⏺️ خطرات کنترل خودکار ضد پولشویی
🔹در بحبوحه اتهامات مربوط به کنترل ناکافی مبارزه با پولشویی و جرایم مالی، اداره امور مالی انگلستان، بانک مترو را 16.7 میلیون پوند جریمه کرد.
🔹اداره امور مالی انگلستان اعلام کرد که بانک مترو را به دلیل نقض اصول تنظیمکننده با اجرای یک سیستم معیوب که قرار بود به طور خودکار تراکنشها را برای فعالیت غیرقانونی احتمالی نظارت کند، تحریم کرده است.
🖇ادامه:
https://fiu.gov.ir/metrobank
⏺ آخرین وضعیت پرونده پولشویی در صندوق قرضالحسنه جعفری پیشوا
🔹سخنگوی قوه قضاییه آخرین وضعیت پرونده کلاهبرداری و پولشویی در صندوق قرضالحسنه جعفری در شهرستان پیشوا را تشریح کرد.
⬅️اصغر جهانگیر:
🔹متهم این پرونده از ۴۰ سال قبل، با راه اندازی یک فروشگاه لوازم خانگی در شهرستان پیشوا اقدام به جمع آوری اموال و وجوهات مردم با پرداخت سود ۳۶ درصد به آنها با همکاری برخی بانکها کرد. بعد از اینکه نتوانست و یا نخواست این روش را ادامه دهد منجر به شکایت مالباختگان شد که تاکنون هزار و ۸۰۰ نفر از شکات، شکایتهای خود را ثبت کردند.
🔹برابر فعالیتهایی که تاکنون توسط ضابطان پرونده صورت گرفته است ۷۴ ملک از متهم در محلهای مختلف شناسایی شده است و با پیگیریهای دادگستری بنا شده بانکهای عامل درباره خرید این مستغلات اقدام کنند و نسبت به واریز وجه این مستغلات به حساب دادگستری برای تسویه اموال مردم اقدام شود.
🖇ادامه:
https://fiu.gov.ir/pishvajafari
⏺️ سود سرشار و پولشویی درآمد کلان ناشی از قاچاق سوخت در هرمزگان یک چالش جدی امنیتی است
⬅️ مجتبی قهرمانی رئیس کل دادگستری استان هرمزگان:
🔹 قاچاق سوخت هرگز معیشت مردم نیست، بلکه نوعی رانت، فساد و سو استفاده و تاراج اموال عمومی توسط عده محدودی است.
🔹در هفت ماهه نخست امسال، بیش از ۱۰۰ میلیون لیتر سوخت قاچاق در استان کشف شده که نسبت به سال ۱۴۰۲ رشد ۱۳۰ درصدی را نشان میدهد.
🔹 سود سرشار ناشی از قاچاق سوخت برای متخلفین و درآمد کلان ناشی از قاچاق نوعی پولشویی محسوب میشود.
🖇ادامه:
https://fiu.gov.ir/hormozgan1
❇️ ارزهای دیجیتال در صدر فهرست ریسکهای پولشویی قرار دارند
🔹سازمان نظارت بر بازار مالی سوئیس (FINMA) در جدیدترین گزارش نظارتی خود در سال ۲۰۲۴، ارزهای دیجیتال را به عنوان یکی از مهمترین حوزههای پرخطر در زمینه پولشویی معرفی کرده است.
🔹بر اساس این گزارش، استیبل کوینها و سایر ارزهای دیجیتال به طور فزایندهای با فعالیتهای غیرقانونی و پولشویی در ارتباط هستند.
🖇ادامه:
https://fiu.gov.ir/crypto15
📕 درسنامه مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم (10)
❇️ مقابله با تأمین مالی تروریسم
Countering Financing of Terrorism
🔹تعریف تأمین مالی تروریسم
🔹تفاوت تأمین مالی تروریسم و پولشویی
🔹کنوانسیون بینالمللی برای جلوگیری از تأمین مالی تروریسم
🔹اسناد حقوقی در خصوص مبارزه با تأمین مالی تروریسم
🖇در ادامه:
https://fiu.gov.ir/cft1**
❇️ شبکه تامین مالی و پولشویی جاسوسان موساد لو رفت
🔹 گروه هکری حنظله در گزارشی جدید و قابل توجه، از هک سازمان پولشویی سرویس جاسوسی موساد خبر داد.
⬅️گروه حنظله، در رابطه با آخرین عملیات سایبری خود نوشت:
🔹«پس از دستگیری برخی جاسوسان و عوامل موساد در برخی کشورهای منطقه مانند لبنان، سوریه، عراق و... وجود شباهت بین نوع ارتباط آنها برای نهادهای امنیتی کشورهای منطقه جالب به نظر می رسید. در واقع موساد از طریق پروتکل خاصی در بلاک چین پول به این جاسوسان منتقل کرده بود!
