هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
#احکام_مسافر
📝 سوال : منظور از این که مسافر به حد ترخص برسد ، چیست ؟
📖 جواب : یعنی از وطنش به قدری دور شود که دیوار شهر را نبیند و صدای اذان را نشنود ولی باید در هوا غبار و یا چیزی دیگری ؛ مانند: مه نباشد که از دیدن دیوار و شنیدن اذان جلوگیری کند .
#حضرت_آیت_الله_نوری_همدانی
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
✅ روزه در صورت مسافرتِ قبل از ظهر
📝 سوال : اگر فرد روزه دار قبل از ظهر سفر نماید ، روزه ی او چه حکمی دارد ؟
📖 جواب : اگر پيش از ظهر مسافرت نمايد روزه اش باطل است ، ولى قبل از آنكه به حدّ ترخص برسد نمى تواند روزه را افطار كند و اگر پيش از آن افطار كند كفّاره بر او واجب است (منظور از حدّ ترخص جايى است كه صداى اذان شهر را نشنود ، يا به جايى برسد كه از نظر مردم شهر پنهان گردد) .
✅ روزه در صورت مسافرت در بعد از ظهر
📝 سوال : اگر شخصی بعد از اذان ظهر درماه رمضان مسافرت نماید ، روزه ی او چه حکمی دارد ؟
📖 جواب : هرگاه روزه دار بعد از ظهر مسافرت نمايد بايد روزه خود را تمام كند .
✅ روزه در صورت بازگشت به وطن قبل يا بعد از ظهر
📝 سوال : اگر مسافر قبل از ظهر به وطن برسد ، وظیفه ی او در مورد روزه چیست ؟
📖 جواب : هرگاه مسافر پيش از ظهر وارد وطن شود ، چنانچه كارى كه روزه را باطل مى كند انجام نداده باشد بايد روزه بگيرد و اگر انجام داده بايد بعداً قضا كند و مستحب است باقيمانده آن روز را امساك نمايد ، ولى اگر بعد از ظهر وارد شود نمى تواند روزه بگيرد .
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🔎💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🔍
﷽؛
✅ وصیت به تقسیم مساوی ارث
📝 سؤال : پدری #وصیت کرده پس از فوت ، کلیه اموال اعم از منقول و غیر منقول به طور مساوی بین فرزندان پسر و دختر تقسیم شود ؛ آیا چنین وصیتی شرعاً نافذ است ؟
📖 جواب : اگر قصدش این بوده است که ـ بر خلاف حکم شرعی ـ #ارث به طور مساوی تقسیم شود ، وصیت باطل است و اگر قصدش این بوده است که ارث دخترها به اندازۀ پسرها افزایش یابد ، در صورتی که مجموع مقدار اضافه ، بیش از ثلث ترکه (یک سوم از کل ارث) نباشد ، وصیت نافذ است ، و گرنه در بیش از ثلث ، نیازمند تأیید ورثه میباشد .
#مقامعظمےولایت
#أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی #مُحَمَّدٍ وَ #آلِمُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ
@Javanmardi_langarudi
#دانشآموخته ستاد ملی ترویج احکام دین
🌐 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سید شمس الدین جوانمردی لنگرودی 🌐
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#اهمیّتزکاتدراسلام
#پرسش
اهمیّت زکات در اسلام را بیان فرمایید ؟
#پاسخ
زکات یکی از عبادات مالى اسلام است که با شرایط خاصّى واجب مى شود ؛ در اهمیّت زکات همین بس که خداوند متعال در قریب به سى آیه قرآن کریم پس از دستور به نماز ، سفارش به زکات مى کند ؛ گویى رابطه عمیقی بین نماز و زکات است ، به طورى که نماز بى زکات ، نماز مقبولى نخواهد بود . همچنین روایات فراوانى در مورد زکات وجود دارد ، از جمله در روایتى آمده است که :
« مانع زکات و شخصى که زکات بر او واجب شده و نمى پردازد مسلمان از دنیا نمى رود » ؛
زکات همانند خمس ، موارد معیّنى دارد :
یک قسم از آن زکات بدن و حیات انسان است که هر سال یک مرتبه در روز عید فطر پرداخت مى شود و تنها بر کسانى که قدرت پرداخت آن را (از نظر مالى) دارند واجب است .
و قسم دیگر زکات اموال است که به نُه چیز #گندم ، #جو ، #خرما ، #کشمش ، #شتر ، #گاو ، #گوسفند ، #طلا و #نقرهسکّهدار تعلّق می گیرد .
