https://www.aparat.com/v/cesOl
لینک ویدئوی کامل شانزدهمین عصرانه اندیشگاهی
با موضوع: اولویتهای کشور و دولت جدید
#شبکه_اندیشگاهی
#تحول_حکمرانی
#پیشرفت
#آینده_ایران
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تیزر شانزدهمین عصرانه اندیشگاهی| دومین پیشنشست کنفرانس حکمرانی و سیاستگذاری شریف ۱۴۰۰
❇️در مسئلهی فرهنگ و رسانه، به گمان بنده، #ساختار_فرهنگی کشور نیاز به یک #بازسازی_انقلابی دارد. ما مشکل داریم در ساختار فرهنگی کشور؛ و یک حرکت انقلابی لازم است. البتّه «حرکت انقلابی» یعنی #خردمندانه و #عاقلانه.
🔹معنای «انقلابی بودن» بیهوا حرکت کردن و بیحساب حرکت کردن نیست. [حرکت] انقلابی باید باشد، #بنیانی باید حرکت بشود، در عین حال برخاستهی از #اندیشه و #حکمت باشد.
🔸 #فرهنگ_واقعاً_زیربنااست؛ خیلی از این خطاهایی که ما در بخشهای مختلف انجام میدهیم، ناشی از فرهنگ حاکم بر ذهن ما است. اگر ما اسراف داریم، اگر ما تقلید کورکورانه داریم، اگر ما سبک زندگی غلط داریم، اینها ناشی از مشکلات فرهنگی است؛ فرهنگِ حاکم بر ذهنها است که در عمل، این مشکلات را به وجود میآورد. زندگیهای تقلیدی، زندگیهای تجمّلاتی و اشرافیگری، غالباً منشأ و ریشهی فرهنگی دارد. در واقع #نرمافزار این حوادث، فرهنگ کشور و فرهنگ حاکم غلط و انحرافیای است که بر بعضی ذهنها مسلّط است.
🔹 ابزارهای فرهنگی از [قبیل] سینما و هنر و رسانههای صوتی و تصویری و امثال اینها را بایستی #شکوفا کنید؛ مطبوعات و کتاب و امثال اینها #ابزارهای_فرهنگی هستند، باید به معنای واقعی کلمه اینها شکوفا بشوند. خب امروز بحمداللّه یک لشکر عظیمی از جوانهای علاقهمند به مسائل فرهنگی مشغول کارند، وجود دارند و تلاش میکنند و کار میکنند.
🔸اگر دولتها و بخشهای فرهنگی دولت به این مجموعههای جوان و علاقهمند کمک بکنند، قطعاً #کارهای_بزرگی انجام خواهد گرفت و #قدمهای_خلّاقانهای برمیدارند؛ صدها طرح ابتکاری در این زمینه وجود دارد در اختیار این جوانها، که گاهی اوقات که مثلاً انسان یک تماسهایی با جوانها دارد، میبیند کارهای بزرگی اینها میتوانند انجام بدهند و به ذهنشان میآید؛ 🔸خب #امکانات میخواهند و امکانات در اختیار دولت است؛ بایستی #حمایت_هوشمند انجام بگیرد. #استعدادها را #کشف کنید، از آنها #حمایت کنید، #آزادیشان را تأمین کنید؛ البتّه آزادی در چارچوب اصول قانون.
🔸 با فساد اخلاقی و فساد در زمینهی فرهنگ هم بیرودربایستی مقابله کنید و مبارزه کنید؛ یعنی واقعاً این جوری باید برخورد بشود.
#راه_اصلی_مواجهه و مقابلهی با جنگ نرم دشمن هم همین است که ما از #حرکت_صحیح در زمینهی فرهنگ حمایت کنیم و آن را تشویق کنیم، [از آن] تقدیر کنیم و در مقابل حرکتهای غلط بِایستیم. و عرصهی رسانه و فرهنگ، از یک طرف، یک #دانشگاه_بزرگی میتواند باشد و هست، و از طرفِ دیگر یک آوردگاه صلاح و فساد است، #آوردگاه_حق_و_باطل است و عرصهی جنگ فرهنگی با کسانی است که فرهنگشان ایجاد فساد در دنیا است؛ از این دو جهت باید نگاه کرد به آن.
