مشارکت حداقلی؛ فرافکنی متهمان
🔹چه کسانی در کشور سابقه حمایت از مشارکت حداقلی مردم در انتخابات را دارند و چه کسی از عمق وجود، پای حق رای مردم و اهمیت مشارکت حداکثری ایستاده است؟
♦️آقای روحانی، هفته گذشته گفت: اقلیتی که امروز حاکم است، میخواهد انتخابات حداقلی باشد تا رأی آنها تضمین شود. میگویند اگر در انتخابات مردم نیایند هم به ما ارتباطی ندارد؛ مشارکت ۲۰ یا ۳۰ درصد باشد هم از نظر آنها پذیرفته است، اما این خیانت به نظام است".
🔹روحانی بهمن ۱۴۰۰ شهادت داد: «رهبری در همه انتخابات ها تاکید کردند که انتخاب منتخب، بسیار مهم است؛ اما اهمّ، مشارکت مردم است. عینِ این کلمات را چند روز پیش تکرار کردند. من بارها در این ۲۵ سال، این جمله را از ایشان شنیده بودم و باز هم فرمودند مشارکت، اهمّ است و انتخاب درست، مهم".
♦️آقای روحانی، ریاست جمهوری خود در سال ۱۳۹۲ را مدیون مرحوم هاشمی است؛ کسی که اغلب مدعیان اعتدال، او را پدر معنوی خود می دانند.
🔹آقای موسوی خوئینیها، دبیرکل مجمع روحانیون مبارز، ۲۳ دی ۱۳۹۷ در گفتوگو با خبرگزاری ایرنا خبر داد که آقای هاشمی، از حامیان مشارکت حداقلی بوده است:
🔻«در انتخابات ۱۳۷۶ یک وقت متوجه شدیم خبرهایی میآید که بالاخره میخواهند یک جوری بازی انتخابات را به هم بزنند و بناست همان کسی را که میخواهند روی کار بیاورند. من و آقای کروبی رفتیم خدمت آقای هاشمی.
🔻هاشمی در پاسخ گفت اتفاقا من با آقای خامنهای اینجا اختلاف نظر دارم. آقای خامنهای نظرش این است که باید انتخابات خیلی پرشور باشد و مردم همه بیایند و هرچه مردم بیشتر بیایند، بیشتر تایید نظام است.
🔻آقای هاشمی در مسیر هدفش، اگر معتقد بود کاری باید انجام شود، دیگر هیچ مانعی را بر سر راه نمیپذیرفت؛ چه این مانع قانون باشد، چه اشخاص و حقوق دیگران. آقای هاشمی آن زمان با آن روابط و امکانات و قدرت می توانست انتخابات را جوری مهندسی کند که آن نتیجهای که میخواهد گرفته شود».
🔹این ماجرا، غیر از عملکرد خسارتبار برخی مدعیان اعتدال و اصلاحات، در شورش علیه رای مردم (جمهوریت) در سال ۱۳۸۸، و تهدید و فشار دولت و مجلس وقت به حاکمیتُ برای تعطیلی انتخابات مجلس هفتم در سال اسفند ۱۳۸۲ است.
@IMANI_mohammad
♦️ترور سردار شهید سید رضی موسوی (رضوان الله تعالی علیه) در سوریه، سایه هیچ کابوسی را از سر رژیم صهیونیستی دور نمی کند؛ نه در جبهه غزه، نه در جبهه شمالی (حزب الله)، و نه در دریای سرخ و باب المندب (انصار الله یمن). اما اعضای جبهه مقاومت را مصمم تر می کند که بر ضربات کمر شکن خود به رژیم صهیونیستی و نیروهای آمریکا بیفزایند.
🔹سند این مدعا آن است که ترور شهید سلیمانی و ابومهدی مهندس و برخی سران مقاومت فلسطین و لبنان، نه تنها از گسترش ضربات مقاومت نکاست، بلکه امروز، اسرائیل و حامی آمریکایی اش را با گردابی از چالش ها و ضربات نظامی- اقتصادی و امنیتی بی سابقه در طول هشت دهه گذشته مواجه کرده است.
♦️بادی که آمریکا و صهیونیست ها با ترور های قبلی کاشتند، به "طوفان الاقصی" انجامید و سونامی بزرگی را حد فاصل اقیانوس هند، دریای سرخ و دریای مدیترانه پدید آورده که تازه امواج آن در حال فراز آمدن است.
🔹رژیم صهیونیستی (و حامی آمریکایی اش) دیر یا زود باید تاوان جنایت تازه خود را بپردازند و چنین مسئولیتی، حتی برای لحظه ای از چشم فرماندهان و رزمندگان محور های مقاومت دور نخواهد ماند.
♦️اگر خبر آمد که کشتی های صهیونیستی، این بار به جای هدف گرفته شدن موضعی، با سرنشیان شان غرق شدند، نباید تعجب کرد. مقامات و اتباع این رژیم هم باید قید امنیت در برخی سفرهای خارجی را بزنند. و... گزینه های موثر تر و محتمل دیگری که حتما مد نظر فرماندهان است.
🔹در عین حال، انتقام قطعی و انقضا ناپذیر، منحصر به ضربات متقارن و موردی نیست. پیشروی و زدن ضربات راهبردی، یک روند کاملا حکیمانه است و با جنایاتی نظیر ترور فرماندهان، نه متوقف می ماند و نه منفعل می شود.
♦️ترور های منفعلانه اخیر که حتما باید با مجازات پشیمان کننده همراه باشد، نه از سر ابتکار عمل است و نه کمترین نتیجه راهبردی برای رژیم مستاصل صهیونیست به همراه دارد. اما می تواند و باید، به ضربات راهبردی و ترکیبی جبهه مقاومت برای ازاله رژیم صهیونیستی شتاب بخشد؛ بعون الله تعالی.
@IMANI_mohammad
کیفیت انتقام را
هدف ترور معلوم می کند
♦️هدف اسرائیل و آمریکا، از ترور امثال شهید ان سلیمانی و سید رضی موسوی چه بوده؟ حذف شخص؟ متوقف کردن مسیر پیشرویِ آنها؟ جبران شکست های راهبردی؟ تشفی خاطر خود و روحیه دادن به جبهه داخلی در هم شکسته؟! نا امید سازی حریفان؟
🔹پاسخ این پرسش ها می تواندکیفیت انتقام را معلوم کند. شهدای والامقامی که ترور شده اند، هر کدام شخصیت های تعیین کننده و موثری بوده و ضربات کاری به دشمن زده اند.
♦️ترور این فرماندهان پر ارزش، می تواند در ترمیم جبهه از هم گسیخته دشمن موثر افتد و ضمنا ابزاری برای عملیات روانی و یاس آفرینی در جبهه مقابل باشد.
🔹بنابراین در جبهه مقاومت، هم باید انگیزه انتقام موثر، جوشان و پر قدرت باشد؛ و هم در عین حال، افراد در دام عملیات روانی دشمن نیفتند و به سرخوردگی مطلوب حریف دامن نزنند.
♦️حذف اشخاص مهم و موثر، فقط به دو شرط می تواند موجب تشفی خاطر آمریکا و اسرائیل می شود. نخست این که بتوانند شخصیت آن شهدا را که در قالب مسیر حرکت و پیشروی شان تبلور یافته، نابود و متوقف کنند. دوم، میراث داران و همسنگران شهدا را سرخورده کنند.
🔹اما اگر این دو خواسته رخ ندهد، هدف از ترور می تواند دچار مهندسی معکوس شود و دودمان جنایتکاران را بر باد دهد. این، "منطقِ صبور و فعال" در تراز مکتب اهل بیت (ع) است که درباره علامات مومن فرمودند:
♦️«وَقُورٌ عِنْدَ الْهَزاهِزِ، صَبُورٌ عِنْدَ الْبَلاءِ، شَكُورٌ عِنْدَ الرَّخاءِ. با وقار به هنگام آشفتگی ها، بردبار هنگام بلاها و آزمايشها، شکرگزار به وقت آسايش هستند».
🔹آمریکا و رژیم صهیونیستی چهار سال قبل،۱۴ از سر درماندگی، سردار سلیمانی و ابومهدی مهندس را در فرودگاه بغداد ترور کردند. این، دقیقا زمانی است که نقشه آشوب های زنجیره ای پر حجم را در تهران- بغداد- بیروت به اجرا گذاشته بودند.
♦️وقتی سردار سلیمانی ترور شد، سران آمریکا و اسرائیل خرکیف شدند. اما از میان آنها، سناتور مورفی ۱۴ دی ۹۸ (فردای ترور) گفت: «ژنرال سلیمانی به عنوان شهید، میتواند برای آمریکا به مراتب خطرناکتر باشد. سؤالی که باید از خود بپرسیم این است که او زمانی که زنده بود، خطرناکتر بود یا الان که کشته شده است؟».
🔹قطعا غیور تر و رزمنده تر از ابومهدی مهندس و دبیر کل حزب الله سراغ نداریم. شهید ابومهدی، تا روز شهادت، معمار درناک ترین ضربات به آمریکا بود و در عین حال می گفت: "در مواقع بحران، به عقلی سرد و قلبی گرم نیاز داریم...اگر جای این دو بر عکس شود، هرج و مرج فراگیر میشود".
♦️از سوی دیگر، بیان حکیمانه جناب سید حسن نصرالله راهگشاست، آنجا که گفت:
🔹"قصاص عادلانه، ایجاب می کند شخصیتی همتراز قاسم سلیمانی باشد! چه کسی هست؟! رئیس ستاد ارتش آمریکا؟ وزیر دفاع آمریکا؟ فرمانده نیروهای آمریکا در خاورمیانه؟ چه شخصیتی همتراز سلیمانی و ابومهدی است؟ کفش های قاسم سلیمانیُ می ارزد به سر ترامپ و کل فرماندهانش".
♦️معنای آنچه گفته شد، انفعال و بی عملی نیست. اتفاقا اقتضای بازدارندگی حکیمانه این است که مجازات های پشیمان کننده و عبرت آموز، هر چه سریع تر به اجرا درآید و برخی مراعات های متعارف قبلی کنار گذاشته شود.
