در پایان هشتمین ماه جنگ و ورود به ماه نهم.
🔹جنگ برای اسرائیل، از وضعیت فرسایشی هم گذشته و در حال نابودی تتمه برنامه بازدارندگی این رژیم است. و اگر حمایت کامل آمریکا نبود، ارتش صهیونیستی زود تر از اینها از پا در آمده بود.
@IMANI_mohammad
.
غفلت از نقشه غربگرایان برای تفرقه میان منتخبان انقلابی مجلس
🔹روزنامه زنجیرهای سازندگی از قول یکی از منتخبانر تهران مدعی شد مجلس یازدهم مجلس کارآمدی نبود.
♦️ارگان مطبوعاتی حزب کارگزاران تیتر و تصویر تمام صفحه خود را به آقای منوچهر متکی اختصاص داده و تیتر زد: مجلس قالیباف، کارآمد نبود(!) او همچنین از ائتلاف با فراکسون اصلاح طلبان در انتخابات هیئت رئیسه و تقسیم مسئولیت ها با آنان خبر داد.
🔹فارغ از سرنوشت انتخابات هیئترئیسه مجلس، درباره سخنان آقای متکی گفتنی است که اولا مجلس یازدهم، موفق شد درست در مقطعی که طرف غربی، هم تحریمها را برگردانده بود و هم باج مضاعف میخواست، با تصویب قانون اقدام متقابل، نقطه پایان بر روند انفعال بگذارد و قدرت چانهزنی و بازدارندگی کشور را افزایش دهد.
♦️مجلس در عین حال، قوانین مهم و مؤثری را در زمینه «تسهیل صدور مجوز کسب و کار، جهش تولید مسکن، جهش تولید دانش بنیان، مالیات بر خانههای خالی، شفافیت در تصمیمات قوا، حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، رتبهبندی فرهنگیان، واردات خودرو برای کاهش تورم، افزایش حقوق سربازان، و...» به تصویب رسانده است.
🔹ثانیا آقای متکی یکی از سی منتخب تهران با پشتوانه بدنه رای انقلابی است و همان بدنه توقع دارند منتخبان وارد بازیهای مخرب جریان غربگرا در میان طیفهای انقلابی نشوند.
♦️ارگان کارگزاران در حالی سعی کرده دو بههمزنی کند که کرباسچی دبیرکل پیشین کارگزاران، آذر ۱۳۹۴ در گفتوگو با "شرق" اذعان کرده بود: «ما بعد از انتخابات ۱۳۹۲ روش نامعقول به کار نگرفتیم. دولت (روحانی) از طرف مقابل یارگیری کرده، مثلاً در سیاست خارجی و برجام، در مجموع بازی طرفداران دولت در گروههای سیاسی به واسطه همین سربازگیری از جبهه مقابل بوده و در مجلس هم میتواند اتفاق بیفتد».
🔹همچنین «عباس- ع» شهریور ۱۳۹۵، به نشریه «صدا» گفته بود: «مهمترین عاملی که در شرایط کنونی به عنوان پیشران برنامه ما عمل خواهد کرد، جلوگیری از وحدت میان اصولگرایان است. این هدف در ۵ سال گذشته به نحو مطلوبی پیش رفته. نهائی کردن شکاف میان جناح حاکم، بسیار مهم است. اصلاحطلبان باید نقش «قُوِه»ای را بازی کنند که این شکاف را به مرز جدایی کامل برساند».
♦️با این اوصاف، از وزیر خارجه اسبق و خوشنام که اکنون با رای مردم انقلابی، کسوت نمایندگی بر تن کرده، و دیگر منتخبان منتسب به جبهه انقلاب انتظار میرود که مراقب عملیات روانی و شیطنتهای جریان معارض باشند.
💢 روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
.
اظهارات متکی در گفت و گو با ارگان مطبوعاتی کارگزاران
سازندگی در ابتدای مصاحبه مینویسد: آقای متکی باید با آقایان ذوالنور و قالیباف برای ریاست مجلس رقابت کند. امری که هم سهل است و هم سخت. او در این میان امیدش به طیف فراکسیون اصلاحطلب و مستقلان است که حدود 100 نفر میشوند. اکنون باید دید که او رای میآورد یا نه.
