👆👆👆
#بخشسوم
✅ بشارت بزرگمهر حکیم به آمدن پیامبر اسلام (ص)
📝 بوزرجمهر (بزرگمهر) حكيم وزير انوشيروان از دين پدران خود كه گبرى مسلك و زردشتى بودند ، به دين عيسى (عليه السلام) روى آورد ، و افراد را نصيحت كرد و گفت شنيده ام كه : در آخر الزمان پيامبرى به نام محمد مصطفى (صلى الله عليه وآله) خواهد آمد ، اگر روزگار او را درك كنم نخستين ايمان آورنده به او هستم ، و اگر نيابم اميد حشر با امت او را دارم .
📝 خبر به انوشيروان رسيد و حكم دستگيرى او را صادر كرد، و به او گفت : تو با اين كار قصد شورانيدن مردم را بر ضد من داشتى ، و يا توبه مى كنى يا تو را مى كشم ، گفت مردم مرا حكيم و خردمند مى انگارند ، و فرد حكيم و فرزانه چون از تاريكى به روشنائى آمد ، ديگر به تاريكى نرود ، وگرنه بى خرد باشد ، انوشيروان حكم به زندانى كردن او داد، و در نهایت دستور داد او را كشته و مثله كردند .
#سخنآخر
(روز ولادت پيامبر اكرم (ص) مبدأ جديد تاريخ بشريت است)
📝 شکی نیست که روز هفدهم ربیع الاول از اعیاد بزرگ اسلامی و از روزهای بسیار مهم و تاریخی است ، همانطور که ارباب تواریخ نوشته اند ، حوادث مقارن ولات پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) ، نشان داد برگ تازه ای در تاریخ بشریت زده شده است ، در واقع این تغییرات تکوینی، مقدمه ای بود برای تحولی که پیغمبر اکرم (ص) در جهان ایجاد کرده است ، و واقعاً تاریخ قیام آن حضرت ، تاریخ بسیار زرینی است که فصل جدیدی را در زندگی انسان ها رقم زده است .
~~~~~
#عامالفيل سالى است كه ابرهه با لشكرش كه بر فيل سوار بودند به قصد تخريب كعبه آمد، ولى همگى نابود شدند.
#ارهاص به معنى معجزاتى است كه قبل از قيام پيامبر واقع مى شود ، و زمينه ساز دعوت او است اين واژه در اصل به معنى «پايه گذارى» و اولين رديف سنگ و آجرى است كه در زير ديوار مى نهند ، و به معنى آماده شدن «ايستادن» نيز آمده است .
http://mk6.ir/ChTeQ
#أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی #مُحَمَّدٍ وَ #آلِمُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🌐 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سید شمس الدین جوانمردی لنگرودی 🌐
﷽؛
#سوره_زلزله_آیه7
" فمَنْ يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ خَيْرًا يَرَهُ
پس هرکس هموزن ذرّه ای نیکی کند ، آن را می بیند ".
﷽؛
💖 شاد کردن دل مؤمن
📝 امام رضا علیهالسلام در مورد #شاد_کردن دل مومن میفرماید :
«فَإِنَّهُ لَيْسَ شَيْءٌ مِنَ الْأَعْمَالِ عِنْدَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ بَعْدَ الْفَرَائِضِ أَفْضَلَ مِنْ إِدْخَالِ السُّرُورِ عَلَى الْمُؤْمِنِ» ؛
" بعد از انجام واجبات ، نزد خدا عملی با ارزشتر از #شاد_کردن_قلب_مؤمن نیست ".
📚 بحارالأنوار، ج۷۵، ص۳۴۷
﷽؛
✅ تماشای فیلم رقص
📝 سؤال : آیا #تماشای #فیلم_رقص جایز است ؟
📖 جواب : تماشای فیلم رقص که مشتمل بر #موسیقی_حرام یا باعث #تحریک_شهوت می گردد ، جایز نیست .
﷽؛
✅ احکام نموداری نماز طبق نظر مقام معظم رهبری
#بخشدوازدهم
📝 مبطلات نماز :
1⃣ از بین رفتن یکی از چيزهايي که بايد در حال نماز رعايت شود مثل پوشش واجب يا غصبی نبودن مکان نماز . بنابراين اگر در حال نماز بفهمد که مکانش غصبی است ، يا پوشش واجب را ندارد ، نماز باطل است .
2⃣ در بين نماز عمداً يا سهواً يا از روي ناچاري چيزي که وضو يا غسل را باطل مي کند پيش آيد ، ولى كسى كه نمى تواند از بيرون آمدن بول و غائط خوددارى كند ، اگر در بين نماز بول يا غائط از او خارج شود چنانچه به دستورى كه در رساله هاي عمليه گفته شده رفتار نمايد نمازش باطل نمى شود .
3⃣ گذاشتن دستها بر هم (مانند کساني که شيعه نسيتند) در حال قیام .
4⃣ آمین گفتن بعد از حمد .
5⃣ رو از قبله برگرداندن ( عمداً صورت يا بدن خود را با هم يا به تنهايی از قبله بگرداند ، بطوري که بتواند طرف راست و چپ خود را به آسانی ببيند . و اگر سهواً هم اين کار را بکند بنابر احتياط واجب نمازش باطل است . ولی اگر اندکی صورت را به دو طرف بگرداند ، نماز باطل نمیشود ) .
6⃣ سخن گفتن عمدي (غیر از ذکر و دعا) .
7⃣ خنده عمدی و با صدا .
8⃣ گریستن عمدي با صدا برای کار دنیا ، بنابراین گریه برای خدا آهسته باشد یا بلند ، اشکال ندارد ، بلکه از بهترین اعمال است .
9⃣ بر هم خوردن صورت نماز ، (يعني کاری کند که صورت نماز برهم خورد . مانند پریدن , دست زدن به صورت ممتد و امثال آن) .
🔟 خوردن و آشامیدن .
1⃣1⃣ پیش آمدن یکی از شک های باطل کننده نماز .
2⃣1⃣ کم یا زیاد شدن رکن نماز . (اگر یکی از ارکان نمازسهواً یا عمداً کم و زیاد شود نماز باطل می شود) .
﷽؛
✅ فروش خانه همسایه امام صادق (ع)
📝 امام صادق (ع) به کارگرِ خانه فرمودند :
این همسایهٔ ما که دیوار به دیوار ماست ، میخواهد خانه خود را بفروشد ، صدایش کن تا بیاید . کارگر به همسایه گفت : امام صادق (ع) منتظرت هست ، میآیی ؟ گفت : با سر میآیم ، امام صادق منتظر من است ، مگر من چه کسی هستم ! آمد و با ادب در کنار حضرت صادق (ع) نشست . امام فرمودند : شنیدم میخواهی خانهات را بفروشی ! عرض کرد : بله یابنرسولالله . گفت : چند ؟ گفت : کارشناسها خانهٔ من را چهلهزار درهم ، یعنی چهارهزار دینار قیمت کردهاند .
📝 امام فرمودند : چند گفتهای ؟ گفت : صدهزار درهم ! فرمودند : بیانصافی نیست ؟ گفت : نه یابنرسولالله ، عین انصاف است ؛ برای اینکه من این خانه را دارم قیمت میگیرم ، میگویند چهلهزار درهم و من به مشتری میگویم به خدا دلم نمیخواهد از این خانه بروم و نمیخواهم بفروشم . خانهٔ من دیوار به دیوار امام صادق است و شصتهزار درهم هم قیمت همسایگی امام صادق را به من بدهید ؛ و گرنه خانهٔ من صدهزار درهم نمیارزد ، چهلهزار درهم میارزد . امام فرمودند : خب خانهات را به من بفروش . گفت : پول نمیخواهم و کلیدش را الآن میآورم .
📝 فرمودند : نه ، ما با مردم حساب معامله بیپولی نداریم ، پول میدهم ، چند ؟ گفت : یابنرسولالله ، طبق برآوردی که ارزیابها کردهاند ، چهلهزار درهم . فرمودند : همان قیمتی که با همسایهات گذاشتی ، صدهزار درهم به من بفروش ؛ من چهلهزار درهم نمیخرم و همان قیمتی که گذاشتی و گفتی ؛ چهلهزار درهم خانهام است و شصتهزار درهم هم حق همسایگی با امام ششم است . گفت : یابنرسولالله ، اقلاً پس قیمت خود خانه را بخر ، اقلاً قیمت خود خانه را چهلهزار درهم بخر ! فرمودند : نمیشود ! غلام ، کاغذ بیاور ! نوشتند : خریدار ، امام صادق و فروشنده ، فلانکس ؛ قیمت هم صدهزار درهم . فرمودند : امضا کن ! با شرمندگی و با خجالت گفت : خودتان میگویید ، چهکار کنم ! من که میخواهم به شما مفتی بدهم .
