محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
.
مهار تورم به این ۴ علت
اولویت دولت نیست
🔹رئیس سازمان برنامه و بودجه در دولت روحانی از اینکه مهار تورم به عنوان اولویت از دستور کار دولت خارج شده، ابراز نگرانی کرد.
🔻محمد باقر نوبخت خطاب به آقای پزشکیان نوشت: "با وجود آگاهی حضرتعالی از سه سال فشار تورم بالای ٤٠ درصدی به مردم (ناشی از همبستگی نرخ تورم با نرخهای ارز آزاد و ترجیحی)، چرا اولویت مهار تورم در چنین شرایطی از دستور کار دولت شما خارج شده است؟".
🔹یادآور می شود بالاترین رکوردهای تورمی در سه سال پایانی دولت روحانی به ثبت رسید و در دولت رئیسی با وجود تداوم روند، چند درصد از نرخ تورم کاسته شد و به ۳۵ درصد رسید.
🔻اما این که چرا مهار تورم در اولیت دولت نیست، چند علت دارد. اول: آقای پزشکیان چند بار گفته که اقتصاد سر در نمی آورد و کارشناسان باید نظر بدهند.
🔹اما نظر کارشناسان نمی توانند جای مدیران اقتصادی را بگیرند؛ همان گونه که مدیران اقتصادی، نمی توانند رافع مسئولیت رئیس جمهور باشند. رئیس جمهور باید در فرآیند گردش کار درست بتواند نهایتا بر مسائل و موضوعات مسلط شود
♦️علت دوم، فقدان "ستاد و فرمانده اقتصادی مشخص" در دولت است.
🔹زمانی مطرح شد که علی طیب نیا (وزیر اقتصاد دولت روحانی) معاون اول پزشکیان می شود تا فرماندهی اقتصادی را بر عهده بگیرد؛ که با انتصاب عارف منتفی شد. همچنین گفته شد طیب نیا به عنوان وزیر اقتصاد یا دستیار ارشد پزشکیان، "فرمانده اقتصادی کابینه" و "طبیب تورم خواهد شد". اما این اظهارات هم واقعیت نداشت.
🔻علت سوم درباره اینکه چرا مهار تورم، اولویت دولت نیست، بلاتکلیفی درباره "برنامه اقتصادی" است که موجب می شود مثلا وزیر اقتصاد به جای برنامه اقتصادی، درباره فیلترینگ و FATF و ... حرف بزند، و دستگاه های دولتی، خودرو، نان، شیر و لبنیات، دارو، گاز، برق، بلیت قطار و کالاهای اساسی را گران کنند!
🔹علت چهارم، تداوم سیاست بازی و حاشیه سازی است. همان اتاق فکری که در ستاد آقای پزشکیان دوست داشت به جای تدوین و ارائه برنامه اقتصادی، روی دوقطبی سازی متمرکز شود، پس از انتخابات ابتدا در قالب "شورای راهبری کابینه"، ۷۰ درصد وزیران و معاونان را به شکل غالبا سیاسی چید؛ و سپس، با تعبیه پست "معاونت راهبردی" برای آقای ظریف، به این معاونت نقل مکان کرد تا عقل منفصل دولت و رئیس جمهور باشد.
🔻این تیم که در میان آنها محکومان امنیتی هم حضور دارند، اجازه اولویت بندی درست و دعوت از صاحب نظران دلسوز و بی غرض را نمی دهند؛ همان گونه که در حال حذف نیروهای خدمتگزار هستند
🔹اولویت دارتر از مهار تورم و مقدمه لازم آن، بازنگری جدی در تیم اقتصادی دولت و تعیین تکلیف فرمانده و برنامه آن است؛ و برای چاره جویی در این باره، ابتدا باید مجرای مشورت های ضد کارشناسی که از اتاق فرمان سیاسی و سیاست زده تزریق می شود، بسته شود.
@IMANI_mohammad
طنز سیاه سال
🔻اولاف شولتس، صدراعظم آلمان گفته: "اروپا به بازسازی سوریه کمک خواهد کرد".
🔹بله، اروپا این کار را خواهد کرد؛ همان گونه که به بازسازی لیبی و افغانستان و عراق کمک کرد؛ و همچنین اوکراین، که شاید تا سی سال دیگر هم به شکل سابقش برنگردد!
🔻هنر غرب، غارت منابع کشورها، کشاندن آنها به کام ناامنی و بی ثباتی، و ویران کردن است. کمک به بازسازی، تنها کاری است که در این سازوکار استعماری، تعریف نشده است.
@IMANI_mohammad
از سانسور خبر تا بزککاری افزایش دستوری قیمت ارز!
🔹تصمیم ناگهانی دولت و بانک مرکزی در حذف ارز نیمایی، بازتابهای عجیب و قابل تأملی در روزنامههای مدعی اصلاحات و حامی دولت داشت.
🔻خبری با این اهمیت که حتماً تاثیرات جدی بر بازار دارد، در برخی روزنامهها از جمله اعتماد و شرق و سازندگی و آرمان و... حذف شد و مطلقاً راهی به صفحه اول نیافت. برخی دیگر اما به جای سانسور تصمیم گرفتند به تحریف و بزک این تصمیم تورمزا بپردازند.
🔹در این زمینه روزنامه دولتی ایران، تیتر زد: «حذف نیما به مهار تورم کمک میکند/ پایان قیمتگذاری دستوری ارز؟». این روزنامه البته توضیح نداده که قیمت غیر دستوری(!) کجا کشف میشود؟ در کانالهای جعلی تلگرامی و توسط دلالان؟!
🔻دستگاهها طی چند ماه اخیر با همین ادبیات تخطئه قیمتگذاری دستوری، قیمت خودرو و نان و لبنیات و دارو و گاز و برق و بلیت قطار و کالاهای اساسی را گران کردهاند و توضیح هم نمیدهند که قیمت کجا به تعادل میرسد و با ثبات میشود تا مردم لااقل برای یک سال مطمئن باشند که قیمت تغییر نمیکند؟!
🔹به یک معنای دیگر میتوان گفت که دستور اخیر دولت در واقع دستوری برای افزایش قیمت ارز بوده است!
🔻اما روزنامه اعتماد که به رئیس شورای اطلاعرسانی دولت تعلق دارد، اصل خبر را درز گرفته و به جای آن، تیتر زد: «رکوردشکنی تاریخی بورس؛ هیجان خرید در بورس».
🔹این روزنامه نوشت: «در روز ورود نرخ برابري دلار به ريال بازار آزاد به كانال جديد 75 هزارتوماني، بازار سرمايه نيز بالاخره از لابهلاي اتفاقات و حواشي سال 1403 عبور كرد و شاخص كل به قلهاي رسيد كه در آن يكشنبه سياه 16 ارديبهشت ماه سال گذشته را از دست داده بود و به شنبه سبز رسيد. از مهمترين اخبار تاثيرگذار بازار طي روزهاي اخير ميتوان به پايان فعاليت سامانه ارز نيمايي و شروع سامانه ارز توافقي اشاره داشت».
🔻اعتماد در واقع سعی کرده یک خبر منفی برای اکثر مردم را در بستهبندی غلطانداز رشد بورس تحویل مخاطب بدهد و حال آن که ۹۶ هزار سهامدار بورس با ۸۵ میلیون ایرانی قابل مقایسه نیستند و ضمناً رشد بورس هنگامی واقعی و ارزشمند است که به خاطر رونق تولید و افزایش بهرهوری شرکتها باشد و نه کاهش دستوری ارزش پول ملی در مقابل ارز خارجی!
🔹روزنامه دنیای اقتصاد هم دیگر روزنامه است که مسیر روزنامه اعتماد را در پیش گرفته و تیتر زد: «مقاومت تاریخی بورس شکست؛.
🔻این روزنامه نوشت: بورس تهران در پنجمین صعود متوالی هفتگی خود، مسیر افزایشی را ادامه داد در معاملات روز شنبه شاخص کل به سطح جدید ۲میلیون و ۶۰۱ هزار واحد رسید و با «آدرنالین حداکثری» در صفوف خرید روبهرو شد. حذف دلار نیما و مبنا قرار گرفتن دلار توافقی (۵۹هزار و ۶۵۰تومان) برای شرکتها و صعود دلارآزاد به کانال ۷۴هزار تومانی از مهمترین محرکهایی بود که استقبال از معاملات بورس تهران را رقم زدند».
🔻چنان که روشن است تقریباً هیچ یک از روزنامههای حامی دولت اشاره به آثار تورمی تصمیم ناگهانی دولت درباره حذف ارز نیمایی و گران شدن نرخ ارز در بازار نکردهاند.
💢روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
صادرات نفت ایران دوباره افزایشی شد
🔹صادرات نفتی ایران که اندکی فروکش کرده بود، مجدداً افزایش یافته است.
🔻وبسایت رادیو فردا در گزارشی نوشت: صادرات نفت ایران به رغم افتوخیزها در ماههای گذشته، در آستانه آغاز به کار دولت دونالد ترامپ و احتمال اعمال مجدد سیاست «فشار حداکثری» علیه جمهوری اسلامی، دوباره احیا شده است.
🔹صادرات روزانه نفت ایران به چین در ماه نوامبر با افتی نیم میلیون بشکهای نسبت به پایان تابستان، به حدود یک میلیون و ۳۱۰ هزار بشکه سقوط کرد، اما آمار شرکت اطلاعات کالا نشان میدهد که تحویل نفت ایران به چین در ماه دسامبر دوباره اوج گرفته است.
🔻ایران در نیمه اول ماه جاری روزانه یک میلیون و ۸۸۶ هزار بشکه نفت تحویل چین داده که بالاترین میزان از سال ۲۰۱۸ است.
🔹در مجموع، بر اساس آمارهای کپلر، ایران در سال ۲۰۲۴ بهطور متوسط روزانه یک میلیون و ۵۱۲ هزار بشکه نفت تحویل چین داده که ۳۴ درصد بیشتر از سال گذشته و دو برابر سال ۲۰۲۲ است.
🔻صادرات نفت ایران در سال ۲۰۱۷ و قبل از خروج آمریکا از برجام و اعمال تحریمهای نفتی علیه جمهوری اسلامی حدود ۲.۵ میلیون بشکه بود، اما در آخرین سال ریاستجمهوری دونالد ترامپ در سال ۲۰۲۰ به زیر ۳۴۰ هزار بشکه سقوط کرد.
