.
ناترازی وزیر اقتصاد
🔻وزیر اقتصاد دولت پزشکیان، دیشب چند دقیقه در تلویزیون حرف زد، اما آن قدر آمار جا به جا داد، یا موضع نادرست گرفت که می توان گفت رکورد حجم خلاف گویی در یک زمان محدود را هم جا به جا کرد!
🔹آقای همتی دیشب گفت: "کدام اسب زین شده را تحویل دولت دادهاید؟ تورم ۴۰ درصدی؟ دلار ۶۰ تومنی؟ کسری بودجه ۳۰ درصدی؟ نرخ بیکاری ۱۳ درصد؟". بر خلاف این ادعا، نرخ بیکاری در فصل اول امسال به ۷,۷ درصد کاهش یافته که اتفاقی مثبت و پایین ترین نرخ بیکاری ظرف دو دهه اخیر است.
🔻وزیر اقتصاد تازه کار، در کمتر از یک هفته، به میزان ۵ درصد بر نرخ تورم تحویل گرفته از دولت شهید رئیسی اضافه کرد و ۳۵ درصد را ۴۰ درصد عنوان کرد! این در حالی است که وی به هنگام ریاست بانک مرکزی در دولت روحانی، بالاترین نرخ تورم را به میزان ۴۶ درصد به ثبت رسانده است.
🔹 نرخ دلار در آغاز ریاست همتی بر بانک مرکزی ۹۱۵۵ تومان بود و سه سال بعد در پایان دولت روحانی به ۲۳۸۵۰ تومان رسید.
🔻از سوی دیگر، آقای همتی، نرخ رشد ۵ درصدی در دولت سیزدهم را مورد انتقاد قرار داده و رشد اقتصادی مطلوب را ۸ درصد عنوان کرد تا از دولت رئیسی خرده گیری کرده باشد.
🔹اما او این واقعیت مهم را نگفت و کتمان کرد که معدل رشد اقتصادی در ۸ سال دولت روحانی، نزدیک به صفر (۶ دهم درصد) بود . نرخ رشد اقتصادی مقارن با ریاست همتی بر بانک مرکزی ، منفی ۲ درصد بود بود که در پایان دولت رئیسی به بالای ۵ درصد (۷ درصد افزایش) رسیده است. در همین دوره، کسری تراز عملیاتی بودجه، از ۴۰ درصد به ۳۵ درصد کاهش یافته است.
🔻آقای همتی دیشب در ابتدای اولین گفت و گوی تلویزیونی بعد از وزارت، گله کرد که سه سال به تلویزیون دعوت نشده بود. اما در همین شروع مجدد، کلی شاخص و رکورد و آمار اقتصادی را جا به جا کرد تا نشان دهد چقدر آماده مدیریت و پاسخگویی است!
🔹او در عین حال با دفاع از وام های ویژه بانکها به کارمندان شان گفت: "کارمندان بانکها از ۶ صبح سر کار میروند و با سختی کار میکنند، در سالهای گذشته هم علیرغم تورم ۴۰درصدی، حقوقشان ۲۰درصد ۲۰درصد بالا رفته است، پس مستحق دریافت وام هستند".
🔻آیا سایر اقشار کارمندی و کارگری ساعات کاری کمتری دارند یا حقوق بیشتری دریافت می کنند که نباید از تسهیلات آن چنانی برخوردار باشند؟ و آیا تسهیلات اعطایی بی ضابطه نمی تواند در مسیر حمایت از تولید و اشتغال و ازدواج جوانان هزینه شود؟ چرا وزیر اقتصاد ماجرا را وارونه نگاه می کند؟
@IMANI_mohammad
.
خرابکاری بنزینی روحانی
گریبانگیر دولت پزشکیان
🔻سخنان آقای پزشکیان درباره قیمت بنزین حاشیهساز شد تا جایی که محمدرضا عارف مجبور به واکنش و توضیح شد.
🔹پزشکیان هفته قبل گفت: ؛هیچ منطقی وجود ندارد که بنزین را با دلار آزاد بخریم و با سوبسید به مردم بفروشیم. آیا اصلا باید به بنزین سوبسید داد؟ اقتصاددانان و کارشناسان ما باید به این سیاستهای نادرست اعتراض کنند. برای خرید حاملهای انرژی، ۸ میلیارد دلار پول میدهیم مثلا بنزین را ۳۰ یا ۴۰ هزار تومان میخریم، بعد ۱۵۰۰ تومان میفروشیم! تا کجا میتوانیم این کار را بکنیم؟ زمانی که پول گندم، نهاده و حقوق بازنشسته را نداریم، بنزین را دلار ۵۰ هزار تومان میخریم و پایینتر میفروشیم".
🔻این سخنان موجب گمانهزنیهایی درباره افزایش قیمت شد. برخی نشریات حامی دولت مانند هممیهن هم نوشته بودند: «بهترین راه حل مسئله بنزین این است که قیمت واقعی شود و دولت یک بار برای همیشه خود را از قیمتگذاری خلاص کند»!