🔹در عین حال، مجازات نهایی و هم وزن، نابودی رژیم اسرائیل و اخراج آمریکا از منطقه است و این مهم راهبرد، همچنان که پس از ترور سردار سلیمانی، با جدیت پیگیری شده و به ضربات راهبردی فعلی در منطقه انجامیده، پس از این با اهتمام مضاعف دنبال شود. ما طبق نقشه و راهبرد خودمان رفتار می کنیم؛ فعال و نه منفعل.
@IMANI_mohammad
♦️شاید کسانی، این نظر را نپذیرند اما یکی از بزرگ ترین انتقام هایی که از آمریکا و اسرائیل می توان گرفت، برنامه ریزی همه جانبه و ضربه زدن بی ملاحظه به سرانگشتان اختلاف افکن و حیرت آفرین "شبکه نفاق و نفوذ" در داخل است.
🔹تا سامانه های سیاسی و اقتصادی و رسانه ای و فرهنگی شبکه نفاق سر پا و سرگرم عملیات روانی مسموم باشند، هر نوع اجماع سازی و بسیج گری ملی، کار دشواری خواهد بود.
♦️قرآن حکیم در آیه ۶۰ سوره احزاب، از این جریان به عنوان "منافقان"، "بیمار دلان" و "مرجفون" یاد می کند و می فرماید: «لَئِن لَم يَنتَهِ المُنافِقونَ وَالَّذينَ في قُلوبِهِم مَرَضٌ وَالمُرجِفونَ فِي المَدينَهًْ لَنُغرِيَنَّكَ بِهِم ثُمَّ لا يُجاوِرونَكَ فيها إِلّا قَليلًا. مَلْعُونِينَ أَيْنَمَا ثُقِفُوا أُخِذُوا وَقُتِّلُوا تَقْتِيلًا.
🔹(ای پیامبر) اگر منافقان و بیماردلان و آنها که با تبلیغات سوء در مدینه دلها را خالی میکنند، دست از کار خود برندارند، تو را بر ضدّ آنها بر میانگیزیم، پس جز مدّت کوتاهی نمیتوانند در جوار تو در مدینه بمانند. آنها لعنت شدگانند. باید هر جا یافت شدند، گرفته و به سختی کشته شوند».
♦️خداوند همچنین با زبان مواخذهُ از مومنان ميپرسد: «فَما لَکُم فِيالمُنافِقينَ فِئَتَينِ وَاللهُ اَرکَسَهُم بِما کَسَبوُا... شما را چه شده که درباره منافقين دو گروه شدهايدُ حال آن که خداوند آنها را بر اثر اعمال زشت شان، وارونه و سرنگون کرده است؛ و هر کس را خداوند گمراه کند، هرگز راهي براي او پيدا نميکني» (آيه ۸۸ سوره نساء).
🔹در منطق الهی باید منافقان را دشمن داشت و لاغیر «هُمُ العُدُوِّ فَاحذَرهُم قاتَلَهُمُ الله... هر آينه آنان دشمناند بنابراين اي پيامبر از آنان برحذر باش! خدا آنان را بکشد.» (آيه ۴ سوره منافقين).
@IMANI_mohammad
.
💢 انتقام
♦️انتقام خون شهید، مقدس ترین مسئولیت هاست؛ مشمول مرور زمان نمی شود و هر قدر مقام شهید بالاتر، انتقام هم واجب تر.
🔹نشان به آن نشان، که ۱۳۶۰ سال از ماجرا گذشته بود؛ اما رزمندگان پیش تاخته ما، پشت لباس رزم نوشتند و در نوحه ها خواندند: "می روم تا انتقام سیلی مادر (زهرا) بگیرم".
♦️امیر مومنان (ع)، پهلوانان بسیاری را از لشکر مشرکان و یهودیان را از پا انداخت. اما هم او اگرچه زور بازو داشت، نتوانست انتقام مظلومیت "فاطمه زهرا" سلام الله علیها را بگیرد. و چنان شد که رزمندگان ما، منتقم خون مادر شدند.
🔹امروز با همه سختی ها و تلخی ها، طلیعه روزگار فرج است که رزمندگان مومن می توانند سیلی های آبدار و دردناک به گوش مستکبران بنوازنند.
♦️هنوز تا برقراری کامل معادله انتقام، فاصله بسیار است، اما پای مستکبران در بحران های بسیاری گیر است و هر روز، گرفتاری آنها عمیق تر و دردناک تر شده، چنان که صهیونیست ها دائما کابوس "تکرار نفرین ۸۰ سالگی" را می بینند.
🔹امام خمینی (ره) در ماجرای ترور استاد مطهری (ره) به نقل از کلام اهل بیت(ع) فرمود:
🔻"آنهایی که به خدا اعتقاد ندارند و به روز جزا، آنها باید بترسند از موت؛ ما و شاگردان مکتب توحید از شهادت نمی هراسیم.
🔻یکی از نکتههایی که موافق حدیث تحقق پیدا کرد، این است که در حدیث است که "لَا یَزَالُ یُؤیَّدُ هَذَا الدِّینُ بِالرَّجُلِ الفاجِر". با مردهای فاجر- به اراده خدا- این دین ما تأیید میشود... و لا یزال این طور بوده است.
🔻فرعون با فرعونیت و طغیانش، دین موسی را تأیید می کند، و ابوسفیان با طغیان، دین رسول اکرم را تأیید می کند؛ و محمدرضا با طغیان و عصیان و جور و ستم، دین اسلام را تأیید می کند...
🔻این رجل فاجری که خون عزیز ما را به زمین ریخت، تأیید کرد دین خدا را. یعنی خدا دین خودش را به او تأیید کرد. با ریختن خون عزیز ما، تأیید شد انقلاب ما.
🔻این نهضت باید زنده بماند، و زنده ماندنش به این خونریزیهاست. بریزید خونها را؛ زندگی ما دوام پیدا میکند. بکُشید ما را؛ ملت ما بیدارتر میشود. ما از مرگ نمیترسیم؛ و شما هم از مرگ ما صرفه ندارید"
🔹شهادت، عزیزترین ها را گلچین می کند. اما بی تابی چرا، اگر به سنّتهای الهی پایبند باشیم؟ این شهادت ها، خستگان و از نفس افتادگان را سرشار از انگیزه می کند؛ و بیخبران را خبر دار میسازد و به راه میاندازد. این، میانبُر ترین راه خدا برای احیای جان های خسته یا خفته است؛ و کمرشکن ترین کابوس، برای شیطان.
♦️امیر مومنان (ع) فراز و فرود اتفاقات را در افق دیده بود که فرمود: «اِنَّ اَمرُنا صَعبُ مُستَصعَب... همانا کار ما دشوار، و در سختی پیچیده است؛ و سنگيني آن را نمي تواند تحمل کند، مگر بندهاي که خداوند قلب او را براي ايمان آزموده است؛ و نمي توانند پذيرنده گفتار ما باشند، مگر سينه هاي امانتدار و خرد هاي استوار». (خطبه ۱۸۹ نهجالبلاغه).
🔹اگر کسی می خواهد انتقام های فزاینده خداوند از مستکبران را فهرست کند، باید به یاد بیاورد اصل پیروزی انقلاب اسلامی و نابودی رژیم پهلوی را، عزت دفاع مقدس و گور به گور شدن صدام متجاوز را، ذلت پیاپی آمریکا در منطقه را، تاسیس حزب الله و انصارالله و حماس و جهاد اسلامی را و ضربات دردناکی که بر پیکر دشمن زدند، و ... اینها همه از نتایج سحر است.
♦️در انتقام خون هیچ شهیدی نباید سر سوزنی سستی کرد؛ چه رسد به این که حاج قاسم سلیمانی، ابومهدی مهندس، محسن فخری زاده و یا سید رضی موسوی باشد. در عین حال، این هیجان شریف و مسئولیت مقدس، نباید لحظه ای ما را از راهبرد نهایی که ازاله رژیم صهیونیستی و شرّ مستکبران است، منصرف کند.
@IMANI_mohammad
فارنافرز: شکست اسرائیل در غزه روز به روز آشکارتر میشود
نشریه آمریکایی در گزارشی نوشت: اسرائیل از دو ماه قبل با بیش از 40 هزار نیروی رزمی به شمال غزه یورش آورده و این منطقه کوچک را زیر یکی از شدیدترین بمبارانهای تاریخ قرار داده. دو میلیون نفر آواره شدهاند. بیش از 18 هزار غیرنظامی (از جمله 6هزار کودک و پنج هزار زن) کشته شدهاند و وزارت خارجه آمریکا برآورد کرده که آمار واقعی، از این هم بیشتر باشد.
اسرائیل بیمارستانها را هدف میگیرد و نیمی از ساختمانها را ویران کرده. همچنین دسترسی به آب، محمولههای خوراک و برق را برای 2.2 میلیون ساکن غزه قطع کرده. هرطور که حساب کنیم، این، مجازات جمعی غیرنظامیان است.
حتی اکنون نیز، هدف دقیق رویکرد اسرائیل، به هیچ رو روشن نیست. آیا اشتیاق اسرائیل به ویرانی غزه، نتیجه همان ناتوانیای است که به ناکامی گسترده در مقابله با حمله هفتم اکتبر انجامید که طراحی آن برای بیش از یک سال، زیر چشم ارتش و اطلاعات اسرائیل ادامه داشت؟
ویرانی عمومی غزه، مشکلات اخلاقی عمیقی را موجب میشود اما حتی اگر صرفا از زاویه راهبردی هم داوری کنیم، رویکرد اسرائیل محکوم به شکست است و در واقع هم اکنون هم شکست خورده است.
مجازات انبوه غیرنظامیان، نتوانسته ساکنان غزه را از حمایت حماس باز بدارد. برعکس، تنها به افزایش نفرت فلسطینیها کمک کرده. این جنگ موفق به ناکار کردن حماس هم نشده. روشن شده که اسرائیل نمیتواند حماس را منهدم سازد و چه بسا این گروه از گذشته هم نیرومندتر شده باشد.
نازیها هم با تاکتیک اسرائیل به نتیجه دلخواه نرسیدند. آمریکا هم این تاکتیک را بارها آزموده بیآنکه دستاوردی داشته باشد. به رغم دو ماه عملیات سنگین – که آمریکا محدودیتی بر آن وضع نکرد – اسرائیل چندان دستاوردی نداشته. این بمبارانها حتی به شکست جزئی حماس هم نینجامیده. حمله زمینی، محکوم به شکست است.