📝 علت این هم که میخواهم بفروشم ، بدهکار هستم و اگر بدهکار نبودم ، نمیفروختم ؛ کسبم نچرخید . فرمودند : مشکلی نیست ، امضا کن . ورقه را از امام صادق گرفت و امضا کرد ، امام صادق هم امضا کردند و فرمودند : این ملک شرعاً با امضای تو و من ، برای من شد ؟ گفت : بله یابنرسولالله ! قلم را برداشتند و زیرش نوشتند : جعفر صادق ملکی را خرید که شرعاً به صدهزار درهم به ملکیتش درآمد و پولش را نقد به خریدار داد ؛ یعنی به اهل خانه فرمودند صدهزار درهم بیاورید و به این صاحبخانه بدهید .
📝 کیسهٔ پولها را آوردند ، فرمودند : پول خانه هم نقد به تو رسید . گفت : دیگر رسیده و دارم با چشمم میبینم . زیرش نوشتند : خانهای را جعفر صادق به صدهزار درهم خرید و پولش را هم تحویل داد ، بعد نوشتند : جعفر صادق این خانه و ملکش را به این شخص واگذار کرد و نامه را به او دادند خواند ، گفت : آقا ، اقلاً بگذار پولش را بردارم و بروم ، برای چه خانه را دوباره به نام من کردی ؟ فرمودند : ما بیتفاوت نسبت به شما شیعیانمان باشیم ؟ شما بهخاطر همسایگی من ، شصتهزار درهم خانه را بالاتر گفتی و من جواب این محبت تو را ندهم ؟ هم پولها برای تو و هم خانه برای تو ؛ بودن با قرآن و اهلبیت(ع) صد درصد منفعت است .
http://www.erfan.ir/farsi/89991.html
﷽؛
✅ همسايه امام صادق عليه السلام
📝 مردى همسايه ديوار به ديوار امام صادق عليه السلام بود و نسبت به آن حضرت از عمق جان و دل عشق مىورزيد .
📝 روزى حضرت شنيد همسايهاش قصد دارد خانه خود را به صد هزار درهم بفروشد ، در حالى كه خانه بيش از چهل هزار درهم ارزش نداشت .
📝 امام عليه السلام او را خواست و از او پرسيد چرا خانهات را در معرض فروش گزاردهاى ؟ پاسخ داد : دچار مشكل اقتصادى شدهام و براى حلّ اين مشكل چارهاى جز فروش خانه ندارم .
📝 حضرت فرمود : مىگويند ارزش خانهات چهل هزار درهم است چرا مىخواهى آن را به صد هزار درهم بفروشى ؟ با چشم گريان گفت : پسر رسول خدا صلى الله عليه و آله ! من شيعه و عاشق شما هستم ، يك لحظه راضى نيستم از كنار شما بروم ، مشكل مادى سبب شده است كه من تن به فروش خانه بدهم و از كنار شما كوچ كنم ! چهل هزار درهم قيمت عرفى خانه من است و شصت هزار درهم اضافه را بابت حق همسايگى با شما از خريدار طلب مىكنم .
📝 امام صادق عليه السلام كه اخلاقش اخلاق خدا و پيامبران و پدران بزرگوارش عليهم السلام بود ، بر خود واجب مىدانست كه پاسخ محبت را با محبت بدهد و از طرف مقابلش با محبتش قدردانى كند و قاعده [هَلْ جَزاءُ الْإِحْسانِ إِلَّا الْإِحْسانُ] .
آيا پاداش نيكى جز نيكى است؟
را در حق او رعايت نمايد ، به او فرمود : خانهات را به من بفروش ، به حضرت گفت : با كمال ميل آن را به شما هبه مىكنم ، حضرت اصرار به فروش داشتند ، مالك خانه گفت : اكنون كه به فروش اصرار مىورزيد همان قيمت معمولش را كه چهل هزار درهم است عنايت كنيد ، امام فرمود : به قيمتى كه به ديگران گفتهاى به همان قيمت كه صد هزار درهم است مىخرم ، آنگاه به غلام خود فرمود : صد هزار درهم براى مالك خانه بياور ، غلام صد هزار درهم در اختيار مالك خانه گذاشت ، او هنگامى كه خواست از نزد امام صادق عليه السلام بيرون رود ، حضرت به او فرمودند : علاوه بر اين صد هزار درهم كه ارزش خانه است ، عين خانه را هم به تو تمليك كردم .
📝 آرى ؛ انسان از همنشين با كمال و مثبت خود در دنيا بهره معنوى و مادى مىبرد و در آخرت در كنار مقام و مرتبه او به فيوضات خاصه حضرت حق مىرسد و در كنار همنشين بىكمال و منفى ، عمرش را تباه مىكند و هدر مىدهد و ارزشهاى انسانىاش را از دست مىنهد و خود را به خوارى دنيا و عذاب آخرت دچار مىسازد .
http://www.erfan.ir/farsi/89249.html
﷽؛
✅ داستان اصحاب الفیل
#بخشاول
📝 مفسران و مورخان این داستان را به صورت های مختلفی نقل کرده اند ، و در سال وقوع آن نیز گفتگو دارند ، اما اصل داستان آن چنان مشهور است که در ردیف اخبار متواتر قرار گرفته ، و ما آن را طبق روایات معروف که از "سیره ابن هشام" و "بلوغ الارب" و "بحارالانوار" و "مجمع البیان" خلاصه کرده ایم میآوریم :
"ذو نواس" پادشاه یمن ، مسیحیان نجران را که در نزدیکی آن سرزمین میزیستند تحت شکنجه شدید قرار داد ، تا از آئین مسیحیت بازگردند ، (قرآن این ماجرا را به عنوان اصحاب الاخدود در سوره "بروج" آورده ، و ما آن را در تفسیر همان سوره مشروحاً بیان کردیم) .
📝 بعد از این جنایت بزرگ مردی بنام "دوس" از میان آنها جان سالم به در برد ، و خود را به "قیصر روم" که بر آئین مسیح بود رسانید ، و ماجرا را برای او شرح داد .
📝 از آنجا که فاصله میان "روم" و "یمن" زیاد بود "قیصر" نامه ای به "نجاشی" سلطان "حبشه" نوشت تا انتقام نصارای نجران را از "ذو نواس" بگیرد ، و نامه را با همان شخص برای "نجاشی" فرستاد.
📝 " نجاشی" سپاهی عظیم بالغ بر هفتاد هزار نفر به فرماندهی شخصی بنام "اریاط" روانه یمن کرد "ابرهه" نیز یکی از فرماندهان این سپاه بود . "ذونواس" شکست خورد ، و "اریاط" حکمران یمن شد ، بعد از مدتی ، ابرهه بر ضد او قیام کرد و او را از بین برد و بر جای او نشست .
📝 خبر این ماجرا به نجاشی رسید ، او تصمیم گرفت "ابرهه" را سرکوب کند ، ابرهه برای نجات خود موهای سر را تراشید ، و با مقداری از خاک یمن به نشانه تسلیم کامل نزد نجاشی فرستاد و اعلام وفاداری کرد . نجاشی چون چنین دید او را بخشید و در پست خود ابقا نمود .
📝 در این هنگام "ابرهه" برای اثبات خوش خدمتی کلیسای بسیار زیبا و مهمی بنا کرد که مانند آن در آن زمان در کره زمین وجود نداشت ، و به دنبال آن تصمیم گرفت مردم جزیره عربستان را به جای "کعبه" به سوی آن فرا خواند ، و تصمیم گرفت آنجا را کانون حج عرب سازد ، و مرکزیت مهم مکه را به آنجا منتقل کند .
📝 برای همین منظور مبلغان بسیاری به اطراف ، و در میان قبائل عرب و سرزمین حجاز فرستاد ، اعراب که سخت به "مکه" و "کعبه" علاقه داشتند و آن را از آثار بزرگ "ابراهیم خلیل" میدانستند احساس خطر کردند .