۱۴۰۰/۰۶/۰۶
بیانات در نخستین دیدار رئیسجمهور و اعضای هیئت دولت سیزدهم
بررسی نحوه مدیریت فرهنگی جریانات سیاسی کشور.pdf
1.03M
گفتگو با دکترسیدمحمد حسینی،وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی با عنوان
"بررسی نحوه مدیریت فرهنگی جریانات سیاسی کشور" از پرونده#شناسایی_گفتمان_فرهنگی_جریانات_سیاسی
خدمت مدیران و فعالان فرهنگی بزرگوار تقدیم میشود.
#محورها:
#چیستی فرهنگ
#آسیب شناسی حوزه فرهنگ
#مطالعه این متن شش دقیقه از شما زمان خواهد گرفت.
مرکز بررسی مسائل فرهنگی
معاونت راهبردی سازمان تبلیغات
آسیب شناسی عملکرد جریانات در پیشبرد اهداف فرهنگی.pdf
1.28M
گفتگو با دکتر محسن فیاضی، معاون مطالعات آموزش و فرهنگ مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی و عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با عنوان
"آسیب شناسی عملکرد جریانات سیاسی و نهاهای اجرایی و تقنینی در پیش برد اهداف فرهنگی کشور"
از پرونده#شناسایی_گفتار_فرهنگی_جریانات_سیاسی
خدمت مدیران و فعالان فرهنگی بزرگوار تقدیم میشود.
#محورها:
#نقش اندیشه ها و نسبت آن ها با اندیشه انقلاب اسلامی در شکل گیری منازعات سیاسی
#بررسی وظیفه و عملکرد نهادهای سیاست گذار فرهنگی در جمهوری اسلامی
#بررسی وضعیت آسیب های اجتماعی در کشور
#دلایل عدم توفیق سیاست های فرهنگی و راهکارهای تحقق آن ها
#خواند این مطلب، ده دقیقه از شما زمان خواهد گرفت.
مرکز بررسی مسائل فرهنگی
معاونت راهبردی سازمان تبلیغات اسلامی
#دولت_اسلامی طبق #اراده_خدا عمل مي كند و با همان هدف ها، جامعه را حركت مي دهد و به همان سويي كه خدا اراده كرده مي رود؛ لذا وظايف او #كوچك_شده_ي_وظايف_خداست.
مقام معظم رهبری روزنامه ي جمهوري اسلامي،۱۳۶۳/۰۶/۲۴
#الهیات_حکمرانی
تحلیل مضمون فیلم های جشنواره فجر.pdf
2.87M
تحلیل مضمون فیلم های سی و نهمین جشنواره فیلم فجر
توسط موسسه بینا وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی
Women Blogers final.pdf
2.36M
بلاگرها به عنوان یک پدیده فرهنگی معاصر که در تغییرات اجتماعی موثر هستند و رویکرد مشخصی در حکمرانی فرهنگی موجود و در نسبت با این پدیده فرهنگی حاکم نیست و عمده مواجهه ها از روی انفعال و گاها تشدید کننده عاملیت این پدیده نوظهور است.
image_2021-08-30_17-16-44.png
1M
📷دستهبندی مگا اینفلوئنسرهای اینستاگرام
🔸اینفلوئنسرها اشخاصی هستند که به دلیل دارا بودن تعداد دنبالکنندههای زیاد، امکان تاثیرگذاری در مخاطبان خود را دارند. از آنجا که سلبریتیها خارج از فضای مجازی نیز مشهور هستند در اینجا اینفلوئنسرهای اینستاگرام را افرادی در نظر گرفتیم که با حضور در اینستاگرام شناخته شدهاند. اینفلوئنسرها را میتوان به دستههای زیر تقسیم کرد:
1️⃣واینرها: افرادی که ویدئوهای طنز با موضوعات اجتماعی و یا سرگرمکننده میسازند.
