#تربیت_کودک
⭕️ به جای فریاد زدن بر کودک، اطلاعات را در اختیارش قرار دهید.
❕وقتی اطلاعات را در اختیار کودکان قرار میدهید معمولا آنها خودشان متوجه می شوند چه باید بکنند...
❌ اگه یه بار دیگه روی دیوار چیزی بنویسی کتک مفصل میخوری.
✅ دیوار برای نوشتن نیست بلکه کاغذو درست کردن که روش چیزی بنویسی.
❌هیچ وقت شده یه بار توی کار خونه به من کمک کنی؟
✅ خیلی خوب میشد اگه میز برای شام آماده می شد.
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🛑 با ما همراه باشید.
📲 @khanevadeh_Eslam
وصل مهر(زن و خانواده ایرانی اسلامی)
🌀تحول نقش و معنای مادری در زنان جوان🌀
🔲 دوره آسیب شناسی اجتماعی زن و خانواده
👤 سرکار خانم دکتر #مریم_رفعت_جاه
❗️مقدمه
🔻با توجه به تغییرات دو دهه اخیر در نقش های زنان و مشارکت بیشتر آنان در فعالیت های اجتماعی و شغلی و نیز با توجه به تغییراتی که در زمینه ارزش ها و نگرش ها پدید آمده همچنین گسترش روحیه فردگرایی و توجه به آرمان ها و علایق فردی که به ویژه در نسل های جدید گسترش یافته شاهد آن بوده ایم که هم در نقش های درون خانواده و هم در رویکرد به مادری و فرزند آوری به ویژه در معنای مادری و نقش مادری بازتعریف ها و تأملات گسترده ای صورت گرفته و پژوهش های اخیر و آمارهای مربوطه شاهد این مدعا هستند.
🔻قابلیت باروری زنان ازآغاز زندگی بشری، مورد توجه بوده و اهمیت باروری در تمام جوامع موجب گردیده که این قابلیت منبع احترام و ارزش اجتماعی برای زنان به شمار آید. در کشور ما نیز مادری همواره یکی از نقش های محوری زنان به شمار آمده و اهمیت آن در دوره پس از انقلاب اسلامی افزون تر شده است. تا جایی که اشتغال زنان در خارج از خانه به دلیل آن که مادری فعالیتی تمام وقت و خاص زنان به شمار آمده همواره با مناقشه ها و مخالفت ها و موانعی همراه بوده است. و بر این اساس نرخ اشتغال زنان و نوع مشاغل زنان نیز دستخوش تغییراتی بوده است.
🔻بر اساس آمار موجود تعداد زنان شاغل در ایران از سال 1335 تا 1355 به طور مداوم افزایش یافته است . در سال 1355 حدود 12 درصد از جمعیت شاغل را زنان تشکیل می دادند . سال های 1355 تا 1365 به دلیل اولویت قرار گرفتن نقش همسری و مادری شمار زنان شاغل کاهش می یابد . از سال 1365 تا 1370 بر نسبت زنان شاغل 1 درصد افزوده شده و به 13 درصد بالغ می شود. با این همه مطالعاتی که بر روی میزان رضایت از نقش مادری در زنان شاغل انجام گرفته نشان می دهد که مادران شاغل از خودشان در مقام مادر راضی نیستند و احساس می کنند کمتر از مادران خانه دار به کودکانشان می رسند ( شانون : 1371 : 23 )
#قسمت_اول
ادامه دارد...
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🛑 با ما همراه باشید.
📲 @khanevadeh_Eslam
📚 دوازدهمین شماره از آثار پژوهشی دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی با عنوان «وضعیت شناسی پژوهش های زنان و فضای مجازی» اثر فاطمه کریمی دردشتی در پورتال پژوهشگاه منتشر شد.
📌برای دریافت گزارش بر روی لینک زیر کلیک کنید:
b2n.ir/942156
📌برای دریافت گزارشهای منتشر شده از سوی پژوهشگاه بر روی لینک زیر کلیک کنید.
b2n.ir/55046
#آثار_پژوهشی
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🛑 با ما همراه باشید.