🔹افزایش ابهامات موجب شد تا معاون اول رئیسجمهور در سازمان برنامه و بودجه بگوید: دولت درباره بنزین، هیچ تصمیم عجولانهای نخواهد گرفت. به مردم اطمینان میدهیم که دولت، در هر تصمیمی، تمام پیوستهای اجتماعی، فرهنگی و عدالت را مد نظر قرار میدهد.
🔻یادآور میشود قبل از تصمیم عجیب دولت روحانی در سال ۱۳۹۴ (ثابت ماندن قیمت بنزین تا چهار سال بعدی)، افزایش قیمت به شکل تدریجی اتفاق میافتاد و همین موجب میشد هم به مردم فشار چندانی وارد نشود و هم فاصله قیمت بنزین با قیمت واقعی، زیاد نباشد.
🔹بدین ترتیب، مشکل قاچاق و مصرف بیرویه نیز کمتر میشد. آنچه به موفقیت در مدیریت مصرف (و به ویژه مهار قاچاق) کمک میکرد، استفاده از کارتهای سوخت و موضوع سهمیهبندی بنزین بود.
🔻اما تیم روحانی و زنگنه برای این که به جامعه القا کنند بعد از برجام وضعیت اقتصادی خوب شده، اقدام به حذف کارت سوخت و سهمیه از یکسو و ثابت نگه داشتن قیمت از سوی دیگر کردند.
🔹این تصمیم سیاستبازانه و ضد کارشناسی، موجب افزایش سرسامآور قاچاق و مصرف شد تا جایی که دولت را به بنبست رساند و موجب شد روحانی، آن تصمیم فاجعهبار را در آبان ۱۳۹۸ (سه برابر کردن قیمت بدون اعلام قبلی) بگیرد و فرصت موجسواری کشور را در آشوب کذایی فراهم کند.
🔻بدین ترتیب، قیمت برای پنج سال دست نخورده ماند و کشور را مجددا به واردکننده بنزین تبدیل کرد، در حالی که برخی خبرها از قاچاق چند میلیارد دلاری بنزین در سال حکایت میکند. این همان فاجعهای است که پزشکیان درباره آن هشدار میدهد.
🔹مصرف بنزین در سال ۱۴۰۰ به ۹۱ میلیون لیتر، سال ۱۴۰۱ به ۱۰۴ میلیون لیتر و سال ۱۴۰۲ نیز به ۱۱۱ میلیون لیتر رسید. امسال هم، مصرف روزانه بین ۱۲۰ تا ۱۴۰ میلیون لیتر در نوسان بوده است. مصرف بنزین در ۳ سال گذشته، شاهد رشد بیش از ۳۰ درصدی داشته است
🔻در سال ۹۹ که اوج شیوع کرونا و کاهش محسوس ترددها و مسافرتها بودیم، به همت قرارگاه خاتم الانبیا (ص) و راه اندازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس توانستیم حدود ۳ میلیارد دلار بنزین صادر کنیم. اما پنج سال ثابت ماندن قیمت (با فاجعهای که روحانی آفرید)، موجب افزایش مصرف (و قاچاق) شده است. قیمت ۳۰۰۰ تومانی بنزین را میتوان با قیمت بطریهای نیم لیتری آب (دستکم ۵هزار تومان) مقایسه کرد و به عمق فاجعه پی برد.
🔹این که از درآمد سه میلیارد دلاری صادرات، به هزینه سه میلیارد دلاری واردات بنزین (تفاضل شش میلیارد دلاری) عقبگرد کردیم و این که سه میلیارد دلار هزینه واردات، معادل یک ماه درآمد نفت است، نشان میدهد که خسارات سوءتدبیرهای دولت روحانی و شخص وی، یکی دو تا نیست.
🔻مدیریت مصرف حتما نیازمند هوشمندسازی یارانه پرداختی است؛ تا هم مردم فرودست از این یارانه ملی محروم نشوند، هم مسیر مصرف و هدررفت بیرویه محدود شود و هم فرصتهای مهم سرمایهگذاری، برای واردات بیرویه هزینه نشود.
💢روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
آرزواندیشی محافل غربی
و سیاست قطعی ایران
🔻در حالی که آمریکا، طرف بدهکار برجام است و حاضر به ارائه تضمین معتبر برای لغو تحریمها و عدم تکرار عهدشکنی برجامی نشده، رسانههای آمریکایی آرزوی خود درباره مذاکره مجدد را جای خبر منتشر میکنند.
🔹این رسانهها تاکید رهبر انقلاب بر عدم اعتماد به دشمن و معطل نگذاشتن مسئولیتها به خاطر تعامل خارجی را تحریف کردند.