🔹با بررسی بیشتر این پروتکل مشخص شد که منبع اصلی این پروتکل رژیم صهیونیستی است و موساد به طور خاصی این پروتکل امن ویژه را با صرف پول زیاد برای اهداف پولشویی و تامین مالی راه اندازی کرده است تا نظارت خود را در شبکه بلاک چین به حداکثر برساند.»
🖇ادامه:
https://fiu.gov.ir/handala
❇️ دستورالعمل جدید بانک مرکزی؛ لزوم توجه به ارتباطات معاملاتی، شراکتی و سوابق تراکنشهای مشتریان در شبکه بانکی
🔹الزامات قانونی مبارزه با پولشویی به شبکه بانکی و مشتریان بانکها در قالب دستورالعمل جدید بانک مرکزی ابلاغ شد.
🔹ترویج کارتهای اجارهای و پرداخت وجه در معاملات به حساب نفر سوم، موجب شده تا بانک مرکزی ضمن ابلاغ الزامات قانونی مبارزه با پولشویی، شرایط جدیدی را برای انتقال وجه در نظر بگیرد.
🔹 اطلاعات موجود در سامانههای حاکمیتی بانک مرکزی حاکی از آن است که در تعداد متنابهی از تراکنشهای بانکی که از طریق شبکه بانکی کشور کارسازی میشوند، ارتباطات معاملاتی، شراکتی و حتی خویشاوندی معنادار، روشن و شفافی فیمابین طرفهای درگیر در تراکنشها مشاهده نمیگردد.
+ متن کامل دستورالعمل
🖇ادامه:
https://fiu.gov.ir/centrabankinstructions
❇️ کشف فرار مالیاتی ۹ میلیارد تومانی در یک استان با همکاری مرکز اطلاعات مالی
🔹 سه فقره فرار مالیاتی به ارزش 9 میلیارد تومان در استان گلستان با همکاری مرکز ملی اطلاعات مالی کشف شد.
🔹 شاهین مستوفی رئیس مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان مالیاتی کشور:
با همکاری مرکز اطلاعات مالی و از طریق ثبت گرافهای روابط سببی و نسبی، سه فقره فرار مالیاتی شناسایی و اقدام مقتضی در راستای مطالبه و وصول مالیات متعلقه از مودیان واقعی، به عمل آمد.
یک رستوران با نشان تجاری معتبر در سال ۱۴۰۱ با سو استفاده از دستگاه پوز متصل به پرونده مالیاتی یکی از بستگان سببی خود ۶۰۰ میلیارد ریال کتمان درآمد داشت که پس از طی فرایند قانونی، مالیات متعلقه به مبلغ ۸۳ میلیارد ریال از واحد کسبی مذکور مطالبه و در مرحله وصول قرار گرفت. این واحد صنفی مبلغ ۱۵۰ میلیارد ریال درآمد ابراز کرده بود.
ادامه:
https://fiu.gov.ir/golestan1
🔹 گروه اگمونت یک اتحادیه بینالمللی است که به منظور هماهنگی بیشتر بین واحدهای مسئول مبارزه با پولشویی و مقابله با تأمین مالی تروریسم شکل گرفت.
این اتحادیه در عمل واحد اطلاعات مالی کشورهای عضو را نمایندگی و پشتیبانی میکند و اقدامات مختلفی را برای تقویت ظرفیت آنها برای انجام وظایف خود در مقیاس ملی و بین المللی انجام میدهد.
🖇ادامه:
https://fiu.gov.ir/egmont
❇️ آشنایی با سازمان جدید اتحادیه اروپا برای مبارزه با پولشویی و مقابله با تأمین مالی تروریسم
🔹 اتحادیه اروپا در ژوئن 2024، یک مرجع غیرمتمرکز جدید به نام "سازمان مبارزه با پولشویی و مقابله با تأمین مالی تروریسم (AMLA)" را راه اندازی کرد که فعالیتهای خود را از اواسط سال 2025 آغاز میکند.
🔹 اهداف اصلی AMLA
🔹 چگونه AMLA بر افراد مشمول تأثیر میگذارد؟
🔹 چگونه AMLA بر مقامات تأثیر خواهد گذاشت؟
🔹مراحل AMLA چیست؟
🖇در ادامه:
https://fiu.gov.ir/amla2024
❇️ لزوم تدوین و تصویب ضوابط قانونی فعالیت تارنماهای طلا فروشی
🔹از منظر قوانین و مقررات مبارزه با پولشویی مطابق ماده ۹۱ آیین نامه اجرایی ماده ۱۴ الحاقی قانون مبارزه با پولشویی همه اشخاص مشمول قانون (از جمله طلافروشان به عنوان مشاغل غیرمالی) موظف هستند به منظور انجام رویههای شناسایی مقتضی در خصوص خدمات غیر حضوری مطابق با ضوابط و رویههای شناسایی غیر حضوری عمل کنند و طبق تبصره این ماده وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف است با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و مرکز اطلاعات مالی ضوابط و رویههای شناسایی غیر حضوری ارباب رجوع را تدوین کنند. بنابراین در صورت تدوین ضوابط ذکر شده ارائه خدمات به صورت غیر حضوری بلامانع است.