📲 @khanevadeh_Eslam
🔻 معاونت پژوهش جامعه الزهرا علیهاالسلام با همکاری پژوهشگاه مطالعات اسلامی و مرکز آموزش مجازی برگزار میکند:
🔰 کرسی آزاد اندیشی «تبیین دلالتهای تربیتی فرایند نسخ در قرآن»
❇️ امکان حضور در کرسی آزاداندیشی از طریق پیوند زیر 👇🏻👇🏻
https://adobevu2.jz.ac.ir:443/r2eufirwi73
▫️ارائه دهنده: سرکار خانم طاهره عبداللهی
▫️ استاد ناقد: حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسین علوی مهر
▫️ دبیر علمی: سرکار خانم شمسی کرمی
🗓 چهارشنبه 5 شهریور، ساعت 10 تا 12 به صورت آنلاین
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🛑 با ما همراه باشید.
📲 @khanevadeh_Eslam
#تربیت_دینی
⁉️ چگونه مفاهیم قیام عاشورا را با کودکانمان مطرح کنیم؟
👤 حجتالاسلاموالمسلمین احمدرضا اعلایی
🚩 قدم قدم تا بین الحرمین
👶 دنیای بچهها، گاهی از دنیای ما آدم بزرگها بزرگتر میشود. در دنیای ما هر زمانی به یک بهانهای کربلا راهش بسته میشود و یا ما توان رفتنش را نداریم. اما بچهها هیچ محدودیتی ندارند. من در این سالها چیزهای زیاد از بچهها و بچه هیئتیها یاد گرفتم و قدم قدم مرا به امام حسینی بودن نزدیک کردند.
💖 قدم اول: حر باشیم
🌱 شاید در ظاهر، نامگذاری روزها یک تشریفات باشد برای مناسک سازی. اما در باطن برای این است که به ما کربلا را از زوایای مختلف نشان دهد. از زاویهی مسلم و نامردمان کوفی. از زاویهی حر تواب و امام رئوف. از نگاه علیاکبر شجاع و پدر دریادلش. از نگاه علیاصغر پاک و دشمن ناپاکش. از نگاه عباس غیور و مؤدب و خاضع در برابر امامش. از نگاه زینب صبور و کاروان اسرا. از نگاه امام مظلوم و غریب و شهید. با هرکدام که آشنا میشوی، دلت میخواهد در دنیای بیکران شخصیتش غرق شوی.
🌱 من حر را خیلی دوست دارم. احساس میکنم خیلیها هم شبیه من او را خیلی دوست دارند. اصلاً امام هم فکر میکنم او را قبول کرد، چون میدانست که خیلیها بعداً عاشق حر میشوند. آدمی کوچک که جلوی امام را گرفت و راه را بر او بست. ولی آنقدر بزرگ بود که اشتباهش را قبول کرد و بزرگتر شد.
🌱 من در هیئتها برای بچهها شب اول یا دوم داستان حر را میگفتم. داستانش را. بزرگیاش را. شجاعتش را زمانی که اشتباهش را قبول کرد. در پایان زمانی که شهادتش را میگفتم، به بچهها میگفتم که امام یکی از یاران خوب و با وفایش را از دست داد. همه با هم بگوییم یا حسین غریب... یا حسین تنها... یا حسین عطشان... و برای لحظهای حر را در آغوش امام میدیدم که میگفت پسر رسول خدا آیا از من راضی شدی؟ آرزویم این بود که من جای او بودم... حرِّ حر... آزاد آزاد.
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🛑 با ما همراه باشید.
📲 @khanevadeh_Eslam
⚫️ السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین(علیه السلام)
❇️ همزمان با فرا رسیدن ماه حزن و اندوه و در دهه اول محرم ،سلسه لایوهای «خانواده عاشورایی»به همت موسسه خانواده اسلامی و تربیت معنوی«خاتم» و با همکاری «مرکز فرهنگ خانواده و ازدواج» دانشگاه صنعتی شریف و با حضور اساتید برجسته حوزه و دانشگاه برگزار می گردد.