رادیو فردا در پایان خاطر نشان کرد: در هر حال، به رغم تلاطم در صادرات نفت ایران طی چند ماه گذشته، ایران در ماه دسامبر صادرات به چین را احیا کرده است. پالایشگاههای کوچک و مستقل چینی، موسوم به «تیپات» تنها مشتریان نفتی ایران هستند و البته نفت ایران را از طریق واسطهها و تحت عنوان نفت عراق، عمان، امارات و خصوصاً مالزی خریداری میکنند.
@IMANI_mohammad
.
چه زود فراموش کردید آقای فیدان؟!
🔻وزیر خارجه ترکیه ادعا کرد: اسرائیل هرگز خواهان کنار رفتن بشار اسد نبود(!)
🔹هاکان فیدان در گفتوگو با روزنامه سعودی الحدث گفت: در طول ۱۳ سالی که ریاست سازمان اطلاعات «میت ترکیه» را بر عهده داشتم، گفتوگوهای زیادی با دوستان ایرانی داشتیم. اینکه بشار اسد در سوریه به عنوان بخشی از جبهه مقاومت علیه اسرائیل تلقی شود، بیشتر به یک شوخی شباهت دارد.
🔻فیدان ادعا کرد: اسرائیل هرگز خواهان کنار رفتن اسد نبود. اگرچه از فضای فراهم شده برای ایرانیها ناراضی بود، اما میدانست که او بهطور کلی یک بازیگر مفید برایش است. آمریکا تا آخرین لحظه به ما گفت نمیخواهد بشار برود، بعد از آغاز عملیات نیز به ما گفتند که اسرائیل نمیخواهد بشار برود.
🔹فیدان گفته است: در کشورهای حوزه خلیج (فارس) مشکلات اجتماعی پدید نیامد، زیرا دولتهای آنجا درآمدهای نفتی خود را صرف مردمشان میکنند، خدمات پایه را ارائه میدهند، زیرساختها، آموزش و مدرنسازی را فراهم میکنند. تا زمانی که این موارد وجود داشته باشد، منطقه دچار مشکلی نخواهد شد.
🔹درباره گزافهگویی فیدان باید یادآور شد که رژیم صهیونیستی بارها بشار اسد را تهدید به ترور کرده و شماری از مقامات اطلاعاتی و نظامی ارشد سوریه را به شهادت رسانده بود.
🔻اسرائیل در عین حال در طول سالهای اخیر اقدام به بمباران مناطق مختلف سوریه کرد چرا که این کشور را پل ارتباطی میان مقاومت لبنان و فلسطین با عراق و ایران میدانست.
🔹جنایات اسرائیل در این دوران در حالی انجام میشد که دولت ترکیه، از برخی گروههای تروریستی در عمق خاک سوریه حمایت میکرد و همزمان در کنار آمریکا و تروریستها در غارت منابع نفتی سوریه فعال بود.
🔻درست در زمانی که سوریه از جبهه مقاومت در مقابل رژیم شرور صهیونیستی حمایت میکرد و این حمایت در مقطع اخیر جنایات اسرائیل در غزه مشهود بود، دولت خیانتکار ترکیه با وجود لفاظی علیه قاتلان ۵۰ هزار انسان بیگناه در غزه، ترجیح داد بر شراکت اقتصادی بر صهیونیستها بیفزاید و مانع از وارد آمدن فشار اقتصادی به اسرائیل در دوره تحریم و انزوای جهانی این رژیم شود.
🔹دولت ترکیه متأسفانه در تحولات منطقه نقش کارگزار و پیمانکار پروژههای ویرانی طلبانه غرب را ایفا کرده است، چنان که در عراق و سوریه و لیبی به نمایش گذاشت.
🔻نکته بعدی، نگاه ابزاری و توهینآمیز غرب به ترکیه است. به همین علت ترکیه عضو ناتو هست و مجبور شده به آمریکا پایگاه نظامی بدهد و از طرف آنها هزینههای امنیتی بپردازد، اما با وجود سپری شدن ۳۶ سال از درخواست اولیه، نتوانسته عضو جامعه و اتحادیه اروپا شده و از مزایای اقتصادی آن، استفاده کند.
🔹و نهایتاً این که بلافاصله پس از تبعیت ترکیه از پروژه آمریکا در میزبانی گروههای تکفیری تروریست و گسیل آنها از شمال به سمت دمشق، رژیم صهیونیستی هم جرأت پیدا کرد تمام زیرساختهای سوریه را منهدم کند و ضمناً تا ۲۰ کیلومتری دمشق پیشروی کند.
🔻عجیب این که سالها قبل، نتانیاهو از برخی مجروحان گروههای تروریستی مورد حمایت ترکیه و فعال در سوریه که در بیمارستانهای اسرائیل بستری شده بودند، عیادت کرد و دلگرمی داد.
🔹آقای فیدان که که خود مباشر سازمان سیا و موساد و پنتاگون در طول دهه گذشته بوده، حتماً یکایک صحنهها خیانتی را که به اختصار بر شمردیم به یاد میآورد.
💢روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
IMG_20241218_223015_919.jpg
100.1K
.
اروپا که ابتکار ندارد!
🔹خانم ابتکار، رئیس سازمان محیط زیست و معاون روحانی گفته است:
🔻«در بسیاری کشورهای اروپایی، سیستم گرمایش مرکزی، چند ساعت بیشتر گرمای خانهها را تامین نمیکند و بقیه ساعات افراد باید لباس گرم بپوشند و در و پنجرهها را ببندند تا دوباره نوبت گرمایش آنها فرا برسد».
🔹صرفه جویی و کمک عمومی برای کاهش ناترازی گاز، مسئولیت شرعی و ملی است و همه باید به دولت کمک کنند.
🔻اما از این مسئولیت که بگذریم، باید به خانم ابتکار یادآور شد هیچ کشور عاقل اروپایی، تعهداتی مثل توافق آب و هوایی پاریس را با قید کاهش مصرف سوخت فسیلی نمی پذیرد. کاری که شما و آقای ظریف انجام دادید و علتی بر علل عدم توسعه ظرفیت های نیروگاهی در دولت آقای روحانی افزودید.
🔹این را علاوه کنید به منطق معیوب وزیری که ادعا می کرد به خاطر ۲۰۰ مگاوات برق، زیر بار مافیای نیروگاه سازی نمی رود! و آن وزیر دیگر، که پالایشگاه سازی را کثافتکاریهای می نامید!
🔻خانم ابتکار! اگر دولت زلنسکی را استثنا کنیم، قطعا در اروپا دولتی را پیدا نمی کنید که امثال شما و ظریف و ... عضو دولت شوند و در اثر مشورت های مسموم، به خودتحریمی کشورشان بپردازند.
@IMANI_mohammad
.
تروریستشویی در ۳ سوت!
🔻کارگردان های خیمه شب بازی "جولانی"، با شتاب تمام در حال گریم چهره او، و روتوش تصاویر وی هستند!
🔹او آخرین بار با کراوات در دیدار ولید جنبلاط ظاهر شد، در حالی که طی چند ماه مامور بود از کسوت تروریستی و حتی نظامی خارج شود و قیافه نداشته "سیاستمدار لیبرال و دموکرات" به خود بگیرد!
🔻مخاطب، یاد مجموعه "سلطان و شبان" می افتد که وزیر و سلطان بانو دست به یکی کرده و برای کنار زدن شاه، بدلی شبیه او را یافته و از چوپانی به سلطانی رسانده بودند؛ اما او سر بزنگاه، همان هویت چوپانی خود را بروز می داد.
🔹آمریکا و انگلیس و آلمان، به راحتی با سرکرده گروهی تروریستی زد و بند می کنند و بر سریر قدرت می نشانند که در خون چند ده هزار نفر از مردم بیگناه سوریه شریک است و تا همین چند روز قبل، در فهرست تروریست های تحت تعقیب قرار داشت!
🔻ننگ برای حقوق بشر غربی و شعار مبارزه با تروریسم، بالاتر از این؟! FATF دقیقا کجاست تا ببیند تروریست و تامین کننده مالی و تسلیحاتی او، روی هم ریخته اند و در حالی که سوریه در حال غارت شدن، ویران شدن، اشغال شدن و تجزیه شدن است، شعار "آزادی سوریه" می دهند؟!
@IMANI_mohammad
.
بلینکن: ۲۰ سال اقدام آمریکا برای براندازی در ایران شکست خورده است
🔹وزیر خارجه آمریکا اذعان کرد تحرکات مکرر این رژیم برای براندازی در ایران شکست خورده و جمهوری اسلامی ایران، بدنه حمایتی قدرتمندی در میان مردم دارد.
🔻آنتونی بلینکن در شورای روابط خارجی آمریکا با این سؤال مواجه شد که «آیا ایالاتمتحده باید سیاست تغییر رژیم را در ایران، اتخاذ کند؟ اگر چنین است، ما باید چه کار کنیم تا از اپوزیسیون ایران بیشتر حمایت کنیم تا این اتفاق بیفتد؟».
🔹بلینکن در پاسخ گفت: پویایی داخلی جامعه ایران پیچیده است و ما از بسیاری جهات بهترین منبع برای دیدگاهی روشن نیستیم، به این دلیل که با ایران روابط دیپلماتیک نداریم. ما تا جایی که بتوانیم اطلاعات به دست میآوریم. ما دوستان و شرکایی داریم که درک بهتری از ایران دارند.
🔻او میافزاید: فکر میکنم ایران یک کشور قطبیشده است. من فکر میکنم آنچه که شما توصیف کردید بازتاب نیمی از جمعیت ایران است، اما نه کل آن. و همانطور که میدانید تفاوتهای عمیقی بین جوامع شهری و روستایی وجود دارد. و یک نیروی بسیار محافظهکار در ایران وجود دارد که از نظر تعداد، قابل توجه است و احتمالاً وابسته به نظام است. بنابراین فکر نمیکنم (امکان براندازی) به این وضوح باشد. اما شکی نیست که درصد زیادی از مردم خواهان آیندهای متفاوت هستند. بنابراین سؤال این است: برای پیشبرد آن چه کاری میتوانیم انجام دهیم؟
🔹بلینکن اذعان کرد: من فکر میکنم اگر به ۲۰ سال گذشته نگاه کنیم، آزمایشهای ما در تغییر رژیم موفقیت چشمگیری نداشته است.بنابراین من فکر میکنم که ما باید درجه ای از فروتنی داشته باشیم. اما باید تمرکزمان را بر هر کاری قرار دهیم که منجر به تغییر سیاست در ایران شود، تا این کشور را از انجام کارهایی که منافع و ارزشهای ما را تهدید میکند، بازداریم. ما تهدیدات امنیتی واضحی داریم که از ایران سرچشمه میگیرد، و ما تهدیدات ارزشی روشنی داریم که از ایران سرچشمه میگیرد.