اسرائیل نتوانسته کنترل حماس بر غزه را عمیقا تضعیف کند. تبلیغات حماس بهطور گسترده روی تلگرام منتشر میشود. کانال تلگرامی حماس 620 هزار مشترک دارد.
ارزیابی پروژه دانشگاه شیکاگو در زمینه امنیت و تهدیدها (که من مدیر آن هستم) شاخه نظامی حماس، بریگادهای القسام، از یازدهم اکتبر تا 22 نوامبر، هر هفته حدود 200 ویدئو و پوستر را در این کانال منتشر میکند. در واقع مبارزانی که اسرائیل عملا تولید میکند، بیشتر از کسانی است که میکشد.
یک افکارسنجی از فلسطینیهای غزه و کرانه باختری نشان میدهد 76درصد پاسخگویان گفتهاند نگاه مثبتی به حماس دارند. این یک پیام تلخ دارد: بخش بزرگی از بیش از 500 هزار مرد فلسطینی 18 تا 34 سال، میوه رسیدهای برای عضوگیری حماس و دیگر گروههای فلسطینی هستند. شکست رویکرد کنونی اسرائیل، روز به روز آشکارتر میشود.
@IMANI_mohammad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
🔻کجاست بحر وصالت که دل به یم زنمی
که مهر تو بسرشته، بِلَحمی و بِدَمی
🔻به کوی عشق و ولا و مکان سِلم و رضا
ز عاشقان چه نیوشی؟ نه لا و نه نَعمی
🔻اگر که وصل بخواهی، به سوی خود کشدت
چو با خلوص گذاری، به پای سر قدمی
🔻ز دیده اشک فشانم به آه نیمه شبی
به یاد دوست کشم سر، صبوح صبحدمی
🔻جلال جم به سر آید، شکوه روم بریزد
اگر به لطف ستانی، ز دست دوست جمی
🔻علی و آل علی را چو هل اتی صفت است
چنین سراغ ندارم، کریم محتشمی
🔻نجف حریم وصال است و کربلا حَرَمش
خوشا نسیم وصال از، حریم و هم حرمی
🔹تشییع پیکر مطهر سردار شهید "سید رضی موسوی" در نجف اشرف
🔹هنیئا لک یا شهید!
@IMANI_mohammad
💢 ضربات ایران و اسرائیل
قابل مقایسه باهم نیست
🔹«عَلَم صالح» استاد مطالعات خاورمیانه در دانشگاه ملی استرالیا:
🔻«بعد از آن که اسرائیل، مدتی کار تخریبی انجام میداد و چند پهپاد فرستاد و چند جا را خراب کرد و تعدادی از دانشمندان را ترور کرد، تصور بر این بود که این، یک شکست بزرگ برای ایران است؛
🔻با این حال، کاری که اسرائیل با ایران میکند، تختهنرد بازی کردن است، در جایی میبرد و جایی میبازد؛ اما کاری که ایران با اسرائیل میکند، یک بازی شطرنج است که بهطور استراتژیک و ساختاری، موجودیت اسرائیل را زیر سؤال میبرد و من نام این طرح را حلقه آتشی مینامم که حول اسرائیل شکل گرفته.
🔻خراب کردن سقف دو ساختمان یا کارخانه و کشتن چند نفر، هیچوقت برای یک کشور خطر وجودی نیست. این خطر، زمانی مفهوم مییابد که بتوان صدها هزار موشک در اطراف یک کشوری که از نظر امنیتی بسیار آسیبپذیر است، قرار داد...
🔻اگر اسرائیل ندانست که در غزه به آن کوچکی که حدود دو دهه در محاصره کامل است چه رخ میدهد و در چنین فضائی 7 اکتبر به وقوع میپیوندد، باید خیلی حواسش باشد که چه کارهایی در سوریه که وسعتش چند برابر اسرائیل است، انجام میشود.
🔻به جرأت میگویم الان ایران در سوریه حتی از فرماندهان ارتش سوریه دستش بازتر است. اگر میخواستم به اسرائیل مشاوره دهم به او میگفتم شما هیچچیزی در مورد سوریه نمیدانید و احتمالاً چیزهایی که در سوریه کاشته شده، سلاحهایی است که میتواند برای شما خطر وجودی ایجاد کند و همه اینها، جز حزباللهی است که آمریکا در گزارش هایش اشاره میکند بیش از صدهزار موشک آماده شلیک دارد».
🔹روزنامه هم میهن
@IMANI_mohammad
برنامه ایران، فرسایش تدریجی و نابود کردن اسرائیل است
♦️روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست» معتقد است که ایران در حال فرسودن تدریجی اسرائیل برای نابودی این رژیم از جبهههای گوناکون است.
🔹این روزنامه درباره ابتکار عمل آمیخته با صبر و انتظار ایران مینویسد: هنگامی که حماس در 7 اکتبر به اسرائیل حمله کرد و بدترین شکست اطلاعاتی و نظامی دولت یهود در سالهای اخیر را بر آن تحمیل کرد، رهبران ایران بزرگترین شکست اطلاعاتی تاریخ اسرائیل را جشن گرفتند. ایران بهعنوان دشمن اصلی اسرائیل در طول دهههای گذشته بارها خواستار نابودی دولت یهود شده و به تامین مالی و آموزش حماس در نوار غزه کمک کرده است. ایران همچنین از دیگر سازمانهای ضداسرائیلی حمایت مالی کرده که به طور مداوم اسرائیل را تهدید میکنند.
♦️دکتر «یوئل گوزانسکی» محقق ارشد مؤسسه مطالعات امنیت ملی، گفت: ایران میتواند راضی باشد که تاکتیک متحد کردن عرصهها علیه اسرائیل، هرچند با شدت کم، کارآمد است. اکنون همه میدانها فعال هستند و اسرائیل درگیر آتش است. منافع ایران این است که اسرائیل را با فرسایش تدریجی از پا درآورد.
🔹حزبالله، سازمان سیاسی و نظامی شیعی که توسط ایران حمایت، تامین مالی و آموزش دیده و قویترین نیروی مسلح در لبنان است، پیشرو این گروههاست. یک روز پس از آغاز جنگ در غزه، حزبالله شروع به شلیک موشک به شمال اسرائیل کرد. از آن زمان به این کار ادامه داده است. طی این حملات تاکنون چندین سرباز و غیرنظامی اسرائیلی کشته شده و خسارات مالی قابلتوجهی به اسرائیل وارد شده است. دهها هزار نفر از ساکنان شمال اسرائیل به سمت جنوب تخلیه شدهاند.
♦️گوزانسکی گفت: «ایران اکنون از روند جنگ راضی است. شمال اسرائیل فلج است و خسارات حزبالله، تقریبا ناچیز است.» در طول جنگ کنونی، شبهنظامیان مورد حمایت ایران نیز حملات پهپادی را علیه پایگاههای نظامی آمریکا در شمال عراق و شرق سوریه انجام دادهاند که منجر به تلفات متعددی شده است.
🔹برای اسرائیل، وضعیت چندان مناسب نیست. تخلیه ساکنان شمال و جنوب، آن مناطق را فلج کرده و اقتصاد و کشاورزی با تلفات سرسامآوری متوقف شده است. هم نتانیاهو، نخستوزیر و هم یوآو گالانت، وزیر دفاع، بارها به حزبالله درباره تشدید وضعیت هشدار دادهاند. گوزانسکی گفت: «اسرائیل میگوید که نمیتواند شرایط فعلی را تحمل کند، اما انتخاب زیادی ندارد، زیرا ایالات متحده مانع تشدید جنگ میشود.»
♦️اعتقاد بر این است که از زمان جنگ 2006 به بعد، حزبالله به طور قابلتوجهی تواناییهای خود را ارتقا داده است. اطلاعات اسرائیل تخمین میزند که حزبالله حدود 150هزار راکت علاوهبر انبار موشکهای دقیق هدایتشونده، در اختیار دارد. بنابراین، یک جنگ جدید بسیار بزرگتر و مرگبارتر است.
🔹ایران به عنوان بخشی از شبکه نیروهای نیابتی خود، از شبهنظامیان حوثی مستقر در یمن حمایت کرده که به اهداف اسرائیل و ایالات متحده در تلافی جنگ اسرائیل علیه حماس حمله کردهاند. حوثیها که رسما به اسرائیل اعلام جنگ کردهاند، به شهر بندری ایلات در جنوب اسرائیل موشک و هواپیماهای بدون سرنشین پرتاب کردهاند. اما تهدید بزرگتر همچنان باقی است.
♦️تأثیرگذارترین سلاح حوثیها توانایی آنها در ایجاد اختلال در حملونقل تجاری از طریق دریای سرخ و تا کانال سوئز است که سریعترین و مقرون به صرفهترین مسیر برای کشتیها برای سفر از آسیا به اروپا است. این یک مسیر استراتژیک و یک تهدید بزرگ اقتصادی است.
@IMANI_mohammad
هدایت شده از محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
بشارت الهی در متن رنج های بزرگ
♦️"إِن يَمسَسكُم قَرحٌ فَقَد مَسَّ القَومَ قَرحٌ مِثلُهُ ۚ وَتِلكَ الأَيّامُ نُداوِلُها بَينَ النّاسِ وَلِيَعلَمَ اللَّهُ الَّذينَ آمَنوا وَيَتَّخِذَ مِنكُم شُهَداءَ ۗ وَاللَّهُ لا يُحِبُّ الظّالِمينَ.
🔹اگر به شما آسیب و جراحتی رسید، به آن جمعیّت دشمن نیز آسیب و جراحتی همانند آن وارد شد. و ما این ایام (پیروزی و ناکامی) را در میان مردم میگردانیم؛ تا خداوند، افرادی را که ایمان آوردهاند، معلوم کند و از میان شما، گواهانی بگیرد... آيا پنداشتيد كه داخل بهشت میشويد، در حالی که خداوند هنوز جهادگران و شكيبايان شما را معلوم نکرده است؟». (آیه مبارکه ۱۴۰، سوره آل عمران)
♦️"وَلَا تَهِنُوا فِي ابْتِغَاءِ الْقَوْمِ. إِنْ تَكُونُوا تَأْلَمُونَ فَإِنَّهُمْ يَأْلَمُونَ كَمَا تَأْلَمُونَ وَتَرْجُونَ مِنَ اللهِ مَا لَا يَرْجُونَ.