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🛑 با ما همراه باشید.
📲 @khanevadeh_Eslam
حجت الاسلام زیبایی نژاد جلسه چهارم.mp3
30.07M
🔊صوت
🖥 وبینارهای تخصصی «بررسی فمینیسم در ایران و جهان؛ از مبانی تا جریانشناسی»
👤حجت الاسلام و المسلمین زیبایی نژاد
2️⃣ #جلسه_چهارم
✅ موضوع "نقد و بررسی جریان های فمینیستی در ایران پس از انقلاب "
🗓 شنبه 99/4/21
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🛑 با ما همراه باشید.
📲 @khanevadeh_Eslam
#فصلنامهعلمیپژوههشماره3
#ویژهنامهعفافوحجاب
🔸خانم حیاتی، معاون پژوهش حوزه علمیه خواهران گفت: این شماره از فصلنامه علمی پژوهه، شامل مقالات و چکیده پایاننامهها با موضوع حجاب و عفاف، و مصاحبه با سرکار خانم صدیق تقیزاده مدیر کل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری قم است.
#پژوهه
#نشریه
➕متن کامل: http://qom.whc.ir/article/view/28366
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🛑 با ما همراه باشید.
📲 @khanevadeh_Eslam
✅پژوهشکده زن و خانواده، به مناسبت ایام عزاداری سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(علیه السلام) برگزار می کند
✳️"بازخوانی جریان کربلا از منظر زن و خانواده"✳️
🔻سخنرانی برخط با حضور اساتید محترم هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده
🔹کنش ورزی بانوان در مکتب تربیتی اهل بیت(علیهم السلام)
🔸استاد سرکار خانم علاسوند
📆دوشنبه و سه شنبه، 10و11 شهریور
🔹خانواده های سفید و سیاه در جریان کربلا
🔸 حجت الاسلام والمسلمین سجادی امین
📆چهارشنبه 12 شهریور
🔹جایگاه و نقش پدری در جریان کربلا
🔸سرکار خانم زارع
📆 پنجنشبه 13 شهریور
🔹زنانگی و جنگ به روایت عاشورایی
🔸سرکارخانم دکتر کاردوانی
📆 شنبه 15 شهریور
⏰حضور برخط ساعت 11 الی 12
✔️لینک حضور مجازی(آنلاین) در جلسه سخنرانی🔻
📎http://live.mou.ir/wrc
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🛑 با ما همراه باشید.
📲 @khanevadeh_Eslam
وصل مهر(زن و خانواده ایرانی اسلامی)
🌀تحول نقش و معنای مادری در زنان جوان🌀 🔲 دوره آسیب شناسی اجتماعی زن و خانواده 👤 سرکار خانم دکتر #م
🌀تحول نقش و معنای مادری در زنان جوان🌀
🔲 دوره آسیب شناسی اجتماعی زن و خانواده
👤 سرکار خانم دکتر #مریم_رفعت_جاه
2️⃣ #قسمت_دوم
🔻از طرف دیگر آمار ارائه شده توسط مرکز آمار ایران در سال 1395 میانگین نرخ باروری در کشور را 8/1 درصد اعلام کرده و هر چند افزایش سن ازدواج یکی از عوامل اصلی در کاهش نرخ باروری محسوب شده (میانگین سن ازدواج در مردان 27 سال و در زنان 25 سال بوده) اما نرخ باروری مطلوب نیز از نظر زنان 2/1 بوده است.
🔻 در این پژوهش ما با سه مفهوم عمده «نهاد مادری»، «تجربه مادری» و «تعاریف و برداشت های جدید از نقش مادری» سر و کار داریم. «نهاد مادری» به معنای تعاریف سنتی و رایج از مادری و نقش سنتی یعنی بایسته و شایسته مادری در جامعه است یعنی آنچه به طور سنتی در جامعه مورد نظر در خصوص نحوه ایفای نقش مادری وجود دارد و «تجربه مادری» با نحوه ایفای نقش مادری در واقعیت و به عبارت دیگر عملکرد یا پرکتیس مادری افراد مرتبط است.