🔻وی افزوده است: کاری که ما در مقاطع مختلف سعی کردهایم انجام دهیم، این است که به بهترین شکل ممکن، افرادی را در داخل ایران، بیشتر توانمند کنیم تا برخی منابع لازم را در اختیار داشته باشند. اما اذعان میکنم انجام این کار از بیرون واقعاً سخت است.
🔹بلینکن با وجود شیطنتهای پیاپی دولت بایدن در حمایت از اغتشاشات، تشدید تحریمها و اقدامات خرابکارانه و تروریستی گفت: فکر میکنم مهندسی کردن از بیرون دشوار است. و شما به ناچار با عواقب ناخواسته، اثرات درجه دوم و سوم روبهرو میشوید. ما باید به شدت در برابر رفتار ایران که در تضاد با منافع ماست، بایستیم. اما من در مورد تلاش برای مهندسی هر چیزی از بیرون بسیار محتاط خواهم بود.
@IMANI_mohammad
.
شوخی آب و هوایی
و تورمی "اعتماد" با مردم!
🔻از وقتی که آقای حضرتی رئیس شورای اطلاع رسانی دولت شده، عملکرد دستگاه های دولتی هم جهش فوق العاده پیدا کرده. چنان که روزنامه اعتماد یک روز تیتر می زند "آسمان آبی تر می شود" و روز دیگر، از "خزان تورم در پاییز" خبر می دهد!
🔹تیتر "آسمان آبی" قرار بود بی تدبیری در ذخیره سازی سوخت پاییزی نیروگاه ها را (به بهانه دروغین قطع مازوت سوزی) بشوید و ببرد؛
🔻و شاهکار تیتر دوم، در حالی رقم خورده که برخی دستگاه های دولتی طی دو ماه اخیر، از خودرو و لبنیات و نان و دارو گرفته، تا گاز و برق و بلیت قطار و برخی کالاهای اساسی و ارز را گران کرده اند! با این وجود، روزنامه اعتماد از "خزان تورم در پاییز و گرفته شدن شتاب قیمت ها " می نویسد!
🔹از خود متشکری همیشگی مدعیان اعتدال و اصلاحات، یادآور سخنان آن نماینده حامی دولت روحانی است که اوایل مرداد ۱۳۹۴ (وسط تابستان/دو هفته پس از اعلام توافق برجام) گفت:
🔻" احساس میشود در ۱۲ سال گذشته، اروپا از ورود ابرهای بارشی به آسمان ایران جلوگیری کرده و از زمان توافق، آب و هوای کشور به کلی متحول شده است (!) بارانهایی که به صورت سیل درآمده، حتما همین بارانهای بلوکه شده ایران بوده که پس از لغو تحریمها به یکباره آزاد شده. شرایط جوی کشور بعد از مذاکرات تغییر کرده و بارشها افزایش پیدا کرده. گرمای هوا کاهش یافته و به نظر میرسد، علت خشکسالیهای اخیر، جنگ و جدال هستهای بوده است".
@IMANI_mohammad
فشار افراطیون مدعی اصلاحات به پزشکیان در پوشش شایعه استعفا!
🔻روزنامه زنجیرهای هممیهن، با دستمایه قرار دادن شایعه استعفای رئیسجمهور مدعی شد ائتلافی شامل اپوزیسیون خارجنشین و سوپر انقلابیهای داخلی شکل گرفته است!
🔹نکته قابل تامل در این میان، فراموشی عمدی گردانندگان این روزنامه است که دو سال قبل در فتنه پاییز 1401 کاملا هماهنگ با اپوزیسیون و گروهکهای برانداز رفتار میکردند و آشوبافکنی براندازانه به نیابت از سیا و موساد را جنبش مدنی مینامیدند! همچنین برخی گردانندگان این روزنامه، سابقه عبور از خاتمی و روحانی و طرح ضرورت استعفای خاتمی و روحانی را در کارنامه خود دارند!
🔻در همین حال، سوژه کردن شایعه استعفا، حرکتی سیاسی کارانه برای پر کردن فضای رسانهای، در وضعیت بیعملی دولت و ضمنا فشار به رئیسجمهور برای در پیش گرفتن رفتار رادیکال و دو قطبیسازی محسوب میشود، آن هم در شرایطی که برخی مدیران دولتی، تحرک چندانی برای چارهجویی و حل مشکلات نشان نمیدهند و بنابراین دست رسانههای حامی دولت، خالی از خبر است.
🔹روزنامه هممیهن نوشت: با طرح همزمان شایعه استعفای پزشکیان از سوی تندروهای داخل و خارج/ ائتلاف علیه رئیسجمهور آشکار شد. موج تخریب رسانهای علیه رئیسجمهور و دولت با قدرت ادامه دارد. شنبهای که گذشت، شایعه خبر استعفای پزشکیان بهطور گسترده در شبکههای اجتماعی منتشر شد. به موازات انتشار این خبر جعلی، فضاسازی گستردهای نیز در شبکههای اجتماعی از سوی اکانتهای منسوب به جریان تندرو و سوپرانقلابی برای استعفا یا استیضاح پزشکیان در دستور کار قرار گرفته است.
🔻هممیهن در عین حال، در یادداشتی که نقض نوشته قبلی و علیه دولت است، نوشت: "فایدهای ندارد. دولت اگرچه در همین مدت کارهای کمی انجام نداده اما فایدهای ندارد. این اتفاقی نیست که 90-80 میلیون ایرانی لمس کنند. نه از رفع فیلترینگ خبری هست، نه از ملغی شدن لایحه حجاب. در عوض تا دلتان بخواهد چیزهای آزاردهندهای دیده میشود که تحملش فوق طاقت مردم است؛ گرانی روزافزون، قطعی مکرر آب و برق، افزایش دیوانهوار قیمت دلار و مسکن و اجارهخانه، و خیلی چیزهای دیگر که جزو معضلات روزمره این مردم است".
🔹هم میهن افزود: "در کنار اینهمه بگذارید اخبار نگرانکنندهای که شب و روز خیلیها را یکی کرده و بر نگرانیهای شان افزوده؛ قیمت بنزین که قرار است به چند برابر شدن همهچیز منجر شود، و... الخ. تازه بعضی چیزها را قلم گرفته و از ترس متهم شدن به سیاهنمایی بیش از اندازه ننوشتهام. قطعاً رئیسجمهور پیش از آنکه در انتخابات نامزد شود، خوب میدانسته که چه موانعی بر سر راه اوست... دیگر کسی برای راه رفتن قیصری و عدم اعتنای به پروتکل، دلش غش و ضعف نمیرود.
🔹نویسنده میافزاید: "شایعه تهدید به استعفای پزشکیان در مقابل جبهه تندرو هم یکی، دو بار جواب میدهد و والسلام. بعد از اینها به چه چیزی میتوان متوسل شد؟ ... بعضی از اطرافیان رئیسجمهور حرفهایی میزنند که هیچ ربطی به روش و منش ایشان ندارد. با این خالهخرسها و دغلدوستان که میتوان صریح بود. یا خودشان را با تنظیمات کارخانه هماهنگ میکنند یا میروند پی کارشان.»
🔻هممیهن در یادداشت دیگری که نقض ادعای اولیه است، از «وعدههای بر زمین مانده، فرصتهای از دست رفته دولت» خبر داد و نوشت: «۱۴۰ روز از آغاز ریاست پزشکیان میگذرد... آیا دولت توان مقابله با بحرانها و مدیریت ناترازیها در حوزه انرژی و اقتصاد را داراست؟ ۱۴۰ روز، زمان کافی برای برداشتن گامهای ابتدائی و ایجاد اعتماد عمومی بود... مردم منتظر اقدامات ملموس هستند، نه وعدههای تکراری و عملینشده.»
🔹یادآور میشود اولین بار عباس عبدی (محکوم پرونده فروش اطلاعات و از گردانندگان هممیهن) ۱۹ آذر ۱۴۰۳، موضوع استعفا را پیش کشیده و به خبرآنلاین گفته بود «مسئولیت ادامه فیلترینگ با دولت و شخص آقای پزشکیان است... رئیسجمهور هنگامی که وعده داد آیا میدانست که میتواند عملی کند یا نمیدانست؟ اگر میدانست باید تا امروز حل کرده باشد. اگر هم نمیدانستند، از مردم عذرخواهی کنند و راه را برای برگشت قبلیها باز نمایند.»
🔻این نکته هم گفتنی است که فارغ از نقدهای وارده و ضروری به برخی عملکردهای مدیران دولتی، همه باید به دولت و رئیسجمهور در انجام مسئولیتهای قانونی کمک کنند و بنابراین شایعه استعفا بحث بیمبنایی است. در عین حال این سوژه را همان عناصر تندروی نفوذی چاق میکنند که با مشورتهای مسموم، دولت را از عمل به تکالیف و مسئولیتهای قانونی باز میدارند و جز دعوت به تسلیم در برابر غرب و دو قطبیسازی در داخل، هنر دیگری ندارند.
💢روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
.
نجابت شهید رئیسی
و فرار به جلو مقصران طلبکار!
🔹در حالی که برخی دولتمردان و رسانههای حامی آنها، روزانه انواع ناترازیها را -بعضا حتی با مبالغه و خلافگویی- به رخ میکشند و فضاسازی میکنند، روزنامه دولتی ایران نوشت رئیسجمهور نجابت به خرج میدهد که درباره ناترازیهای به ارث رسیده سخن نمیگوید!
🔻این روزنامه در سرمقالهای نوشت: «این روزها بحث ناترازی بیش از گذشته در سخنان رئیسجمهور و مسئولان شنیده و در خبرها مشاهده میشود. همزمان شاهد آلودگی هوا، کمبود گاز و انرژی و تعطیلی ادارهها و مراکز آموزشی و غیرحضوری شدن آموزش و پرورش و قطع برق خانگی بودیم. دلیل اینکه دولت با چنین ناترازی مواجه شده، چیست؟ آیا این کمبودهایی که امروز موجب قطع برق شده، از کوتاهیها و ناتوانی دولت چهاردهم به حساب میآید یا به دولتهای قبل برمیگردد؟
🔻شاید اگر نجابت پزشکیان نبود و به جای عذرخواهی، به صورت شفاف برای مردم بیان میکرد که آنچه تحت عنوان ناترازیها مواجه هستیم، نتیجه کمکاریها در دولتهای گذشته است، مردم میتوانستند با شنیدن واقعیتهایی از کمکاریهای گذشته، به قضاوت بنشینند...