آقای متکی به ارگان کارگزاران گفته است: مردم معتقدند این مجلس محلی از اعراب ندارد. مردم معتقدند مجلس کارآمد نیست. مردم نگاه مثبتی به مجلس ندارند. نگاه ناامیدانه است. میگویند کاری از این مجلس برنمیآید. الزاماً نه مجلس یازدهم؛ میگویند مجلس در سازه نظام، محلی از اعراب ندارد. ضمن اینکه مواضع مجلس یازدهم را انقلابی میدانم؛ اما مجلس یازدهم کارنامه قابل قبولی نداشت و اکنون ما میخواهیم مجلس دوازدهم را تشکیل دهیم.
(خبرنگار:این کارنامه ضعیف یا غیرقابل قبول معطوف به آقای قالیباف به عنوان رئیسمجلس است یا معطوف به نمایندههاست؟) همه سهم دارند. هم صحن سهم دارد و هم رئیس. لذا من معتقدم که باید تحولی در مجلس به وجود بیاید. هم در سازوکار مجلس، هم کارکرد کمیسیونها و هم جایگاه رئیس.
متکی با بیان این که نامزد ریاست مجلس است، گفت: مجلس دوازدهم متفاوت از مجلس یازدهم است. 40 تا 50 نفر اصلاحطلب در این مجلس هستند. 30-30 و خردهای نفر مستقل هستند که با هم یک فراکسیون بزرگ را تشکیل میدهند. خودشان که میگویند 100 تا هستیم. حالا شما میخواهید چه کار کنید؟
ما یک سنتی داریم در 76 به بعد که هر زمانی دولت اصلاحطلبان سر کار بود، ما اصولگرایان سعی میکردیم نقدش کنیم، تخریبش کنیم، چوب لای چرخش بگذاریم تا زمانی که ساقط شود و خودمان برویم بالا. ما که میرفتیم بالا، اصلاحطلبان همین کار را میکردند. نقد میکردند یا تخریب میکردند.
این یک رویکرد تقابلی است. به اعتقاد من یک رویکرد تعاملی هم وجود دارد. در چه حالتی عصاره تجربه، ایده، پیشنهاد، تخصص نمایندگان میشود یکجا گرفته شود، درحالی که شما به همه وزن بدهید. من اسم این را گذاشتم مشارکت محتوایی همه جریانهای موجود در مجلس.
وی همچنین گفته است: «بنده در جلساتی که با 5 کاندیدای ریاست بودیم و بعد فقط من و ذوالنور شدیم، مطرح کردم که شما واقعیتی دارید در مجلس به نام اصلاحطلبان و مستقلین، فراکسیون هم تشکیل دادند. ما میتوانیم اینها را رد کنیم یا میتوانیم تدبیر کنیم؟
جای دیگری که مطرح کردم با شریان و صبح ایران است. حالا کلمه تندرویی که شما به کار میبرید، با آنها هم مطرح کردم و گفتم این واقعیت پیش روی ماست که میتوانیم 100 نماینده را تحویل نگیریم. بنابراین مینشینند و به شما تکه بیندازند، ایراد آییننامهای بگیرند و تذکر قانون اساسی بدهند و مشغولتان کنند.
راه دوم این است که از آنها استفاده کنید. پزشکیان در پزشکی این کشور حرف دارد، آقای تاجگردون در بودجه حرف دارد. گفتند بله این نگاه شما درست است. گفتم این مابهازا هم دارد. نمیشود که بخواهید علمشان را بیاورند اما مشارکت در جای دیگر نداشته باشند.
آنها هم میخواهند در هیئت رئیسه و کمیسیونها باشند بنده با یک رقمی از نمایندگان در قالب شورای وحدت طی 20 روز اخیر کار کردیم. اینها یک مجموعه و عدد هستند.
عددی هم آقای قالیباف دارد و عددی هم مجموعه اصلاحطلبان دارند و اگر به تناسب اعداد، کسانی به این نگاه برسند، یعنی بنده و این جریانهای سیاسی و اصلاحطلبان به این فهم مشترک برسیم، حالا یکی پایینتر و یکی بالاتر، به یک تفاهم هم برسیم اینها حرف آخر را میزنند. هم رئیس را تعیین میکنند، هم هیئترئیسه و هم کمیسیون را».