2️⃣بلاگرها: افراد توانمند در یک حوزه که تخصص خود را به مخاطبان ارائه میکنند. معروفترین حوزههای فعالیت بلاگرها در زمینه زیبایی، مد و فشن، غذا و خوراک، دیجیتال مارکتینگ، رقص، پزشکی و سبک زندگی است.
3️⃣شاخهای مجازی: افرادی که به واسطه رفتار و فعالیتهای عجیب و نامتعارف و یا ظاهر خاص خود در فضای مجازی کسب شهرت کردهاند. این دسته تخصصی برای ارائه نداشته وبه دنبال جلب توجه بیشتر برای کسب فالوور هستند.
🔸بررسی صفحات اینستاگرامی (https://t.me/LifewebIR/2527) نشان داد در بین مگااینفلوئنسرهای اینستاگرام (بالای ۱ میلیون فالوور)، ۴۰% واینرها ۳۵% بلاگرها و ۲۵% شاخهای مجازی حضور دارند.
منبع @lifewebir
ویژگیهای استراتژیستها
۱. چشم انداز دارند:
آنها تصوری از آینده در ذهن خود دارند و برای دست یافتن به آن تلاش میکنند.
۲. تجزیه و تحلیلگرند:
آنها موضوعات را به اجزای سازنده شان میشکنند و هر مسئلهای را با دقت مورد بررسی و ارزیابی قرار میدهند.
۳. روابط را میبینند:
آنها بطور بخشی تصمیم نمیگیرند. میدانند که هر مسئلهای ابعاد گوناگونی دارد و تأثیرات آن وسیع است. به علاوه موضوعات بسیاری هستند که میتوانند آن را تحت تأثیر خود قرار دهند.
۴. پرسشگرند:
فرضیات بدیهی را به چالش میکشند. از نظر آنان اگر کاری تا به امروز به شیوه یکسانی انجام میگرفته از این پس میتواند به شکل متفاوتی انجام شود. آنها به موضوعات و علل آنها جور دیگری مینگرند.
۵. خلاقند:
آنها موضوعات ظاهراً نامرتبط را به هم متصل میکنند و راهحلهای جدیدی برای مسائل پیدا میکنند.
۶. هم افزایی ایجاد میکنند:
آنها منابع و قابلیتهای موجود را به گونهای با هم ترکیب میکنند که نتیجه از مجموع اجزا بزرگتر و مؤثرتر باشد.
۷. مزیت خلق میکنند:
آنها قادرند به منابع و قابلیتهای برتر و عملکرد و نتایجی بهتر از رقبا دست پیدا کنند.
image_2021-08-30_17-13-05.png
4.16M
فراخوان جذب و حمایت از
طرحها و ایدههای سیاستی
در مرکز رشد و نوآوری پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🔸 در حوزه علوم انسانی و اجتماعی
(با اتخاذ نگاه چندرشتهای و فرارشتهای)
✳️ متقاضیان محترم طرحها و ایدههای سیاستی خود را به نشانی incubator.office@iict.ac.ir ارسال کنند
✅ برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09331002672 (آقای جهانی) تماس حاصل فرمایید.