🔻رهبر انقلاب اخیر به عنوان یکی از ۱۳ توصیه به دولت جدید فرمودند: «به دشمن هم امید نبندید. حالا ایشان [رئیسجمهور] هم اشاره کردند، دیروز پریروز هم ظاهراً وزیر خارجه محترم یک اشارهای کرده بودند. ما به دشمن امید نبندیم؛ برای برنامههایمان منتظر موافقت دشمنان و کسانی که با ما [دشمنند نباشیم]؛ این منافات ندارد با اینکه آدم با همان دشمن در یک جایی تعامل هم بکند؛ مانعی ندارد؛ اما امید به او نبندید، اعتماد به دشمن نداشته باشید.»
🔹روشن است، این بیانات ناظر به اعتماد نکردن به دشمنان و معطل نگذاشتن برنامه هاست و نه موضوع تعامل در سیاست خارجی که همواره مسیر آن باز بوده و ضمنا شرط آن، بازگشت آمریکا به تعهدات نقضشدهاش اعلام شده است.
🔻اما نیویورکتایمز با تحریف و مصادره به مطلوب نوشت: «رهبر ایران مجوز تلویحی در مورد مذاکرات را صادر و تلویحا پیشنهاد کرد که کشورش مذاکرات هستهای را دنبال کند. این در حالی است که برخی مسائل همچون گفتوگو با ایالاتمتحده آمریکا توسط سران عالی نظام تعیین میشود و مشخص نیست پزشکیان تا چه حد میتواند سیاست خارجی را هدایت کند.»
🔹وبسایت رادیو فردا هم نوشت: «تنها چند روز پس از آنکه رهبر جمهوری اسلامی، از عقبنشینی تاکتیکی سخن گفت، در جمع اعضای کابینه پزشکیان «تعامل با دشمن» را تحت شرایطی «بلامانع» خواند.
🔻[برخلاف ادعای تحریفآمیز رادیو فردا، رهبر انقلاب در دیدار دستاندرکاران ستاد کنگره ملی شهدای استان کهگیلویه و بویراحمد، هدف دشمن از جنگ روانی در عرصه نظامی را ایجاد ترس و عقبنشینی خواندند و گفتند: به تعبیر قرآن کریم، عقبنشینی غیرتاکتیکی در هر میدانی چه عرصه نظامی و چه میدانهای سیاسی، تبلیغاتی و اقتصادی، غضب الهی را به دنبال دارد].
🔹رادیو فردا میافزاید: «رهبر جمهوری اسلامی در دیدار با دولت خواستار تعامل با دشمن شد. او در حالی چنین اظهاراتی را به زبان آورد که عراقچی وزیر خارجه، از تمایل برای آغاز گفتوگوهای هستهای گفته است.ظریف هم پس از یک رفتوآمد، مجدداً کار خود را به عنوان «معاون راهبردی رئيسجمهور» آغاز کرده است. به نظر میرسد جمهوری اسلامی به این نتیجه رسیده که فرصتی را برای گفتوگو فراهم سازد.
🔻مجموعه تحولات میتواند اثرات مهمی روی ایران داشته باشد. احتمال گستردهتر شدن جنگ، چشمانداز بازگشت ترامپ و در پیش بودن تاریخ انقضای بندهای غروب برجام که اعضای باقیمانده برجام می توانند به سمت فعال کردن مکانیسم ماشه بروند
🔹هرچند خیلی ها به سخنان رهبر جمهوری اسلامی در قالب «نرمش قهرمانانه» اشاره میکنند که به برجام انجامید، اما او حتی در دولت رئیسی هم از تعامل گفته بود، ولی در در رویکردهای جمهوری اسلامی تغییری ایجاد نشد.
🔻هرچند حضور عراقچی، ظریف و پزشکیان به جای دولت رئيسی میتواند روزنههایی را بگشاید اما به نظر نمیرسد فضای بینالملل دستکم در کوتاهمدت از آمادگی برخوردار باشد. در شرایطی که شرایط نسبت به سالهای ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ تغییر کرده، مذاکرات چه آوردهای میتواند برای کمپین انتخاباتی کامِلا هریس داشته باشد؟
🔹اتفاقات سالهای اخیر، باعث شده ایران به عنوان یکی از مقصران برهم خوردن نظم و امنیت منطقه شناخته شود. پاسخ به ترور هنیه میتواند یکی از این نشانهها باشد؛ اگر عملیاتی به گستردگی ماه آوریل انجام شود، اوضاع را پیچیدهتر خواهد کرد».
🔻برای اطلاع تحلیلگران آمریکایی باید گفت که ایران، میدان نظامی و امنیتی و قدرت بازدارندگی را با میدان دیپلماسی اشتباه نمیگیرد. مجازات پشیمانکننده ایران در قبال اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی قطعی است و با خیال تعامل با غرب، مشمول مرور زمان نخواهد شد.
🔹ضمنا در موضوع برجام، روشن است که علت بنبست مذاکرات شش سال گذشته چه بوده و گره آن صرفا با لغو تحریمها و ارائه تضمین معتبر گشوده میشود.