@IMANI_mohammad
زنگنه با این کارنامه رویش میشود نسخه هم بپیچد؟!
♦️زنگنه وزیر پیشین نفت، از فقدان تعاملات جهانی انتقاد کرده و آن را عاملی برای عدم توسعه کشور خواند.
بیژن زنگنه، در مجمع عمومی انجمن بهرهوری گفت: «بعد از انقلاب نوعی غربستیزی حتی در بین نخبگان ما وجود دارد و هرچه هم تولید میکنیم، میگوییم از مشابه خارجی آن بهتر است که این در موارد زیادی نادرست است»
🔹زنگنه با اشاره به «ناراحتی یکی از وزرای ژاپن از کاهش ورشکستگی در شرکتهای ژاپنی» گفت: «الان در مواردی دولت و قوه قضائیه ما شرکتهای ورشکسته را با زور و دستور به چرخه حیات برمیگردانند و اصلاً قیمت تمامشده مهم نیست و تنها کارگران باید حقوقشان را بگیرند. اما آن وزیر ژاپنی از این ناراحت بود که رقابت، بین شرکتهای ژاپنی کم شده است.»
♦️زنگنه با تاکید بر اینکه تحریم، دشمن شماره یک بهرهوری است، ادامه داد: «اقتصادی که بر رانت بنیان نهاده شده، ربطی به بهرهوری ندارد. »
وی گفت: «معتقدم بنزین را وقتی باید گران کرد که خودرو خیلی ارزان شود. ما خودرو را خیلی به مردم گران میفروشیم. بگذاریم خودرو رقابتی شود تا مردم بتوانند بهترین خودرو را بخرند. من همیشه مخالف افزایش قیمت بنزین بودم، چون مردم تحمل ندارند»
🔹درباره سخنان آقای زنگنه چند نکته گفتنی است:
🔻اولا دوره طولانی تعامل خارجی ایشان در مسند وزارت، به دو بار کلاهبرداری شرکت فرانسوی توتال و نقض عهد این شرکت در کنار پرونده فساد و رشوه شرکت استات اویل و همچنین پرونده فساد و خسارت کرسنت منتهی شده است. بعید است در دنیا وزیری در دنیا به اندازه ایشان این میزان سابقه کارکرد منفی و خسارتبار داشته باشد و در عین حال از موضع نقد و طلبکاری و نکتهدانی حرف بزند.
🔻ثانیا آقای زنگنه از تئوریسینهای دولت برجام با همه ادعاها و هیاهوهاست که با وجود تعطیلی 95 درصد برنامه هستهای، دو برابر شدن شمار تحریمها را به ارث گذاشت و صادرات نفت را به زیر 300 هزار بشکه رساند. بیژن زنگنه ۲۸ خرداد ۹۸ در مجلس گفته بود: «امروز، هیچ نفتی نمیتوانیم بفروشیم، حتی اگر بفروشیم، پولش را نمیتوانیم بیاوریم».
🔻ثالثا وضعیت اتکای محض به دشمنی به نام آمریکا در دولت برجام به حدی افراطی و ضد منطق تعامل بود که حتی آقای ظریف در آخرین گزارش برجامی به مجلس اعلام کرد: «اگر با خوشخیالی، دوستان دوران سختی را در سراب طمع سرازیر شدن شرکتهای غربی از خود نرنجانده بودیم، دوستانمان سرخورده نمیشدند و در دوران سختی، رهایمان نمیکردند».
🔻رابعا آقای زنگنه مدیر ارشد دولت اصلی که با سوءمدیریت و ترک فعل، بالغ بر هشت هزار کارخانه را به تعطیلی یا رکود شدید کشاندند و حالا ایشان با اعتماد به نفس، از بهرهوری و تولید و نظر مقام ژاپنی و.. حرف میزند!
🔻خامسا در حالی که شرکتهای غربی دولت روحانی را فریب داده و دست آنها را در پوست گردو گذاشتند، فناوران داخلی توانستند در همان دوره پالایشگاه عظیم ستاره خلیجفارس را بسازند. اما آقای زنگنه باز هم خیال میکند مرغ همسایه غاز است.
