❇️ سیره عملی امام رضا(ع) در روز عرفه
عرفه نهمین روز از ماه ذی الحجه است که از پر فضیلتترین روزهای سال به شمار میرود، حجاج بیتالله الحرام در شهر مکه لازم است در این روز در منطقه عرفات از ظهر تا غروب توقف داشته باشند؛ این روز دارای اعمال و مستحبات زیادی است زیرا خداوند، بندگانش را به دعا و درخواست فراخوانده و به آنها وعده برآورده شدن خواسته ها و برطرف کردن ناراحتی ها را داده است.
🔶 سیره عملی امام رضا(ع) در روز عرفه
عرفه نهمین روز از ماه ذی الحجه است که از پر فضیلتترین روزهای سال به شمار میرود، حجاج بیتالله الحرام در شهر مکه لازم است در این روز در منطقه عرفات از ظهر تا غروب توقف داشته باشند؛ این روز دارای اعمال و مستحبات زیادی است زیرا خداوند، بندگانش را به دعا و درخواست فراخوانده و به آنها وعده برآورده شدن خواسته ها و برطرف کردن ناراحتی ها را داده است.
برای آشنایی بیشتر با سیره معصومین(ع) به ویژه تبیین سیره امام رضا (ع) در روز عرفه با دکتر مرتضی انفرادی، پژوهشگر گروه مطالعات اجتماعی اعتاب مقدس بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی همکلام شدیم.
جناب انفرادی ابتدا در مورد عرفه توضیحاتی بفرمایید.
واژه عرفه از نظر لغت در زبان عربی، به معنای فهم و شناختن چیزی همراه با تفکر و تدبر در آثار آن آمده است و در اصطلاح فقه اسلامی نهمین روز از ماه ذی الحجه است که عملاً حجاج، اعمال و مناسکشان را از این روز شروع می کنند لذا حاجی از ظهر این روز تا غروب شرعی، باید در صحرای عرفات وقوف پیدا کند.
جایگاه روز عرفه در دین اسلام چگونه است؟
در آموزههای اسلامی از روز عرفه با عنوان "عید" یاد شده است معصومین(ع) نیز احترام ویژهای برای آن قائلند و همه مردم را به تکریم و بزرگداشت آن فرا میخواندند، بر اساس روایات اسلامی این روز خداوند تمام بندگان را به عبادت و تضرع دعوت کرده است و در مقابل نیز خوان غفران الهی و کرامتش را بسط داده است.
روایت شده است که در روز عرفه و در صحرای عرفات، امام حسین (ع) با خضوع و خشوع در کنار جبل الرحمه، دستان مبارکشان را روبروی صورت گرفتند و در حالی قطرات اشک از چشم ها بر گونه هایشان جاری بود، دعای عرفه را خواندند.
در منابع اسلامی چه مستحباتی برای روز عرفه ذکر شده است؟
برای این روز در کتب ادعیه، اعمال مستحبی متعددی بیان شده است که برخی از آنها شامل احیای شب عرفه، غسل مستحبی، روز عرفه، صدقه دادن، زیارت سیدالشهداء، دو رکعت نماز مستحبی زیر آسمان، استغفار و توبه، دعای عرفه امام حسین(ع)، دعای عرفه امام سجاد (ع) میشود.
در آموزههای امام رضا(ع) و سیره عملی ایشان چه اعمالی در روز عرفه بیان شده است؟
امام رضا (ع) نیز مانند سایر معصومین (ع) روز عرفه را بسیار مورد تکریم قرار می دادند و از آن به بزرگی و شکوه یاد می کردند، در سیره عملی ایشان، چند عمل به صورت ویژه در منابع ذکر شده است،
نخست صدقه دادن، در روایت آمده است که امام رضا (ع) اموالشان را در روز عرفه بین نیازمندان تقسیم کردند.
دیگر سیره عملی ایشان در روز عرفه زیارت است، علی بن اسباط نقل میکند در روز عرفه خدمت امام رضا(ع) رسیدم، ایشان خواستند تا مرکبشان را آماده کنند و این کار را کردم، سپس آن حضرت به سوی بقیع حرکت کردند و مادرشان حضرت زهرا (س) را زیارت کردند.
روزه از دیگر اعمالی است که حضرت در روز عرفه انجام میدادند، سلیمان جعفری می گوید امام رضا(ع) میفرمودند: پدرم در روز عرفه با وجود گرمای شدید روزه می گرفتند.
دعای خاصی از امام رضا(ع) برای روز عرفه که در منابع معتبر آمده است،
اَللَّهُمَّ كَمَا سَتَرْتَ عَلَيَّ مَا لَمْ أَعْلَمْ فَاغْفِرْ لِي مَا تَعْلَمُ وَ كَمَا وَسِعَنِي عِلْمُكَ فَلْيَسَعْنِي عَفْوُكَ وَ كَمَا بَدَأْتَنِي بِالْإِحْسَانِ فَأَتِمَّ نِعْمَتَكَ بِالْغُفْرَانِ وَ كَمَا أَكْرَمْتَنِي بِمَعْرِفَتِكَ فَاشْفَعْهَا بِمَغْفِرَتِكَ وَ كَمَا عَرَّفْتَنِي وَحْدَانِيَّتَكَ فَأَكْرِمْنِي بِطَاعَتِكَ وَ كَمَا عَصَمْتَنِي مِمَّا لَمْ أَكُنْ أَعْتَصِمُ مِنْهُ إِلاَّ بِعِصْمَتِكَ فَاغْفِرْ لِي مَا لَوْ شِئْتَ عَصَمْتَنِي مِنْهُ يَا جَوَادُ يَا كَرِيمُ يَا ذَا اَلْجَلاَلِ وَ اَلْإِكْرَامِ .