ایران آینده🇮🇷
بازسازی انقلابی در ساختار فرهنگی کشور #حکمرانی_فرهنگی
چهار نکته در بارۀ «بازسازی انقلابی فرهنگ»
رهبر فرزانه انقلاب در اولین دیدار خود با دولت سیزدهم، جایی که «کرونا» و «وضعیت آشفته اقتصادی» بسیاری از سیاستگزاران را از فرهنگ و ضروریات فرهنگی کشور کلا خوابزده کرده، به ضرورت «بازسازی انقلابی» در امر فرهنگ پرداختند. در این راستا چهار نکته به نظر میرسد:
1. بازسازی انقلابی فرهنگ به معنای تنگتر کردن دایرۀ انقلابیگری آنهم با تفسیرهای تنگ برخی از تکنوکراتهای جوان فرهنگی در نهادهای انقلابی نیست. اقتضائات انقلابیگری در حوزه فرهنگ متفاوت است از اقتضائات انقلابیگری در حوزه اقتصاد و سیاست. انقلابیگری اگر بخواهد سر از «حرکتی بنیانی، خردمندانه، عاقلانه و برخاسته از اندیشه و حکمت» دربیاورد، باید طیف متنوع فکری و فرهنگی در ایران امروز را تجمیع کرده و از برآیند تراکم نخبگانی در ساحت فرهنگ و هنر بتواند حرکتی بزرگ بیافریند.
2. متصدیان فرهنگی کشور که در صدد بازسازی انقلابی فرهنگ هستند، باید رابطه تنگاتنگ «اخلاق و انقلابیگری» و «اخلاق و فرهنگ» را نیک بدانند و بخوبی از آن مراقبت کنند. مدتهاست که تملق و چاپلوسی در میان برخی جریانات سیاسی از جمله بعضی جریانات انقلابی نفوذ کرده و نوعا کسانی که صراحت و صداقت میورزند مطرود و مغضوب واقع میشوند، این در حالی است که رشد رذیلتهای اخلاقی در نسبت معکوسی با رشد فرهنگ است و بیتوجهی به آن حرکت فرهنگی را از اساس عقیم میکند.
3. رویکردهای پوپولیستی شاید در حوزه یارانه و اقتصاد و توجه به اقشار پایین جامعه مفید باشد، لیکن تکرار آن رویکرد در ساحت فرهنگ خطایی فاحش است. اساسا در ساحت فرهنگ، شعارهای عامیانه راهی نمیگشاید و بلکه بر «ضد فرهنگ» تبدیل میشود. از این رو به نظر میرسد دولت در امر فرهنگ باید راه تعامل با نخبگان فرهنگی را به رسمیت بشناسد و صادقانه به آن باور داشته باشد تا بتواند چشمانداز جدیدی را در ساحت فرهنگ بگشاید.
4. و نکته پایان اینکه، فرهنگ جامعه اسلامی را باید در راستای تمدن اسلامی دید. رویکرد تمدنی در حوزه فرهنگ نه نگاهی لوکس و فانتزی، بلکه یک نگاه استراتژیک است. فرهنگ جامعه ایرانی زمانی سامان پیدا میکند که حداقل بتوان آن را در جغرافیای فرهنگی جهان اسلام تحلیل کرد. از این رو، هرچند زباندانی وزیر خارجه جمهوری اسلامی لازم و ضروری است، لیکن مهمتر از آن وزیر فرهنگ جمهوری اسلامی است که دست کم باید زبانهای اصلی جهان اسلام را بداند، وضعیت فرهنگی (چالشهای و ظرفیتها) جهان اسلام را بشناسد، و با نخبگان فرهنگی جهان اسلام بتواند ارتباط برقرار کند تا بلکه بتواند در حل مسئلههای فرهنگی بومی و محلی نیز طیّ طریق نماید.
حبیب الله بابایی
⭕️ تفاوت تصمیم گیری و تصمیم سازی:
تصمیم گیری یک انتخاب از میان چند راهکار (Alternative) جهت رسیدن به هدف (حل مسئله) است و تصمیم سازی فراهم نمودن زمینه مناسب برای تصمیم گیری است.
🔹 معمولاً تصمیم سازی بر تصمیم گیری مقدم است.
🔹 اغلب فرایند تصمیم سازی طولانی تر از تصمیم گیری است و تصمیم گیری سریع تر از تصمیم سازی انجام می شود.
🔹 عموماً مدیران سطوح میانی برای مدیران ارشد و مدیران سطح عملیاتی برای مدیران میانی تصمیم سازی می کنند.