🔻تاکنون رسما اعلام نشده که دلیل واقعی تحریمهای تحمیل شده از سوی دشمن است یا کمکاری، ناتوانی، سنگاندازی، یا خطای یک شخص حقیقی و حقوقی یا یک مصوبه خاص مجلس و دیگر نهادهای سیاسی؟
🔻در گذشته همیشه بر این مسئله تأکید میشد که کشور بخوبی اداره میشود. همه خبرها در جهت خودکفایی و پیشرفت و توسعه بود. در مقابل، ناترازیها و مشکلات ساختاری در حوزه اقتصادی با تزریق مسکن، پنهان نگه داشته میشد. اما زمانی که فردی میخواهد بدون پردهپوشی و بدون تجویز مسکن، ناترازی داشتههای دولت را بیان کند، میگویند توان اداره کشور را ندارد.».
روزنامه ایران افزود: «چاره کار همان شعار همیشگی رئیسجمهور است: استفاده از نیروهای علمی، و کارشناسان متخصص و متعهد ».
🔹درباره یادداشت مذکور و ادبیات تکراری رسانههای همسو با دولت گفتنی است:
🔻اولا حضرات به شکل انبوه، هم سیاهنمایی درباره خدمات دولت قبل میکنند و حتی دست به تحریف واقعیات میزنند، و هم سر مردم منت میگذارند که نجابت به خرج داده و حرف نمیزنند!
🔻ثانیا اگر صداقت داشتند در مورد هر یک از ناترازیها، سه سال آخر دولت روحانی را با سه سال دولت شهید رئیسی مقایسه میکردند و مثلا میگفتند که صادرات سقوط کرده نفت چگونه دوباره احیا شد؟
🔻رشد اقتصادی منفی، چگونه به بالای 5 درصد بازگشت؟ واردات واکسن کرونا که به fatf گره زده میشد چگونه امکانپذیر شد و از مرگ روزانه 700 نفر جلوگیری کرد؟ قطع برق در تابستان و زمستان چگونه مدیریت شد؟ واردات 8 میلیون تن گندم چگونه متوقف و خودکفایی احیا شد؟ 8 هزار کارخانه چرا در دولت روحانی تعطیل و در دولت رئیسی چگونه احیا شدند؟! دولت رئیسی چگونه 500 هزار میلیارد تومان اصل و سود اوراق سررسید شده به علاوه 470 هزار میلیارد تومان کسری به ارث رسیده را مدیریت کرد؟
🔻سوم؛ حامیان دولت نباید بیتدبیریهای جاری را گردن دولت های گذشته بیندازند. صادقانه نیست که ذخیرهسازی سوخت را انجام ندهند و هنگامی که قطعی برق رخ داد، ادعا کنند که چون میخواهند آسمان آبی شود، مازوتسوزی را متوقف میکنند!
در حالی که رئیس سازمان برنامه و بودجه دولت روحانی، اعتراض میکند که "چرا اولویت مهار تورم از دستور کار دولت خارج شده؟!"، توهین به شعور مخاطب است که بیتدبیری را به ناترازیهای به ارث رسیده نسبت دهند!
🔻چهارم، اگر واقعا مراجعه به کارشناسان نزد دولت محترم بود، چه ایرادی داشت که از وزیر نیروی سابق بخواهند تجارب خود را در اختیارشان بگذارد؟ یا مثلا از معاون اول رئیسجمهور در دولت قبل میخواستند که تجارب خود را در اختیار مدیران دولتی بگذارد؟
🔻چرا به جای استفاده از صاحبنظران هر حوزه، همه پاسخها را به چند کلیشه نامربوط و تکراری سیاسی(fatf و مذاکره با آمریکا) ارجاع میهند؟ کوتاهی در ذخیرهسازی سوخت چه دخلی به fatf و مذاکره دارد؟
🔻پنجم، چرا صادقانه نمیگویند که علت بخش عمدهای از ناترازیهای موجود، در همان آدرس دروغی است که نُه سال قبل به نام بستن با کدخدا دادند و تدبیر و همت را تعطیل کردند؟
🔻در توافق پاریس چرا تعهد به کاهش مصرف سوخت فسیلی دادند؟ کدام وزیر پالایشگاهسازی را کثافتکاری خواند و کدام مدعی شد ساختن نیروگاه، رفتن زیر بار مافیای نیروگاهسازی است؟ کدامشان، مسکنسازی در پروژه مهر و خودکفایی گندم را مزخرف خواندند؟ و...
🔹ریشه ناترازیها، در بیصداقتی متهمانی است که نه تنها عذرخواهی نمیکنند بلکه همان مسیر بنبست را تکرار میکنند و اوج جوانمردیشان، در تهمت زدن و وارونهنمایی خدمات دولتمرد شهیدی است که حاضر نشد خسارتهای سوء مدیریت در دولت غربگرا را بازگو کند و کام مردم را تلخ سازد.
💢روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
هشدار حامی انتخاباتی پزشکیان
درباره شوک درمانی اقتصادی
🔹دکتر فرشاد مؤمنی کارشناس اقتصادی میگوید بسیار متاسفم که آقای پزشکیان برخلاف وعده قبل از انتخابات، از اولین روزهایی که بر مسند نشست، دم از ضرورت شوک درمانی زد.
🔻استاد دانشگاه علامه طباطبایی اظهار کرد: من که در ایام انتخابات ریاست جمهوری، تا آخرین روزها به صورت عمومی از هیچ کاندیدایی حمایت نکرده بودم، از آقای پزشکیان حمایت کردم چرا که ایشان شرافتش را گرو گذاشت و گفت اگر من مسئولیت بپذیرم هرگز شوک درمانی نخواهم کرد.
🔹من به این اعتبار که خود این فهم و التزام عملی به آن چقدر میتواند برای ایران نجات دهنده باشد، یک روز مانده به آخرین مهلت تبلیغات گفتم فقط به اعتبار این تعهد و تعهد ایشان به رفع گرسنگی و عدالت آموزشی و عدالت در سلامت داشته است، به ایشان رای میدهم. بسیار متاسفم که ایشان از اولین روزهایی که بر مسند نشست، دم از ضرورت شوک درمانی زد.
🔻مؤمنی گفت: هرکس دل در گرو دین خدا و مردم و آینده کشورش دارد، باید تلاش کند آثار سوء شوکدرمانی را بر همه عرصههای حیات جمعی ایرانیان آشکار کند.
🔹وی افزود: اگر گوشی برای شنیدن و چشمی برای دیدن بود، به محض اینکه درباره این مسئله متقاعد میشدند باید روندها را متوقف میکردند. وقتی این روند را متوقف نمیکنند و اصرارهای ناهنجار هم میشود، به معنای این است که بخش بزرگی از آنها به تسخیر منافع غیرمولدها درآمدهاند.
@IMANI_mohammad
.
وقتی دولت به تعهداتش عمل نکرده از کدام موفقیت سخن میگوید؟
روزنامههای حامی دولت میگویند آقای پزشکیان با رفع فیلتر از پیامرسان واتساپ و گوگل پلی، به تعهد خود عمل کرد و حال آن که تعهد اصلی رئیسجمهور و دولت، صیانت از حکمرانی در فضای مجازی ولنگار است و این تعهد همچنان بر زمین مانده است.
روزنامه غربگرای شرق همانند برخی رسانههای همسو در ذیل تیتر «یک گام به پیش»، تصویر دست رئیسجمهور و این کلام امیر مؤمنان(ع) را قرار داد که: «ذِمَّتِي بِمَا أَقُولُ رَهِينَةٌ وَ أَنَا بِهِ زَعِيمٌ. ذمّهام در گرو سخنى است که مىگويم و خود، آن را ضمانت مىکنم (پایبند آن هستم)». شرق همچنین از عضو شورای اطلاعرسانی دولت نوشت: «گام اول رفع فیلتر، تجربه بُرد- بُرد دولت دکتر پزشکیان برای کسب رضایت مردم بود».
روزنامه هممیهن نیز ذیل تیتر «پيشروی آرام/ مسعود پزشکیان تعهدات خود را چگونه پیش برده است؟»، مینویسد: «یکی از صحبتهای شاخص مسعود پزشکیان در ایام انتخابات، این بود که گفت: «من گردنم را مقابل حرفهایم گرو میگذارم.» این جمله هرچند از سوی پزشکیان مطرح شد اما متعلق به او نیست. این جمله برگرفته از حدیث امام علی(ع) است که فرمودند: «گردنم در گرو سخنى است که مىگویم و درستى آن را ضمانت مىکنم؛ هر کسى با دیده عبرت به سرگذشت پیشینیان و کیفرهایى که بر سر آنان آمده است بنگرد، پرهیزگارى، او را از فرو افتادن در شبهات باز دارد.» پزشکیان به سبک معمولِ نامزدهای انتخاباتی، به وعده دادن نپرداخت. اما چند مسئله از سوی او و تیمش مطرح شد که قول پیگیری آن را دادند و ما آنها را به عنوان وعدههای پزشکیان مد نظر میگیریم. مقاومت در برابر گشت ارشاد در حدِ توان دولت، رفع فیلترینگ، مذاکرات رفع تحریمها و وفاق ملی. تا اینجای کار به نظر میرسد که پزشکیان و تیم او تلاش میکنند این مسیر را با وجود سیستم بوروکراتیک پیچیدهای که وجود دارد، پیش ببرند. رخ ندادن دعواهای سیاسی را نیز مدنظر قرار میدهند. پزشکیان همچنین از طریق شورای عالی امنیت ملی جلوی ابلاغ قانون حجاب را گرفت».
روزنامه ایران هم از قول یک متهم فتنه آمریکایی- صهیونیستی 1401 نوشت که گام بعدی؛ رفع فیلتر تلگرام و اینستاگرام است.