🔹و در تعقیب دشمن سستی نورزید؛ اگر شما رنج و دردی میبینید، آنان نیز مانند شما در رنج و درد میافتند، و شما امیدی را به خداوند دارید که آنان ندارند". (آیه مبارکه ۱۰۴، سوره نساء)
@IMANI_mohammad
هدایت شده از محمود زرینپر
بسمالله الرحمن الرحیم
امام باقر (علیه السلام)
مُحَمَّدُ بْنُ يَحْيَى عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ عَلِيِّ بْنِ اَلْحَكَمِ عَنْ عَبْدِ اَللَّهِ بْنِ بُكَيْرٍ عَنْ رَجُلٍ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: دَخَلْنَا عَلَيْهِ جَمَاعَةً فَقُلْنَا يَا اِبْنَ رَسُولِ اَللَّهِ إِنَّا نُرِيدُ اَلْعِرَاقَ فَأَوْصِنَا فَقَالَ أَبُو جَعْفَرٍ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ لِيُقَوِّ شَدِيدُكُمْ ضَعِيفَكُمْ وَ لْيَعُدْ غَنِيُّكُمْ عَلَى فَقِيرِكُمْ وَ لاَ تَبُثُّوا سِرَّنَا وَ لاَ تُذِيعُوا أَمْرَنَا وَ إِذَا جَاءَكُمْ عَنَّا حَدِيثٌ فَوَجَدْتُمْ عَلَيْهِ شَاهِداً أَوْ شَاهِدَيْنِ مِنْ كِتَابِ اَللَّهِ فَخُذُوا بِهِ وَ إِلاَّ فَقِفُوا عِنْدَهُ ثُمَّ رُدُّوهُ إِلَيْنَا حَتَّى يَسْتَبِينَ لَكُمْ وَ اِعْلَمُوا أَنَّ اَلْمُنْتَظِرَ لِهَذَا اَلْأَمْرِ لَهُ مِثْلُ أَجْرِ اَلصَّائِمِ اَلْقَائِمِ وَ مَنْ أَدْرَكَ قَائِمَنَا فَخَرَجَ مَعَهُ فَقَتَلَ عَدُوَّنَا كَانَ لَهُ مِثْلُ أَجْرِ عِشْرِينَ شَهِيداً وَ مَنْ قُتِلَ مَعَ قَائِمِنَا كَانَ لَهُ مِثْلُ أَجْرِ خَمْسَةٍ وَ عِشْرِينَ شَهِيداً .
مردى گويد: با جماعتى خدمت امام باقر عليه السلام رسيديم و عرضكرديم: يا ابن رسول اللّٰه ما عازم عراق هستيم، بما سفارشى فرما، امام عليه السّلام فرمود: بايد تواناى شما بناتوانتان كمك كند و ثروتمندتان بفقيرتان احسان نمايد و راز ما را فاش نكنيد - و امر (امامت) ما را آشكار نسازيد، و چون حديثى از ما بشما رسيد و يك دليل يا دو دليل از كتاب خدا برايش پيدا كرديد، بآن اخذ كنيد و گر نه نسبت بآن توقف كنيد، و سپس آن را بما ارجاع دهيد (از ما بپرسيد) تا براى شما روشن شود. و بدانيد براى كسى كه انتظار اين امر (ظهور امام قائم عليه السّلام) را دارد، مانند اجر روزهدار شب زنده دار است، و كسى كه بقائم ما برسد، و همراهش بجهاد رود و دشمن ما را بكشد،(اگر چه كشته نشود) اجر بيست شهيد دارد و كسى كه در ركاب قائم ما كشته شود اجر بيست و پنج شهيد دارد.
الکافي ج ۲، ص ۲۲۲
#احادیث_پیرامون_امام_زمان_علیه_السلام
https://eitaa.com/mahmoodzarrinpar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
🔹روحیه تان را نبازید
خدا این همه پیروزی داده
🔻سردار سلیمانی: خداوند این همه پیروزی به ما داده، یکی از پیروزی ها، همین شهدای مان هستند.
🔻راه به این بزرگی، به این مهمی شما آمده اید، طبیعتا قربانی می خواهد.
🔻برای خدا داده اید. شکر خدا بکنید. آنها هم پیش خدا هستند.
🔻روحیه تان را نبازید. این همه پیروزی بزرگ خدا به شما داده. پنج تا قربانی دادید. خدا قبول کند از شما.
🔻راه شان را باید مصمم تر ادامه بدهید. آنهایی که به این شهدا نزدیک تر هستند، باید بیشتر روحیه بدهند.
@IMANI_mohammad
ملاحظات راهبردی درباره
دو اقدام تروریستی اسرائیل-۱
🔹نفتالی بنت نخست وزیر سابق اسرائیل، ضمن مقاله ای در روزنامه وال استریت ژورنال، مسئولیت ترور شهید صیاد خدایی در تهران (خرداد ماه پارسال) را بر عهده گرفت. او می گوید که در دوره نخست وزیری اش، اسرائیل به یک پایگاه پهپادی در ایران حمله کرده و "صیاد خدایی" فرمانده ارشد سپاه پاسداران را ترور کرده است.
♦️چرا این مقاله پنج روز پس از ترور شهید سید رضی موسوی منتشر شده؟ آیا کسی خبر نداشت ترور شهید صیاد خدایی از سوی اسرائیل انجام گرفته؟ پس هدف چیست؟
🔹ترور هر یک از این سرداران بسیار موثر، مهم است و بنابراین باید تاکتیک های تهاجمی ما در طول راهبرد اصلی (تدارک شبانه روز برای ازاله رژیم صهیونیستی ) تغییر و ارتقا پیدا کند. قطعی است که انتقام آنها مشمول مرور زمان نخواهد شد.
♦️اما از هر زاویه که نگاه کنیم، اقدامات تروریستی اسرائیل، فاقد دستاورد راهبردی برای این رژیم بوده است. از خود "بِنِت" شروع کنیم. او که اخراجی دولت قبل نتانیاهو محسوب می شود، با راهبرد ضد ایرانی "مرگ با هزار ضربه خنجر" سر کار آمد.
🔹اما اقدامات تروریستی و خرابکارانه دولت بنت، نه تنها به آرزوی وی نزدیک هم نشد، بلکه بحرانی ترین سال در تاریخ تاسیس رژیم صهیونیستی را در عمق سرزمین های اشغالی رقم زد و به فاصله یک سال، به سرنگونی دولت وی انجامید.
♦️اقتدار روز افزون ایران، عامل اصلی تشدید بحران ها در عمق رژیم صهیونیستی بوده و پیش بینی تکرار "نفرین هشتاد سالگی دولت یهود" را ورد زبان زمامداران این رژیم ساخته؛ بنابراین اگر "بنت" در راهبرد هزار خنجر موفقیت راهبردی کسب کرده بود، باید دولتش ادامه می یافت و سقوط نمی کرد.
🔹"بحران موجودیت" اسرائیل، محدود به دولت افراطی بنت نیست؛ چنان که در دولت نتانیاهو، به عملیات خیره کننده "طوفان الاقصی" انجامید. دوستان و دشمنان اسرائیل یقین دارند که آن عملیات پیچیده، شکست راهبردی برای اسرائیل بود و با کشتار بیش از ۲۱ هزار غیر نظامی جبران نخواهد شد.
♦️"بنت" در یادداشت وال استریت ژورنال، سعی دارد توانمندی اطلاعاتی موساد را به رخ بکشد، همان کاری که نتانیاهو خواسته با ترور شهید موسوی در دمشق، درباره ارتش اسرائیل انجام دهد.
🔹اما کیست که نداند وزن واقعی ارتش و سرویس های اطلاعاتی اسرائیل، با عملیات پیچیده حماس، آن هم در باریکه کوچک و دو دهه تحت محاصره "غزه" سنجیده شد. اسرائیل در طوفان الاقصی، بزرگترین و غیر قابل ترمیم ترین شکست تاریخ خود را متحمل شد.
♦️یک هدف مهم ترور شهید موسوی و قبول مسئولیت ترور شهید خدایی، احیای تصویر بازدارندگی در هم شکسته اسرائیل در سطوح نظامی و اطلاعاتی است؛ چرا که جبهه داخلی اسرائیل، در دو سطح عمومی، و نخبگانی، با عمیق ترین حس شکست روحی- روانی دست به گریبان است.
💢ادامه دارد
@IMANI_mohammad
ملاحظات راهبردی درباره
دو اقدام تروریستی اسرائیل-۲
♦️یک بار دیگر ماجرای میدان جنگ و دو ترور انجام شده در آن را مرور کنیم: طرفی که در این جنگ، گرفتار "تهدید جاری و فزاینده موجودیتی" شده، اسرائیل است. کابوس "نفرین هشتاد سالگی" را سید رضی ها و صیاد خدایی ها با متانت تمام، دو تا دور و در عمق رژیم صهیونیستی چیده و همرسانی کرده اند.
🔹برنامه رژیم صهیونیستی و حامیانش این بوده که جنگ را به عمق ایران بکشانند: ابتدا صدام و سازمان منافقین و گروهک های تجزیه طلب؛ در فاز دوم، اشغال افغانستان و عراق (به امید عملیات گازانبری با کمک دولت و مجلس غربگرای وقت)؛ و نوبت سوم، جنگ نیابتی داعش.
♦️اما سرانجام این "اَبَر پروژه" پس از چهار دهه چه بوده است؟ جز این که جنگ به عمق رژیم اشغالگر صهیونیستی کشیده شده؟ جز این که حامیان آمریکا، امروز بیش از هر زمان دیگری زیر ضرب جبهه مقاومت قرار دارند؟ و اسرائیل به جای یک جبهه، با پنج جبهه گشوده (غزه، کرانه باختری، لبنان، یمن، و عراق) دست به گریبان است؟
🔹در کنار به حاشیه راندن روند "جنایت/ شکست" در غزه و کاهش تمرکز افکار عمومی دنیا، یک هدف دیگر ترور شهید موسوی و بر عهده گرفتن مسئولیت ترور شهید خدایی، آن است که از بارِ تحقیر و سرشکستگی بزرگ اسرائیل در جنگ ترکیبی اخیر بکاهند و بگویند اگر ضربه ای کمرشکن خورده اند، به این خاطر است که با ایران می جنگند، نه با حماس و جهاد!