📝 طبق بعضی از روایات گروهی آمدند و مخفیانه "کلیسا" را آتش زدند ، و طبق نقل دیگری بعضی آن را مخفیانه آلوده و ملوث ساختند ، و به این ترتیب در برابر این دعوت بزرگ عکس العمل شدید نشان دادند و معبد "ابرهه" را بی اعتبار کردند .
📝 "ابرهه" سخت خشمگین شد ، و تصمیم گرفت خانه "کعبه" را به کلی ویران سازد ، تا هم انتقام گرفته باشد ، و هم عرب را متوجه معبد جدید کند ، با لشگر عظیمی که بعضی از سوارانش از "فیل" استفاده میکردند عازم مکه شد .
هنگامی که نزدیک مکه رسید کسانی را فرستاد تا شتران و اموال اهل مکه را به غارت آورند ، و در این میان دویست شتر از "عبد المطلب" غارت شد .
📝 "ابرهه" کسی را به داخل مکه فرستاد و به او گفت بزرگ مکه را پیدا کند ، و به او بگوید : "ابرهه" پادشاه "یمن" می گوید : من برای جنگ نیامده ام ، تنها برای این آمدهام که این خانه کعبه را ویران کنم ، اگر شما دست به جنگ نبرید نیازی به ریختن خونتان ندارم !
📝 فرستاده "ابرهه" وارد مکه شد و از رئیس و شریف "مکه" جستجو کرد ، همه "عبد المطلب" را به او نشان دادند ، ماجرا را نزد "عبد المطلب" بازگو کرد "عبد المطلب" نیز گفت : ما توانایی جنگ با شما را نداریم ، و اما خانه کعبه را خداوند خودش حفظ میکند .
📝 فرستاده ابرهه به عبد المطلب گفت ، باید با من نزد او بیایی ، هنگامی که عبد المطلب وارد بر ابرهه شد ، او سخت تحت تاثیر قامت بلند و قیافه جذاب و ابهت فوق العاده عبد المطلب قرار گرفت ، تا آنجا که "ابرهه" برای احترام او را از جا برخاست و روی زمین نشست ، و "عبد المطلب" را در کنار دست خود جای داد، زیرا نمی خواست او را روی تخت در کنار خود بنشاند ، سپس به مترجمش گفت از او بپرس حاجت تو چیست ؟ مترجم گفت : حاجتم این است که دویست شتر را از من به غارت برده اند دستور دهید اموالم را بازگردانند .
📝 ابرهه سخت از این تقاضا در عجب شد ، و به مترجمش گفت : به او بگو هنگامی که تو را دیدم عظمتی از تو در دلم جای گرفت ، اما این سخن را که گفتی در نظرم کوچک شدی تو در باره دویست شترت سخن میگویی ، اما در باره "کعبه"که دین تو و اجداد تو است و من برای ویرانیش آمدهام مطلقا سخنی نمی گویی ؟! "عبد المطلب" گفت : انا رب الإبل ، و ان للبیت ربا سیمنعه !:
" من صاحب شترانم ، و این خانه صاحبی دارد که از آن دفاع میکند " (این سخن ، ابرهه را تکان داد و در فکر فرو رفت).
👇👇👇
#تفسیرنمونهسورهفیلجلد27صفحه354_360
👆👆👆
#بخشدوم
📝 "عبد المطلب" به مکه آمد ، و به مردم اطلاع داد که به کوههای اطراف پناهنده شوند ، و خودش با جمعی کنار خانه کعبه آمد تا دعا کند و یاری طلبد ، دست در حلقه در خانه کعبه کرد و اشعار معروفش را خواند :
لا هم ان المرء یمنع رحله فامنع رحالک لا یغلبن صلیبهم و محالهم ابدا محالک ! جروا جمیع بلادهم و الفیل کی یسبوا عیالک لاهم ان المرء یمنع رحله فامنع عیالک و انصر علی آل الصلیب و عابدیه الیوم آلک
" خداوندا ! هر کس از خانه خود دفاع میکند تو خانه ات را حفظ کن "! " هرگز مباد روزی که صلیب آنها و قدرتشان بر نیروهای تو غلبه کنند ".
" آنها تمام نیروهای بلاد خویش و فیل را با خود آورده اند تا ساکنان حرم تو را اسیر کنند ".
خداوندا ! هر کس از خانواده خویش دفاع میکند تو نیز از ساکنان حرم امنت دفاع کن".
" و امروز ساکنان این حرم را بر آل صلیب و عبادت کنندگانش یاری فرما ".
📝 سپس عبد المطلب به یکی از درههای اطراف مکه آمد و در آنجا با جمعی از قریش پناه گرفت ، و به یکی از فرزندانش دستور داد بالای کوه ابو قبیس بروند ببیند چه خبر میشود .
📝 فرزندش به سرعت نزد پدر آمد و گفت : پدر ! ابری سیاه از ناحیه دریا (دریای احمر) به چشم میخورد که به سوی سرزمین ما میآید ، عبد المطلب خرسند شد صدا زد :
یا معشر قریش ! ادخلوا منازلکم فقد آتاکم اللّٰه بالنصر من عنده :
" ای جمعیت قریش ! به منزلهای خود بازگردید که نصرت الهی به سراغ شما آمد" این از یک سو .
از سوی دیگر ابرهه سوار بر فیل معروفش که "محمود" نام داشت با لشگر انبوهش برای درهم کوبیدن کعبه از کوههای اطراف سرازیر مکه شد ، ولی هر چه بر فیل خود فشار میآورد پیش نمی رفت ، اما هنگامی که سر او را به سوی یمن بازمی گرداندند به سرعت حرکت میکرد ، ابرهه از این ماجرا سخت متعجب شد . و در حیرت فرو رفت .
📝 در این هنگام پرندگانی از سوی دریا فرا رسیدند ، همانند پرستوها و هر یک از آنها سه عدد سنگریزه با خود همراه داشت ، یکی به منقار و دو تا در پنجه ها، تقریبا به اندازه نخود ، این سنگریزهها را بر سر لشگریان ابرهه فرو ریختند ، و به هر کدام از آنها اصابت میکرد هلاک میشد ، و بعضی گفته اند :
سنگریزهها به هر جای بدن آنها میافتاد سوراخ میکرد و از طرف مقابل خارج میشد .
📝 در این هنگام وحشت عجیبی بر تمام لشگر ابرهه سایه افکند ، آنها که زنده مانده بودند پا به فرار گذاشتند ، و راه یمن را سؤال میکردند که بازگردند ، ولی پیوسته در وسط جاده مانند برگ خزان به زمین میریختند .
📝 خود "ابرهه" نیز مورد اصابت سنگی واقع شد و مجروح گشت ، و او را به صنعاء (پایتخت یمن) بازگرداندند و در آنجا چشم از دنیا پوشید .
📝 بعضی گفته اند اولین بار که بیماری حصبه و آبله در سرزمین عرب دیده شد آن سال بود .
📝 تعداد فیلهایی را که ابرهه با خود آورده بود بعضی همان فیل"محمود" و بعضی هشت فیل و بعضی ده، و بعضی دوازده نوشته اند .
📝 و در همین سال مطابق مشهور پیغمبر اکرم (ص) تولد یافت ، و جهان به نور وجودش روشن شد ، و لذا جمعی معتقدند که میان این دو رابطه ای وجود داشته .
📝 به هر حال اهمیت این حادثه بزرگ بقدری بود که آن سال را "عام الفیل" (سال فیل) نامیدند و مبدأ تاریخ عرب شناخته شد " .
#تفسیرنمونهسورهفیلجلد27صفحه354_360
#أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی #مُحَمَّدٍ وَ #آلِمُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ
@Javanmardi_langarudi
🌐 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سید شمس الدین جوانمردی لنگرودی 🌐
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
1_12742604.mp3
2.81M
🌷 سختی شب اول قبر
#شیخ_محسن_کافے
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
#بسیار_ويژه_شنیدنے
✅ احکام نموداری نماز
#مقاممعظمرهبری
(بخش سیزدهم)
#برخیازمستحباتنماز
1⃣ اذان واقامه :
📝 مستحب است پيش از نمازهای واجب شبانه روز ، اذان و اقامه گفته شود و اين استحباب در مورد نمازهای صبح و مغرب و مخصوصاً نماز جماعت ، مورد تاکيد است . ولی در ديگر نمازهای واجب مانند نماز آيات اذان و اقامه وارد نشده است .