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
@Javanmardi_langarudi
❄️ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی از قم المقدسه ❄️
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#نکات_توضیحات_آیه60سورةالتوبة
{ إِنَّمَا الصَّدَقاتُ لِلْفُقَراءِ وَ الْمَساکینِ وَ الْعامِلینَ عَلَیْها وَ الْمُؤَلَّفَةِ قُلُوبُهُمْ وَ فِی الرِّقابِ وَ الْغارِمینَ وَ فی سَبیلِ اللّهِ وَ ابْنِ السَّبیلِ فَریضَةً مِنَ اللّهِ وَ اللّهُ عَلیمٌ حَکیمٌ }
#مواردمصرفزکات
💎 منظور از صدقات در این آیه ، صدقات واجب یعنی زکات است . زکات ، یکی از مهمترین واجبات الهی است که در سلامت اقتصادی جامعهٔ اسلامی نقش بسیار اساسی و مهمی دارد . در روایات اسلامی ، اهمیت بسیار زیادی بدین فریضه داده شده و ترک آن به شدت نهی شده است .
💎 در روایتی از امام صادق علیه السلام می خوانیم :
" اگر همه مردم ، زکات اموال خود را بپردازند ، مسلمان فقیر و نیازمندی باقی نمی ماند ... و مردم ، فقیر و محتاج و گرسنه و برهنه نمی مانند مگر به خاطر گناه ثروتمندان ."¹
💎 این آیهٔ شریف ، مصارف زکات را هشت مورد معرفی می کند :
1⃣ فقراء
2⃣ مساکین ( در تفاوت فقیر و مسکین گفته اند که فقیر کسی است که در زندگی خود کمبود مالی دارد ؛ هر چند مشغول کسب و کاری باشد و هرگز از کسی درخواست کمک نمی کند ؛ اما مسکین کسی است که نیازش شدیدتر و دستش از کار کوتاه است و به همین جهت از این و آن درخواست کمک میکند ) .
3⃣ عوامل جمع آوری زکات ( این گروه ، کارمندان و کارکنانی هستند که برای جمع آوری زکات و ادارهٔ بیت المال اسلام تلاش و کوشش می کنند و آنچه به آنها داده می شود ، مزد و اجرت آنهاست و فقر در این گروه به هیچ وجه شرط نیست ) .
4⃣ المؤلّفة قلوبهم ( کسانی که انگیزهٔ معنوی نیرومندی برای پیشبرد اهداف اسلامی ندارد و با تشویق مالی می توان محبت آنان را جلب کرد ) .
5⃣ آزاد کردن بردگان ( سهمی از زکات ، مخصوص مبارزه با بردگی و پایان دادن به این موضوع ضد انسانی است ) .
6⃣ ادای دین بدهکاران و آنهایی که بدون جرم و تقصیر زیر بار بدهکاری مانده و از ادای آن عاجز شده اند .
7⃣ در راه خدا ( تمام راه هایی که به گسترش و تقویت آیین الهی منتهی می شود ؛ اعم از جهاد و تبلیغ و مانند آن ) .
8⃣ واماندگان در راه ( مسافرانی که به علتی در راه مانده اند و زاد و توشه و مرکب کافی برای رسیدن به مقصد ندارند و هر چند افراد فقیر و بی بضاعتی نیستند ، بر اثر دزد زدگی یا بیماری یا گم کردن اموال خود یا علل دیگر به چنین وضعی افتاده اند . این گونه اشخاص را باید از طریق زکات به مقداری که برای رسیدن به مقصد لازم است ، بی نیاز کرد ) .²
#تفسیرنمونه_جلد8صفحه4
#تفسیرالمیزان_جلد9صفحه321
#قرآن_حکیم_شرح_آیات_منتخب_صفحه196
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
@Javanmardi_langarudi
❄️ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی از قم المقدسه ❄️
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸
#بسیار_ویژه
💦قدر نمازخوانها را بدانیم💦
✅ امام صادق علیه السلام :
👈 خداوند به خاطر شیعیان نمازخوان ، بلا را از سر شیعیانی که نماز نمیخوانند برمیدارد و اگر همه شیعیان نماز را ترک میکردند بدون شک نابود میشدند !
👈 و خداوند به خاطر شیعیانی که زکات میدهند بلا را از سر شیعیانی که زکات نمیپردازند برطرف مینماید و اگر همه شیعیان زکات ندهند همه به هلاکت خواهند رسید ...
📚تفسیر قمی، ج1.