♦️واقعیت چیست؟ عملیات طوفان الاقصی، صد در صد فلسطینی است؛ و رزمندگان فلسطینی راسا توانستند آن ضربت تاریخی را به اسرائیل وارد کنند.
🔹۸۴روز از عملیات طوفان الاقصی می گذرد و اسرائیل با وجود دو ماه جنایت کور نتوانسته، به هیچ هدف اعلامی در ضد حمله دست یابد. بنابراین مجبور است فرافکنی کند.
♦️قطعا ترس از کیفیت برنامه انتقام گرفتن ایران، بر مقامات رژیم صهیونیستی حاکم است. آنها یقین دارند که این انتقام ، نه از سر هیجان محض است و نه مشمول مرور زمان می شود.
🔹آنها سعی می کنند هر یک ضربه میدانی خود را به پشتوانه امپراتوری رسانه ای غرب، با ضریب هزار بازنمایی کنند، تا به شوک درمانی جبهه داخلی خود بپردازند و در جبهه مقابل، تزلزل و سرخوردگی را تزریق کنند.
♦️اما ایران، نقشه عمیق و دقیق خود را دارد که آهسته و پیوسته -و تصاعدی- به پیش می برد. نه در زمین اسرائیل بازی می کند و نه با این تلقی که اسرائیل دنبال گسترش دامنه جنگ است، از برخورد بازدارنده مقتدرانه پرهیز می کند.
🔹نشان به آن نشان که بعد از اقدامات تروریستی مشترک سیا و موساد (و ام آی سیکس) طی چند سال اخیر، اجرای راهبرد کلان ایران، با شتاب بیشتری در منطقه پیش رفته است.
@IMANI_mohammad
.
ایران از همه طرف اسرائیل را محاصره کرده و ضربه میزند
🔹نخستوزیر سابق رژیم صهیونیستی، مسئولیت ترور دو سال قبل شهید صیاد خدایی (از فرماندهان سپاه قدس) را بر عهده گرفت اما با اعتراضاتی مواجه شد، مبنی بر این که با زیادهگویی، امنیت اسرائیل را به خطر انداخته است.
♦️نفتالی بنت در واکنش به این اعتراضها گفت: ایران، هوشمندانه اسرائیل را محاصره کرده و در حال ضربه زدن است.
🔹مقاله بنت در وال استریت ژورنال، با اعتراض هایی در اسرائیل روبهرو شده است. یعکوو کاتس، سردبیر پیشین روزنامه جروزالم پست در این باره نوشت:
♦️"من امروز از اداره سانسور نظامی پرسیدم که آیا نفتالی بنت، مقاله خود را به تأیید این نهاد رسانده بود یا نه. پاسخ این بود: خیر! افشاگری بنت، اقدامی غیرمسئولانه است، آنهم در یک مقطع مشکلآفرین، جنگ اسرائیل با حماس و در اوج تنش با ایران".
🔹در پی این اعتراضات، بنت مجبور به ادای توضیحاتی شد و ضمن آن اذعان کرد: «۳۰ سال است که اسرائیل درست در دام اختاپوس ایرانی افتاده. استراتژی ایران، هوشمندانه و ساده است: تسلیحاتی را که اسرائیل را از همه طرف محاصره میکند، مستقر کند. خون فرزندان ما را بریزد، ما را خسته کند، در حالی که، تقریبا هیچ بهائی نمیپردازد».
♦️بنت افزود: «مسئله و مشکل، انتشار اقداماتی نیست که ما علیه ایران انجام دادهایم و قبلا هم شناخته شده بود، بلکه این است که ایران از طریق حماس و حزبالله و حتی دریای حوثیها (دریای سرخ) ما را آزار میدهد و اسیر خود کرده است.
🔹سالهاست که ما مبارزان خود را برای جنگ در شجاعیه علیه حماس، در جبالیا علیه جهاد اسلامی، در مارون الرأس علیه حزبالله میفرستیم. حتی حوثیهای یمن به خود اجازه حمله به اسرائیل را میدهند.
♦️من در جنگ دوم لبنان (2006) با بازوهای ایران، جنگیدم و دوستانم را در آنجا از دست دادم. ایرانیها برای چندین دهه مصون بودند. دولتهای ما در دهه گذشته فقط حرف زدهاند، اما کاری انجام نمیدهند. بهای دردناکی از ایران گرفته نمیشود. سر اختاپوس را باید قطع کرد »
🔹او همچنین نوشت: «ایران، در حال جنگی همهجانبه علیه اسرائیل است و از همه جهت ضربه میزند. ایران، هم خود علیه اسرائیل میجنگد و هم از هر طرف ضربه میزند و اسرائیل ضربه میخورد.
♦️علاوهبر این، چون احساس مصونیت میکند، بدون ترمز در حال پیشرفت است و ۶۰ درصد غنیسازی میکند. من برای تغییر آن تلاش کردم. من سران ارتش، موساد و شاباک را دعوت کردم و به آنها توضیح دادم که میخواهم تمرکز را به خود ایران معطوف کنم. این کاری است که ما انجام دادیم و باید اَبر استراتژی ما باشد.».
🔹لاف زنی بنت در حالی است که او با راهبرد ضدایرانی «مرگ با هزار ضربه خنجر» روی کار آمد اما ناکامی وی موجب شد ظرف یک سال، دولتش سقوط کند و نتانیاهو نخستوزیر شود.
♦️اقدامات خرابکارانه و تروریستی و خرابکارانه دولت بنت، نه تنها به آرزوی وی نزدیک هم نشد، بلکه بحرانیترین سال در تاریخ تاسیس رژیم صهیونیستی را در عمق سرزمینهای اشغالی رقم زد.
@IMANI_mohammad
حمایت روزنامه زنجیرهای از خودروساز متخلف
♦️یک روزنامه زنجیرهای، از خودروساز متخلف که به پرداخت جریمه محکوم شده حمایت کرد. روزنامه اعتماد، حمایت از این شرکت خودروساز متخلف را به نام کارگران آن شرکت توجیه کرد.
🔹این روزنامه در مطلبی سفارشی به نقل از «بهمننیوز» و با عنوان «اعتراض کارگران بهمنموتور به جریمه سنگین این خوروساز» نوشت: «کارگران بهمن در پی حکم جریمه برای این خودروسازی با تنظیم نامهای نگرانی خود را نسبت به برخوردهای ضدتولیدی با این شرکت که امنیت نیروی کار را تهدید میکند، ابراز گلایه کردند.
♦️به گزارش بهمننیوز، در این نامه آمده: انتشار خبر جریمه پنجهزار میلیارد تومانی بهمنموتور، موجی از نگرانی در میان کارگران گروه بهمن به وجود آورده است؛ اکنون کارگران این مجوعه خطر ظهور و بروز رویههای ضدتولید را احساس میکنند. ما کارگران گروه بهمن در طول سالیان اخیر تمام همت خود را صرف پیشبرد داخلیسازی و کاهش وابستگی کشور به بیگانگان کردهایم و ... انتظار نداشتیم پاسخ این تلاشها، تنبیه خانمانسوز باشد و این جریمه، تنها به زندگی ۷۴۰۰ نفر کارگر این مجموعه آتش نمیزند و میتواند بالغ بر ۲۲هزار نفر از کسانی که زندگی آنها وابسته به تولید و حیات بهمن است را به نابودی کشاند.».
🔹یادآور میشود؛ محکومیت سازمان تعزیرات، شرکت خودروسازی بهمن را به خاطر گرانفروشی محصولاتش به ۵هزار میلیارد تومان جریمه کرد.
♦️احمد اصانلو رئیس سازمان تعزیرات حکومتی دو هفته قبل خبر داد: رای تجدیدنظر شرکت بهمنموتور با اصلاح میزان مجازات به مبلغ 51هزار میلیارد ریال صادر شده و قابل اجراست.
🔹پرونده تخلف این شرکت از سال گذشته در حال بررسی بوده و اصلاح مجازات به دلیل تغییر نظر کارشناسی سازمان حمایت درخصوص ارزش تخلف انجام شده است چراکه برابر قانون، جرائم تعزیرات حکومتی براساس ارزش تخلف و نظر کارشناسی سازمان گزارشدهنده تخلف تعیین میشود.
♦️اینکه هئیت مدیره شرکت متخلف از یک طرف به مردم گرانفروشی کند و از سوی دیگر پشت نام کارگران پنهان شود، اتفاقی عجیب است و از آن عجیبتر، اقدام روزنامه اعتماد است.
@IMANI_mohammad
حاشیهنشینی عارف و بهزاد نبوی به خاطر کارشکنی برخی اصلاحطلبان
♦️محسن رهامی، از فعالان اصلاحطلب گفت: اختلافات در میان اصلاحطلبان موجب کنارهگیری بهزاد نبوی از ریاست جبهه اصلاحات شد و این اختلافات ادامه دارد.
🔹وی در گفتوگو با خبرآنلاین اظهار کرد: جایگاه آقای نبوی مربوط به فعالیت سیاسی قبل و پس از انقلاب و حضور طولانی در مسئولیتهای مختلف است. اما فعلا به علت اختلافنظر در داخل جریان اصلاحات، جایگاه اجتماعی ایشان نیز از این اختلاف بیبهره نمانده است.
♦️مسئله دیگر برای تعدادی از احزاب و نیروهای اصلاحطلب، مسئله حضور افراد حقیقی در جبهه اصلاحات با حق رأی مساوی با دبیران کل احزاب است، که به هر حال باید حل شود.
🔹در «شورای هماهنگی جبهه اصلاحات»، فقط دبیران کل احزاب حضور داشتند و این مجموعه، به عنوان یک جبهه سیاسی میتوانست لیست انتخاباتی بدهد. بعد از آن که مطرح شد، برخی افراد حقیقی تاثیرگذار، با حق رأی برابر بتوانند در جبهه حضور یابند، عامل جدیدی برای اختلافنظر پیدا شده و کماکان ادامه دارد.
♦️رهامی میافزاید: دوستان با آقای نبوی صحبت کردهاند اما این موضوع یک سیر طولانی داشته که با یک رایزنی و صحبت بعید است، قضیه حل شود... جریان اصلاحات لیدر ندارد و گفتمانی با فراز و فرود همیشگی است. در حال حاضر انسجام این جریان کمتر شده است.