آنچه در تمام تحلیلهای مدعیان اعتدال و اصلاحات مفقود است، این واقعیت است که پیامرسانهایی مثل اینستاگرام و تلگرام و واتساپ و... یا کاملا در قبضه برخی دولتهای متخاصم غربی قرار دارند و یا به شدت از سوی آنها تحت فشار و حسابرسی و بازخواست قرار دارند تا کاملا به قوانین و حاکمیت ملی آنها احترام بگذارند. چند مورد بازداشت و بازجویی مدیر تلگرام در فرانسه و مجبور کردن وی به همکاری با دولت برای در اختیار گذاشتن اطلاعات مورد نظر و تنظیم خود با قوانین و مطالبات حکومت فرانسه، نمونه کوچکی از رویکرد غرب به موضوع پیامرسانها و سکوهای مجازی است. همچنان که اینستاگرام در تبعیت محض از دولت آمریکا به سرکوب و قلع برخی اکانتهای اسلامی و یا منطبق با گفتمان مقاومت در منطقه و حتی مظلومیت مردم غزه میپردازد. در نوع کشورهای غربی، هر گاه پیامرسانها بستری برای سوءاستفاده، ایجاد ناامنی و جنایت و خشونت شوند، مورد بازخواست یا محدودیت قرار میگیرند.
از سوی دیگر برخی از همین پیامرسانها در سالهای نه چندان دور در خدمت آشوبافکنی و اقدامات ترویستی و تجزیهطلبان و آموزش جنایت و آدمکشی و همچنین بیثباتسازی بازار و التهابافکنی در افکار عمومی در متن «جنگ ترکیبی» آمریکا و غرب علیه ملت ایران بوده و به همین علت هم فیلتر شدهاند. هر چند که در اینجا هم در اثر برخی خیانتها در دولت دوازدهم، مسیر دور زدن فیلتر و سرویسدهی به سکوهای متخاصم تعمدا بازگذاشته شد.
برخی مدیران آن دولت اگر مانند هر دولت مسئولیتشناس دیگری در دنیا، حاکمیت و امنیت ملی و قانونمندی را محترم میشمردند و بر پاسخگو بودن پیامرسانها تاکید میورزیدند، اصلا نیازی به فیلترینگ نبود. اما منفعت نامشروع آنها در دوقطبیسازی سیاسی برای پنهان کردن بیکفایتیهای اقتصادی خودشان بود (رگههایی از این شگرد توهینآمیز نسبت به شعور مردم، امروز هم در برخی مدیران فعلی هم دیده میشود).
آنها اینگونه وانمود کردهاند که طرفدار فضای مجازی سهلالوصول هستند و طرف مقابلشان طرفدار انسداد است. چرتکه میاندازند که فیلترینگ به کسب و کارها آسیب میزند، مردم را به زحمت میاندازد و بازار فیلترشکنها را با همه هزینههایش رونق میدهد. اما متاسفانه مانند بسیاری از موضوعات دیگر، هم صورت مسئله را تحریف میکنند و هم ماجرا را از میانه آن روایت میکنند. این گروه چنان که گفته شد، مقصر و متهم هستند و نه مدعی العموم.
💢 ادامه دارد
@IMANI_mohammad
👇👇👇
میشد از ابتدا فعالیت پیامرسانهای خارجی را در کشور ضابطهمند کرد؛ اما ریلگذاری غلط دولت وقت موجب غفلت از این مهم شد. دولت روحانی میتوانست مانند بسیاری از کشورها، فعالیت پیامرسانهای غربی را به مراعات ضوابط کشورمان مشروط کند.
اما در مورد تکرار بیان شریف امیر مؤمنان(ع) از سوی رئیس جمهور محترم باید گفت بله رئیسجمهور درباره آنچه گفته، تعهد دارد و باید پایبند باشد. رئیس جمهور طبق اصل ۱۲۱ قانون اساسی، متن این سوگند را در مجلس شورای اسلامی و با حضور رئیس قوه قضائیه و اعضای شورای نگهبان بر زبان جاری ساخته و امضا کرده و متعهد شده است: «من به عنوان رئیس جمهور... سوگند یاد میکنم که پاسدار مذهب رسمی و نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی کشور باشم، و همه استعداد و صلاحیت خویش را در راه ایفای مسئولیتهایی که بر عهده گرفتهام به کار گیرم، و خود را وقف خدمت به مردم و اعتلای کشور، ترویج دین و اخلاق، پشتیبانی از حق و گسترش عدالت سازم، در حراست از مرزها و استقلال سیاسی و اقتصادی و فرهنگی کشور از هیچ اقدامی دریغ نورزم.»
آیا فضای مجازی، جزو مهمترین مرزها و مهمترین بسترهای استقلال (یا خدای ناکرده وابستگی) هست یا نیست؟ دولت در این فضا بزرگتر از فضای واقعی زندگی، به مسئولیت پاسداری از اسلام و جمهوری اسلامی عمل میکند و به لوازم و اقتضائات آن اهتمام کرده است یا خیر؟
از سوی دیگر، رئیسجمهور محترم بارها بر تبعیت از مقام معظم رهبری و راهبردهای مد نظر ایشان و سیاستهای کلی نظام تاکید ورزیده و بنابراین این تبعیت را بر عهده و ذمه خود دانسته است. رهبر انقلاب، ششم شهریور امسال در دیدار رئیسجمهور و اعضای دولت چهاردهم به عنوان یک مطالبه منطقی تاکید کردند:
«در فضای مجازی باید، حکمرانی قانونمند وجود داشته باشد؛ اینکه بنده گاهی گفتهام فضای مجازی رها و ول است، به خاطر این است. حکمرانی
بر اساس قانون؛ اگر قانونی ندارید، قانون را به وجود بیاورید و بر اساس آن قانون، زمام کار را به دست بگیرید. همه دنیا این کار را میکنند؛ میبینید دیگر، این جوان بیچاره را فرانسویها [بازداشت کردند]! یعنی تا این حد سختگیری انجام میگیرد که طرف را میگیرند زندان میکنند، تهدید میکنند که بیست سال محکومیّت به تو خواهیم داد؛ این برای خاطر آن است که حکمرانی آنها را نقض کرده. نقض حکمرانی قابل قبول نیست؛ یک کشور در اختیار شما است که در قبالش وظیفه دارید، در قبالش مأموریّت دارید؛ نمیشود حکمرانی شما را نقض کرد، نباید نقض کنند. من به مناسبت فضای مجازی، مبنای خودم را گفتم، قبلاً هم گفتهام، بعضیها جور دیگری تبیین میکنند یا میفهمند یا نمیخواهند بفهمند، امّا حرف من این است: فضای مجازی در کشور باید قانونمند بشود؛ آنوقت یک فرصت خواهد شد. اگر ما توانستیم در فضای مجازی حکمرانی قانونمند داشته باشیم، این فضای برای کشور یک فرصت میشود، وَالّا ممکن است تهدید بشود».
چهار ماه پس از این مطالبه معقول و مشروع (و متعارف نزد حاکمیتهای هوشیار در دنیا)، برخی مدیران دولتی، جز دمیدن از سر گشاد موضوع فضای مجازی و فیلترینگ، کدام گام عملی را برای احیای حکمرانی و قانونمندی و پاسخگویی در این فضا برداشتهاند و اگر هیچ اقدامی انجام ندادهاند -که انجام نداده و مقصر هستند- چرا به جای عذرخواهی از مردم و نظام، برای خود کف و سوت و هورا میکشد و ادای موفقیت و پیشروی در میآورند؟! آیا بدینترتیب قرار است مردم فراموش کنند که با چند قلم تدبیر غلط اقتصادی دولت طی چند ماه گذشته، از خودرو و نان و لبنیات و دارو گرفته تا برخی کالاهای اساسی و گاز و برق و بلیت قطار و ارز، به شکل بیضابطه گران شدهاند؟! واقعا باید برای چنین (سوء) مدیریتی مارش پیروزی زد؟!
💢روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
.
💢 دلبری از وزیر تورم ساز یا دلالی برای باخت در قمار مذاکره؟!
@IMANI_mohammad
محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
. 💢 دلبری از وزیر تورم ساز یا دلالی برای باخت در قمار مذاکره؟! @IMANI_mohammad
دلبری از وزیر تورم ساز یا دلالی برای باخت در قمار مذاکره؟!
🔹سردبیر هر دو نشریه "صدا" و "هم میهن" یکی است.
🔻در حالی که مخالفت وزیر اقتصاد با ارز نیمایی و حذف این ارز موجب افزایش بیش از بیست هزار تومانی نرخ دلار در بازار آزاد شده، نشریه "صدا" ضمن تملق گویی، آقای همتی را لیبرالیستی در برابر پوپولیست ها (عوام فریبان) خوانده و از سیاست ارزی وی ستایش کرده است!
🔹جای مردم و معیشت آنها در این دلبری از وزیر تورم ساز کجاست، خدا می داند!
🔻مصداق پوپولیسم و عوام فریبی، کاریکاتور چندی پیش روزنامه هم میهن است که سیاست گران کردن خودرو و گاز و برق و لبنیات و... را به مثابه خنجر از پشت زدن (دولت) به مردم تصویر کرده بود! اما حالا قُل دوم همان نشریه، از گران کردن ارز به عنوان رفتاری لیبرالی تمجید می کند!
🔹هدف از افزایش بی تدبیری و فشار بر مردم چیست؟ تیتر هم میهن جواب می دهد: "ضرورت تغییر مسیر در سیاست خارجی". توضیح بیشتر اگر می خواهید، مراجعه کنید به سرمقاله حقارت آلود سردبیر نشریه صدا (شهریور ۱۳۹۹) که با اشاره به تحقیر رئیس جمهور صربستان از سوی ترامپ نوشت:
🔻"از نگاه منتقدان، عکسی که ترامپ از مذاکره کننده می پسندد، این است: همچون برّهای در مذبح و برده ای در مسلخ. آيا اقداماتي از این جنس را بايد مايه شرمساري دانست؟ فرض كنيم سياستمدار صرب همچون متهمي در اتاق بازجويي و حتي يك برده در مقابل همتاي آمريكايي خود نشسته؛ اگر منافع صربستان چنين اقتضايي كند، بايد این اقدام را تمسخر كرد يا عقلانيتي سياسي خواند؟"!
🔹البته منطق فشار بر مردم و عصبانی کردن آنها، مسبوق به سابقه است. چنان که وعده های دروعین بسیار درباره قمار مذاکره با آمریکا در برجام دادند و سپس، سراغ عصبانی کردن مردم رفتند. سردبیر هممیهن، ۱۶ آذر ۱۳۹۸ درباره تصمیم بنزینی دولت روحانی، به سایت انصافنیوز گفته بود:
🔻«چرا روحانی چهار روز قبل از گرانی بنزین آنگونه سخنرانی میکند؟ کدام رئیسجمهور اعلام کرده بود که فلان قدر کسری بودجه داریم؟ آقای روحانی در یزد از کسری بودجه گفت و یکسری حملات هم به رئیسی انجام داد. همین روش را در کرمان به شکلی دیگر ادامه داد.