2⃣ قنوت :
📝 در همهی نمازهای واجب و مستحب ، مستحب است که در رکعت دوم پس از پايان حمد و سوره و پيش از رکوع ، دستها به دعا برداشته شده و دعا خوانده شود . اين عمل قنوت نامیده می شود .
📝 ولی در نماز جمعه اين عمل را در رکعت اول ، پيش از رکوع و در رکعت دوم بعد از رکوع ، بجا میآورد .
📝 و در نماز عيد فطر و قربان در رکعت اول پنج قنوت و در رکعت دوم چهار قنوت بجا میآورد .
* در قنوت میتواند هر ذکر يا دعا يا آيه ای از قرآن را بخواند و حتی میتواند به يک صلوات يا سبحان الله يا بسم الله الرحمن الرحيم اکتفاء کند ، ولی بهتر است دعاهائی که در قرآن آمده است خوانده شود .
#مانند
ربنا آتنا فی الدنيا حسنة و فی الآخرة حسنة و قنا عذاب النار ،
يا ذکرها و دعاهائی که از ائمه (عليهم السلام) نقل شده است ،
#مانند
لااله الاالله الحليم الکريم، لااله الاالله العلیّ العظيم، سبحان الله رب السماوات السبع، و رب الارضين السبع، و ما فيهنّ و مابينهنّ، و ربّ العرض العظيم، والحمد لله رب العاليمن .
*در قنوت جايز است به زبان فارسی يا هر زبان ديگر دعا کند و استغفار و طلب حاجت نمايد .
3⃣ تعقیبات نماز :
📝 پس از تمام شدن نماز ، مستحب است که نمازگزار مقداری دعا يا ذکر يا قرآن بخواند ، اين عمل را تعقيب نماز مینامند . و بهتر است که اين کار را در همان حال که نشسته و رو به قبله و با وضو (يا غسل و تيمم) است انجام دهد . تعقيب نماز لازم نيست به عربی باشد ولی بهتر است دعاها و ذکرهائی را بخواند که از ائمه عليهم السلام رسيده است ، و از جملهی بهترين آنها ، ذکری است که به تسبيح حضرت زهرا سلام الله عليها معروف است، و آن عبارت است از :
34 مرتبه الله اکبر ،
33 مرتبه الحمدالله،
و 33مرتبه سبحان الله .
* در کتابهای دعا تعقيباتی با مضامين عالی و عبارات زيبا از ائمه عليهم السلام نقل شده است .
4⃣ سجده شکر :
📝 مستحب است پس از نماز سجدهی شکر کند ، يعنی به قصد شکر همهی نعمتها و نعمت توفيق الهی بر نماز ، پيشانی را بر زمين بگذارد و بهتر آن است که سه مرتبه يا بيشتر بگويد :
شکراً لِله .
💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجتع الاسلام والمسلمین سید شمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎
@Javanmardi_langarudi
❄️ أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ ❄️
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
مزدرسالت چیست.mp3
9.08M
﷽؛
#مذهب_جعفرى
🌧 #مذهب_جعفرى مذهبى است كه #مبدأ آن #حق و #منتهاى آن #حق است و سفر انسان در اين طريق بالحق الى الحق است و اين آئينى است كه { لا يَاتيهِ الباطِل مِن بَين يَديْه ولا مِن خَلْفه }.¹
۱. قرآن كتابى است كه باطلى از پيش و پس [ گذشته و آينده ] در آن نمیآيد .
(فصلت/۴)
📚 برگرفته از کتاب به یاد آنکه مذهب حق یادگار اوست ؛ آیت الله العظمی وحیدخراسانی .
﷽؛
📝 عنْ أَبِي عَبْدِاللهِ (علیه السلام) قَالَ :
«إِنَّ الْمُسْلِمَيْنِ يَلْتَقِيَانِ فَأَفْضَلُهُمَا أَشَدُّهُمَا حُبّاً لِصَاحِبِهِ».
📖 امام صادق (علیه السلام) فرمود :
" قطعاً دو #مسلمان كه به هم مىرسند ، #بهترينشان ، #با_محبّتترين آنها به ديگرى است ".
﷽؛
#حضرت_استاد_انصاریان
" تمام #مأموریت بیست و سه ساله پیامبر (صلےالله علیه و آله) #معجزه بود که ارواح را از #آلودگےهاےاخلاقے و ظاهر انسان را از #گناهان_کبیره و #صغیره پاک کند ".
﷽؛
✅ وقف مكان متحرك به عنوان مسجد
📝 سوال : اگر #مکان_متحرکی را به عنوان #مسجد #وقف کنند ، در دو صورت زیر حکم آن چیست ؟
#الف مکانی مانند اتاقک های متحرک (#کانکس)یا #سوله را که هر چند ماه یک بار جا بجا می کنند ، وقف کنند .
#ب مکانی که غالباً در حرکت است ، مانند کوپه ای در #واگن_قطار یا اتاقکی در هواپیما را وقف کنند .
📖 جواب : در هر دو صورت ، بنا بر احتیاط واجب وقف ثابت است .
﷽؛
✅ اعمال #روزهفدهم ربیع الاول
📝 #روزهفدهم بنا بر مشهور بین علماى امامیّه ، روز ولادت با سعادت حضرت خاتم انبیا محمّد بن عبد اللّه صلّى اللّه و علیه و آله است ، و معروف است که ولادت با سعادتش در مکّه معظمه ، در خانه خود آن حضرت ، در روز جمعه هنگام طلوع فجر در عام الفیل در ایام سلطنت انو شیروان [مرحوم حاج شیخ عباس (ره) در متن کتاب از انو شیروان به عنوان انو شیروان عادل یاد کرده ، و در حاشیه آن توجیهى را در رابطه با عدالت او از مجلسى اول نقل کرده است ، ولى با مراجعه به کتب تاریخى به ویژه شاهنامه فردوسى این معنا به دست می آید که انو شیروان آتش پرست از متکبران و و ستمگران به ملت ایران بوده ، و در سه روز صد هزار نفر از مخالفان ستمکاری هایش را به وضع فجیعى کشت از این جهت ، از آوردن کلمه عادل خوددارى کردم و توجیه مجلسى اول را هم مردود می دانم . واقع شد ، و همچنین در این روز شریف در سال هشتاد و سه ولادت حضرت صادق علیه السّلام اتفاق افتاد ، و باعث فزونى فضل و شرافت این روز گردید .
📝 در هر صورت این روز ، روز بسیار شریفى است و براى آن چند عمل وارد است :
#اوّل غسل .
#دوم روزه گرفتن که براى آن فضیلت بسیارى است ، و روایت شده هرکه این روز را ، روزه بدارد ، خدا ثواب روزه یک سال را براى او بنویسد ، و این روز، یکى از چهار روزى است ، که در تمام سال به فضیلت روزه ممتاز است .
#سوّم زیارت حضرت رسول صلّى اللّه و علیه و آله از نزدیک و دور .
#چهارم زیارت امیر المؤمنین علیه السّلام به همان زیارتى که حضرت صادق علیه السّلام زیارت کرده ، و به محمّد بن مسلم تعلیم دادند ، و در باب زیارات ان شاء اللّه خواهد آمد .
#پنجم هنگامیکه روز بالا آمد ، دو رکعت نماز بجا آورد که در هر رکعت ، پس از سوره حمد ده مرتبه سوره قدر و ده مرتبه سوره توحید بخواند ، و بعد از سلام در مصلاّى خود بنشیند ، و این دعا را بخواند :
اللّهمّ انت حىّ لا تموت
[خدایا تو زنده اى هستى که هرگز نمیرى]
و این دعاى مبسوطى است ، چون سندش را منتهى به معصوم ندیدم ، مراعات اختصار را مهم تر دیدم ، هرکه خواهان است ، به زاد المعاد مراجعه کند .
#ششم لازم است مسلمانان این روز را بزرگ بدارند ، و تصدّق و خیرات بنمایند ، و مؤمنان را مسرور کنند ، و به زیارت مشاهد مشرّفه روند .
سیّد در «اقبال» شرحى از لزوم بزرگداشت این روز ذکر نموده ، و فرموده است : من طایفه اى از نصارى و جمعى از مسلمانان را یافتم .