🔻رهبر انقلاب بهمن ۱۳۹۹ در بیان سیاست قطعی نظام فرمودند:
🔹«آمریکاییها و اروپاییها حق هیچگونه شرطگذاری ندارند زیرا تعهدات برجامی خود را نقض کردند و آن طرفی که باید شرط بگذارد جمهوری اسلامی است زیرا به تعهدات خود پایبند بود. بنابراین ایران هنگامی به تعهدات برجامی خود بازخواهد گشت که آمریکا همه تحریمها را در عمل و نه در حرف یا بر روی کاغذ، لغو کند و این لغو تحریمها مورد راستیآزمایی ایران قرار گیرد. این، سیاست قطعی و غیرقابل برگشت جمهوری اسلامی و مورد اتفاق همه مسئولان است و هیچکس از آن عدول نخواهد کرد».
💢روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
.
قدرشناسی می کنند ؟!
🔻تعمیرکار خودرو پرسید: «به نظر شما پزشکیان موفق می شود مشکلات اقتصادی را حل کند؟». گفتم: «ان شاء الله موفق بشود». دوباره گفت: «همهاش میگه مقام معظم رهبری و از رهبری خرج میکنه. خیلی هم زرنگی میکنه. به نظر من از سادگی اش نیست».
🔹آقای پزشکیان در جلسه بررسی صلاحیت کابینه پیشنهادی اش، از رهبر انقلاب خیلی هزینه کرد و توانست رأی اعتماد مجلس برای همه وزیران را اخذ کند. این در حالی است که رهبر انقلاب بعدا فرمودند: «تعداد بیشتری را نمیشناختم، گفتم نظری نسبت به آنها ندارم»
🔻شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا دیروز اعلام کرد در پی پیشنهاد رئیسجمهور برای کاهش سهم صندوق توسعه ملی از ۴۰ درصد به ۲۰ درصد، رهبر انقلاب با این پیشنهاد موافقت فرمودند.
بدین ترتیب، دولت اجازه پیدا کرد ۳۵۰ هزار میلیارد تومان از صندوق توسعهٔ ملی برداشت کند و ضمن استفاده به عنوان بودجه عمرانی و خرید اقلام اساسی، به تسویه مطالبات یا حل مشکلات گندمکاران، کامیونداران و پرستاران بپردازد. (براساس قانون بودجه ۱۴۰۳، سهم صندوق توسعه ملی از درآمد نفت و گاز ۴۰ درصد تعیین شده که باید از سوی دولت واریز شود).
🔹برخی مدعیان اصلاح طلبی، همواره علیه ولایت فقیه و رهبری شبهه پراکنی کرده اند و در عین حال دولت های منسوب به آنها، بسیار بیش از دولت های منسوب به اصولگرایان، از حمایت های سیاسی و احکام حکومتی رهبر انقلاب برای حل و فصل مشکلات خود استمداد کرده و بهره جسته اند.
🔻نگرش کلان رهبر انقلاب، با نگاه محدود طیف های سیاسی و حتی نهاد ها و قوا تفاوت می کند. اولویت رهبری، حل مشکلات عمومی کشور، تسهیل زندگی مردم و تدارک مقدمات پیشرفت ملی، مدیریت اختلافات داخلی، و شنیده شدن صدای واحد در مقابل دشمنان تاریخی ملت ایران است.
🔹آقای پزشکیان و دولت او، مدیون حمایت های رهبری است. حمایت از نوع دولت ها برای خدمتگزاری به مردم، سیره همیشگی امام و رهبری است. آقای پزشکیان پیش از این بارها عنوان کرده که اگر حمایت رهبری نبود، صلاحیتش در هیئت های اجرایی انتخابات مجلس رد شده بود. این حمایت که مشابه آن در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۴ با حکم حکومتی و تایید نامزدی آقایان معین و مهرعلیزاده اتفاق افتاد، نشانه حسن ظن و سعه صدر و بزرگ منشی رهبر انقلاب برای حفظ جریان های سیاسی مختلف، زیر چتر نظام و انقلاب است.
🔻آیا دولت و اصلاح طلب، حمایت های حکیمانه رهبر انقلاب را قدر می دانند و همت خود را وقف قانونمداری، وفاداری به انقلاب و خدمتگزاری مردم می کنند؟ یا چنان که بعضاً در این چند هفته گذشته اتفاق افتاد، بنا را بر سیاسی کاری و دو قطبی سازی و حمایت/ برکشیدن مجرمان، و تنگ کردن عرصه بر نیروهای خدوم و انقلابی می گذارند؟ رهبر انقلاب، حجت را بر دولت و اصلاح طلبان تمام کرده اند و بر عهده آنهاست که با درس گرفتن از عبرت های دولت روحانی و خاتمی، در مسیر قانونگرایی و نوکری مردم - و نه سیاسی کاری، حاشیه سازی و دور زدن قانون و آرمان ها و اصول انقلاب- قدم بردارند.