🔻دو ایده محوری در تعریف سنتی مادری وجود دارد و آن این که 1- مادری مهمترین نقش یک زن است و زن با آن است که به کمال می رسد و 2- مسئولیت های مراقبت و تربیت کودک مختص مادر بیولوژیکی اوست.
🔻در اثر محوری شمردن نقش مادری برای هویت زنان در زندگی روزمره زنان امروزی دو مساله مهم بروز می کند که اولی مشکلات نازایی برای زنان نابارور و دومی تضادهای نقشی و دشواری های مادری زنان شاغل است. وقتی هویت زنان به مادری فروکاسته شود و سایر نقش ها و هویت های زنانه در حاشیه قرار گیرد و با وجود افزایش سطح آگاهی و تحصیلات و علاقمندی زنان به فعالیت های اجتماعی و اقتصادی، ساختار خانواده همچنان سنتی باقی بماند این مشکلات و مسائل بروز می کند. در این جاست که شناخت چگونگی تجربه زنان به عنوان مادر در خانواده و فهم تجارب روزمره زنان در توصیف آن از زبان خودشان می تواند تاثیر مهمی در افزایش دانش ما در این زمینه داشته باشد که خود گامی اولیه در جهت رفع مشکل است.
ادامه دارد...
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🛑 با ما همراه باشید.
📲 @khanevadeh_Eslam
زنان در کربلا_امتحان.mp3
3.82M
🚩 نقش بانوان در کربلا
🎙 گفتاری از دکتر رجبی دوانی درباره زنان عاشورا
1️⃣ بخش اول: فصل امتحان
💐 بانوان حاضر در کربلا حاضرند رنج سفر را به جان بخرند و امام زمان خود را رها نکنند. ولی میبینیم این بصیرت را برخی از خود خاندان بنیهاشم ندارند. محمد حنفیه به عنوان فرزند امیرالمومنین علیهالسلام و برادر امام حسن و امام حسین علیهمالسلام، عبداللهبنجعفر به عنوان پسر عموی امام و همسر حضرت زینب سلامالله، عمر که یکی از فرزندان امیرالمومنین علیهالسلام، عباس پسر عموی پیغمبر صلیالله علیه و آله و امیرالمومنین علیهالسلام است که حاضر به همراهی نشدند. اینها امام را دوست دارند، دلسوزی برای امام دارند، ولی مانند این بانوان، بصیر و ولایتمدار نیستند که امام را همراهی کنند. لذا از این جهت، این بانوان -که چه بسا خیلی از آنها برای ما شناختهشده هم نیستند- در اوج قرار دارند به سبب اینکه از زندگی خود دست برداشتهاند.
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🛑 با ما همراه باشید.
📲 @khanevadeh_Eslam
#تربیت
❗️کودکانتان را به مطالعه عادت دهید.
📌 تأثیر #بازیهای_رایانهای بر تربیت کودکان 👇
🌱 در بازی های رایانه ای به دلیل این که کودک و نوجوان با ساختنی ها و برنامه های دیگران به بازی می پردازد و کمتر قدرت دخل و تصرف در آنها پیدا می کند اعتماد به نفس او در برابر ساختنی ها و پیشرفت دیگران متزلزل می شود.
🌱 تصور بیشتر خانواده ها این است که در بازی های رایانه ای فرد در بازی مداخله فکری مداوم دارد اما این مداخله فکری نیست بلکه این بازی ها سلول های مغزی را گول می زنند و از نظر حرکتی نیز فقط چند انگشت کودک را حرکت می دهند.
🌱 ما هرچه در این مسیر حرکت کنیم و بازی ها را گسترش دهیم، انسان هایی را تحویل جامعه خواهیم داد که سرخورده، افسرده، غیر متحرک و غیر سازنده هستند و خوداتکایی آنها بسیار کم خواهد بود و ابتکار عمل نخواهند داشت. در حالی که برای جامعه، نیاز به انسان هایی خلاق، مبتکر و متفکر داریم.
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🛑 با ما همراه باشید.