که بزرگداشت فوق العاده اى از روز ولادت عیسى علیه السّلام داشتند ، و تعجّب کردم که مسلمانان روز ولادت پیامبرشان را که بزرگترین همه انبیاست ، و به این مرتبه از عظمت است ، چگونه رضایت دهند که آنرا بسیار بى مایه تر از بزرگداشت نصارى ، نسبت به ولادت مسیح برگزار کنند ! !
http://www.erfan.ir/mafatih178
#حضرتاستادانصاریان
{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سید شمس الدین جوانمردی لنگرودی
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
شبهات احکام و مسائل شرعی را از این کانال به دست آورید }
﷽؛
✅ پاسخ به برخی سوالات پیرامون متن #زیارتعاشورا
📝 زیارت عاشورا از کلام کدام امام معصوم صادر شده است؟
📖 زیارت عاشورا آن گونه که از روایت امام صادق (ع) در کتاب مصباح شیخ طوسی به دست میآید ، از جانب خداوند و حدیث قدسی است ، یکی از تفاوتهای حدیث قدسی با قرآن این است که رساندن آیات قرآن بلافاصله بعد از نزول آن به همه مردم واجب است ، ولی ممکن است یک حدیث قدسی از جانب خداوند به پیامبر اکرم (ص) عرضه شود ، بدون آنکه پیامبر (ص) آن را به یک نفر هم بگوید یا فقط به افراد خاص مثل سلمان و مقداد و … تعلیم دهد .
زیارت عاشورا توسط خداوند بیان و توسط جبرئیل امین برای پیامبر اکرم (ص) هدیه آورده شد و امیرمؤمنان(ع) به امام مجتبی (ع) و ایشان به برادرش امام حسین (ع) و ایشان به امام سجاد (ع) و ایشان به فرزندش امام باقر (ع) و او به امام صادق (ع) انتقال دادند تا اینکه در زمان امام باقر و امام صادق (ع) که موقعیت بهرهمندی خواص شیعیان از این حدیث قدسی ایجاد شد ، امام باقر (ع) به علقمه و امام صادق آن را صفوان بن مهران در نجف آموزش دادند ، ولی تنها روایتی که زیارت عاشورا را حدیث قدسی معرفی میکند روایت امام صادق (ع) در کتاب مصباح شیخ طوسی است .
📝 چرا زیارت عاشورا بعد از شهادت امام حسین (ع) توسط امام سجاد (ع) به شیعیان آموخته نشد ؟
📖 اوج فتنه و ظلم بنیامیه در کربلای معلی در روز عاشورا اتفاق افتاد ، بنابراین دستگاه اموی برای تثبیت موقعیت خودش هر قیامی را سرکوب میکرد، همانند قیام توابین، قیام مختار و قیام حرّه در چنین موقعیتی با چنین خفقان کسی انتظار دارد که لعن یزید و معاویه و ابوسفیان که در زیارت عاشورا علناً آمده است ، توسط شیعیان بیان شود ، اما در زمان امام باقر (ع) و امام صادق (ع) که زمان اختلاف بین بنیمروان و بنیالعباس است ، آن خفقان شدت خود را از دست داده است، به همین خاطر امام باقر و امام صادق (ع) به بیان آن پرداختند .
📝 زیارت عاشورا اولین بار در چه کتابهایی ذکر شده است ؟
📖 زیارت عاشورا به نقل از علقمه بن محمد حضرمی از امام باقر (ع) در کتاب کامل الزیارات و زیارت عاشورا به نقل از صفوان بن مهران از امام صادق (ع) در کتاب مصباح المتهجد شیخ طوسی شده است و زیارت عاشورای مشهور که در مفاتیح الجنان آمده است ، همان زیارت کتاب مصباح المتهجد است .
📝 اعتبار سند زیارت عاشورا در چه حد است ؟
📖 زیارت عاشورا دارای دو سند و سه طریق است که با توجه به کتابهای علم رجال اشخاصی که در سند زیارت قرار گرفتهاند همه مورد اعتماد هستند :
1⃣ نقل صالح بن عقبه
2⃣ نقل سیف بن عمیره
3⃣ نقل محمد بن خالد طیالسی
که هر کدام توسط شیخ طوسی در کتاب فهرست اسناد آن آمده است .
📝 ویژگیهای منحصر به فرد زیارت عاشورا چیست ؟
📖 حدیث قدسی بودن ، ثواب و آثار منحصر به فرد ، لعن برخی اشخاص ، ذکر مهدویت و انتقام از دشمنان حضرت که در دو جای زیارت امام منصور و امام هدی آمده که این خود اشاره به ابراز اعتقاد به انتقام مهدوی در زمان اهل بیت (ع) دارد ، سجده در مقابل خداوند در انتهای زیارت که این اوج پیوستگی زیارت امام حسین (ع) با عبودیت خداوند است که در هیچ زیارتی غیر از زیارت عاشورا در آخر آن سجده وجود ندارد، دستور به انجام هر روزه آن هر چند زیارت عاشورا زیارت مخصوص روز عاشوراست، ولی در سایر روزهای ایام سال به قصد برآورده شدن حاجت و بهرهمندی از آثار و ثوابهای آن امام باقر و امام صادق (ع) توصیه کردند .
📝 عبارات زیارت عاشورا چند بخش است ؟
📖 دارای دو بخش کلی
«خطابی» یعنی خطاب به امام حسین ،
«درخواستی» یعنی خطاب به خداوند است :
«خطاب به امام حسین» که از وضعیت خود و درخواستهای خود خبر میدهیم :
👈 تسلیم : السلام علیک …
👈 تعزیت : لقد عظمت الرزیه
👈 تضمین : انی سلم لمن …
👈 تبرئه : وابرا الی الله …
👈 تفدیه : بابی انت وامی
👈 مهدی یاوری : ان یرزقنی طلب …
👈 تقرب : انی اتقرب الی الله …
👈 توسل : بموالاتکم
👈 همراهی : معکم فی الدنیا
👈 درک شفاعت : یبلغنی المقام المحمود
👈 پاداش کامل : افضل ما یعطی
👈 لعن شخص : لعن الله آل زیاد…
👈 لعن شخصیت : دفعتکم عن مقامکم
👈 ثبوت در قدم : قدم صدق
«درخواست از خداوند»
👈 وجاهت : وجیها
👈 صلوات و رحمت و مغفرت : صلوات ورحمه ومغفره
👈 حیات و ممات محمدی : محیای محیا…
👈 لعن شخص : اللهم العن اباسفیان و…
👈 تأکید در لعن شدید : فضاعف ، جمیعا ، خص
👈 درخواست عذاب دردناک : العذاب الالیم
👈 تقرب با برائت و ولایت : اللهم انی اتقرب
👈 لعن شخصیت : اول ظالم وآخر
👈شفاعت : اللهم ارزقنی شفاعه الحسین
👈 ثبوت قدم در راه حسین (ع) : وثبت لی قدم صدق .
@Javanmardi_langarudi
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
﷽؛
📝 از طرف وهابیها مطرح میشود امام حسین 1383 سال پیش از دنیا رفته است ، چرا الان به زیارتش میروید و به او سلام میکنید ، این کار شما چه فایدهای دارد ؟
📖 اولاً زیارت قبور مؤمنان جزو سیره پیامبر اکرم (ص) است ، در صحیح مسلم روایت شده است که پیامبر (ص) به زیارت قبور بقیع میرفتند و این گونه میفرمودند :
«السَّلامُ عَلى اَهْلِ الدّیارِ مِنَ المُسلِمینَ وَالمُؤمِنینَ أَنْتُم لَنا فَرَطٌ وَنَحْنُ اِنْ شاءَ اللّهُ بِکُمْ لاحِقُونَ»،
این روایت پیامبر (ص) را هم اکنون در قبرستان بقیع تابلو کردند ، یعنی خود وهابیها این کار را کردهاند و در آنجا قرار دادهاند، پس یکی از پاسخهایی که با روش خودشان میتوان به وهابیها داد، همین است که خطاب به قبور معمولی سلام میدهید ، حال اینکه به حضرت سیدالشهدا (ع) میرسد، به شیعه اشکال میکنید که چرا زیارت میکند و سلام میدهد .
ثانیاً خود وهابیها به زیارت پیامبر اکرم (ص) میروند میگویند :
«السلام علیک یا رسولالله اشهد انک … جاهدت فی سبیل الله»
این عبارت بین اذان و اقامه از تلویزیون سعودی همیشه پخش میشود و در مکتب شیعه سلام بر هر یک از ائمه همانند سلام بر رسول خداست .