🔹رهامی که قبلا عضو شورای سیاستگذاری منحله اصلاحطلبان بوده، درباره فعال شدن مجدد محمدرضا عارف (رئیس مستعفی شورا) در انتخابات گفت: با آقای عارف در مجموعه مجلس دهم همکاری زیادی داشتیم و بعد از پایان مجلس دهم، همکاریها و ارتباطات قطع نشده.
♦️متأسفانه بعد از آن فضاسازی که علیه ایشان و فراکسیون امید؛ مبنی بر عدم موفقیت این فراکسیون صورت گرفت؛ فضای سیاسی عمومی برای دکتر عارف و امثال ایشان، چندان مهیا نیست ولی به هر حال شخص دکتر عارف و همراهان وی پتانسیل خوبی برای حرکتهای تعاملی با نهادها و افراد مؤثر در حکومت را دارند اگر بخواهند بهطور جدی وارد معرکه شوند.
@IMANI_mohammad
روحانی محبوبیت ندارد
اطلاعات غلط به او ندهید
♦️یک روزنامه اصلاحطلب از روحانی خواست گرفتار مغالطهها و اطلاعات گمراهکننده اطرافیان نشود چرا که محبوبیتی میان مردم ندارد؟
🔹روزنامه آفتاب یزد مینویسد: حسن روحانی، رئیسجمهور سابق، به بهانه انتخابات خبرگان فعال شده است. او بعد از یک دوره سکوت این روزها بیشتر در رسانهها دیده میشود.
♦️چهرههای شاخص سیاسی بعد از خروج از قدرت مدتی سکوت میکنند تا شرایط را برای بازگشت بسنجند. آنان اگر شرایط را مساعد ببینند کمکم از لاک خود خارج شده و به اظهار نظر میپردازند و بسان یک دولت در سایه عمل میکنند.
🔹روحانی به دنبال چیست؟ از فحوای کلام این روزهای روحانی میتوان متوجه شد که وی برنامهای که در سر دارد مختص به انتخابات خبرگان نیست و در حال زمینهچینی برای انتخاباتهای دیگر است.
♦️اما سؤال کلیدی این است که آیا حسن روحانی در زمان مناسبی سکوت خود را شکسته ؟ یعنی با توجه به آنچه گفته شد آیا رئیسجمهور سابق در جامعه دارای پایگاه اجتماعی لازم است؟
🔹البته معمولا در عالم سیاستُ اطرافیان چهرههای شاخص سیاسی، با اطلاعات غلط آنان را به خطا میاندازند. به نظر میرسد اشتباهی در این میان رخ داده که لازم است حداقل حسن روحانی در این زمینه هوشیار باشد.
♦️برخی از اطرافیان رئیسجمهور سابق، تصور میکنند به دلیل عملکرد دولت فعلی، روحانی در جامعه به محبوبیت قابل توجهی رسیده است. برای مثال چندی پیش، یکی از نزدیکان او در شبکه ایکس نوشت: «به دکتر روحانی گفتم نگران تبلیغات و ستاد تبلیغات نباشید، عملکرد آقای رئیسی و دولتش ستاد انتخاباتی ماست.». این دقیقا مغلطه آشکاری است که میتواند حسن روحانی را به اشتباه بیندازد.
🔹برخلاف آنچه برخی از اطرافیان روحانی اشاره میکنند باید گفت که با علم به نظرسنجیهای انجام شده، وی کماکان در جامعهُ چهره سیاسی محبوبی نیست. دلیل، کارنامه پرغلط دولت تدبیر و امید در ۴سال دوم است.
♦️ همین امروز هم حسن روحانی در زمره چهرههای سیاسی محبوب تلقی نمیشود.
@IMANI_mohammad
💢یک مهندسی چندبُعدی
سلیمانی و سلیمانیزاسیون -۱
۱- حاج قاسم سلیمانی، به معنای حقیقی کلمه مهندس بود و تحولات بزرگی را معماری کرد. او به معنای واقعی کلمه، از تهدیدهای بزرگ، فرصتهایی دورانساز ساخت؛ همچنان که گفته بود: «من با تجربه میگویم میزان فرصتی که در بحرانها وجود دارد، در خود فرصتها نیست. اما شرط آن این است که نترسید و نترسیم و نترسانیم.». مهندسیهای او بسیار متنوع است، از افغانستان و عراق و سوریه و لبنان و یمن تا آمریکای جنوبی؛ و سرانجام، افکار عمومی ایران.
یک قلم مهندسی «مرد میدان»، همان است که وبسایت الجزیره (به قلم یکی از اعضای اپوزیسیون جمهوری اسلامی و استاد دانشگاه کلمبیا) اواخر تیر ماه ۱۳۹۴ منتشر کرد: «اگر توافق با ایران از نقشههای کنگره یا مخالفان در ایران جان سالم در ببرد، گل سرسبد دستاوردهای اوباما به عنوان تجلی قدرت هوشمند خواهد شد. به تعبیر جوزف نای، این ترکیب قدرت نرم و سخت است. دکترین اوباما اهدافی فراتر از ایران و برنامه هستهایاش دارد؛ اما همیشه میان نیات مؤلف یک دکترین و شیوه خوانش و شکستن ساختار آن توسط دیگران، اختلاف وجود دارد. برای دکترین اوباما هر نامی که انتخاب کنید، او و جوزف نای باید کولهبار خود را ببندند و به قم بروند تا بفهمند قدرت هوشمند چیست... از همان مرزهای پُرنفوذی که قرار است بازرسان سازمان ملل (و در میان آنها جاسوسان اسرائیل) به ایران بروند و تأسیسات هستهای را بازرسی و رصد کنند، از همان مرزها، قاسم سلیمانی خیلی زودتر نفوذ کرده و اوباما و نای را دور زده است».
۲- دقت سردار سلیمانی چنان بود که ۹ اسفند ۱۳۹۷ گفت: «برجام برای دشمن، سه ضلعی است نه یک ضلعی. اوباما فکر میکرد به مرور زمان به دو ضلع دیگر میرسد، اما آدم عجولی که آمده، اصرار دارد به سرعت برسد. اینکه اصرار میکنند بر برجام ۲ در منطقه، برای این است که میخواهند این تحرکی را که از ایران اسلامی به جهان اسلام روح و جان داده، بخشکانند».
درستی این سخن، زمانی آشکارتر شد که تیم جو بایدن با وجود اعلام شکست راهبرد «فشار حداکثری» ترامپ، از «فشار هوشمند» برای رسیدن به «برجام پلاس» (مطالبه امتیازاتی افزونتر از برجام) خبر دادند. شهید سلیمانی نه در سال ۱۳۹۷، بلکه دی ماه ۱۳۹۳ نقشه دشمن را شناخته و محرمانه، به وزیر خارجه پیغام داده بود.
حاج قاسم خبر داشت که مقارن قدم زدن وزیر خارجه ما با جان کری در ژنو، هواپیمای آمریکایی در فرودگاه موصل فرود آمده، ژنرالهای آمریکایی با فرماندهان داعش ملاقات کرده، و سلاحها و تجهیزات پیشرفته را در اختیار آنها قرار دادهاند.
۳- سلیمانی از محبوبیت و شهرت گریزان بود، چنان که گفته بود: «باید به این بلوغ برسیم که نباید دیده شویم. آن کس که باید ببیند، میبیند». اما محبوبیت او چنان بالا رفته بود که آقای ظریف، اردیبهشت دو سال قبل در گفتوگوی کذایی با سعید لیلاز اذعان کرد:
«قبل از شهادت شهید سلیمانی، در تمامی نظرسنجیهایی که ما داشتیم، از سال ۹۶ تا ۹۹؛ محبوبیت من از ۹۰، آمد روی ۶۰ درصد، و محبوبیت شهید سلیمانی، رفت روی ۹۰ درصد. مردم ما، قهرمان بودن در منطقه را میپسندند. ما هم نوکر مردم و هم نوکر آنچه میپسندند، هستیم».
این واقعیت، دقیقا خلاف تصویر وارونهای است که محافل غربگرا کوشیدهاند از ملت ایران بسازند.
۴- راز محبوبیت حاج قاسم، در مسئولیتشناسی و دردمندی اوست. او در نامهای که برای دخترش نوشته و احتمالا اشک و رشک او را برانگیخته، مینویسد نمک در چشم خود خواهد پاشید تا به عنوان یک مسئول، به خواب نرود:
«هر بار که سـفر را آغاز میکنم، احساس میکنم دیگر نمیبینمتان... شما چشمان منید. بیش از بیست سال است که شما را همیشه نگران دارم... عزیزم من متعلق به آن سپاهی هستم که نمیخوابد و نباید بخوابد تا دیگران در آرامش بخوابند.
دختر عزیزم، شما در خانه من در امان و با عزت و افتخار زندگی میکنید. چه کنم برای آن دختر بیپناهی که هیچ فریادرسی ندارد و آن طفلگریان که هیچ چیز ندارد و همه چیز خود را از دست داده. پس شما مرا نذر خود کنید و به او واگذارنمایید...
دخترم خیلی خستهام. سی سال است که نخوابیدهام، اما دیگر نمیخواهم بخوابم. من در چشمان خود نمک میریزم که پلکهایم جرأت بر هم آمدن نداشته باشـد تا نکند در غفلت من، آن طفل بیپناه را سر ببرند.
وقتی فکر میکنم آن دختر هراسان تویی، نرجس اسـت، زینب است و آن نوجوان و جوان در مسلخ خوابانده که در حال سر بریده شدن است، حسینم و رضایم است، از من چه توقعی دارید؟ نظارهگر باشم، بیخیال باشم، تاجر باشم؟ نه من نمیتوانم اینگونه زندگی بکنم».
💢ادامه دارد
@IMANI_mohammad
💢یک مهندسی چندبُعدی
سلیمانی و سلیمانیزاسیون-۲
۵- حاج قاسم در همه حوزهها غیرتمند بود و نه فقط در میدان جنگ نظامی. از سر همان غیرتمندی بود که ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ در جمع ائمه جماعات استان تهران، به گستره مسئولیت توجه داد و گفت:
«آیا ما همه مسئولیتمان را انجام میدهیم؟ مثلاً این پل را به دست من میدهند، میگویند شما مسئول جلوگیری از سقوط آن هستید. من سربازان را دور پل که مثلاً عرض آن ۲۰ متر و طول آن ۲۰۰ متر است، بچینم و روی پل بایستم، میتوانم آن را حفظ کنم؟ این پل، یک محیطی دارد که اگر سقوط کرد، پل سقوط میکند، اگر ارتفاع مُشرف سقوط کرد، پل سقوط کرده است...