@IMANI_mohammad
محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
.
.
درباره سخن ناروای آقای پناهیان
🔹بی دقتی آقای پناهیان و متهم کردن روزنامه کیهان به ایجاد دوقطبی، موجب ذوقمرگی رسانه های زنجیره ای یی شد که اتفاقا ماموریت اصلی آنها دوقطبی سازی در کشور است.
🔻 نگاهی به رسانه هایی که از سخن نسنجیده و ناروای آقای پناهیان استقبال کردند، نشان می دهد این خطیب محترم دچار خطای تشخیص شده و به سمت جبهه خودی شلیک کرده است.
🔹استقبال کنندگان، همان هایی هستند که اتفاقا خود را در قطب معارضه و تحریف و تخریب نظام و انقلاب تعریف کرده اند.
🔻دو قطبی سازی را باید تعریف کرد و گرنه رهزن عقلانیت و انصاف می شود. دوقطبی سازی، مذموم و مطرود است، در عین حال نمی توان تقابل اساسی جریان تبیین و روشنگری با جریان تحریف و تشکیک و تخریب محکمات انقلاب اسلامی را با دوقطبی سازی اشتباه گرفت.
🔹ایشان اگر دقت به خرج می داد، می دید که کیهان طی دو ماه گذشته در کنار برخی انتقاد ها، موثرترین حمایت ها را از آقای پزشکیان داشته که در آرشیو این روزنامه موجود است. در عین حال، استدلال کیهان روشن است: این که کابینه را مقدس سازی نکنند و مسئولیت و عملکرد آن را پای رهبری ننویسند.
🔻کیهان، هم آقای پزشکیان را از برخی همراهان ناهمراه بر حذر داشته است و هم تاکید دارد که اگر جریان نفاق فرصت یابد به نام وفاق، نفوذ و مهره چینی کند، فرصت خدمتگزاری دولت را نابود خواهد ساخت و این، خسارت غیر قابل جبران، نباید اتفاق بیفتد. رویکرد کیهان، ترجیح برخورد صادقانه، بر برخورد مجامله آمیز و منافقانه است.
🔹این نکته مهم را باید یادآور شد که به تصریح امیر مومنان (ع)، «کثرت وفاق، نفاق است». و نیز، این بیان حکیمانه از آن حضرت است که فرمود: «به خدا چون كفتار نباشم كه با آهنگ به خوابش كنند و فريبش دهند و شكارش كنند. من تا زنده ام به يارى جوينده حقّ، رويگردان از آن را، و با فرمانبر يكدل، نافرمان بد دل را می زنم.»
🔻 سخن اخیر آقای پناهیان، بی انصافی بود و امید که ایشان، این اظهار نظر نسنجیده را که احتمالا از سر سهو لسان بوده، جبران کند.
@IMANI_mohammad
هدایت شده از کیهـــان آنلاین
🔰مطالبهگری؛ دوقطبیسازی نیست
🔸ملّت باید با دولت همراه باشد، اتّحاد را حفظ کند؛ این منافات ندارد با انتقاد کردن یا حرف زدن یا مطالبه کردن؛ اینها اشکالی ندارد… قوای سهگانه هم باید با هم متّحد باشند -دولت، مجلس، قوّهی قضائیّه- باز این منافات ندارد با اینکه مجلس در قبال دولت به وظایف خودش عمل کند؛ به وظایف قانون اساسی عمل بکند؛ سؤال کند، مطالبه کند، بخواهد، قانونگذاری کند، استیضاح کند و امثال اینها.
رهبر انقلاب؛ ۱۴ خرداد ۱۳۹۵
@Kayhan_online
سفر سودمند پزشکیان
و میراث تاریخی ۳ شهید
🔹سفر آقای پزشکیان به عراق، حواشی از آن جنس که بتوان انتقاد یا ایراد گیری کرد، کم نداشت؛
🔻از اظهارات خود وی در فرودگاه که گفت "ما را به دیپلماسی وادار میکنند که بلد نیستیم" و "خیلی خراب نکردم که؟!"، تا حضور فرزند و داماد وی در دیدارهای رسمی؛
🔻و از برخی جزئیات مهم و قابل نقد سفر، تا رویکرد متناقض برخی رسانه ها که در گذشته روابط با عراق را تخطئه می کردند، اما اکنون صرفا به اعتبار حمایت از پزشکیان، به تمجید از این سفر می پرداختند.
🔹اما این حواشی -بعضا قابل توجه و تامل- به اعتبار اینکه اولویت با مصالح کلان و منافع ملی است، نمی تواند، جای متن را بگیرد.