🔻سادسا در موضوع بنزین، آقای زنگنه قیمت را به شکل نمایشی (در خدمت برجام) ثابت نگه داشت و سپس دولت در اثر انواع ناترازیهای پدید آمده، ناگهان قیمت را سه برابر کرد و آن شوک را که دستاویز آشوبافکنی دشمنان شد، به جامعه داد.
🔹روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
7.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
💢قابل توجه نامزد های انتخابات!
🔹توصیه عجیب پیامبر اعظم (ص) به صحابی خاص خود، جناب ابوذر.
♦️رهبر انقلاب : هر مسئولیّتی، هر سِمَتی، هر تواناییای، در کنارش یک مسئولیّتی دارد، یک تعهّدی وجود دارد. باید دید که آیا میتوانید آن تعهّد را انجام بدهید یا نه؟ این خیلی درسِ بزرگی است.
@IMANI_mohammad
.
🔻اگر افراد شایسته بیایند، کاندیدا نمیشوم
🔹آذری جهرمی، وزیر دولت سابق: اگر افراد شایستهای که توانایی اداره کشور را دارند به صحنه انتخابات بیایند، این تکلیف از گردن بنده ساقط است.
♦️هنوز تکلیف بنده برای شرکت در انتخابات، برای خودم روشن نشده و در واقع حضورم در این عرصه هم احتمال دارد و هم ندارد.
@IMANI_mohammad
اصلاحطلبان از گزینه های «ماهی صفت» پرهیز کنند
🔹فعال اصلاحطلب و عضو مرکزیت حزب اعتماد ملی میگوید: اصلاحطلبان از گزینههای «ماهیصفت» پرهیز کنند.
♦️محمدصادق جوادی حصار به فرارو گفت:نکته مهمی که وجود دارد این است که اگر جریان اصلاحطلبی به یک گزینه واحد برای حمایت برسد، شورای نگهبان با این گزینه چه برخوردی خواهد کرد.
🔹معتقدم اجماع اصلاحطلبان باید روی گزینهای باشد که دوز اصلاحطلبی بالایی دارد و کاملا شناخته شده است. با گزینههایی که «ماهی صفت» هستند و از دست اصلاحطلبان سر میخورند و از جریان اصلاحطلبی به حاشیه میروند نباید به میدان بیاییم.
♦️این کار، چندان امیدآفرین نخواهد بود؛ بنابراین من تصور میکنم که یا اصلاحطلبان به گزینهای نخواهند رسید، یا اگر برسند به گزینهای میرسند که کارنامه اصلاحطلبی قابل قبولی داشته باشد و به لحاظ اجتماعی نیز مقبولیت بالایی داشته باشد.
🔹سخنان جوادی حصار در حالی است که محمد علی ابطحی اخیرا گفت اصلاحطلبان به خاطر حمایت از حسن روحانی، ضربه خوردند.
در همین حال روزنامه اصلاحطلب آرمان، علی لاریجانی را «خیر الموجودین انتخابات» توصیف کرد.
@IMANI_mohammad
محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
. غفلت از نقشه غربگرایان برای تفرقه میان منتخبان انقلابی مجلس 🔹روزنامه زنجیرهای سازندگی از قول ی
.
♦️ آقای منوچهر متکی در انتخابات امروز نمایندگان برای تعیین رئیس مجلس، فقط ۵ رای کسب کرد.
🔹به عنوان کسی که به ایشان رای داده ام و برای سوابق خدمت ایشان در وزارت امور خارجه احترام قائلم، امیدوارم آقای متکی بررسی کند که چه کسانی، آدرس گمراه کننده به او دادند و می خواستند برای شکاف افکنی در فراکسیون انقلاب، پوست خربزه زیر پای ایشان بگذارند.
@IMANI_mohammad
.
انتخابات ۸ تیر؛ نرخ مشارکت
صلاحیت و تعهدات نامزد ها -۱
🔹برخی افراطیون مدعی اصلاحات و اعتدال، شرط افزایش یا کاهش مشارکت عمومی در انتخابات را "بودن/ نبودن" و "تایید/ عدم تایید" نامزد های مورد حمایت آنها می دانند. آنها همچنین مشارکت خود را مشروط به تایید فلان یا بهمان نامزد وانمود می کنند.