@Javanmardi_langarudi
🌼شبهات احکام و مسائل شرعی را از این کانال به دست آورید🌼
🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
✅ موارد و مصارف زکات
📝 كلمه زكات به معنى پاكى و رشد و نمو و ... آمده است ، و مقصود از آن در حقوق مالى اين است كه از سرمايه ها و درآمدها ، يعنى محصولات توليدى مثلًا از طريق كشاورزى و دامدارى و هم چنين از سرمايه نقدى كه يك سال بدون اين كه در جريان افتد در تصرف كسى باشد ، در صورتى كه به اندازه معينى، حد نصاب برسد ، مقدارى از آن به صندوق اسلامى براى مصارف معين شده پرداخت مي شود .
📝 مقدارى كه بايستى پرداخت شود 5/ 2 تا ده درصد در محصولات كشاورزى است ، بسته به اين كه محصول ديمى باشد كه زحمت كمترى دارد ، يا آبى باشد كه مستلزم مشقت و مخارج بيشترى است .
📝 از سرمايه راكد «طلا و نقره» حدود يك چهلم آن است و در همين حدود است در مورد حيوانات اهلى كه غالباً از گوشت آنها براى خوراك استفاده مي شود .
📝 زكات يكى از پايه ها و ستون هاى پنج گانه معرفى شده است كه اسلام روى آنها قرار گرفته و استوار است .
« بنى الاسلام على خمس: الصلاة والزكاة والصوم والحج والولاية ...»
📝 در قرآن مجيد از زكات به عناوين گوناگون ياد شده است و عنايت خاصى به آن مبذول گشته، در بسيارى از آيات قرآن زكات را هم رديف با نماز كه از امور اساسى اسلام است نام برده است .
" لَئِنْ أَقَمْتُمُ الصَّلاةَ وَ آتَيْتُمُ الزَّكاةَ وَ آمَنْتُمْ بِرُسُلِي وَ عَزَّرْتُمُوهُمْ وَ أَقْرَضْتُمُ اللَّهَ قَرْضاً حَسَناً لَأُكَفِّرَنَّ عَنْكُمْ سَيِّئاتِكُمْ ... «1»
" اگر نماز را بپا داريد و زكات بپردازيد و به پيامبرانم ايمان آوريد، و آنان را تقويت و يارى كنيد و به خداوند وامى نيكو دهيد مسلماً گناهانتان را محو مي كنم ".
" خداوند رسيدن رحمت واسعه خود را بر كسى واجب ميداند كه اهل تقوا و پرداخت زكات باشد ".
وَ رَحْمَتِي وَسِعَتْ كُلَّ شَيْءٍ فَسَأَكْتُبُها لِلَّذِينَ يَتَّقُونَ وَ يُؤْتُونَ الزَّكاةَ وَ الَّذِينَ هُمْ بِآياتِنا يُؤْمِنُونَ: «2»
" و رحمتم همه چيز را فرا گرفته است ، بي ترديد آن را براى كسانى كه از شرك و كفر و ارتداد و معاصى مي پرهيزند و زكات مي پردازند و به آياتم ايمان مي آوردند مقرر و لازم ميدارم ".
📝 عيسى (ع) به عنايت و اذن حق در گهواره سخن گفت و در ضمن سخن گفتن سفارشات خداوند را بر خود برشمرد از جمله :
وَ أَوْصانِي بِالصَّلاةِ وَ الزَّكاةِ ما دُمْتُ حَيًّا «3»
" خداوند به من تا زنده ام سفارش نماز و زكات نموده است ".
📝 قرآن در وصف اهل بيتم عليهم السلام ميگويد :
رِجالٌ لا تُلْهِيهِمْ تِجارَةٌ وَ لا بَيْعٌ عَنْ ذِكْرِ اللَّهِ وَ إِقامِ الصَّلاةِ وَ إِيتاءِ الزَّكاةِ: «4»
" مردانى كه تجارت و داد و ستد آنان را از ياد خدا و برپا داشتن نماز و پرداخت زكات باز نميدارد ".
الَّذِينَ يُقِيمُونَ الصَّلاةَ وَ يُؤْتُونَ الزَّكاةَ: «5»
" آنان كه نماز برپا ميدارند ، و زكات ميپردازند ".
📝 قرآن نپرداختن زكات را از نشانه هاى مشركين و كافران به آخرت ميداند :
وَ وَيْلٌ لِلْمُشْرِكِينَ (6) الَّذِينَ لا يُؤْتُونَ الزَّكاةَ وَ هُمْ بِالْآخِرَةِ هُمْ كافِرُونَ: «6»
" واى بر آنان كه براى خدا شريك قرار مي دهند ، آنان كه زكات نمي پردازند و به آخرت كافر هستند ".