از منظر مکتب شیعه اعتقادمان این است که روح امام معصوم هیچ تفاوتی در زمانی که در حیات است با بعد از مماتش ندارد ، بنابراین در زیارت ائمه میخوانیم :
«اشهد انک تشهد مقامی وتسمع کلامی وترد سلامی وانک حی عند ربک مرزوق»،
شهادت میدهم که شما جایگاه من را میبینید و جواب سلام من را میدهید ، سخنم را میشنوید و سلامم را پاسخ میدهید ، شهادت میدهم که زندهاید و در نزد خداوند از روزی بهرمندید .
و جمله معجزات و کراماتی که در حرم ائمه به خصوص حرم امام رضا (ع) صادر و ساطع میشود ، تصدیق مطلب فوق است اینکه مثلا بیمار سرطانی یا نابینایی شفا یافته است ، نشان از ارتباط اهل بیت (ع) با دنیا حتی پس از شهادتشان دارد .
📝 شبهه دیگری که وهابیت مطرح میکند این است که به جای اینکه یزید ، معاویه ، ابوسفیان را لعن کنید که از دنیا رفتند ، بهتر نیست به جای زبان لعن و نفرین که شما برای آنها گشودهاید ، دست به دعا بردارید تا خداوند از سر تقصیرات آنها بگذرد ؟!
📖 این افراد انسانهایی هستند که اهل عناد ، حقد ، کینه و معاند هستند ، اگر یزید دوباره زنده شود ، به همان ترتیب واقعه عاشورا را رقم میزند ، یعنی این طور نیست که بخواهند هدایت شوند ، همچنین این شیوه قرآنی است که شخصی را لعن کنیم، در قرآن کریم هم لعن شخص و هم لعن شخصیت داریم ، در قرآن کریم خداوند به صراحت ابلیس را لعن میکند :
«وَإِنَّ عَلَیْکَ اللَّعْنَهَ إِلَی یَوْمِ الدِّینِ»،
همچنین ابوالهب ، اصحاب سبت «لَعَنَّا أَصْحَابَ السَّبْتِ»، اصحاب اخدود و ….
یکی از دلایلی که قرآن با نام اشخاص را نام میبرد و لعنت میکند این است که ممکن است در گذر تاریخ به فراموشی سپرده شوند ، لذا اگر در زیارت عاشورا یزید ، معاویه و ابوسفیان ، آل زیاد ، آل مروان ، آل بنیامیه ، عمر بن سعد و شمر را لعنت نمی کردند ، امکان داشت که سه نسل آینده نداند که چه اتفاقی رخ داده است و چه افرادی مسبب این واقعه هولناک بودهاند ، مثلاً اینکه چه کسی فرمانده سپاه دشمن را بر عهده داشته است، پس این سیاست خدا در زیارت عاشوراست که از کسانی که بانیان این ظلم بودند، به صراحت و با نام شخصی مانند ابوسفیان ، معاویه ، یزید بن معاویه و … نام ببرد، البته در زیارت دیگری امام هادی (ع) تک تک قاتلان را حضرت (ع) نام میبرد و لعن میکند تا از تاریخ پاک نشود و کسی تاریخ را تحریف نکند .
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
🌧أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🌧
﷽؛
📝 مگر منتقم خون امام حسین(ع) امام زمان (عج) نیست ، پس بقیه شیعیان چه کاره هستند که خداوند میفرمایند طلب خون امام حسین (ع) را به همراه حضرت مهدی(عج) را نصیب کند ؟
📖 منتقم اصلی خداوند است ، حضرت مهدی (عج) مجری این طرح است ، خداوند ابلاغ میکند ، امام اجرا میکند ، ولی به واسطه شیعیان ، یعنی این گونه نیست که خود حضرت یکی یکی قاتلان و مجریان را قصاص کند ، بلکه شیعیان او که در زمان ظهور هستند این کار را انجام میدهند .
📝 چرا به امام زمان (عج) امام منصور میگویند ؟
📖 در بین تمام اهل بیت (ع) دو معصوم بودهاند که توسط خداوند منصور به رعب (وحشت) هستند، یکی پیامبر اکرم (ص) و یکی حضرت مهدی (عج) ، در مورد پیامبر (ص) قرآن میفرماید : در جنگ بدر و جنگ احزاب خداوند وحشت و الرعب را در قلوب کفار جای داد، به وسیله نزول سه هزار ملک در جنگ بدر، در آیه ۱۲۴ آل عمران و سوره انفال آیه ۶۵، امام صادق (ع) فرمودند : فرزندم مهدی نیز به وسیله رعب و وحشتی که در دل دشمنانش افکنده میشود خداوند او را یاری میکنند، منصور یعنی کسی که توسط خداوند یاری شده است .
📝 منظور از مقام محمود در زیارت عاشورا چیست ؟
📖 در آیه ۷۹ سوره اسراء خداوند به پیامبر (ص) دستور میدهد که نماز شب را بپادار امید است که به مقام محمود برسی، در روایت امام صادق (ع) دارد که منظور از مقام محمود مقام شفاعت اهل بیت (ع) است ، در زیارت جامعه کبیره اشاره شده است ، از خداوند میخواهیم که ما را به آن مقام شفاعت برساند امام صادق (ع) فرمودند : زائر امام حسین (ع) خودش شافع محشر است و هر کس به غیر از دشمنان اهل بیت (ع) را میتواند شفاعت کند و یا اینکه طبق فراز سجده زیارت عاشورا به شفاعت امام حسین (ع) برسد .
📝 منظور از مضاعف شدن لعن چیست ؟
📖 لعن به معنی دوری از رحمت خدا و رسیدن به عذاب الهی همان طور که رحمت خدا برای برخی چندین برابر میشود، همانند پاداش انفاق که به فرموده قرآن ۷۰۰ برابر میشود ، سوره بقره آیه ۲۶۱ ، لعنت خدا نیز برای برخی چند برابر میشود بستگی به گناه دارد ، در زیارت عاشورا از خدا میخواهیم که لعنت خود را بر بنیامیه مضاعف گرداند .
📝 مگر جهاد یک واژه مقدس نیست ، پس چرا زیارت عاشورا دشمنان امام حسین (ع) را با لفظ «جاهدت الحسین» یاد کرده است ؟
📖 جهاد یک معنای لغوی دارد که به معنای تلاش و کوشش است ، در قرآن کریم به همین معنا به کار رفته است ، در سوره لقمان آیه ۱۵ «وَاِن جاهداک» اگر پدر و مادر تلاش کردند تو را مشرک کنند ، از آنها اطاعت مکن و همین معنا در این فراز زیارت به کار رفته است ، خدا لعنت کند گروهی را که علیه امام حسین (ع) در جنگ با او به هر نحوی تلاش کردند که پسر پیامبر (ص) را شهید کنند، چه با تیر چه با سنگ و … این معنا با جهادی اصطلاحی که ششمین فرع از فروع دین اسلام است تفاوت دارد ، جهاد در اینجا به معنی تلاش است و در زبان عربی به هر تلاشی جهاد میگویند .
📝 مگر حضرت علی اکبر (ع) جزو اولاد امام حسین(ع) نیست ، پس سلام به صورت کلی بر اولاد حسین (ع) کافی بود ، چرا علی اکبر (ع) را سلام اختصاصی دادند ؟
📖 در بین فرزندان امام حسین (ع) که در کربلا به شهادت رسیدند ، هیچ کس مقامش به اندازه علی اکبر (ع) نیست ، برای همین امام سجاد (ع) او را در یک قبر ویژه پایین پای پدرش دفع کرد ، ولی بقیه ی شهدای کربلا مانند قاسم (ع) ، عبدالله (ع) ، عون (ع) ، عثمان (ع) ، جعفر (ع) و … را که شانزده نفر بودند ، را در یک گور دسته جمعی دفن کرد و این خود امتیاز علی اکبر (ع) به سایر شهدای اهل بیت (ع) را میرساند ، شخصیتی که در خلق و خُلق و سخن شبیه پیامبر (ص) بوده است و البته چون داغ علیاکبر (ع) بر سیدالشهدا بسیار گران بود ، خدا در زیارت عاشورا با سلام خاص به علی اکبر (ع) تسلی به سیدالشهدا (ع) نیز میدهد .