🔻مهمتر از همه اینها اعلام کرد به توافقات پشتپرده هم پایبند است؛ همه اینها، یعنی روحانی میخواهد به هر قیمتی شده، دوباره با آمریکا مذاکره کند. اینجا بود که #قمار کرد. وقتی دید چیزی دستش ندارد، بنزین را گران کرد تا جامعه به شرایط اقتصادی واکنش نشان دهد؛ فشار از پایین اتفاق بیفتد تا در بالا چانهزنی کنند که مذاکره انجام شود.
🔻میگویند وزیر اطلاعات در جلسه دولت هشدار داده اگر بنزین را گران کنید، جامعه بههم میریزد و روحانی #خندیده است. اینکه میگویند گران کردن بنزین تصمیم غیرکارشناسی و اطلاعرسانی آن هم غلط بوده؛ اتفاقاً از نظر روحانی، تصمیم هم کارشناسی بوده و هم نحوه اطلاعرسانی- در واقع اطلاعنرسانی- درست بوده تا جامعه بیشتر #عصبانی شود!»
🔹یادآور می شود روزنامه هممیهن چند ماه قبل در تحلیلی به دفاع از گران کردن بنزین پرداخته و مدعی شده بود: «بهترین راه حل مسئله بنزین این است که قیمت بنزین واقعی شود و دولت یک بار برای همیشه خود را از قیمتگذاری نرخ بنزین خلاص کند»!
💢روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
اولویت و فوریت
خانهتکانی در دولت -۱
۱) دولت، پیشانی مدیریت کشور در اولویت بندی و حل مشکلات است. کسانی که اولویت ها را جا به جا می کنند، یا کشور را ناتوان از حل مشکلات نشان می دهند و آدرس دشمن را می دهند، خیرخواه دولت نیستند، ولو این گونه وانمود کنند. رحمت خدا بر شهید بهشتی که فرمود " من تلخی برخورد صادقانه را بر شیرینی برخورد منافقانه ترجیح می دهم".
۲) امیرمومنان (ع) پس از ماجرای صلح تحمیلی با معاویه، به شرح ماجرا پرداخت. در میانه کلام حضرت، مردى گفت "ما را از قبول حكمين نهى کردى و سپس، اجازه دادى. نمی دانيم كدام بهتر بود؟". حضرت دست بر روى دست زد و فرمود "هذا جزآء من ترك العقدة. اين جزاى کسی است كه امر محکم را ترک کند".
در این هنگام، اشعث بن قیس (سر دسته خوارج، عامل تحمیل حکمیت)، با ژستی خیرخواهانه گفت "يا امير المومنين! اين سخن، به ضرر و خلاف مصلحت توست، نه به نفع تو"! کسی که موجب دودستگی در لشکر خودی شده، جنگ پیروز را مغلوبه ساخته و تهدید ها را افزایش داده بود، دوباره از مصلحت دم می زد!
تاریخ می گوید امام (ع)، نگاه تندی به اشعث کرد و فرمود: "تو چه مي فهمی چه چیز به ضرر من است يا نفع من؟ لعنت خدا و لعنت کنندگان بر تو باد ... کسی که شمشير دشمن را به سوی قوم خود راهنمائي کند و مرگ را به سوي آنها بکشاند، سزاوار است نزديکانش، او را دشمن بدارند و دیگران، از او در امان نباشند". (خطبه ۱۹ نهج البلاغه).
۳) مسئله دشمن، این جناح و آن جناح نیست. آمریکا و انگلیس ۷۱ سال قبل با کودتا، دکتر محمد مصدقی را به زیر کشیدند -دیکتاتوری پهلوی را احیا کردند- که کراوات می زد، تحصیلکرده غرب بود، به آمریکا اعتماد داشت و به معترضان درباره فعالیت مشروب فروشی ها می گفت من برای پیاده کردن احکام اسلام نیامده ام، بلکه آمده ام فقط نفت را ملی کنم. آیا غرب، همین ناسیونالیست سکولار را تحمل کرد؟
در همین چند دهه اخیر، از مرحوم هاشمی گرفته تا دولت های خاتمی و روحانی، چقدر کوشیدند به اعتماد سازی یکسویه با آمریکا و اروپا بپردازند و حتی کوتاه بیایند. نتیجه، چیزی جز عهدشکنی و وقیح تر شدن غرب بود؟
گفت و گوی تمدن های آقای خاتمی را با جنگ تمدن ها به سخره گرفتند و ایران را محور شرارت نامیدند و تهدید به حمله اتمی کردند!
در حالی که آقای روحانی می گفت اوباما را بسیار مودب یافته و بیشترین اعتماد را در واگذاری امتیازات برجامی نشان داد، دولت اوباما وقاحت را به نهایت رساند و ضمن اینکه برجام را زیر پا می گذاشت و شرکت ها را از همکاری با ایران می ترساند، معاون سیاسی دفتر روحانی را که به عنوان نماینده ایران در دفتر سازمان ملل معرفی شده بود، تروریست نامید و ویزا نداد!
۴) شیطان بزرگ و دنباله هایش را چند بار دیگر باید آزمود؟ در حالی که غرب مطلقا بی اعتنایی می کند، برخی چنین تلقین می کنند که آماده تعامل است!
نه تحقیرهای برجام و پسا برجام را به یاد می آورند؛ و نه این که دولت های اروپایی حتی حاضر نشدند انتخاب آقای پزشکیان را تبریک بگویند و دولت سرکوبگر آمریکا مدعی شد انتخابات ایران را به رسمیت نمی شناسد!
ابراز شیدایی یکطرفه برای مذاکره با دشمن عهد شکن و ضمنا اصرار بر جزع و فزع و اظهار درماندگی در مقابل او، از سر سفاهت و بی غیرتی است، یا نفوذ زدگی؟
رضوان خدا بر سردار سلیمانی که مهر ماه ۱۳۹۵ درباره خوارج جدید گفت: «در خط مقدم جنگ نباید دو صدا بلند شود و کسانی بگویند دشمن نیست، دوست است. خوارج، محصول ترویج همین نگاه بودند. اگر صاحب منصبانی آدرس غلط دادند و در جامعه دو صدایی دشمن درست کردند، مرتکب خیانت شده اند. کوچه دادن به دشمن، بدترین نوع خیانت است. ترویج فهم غلط از دشمن، حساسیت جامعه را از بین بردن و تفرقه درست کردن، خیانت است».
۵) کسانی که القا می کند "ما نمی توانیم"، نه دوست بلکه دشمن دولت هستند. همان ها هستند که به اسم لغو تحریم ها و رونق اقتصاد، تحریم ها را دو برابر کردند و سپس آدرس تسلیم در برابر دولت ترامپ را دادند، در حالی که حتی آقای روحانی، مذاکره با جنین فرد عهدنشناسی را "دیوانگی" می نامید.
ما ناتوان نیستیم. ما توانستیم صادرات نفت و رشد اقتصادی را پس از پایمال شدن برجام، احیا کنیم و واکسیناسیون موفق کرونا را انجام دهیم. در همین دوران، کاهش نسبی تورم در دولت شهید رئیسی اتفاق افتاد و خودکفایی گندم احیا شد و حجم برخی ناترازی ها در مقایسه با دولت برجام، به میزان قابل توجهی کاهش یافت.
💢 ادامه دارد
@IMANI_mohammad
اولویت و فوریت
خانهتکانی در دولت -۲
۶) اگر عمیق تر به ماجرا نگاه کنیم، برخی مدعیان ادبیات نخ نمای "مذاکره و دادن امتیاز، به امید لغو تحریم ها"، همان هایی هستند که در بحبوحه قتنه ۱۳۸۸، گرای تحریم های فلج کننده را به دشمن دادند.
خبر مستند روزنامه لس آنجلس تایمز در تاریخ ۲۸ مهر ۱۳۸۸، هرگز از سوی هیچ یک از سران و دست اندرکاران فتنه سبز تکذیب نشد (و قابل تکذیب هم نیست)، آنجا که جان هانا مقام آمریکایی می گوید:
«مطمئناً پیامی که از گردهمایی اخیر فعالان اپوزیسیون ایران- که در میان آنها بعضی شخصیت های نزدیک به رهبری جنبش سبز حضور داشتند- شنیدم، این بود که تحریم باید اعمال شود و باید هرچه شدید تر باشد؛ تحریم ضعیف و یا تدریجی، فقط به رژیم امکان میدهد که خودش را تطبیق دهد. آنها گفتند تحریم برای اینکه مؤثر باشد، باید به صورت شوک وارد شود که فلج کند و نه به صورت واکسن».
چنین عناصری چگونه می توانند مدعی همراهی و حمایت از دولت و برداشتن تحریم ها باشند؟! برخی بازداشتی ها و محکومان فتنه نیابتی آمریکا و انگلیس و اسرائیل، چگونه توانستند به شورای راهبری کابینه و سپس دولت و معاونت راهبردی و... راه پیدا کنند؟
در بیان میزان سقوط برخی از این عناصر همین بس که یکی از آنها (فیاض- ز) اخیرا ضمن طعنه و کنایه به وزیر آموزش و پرورش آقای پزشکیان، به تمجید از "محمد علی فروغی و علی اصغر حکمت" (دو دولتمرد فراماسونر در حکومت جبار رضاخانی و سلسله جنبان برنامه های ضد فرهنگی انگلیس) پرداخت! چنین عناصری چگونه می توانند مشاورانی امین باشند و راه را از چاه نشان بدهند؟!
۷) جا به جایی اولویت ها و ایجاد بن بست های ذهنی، نتیجه مشورت های نادرست است و بر همین مبنا، نیاز اول دولت، خانه تکانی در تیم مشاوران است.