✅ موارد زكات
📝 پس از اعلام وجوب زكات به وسيله آيات قرآن محصولات غذائى گياهى مانند : گندم ، جو ، خرما ، كشمش ، و حيوانات مورد استفاده مانند : گوسفند ، گاو و شتر ، و نيز نقدينه راكد و ذخيره شده پول رائج مانند طلا و نقره مشمول پرداخت زكات شدند .
📝 بديهى است كه با توجه به جامعيت و خاتميت اسلام و نيز با در نظر گرفتن اين كه در آيات قرآنى موارد خاصى به عنوان موارد وجوب زكات ذكر نشده است ، اين موضوع تا حصول نتيجه نهائى و رفع محروميتهاى انسانى در هر منطقه و در هر زمانى به صورت متناسب آن عملى خواهد بود ، و رهبران واقعى اسلامى مشخصات آن را بيان خواهند كرد .
📝 پيامبر اسلام پس از اين كه آيات مربوط به زكات را براى مردم قرائت كرد مواردى را كه درباره آنها اشاره شد نام برد و بقيه را آن روز از موارد عفو قرار داد، و ميتوان گفت : كه اموال مشمول زكات منحصر به همين چند مورد از منابع درآمد نيست .
✅ مصارف زكات
📝 اموالى كه از طريق زكات جمع آورى مي شود ، چنان كه در قرآن آمده است براى مصرف در موارد هشت گانه زير است :
1⃣ به نفع مستمندان
2⃣ درماندگان كه توانائى انجام كار ندارند و از كار افتاده اند
3⃣ اداره امور كسانى كه براى وصول آن فعاليت مي كنند ، و نيز تهيه وسائل و نگاهدارى و مقدمات مصرف كردن در راه شايسته و خداپسند
4⃣ جلب آشنائى مردم به اسلام و مقررات آن و علاقه مند ساختن عامه به نظامات اسلامى
5⃣ آزاد ساختن بردگان و اسيران و گرفتاران .
6⃣ پرداخت بدهى بدهكاران و حفظ آبروى ورشكستگان كه توانائى پرداخت بدهى خود را ندارند .
7⃣ در هر راهى كه براى خدا باشد « كه شامل خدمات عامه با تمام وسعت و گسترشى كه دارد ميشود ».
👇👇👇
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
👆👆👆
8⃣ رسيدگى به امور مسافران و كسانى كه آواره و درمانده شده اند .
" به خوبى روشن است كه ميتوان از محل وجوه پرداختى به عنوان زكات ، هر اقدامى لازم و مؤثرى را در راه رفع فقر و مسكنت و درماندگى و محروميت و خدمات عامه به تناسب نياز هر جامعه در هر زمان و مكانى انجام داد ".
✅ زكات فطرة
📝 علاوه بر زكاتى كه به اموال در صورت وجود داشتن شرايط تعلق ميگيرد ، يك منبع ساده و عادى نيز براى رفع نيازهاى فردى و اجتماعى در نظر گرفته شده است كه آن را زكات فطرة مي گويند .
📝 زكات فطرة اين است كه هر فرد مسلمان كه توانائى اداره كردن زندگى خود و اشخاص تحت اداره خود را داشته باشد و براى تأمين نيازهاى سالانه خويش نيازى به غير ندارد، مكلف است بابت خود و هر كس ديگرى كه مخارج آنان را به عهده دارد ، از افراد خانواده و غير آنان مقدارى از خوراك معمولى يا معادل آن را از نظر قيمت بپردازد .
اين مقدار بابت هر يك نفر حدود سه كيلوگرم است ، و راه مصرف آن همان راه مصرف زكات مال است .
📝 خصوصيتى كه اين منبع دارد اين است كه اگر چه بنظر ناچيز مي رسد اولًا مشقتى در آن احساس نميشود، و ثانياً مقرر است كه در روز معينى از سال يكجا جمع آورى شده و پرداخت گردد ، تا در رفع نيازمندي هاى متناسب در هر جامعه و محيط و زمان نقش مؤثرى داشته باشد .
📝 پس از تمام شدن ماه رمضان هر سال در شب اول ماه شوال همه كسانى كه تمكن پرداخت اين مقدار ناچيز از ارزاق عامه يا بهاى آن را دارند، آن را حاضر كرده و اول صبح روز اول ماه شوال كه روز عيد فطر است ، پيش از اداى نماز عيد آن را پرداخت خواهند كرد .
