✅ گسترش روابط و همکاریهای بنیاد پژوهشهای اسلامی و به نشر در راستای فروش و چاپ آثار
🔹 در راستای گسترش روابط و همکارهای مشترک در زمینه فروش و چاپ آثار و محصولات فرهنگی، نشستی مشترک بین بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی و موسسه چاپ و انتشارات به نشر برگزار شد.
💬 این نشست صبح امروز 29 آبان در محل دفتر ریاست بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی و با حضور مهندس مسعود فرزانه، مدیر عامل موسسه به نشر و دکتر احد فرامرز قراملکی، رئیس بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، در راستای همافزایی و همکاریهای مشترک در دو حوزه نرم افزاری و سختافزاری و فروش و چاپ آثار و محصولات فرهنگی برگزار شد.
👤 مهندس مسعود فرزانه، مدیر عامل موسسه به نشر در این جلسه بر رسالت مشترک موسسات فرهنگی آستان قدس رضوی در تولید آثاری برای ترویج علوم دینی و معارف اسلامی تاکید کرد و مقرر شد بنیاد پژوهشهای اسلامی کلیه آثار کودک و نوجوان خود را برای چاپ به موسسه به نشر ارائه دهد.
🔺 همچنین مقرر بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی از سامانه فروش آثار که توسط موسسه به نشر در آینده نزدیک راهاندازی خواهد شد برای فروش آثار خود بهره ببرد و فروشگاههای به نشر مکلف شدند تا نسبت به خرید امانی آثار بنیاد و جانمایی آن در ویترینهای خود اقدام کند.
✅ بررسی حکمت از منظر عالم آل محمد امام رضا(ع)
💬 همزمان با روز جهانی حکمت و فلسفه، مدیر گروه مطالعات اعتاب مقدس بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی به بررسی حکمت از منظر عالم آل محمد امام رضا(ع) پرداخت.
👤 دکتر مرتضی انفرادی در گفتوگو با خبرنگار آستاننیوز، با اشاره به اینکه حکمت در آموزههای اسلامی جایگاه ویژهای دارد، گفت: در آیه 269 سوره بقره آمده است:«خدا فیض حکمت را به هر که خواهد عطا کند و هر که را به حکمت و دانش رسانند در باره او مرحمت و عنایت بسیار کردهاند و این حقیقت را جز خردمندان متذکر نشوند».
🔹وی ابراز کرد: در قرآن کریم، صفت حکیم حدود 100 بار و واژه حکمت نیز بیش از 20 بار تکرار شده است. به تعبیر بزرگان و اندیشندان اسلامی حکمت و حکیم کسی است که کارش از روی اتقان و سنجش باشد.
🔸 انفرادی ادامه داد: در همین مورد امام باقر(ع) در پاسخ به سوال در مورد حکمت فرمودند: مراد از حکمت طاعت خداوند و شناخت امام است.
🔹 این پژوهشگر خاطر نشان کرد: امام رضا به عنوان عالم آل محمد(ع) همه معارفشان حکمت است و در روایت متعددی حکمت برخی از عبادات و احکام الهی همچون روزه، نماز، جهاد و سایر ابواب فقهی را به صورت ویژه شرح و بسط دادند.
🔸 وی افزود: امام رضا(ع) راههای دستیابی به حکمت را بیان فرمودند و یکی از این راهها را سکوت و خاموشی ذکر کردند
آن حضرت فرمودند سکوت و خاموشی یکی از درهای حکمت است.سکوت محبت میآورد و راهنمای هر خیری است.
✅ همزمان با روز جهانی حکمت و فلسفه،
🔺 نشست علمی «بازخوانی حکمت اسلامی ضرورت فلسفه زماناندیش» برگزار میشود
💬 دبیرخانه طرح ملی نهضت بازخوانی آثار حکمی مدرسه علمیه علوم عقلی عباسقلی خان با همکاری بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی و با حمایت اداره امور اساتید و نخبگان حوزه علمیه خراسان، نشست علمی «بازخوانی حکمت اسلامی ضرورت فلسفه زمان اندیش» را برگزار میکند.
👤 حجج اسلام والمسلمین عسکر دیرباز، قاسم کاکایی و دکتر علیرضا کهنسال در این نشست به تبیین موضوعاتی همچون«ظرفیتهای اصالت وجود و حرکت جوهری در چالشهای علوم انسانی اسلامی»، «نقش علامه طباطبائی در احیای فلسفه و شاخههای مختلف آن در ایران معاصر» و «جایگاه برهان انسان معلق در فضا در فلسفه ذهن» میپردازند.
🏷 این نشست به دبیری حجتالاسلام والمسلمین انصاری بایگی و با بهرهمندی از محضر استاد حجج اسلام حسینی شریف، موسوی بایگی، زمانی فرد، گلمکان، مصطفی فقیه اسفندیاری و دکتر فرامرز قراملکی تدارک دیده شده است.
شایان ذکر است، نشست حاضر پنجشنبه اول آذر، از ساعت 8 تا 12 در سالن شیخ طوسی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی برگزار میشود.