🔹عراق، جزو بزرگترین شرکای فرهنگی، سیاسی، امنیتی و اقتصادی ایران، و عمق راهبردی ماست. مبادله سالانه میلیون ها زائر و گردشگر، دور زدن تحریم های آمریکا، پشتیبانی جبهه مقاومت در سوریه و لبنان از مسیر کریدوری عراق، و تامین ثبات و امنیت منطقه از مسیر درست همسایگی، بخشی از دستاوردهای مهم رابطه عمیق میان دو کشور است و این در حالی است که قدرت های خبیث غربی در طول ده های متمادی، دو کشور را دشمن درگیر با هم تعریف کرده بودند.
🔹تبدیل آن خصومت مهندسی شده به اخوت و همکاری راهبردی، حاصل مسیر مبارکی است که خون شهیدان والامقام دفاع مقدس و دفاع از حرم و مبارزه با تروریسم (به ویژه شهید سلیمانی) هموار کرد. روابط عمیق فعلی، در دولت شهید رئیسی و وزارت شهید امیر عبداللهیان، و با همپوشانی میدان و دیپلماسی ریل گذاری شد.
🔹اهتمام آقای پزشکیان برای تداوم شراکت راهبردی دو همسایه، آن هم در اولین سفر خارجی، اقدام درستی است که باید از آن پشتیبانی کرد.
🔹طبعیتا پیگیری اجرای توافقات قبلی در موضوعاتی مانند راه آهن شلمچه - بصره، تسهیل انتقال درآمدهای صادراتی، اخراج گروه های نروریستی ضد ایران از کردستان عراق و... می تواند بر ارزش و سودمندی روابط میان دو کشور بیفزاید.
🔹تجارت میان ایران و عراق در سال های اخیر به ۱۲ میلیارد دلار رسیده و این در حالی است که کارشناسان می گویند مبادلات تجاری، قابلیت افزایش به ۳۰ میلیارد دلار را دارد. عراق پس از چین، دومین شریک تجاری بزرگ ایران است.
🔻روزنامه آمریکایی وال استریت جورنال چند روز قبل در گزارشی نوشت: "بانکهای عراقی با سوء استفاده از یک سیستم مالی طراحیشده توسط آمریکا، تحریمها را نقض، و میلیاردها دلار به ایران منتقل کردهاند". این، یکی از علل کارشکنی و جنجال غربگدایان علیه روابط تهران- بغداد بوده است.
🔹روابط عمیق و سودمند و سازنده با عراق، بر خلاف کج فهمی کسانی مثل ظریف که میدان و دیپلماسی را در تعارض هم وانمود می کردند، نشانگر درستی و سودمندی "همپوشانی میدان و دیپلماسی" در خنثی کردن شیطنت های چند لایه غرب است.
@IMANI_mohammad
.
عبور از تحلیل های فلج کننده
🔻ماهواره تحقیقاتی چمران -۱ امروز با موشک ماهواره بر قائم، به فضا پرتاب شد و در مدار ۵۵۰ کیلومتری قرار گرفت.
🔹باور می کنید که زمانی نه چندان دور، در دولت روحانی (دولت منفعل نسبت به امر و نهی های غرب) با گسترش این اقدامات فنی و تحقیقاتی صرفا به این خاطر که غرب مخالف است و خلاف روح برجام است (!) مخالفت می شد؟!
🔻مسخ شدگی در برابر اراده غرب و روح خود تحریمی در آن دوره، موجب شد کشور با وجود ظرفیت های بالای پیشرفت علمی و فنی، از عملیاتی کردن این پیشرفت های ضروری باز بماند.
@IMANI_mohammad
.
تبریک به حضرتی و شرکا!
🔹فردی به نام علی احمدنیا، امروز از سوی الیاس حضرتی (رئیس شورای اطلاعرسانی دولت)، به عنوان "سرپرست امور اطلاعرسانی دولت" منصوب شد.
🔹وی دارای این سوابق است:
🔻بازداشت از سوی دستگاه های اطلاعاتی و محکومیت به پنج سال زندان
🔻دلال رمز ارز
🔻عضو کارگروه تخصصی نفت (زیر مجموعه شورای راهبری ظریف) برای تعیین وزیر
🔻مدیر پروژه بگیر کانال اصلاحاتنیوز که در ویدئویی گفته بود: من تو انتخابات (مجلس) از نظر مالی اشباع شدم. با نمایندگان بستم که بعد ورود به مجلس، مجازیشان دست ما باشد. من تیم دارم و باید به آنها پول بدهم. از همه پول گرفتم".
🔹او همان کسی است که به دروغ و برای دیده شدن بیشتر ادعا کرده بود: محمد رضا فروتن بازیگر سینما تغییر جنسیت داده است(!) این دروغ پراکنی با اعتراض تند فروتن مواجه شد.
🔹واقعا باید به آقای حضرتی (رفیق فابریک شهرام جزایری) برای چنین انتصاب شایسته ای تبریک گفت!