♦️این ادعا در حالی است که تندرو ترین نامزد های این طیف (مصطفی معین، تاج زاده، و برخی سران گروهک نهضت آزادی و حزب منحله مشارکت)، در انتخابات شورای شهر دوم و یا در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۴ حضور داشتند؛ اما در انتخابات شورای شهر، پایین ترین میزان مشارکت رقم خورد، و در انتخابات ۸۴، مصطفی معین دز میان ۸ نامزد، پنجم شد. (بعد از احمدینژاد، هاشمی رفسنجانی، کروبی، قالیباف، و بالاتر از لاریجانی و مهر علیزاده)
🔹آنها همچنین بر خلاف ژست مخالف خوانی و قهر و ناز، در انتخابات اخیر مجلس، ۱۶۵ نامزد رسمی (و چند ده نامزد چراغ خاموش) داشتند و حالا هم ادعا می کنند که دارای فراکسیون ۸۰ تا ۱۰۰ نفره در مجلس هستند. با این وجود، نرخ مشارکت ۴۰٫۶ درصد بود.
♦️در انتخابات مجلس سال ۱۳۹۸ نیز که با مشارکت ۴۲٫۷۵ درصدی برگزار شد، این طیف، به جای یک فهرست، سه فهرست داشتند، اما نفر اول و مشترک سه فهرست در تهران (عضو مجمع روحانیون/ معاون حقوقی و پارلمانی دولت روحانی)، بیش از ۶۸ هزار رای کسب نکرد.
🔹در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ که با مشارکت ۴۸/۸ درصدی برگزار شد، این طیف دارای دو نامزد رادیکال با ادبیات غیر اخلاقی (همتی و مهر علیزاده) بودند اما همتی فقط ۲/۴ میلیون رای به دست آورد. او مورد حمایت اکثریت احزاب عضو جبهه اصلاحات بود.
♦️در انتخابات همزمان شورای شهر هم، نفر اول فهرست "جمهور" (مورد تایید خاتمی) در تهران، فقط ۳۹ هزار رای کسب کرد.
🔹موضوع دیگری که نشانه بی صداقتی این طیف با مردم است، توقع آفرینی بی قاعده قبل از هر انتخابات، و مسئولیت ناپذیری و مظلوم نمایی و ادعای بی اختیاری پس از پبروزی در برخی انتخابات ها (سال های ۱۳۷۶ و ۱۳۸۰ و ۱۳۹۲ و ۱۳۹۶ است.
♦️آنها قبل از هر انتخاباتی، وعده های اغواگرانه و مردم فریبانه می دهند، اما بارها در طول سه دهه گذشته، ادعا کرده اند رئیس جمهور، تدارکاتچی نظام است و ۱۰ تا ۱۵ درصد اختیارات بیشتر ندارد. با این همه هر بار هم برای انتخابات زنبیل گذاشته اند؛
🔹بعدش هم امثال عباس عبدی (محکوم پرونده فروش اطلاعات به بیگانگان) مدعی عبور از خاتمی و روحانی شده یا برای استعفای آنها فشار آورده اند تا بتوانند ماموریت القای حاکمیت دوگانه، دو قطبی کردن جامعه و ایجاد شورش و جنگ خیابانی را در خدمت CIA و موساد و MI6 به انجام برسانند.
♦️بر این مبنا، هر کدام از این افراد یا هم طیفان شان اگر نامزد شدند، باید قبل از هر گونه صلاحیت سنجی ابتدایی، از آنها اقرار گرفت که ادعای فقدان اختیارات، دروغ است.
🔹برخی از آنها طی ۴۵ سال گذشته، بیش از ۳۲ سالش را در مسند ریاست دولت (و مجلس) بوده اند، اما به اعتبار هرهری مسلکی و سقوط اخلاقی، ژست اپوزیسیونی گرفته و از پاسخگویی طفره رفته اند.
♦️همین واقعیت ها، برای اثبات عدم صلاحیت کسانی که در مسیر نفاق حرکت می کنند و بازی در نقش های مطلوب بیگانگان را به نقش آفرینی مستقل و متعهدانه ملی ترجیح می دهند، کفایت می کند.
