eitaa logo
بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی
263 دنبال‌کننده
2.6هزار عکس
303 ویدیو
15 فایل
پایگاه رسمی اطلاع رسانی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی
مشاهده در ایتا
دانلود
📸 گزارش تصویری : حقیقی
🔔پژوهشکده علوم اسلامی رضوی بنیاد پژوهشهای اسلامی به مناسبت دهه آخر صفر برگزار می‌کند : 💢سلسله نشست‌های علمی مجازی امام رضا علیه السلام و سنت نبوی ✔️نشست اول، شنبه 18 شهریور 🔸امام رضا علیه السلام و تبیین سنت نبوی 👤حجت‌الاسلام دکتر مهدی مردانی ✔️نشست دوم، یکشنبه 19 شهریور 🔸نصّ بر امامت در احادیث امام کاظم، امام رضا و امام جواد علیهم‌السلام 👤حجت‌الاسلام دکتر مصطفی صادقی کاشانی ✔️نشست سوم، دوشنبه 20 شهریور 🔸زبان بدن در سیره رضوی نبوی با تاکید بر روایات رضوی 👤دکتر مهدی مجتهدی ✔️نشست چهارم، سه‌شنبه 21 شهریور 🔸نقش امام رضا علیه السلام در احیای سنت نبوی 👤حجت‌الاسلام محمدکاظم رحمان‌ستایش ✔️نشست پنجم، چهارشنبه 22 شهریور 🔸صحابی پیامبر در حدیث امام رضا علیه السلام 👤دکتر محمود ملکی 🏛مکان: پژوهشکده علوم اسلامی رضوی بنیاد پژوهشهای اسلامی ⌛️زمان: ساعت 17:30 تا 18:30 عصر 🌐لینک مجازی: B2n.ir/x16142
🏴سیاه‌پوشی حرم مطهر رضوی در ایام عزاداری دهه آخر صفر
✅ به همت بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، 📍 سلسله نشست‌های علمی مجازی "امام رضا(ع) و سنت نبوی" برگزار می‌شود 🏴 همزمان با ایام دهه پایانی ماه صفر، پژوهشکده علوم اسلامی رضوی بنیاد پژوهش‌های اسلامی‌ آستان قدس رضوی، سلسله نشست‌های علمی مجازی "امام رضا(ع) و سنت نبوی" را برگزار می‌کند 🔹۵ نشست با عناوین "امام رضا(ع) و تبیین سنت نبوی"، "نصّ بر امامت در احادیث امام کاظم(ع)، امام رضا(ع) و امام جواد(ع)،" "زبان بدن در سیره رضوی نبوی با تاکید بر روایات رضوی"،"نقش امام رضا(ع) در احیای سنت نبوی" و "صحابی پیامبر(ص) در حدیث امام رضا(ع)" در این ایام تدارک دیده شده است. 🔖 این نشست‌ها از شنبه 18 شهریور آغاز شده و تا ۲۲ شهریورماه به مدت ۵ روز همه روزه عصر از ساعت ۱۷:۳۰ تا ۱۸: ۳۰ به دبیری محمود ملکی، پژوهشگر پژوهشکده علوم اسلامی رضوی بنیاد پژوهش‌های اسلامی‌ آستان قدس رضوی در قالب مجازی برگزار می‌شود. 🏷 حجت‌الاسلام دکتر مهدی مردانی گلستانی، حجت‌الاسلام دکتر مصطفی صادقی کاشانی، دکتر مهدی مجتهدی،حجت‌الاسلام محمدکاظم رحمان‌ستایش و دکتر محمود ملکی از سخنرانان این نشست‌ها هستند. علاقمندان برای شرکت در این نشست‌ها میتوانند به ♦️ لینک مجازی: B2n.ir/x16142 مراجعه فرمایند.
آماده سازی غرفه فروش آثار بنیاد خیابان واعظ طبسی
✅ به همت بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، 📍 کرسی علمی ترویجی «چالش گفتمان تثلیثی در مناظره امام رضا(ع) و تئودور ابوقره» برگزار شد 🔖 به همت بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، کرسی علمی- ترویجی «چالش گفتمان تثلیثی در مناظره امام رضا(ع) و تئودور ابوقره» برگزار شد. 🔹 عضو هیئت علمی گروه ادیان و عرفان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال در این نشست که صبح امروز 20 شهریورماه با حضور جمعی از محققان و پژوهشگران در محل تالار شیخ طوسی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، با بیان اینکه گفتگوهای اسلامی از زمان حضرت رسول مکرم اسلام(ص) آغاز می شود، گفت: گفتگوها و مناظرات سنت نبوی است و امام رضا(ع) پیشرو در این گفتگوها بشمار می‌روند. 🏷 دکتر علیرضا ابراهیم به معرفی شخصیت تئودورابوقرّه پرداخت و افزود: وی یکی از پركارترين نويسندگان عربی ـ مسيحى، در قرن نخست زمامدارى عباسيان محسوب مى شد. آثار چاپ شده او مشتمل بر يك رساله طولانى در دفاع از منزلت شمايل و برخى رساله‌هاى كلامى در موضوعاتى همچون تثليث، تجسد، و سرشت و ساختار اداره كليسا است. 🏷 وی ادامه داد: تعداد قابل توجهى از نسخه هاى خطى باقيمانده، از جمله نسخه گفتوگوى ادعاشده ميان ابوقرّه و يك مقام رسمى مسلمان كه معمولا از وى به خليفه مأمون ياد مى‌شود، مؤيد رواج دفاعيه هاى تئودور ابوقره در ميان مسيحيان عرب زبان مى باشد. اين متون مشتمل بر پرسش‌هايى از جانب خليفه و پاسخ‌هاى ابوقره در توجيه باورها و اعمال مسيحى است. 🏷 ابراهیم تصریح کرد: ابو قره تسلط بسیار بالایی بر قرآن کریم داشت و در مناطرات وی با شخصیت های مختلف ارجاعات مکررش به قرآن کریم مشاهده می‌شود. 🏷 وی با بیان اینکه ابو قره نخستین بار در بصره با حضرت رضا(ع) روبرو می‌شود، گفت: طی مناظره ای که حضرت رضا(ع) با وی داشتند بسیار کوتاه ایراداتی بر ابوقره گرفتند، حضرت از وی سوال کردند در مورد عیسی مسیح چه اعتقادی داری؟ و ابوقره بیان کرد، همانا او خداست. 🔸 این استاد دانشگاه اضافه کرد: حضرت رضا(ع) با استدلالات منطقی اعتقاد او را رد کردند و به او ثابت کردند که اعتقادش بر اینکه عیسی خداست نادرست است. 🏷 وی ادامه داد: بزرگترین موهبت امام رضا(ع) در مناظراتشان داشتن شهامت بود و در واقع ایشان احیاگر جریان نهضت ترجمه هستند. 🏷 ابراهیم خاطر نشان کرد: مناظره حضرت با ابوقره امکانش از نظر زمان بندی وجود دارد اما اینکه به لحاظ تاریخی صورت گرفته است جای تردید دارد. البته مهم نیست که این مناظره انجام شده است یا خیر.ما با امام رضا(ع) تاریخی سروکار نداریم بلکه امام رضا(ع) برای ما فرا تاریخی است زیرا رهنمودهای ایشان برای ما 1400 سال است که تاریخ ساخته است.
✅ همزمان با ایام دهه پایانی ماه صفر صورت گرفته است، 📍 ارائه تخفیف 20 درصدی محصولات بنیاد پژوهش‌های اسلامی در غرفه‌های فروش کتاب 🔹 همزمان با ایام دهه پایانی ماه صفر محصولات بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در غرفه‌های فروش کتابی که به مناسبت این ایام راه اندازی شده است، با تخفیفی 20 درصدی ارائه می شود. 🔸 یکی از برنامه‌های این مرکز به مناسبت دهه پایانی ماه صفر برپایی غرفه‌های فروش کتاب و محصولات در دو محور روبروی ساختمان بنیاد پژوهش‌های اسلامی واقع در بست شیخ طبرسی و پیاده‌راه آیت‌الله واعظ طبسی (ره) حرم مطهر رضوی است که به منظور رفاه حال زائران و تسهیل دسترسی به آثار این مرکز انجام شده است. ♦️ در همین راستا تمامی آثار و محصولات اعم از کتب ادعیه، قرآن مجید و سایر آثار پژوهشی این مرکز با تخفیف 20 درصدی به زائران و مجاوران ارائه می‌شود.
✅ اعلام ویژه برنامه‌های بنیاد پژوهش‌های اسلامی در ایام دهه پایانی ماه صفر 📍 بنیاد پژوهش‌های اسلامی نیز در کنار سایر موسسات آستان قدس رضوی همزمان با ایام دهه پایانی ماه صفر برنامه‌های علمی و پژوهشی ویژه ای را تدارک و پیش‌بینی کرده است. 🔹برپایی غرفه‌های فروش کتاب و محصولات بنیاد پژوهش‌های اسلامی در دو محور روبروی ساختمان بنیاد و پیاده‌راه آیت‌الله واعظ طبسی (ره) یکی از برنامه‌هایی است که در ایام آخر ماه صفر به منظور رفاه حال زائران و تسهیل دسترسی به آثار این مرکز در حال اجراست. 🔸 برگزاری سلسله نشست‌های علمی مجازی «امام رضا(ع) و سنت نبوی» 🔖 همزمان با این ایام پژوهشکده علوم اسلامی رضوی بنیاد پژوهش‌های اسلامی‌ آستان قدس رضوی، سلسله نشست‌های علمی مجازی را با عنوان «امام رضا(ع) و سنت نبوی» برگزار می‌کند "امام رضا(ع) و تبیین سنت نبوی"، "نصّ بر امامت در احادیث امام کاظم(ع)، امام رضا(ع) و امام جواد(ع)،" "زبان بدن در سیره رضوی نبوی با تاکید بر روایات رضوی"،"نقش امام رضا(ع) در احیای سنت نبوی" و "صحابی پیامبر(ص) در 🔖 حدیث امام رضا(ع)" از عنایون این نشست‌هاست. 🏷 این نشست‌ها از شنبه 18 شهریور آغاز شده و تا ۲۲ شهریورماه به مدت ۵ روز همه روزه عصر از ساعت ۱۷:۳۰ تا ۱۸: ۳۰ در قالب مجازی برگزار می‌شود و علاقمندان برای شرکت در این نشست‌ها می‌توانند به لینک مجازی: B2n.ir/x16142 مراجعه فرمایند. 🏷 همچنین برگزاری کرسی علمی ترویجی با موضوع «چالش گفتمان تثلیثی در مناظره امام رضا(ع) و تئودور ابوقره»از دیگر برنامه های این مرکز در این ایام است. ♦️ برگزاری نشست‌های تخصصی در پیاده راه آیت‌الله واعظ طبسی (ره) همچنین در این ایام نشست‌هایی با موضوع «حرم پایگاه انقلاب اسلامی»، «اسناد شهادت امام رضا(ع) با محوریت کتاب فرجام آفتاب و نشست «ابومنصور عبدالرزاق طوسی بانی شاهنامه ابومنصوری و امام رضا(ع)» با محوریت بازخوانی گزارشی از عیون اخبارالرضا(ع) در پیاده راه آیت‌الله واعظ طبسی (ره) غرفه رواق گفت و گو تدارک دیده شده است.
✅ به همت بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی 📍 نشست «امام رضا(ع) و تبیین سنت نبوی» برگزار شد 🔖 به همت بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی نشست «امام رضا(ع) و تبیین سنت نبوی» در قالب سلسله نشست‌های علمی مجازی «امام رضا(ع) و سنت نبوی» برگزار شد. 🏷 معاون پژوهشی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در این نشست که روز گذشته در قالب وبینار برگزار شد، گفت: بنابر حدیث ثقلین دو یادگار ارزشمند پیامبر(ص) به یادگار گذاشته قرآن و عترت است و این دو پیوندی ناگسستنی با هم دارند. 🏷 حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر مهدی مردانی گلستانی تصریح کرد: خداوند در سوره مبارکه نحل می‌فرمایند: «قرآن نیازمند تبیین است، تبیینی که باید از طرف رسول الله(ص) رخ دهد» پس نیازمندی قرآن به تبیین از طرف پیامبر(ص) ضرورت دارد. 🏷 وی ادامه داد: این سنت پیامبر(ص) امتداد پیدا می‌کند و ما از طریق روایات اهل بیت(ع) به حکایت سنت دسترسی داریم و این سنت هم نیازمند تبیین است که توسط اهل بیت(ع) صورت می‌پذیرد. 🏷 این پژوهشگر در پاسخ به این سوال که تبیین سنت نبوی چگونه اتفاق افتاده است؟ گفت: تبیین در اینجا منظور، برابر تفسیر و به معنی کشف مراد و مقصود متکلم است. 🏷 وی ادامه داد: در میان اقسام سه گانه افعال پیامبر(ص) بیشترین نیاز را به تبیین دارد چرا که فعل ماهیت اجمال و ابهام دارد بر خلاف قول که صراحت بیشتری دارد. باید توجه کنیم اگر تبیین اهل بیت(ع) از سنت نبوی نبود، برداشت ما از سنت پیامبر ناقص و ناتمام بود. 🔹 حجت الاسلام و المسلمین مردانی گلستانی به نمونه‌‌ای ازافعال پیامبر(ص) اشاره کرد و گفت: امام صادق(ع) حجر الاسود را استلام و لمس نکردند با توجه به اینکه پیامبر(ص) این کار را می‌کردند، امام صادق(ع) دلیل این کا را اینگونه تبیین می‌کنند که در دوران رسول مکرم اسلام(ص) تعداد حجاج اندک بود و پیامبر(ص) به راحتی می‌توانستند استلام کنند، دیگر اینکه پیامبر(ص) رهبر جامعه بودند و به راحتی می توانستند حجر الاسود را لمس کنند اما من آن موقعیت پیامبر(ص)را ندارم.
غرفه فروش آثار بنیاد در خیابان طبسی