ببینید در این چهار ماه، جقدر درباره رفع فیلترینگ از پیام رسان های خارجی (بدون ملزم کردن آنها به پاسخگویی و رعایت قوانین ایران)، مخالفت با الزام قانونی حجاب، بزک کردن FATF ، و تکرار التماس آلود مذاکره سخن گفته شده، و چقدر مشکلات اقتصادی مردم و تولید کنندگان و فعالان اقتصادی در دستور کار بوده است؟
چقدر شوراهای اقصادی مربوط به مسکن و اشتغال و تولید و... فعال بوده اند و چقدر مثلا شورای عالی فضای مجازی و فیلترینگ برجسته شده است؟
اولویت بندی نامطلوب، کار را به جایی رساند که آقای محمد باقر نوبخت (رئیس سازمان برنامه و بودجه در دولت روحانی/ حامی انتخاباتی آقای پزشکیان) ۲۵ آذر ماه، ضمن ابراز نگرانی، خطاب به آقای پزشکیان نوشت:
"با وجود آگاهی حضرت عالی از سه سال فشار تورم بالای ٤٠ درصدی به مردم (ناشی از همبستگی نرخ تورم با نرخهای ارز آزاد و ترجیحی)، چرا اولویت مهار تورم در چنین شرایطی از دستور کار دولت شما خارج شده است؟".
۸) نمونه دیگر، سخنان دکتر فرشاد مومنی (استاد اقتصاد/ حامی انتخاباتی آقای پزشکیان) است:
"ادعای کنترل رانت با سیاست های تورم زا، دروغ است... افزایش قیمت کالا های کلیدی به ازای هر یک واحد درآمدی که برای دولت ایجاد می کند، 3.5 برابر هزینه ها را افزایش می دهد... در شرایطی که تهدید خارجی وجود دارد و افراد غیرصادق و سیاسی کاری در کشورهای اطراف حضور دارند و اتصالات مشکوک هم به نظام سلطه دارند، نباید منابع استراتژیک ارزی را این میزان سهل انگارانه هدر دهید.
همان ها که تا حرفی زده می شود، مانند یک فحش، از تعابیری مانند «سرکوب قیمت» و «قیمت دستوری» نام می برند، به روایت آقای دکتر نیلی، خودشان لحظه ای و دستوری به اسم بازار گرایی تصمیم گیری می کردند و بخشی از فاجعه هارا هم توضیح می دهد که چه مواردی را اصلا فکر نمی کردیم و اتفاق افتاد...
اگر مقام مسئولی [وزیر اقتصاد] در جلسه غیر علنی مجلس می گوید افزایش نرخ ارز به نفع کشور است، این یک گزاره دروغ بزرگ است. این سیاست های تورم زا، بنیه تولیدی را میان تهی کرده است...
برخی تماس می گیرند و می گویند چرا این موارد را به گوش رئیس جمهور نمی رسانید؟ یکی از مقامات کلیدی، درباره من و آقای دکتر راغفر گفته بود اینها قرار بود برای ما بودجه بنویسند، پیدای شان نشد! این حرف ها شرم آور است!
حل و فصل مشکلات، صرفا از طریق یک برنامه با کیفیت امکان پذیر است. اگر بخواهید غیربرنامه ای، انفعالی، موردی و موضعی با مسائل روبرو شوید، شکست می خورید.
من این موارد را گفتم و قول و قرارهایی گذاشته شد، اکنون چهار ماه گذشته، حتی یک درصد از تعهداتی که دادند عینیت پیدا نکرده و از عزیزانی که تعهد کرده بودند، خبری نشد".
💢 ادامه دارد
@IMANI_mohammad
اولویت و فوریت
خانهتکانی در دولت -۳
۹) آقای پزشکیان اغلب، سخنرانی های خود را با این عبارت آغاز می کند: "با درود به روان پاک بنیانگذار بزرگ انقلاب حضرت امام (ره)، به یاد شهیدان مان و با آرزوی طول عمر با برکت برای مقام معظم رهبری". پایبندی به انقلاب و جمهوری اسلامی، باور رئیس جمهور محترم است. او بیانات امام و رهبری را تراز حرکت دولت می داند.
بر این مبنا، ضرورت دارد رهنمود های رهبر انقلاب در نخستین دیدار هیئت دولت چهاردهم (ششم شهریور ۱۴۰۳)ُ مجدداد در جلسات کابینه بازخوانی و بر مبنای آن، تحول و خانه تکانی در دولت اتفاق بیفتد:
"یکی از شرایطِ کارآمدیِ کارگزارانِ دولت، این است که داشته های خود را بشناسند، ثروت های موجود را بشناسند، استعداد ها و ظرفیّت ها را بشناسند. بنده در این سال های طولانی با مسئولینی برخورد کرده ام که نیروی انسانی کشور را نمی شناختند، نیروهای طبیعی کشور را نمی شناختند. یک مسئولی یک وقتی به من گفت که ما برای ساختن بزرگراه بایستی از مهندسین خارجی استفاده کنیم! امروز به دست جوان های شما، سرتاسر کشور بزرگراه و آزاد راه و مانند اینها ساخته شده؛ این نشناختن، عیب بزرگی است.
... در تبلیغات آقای دکتر پزشکیان و اظهاراتی که گفته شد، رجوع به کارشناس ها تکرار شده. بنده به این قضیّه عقیده راسخ دارم؛ بنده معتقدم که دولت ها وقتی که کار کارشناسی می کنند، حکمرانی شان، خردمندانه و اندیشه ورزانه خواهد بود، نه محفلی و رفاقتی و توصیه ای... بنده تأیید و بر کار کارشناسی تأکید می کنم، منتها نکته ای اینجا وجود دارد در انتخاب کارشناس، گاهی اوقات، ته نشین های ذهنیِ غلطِ یک کارشناس، با ادبیّات و لباس کارشناسی به میدان می آید، آن وقت مشکل درست می کند و آن نظرات غلط حاکم بر ذهن آن کارشناس را یا خصوصیّات اخلاقی او را به شما تحمیل می کند. امیرالمؤمنین (علیه السّلام) در این زمینه توصیه دارند؛... با آدم ترسو مشورت نکن، از آدم بزدل نظر کارشناسی نگیر.
... نکته بعدی: رعایت اولویّت ها. ما وقت کمی داریم، پول کمی هم داریم، کار زیادی هم داریم؛ ببینید اولویّت ها چیست. دو جور اولویّت داریم؛ چه اولویّت کارهای زیرساختی و اساسی، چه اولویّت کارهای فوری. بعضی از اولویّت ها مربوط به مسائل فوری است، باید اینها را به صورت مناسبی حل کرد؛ مسئله گرانی، تورّم و امثال اینها. بعضی از مسائل، مسائل زیرساختی است؛ اگر چنانچه امروز نکردیم، ده سال دیگر باید شروع کنیم.
... به دشمن هم امید نبندید. حالا ایشان (رئیس جمهور) هم اشاره کردند، دیروز پریروز هم ظاهراً وزیر خارجه محترم یک اشارهای کرده بودند. ما به دشمن امید نبندیم؛ برای برنامههای مان منتظر موافقت دشمنان و کسانی که با ما [دشمنند نباشیم]؛ این منافات ندارد با اینکه آدم با همان دشمن در یک جایی تعامل هم بکند؛ مانعی ندارد؛ امّا امید به او نبندید، اعتماد به دشمن نداشته باشید."
۱۰) آقای پزشکیان، منطق قرآن حکیم در تمایز ادبیات منافقان و مومنان را می شناسد. «وَإِذْ يَقُولُ الْمُنَافِقُونَ وَالَّذِينَ فِي قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ مَا وَعَدَنَا اللَّهُ وَرَسُولُهُ إِلَّا غُرُورًا... وَلَمَّا رَأَى الْمُؤْمِنُونَ الْأَحْزَابَ قَالُوا هَٰذَا مَا وَعَدَنَا اللَّهُ وَرَسُولُهُ وَصَدَقَ اللَّهُ وَرَسُولُهُ ۚ وَمَا زَادَهُمْ إِلَّا إِيمَانًا وَتَسْلِيمًا». آنها که مردم را می ترسانند و برای دشمن، دست برتر تصویر می کنند، منافقند و حکم خداوند درباره آنها صریح است: " هُمُ الْعَدُوُّ فَاحْذَرْهُمْ قاتَلَهُمُ اللهُ أَنَّى يُؤْفَكُونَ. منافقین، دشمن هستند. خداوند آنها را بکشد؛ (از حق) به كجا بازگردانيده مىشوند؟".
💢 یادداشت روز کیهان
@IMANI_mohammad
.
این تیم اشتباهی
🔹این جمع با حکم آقای حضرتی، به عنوان شورای اطلاع رسانی دولت منصوب شده اند. اما دقت در سوابق آنها، تردید ایجاد می کند که قرار است اطلاع رسانی کنند، یا اتاق عملیات و جنگ روانی باشند؟!
🔻یک چهره کاملا امنیتی، دو بازداشتی فتنه ۸۸، و یک نویسنده مذبذب و فاقد اصول که با وجود پادویی برای افراطیون مدعی اصلاحات، اصولگرا جا زده می شود و مامور تخریب است. (طباطبایی در این جمع متفاوت است)
🔹آقای حضرتی، اولین نفر اشتباهی در این جمع است و چون خشت اول کج گذاشته شده، تکلیف دیوار هم معلوم است.
🔻در روراستی با مردم همین بس که روزنامه او (اعتماد) ماه گذشته، بی تدبیری در ذخیره سازی سوخت نیروگاه ها و قطع برق را به تدبیر دولت برای توقف مازوت سوزی نسبت داد و تیتر زد: "آسمان آبی تر می شود"!
🔻پس از آن هم در حالی که مدیران دولتی در صدور دستور گرانی خودرو، نان، لبنیات، دارو، گاز، برق، بلیت قطار و ارز کورس گذاشته بودند، با تیتر "خزان تورم در پاییز"، به شعور مردم احترام گذاشت!
🔹مردم همچنین نمی دانند آقای حضرتی با شهرام جزایری (مفسد اقتصادی دوران اصلاحات) چقدر رفاقت داشت که با او کله پاچه می خورد؟!
@IMANI_mohammad
.
وقت محدود و مغتنم
🔻وقت محدود رئیس جمهور متعلق به ۸۵ میلیون ایرانی است و نباید صرف دیدار های گعده ای یا حزبی (جبهه اصلاحات/ کارگزاران/ اعتدال و توسعه/ فراکسیون امید مجلس دو دوره قبل، ستادهای انتخاباتی و...) شود. عجیب این که بعضا مجرمان امنیتی هم حضور دارند.
🔹شاید گفته شود آقای پزشکیان با جبهه پایداری و موتلفه هم دیدار داشته است. اولا حجم ملاقات ها با احزاب همسو قابل قیاس با دیگر احزاب نیست.