❇️ کتاب ابراهیم (علیه السلام)، پدر برتر
🔶 انتشارات بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی
✍ نویسنده: دکتر ناهید یوسفزاده
🖊 تصویرگر: استاد علی اکبر بیواره
📚 این کتاب، یک رمان دینی است که بر اساس زندگی حضرت ابراهیم(علیهالسلام) از هنگام تولد تا وفات ایشان با بهرهمندی از آیههای قرآن و روایتهای معتبر مفسران و دانشمندان علوم دینی، نوشته شده است. نگارنده كوشیده در بازنویسی وباز آفرینی داستانها، از عناصر تأثیرگذار عاطفه و احساس و همچنین تصویرگری و فضاساز یهای خیال انگیز و تغییر زاویهدید به سمت ذائقه كودكان و نوجوانان امروزی به نتایج مطلوبی دست یابد.
📋 سال انتشار ۱۳۹۴
🛑 اطلاعیه 🛑
💠 ثبتنام سال تحصیلی جدید #مهدالرضا_علیه_السلام مشهد مقدس (آموزش قرآن به روش قصه و بازی) - کلاسهای حضوری و مجازی
✅ زمان ثبت نام: ۱۷ تیرماه تا ۱۵ مرداد ۱۴۰۲
📣 سن ثبت نام: متولدین نیمه دوم ۱۳۹۶ و نیمه اول ۱۳۹۷
👈 نشانی سامانه ثبت نام: markazquran.razavi.ir
🛑 توجه: ثبت نام فقط اینترنتی انجام میشود.
📍به مطالب درج شده در پوستر توجه فرمایید
🆔 @quran_aqr
همـزمان با ولادت حضـرت امـام هـادی عـليهالسلام و عـيد غدير خـم
🔹يکـصـد و هفـتادمـيـن برنـامـه سـهشنـبههـای عـلـمی و فـرهنگـی آستان قدس رضوی برگزار میشـود
🏷معرفـی و رونمايی دونسخه خطی زيارت جامعه کبيره و العمده ابن بطريق، موجود در گنجينه رضوی
🎙سخنران:حجـت الاسـلام و المـسلـميـن محـمـدحـسـن پاکـدامـن، پژوهشگر بنياد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی
⏳زمان: سهشنبه 13 تير 1402 ذیالحجه 1444، ساعت 30: 9
📍محل برگزاری: حرم مطهر، کتابخانه آستان قدس رضوی، اتاق کنفرانس
-https://www.skyroom.online/ch/aqrlibrary/farhangi
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
📣 بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی با همکاری انجمن علوم اجتماعی دانشگاه علوم اسلامی رضوی برگزار میکند؛
🔶️سلسله نشست های المزار با محوریت زیارت پژوهی
نشست چهارم: نقد و بررسی کتاب آسیب شناسی زیارت
🟤نویسنده: حجت الاسلام والمسلمین دکتر محسن محمدی
🔴ناقدین: حجت الاسلام والمسلمین سیدرضا شیرازی
حجت الاسلام والمسلمین محمد پهلوان
⏰زمان: شنبه۱۴۰۲/۴/۱۷ ساعت ۱۰ تا ۱۲
🏠مکان: بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی، تالار شیخ طوسی
🔶🔹در ساحل غدیر
✍🏻پدیدآورنده:احمدی بیرجندی، احمد
❇️موضوع: غدیر، ادبیات
🔰 در این مجموعه اشعار حدود 50تن از شاعران دلباخته فضیلت و عاشقان علی(ع) گردآوری شده است. این مجموعه را که شامل سرودههای شاعران قدیممانند کسایی و سنایی تا شاعران معاصر است، میتوان غدیریههای فارسینامید.
🔍🌐اطلاعات بیشتر:https://islamic-rf.ir/nashr1.aspx?id=628
🌺#معرفی_کتاب
🔶🔹غدیر و علل فراموشی آن
✍🏻پدیدآورنده:مرتضوی، سیدمحمد
❇️موضوع: غدیر،کلام و عقاید
🔰امامت و ولایت از مباحث مهم قرآنی و اعتقادی اسلام است که سوگمندانه مانند برخی موضوعات دیگر قرآنی، دستخوش بد فهمی و کژاندیشی شده است. اصل واقعة غدیر و حدیث «مَن کُنتُ مَولاه فهذا علیٌّ مولاه» مورد اتفاق و قبول همة عالمان اسلامی چه شیعی و چه سنّی است، ولی در تفسیر و برداشت از آن، آراء و دیدگاههای مختلفی ابراز شده است. این نوشتار با بهرهگیری از منابع متعدد تاریخی و حدیثی درصدد است علل فراموشی این حادثه تأثیرگذار در تاریخ اسلام بهویژه در ایّام رحلت رسول خدا (ص) را واکاوی و تحلیل کند. گویا بررسی آن علل، بدون شناخت درستی از وضعیّت جامعة اسلامی در آستانة رحلت پیامبر اعظم(ص) و نقشه و توطئههای منافقان مدینه و مشرکان تازه مسلمان مکّه و یهودیان کینهتوز امکانپذیر نیست.
🔍🌐اطلاعات بیشتر:https://islamic-rf.ir/nashr1.aspx?id=2786
🌺#معرفی_کتاب
38.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📚 حماسه غدیر در شعر پولس سلامه