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
🌧أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🌧
﷽؛
📝 منظور از لعین و ابن اللعین کیست ؟
📖 منظور یزید بن معاویه بن ابی سفیان است که هم یزید و هم معاویه و هم ابوسفیان از زبان پیامبر اکرم (ص) و قرآن کریم مورد لعن قرار گرفتهاند و این همان زمانی اتفاق افتاد که پیامبر (ص) در خواب دید میمونها از منبرش بالا میروند و آیه ۶۰ سوره اسراء نازل شد و بنیامیه را شجره ملعونه معرفی کرد .
📝 شادی آل زیاد و آل مروان چگونه بود؟
📖 آنان روز عاشورا را به عنوان روز پرخیر و برکت خود قرار دادند و دستور به روزهداری این روز کردند و اهل بیت (ع) از روزه روز عاشورا به دلیل عدم شباهت با بنیامیه نهی کردند و فرمودند روز بگیرید عاشورا با نهی از خوردن و آشامیدن تا قبل از غروب و قبل از غروب افطار کنید ، چرا که عزیز ما در روز عاشورا هم گرسنه و هم تشنه شهید شدند ، بنابراین نزدیک غروب آفتاب که دیگر حضرت به شهادت رسیده است ، غذا خوردن شما کراهت ندارد . این حدیث از امام صادق (ع) در کتاب مصباح متهجد نوشته شیخ طوسی نقل شده است .
📝 ثارالله یعنی چه ؟
📖 در کلام عرب هم به خون و هم به طلب کننده خود و هم به کسی که خونش طلب میشود ، «ثار» گفته میشود ، در زیارت عاشورا میخوانیم «طلب ثارکم مع امام هدی» خداوند به من روزی گرداند توفیق طلب خون شما را که من هم از طلبکنندگان خون شما باشم ، پس در اینجا ثار به معنای خون است و در زیارت امام زمان (عج) میخوانیم «السلام علیک یا ثارالله» و چون منتقم حقیقی خون امام حسین(ع) امام زمان (عج) است . «ثارالله» در اینجا به معنای طلب کننده خون است ، در زیارت عاشورا که میخوانیم «السلام علیک یا ثارالله وبن ثاره» منظور کسی است که خون او طلب میشود ؛ یعنی امام حسین(ع) و امیرمؤمنان (ع) بنابراین سه امام از امامان ما لقب ثارالله دادند ، امام زمان (عج) طلب کننده و حضرت امام علی (ع) و امام حسین (ع) طلب شونده .
📝 منظور از ارواحی که به درگاه امام حسین (ع) سر تعظیم فرود میآوردند ، چیست ؟
📖 «حَلَت» به معنای وارد شدن همراه با کرنش و خضوع است ، یک وقت شخص با احترام و تواضع به انسان وارد میشود ، به این حالت حلول گفته میشود و اگر داخل شدن بدون تواضع باشد به آن دخول گفته میشود، در زیارت عاشورا سلام میدهیم به روحهایی که در مقابل عظمت امام حسین (ع) حلول کردند یعنی با تمام تواضع به درگاه ایشان آمدند که در درجه اول منظور یاران سیدالشهدا (ع) که در کنار حضرت در پایین پای او جسم آنها قرار دارد و در مرحله دوم ارواح تمام انبیاء، صالحین ، شهدا و مؤمنان است که در برابر عظمت حرکت سیدالشهدا سر تعظیم نهادهاند ، در کامل الزیارات عبارت «واناخت برحلک» نیز وجود دارد که «اناخه» به معنای خم شدن تا حدی که صورت به زمین نزدیک شود، هست . شتربان وقتی میخواهد شتر را بخواباند ، آن قدر سر او را پایین میآورد که به زمین نزدیک میشود عرب به آن «اناخه» میگوید ، میخواهد بگوید آن قدر به امام حسین (ع) تعظیم کردند که نزدیک است در اثر خم شدن نزدیک است سر آنان به زمین برسد و شاید دلیل بوسیدن عتبه - پاشنه درب ورودی حرم امام معصوم (ع) - همین باشد که انسان سر تعظیم به آستانش بساید .
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
🌧أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🌧
﷽؛
📝 ویژگیهای اصحاب امام حسین (ع) چیست که خدا به آنها سلام میدهد ؟
📖 اصلیترین ویژگی یاران امام حسین (ع) شناخت امام زمان است، شناختی که پیامبر اکرم (ص) فرمودند : هر کس آن شناخت را نداشته باشد ، به مرگ جاهلیت مرده است و جایگاه اصحاب امام حسین (ع) در روزگاری که نزدیک ۳۰ هزار نفر علیه امام زمانشان شمشیر کشیدهاند معلوم میشود، اصحابی که امام صادق (ع) فرمودند : پدر و مادرم به فدای شما !
در کلام عربی وقتی گفته میشود «بابی انت و امی» کنایه از آن است که پدر و مادر من این عمل و رفتار شما را در یاری از حجت خدا میپسندند ، نه به این معنا که شخص فدای شخص دیگر شود ، بعضیها شبهه میاندازند که چرا امام صادق(ع) فرموده : «بابی انت وامی» و آن هم خطاب به شهدای کربلا، یعنی امام باقر (ع) فدای یک شخص عادی شود ! نه این نیست ، بلکه منظور فدای حرکت و عمل که همان اطاعت از امام معصوم (ع) است وگرنه در روایات ما نهی شده است که کسی پدر و مادر خود را فدای شخص دیگر کند ، مگر اینکه از دنیا رفته باشند .
📝 چرا به امام حسین (ع) اباعبدالله میگویند ؟
📖 در جامعه عربی هم اسم و هم کنیه داریم ، اعراب از زمانی که فرزندشان به دنیا میآید، معمولاً برای او به غیر از اسم کنیه هم قرار میدهند که در اکثر موارد فرزند آن شخص همان نام مذکور در کنیه را دارد، مثلاً حضرت علی (ع) ابوالحسن است و نام فرزند ارشد ایشان حسن (ع) یا امام صادق (ع) اباعبدالله است و امام حسین(ع) که اباعبدالله است فرزندی به نام عبدالله رَضیع داشته است .
عبدالله به معنای بنده خدا و از آنجا که هر کسی بعد از واقعه عاشورا خداوند را عبودیت میکند مدیون خود سیدالشهدا (ع) است ، بنابراین امام حسین (ع) پدر تمام بندگان خدا است، یعنی هر کس که خداوند را عبودیت میکند مدیون خون سیدالشهدا (ع) است ، پس میتوان گفت که امام حسین(ع) پدر تمام بندگان خدا است ، چرا که اسلام توسط پیامبر (ص) ابلاغ شد و توسط قیام امام حسین (ع) جاویدان و باقی ماند ، اگر قیام امام حسین (ع) نبود ، الان هیچ مؤمن واقعی وجود نداشت ، به همین جهت گفتهاند : «الاسلام نبوی الحدوث وحسینی البقاء» چرا که اسلام فقط و فقط آن است که سیدالشهدا (ع) بیان میکند و هر آنچه یزید ترویج میکند ، کفر مطلق است .
📝 چرا در بین همه ظالمان عبیدالله بن زیاد عمر سعد شمر یزید مورد لعن صریح واقع شدهاند و بقیه قاتلان مثل خولی ، سنان و … اسمشان در زیارت عاشورا نیامده است ؟
📖 اولاً اینها کسانی بودند که فرماندهی را به عهده داشتند ، ثانیاً کسانی بودند که بیشترین ظلم را مرتکب شدند ، ثالثاً کسانی بودند که شناختشان نسبت به امام حسین (ع) بیشتر از بقیه بود ، رابعاً قرار نیست که هر کسی که مورد لعن است نامش در زیارت بیاید و خداوند از باب نمونه به چند تن از ظالمان اشاره شده است و عبارت «ولعن الله اُمه قتلتکم» همه قاتلان کربلا را در بر میگیرد ، خامساً در زیارت ناحیه امام هادی (ع) تک تک قاتلان نام برده شده و لعن شدهاند همانند حرمله ، خولی و…
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
🌧أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🌧
﷽؛
📝 فرق حدیث قدسی با قرآن چیست ؟
📖 حدیث قدسی ، حدیث است و روایت است که آنرا امامان معصوم ما نقل می کنند و چون این احادیث را امام معصوم با علم غیب خودش از گفته های الهی نقل می فرماید معروف به حدیث قدسی گردیده مثلا امام معصوم یا پیامبر اکرم می فرماید : خداوند به جناب موسی بن عمران چنین فرمود که ای موسی هرچه میخوای از من بخواه حتی غذای گوسفند انت را . به چنین حدیثی ، حدیث قدسی می گویند و اما قرآن کریم کلماتی است که خود خداوند عالم آنها را بیان فرموده بطور مستقیم و توسط جبرئیل امین آنها را به پیامبر اکرم (ص) که آخرین سفیر الهی است ابلاغ فرموده و لذا قرآن کریم از سنخ حدیث و روایت نیست و لذا جملات و کلمات آنها با قرآن متفاوت است مضافا به اینکه قرآن کریم از جهت سند و اعتبار کوچکترین مشکلی ندارد و اما احادیث قدسیه از جهت سند و اعتبار باید بررسی و کارشناسی شود .