🔻ثانیا معلوم نیست مجموعا این دیدار ها چقدر موجب افزایش تدبیر در دولت برای مردم می شود چرا که غالبا معطوف به دل مشغولی های حزبی است. تنها در صورتی دیدار های مذکور توجیه داشت، که سیاسیون برنامه عملی هم برای حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی مردم ارائه می کردند، و حال آن که اغلب، تهی از برنامه ها و دغدغه های این چنینی هستند.
@IMANI_mohammad
.
بنویسید تابوشکنی
بخوانید وطنفروشی
روزنامه شرق تیتر اول خود را به گفتوگو با فائزه هاشمی و عبارت «من سدشکن و تابوشکن بودم» اختصاص داد.
فائزه هاشمی که چندی پیش مورد عفو قرار گرفته و از زندان آزاد شده، میگوید: من سدشکن و تابوشکن بودم و مادر معنوی ورزش هستم... من شخصیت ماجراجویی دارم، دنبال جنگ و مبارزهام و هیچ سختی و چالشی برای حمایت از ورزش بانوان نداشتم.
او درباره حضورش در مدیریت ورزش بانوان میگوید: من در واقع به ورزش بانوان برده شدم. با اراده خودم نبود یعنی به من پیشنهاد کردند. من هم به بابا گفتم، او هم موافقت کرد. البته سنم در آن زمان زیر 20 سال بود، 17، 18 سال داشتم. اوایل انقلاب که حجاب اجباری شد، عدهای در ورزش نگران شدند قدم بعدی این باشد که بیایند سراغ ورزش بانوان. دلیل انتخابم این بود که بابا و خانواده ما را میشناختند و میگفتند بیایید در ورزش، چون هم محجبهای، هم دختر آقای هاشمی هستی و وجود تو از تعطیلی ورزش بانوان جلوگیری میکند. این طور شد که من وارد ورزش شدم. این نبود که من مدیریت کنم ولی به نوعی سدشکن و تابوشکن بودم.
عضو حزب کارگزاران میافزاید: من شخصیت ماجراجویی دارم. دنبال جنگ و مبارزهام؛ یعنی اصلا شخصیتم آدم آرامی نیست ولی در مجموع هم سختی نداشت برای من؛ چون با شخصیت من همخوانی داشت. میدانید، بخشی شاید ژنتیک باشد و به قول خانم رهنورد، من شبیه مادرم شجاع باشم؛ هر چند من سکوت بابا را در خیلی جاها مصلحتاندیشی میدانم.
یادآور میشود فائزه هاشمی بهنگام مدیریت روزنامه زن، به گفتوگو با بیوه محمدرضا پهلوی پرداخت. برخی از همکاران این نشریه بعدها به رسانههای رژیم سعودی و برخی رسانههای ضدایرانی در اروپا پیوستند. خود وی دی ماه سال 1400 در پاسخ به این سؤال که «سرنوشت تیم روزنامه زن چه شد؟»، گفته بود: عدهای در جاهای دیگر مشغول شدند اما اغلب در خارج از کشور مشغول به کار شدند. فرناز قاضیزاده و فرج بالافکن برای بیبیسی کار میکنند و آقای بهنود و ابراهیم نبوی هم خارج از ایران کار میکنند. علیاصغر رمضانپور سردبیر ایران اینترنشنال و کاملیا انتخابیفرد سردبیر ایندیپندنت فارسی است.
فائزه هاشمی چند سال قبل هم از دوستان خوب بهائی و سازمان مجاهدین (سازمان تروریستی منافقین/ عامل قتل عام 17 هزار شهروند ایرانی) خودش در زندان خبر داده بود. او اسفند 93 به روزنامه فیگارو گفت «زندان تجربه بسیار خوبی بود چرا که با زنان و مردان بزرگ، بهائیها و اعضای مجاهدین خلق آشنا شدم».
همچنین او 20 فروردین 92 در مصاحبه با روزنامه بهار: «در میان همبندیها و دوستانم، بهاییها، تعدادی از سازمان مجاهدین و چند نفر لائیک و چپ بودند... بابا، گلههای آن طرف را منتقل کرد که چرا به مجاهدین، منافقین نمیگویم یا چرا روابط خوبی با مجاهدین و بهاییها دارم»
از دیگر سیاه بازیهای ننگین فائزه هاشمی، گفتوگویش با انصافنیوز در دی ماه 1399 و تمجید از ترامپ بود: «من یک جایی قبلاً هم گفتم برای ایران دوست داشتم آقای ترامپ انتخاب شود؛ بهخاطر همین فشارهایی که میآورد، بالاخره شاید یک تغییر سیاستی اتفاق بیفتد. شاید اگر فشارهای آقای ترامپ ادامه پیدا می کرد، بالاخره ما مجبور میشدیم یک تغییر سیاستهایی را داشته باشیم».
در پی این اظهارات وطنفروشانه، محسن هاشمی نامه سرگشادهای نوشته و خواستار عذرخواهی خواهرش از مردم شد. محسن هاشمی تاکید کرده بود: «میدانم که در سالهای اخیر برخوردهای نادرستی با تو، خانواده و فرزندت شده است که شاید باعث کشاندن تو به تندروی و خارج شدن از مشی میانهروی پدر گردیده، ولی این دلیل نمیشود که به رئیسجمهور کشور بیگانه امید ببندی و دم از استقلال بزنی.. از تو صمیمانه تقاضا دارم صحبتهای خود را اصلاح و از این موضع عذرخواهی کنی و مانع تخریب پدر از طرف تجدیدنظرطلبان خارجی و افراطیون داخلی شوی... ترامپ کاری جز تهدید، تحریم، بدعهدی، ترور، توهین علیه ایران انجام نداد و سیاستمداری لمپن و قمار باز است».
همچنین فائزه هاشمی در کنار برخی دیگر از فعالان فتنه، به تحریم انتخابات ریاست جمهوری پرداخت و با این وجود چند ماه بعد همراه حزب کارگزاران به ملاقات آقای پزشکیان رئیسجمهور رفت!
💢 روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
از ترامپ، تحقیر
از غربگرایان، التماس!
«در دولت روحانی طرح مشخصی برای مواجهه با ترامپ وجود داشت. ظریف گفت طرح گفتوگو با ترامپ را نوشتهام و به راحتی میتوان انجام داد».
این خبر را محمد قوچانی از گردانندگان نشریات زنجیرهای عنوان کرده است. او که به تازگی توسط الیاس حضرتی عضو شورای اطلاعرسانی دولت شده، به انصاف نیوز گفته است:
«*در دولت روحانی طرح مشخصی برای مواجهه با ترامپ وجود داشت.
*در اوایل به قدرت رسیدن ترامپ در آمریکا از ظریف پرسیدم که آیا به نظر شما ترامپ قابل گفتوگو است؟ او در جواب گفت که من طرح این موضوع را نوشتهام و بهراحتی هم میتوانم آن را انجام دهم.
*از نظر دولت حسن روحانی امکان به توافق رسیدن با ترامپ میتوانست سادهتر از اوباما باشد.
*ترامپ یک سال پس از انتخاب هم از برجام خارج نشد؛ درحالیکه وعده داده بود پس از انتخاب شدن از این توافق خارج خواهد شد.
*مکرون تلاش بسیار زیادی کرد برای اینکه روحانی و ترامپ گفتوگو کنند.
*آن فرصت را به دلیل مشکلات درون دولت یا نبود طرحی برای مواجهه با ترامپ از دست ندادیم؛ بلکه دلیل از دست رفتن آن فرصت، تضعیف دولت از طرف جناح مقابل و حتی متحدان دولت بود. نباید از یاد ببریم که مجلس دهم با حضور بیش از صد نماینده اصلاحطلب طرح سؤال از رئیسجمهور را مطرح کرد».
چنان که روشن است اظهارات قوچانی سادهسازی توام با تحریف اتفاقات رخ داده میان ایران و آمریکا در دوره اخیر است.
اولا دولت روحانی هیچ طرحی برای مواجهه با شیطنتهای دولت ترامپ نداشت و کاملا منفعل بود. به همین علت هم به تعبیر خانم موگرینی به وی تعهد داد که حتی در صورت خروج آمریکا از برجام در توافق بماند و آن را (یکطرفه) اجرا کند. نفس این تضمین، اطمینان بخشیدن و تشویق ترامپ به پایمال کردن حقوق ایران بود. در ادامه هم دولت روحانی خود را در وضعیتی یافت که به مدت بیش از دو سال مورد بازیچه طرف اروپایی قرار گرفته و با سقوط شدید صادرات نفت مواجه شده بود.
ثانیا آقای قوچانی چنان درباره دلالی ماکرون برای دیدار روحانی با ترامپ هیجان به خرج میدهد که یادش میرود همین طرف اروپایی حاضر به انجام وعده هیچ و پوچ اینستکس هم نشد؛ و از آن سو، ترامپ در واکنش به مصاحبه ظریف با اشپیگل و شائبه درخواست مذاکره توئیت میزد «نه مرسی!» و ضمنا 13 شرط برای مذاکره با ایران گذاشته بود. در حالی که روحانی، مذاکره با چنین موجود بی سر و پایی را دیوانگی خوانده بود، عجیب است که قوچانی حسرت عدم مذاکره با ترامپ را میخورد!
ثالثا سؤال از روحانی در مجلس دهم، ناشی از سوء مدیریت شدید دولت بود و عجیب این که اکثریت نمایندگان از هر دو طیف اصلاحطلب و اصولگرا، از پاسخ روحانی به چهار سؤال (از مجموع پنج سؤال) قانع نشدند.
رابعا در حالی که طرف آمریکایی هیچ اعتنایی به شیدایان مذاکره (برخی مدعیان اعتدال و اصلاحات و امثال ظریف) نمیکند، عجیب است که قوچانی از قول ظریف میگوید او طرحش را برای مذاکره نوشته است! این در حالی است که ظریف (علاوهبر منع قانونی حضورش در معاونت راهبردی) هیچ مسئولیت رسمی در حوزه دیپلماسی ندارد اما به نظر میرسد بر آن است که به مداخلات غیر قانونی و زیانبار و تضعیفکننده در مسئولیتهای رسمی وزارت خارجه و آقای عراقچی ادامه دهد.
پیش از این هم روزنامه هممیهن از ظریف به عنوان دیپلمات در سایه یاد کرده و مدعی شده بود در موضوع مذاکره با آمریکا، مواضع پزشکیان و عراقچی تشریفاتی و کماهمیت است و مهم، مواضع ظریف است(!)
💢 روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad