📣 #اطلاعیه
🔰 هفتمین نشست از سلسله نشستهای علمی تخصصی #فلسفه_زمانه_اندیش
📌 با حضور دکتر نیما قربانی
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران
عضو هیئت علمی مدرسه جدید روانپزشکی واشنگتن
🔹موضوع نشست: فلسفه زمانهاندیش و مطالعات میانرشتهای
📆 زمان: پنجشنبه 29 آذرماه
⏰ ساعت ۸ صبح
🕌 مکان: بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی
ثبت نام تا 27 آذر از طریق لینک ثبت نام 👉
❗️جهت حضور ثبت نام ضروری است❗️
#فلسفه_زمانه_اندیش
https://eitaa.com/EraConsciousPhilosophy
بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی
@IslamicResarchFundation
به همت اداره همکاریها و تبادلات علمی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی،
جایگاه بنیاد پژوهشهای اسلامی در گسترش تاریخنگاری محلی خراسان بررسی شد
به همت اداره همکاریها و تبادلات علمی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، طی نشستی علمی، جایگاه بنیاد پژوهشهای اسلامی در گسترش تاریخنگاری محلی خراسان بررسی شد.
به گزارش آستاننیوز، اداره همکاریها و تبادلات علمی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در ابتدای این نشست، به تاریخچه و سابقه فعالیتهای بنیاد در حوزه خراسانشناسی اشاره کرد و گفت: مرکز خراسانشناسی در سال 75 در بنیاد تاسیس و در سال 80 با گروههای دیگر ادغام شد.
بهزاد نعمتی، ادامه داد: در مدت 5 سال فعالیت این مرکز سه گروه مطالعاتی تاریخ و جغرافیای تاریخی، مطالعات مشترک خراسانشناسی و آسیایی مرکزی و گروه جغرافیا تشکیل شدند و به فعالیت پرداختند. در واقع بخش مهمی از فعالیتها به تاریخنگاری محلی، شهرشناسی، هستههای شهر شناسی و...اختصاص داشت و در همین راستا نشستهای متعددی برگزار و آثاری نیز منتشر شد و همچنین ججریان ثبت اطلاعات محلی وتاریخ نگاری محلی فعال شد.
وی همچنین بازخوانی و انتشار اسناد و مدارک محلی مانند وقفنامهها را از دیگر فعالیتهای این مرکز برشمرد و ادامه داد: گروه مطالعات مشترک خراسان و آسیای مرکزی با ارتباطاتی که خراسان با تاجیکستان و ازبکستان داشت فعال شد و علاوه بر تعریف کارهای محلی، اساتیدی نیز از این کشورها به کشور ایران سفر کردند و در همین راستا آثاری به چاپ رسید.
نعمتی افزود: گروه جغرافیا نیز طی دو سال کارهایی در حوزه شهرشناسی و جغرافیایی تعریف و شیوهنامههایی را نیز تدوین کرد و آثاری را منتشر شد، همچنین در حوزه پژوهشهای رجالی کارهایی انجام شد و 8 عنوان کتاب با محوریت رجال اسفراین، جغرافیای قائنات، تاریخ مردم خجند و....در حوزه خراسانشناسی به چاپ رسید.
نعمتی خاطر نشان کرد: بنیاد پژوهشهای اسلامی گروه خراسانشناسی را با تمرکز بر دایره المعارف آستان ادامه داد و بر مباحث رجالشناسی، ساداتشناسی و...تمرکز داشت و توانست کارنامه پرباری را برای این مرکز رقم بزند.
رئیس اداره مخطوطات سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان خراسان رضوی نیز در ادامه این نشست به نقش و عملکرد بنیاد پژوهشهای اسلامی در تاریخ نگاری محلی با تاکید بر مشهد، خراسان و آستان قدس رضوی اشاره کرد و گفت: اهمیت این موضوع از آن روست که تاکنون به تاریخنگاری محلی خراسان در دوره معاصر با مولفههای تبیین شده، پرداخته نشده است و بیشتر به تکنگاریهای موضوعی درباره کتابها و برخی موضوعات سیاسی واجتماعی توجه شده است.
ابوالفضل حسنآبادی، ابرازکرد: سابقه تاریخنگاری محلی ایران به قرن سوم بر میگردد اما در تعریف شاخصه محیط که چه اندازه و چه عناصر موضوعی را در بر میگیرد هنوز در ایران شناخته نشده است. برخی از کشورها همچون آمریکا، انگلیس و فرانسه بسیار در بحث تاریخ محلی کار میکنند. اما ما در حوزه شاخصهای تاریخ محلی، تفاوت و تبیین مرزهای تاریخ محلی مشکل داریم.
حسنآبادی خاطر نشان کرد: تاریخ محلی به بررسی موضوعات هر محل با تکیه بر شاخص نیروی انسانی آن محل می پردازد و در واقع تعاملی بین انسان با محیط در یک محل مشخص است.
وی با اشاره به اینکه در دهه 70 تاریخ محلی به شکوفایی رسید، گفت: دلیل این مهم فعالیت بنیاد پژوهشهای اسلامی در حوزه تاریخنگاری است که آثار بسیاری در این حوزه به چاپ رسید.
رئیس اداره مخطوطات سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان خراسان رضوی، ادامه داد: پیش از انقلاب اسلامی دو مجله مهم در حوزه تاریخ محلی ایران با عناوین «نامه آستان قدس رضوی» و «مجله فرهنگ خراسان» فعالیت داشت که در زمان خودش بسیار خوب بود.
sofre-shahane-ataei.mp3
4.69M
به لطف نان سفرهی ام بنین
چقدر سفره ها که شاهانه شدند
به لطف معجزات او و بچه هاش
مریض خانه ها شفاخانه شدند
به احترام احترامش به رقیه
به احترام احترامش به سکینه
به احترامی که گذاش به بیبی زینب
رزق جهان تو سفره ی ام البنینه
تموم چاه زمزم و
عوض نمی کنیم ما با
یه قطره آب الکفیل
به قول مردم عراق
أمَ البدورِ الأربعه
اُنظری إلیَ الدخیل