📲 @khanevadeh_Eslam
وصل مهر(زن و خانواده ایرانی اسلامی)
❌ نهاد متولی مسئله جمعیت در کشور وجود ندارد
👤 تقی رستم وندی رئیس سازمان امور اجتماعی کشور در نشست خبری هفته دولت در پاسخ به سوال خبرنگار مهر، مبنی بر اینکه کدام نهاد مسئول کم کاری در اجرای سیاستهای کلی جمعیت است، گفت: متأسفانه ما یک مرجع ملی و مشخص برای پیگیری سیاستهای کلی جمعیت که از سوی رهبر انقلاب ابلاغ شده، نداریم. برنامهها و اهداف این سیاست بر عهده چندین نهاد مختلف است و متأسفانه به اغلب اهداف مدنظر در نرسیدهایم. اما یک نهاد ملی که تمامی دستگاهها را متحد و همافزا کند و بتوان مسئولیت کم کاری در اجرای این موارد را برعهده آن دانست، وجود ندارد.
❗️وی افزود: اخیراً شورای اجتماعی زنان، مجمع تشخیص مصلحت نظام، دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و حتی طی روزهای گذشته آقای جهانگیری معاون رئیس جمهور نیز در این باره جلساتی داشته و به بررسی مشکلات جمعیتی کشور پرداختهاند.
❕رستم وندی اظهار داشت: احتمالاً طی یک یا دو ماه آینده درباره اینکه کدام نهاد به عنوان متولی اصلی مساله جمعیت در کشور خواهد بود، در قوه مجریه تصمیمگیری میشود. ما نیز تا آن زمان وظیفه خود را در زمینه این موضوع پیگیری و اجرا خواهیم کرد.
❗️رستم وندی در پاسخ به این سوال که افزایش نرخ ازدواج یکی از اهداف سیاستهای ابلاغی رهبر انقلاب بوده که محقق نشده است و سازمان امور اجتماعی برای افزایش آمار ازدواج چه برنامهای در نظر دارد، عنوان کرد: مهمترین موضوع در مساله ازدواج اجرای سیاستهای تشویقی و انگیزشی است. بررسیها نشان میدهد در صورت رشد اقتصاد مساله ازدواج و جمعیت حل خواهد شد. امیدواریم با عزم جدید دولت و با گشایش اقتصادی پیش رو شاهد حل شدن مساله جمعیت باشیم.
❕وی افزود: در زمینه ازدواج نیز طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده مد نظر مجلس قرار گرفته و در حال به روز شدن است. اگر این طرح به تصویب برسد چارچوبهای آن مهیا میشود و ما نیز وظایف خود را در قالب این طرح و در راستای افزایش ازدواج انجام خواهیم داد.
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🛑 با ما همراه باشید.
📲 @khanevadeh_Eslam
وصل مهر(زن و خانواده ایرانی اسلامی)
🚩 نقش بانوان در کربلا 🎙 گفتاری از دکتر رجبی دوانی درباره زنان عاشورا 1️⃣ بخش اول: فصل امتحان 💐 بان
طوعه.mp3
3.59M
🚩 نقش بانوان در کربلا
2️⃣ بخش دوم: طوعه
🎙 گفتاری از دکتر رجبی دوانی درباره زنان عاشورا
🔸«طوعه» هرچند فرزند ناخلفی دارد، ولی در موقعی که مردان کوفه، مسلمبنعقیل، فرستادهی امام حسین علیهالسلام را رها کردهاند و او سرگردان در کوچهها میگردد و در موقعی که عبیدالله ابن زیاد اعلام کرده است که هر کس مسلم را پناه دهد خونش به هدر است، این ایثار را انجام میدهد و خطر را به جان میخرد و مسلم را پناه میدهد.
🔸ولی فرزند ناخلف او خیانت میکند و مخفیگاه را لو میدهد؛ که البته از ارزش کار طوعه چیزی کم نمیکند. جالب این است که «طوعه» کنیزی بوده است که به عقد اشعث ابن قیس در میآید. اشعث دشمن اهل بیت هم هست. همان ملعونی است که به امیرالمؤمنین علیهالسلام خیانتهای بسیاری کرد و در به شهادت رساندن ایشان دخیل بود و دخترش هم قاتل امام حسن مجتبی علیهالسلام شد.