🔹 اگر چه هم تصمیم سازان و هم تصمیم گیرندگان در برابر عواقب و پیامدهای (مثبت و منفی) تصمیم، مسئولیت دارند، اما مسئولیت نهایی بر عهده تصمیم گیرندگان است. بنابراین مهمترین وظیفه یک مدیر تصمیم گیری است و نباید به بهانه تصمیم سازیهای نادرست از بار مسئولیت پذیری شانه خالی کنند.
⭕️ آيا سبك يادگيري خود را ميشناسيد؟
ترجیحات و راه های مورد پسند شما برای مطالعه و یادگیری مسائل چگونه است؟
حتما به صورت تجربی با این واقعیت برخورد کرده اید که یادگیری شما تحت شرایط خاصی به شدت متفاوت و لذت بخش است ترجیحات و یا سبک های یادگیری افراد بسیار گوناگون اند، ولی می توان آن ها را به سه دسته اصلی شناختی، عاطفی و فیزیولوژیکی تقسیم کرد. سبک های یادگیری شناختی، به روش هایی که شخص موضوعات را ادراک می کند، اطلاعات را به خاطر می سپارد، درباره مطالب می اندیشند و مسائل را حل می کند، گفته می شود. سبک های یادگیری عاطفی دربرگیرنده ویژگی های شخصیتی و هیجانی یادگیرنده، مانند: پشتکار، تنها کار کردن یا با دیگران کار کردن، و پذیرش یا رد تقویت کننده های بیرونی است. سبک های یادگیری فیزیولوژیکی جنبه زیست شناختی دارند و دربرگیرنده واکنش فرد به محیط فیزیکی موثر بر یادگیری او هستند، مانند: ترجیح دادن مطالعه در شب یا روز.
مقدمه ای که گفته شد به این دلیل است که می خواهیم در این مقاله، یکی از انواع سبک های یادگیری در حوزه شناختی را به شما معرفی کنیم. این سبک توسط دیوید کلب بر اساس یک چرخه چهار مرحله ای به نام چرخه یادگیری تجربه ای تعریف شده است.کلب با توجه به الگوی یادگیری تجربه ای خود، دو بعد و چهار شیوه یادگیری را معرفی کرده است.
بعد نخست شامل دو شیوه یادگیری تجربه عینی در مقابل مفهوم سازی انتزاعی است. شما برای یادگیری و تفکر بیشتر به مباحث عینی و ملموس علاقه مند هستید یا موضوعات ذهنی و انتزاعی؟
بعد دوم نیز شامل دو شیوه یادگیری، آزمایشگری فعال در مقابل مشاهده تاملی است. بیشتر علاقه دارید که به عنوان یک مشارکت کننده در فرایند یادگیری درگیر شوید و آزمایش کنید یا ترجیح می دهید، صرفا مشاهده و تفکر عمیقی پیرامون موضوع داشته باشید؟
بر همین مبنا، کلب و فرای با ترکیب این چهار شیوه یادگیری، سبک های مختلف یادگیری شامل : سبک های واگرا، جذب کننده، همگرا و انطباق یابنده را معرفی نموده، که به شکل زیر مطرح می شوند:
واگراها:
واگراها قابلیت های تجربه عینی و مشاهده تاملی قوی دارند، آن ها موقعیت را از زوایای متعدد می بینند، به طوفان مغزی و تولید ایده تاکید دارند، تخیل بسیار قوی دارند، به ارزش ها حساس ترند، به احساسات دیگران احترام می گذارند، با ذهن باز و بدون سوگیری گوش می دهند و در موقعیت های مبهم به تخیل می پردازند.
جذب کننده ها:
جذب کننده ها قابلیت های مفهوم سازی انتزاعی و مشاهده تاملی قوی دارند، قدرت ساخت مدل های نظری را دارند، به مفاهیم انتزاعی علاقه مندند، چندان به کاربرد عملی نظریه ها اهمیت نمی دهند، اطلاعات را سازماندهی می کنند، مدل های مفهومی خوبی می سازند و داده های کمی را خوب تحلیل می کنند.