@IMANI_mohammad
💢 هیبت شکن
🔹موشک هایپرسونیک مقاومت یمن، بامداد امروز از فراز پدافند سه رزمناو آمریکایی، نیروهای ناتو و عربستان و اردن، و پدافند سه لایه اسرائیل عبور کرده و با طی مسافت ۲۰۴۰ کیلومتر در کمتر از ۱۲ دقیقه، به تل آویو اصابت کرد. برخی خبرها از هلاکت و مجروحیت دست کم ۷ صهیونیست حکایت می کند.
🔹مقاومت یمن در کدام فرآیند شتابان، به موشک مافوق صوت دست یافته؟ چگونه توانسته با موفقیت شلیک کند؟ پس از این شلیک آزمایشی و ارزیابی نتایج آن، قرار است کدام اهداف مهم نظامی، امنیتی و اقتصادی، در عمق سرزمین های اشغالی، به شکل خوشه ای -و نه شلیک یک فروند- منهدم شود؟
🔹سوالات حیرت افزا درباره این عملیات پیچیده، بسیار است؛ همان گونه که هنوز از حجم خسارات و تلفات اسرائیل در عملیات اربعین حزب الله (حمله به گالیلوت و مقر موساد و امان) پرده برداری نشده است. بنابر برخی اخبار، در عملیات اربعین، دست کم ۷۶ نیروی نظامی و امنیتی اسرائیل کشته و مجروح شدند.
🔹به تازگی اندیشکده آمریکایی بروکینگز درباره نقش منحصر به فرد مقاومت یمن در معادلات منطقه و جنگ غزه نوشت:
🔻"از زمانی که حوثیها حمله به کشتیهای در دریای سرخ و باب المندب را آغاز کردند، رسانهها و بیانیههای رسمی، آنها را به عنوان نیروی نیابتی ایران معرفی کردهاند، اما این تحلیل، تهدید را کماهمیت جلوه میدهد.
🔻حوثیها نشان دادهاند که اغلب، بازیگر غیرقابل پیشبینی و تهاجمیتر از حامیان ایرانی خود هستند. آنها به جای اینکه بخشی از یک سیستم نیابتی متمرکز باشند، بخشی مستقل از یک شبکه پیچیدهتر هستند که به آنها اجازه میدهد مستقیما با بیش از ۱۲ گروه دیگر در منطقه برای اشتراکگذاری تخصص، هماهنگی فعالیتها و حتی همکاری در حملات، کار مشترک بکنند.
🔻آنها تواناییهای خود را برای ساخت سلاح بهبود بخشیدهاند و تقویت کردهاند. همچنین کمتر در برابر تحریمها آسیبپذیر هستند، زیرا عمدتا خارج از سیستم مالی جهانی عمل میکنند. آنها یکی از بدترین بحرانهای بشردوستانه را پشت سر گذاشته و متاسفانه به محرومیتهای اقتصادی عادت کرده اند".
🔹اگر موشک هایپرسونیک، صرفا از سمت ایران شلیک می شد، آن قدر تکان دهنده نبود که از یمن شلیک شده و اسرائیل و پشتیبانان آمریکایی اش را شوکه کرده است.
🔹این شلیک، پدافند اسرائیل را پیش از پیش، دچار وضعیت آچمز می کند و این تازه، آغاز عملیات انتقام خون شهید اسماعیل هنیه خواهد بود بود؛ ان شاء الله. پدافند اسرائیل در مقابل عملیات اربعین هم ناکارآمد بود.
🔹اگر موشک فراصوت مقاومت یمن، ظرف ۱۱/۵ دقیقه به تل آویو رسید و تور پدافندی اسرائیل و حامیانش را جا گذاشت، خوشه موشک های هایپرسونیک ایران، در کمتر از ۷ دقیقه به تل آویو و حیفا و دیگر مناطق رژیم صهیونیستی می رسد. و به طریق اولی، غیر قابل رهگیری است.
🔹بماند که گزینه های تدارک شده برای غملیات انتقام، حتما ترکیبی خواهد بود و به هایپرسونیک های هیبت شکن محدود نخواهد ماند.
@IMANI_mohammad
.
عبرت شهید رجایی
برای آقای پزشکیان -۱
۱) شاید خیلی نتوان بر کسی خرده گرفت که چرا مسعود کشمیری، اجازه یافته بود تا کنار دست رئیس جمهور پیش رفته و بمب را در جلسه شورای عالی امنیت ملی جاسازی کند؟ یا چگونه محمد رضا کلاهی توانست در مقرّ حزب جمهوری اسلامی نفوذ کند و ضمن بمبگذاری، آیت الله بهشتی و یارانش را به شهادت برساند؟ صرف نظر از بی احتیاطی و خوش بینی بیجا، می شود ماجرای نفوذ در آن روزگار را به فقدان سابقه و پرونده درباره افراد نفوذی، و کم تجربگی مدیران نسبت داد، ضمن این که منافقین و دیگر گروه های سرسپرده به بیگانه، هنوز ماهیت خود را آشکار نکرده بودند.