🔸ولی «طوعه» با اینکه در این خانواده بوده و با اینها نسبت داشته، این معرفت را دارد که فردی که امام حسین علیهالسلام او را فرستاده و حالا بیپناه مانده است را پناه دهد؛
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🛑 با ما همراه باشید.
📲 @khanevadeh_Eslam
👤 برژينسکي سياستمدار کهنه کار و مشاور امنيت ملي سابق امريکا:
❌ « از فکر کردن به حمله پيش دستانه عليه تأسيسات هسته ای ايران اجتناب کنيد و گفتگوها با تهران را حفظ کنيد، بالاتر از همه بازی طولانی مدتی را انجام دهيد، چون زمان، آمارهای جمعيتی و تغيير نسل در ايران به نفع رژيم کنونی نيست»
💊💉💊💉💊💉
❗️قرص ها و آمپولهای ارزان قیمت سقط جنین آمریکایی با شبکه توزیع گسترده، عامل سقط جنین در ایران و کشتار خاموش ایرانیان.
#جنگ_جمعیتی
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🛑 با ما همراه باشید.
📲 @khanevadeh_Eslam
🌐 معرفی مراکز، موسسات و نهادها (1)
#️⃣ #پژوهشکده_زن_و_خانواده
🕠 سال تأسیس: 1377
👤 مسئول: حجت الاسلام محمدرضا زیبایی نژاد
📎 وابسته به: مركز مدیریت حوزه علمیه خواهران
📌 ماهیت مركز: آموزشی ـ پژوهشی، تولیدی، خدماتی
📐 زمینه فعالیت: فقهی، حقوقی، فلسفی، اجتماعی، اخلاقی، تاریخی، و تبیین اندیشههای دینی در مسائل زنان
⬅️ نشانی: مرکز قم. بلوار الغدیر، کوچه 10، پلاک 5.
📞 تلفن: 58-32603357 (۰۲۵)
☎️ فکس: 32602879 (۰۲۵)
✉️سامانهپیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
⬅️ مرکز تهران. بلوارکشاورز،خیابان نادری،کوچه حجتدوست، پ 56.
📞 تلفن: ۸۸۹۸۳۹۴۴ (۰۲۱)
☎️ فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴ (۰۲۱)
🌐 آدرس سایت: http://wrc.ir
📬پست الکترونیک: info@wrc.ir
📱کانال پژوهشکده در فضای مجازی: womenrc@
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🛑 با ما همراه باشید.
📲 @khanevadeh_Eslam
-931389693_-210236.mp3
3.42M
🚩 نقش بانوان در کربلا
3️⃣ بخش سوم: حضرت فاطمه بنت الحسین علیهمالسلام
🎙 گفتاری از دکتر رجبی دوانی درباره زنان عاشورا
🌱 بانویی که به حضرت زهرا سلاماللهعلیها شباهت داشت
🌙 حضرت فاطمه بنت الحسین در کربلا حضور داشتند. همسر ایشان حسن مثنی - فرزند امام حسن مجتبی (ع) - است که در کربلا مجروح شد و دشمن میخواست او را بکشد اما خویشان مادری او که در سپاه عمر سعد بودند، دورش را گرفتند و او را نجات دادند.
✊ فاطمه (س) در این عرصههای سخت مثل عمه بزرگوارشان موارد مختلف را دیده است؛ منتها این بزرگواران تابع حضرت زینب (ع) بودند و حادثهای هم در دربار یزید دربارهی ایشان به وجود آمد که با برخورد کوبندهی حضرت زینب (ع) عملی نشد.
🌺 در تاریخ هست که وقتی حسن مثنی به خواستگاری دختر امام آمد، امام فرمودند کدامیک از این دختران من را میخواهی؟ او شرم کرد و پاسخی نداد و امام فرمودند فاطمه را برای تو در نظر میگیرم که او به مادرم شباهت دارد.