همگراها:
همگراها قابلیت ها و مهارت های مفهوم سازی انتزاعی و آزمایش گری فعال قوی دارند، آن ها قدرت حل مساله بالایی دارند و برای مشاغل مدیریتی مناسب اند، در کاربرد نظریه بسیار قوی عمل می کنند، به کارهای فنی و تکنیکی علاقه دارند، روش های جدیدی برای تفکر و عمل ایجاد می کنند، ایده های جدید را آزمایش می کنند، راه حل های بهینه تری انتخاب می کنند و در تصمیم گیری مهارت خوبی دارند.
انطباق دهنده ها:
انطباق دهنده ها قابلیت تجربه عینی و آزمایش گری فعال قوی دارند، قدرت تحلیل این ها کمتر است، در موقعیت های تصمیم گیری به عقل سلیم خود اعتماد می کنند، طرح ها و تجربیات را متناسب با شرایط به کار می گیرند، سرعت بالایی دارند و برای مشاغلی همچون فروش و بازاریابی بسیار مناسب اند. به تحقق اهداف تعهد بالایی دارند، به دنبال شکار و بهره برداری از فرصت ها هستند و دوست دارند با دیگران در تعامل باشند.
حال با توجه به آن چه گفته شد، فکر می کنید شما جزو کدام یک از این دسته بندی ها قرار می گیرید؟ امیدواریم که پس از مطالعه این مطلب شناخت بیشتری از سبک یادگیری خود بدست آورده باشید و مبتنی بر این خودآگاهی تجربه های یادگیری لذت بخش و پربارتری برای خود ایجاد کنید. برای شناخت سبک یادگیری خود، می توانید به پرسشنامه سبک های یادگیری کلب مراجعه نموده و سبک فردی خود را شناسایی نمایید.
نکات کلیدی:
در نظر داشته باشید که هر چهار سبک یادگیری در افراد وجود دارد، ولی در مجموع تمایل افراد به برخی از سبک ها به نسبت بقیه بیشتر است. نکته ای که باید یادآور شویم این است که بر خلاف هوش و استعداد که توانایی هستند، سبک یادگیری توانایی نیست. به این معنی که، سبک یادگیری به اینکه یادگیرنده چگونه یاد می گیرد اشاره می کند نه به میزان موفقیت فر د در امر یادگیری و طبعا هرچه سبک یادگیری شخصی شما با آنچه می آموزید هماهنگ تر باشد، یادگیری اثربخش و لذت بخش تر خواهد بود.
برگرفته از: سیف، علی اکبر(۱۳۸۹) روانشناسی پرورشی نوین، نشر دوران: تهران
📌به تعداد آدمهای روی کره ی خاکی،
تفاوت فکر و نگرش وجود دارد!!
پس این را بپذیر:
کسی که تفکرش باتو متفاوت است، دشمنت نیست؛
انسان دیگریست!
بازخوانی نظریه فرهنگی جهان مدرن بر اساس حکمت اسلامی.pdf
7.14M
بازخوانی نظریه فرهنگی جهان مدرن بر مبنای اندیشه و حکمت اسلامی
هدایت شده از ریحانه
28.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙 سبک زندگی غلط، ریشه در فرهنگ غلط حاکم بر اذهان دارد | پادکست
🔺اگر ما اسراف داریم، اگر ما تقلید کورکورانه داریم، اگر ما سبک زندگی غلط داریم، اینها ناشی از مشکلات فرهنگی است. فرهنگ حاکم بر ذهنها است که در عمل این مشکلات را به وجود میآورد. زندگیهای تقلیدی، زندگیهای تجملاتی و اشرافیگری، اینها غالباً منشأ و ریشهی فرهنگی دارد.
#سبک_زندگی
#فرهنگ
🕰 ۱۴۰۰/۰۶/۰۶
🏴 @Khamenei_Reyhaneh