💢ادامه دارد
@IMANI_mohammad
.
انتخابات ۸ تیر؛ نرخ مشارکت
صلاحیت و تعهدات نامزد ها -۲
🔹افراطیون مدعی اصلاحات و اعتدال، در حالی تظاهر به حمایت از مشارکت حداکثری می کنند که بزرگان شان (از جمله نامزد اصلی شان در دو انتخابات ۱۳۸۴ و ۱۳۹۲) دنبال مشارکت حداقلی بوده اند. آنها پیروزی خود در سال ۱۳۹۲ را مدیون مرحوم هاشمی هستند، کسی که آقای موسوی خوئینیها، دبیرکل مجمع روحانیون مبارز، درباره نگاه او خبر داد:
♦️«در انتخابات ۱۳۷۶ متوجه شدیم خبرهایی میآید که میخواهند یک جوری بازی را به هم بزنند و کسی را که میخواهند روی کار بیاورند. من و آقای کروبی رفتیم خدمت آقای هاشمی. هاشمی گفت اتفاقا من با آقای خامنهای اینجا اختلاف نظر دارم. آقای خامنهای نظرش این است که باید انتخابات خیلی پرشور باشد و مردم همه بیایند و هرچه مردم بیشتر بیایند، بیشتر تایید نظام است. آقای هاشمی در مسیر هدفش، اگر معتقد بود کاری باید انجام شود، دیگر هیچ مانعی را بر سر راه نمیپذیرفت؛ چه قانون باشد، چه اشخاص و حقوق دیگران. او آن زمان می توانست انتخابات را جوری مهندسی کند که آن نتیجهای که میخواهد گرفته شود». (۲۳ دی ۱۳۹۷، گفتوگو با ایرنا)
🔹اکنون پس از شهادت آیت الله رئیسی و موجی که این عروج خدمتگزارانه برانگیخته است، می توان امیدوار بود که میزان مشارکت افزایش قابل توجهی داشته باشد. البته رفتار معقول و اخلاقی نامزدها در کنار ارائه برنامه دقیق (به جای رفتار گلادیاتوری و عوام فریبی) هم می تواند در این افزایش موثر باشد.
♦️باید عنایت داشت که رپیس جمهور طبق اصل ۱۱۳ قانون اساسی: "پس از مقام رهبری، عالیترین مقام رسمی کشور است و مسئولیت اجرای قانون اساسی و ریاست قوه مجریه را جز در اموری که مستقیماً به رهبری مربوط می شود، بر عهده دارد".
🔹همچنین طبق اصل ۱۲۱، رئیس جمهور سوگند یاد می کند که "پاسدار مذهب رسمی و نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی کشور باشد، خود را وقف خدمت به مردم و اعتلای کشور، ترویج دین و اخلاق، و پشتیبانی از حق و گسترش عدالت کند، در حراست از مرزها و استقلال سیاسی و اقتصادی و فرهنگی کشور از هیچ اقدامی دریغ نکند، و قدرتی را که ملت به عنوان امانتی مقدس به او سپرده است، همچون امینی پارسا و فداکار نگاهدار باشد".
♦️با این تفاصیل، ریاست جمهوری جایگاه خطیری است و شورای نگهبان باید فارغ از همه هیاهوهای سیاسی، حداقل شرایط نامزدی را طبق اصل ۱۱۵ قانون اساسی در داوطلبان احراز کند: "رئیس جمهور باید از میان رجال مذهبی و سیاسی که واجد شرایط زیر باشند انتخاب گردد: ایرانی الاصل، تابع ایران، مدیر و مدبر، دارای حسن سابقه و امانت و تقوی، مومن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور".
🔹شورا در این مسیر، حق ندارد نامزدهایی را که فاقد حداقل شرایط هستند، تایید کند؛ خواه مدعی اصلاح طلبی باشد یا اصولگرایی، و یا هر تابلو و عنوان دیگر. چرا که پای سرنوشت یک ملت در میان است. انتخابات باید با تنوع نامزد ها و در عین حال، احراز حداقل استاندارد های نامزدی برگزار شود.
@IMANI_mohammad