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🛑 با ما همراه باشید.
📲 @khanevadeh_Eslam
وصل مهر(زن و خانواده ایرانی اسلامی)
🌀تحول نقش و معنای مادری در زنان جوان🌀 🔲 دوره آسیب شناسی اجتماعی زن و خانواده 👤 سرکار خانم دکتر #م
🌀تحول نقش و معنای مادری در زنان جوان🌀
🔲 دوره آسیب شناسی اجتماعی زن و خانواده
👤 سرکار خانم دکتر #مریم_رفعت_جاه
3️⃣ #قسمت_سوم
🔻آنچه ما از مادری می دانیم غالبا و بلکه عمدتا برآمده از سنت و نهاد مادری است؛ زنان کمتر فرصت و جرآت پیدا کرده اند که از تجربیات مادری خود سخن بگویند. از این که در زندگی شخصی خود مادری را چگونه تجربه می کنند؛ تجربیات آنها چه نسبتی با گفتمان رایج داشته و چه تفاوت های نسلی در این تجربیات وجود دارد. تجربه مادری زنان در مراحل مختلف زندگی، زنان روستایی، شهری، عشایر، طبقات اجتماعی مختلف، زنان شاغل، تحصیلکرده و دارای پست های مهم شغلی تفاوت ها و نیز تشابهاتی دارد و فهم و تجربه آنها از مادری ما را با پایه های زیستی و اجتماعی و فرهنگی این امر آشنا می سازد.
🔻مطالعه درباره موضوع مادری در دو بعد نظری و کاربردی حائز اهمیت است در بعد نظری مسائل خانواده ، مناسبات درون آن و رابطه آن با جامعه همیشه به عنوان یکی از موضوعات اجتماعی مورد توجه محققان علوم انسانی بوده است . با تغییراتی که در طی سی سال گذشته در خانواده پدید آمده به ویژه در زمینه افزایش آگاهی و تحصیلات عالی در میان زنان، کاهش تعداد فرزندان و افزایش مشارکت زنان در فعالیت های اجتماعی و کارهای درآمدزا، تاملات گسترده ای در نقش های زنانه و شخصیت و هویت زنان صورت گرفته است . بنابراین بررسی تجربه مادری می تواند از بعد نظری به انباشت دانش ما منجر شود و در بعد کاربردی به بهبود شرایط خانواده کمک کند .
🔻 خانواده ای که امروزه با چالش هایی همچون تضاد نقش ها، غلبه ارزش های فردگرایانه و مادی نگر، گرایش به تجمل گرایی، مصرف گرایی و دنیگرایی، افزایش نرخ طلاق و ... دست به گریبان است. از این روست که انجام مطالعات تجربی و میدانی، چندجانبه و عمیق در زندگی روزمره در زندگی روزمره خانواده ها و زنان جوان امروزی با روش های کیفی و زرفانگر ضروری می نماید.
ادامه دارد...
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🛑 با ما همراه باشید.
📲 @khanevadeh_Eslam
#تربیت_دینی
🔰 حق فرزند تو این است...
🔻امام سجاد (ع) می فرمایند: حَقُّ وَلَدِكَ ... أَنَّكَ مَسْؤُولٌ عَمّا وُلّيتَهُ مِنْ حُسْنِ الْأَدَبِ وَالدِّلالَةِ عَلى رَبِّهِ وَ الْمَعُوَنَةِ عَلى طاعَتِهِ فيكَ وَ فى نَفْسِهِ ...
حق فرزندت این است.... در سرپرستى وى مسؤليت دارى كه ادب او را نيكو كنى و به سوى پروردگارش رهنمون سازى و در فرمانبردارى از او، نسبت به وظايف تو و خودش، يارى اش دهى.
👈تحف العقول، صفحه ۲۶۳.
🔻ادب و اخلاق به صورت بالقوه درون فرزند وجود دارد. پدر و مادر باید موانع را برطرف کنند و کودک را به سوی خداوند راهنمایی کنند، تا گلهاى معطر خوبىها از شاخسار وجود او آشکار شود. همچنین پدر و مادر باید لوازم اطاعت از خداوند را برای فرزند فراهم آورند تا طاعت کردنِ خدا برای او ملکه شود.