مسجد مثل یک قرارگاه است و یک محیط امنیتی و فرهنگی دارد. اگر شما محدوده داخلی مسجد را مقیاس قرار بدهید، اشتباه است، هیچ فایدهای ندارد، باختید...
سقوط خط من به این نیست که دشمن برود، سقوط خط من این است که نیروی خودم متفرق بشود، اگر مسجدی نیروی دست خودش یعنی محیط دور خودش سقوط کرد، آن امام جماعت سقوط کرده و خطش شکسته است، دشمن وارد خط او شده و نتوانسته مراقبت کند و دیدهبانی خوبی نداشته است.
اگر این محیط را کشیدید، گفتید آقای فلانی! محیط فرهنگی و طول و عرض مسجد شما، ۱۰ کیلومترمربع است نه این ۲۰۰ متر مربع، اگر بین مردم رفت و جذب کرد، درست است».
۶- سردار سلیمانی، خود را مخاطب این تذکر رهبر معظم انقلاب میدانست که فروردين سال ۱۳۸۹ در ديدار نوروزي با شماري از مسئولان فرموده بود:
«از لحظه لحظه روزهاي مسئوليت من و شما سؤال خواهد شد... از ما سؤال ميكنند در فلان قضيه مسئوليتتان چه بود؟ جزئيات مسئوليت را بايد بدانيد. اگر ندانيم، سؤال ميكنند كه چرا نمیدانستي مسئوليت اين است؟ چه طور غفلت كردي؟ وقتي كه بدانيم، حالا اين مسئوليت را چطور ادا كرديد؟ طول ميكشد تا شرح بدهيم، تا بيان كنيم، تا عذر بياوريم و همه بدهكاريم».
حاج قاسم، شخصیت بسیار مهمی بود و توجیه داشت اگر شتابان با خودروهای شاسی بلند ضدگلوله عبور کند و آن قدر درگیر مسائل کلان باشد که مسائل جزئی دور و بر را نبیند. اما او مسلمان بود و پیام پیامبر اعظم (ص)، همواره در دل و جانش طنین انداز: « مَن اَصبَحَ وَ لَم یَهتَمَّ بِاُمورِ المُسلِمینَ فَلَیسَ بِمُسلِم».
۷- یکی دو سال قبل از شهادت، در گرگ و میش صبح (حوالی پنج بامداد) و در روزی بارانی به محل کارش میرفت که متوجه خانوادهای کنار بلوار شد؛ خانوادهای پناه گرفته زیر چادری فرسوده. از حسین پورجعفری خواست که توقف کند. صاحب خانه جوابشان کرده بود. اما اینجا چه میکردند؟ «گفتیم مسیر سپاهیهاست، شاید کسی به داد ما برسد».
حاج قاسم به پورجعفری گفت «به حاج باقر خبر بده یک وانت بیاورد و اسباب و اثاثیه این بندگان خدا را بار بزند». بعد از آن هم، با شهردار تماس گرفت و بعد از شرح ماجرا گفت: «این بندگان خدا مستاصل هستند؛ وضعشان این طوری است. هر طور شده همین امروز برایشان یک سرپناه فراهم کن. همین امروزها!».
شاید برخی مسئولان فراموش کنند، اما او این تذکر رهبر انقلاب آویزه گوشش بود که؛ «مردم، عائله ما مسئولان هستند».... باران میبارید. سلیمانی، کلی مشغله و ماموریت مهم داشت. اما کدام کار، مهمتر از غمخواری و خدمت به مردم؟!
۸- جسم او خسته بود و روح و جانش، بیقرار و در تکاپو. جنگ با مزدوران نیابتی آمریکا در منطقه بوکمال (مرز عراق و سوریه) به شدت در جریان بود که ناگهان، رزمندگان، حاج قاسم را در میان خود یافتند. او آن روز در حالی که به خاطر جراحت شیمیایی مزمن سرفه میکرد، از بهترین روزهای عمر خود گفت:
«یک وقت ما در کربلای پنج، مشترک بودیم با این مرد بزرگ (اشاره به یکی از همراهان) و بعضی از برادران دیگر. آن روز در کانال ماهیگیری، توی یک کانالی بودیم؛ تنگِ تنگ، ولی پُر از جنازه. سر را نمیشد بالا بیاوری. شاید سختترین روزهای عمر من، آن روزها و اتفاقات بعدی بود. تمام شد. درسته؟! هیچ آثاری از آن سختی وجود ندارد.
اگر از من بپرسند بهترین روز عمر تو کِی بوده... [بُغض میکند و ادامه میدهد:] میگویم آن روزی که در کانال ماهیگیری بودم. اگر از یک آزاده و اسیر بپرسند، بگویند بهترین روز عمر تو کِی بوده؟ میگوید آن روزی که من را به عشق امام شلاق میزدند؛ نه روز ازدواجم. این روزها، مثل همان روزهاست. از آن استفاده کنید»
💢ادامه دارد
@IMANI_mohammad
💢 یک مهندسی چندبُعدی
سلیمانی و سلیمانیزاسیون -۳
۹- بلوغ جسمانی، خودش در نوجوانی میآید؛ اما شرط بلوغ روح و جان، تکاپو در متن رنج و زحمت است، تا انسان «برسد». حاج قاسم در آخرین ساعات زندگی دنیویاش، باز هم از بلوغ و رسیدن گفت.
به روایت ستاد لشکر فاطمیون؛ «سردار سلیمانی روز پنج شنبه، ۱۶- ۱۷ ساعت قبل از شهادت، فرماندهان همه گروههای مقاومت در سوریه را جمع میکند و از ۸ صبح تا ۱۵ بعد از ظهر با آنها جلسه میگذارد... سپس عازم بیروت و آخرین دیدار با جناب سید حسن نصرالله میشود...
ساعت ۲۱ شب، دوباره به دمشق برمیگردد تا همان شب به عراق برود». به او میگویند «حاجی اوضاع عراق خوب نیست، فعلا نروید!». لبخند میزند و میگوید «میترسید شهید بشم؟!».
سر گفتوگو باز میشود. هرکس نکتهای میگوید... دوباره سکوت میشود. حاج قاسم، آرام و شمرده میگوید: «میوه وقتی میرسه، باغبان باید بچیندش، اگر روی درخت بمونه، پوسیده میشه و خودش میفته». سپس، به برخی حاضران اشاره میکند و میگوید:«اینم رسیده ست، اینم رسیده ست». ساعت ۱۲ شب، هواپیما از دمشق به بغداد پرواز میکند...
این معراج، انتخاب مردی است که چند سال قبل گفته بود: «دوست دارم طوری شهید شوم که همه ذراتِ بدن من را متاثر کند و چیزی از من باقی نماند؛ دوست دارم مثل آقای حکیم (که پیکرش در انفجار بمب متلاشی شد) شهید شوم».
۱۰- شهید سلیمانی به این بلوغ رسیده بود که نباید دیده شود و خدا خواست عطر نام و مرام، او نه فقط در ایران بلکه در منطقه پراکنده شود، چنانکه مجله نیوزویک، ژانویه سه سال قبل، با وجود عقدهگشایی نوشت:
«ترور قاسم سلیمانی، او را به قهرمانی تبدیل کرده که حالا بیلبوردهای بزرگش سرتاسر خاورمیانه را فراگرفته است؛ نه تنها مناطق شیعهنشین، بلکه مناطق سُنینشین مثل کرکوک، غزه و کرانه باختری رود اردن. این، روند سلیمانیزاسیون خاورمیانه و گسترش نفوذ ایران است».
💢یادداشت روز کیهان
@IMANI_mohammad
دفاع از آمریکا و فراریان مالیاتی دانه درشت
🔹روزنامه اعتماد میگوید مالیات، پول زور است و تورم، بدترین مالیاتی است که دولت میگیرد.
♦️این روزنامه نوشت: «تصور حكومتكنندگان بايد به كلي اصلاح شود. ماليات به معناي پول زور نيست كه سر گردنه جلوي مسافران را گرفته و اموالشان را به يغما ببرند. ماليات مثل خريدن نان و آب است كه پول خود را در برابر تامين يك كالاي مهم و مورد نياز و با رغبت تمام پرداخت ميكنيم.افزايش ماليات بايد توجيهپذير باشد. يعني يا عرضه خدمات از طرف حكومت افزايش پيدا كند يا منابع درآمدي دولت خارج از اراده و مسئوليت دولتها كم شود و بخواهند از طريق ماليات جبران كنند.
🔹نویسنده میافزاید: "آنان ميكوشند ريشه اين بحران كه در ناكارآمدي خودشان است را پنهان كنند. ابتدا با ناتواني در اداره امور خارجي و حل نكردن مسئله تحريم؛ موجب كاهش درآمدهاي كشور ميشوند. ناكارآمدي خود در فروش نفت و بازگرداندن پول آن را از این طريق جبران ميكنند و اين پذيرفتني نيست".
🔻فرار به جلو روزنامه اعتماددر حالی است که اولا وضعیت ناترازی درآمدها و هزینههای عمومی، محصول هشت سال سوء مدیریت دولت متبوع این روزنامه است؛ دولتی که کسری بودجه 52 هزار میلیاردی در سال 1392 را به 480 هزار میلیارد تومان در سال 1400 رساند و این غیر از میراث 1500 هزار میلیارد تومان بدهی و همچنین اهتمام دولت فعلی به همسانسازی بازنشستگان و فرهنگیان و... بوده است.
🔻ثانیا نرخ تورم در دولت روحانی در حالی به 60 درصد رسید که حداکثر آن در دولت دهم 34/7 بود و امروز هم با همت دولت به 44 درصد کاهش یافته که هر چند نرخ بالایی است ،اما از شتاب آن در دولت روحانی کاسته شده است.
🔻ثالثا نکته عجیبتر، طلبکاری نویسنده (محکوم پرونده فروش اطلاعات محرمانه به بیگانگان) درباره موضوع لغو تحریمهاست، وعدهای که تعهد دولت مورد حمایت مدعیان اصلاحطلبی در ازای واگذاری و تعطیلی 95 درصد برنامه هستهای بود. تحریمها در دولت برجام دو برابر شد اما نویسنده اعتماد ترجیح داده برای جور کردن قافیه تحلیل خود، از دولت مستقر انتقاد کند که چرا تحریمها را لغو نکرده است.