🔹 به همین دلیل برای قانونی شدن فعالیت سایتهای طلا فروشی لازم است هماهنگی لازم با وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین مرکز اطلاعات مالی در خصوص تدوین و تصویب ضوابط و رویههای شناسایی غیر حضوری و اجرایی کردن آن صورت گیرد تا موضوع به صورت قانونی قابل اجرا باشد.
🖇ادامه:
https://fiu.gov.ir/sellinggold
❇️ تأکید بسیج اصناف و تجار کشور بر خروج از لیست سیاه FATF
🔹 بسیج تجار و فعالان اقتصادی کشور بر خروج از لیست سیاه FATF تأکید کرد.
🔸در فرازی از بیانیه پایان این همایش آمده است: « مساله FATF در سطوح بالای حاکمیتی کشور با تاکید بر لحاظ کردن مصلحت و عزت کشور بررسی شود و در صورتی که امکان حل قطعی و کامل این مسئله نباشد حداقل شرایطی فراهم شود تا کشور از لیست سیاه این پیمان خارج گردد.»
🖇ادامه:
https://fiu.gov.ir/basigfatf
❇️ کشف 2400 پرونده پولشویی مرتبط با وکلا توسط دولت کانادا
🔹 سازمان دیدهبان جرایم مالی کانادا هزاران مورد مشکوک عملیات پولشویی مجرمانه را که شامل متخصصان حقوقی میشود، شناسایی کرده است.
🔹 حدود 2400 تراکنش مشکوک که بین سال های 2022 تا 2023 به مرکز تجزیه و تحلیل تراکنشهای مالی کانادا ارسال شد، مربوط به وکلا و شرکتهای حقوقی بودند.
🖇ادامه:
https://fiu.gov.ir/fintrac9
❇️ وضعیت پولشویی در اروپای شرقی و آسیای مرکزی
🔹کمیته نظارت بر بانکداری بازل در ارزیابی مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم گزارشی از وضعیت اروپای شرقی و آسیای مرکزی در سال 2023 ارائه کرده است.
🔹امتیازات عملکرد 14 کشور اروپای شرقی و آسیای مرکزی
🔹برآورد خطر پولشویی در کشورهای اروپای شرقی و آسیای مرکزی
🖇در ادامه:
https://fiu.gov.ir/asiaeasterneu
📕 معرفی کتاب
💵 پولشویی و روشهای مقابله با آن
🔹 نویسنده: دکتر فرهاد رهبر- فضلالله میرزاوند
🔹 ناشر: دانشگاه تهران
🔹 سال انتتشار:1387
🔹نوبت چاپ: اول
🔹تعداد صفحه: 468
🔹در کتاب حاضر، ضمن ارائه تعریفی از پولشویی، ارتباط بین آن و تروریسم بیان شده است. در ادامه، چگونگی استفاده از ابزار بانکی برای پولشویی بررسی شده است. همچنین به ابتکارات بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول برای مبارزه با پولشویی و قطعنامه 1373 شورای امنیت پرداخته است. در پایان نیز نظام حقوقی ایران و راههای مبارزه آن با پولشویی، شرح و شش مطالعه موردی از پولشوییهای صورت گرفته در جهان تحلیل شده است.
🖇 خرید کتاب:
https://www.iranketab.ir/book/70469-money-laundering
❇️ حضور مرکز اطلاعات مالی ایران در چهل و یکمین نشست گروه اوراسیا
🔹چهل و یکمین نشست عمومی گروه اوراسیا برای مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم (EAG) از 25 تا 29 نوامبر در شهر ایندور هندوستان با حضور جمهوری اسلامی ایران برگزار می شود.
🔹سرپرستی هیئت جمهوری اسلامی ایران را در این نشست هادی خانی رئیس مرکز ملی اطلاعات مالی برعهده دارد.
🔹در این رویداد معتبر، در مورد تدوین راهبردی برای مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم و کلاهبرداری های سایبری بحث و تبادل نظر خواهد شد.
🔹به گفته مقامات هندی، حدود 200 نماینده از سراسر جهان از جمله نمایندگان 9 کشور عضو و 15 ناظر در این نشست حضور خواهند داشت و بزرگترین هیئت از روسیه در این نشست شرکت خواهد کرد.
🔹گروه اوراسیا شامل کشورهای بلاروس، چین، قزاقستان، قرقیزستان، هند، روسیه، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان است و جمهوری اسلامی ایران نیز عضو ناظر این گروه است.
🖇کامل:
https://fiu.gov.ir/eaggroup41
❇️ رئیس FATF خواستار تلاشهای هماهنگ جهانی برای مبارزه با جرایم مالی شد
🔹رئیس FATF در نشست عمومی گروه ویژه اقدام مالی خاورمیانه و شمال آفریقا (MENAFATF) بر اهمیت تلاشهای هماهنگ جهانی برای مبارزه با جرایم مالی تأکید کرد.
🔹الیسا مادرازو، رئیس FATF که در سی و نهمین نشست عمومی گروه ویژه اقدام مالی خاورمیانه و شمال آفریقا در ریاض شرکت کرده بود همچنین بر تعهد مستمر این نهاد ویژه مالی به تقویت همکاری بین کشورهای عضو و تضمین پایبندی به استانداردهای بینالمللی تأکید کرد.
🖇ادامه:
https://fiu.gov.ir/menafatf2024
⏺ پرونده پولشویی بزرگترین کلاهبرداری خودرو مفتوح است
🔹اولین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده «شرکت رضایت خودروی طراوت نوین» که از بزرگترین پروندههای اقتصادی در سالهای اخیر است، آغاز شد.
⬅️ قاضی پرونده:
🔹 تاکنون ۲۸ هزار نفر شکایت خود را در سامانه ثبت کردهاند.
🔹اصل مبلغ سرمایهگذاری حدود «۸ هزار میلیارد تومان» تعیین شده اما بر اساس آخرین قرارداد و با احتساب اصل سرمایه و سود حدود ۴۲ هزار میلیارد تومان برآورد میشود.
🔹برای برخی از افرادی که سودهای کلان دریافت کردهاند، به جرم پولشویی در دادسرا پرونده مفتوح خواهد بود.
🖇ادامه:
https://fiu.gov.ir/taravatnovin
❇️ اقدامات کشورهای مشترکالمنافع برای بازگرداندن عواید حاصل از پولشویی
⬅️ولادیمیر زیمین دبیر اجرایی شورای هماهنگی دادستانهای کل کشورهای مستقل مشترکالمنافع:
🔹این کشورها به اقدامات قانونی و حقوقی جدیدی نیاز دارند که به آنها امکان میدهد درآمدهای حاصل از جرم پولشویی را به طور کامل از خارج بازگردانند.
🔹اگر درخواست خاصی برای مصادره عواید حاصل از جرم به خارج از کشور ارسال کنیم طبق معاهدات بینالمللی جاری، این پول توسط دولتی که مصادره را انجام داده مدیریت میشود.
🖇ادامه:
https://fiu.gov.ir/cisaml
⏺ بیش از 20 همت حداقل خسارت سالانه مافیای قمار برخط
⬅️ مدیرکل حکمرانی فرهنگی مرکز ملی فضای مجازی نوشت:
🔹این روزها نگرانی بابت هزینه فیلترینگ و مافیای آن زیاد شده و ادعاهای متعدد درباره چند همت هزینه آن مطرح شده است اما کسی از مافیای قمار نمیگوید!
🔹حجم گردش مالی قمار برخط که عمده آن از طریق پولشویی از کشور خارج میشود، عددی که کمترین تخمین آن ۲۰ همت است و طبق برخی برآوردها ممکن است سالانه بالغ بر 100 همت باشد.
🔹طی سالهای اخیر باندهای متعدد قمار منهدم شده و تعدادی از اعضای اصلی و سرشبکهها نیز در ایران یا کشورهای همسایه دستگیر و مجازات شدهاند، با این حال این فقط نوک کوه یخ است و تا هشیاری عمومی ایجاد نشود، تغییر بزرگی رخ نمیدهد.
🖇ادامه:
https://fiu.gov.ir/ghomaronline
⏺ ثبت شرکت صوری در امارات برای پولشویی قاچاق سوخت
🔹 فرمانده مرزبانی هرمزگان از دستگیری یکی از سر شبکههای قاچاق سوخت در این استان خبر داد.
⬅️سردار بهادر اسماعیلی:
🔹 سردسته این باند جهت پولشویی شرکت تجاری صوری در کشور امارات ثبت کرده بود.
🔹 ۷ باب منزل مسکونی در شهرستان شیراز، بندرعباس، قشم و میناب جمعاً به ارزش تقریبی ۱۰۰ میلیارد تومان، ۵ فروند شناور لنج فعال در قاچاق سوخت به ارزش تقریبی ۱۵۰ میلیارد تومان و ۱۲ دستگاه خودروی لوکس خارجی و ایرانی به ارزش تقریبی ۳۰ میلیارد تومان از جمله کشفیات و توقیف اموال سردسته این باند بود.
🖇ادامه:
https://fiu.gov.ir/fuelsmuggl