👈آیت الله سبحانی- شرح رساله حقوق امام سجاد (ع).
#شهادت_امام_سجاد(ع)
#تربیت_فرزند
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🛑 با ما همراه باشید.
📲 @khanevadeh_Eslam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 آیا عرف میتواند حد حجاب را تغییر دهد؟ مبنای قانون گذاری در این زمینه چیست؟
☑️ دکتر #علی_غلامی
🔸برنامه بدون توقف
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🛑 با ما همراه باشید.
📲 @khanevadeh_Eslam
✅ آزمون مرحله دوم طرح صلای مودت با محوریت مباحث خانواده برگزار میشود
⌚️ زمان: ۲۰ تا ۲۲ شهریور به صورت آنلاین
🌐http://jz.ac.ir/post/6949
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🛑 با ما همراه باشید.
📲 @khanevadeh_Eslam
وصل مهر(زن و خانواده ایرانی اسلامی)
🌀تحول نقش و معنای مادری در زنان جوان🌀 🔲 دوره آسیب شناسی اجتماعی زن و خانواده 👤 سرکار خانم دکتر #م
🌀تحول نقش و معنای مادری در زنان جوان🌀
🔲 دوره آسیب شناسی اجتماعی زن و خانواده
👤 سرکار خانم دکتر #مریم_رفعت_جاه
4️⃣ #قسمت_چهارم
📌مبانی نظری مرتبط با مادری
🔻مطالعه درباره مادری و مادری کردن سابقه چندانی ندارد زیرا مادری غالبا نقش طبیعی و بیولوژیک زنان فرض می شده و هرگاه که به نقش مادری توجه می شد به تجربه مادری توجه کمتری اختصاص داده می شد . تنها در دهه های اخیر مسئله مادری به عنوان تجربه زنان و نوعی برساخت اجتماعی و تاریخی مورد توجه قرار گرفت. اصطلاح مادری یک مفهوم دو وجهی است ، مادر زنی است که هم کودک را به دنیا می آورد و هم مراقبت و پروش او را به عهده می گیرد.
🔻تعاریف مادری معمولاً یک ویژگی کلیدی را دربردارد و ناظر به یک عمل اجتماعی یعنی مراقبت و پرورش کودکان است از این رو برخی محققان جنبه بیولوزیک مادری را کم اهمیت دانسته و مادری را بیشتر به عنوان یک ساخت اجتماعی که شامل فعالیت های مرتبط با مراقبت و پرورش کودک است، تعریف می کنند .
🔻فرآیند مادری با جایگاه اجتماعی مادر بودن ارتباط دارد. مفهوم مادری ارزش ها و عقایدی را در بر دارد که نه تنها در ازدواج و نظام خانواده بلکه در قانون و سیاست های اجتماعی معنا دارد و در ادبیات، رسانه ها، فیلم و بقیه اشکال فرهنگی بازنمایی می شود. مادر شدن به طور تاریخی به عنوان یک هنجار تعریف می شود.
🔻تقریباً در همه جوامع مادری به عنوان یک امر بدیهی، انگارشی را در بطن خود دارد که زنان را ذاتاً پرورش دهنده و آماده پذیرش این نقش می داند. در غرب و در بسیاری از نقاط دیگر دنیا نوعی گفتمان مسلط از مادری وجود دارد که تمایل دارد مادری را امری غریزی و معادل با مادر خوب نمایش دهد . این گفتمان بر روی چندین فرض اساسی پایه گذاری شده است که عبارتند از:
➖مادری اساس زنانگی است .
➖مادر خوب کسی است که فرزندش را در اولویت قرار داده و هویت و نیازهایش را دروظایفش غرق می کند.
➖مادر خوب نیاز دارد به کاری که با کودکان در تماس است ، متمرکز شود .
➖مادر خوب بدون قید و شرط عاشق بچه هایش است .
ادامه دارد...
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🛑 با ما همراه باشید.
📲 @khanevadeh_Eslam