#حضرت_استاد_انصاریان
﷽؛
📝 منظور از حدیث قدسی و ثقلین چیست ؟
📖 حدیث قدسی ، کلام و سخن خداوند جز از راه قرآن است که نزول آن برای اعجاز نباشد ، به خلاف قرآن که بدین منظور نازل شده است و یا به عبارتی بگوییم : حدیث قدسی از حیث معنا از ناحیه خدای متعال می باشد ، ولی از حیث لفظ و ادای کلمات آن از ناحیة رسول خدا (ص) است .
حدیث ثقلین یعنی دو چیز سنگین و گران بها . از احادیث مشهور متواتره ای است که در کتب حدیث شیعه و سنّی به تکرار و به اسناد مختلف نقل شده است که پیامبر (ص) فرمود : " أیها الناس انّی تارک فیکم الثقلین . کتاب الله و عترتی أهل بیتی ؛ مردم ! من دو چیز گرانقدر : قرآن و اهل بیت (ع) خودم را در میان شما به أمانت نهاده ام که اگر آنرا داشته باشید ، هرگز گمراه نمی شوید .
#حضرت_استاد_انصاریان
﷽؛
✅ حوادث مقارن ولادت پیامبر (ص)
#بخش_اول
#حوادث_شب_ولادت
📝 در روایات ما آمده است که در شب ولادت آنحضرت حوادث مهم و اتفاقات زیادی در اطراف جهان بوقوع پیوست که پیش از آن سابقه نداشت و یا اتفاق نیفتاده بود که از جمله «ارهاصات » بوده بدانگونه که در داستان اصحاب فیل ذکر شد ، و در قصیده معروف برده نیز آمده که چند بیت آن چنین است :
" یوم تفرس منه الفرس انهم قد انذروا بحلول البؤس و الفئم و بات ایوان کسری و هو منصدع کشمل اصحاب کسری غیر ملتئم النار خامدة الانفاس من اسف علیه و النهر ساهی العین من سدم و ساء ساوه ان غاضت بحیرتها و رد واردها بالغیظ حین ظم کان بالنار ما بالماء من بلل حزنا و بالماء ما بالنار من ضرم "
📝 و شاید جامعترین حدیث در این باره حدیثی است که مرحوم صدوق «ره » در کتاب امالی به سند خود از امام صادق علیه السلام روایت کرده و ترجمه اش چنین است که آنحضرت فرمود :
" ابلیس به آسمانها بالا می رفت و چون حضرت عیسی بدنیا آمد از سه آسمان ممنوع شد و تا چهار آسمان بالا می رفت ، و هنگامی که رسول خدا «ص » بدنیا آمد از همه آسمانهای هفتگانه ممنوع شد ، و شیاطین بوسیله پرتاب شدن ستارگان ممنوع گردیدند ، و قریش که چنان دیدند گفتند : قیامتی که اهل کتاب می گفتند بر پا شده !
عمرو بن امیه که از همه مردم آن زمان به علم کهانت وستاره شناسی داناتر بود بدانها گفت :
" بنگرید اگر آن ستارگانی است که مردم بوسیله آنها راهنمائی می شوند و تابستان و زمستان از روی آن معلوم گردد پس بدانید که قیامت بر پا شده و مقدمه نابودی هر چیز است و اگر غیر از آنها است امر تازه ای اتفاق افتاده ".
" و همه بتها در صبح آن شب به رو در افتاد و هیچ بتی درآن روز بر سر پا نبود ، و ایوان کسری در آن شب شکست خورد وچهارده کنگره آن فرو ریخت . و دریاچه ساوه خشک شد . و وادی سماوه پر از آب شد ".
" آتشکده های فارس که هزار سال بود خاموش نشده بود در آن شب خاموش گردید ".
" و مؤبدان فارس در خواب دیدند شترانی سخت اسبان عربی را یدک می کشند و از دجله عبور کرده و در بلاد آنها پراکنده شدند ، و طاق کسری از وسط شکست خورد و رود دجله در آن وارد شد ".
" و در آن شب نوری از سمت حجاز بر آمد و همچنان بسمت مشرق رفت تا بدانجا رسید ، فردای آن شب تخت هر پادشاهی سرنگون گردید و خود آنها گنگ گشتند که در آنروز سخن نمی گفتند ".
" دانش کاهنان ربوده شد و سحر جادوگران باطل گردید ، و هر کاهنی که بود از تماس با همزاد شیطانی خود ممنوع گردید ومیان آنها جدائی افتاد ".
" آمنه گفت : بخدا فرزندم که بر زمین قرار گرفت دستهای خود را بر زمین گذارد و سر بسوی آسمان بلند کرد و بدان نگریست ، و نوری از من تابش کرد و در آن نور شنیدم گوینده ای می گفت : تو آقای مردم را زادی او را محمد نام بگذار ".
" آنگاه او را به نزد عبد المطلب بردند و آنچه را مادرش آمنه گفته بود به عبد المطلب گزارش دادند ، عبد المطلب او را در دامن گذارده گفت:
الحمد لله الذی اعطانی هذا الغلام الطیب الاردان قد ساد فی المهد علی الغلما
" ستایش خدائی را که به من عطا فرمود این فرزند پاک و خوشبو را که در گهواره بر همه پسران آقا است ".
" آنگاه او را به ارکان کعبه تعویذ کرد (1) و در باره او اشعاری سرود ".
" و ابلیس در آن شب یاران خود را فریاد زد (و آنها را بیاری طلبید) و چون اطرافش جمع شدند بدو گفتند :
ای سرور چه چیز تو را به هراس و وحشت افکنده ؟
گفت : وای بر شما از سر شب تابه حال اوضاع آسمان و زمین را دگرگون می بینم و بطور قطع درروی زمین اتفاق تازه و بزرگی رخ داده که از زمان ولادت عیسی بن مریم تاکنون سابقه نداشته ، اینک بگردید و به بینید این اتفاق چیست ؟
آنها پراکنده شدند و برگشتند و اظهار داشتند : ما که تازه ای ندیدیم ".
" ابلیس گفت : این کار شخص من است آنگاه در دنیا به،جستجو پرداخت تا به حرم مکه رسید ، و مشاهده کرد فرشتگان اطراف آن را گرفته اند ، خواست وارد حرم شود که فرشتگان بر او بانگ زده مانع ورود او شدند ، به سمت غار حریٰ رفت و چون گنجشکی گردید و خواست در آید که جبرئیل بر او نهیب زد :
برو ای دور شده از رحمت حق ! ابلیس گفت : ای جبرئیل از تو سؤالی دارم ؟
گفت : بگو ، پرسید : از دیشب تاکنون چه تازه ای در زمین رخ داده ؟
پاسخ داد : محمد 'صلی الله علیه و آله' به دنیا آمده .
شیطان پرسید : مرا در او بهره ای هست ؟ گفت : نه .
پرسید : در امت او چطور ؟ گفت: آری . ابلیس که این سخن را شنید گفت : خوشنود و راضیم ".
📝 و در حدیث دیگری که در کتاب کمال الدین نقل کرده چنین است که در شهر مکه شخصی یهودی سکونت داشت و نامش یوسف بود ، وی هنگامی که ستارگان را در حرکت و جنبش مشاهده کرد با خود گفت :
این تحولات آسمانی بخاطر ولادت همان پیغمبری است که در کتابهای ما ذکر شده که چون بدنیا آید شیاطین رانده شوند و از رفتن به آسمانها ممنوع گردند. و چون صبح
👇👇👇