۲) اما امروز بعد از گذشت چهار دهه، هیچ صاحب منصبی حق ندارد در اثر کوتاهی و غفلت، بستری برای تکرار آن حوادث تلخ و عبرت آموز فراهم کند. شهادت شهیدان رجایی و باهنر و بهشتی، هر چند خسارت بسیار بزرگی بود، جامعه ما را تا مدت ها در برابر برخی گونه های نفاق واکسینه کرد. اما خسارت نفوذ، تنها محدود به بمبگذاری و ترور نیست، بلکه می تواند شامل جاسوسی و و جمع آوری اسرار، دادن آدرس های گمراه کننده و انداختن در کمین دشمنان، اثرگذاری بر اِدراک مدیران و سوق دادن آنها به بیراهه های مهندسی شده، خطای محاسباتی درباره دوستان و دشمنان و توانمندی های طرفین، و جا به جا اولویت ها و مشغول سازی به حواشی هم بشود. دست سازمان منافقین، به سرعت رو شد و نقاب از چهره سران وطن فروش آن افتاد، اما گونه های دیگر نفاق، ماموریت های دیگری بر عهده داشته اند.
۳) شاید اگر فلان وزیر فرهنگی به لندن نمی گریخت و "اتاق فکر جنبش سبز در خارج" را از سر بلاهت تشکیل نمی داد، هیچ وقت باور نمی کردیم که کسی با سابقه وزارت حاضر شود جایگاه و شرافت خود را بفروشد و در حد سران برخی گروهک های فرومایه برای دولت های غربی پادویی کند. اگر معاون وزیر ارشاد دولت اصلاحات، بعد از ارتکاب چند سال خیانت، به لندن نمی رفت، در BBC آفتابی نمی شد و سپس به عنوان سردبیر شبکه صهیونیستی اینترنشال به اسخدام شبکه رسمی موساد در نمی آمد، کمتر کسی باور می کرد که او نه یک مدیر تراز ایرانی، بلکه پایور MI6 و موساد است. اما دو سال پیش که فرمان پروژه ویرانی طلبی ایران در پوشش آشوب "زن، زندگی، آزادی" از لندن و تل آویو صادر شد و مقامات این رژیم ها پای کار آمدند، دیدیم که شبکه تحت سردبیری معاون وزیر سابق، چگونه به نیابت از موساد، دستور آدم کشی و شرارت و آتش افروزی و تجزیه طلبی و خرابکاری در بازار و انسداد در اقتصاد ایران را صادر می کند.
۴) ماجرا این بار فرق می کرد. فرق دولت موسوم به اصلاحات با دولت شهید رجایی و بنی صدر، این بود که این بار، تجربه اول انقلاب را داشتیم و می دانستیم منافقین چگونه نفوذ می کنند، از چه شگردهایی برای تفرقه افکنی و ایجاد التهاب و درگیری و سرکوب نیروهای خدوم بهره می برند. بر اساس رویکرد غالب تندروها در دولت و مجلس مدعی اصلاحات و بر اساس برخی رفتارهای ارتکابی، ته خط برخی مدیران و نمایندگان مجلس معلوم بود و نهایتا با پناهندگی شماری از آنها، انحلال شان در اپوزیسیون و معارضه با اصل اسلام و انقلاب، نقاب از چهره شان افتاد. مقطع سوم، دولت مدعی اعتدال بود که برخی رویکردهای منافقانه و رادیکال به قیمت نابودی فرصت ها در پیش گرفته شد و نهایتا هم دیدیم که کسانی در حد معاون وزیر ارتباطات، معاون سازمان محیط زیست و مشاور وزیر خارجه و..، پس از برخی خیانت ها، به اروپا و آمریکا گریختند. اینها علاوه بر ده ها مدیر رسانه ای و سردبیر و خبرنگاری است که در طول دو دهه گذشته، در خدمت جریان تحریف (تحلیل های فلج کننده) درآمده و پس از آن که مهره سوخته شده اند، از رادیو فردا و BBC و VOA و اینترنشنال و ... سر در آورده اند.
۵) اکنون آن عبرت ۴۰ ساله، پیش روی آقای پزشکیان و دولت اوست. البته روشن است که جمهوری اسلامی امروز، آن نظام نوپای ۴۰ سال قبل نیست. ایران عزیز ما به برکت هدایت امام (ره) و رهبری، و مجاهدت مدیران مسئولیت شناسی مثل شهیدان سلیمانی و رئیسی و امیرعبداللهیان، در جایگاهی از اقتدار ایستاده که سایمون تیسدال سردبیر خارجی روزنامه گاردین به صراحت اذعان می کند: "آمریکا دیگر، بزرگترین قدرت در خاورمیانه نیست، ایران است" و نشریه فارن افرز تاکید می ورزد: "ایران در حال تر سیم نقشه خاورمیانه جدید است".
💢 ادامه دارد
@IMANI_mohammad