🔻رابعا، فروش نفت در دولت برجام، به زیر سیصد بشکه سقوط کرد و برای جبران کسری درآمدی، اقدام به حذف بیسر و صدای ارز ترجیحی برای 20 قلم کالای وارداتی کردند و این در حالی بود که پیش از آن، 30 میلیارد دلار از ذخائر ارزی را حراج کرده و خزانه خالی به علاوه 480 هزار میلیارد تومان کسری را تحویل دولت رئیسی داده بودند.
🔻دولت مستقر موفق شده با وجود کارشکنیها و بدعهدی طرف غربی، صادرات نفت را به 1/5 میلیون بشکه برساند. اما روزنامه اجارهای، در اینجا هم به جای محکوم کردن عهدشکنی طرف غربی و کوتاهی دولت روحانی در نحوه تنظیم توافق، دولت رئیسی را تخطئه میکند که چرا تحریمها را لغو نمیکند! آیا نویسنده خود را بدهکار و در استخدام آمریکا فرض میکند؟!
🔻خامسا گردانندگان روزنامه اعتماد شاید فراموش کرده باشند، اما آنها بر اساس ریلگذاری خرابکارانه دولت روحانی، 21 خرداد سال گذشته به نقل از 61 نفر از بیانیه حامیان روحانی در انتخابات 96 تیتر زدند: «ايران در آستانه تورم سه رقمي»! اما با اهتمام دولت سیزدهم، این پیشگویی عملی نشد و تورم 60 درصدی در حوالی 43-4 درصد مهار شد.
🔻هر چند روزنامه اعتماد، 22 فروردین 97 تیتر زده بود: «بازگشت اسحاق؛ اعتماد از حضور مقتدرانه جهانگیری برای حل بحران ارزی گزارش میدهد»؛ اما همین روزنامه 22 آبان 1400، تیتر زد: «دلار ۴۲۰۰ تومانی؛ استخوانی در گلوی دولت». نویسنده اعتماد یک هفته بعد (30 آذر) در توئیتر نوشت: «دو پوست موز زیر پای دولت است. اول ادامه دلار ۴۲۰۰ تومانی. دوم حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی. انتخاب کنید که کدام گام را برخواهید داشت؟».
🔻سادسا، تامین بخش عمدهای از درآمدهای عمومی از طریق مالیات، رویه متعارف در بسیاری از کشورهای و ضمنا روشی برای مبارزه با رانتخواری و سوداگریهای غیر مولد و مخرب بازار برای ثبات بخشی و مهار تورم است.
🔻دولت و مجلس بر این نکته اهتمام داشتهاند که اصل مالیاتستانی را روی اقشار پردرآمد و فراری از مالیات و همچنین فعالیتهای غیرتولیدی و دلالی متمرکز کنند تا عدالت اجرا شود. در اینجا هم باید پرسید که چرا روزنامه اعتماد سنگ فراریان دانه درشت مالیاتی را به سینه میزند؟!
آنچه ناظران را حساستر میکند این است که همین روزنامه چند روز قبل، از یک شرکت خودروساز متخلف و گرانفروش دفاع کرده و خواستار لغو محکومیت (جریمه 5 هزار میلیارد تومانی) آن شرکت شد!
💢 روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
جنگ ۸۸ روزه؛ ترکیب
و تصاعد بحران در اسرائیل-۱
♦️هشتاد و هشتمین روز جنگ غزه فرا رسید. برای ارزیابی وضعیت اسرائیل، کافی است رویداد ها و عناوین خبری ۷۲ ساعت گذشته را مرور کنیم:
🔹ترکی الفصیل رئیس پیشین استخبارات عربستان: عملیات هفتم اکتبر تصویر قدرتمندی و بازدارندگی اسرائیل را درهم شکست
♦️فرانس اینفو:۱۷ درصد سربازان کشته شده اسرائیل در غزه (از هر پنج نفر یکی)، توسط ارتش خودی کشته شدند.
🔹اسرائیل، ۵ تیپ را به بهانه "ترمیم اقتصاد" از غزه بیرون میکشد. ادعا شده بود عقب نشینی نیرو ها، به دلیل آماده شدن برای جنگ در جبهه لبنان است؛ اما "تایمز اسرائیل" نوشت: عقب نشینی برخی نیروها، به خاطر باز گرداندن آنها به چرخه کار و کمک به بازسازی اقتصاد است.
♦️دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل: جنگ در سال ۲۰۲۴ ادامه خواهد داشت و ارتش نیازمند فراخوان دهها هزار نیروی ذخیره است.
🔹۱۰ روز قبل، تیپ ویژه و خط شکن گولانی، در اثر شدت تلفات به ویژه در سطح فرماندهان، مجبور به عقب نشینی شد و برخی نظامیان آن به پایکوبی پرداختند!
♦️گروهی از کماندوهای اسرائیل پس از ورود به سایت الخلیل در محله التفاح، با انفجار مین مواجه شده و ۱۵ نفر از آنها کشته شدند. گردانهای القسام، همچنین ورودی یک تونل را بر سر نظامیان اشغالگر در منطقه جبل الریس منفجر کردند.
🔹شماری از نظامیان اسرائیل در درگیری های شدید، به دلیل عبور تانکها و نفربرها خودی از روی آنها کشته شدند. شبکه ۱۳ اسرائیل هم گفت: ۲۹ نظامی، خارج از درگیری کشته شده اند که ۱۸ نفر آنها با شلیک اشتباه نیروهای خودی بوده است.
♦️تلویزیون اسرائیل، تصاویری از گریه و ناله نظامیان در درگیری های «بیتحانون» را منتشر کرد.
🔹خانواده اسرای صهیونیست، جلوی خودروی رئیس موساد را گرفته و خواستار توافق برای مبادله اسرا شدند.
♦️المیادین به نقل از رسانههای اسرائیل: حضور ناو آمریکایی، هیچ بازدارندگی در مقابل طرفهای درگیر با اسرائیل ایجاد نکرد.
🔹ژنرال «اسرائیل زیو» از فرماندهان سابق ارتش: حضور آمریکا در منطقه بسیار مهم، و خروج ناو «یواساسجرالدفورد» از دریای مدیترانه، نگران کننده است.
💢ادامه دارد
@IMANI_mohammad
جنگ ۸۸ روزه؛ ترکیب
و تصاعد بحران در اسرائیل-۲
♦️مجله نیوزویک: زمان اسرائیل در غزه، رو به پایان است.
🔹روزنامه نیویورک تایمز: مذاکرات اخیر بین بایدن و نتانیاهو، پرتنش تر از قبل بوده است.
♦️امیر بوخبوط تحلیلگر امنیتی اسرائیل: شلیک مداوم موشک ها به تل آویو، ثابت میکند که حماس، همچنان دارای سیستم فرماندهی و کنترل مؤثر و قابلیتهای پرتاب موشک های میان برد و دوربرد است.
🔹روزنامه یدیعوت آحارونوت از قول مقامات نظامی: گردان های قسام می توانند تا سه سال، به شلیک گسترده موشک ها ادامه دهند.
♦️یدیعوت آحرونوت: عملیات حماس، ۳۰۰ هزار بیمار روانی، روی دست اسرائیل گذاشته است.
🔹روزنامه گاردین: اسرائیل، هیچ برنامه ای برای پایان دادن به جنگ در غزه ندارد.
♦️اسحاق بریک، ژنرال ذخیره ارتش اسرائیل: ما در باتلاق غزه، هر روز عمیقتر فرو میرویم و از دستیابی به اهداف جنگ دورتر میشویم.
🔹واشنگتن پست: جنگ، ۱۸ میلیارد دلار هزینه برای اسرائیل در بر داشته و ضربه سنگینی به اقتصاد آن وارد کرده. آسیب وارده به بخش فناوری، نگران کننده است.
♦️کانال ۱۲ اسرائیل: دیوان عالی برای اولین بار، قانون مصوب کِنست را لغو کرد. (قانون «آزمون معقولیت»، ضمن کاهش اختیارات دستگاه قضایی، اختیارات نتانیاهو را افزایش می داد و می توانست مانع از تعقیب قضایی وی به خاطر پرونده هایش شود).
🔹پایگاه آمریکایی آکسیوس: ردّ قانون مصوب کابینه نتانیاهو، موجب بازگشت بحران سیاسی به اسرائیل شده است.
♦️نظرسنجی شبکه ۱۳: ائتلاف کابینهٔ نتانیاهو با کاهش رای مواجه شده و ۴۵ کرسی از ۱۲۰ کرسی پارلمان را کسب میکند؛ در حالی که ائتلاف مخالفان قادر به کسب ۷۱ کرسی کنست است.
🔹اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی: هیچ راه فراری از این جنگ وجود ندارد. بیایید اختلافات و مشاجرات را به خاطر این جنگ سخت، تمام کنیم.
♦️کانال ۱۳ عبری: بنی گانتز (وزیر جنگ سابق/ عضو دولت اضطراری جنگ) و گالانت وزیر جنگ، نپذیرفتند در کنفرانس مطبوعاتی نتانیاهو شرکت کنند.
🔹«الی کوهن» وزیر خارجه، از سمت خود برکنار، و به عنوان وزیر نیرو معرفی شد. کوهن، دبیرکل حزب الله را تهدید به ترور کرده بود. اسرائیل در عرصه جهانی با موج بی سابقه از ابراز انزجار عمومی و تحریم رو به رو شده است.
♦️"جشنی در کار نیست"؛ شعار حامیان ملت فلسطین در شب سال نو میلادی در تورنتو کانادا. تظاهرات گسترده در کشورهای مختلف، از جمله آمریکا، انگلیس، آلمان، فرانسه، سوئد، ترکیه، و اردن به دفاع از ملت فلسطین برگزار شد.
🔹هاآرتص: اسرائیل نگرانی جدی دارد که به ارتکاب «نسلکشی علیه فلسطینیها» متهم شود.
♦️روزنامه فرانسوی اومانیته: اسرائیل رسما به نسل کشی متهم شد. آفریقای جنوبی، درخواست رسمی را به دیوان بین المللی دادگستری ارائه کرد.
@IMANI_mohammad