👈 اين نكته را بايد در نظر گرفت كه :
" چنانچه با نظم صحيحى در هر محيط از محل كار و قصبه و شهر و كشورى اين منابع جمع آورى شود، و با مطالعات قبلى كه در راه سازندگى و تأمين نيازهاى اساسى مورد استفاده شايسته قرار گيرد، چه نقش سازنده و مؤثرى در بهبود وضع جامعه خواهد داشت، مثلًا در شهرى مانند تهران كه امروز كه اين سطور نوشته ميشود داراى بيش از 12 ميليون جمعيت است ، و قوت اغلب آنان برنج يا نان است قيمت سه كيلو برنج كه اكنون نزديك به هفت هزار تومان پول رايج كشور است يا قيمت سه كيلو نان كه قابل توجه است با احتساب ضربدر در دوازده ميليون در يك روز جمع شود چه مشكلى را از جامعه نميتواند حل كند، و چه دردى و نيازى را برطرف نمايد؟! «7»
#پےنوشت
🌸(1)- مائده 12.
🌸(2)- اعراف 156.
🌸(3)- مريم 31.
🌸(4)- نور 37.
🌸(5)- لقمان 4.
🌸(6)- فصلت 7.
🌸(7)- خطوط اصلى در نظام اقتصادى اسلام 132.
#مطالب فوق برگرفته شده از :
#کتاب تفسیر حکیم جلد پنجم
#نوشته حضرت استاد حسین انصاریان
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
✅ پرداخت زکات به کمیته امداد
📝 سؤال : فردی می خواهد #زکات مالش را به #کمیته_امداد تحویل دهد ، #کمیته هم قصد دارد زکات را برای خرید #جهیزیه افراد تحت پوشش ، هزینه کند . آیا #مصرف_زکات در چنین اموری جایز است ؟
📖 جواب : اگر در #قبول_زکات و نحوه مصرف آن ، از فقیر #وکالت داشته باشند ، کفایت می کند .
#مقام_عظمی_ولایت
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#قالَاْلباقِرُ علیه السلام
« بُنِيَ اْلاِسْلامُ عَلي خَمْسَةِ أَشْياءَ :
عَلَي الَّصْلاةِ وَ الزَّكاةِ وَ الحَجِّ وَ الصَوْمِ وَ
اْلوِلاَيَة ».
#امامباقر علیه السلام فرمود :
اسلام بر پنج چيز بنا شده است :
1⃣ #نماز .
2⃣ #زكات .
3⃣ #حج .
4⃣ #روزه .
5⃣ #ولايت .
📚 کلینی، الکافی، ج 2، ص 18؛ ج 4، ص 62.
📚 صدوق، من لا یحضره الفقیه، ج 2، ص 74.
📚 فیض کاشانی، المحجّة البيضاء، ج 2، ص 122 - 123 .
@Javanmardi_langarudi
❄️ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی از قم المقدسه ❄
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#پل_صراط بر روی جهنم نصب شده ، و همه باید از این پل عبور کنند تا به بهشت برسند ، و این #پل ، #هفت_پل است :
#پل_اول پل ایمان است ، #پل_دوم پل نماز است ، #پل_سوم پل زکات است ، #پل_چهارم پل روزه است ، #پل_پنجم پل حج و عمره است ، #پل_ششم پل صله رحم است ، #پل_هفتم پل مظالم العباد است یعنی حق الناس .
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
#امام_صادق علیه السلام می فرماید :
" مردمی که بر #صراط می گذرند بر چند دسته اند :
#بعضی از آنها مثل برق می گذرند ،
#بعضی مثل دویدن اسب ،
#بعضی به صورت خزیده ( بر دست و شکم ) ،
#بعضی به صورت معمولی راه می روند ،
#بعضی به صورت معلّق و آویزان به طوری که آتش به قسمتی از آنها می رسد و قسمت دیگر از آتش در امان می ماند ".
#امالےالصدوق_مجلس33صفحه107.
#درالمنثور291/4
#محاضرات_فےالإلٰهیات_صفحه403
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🔎💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🔍
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#روز_قیامت مردم از #پنج_نفر فرار می کنند
يَوْمَ يَفِرُّ الْمَرْءُ مِنْ أَخِيهِ 34 وَ أُمِّهِ وَ أَبِيهِ 35 وَ صاحِبَتِهِ وَ بَنِيهِ 36
#برادر
#مادر
#پدر
#دوست ( زن )
#فرزند
#سوره_عبس_آیات34إلی36
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
#حضرت_عزرائیل (سلام الله علیها) شبانه و روز #پنج_بار به هر خانه نگاه می کند ، پیامبر (صلی الله علیه و آله) فرمود :
" این پنج بار در اوقات پنجگانه نماز است تا ببیند آنها در موقع نماز چه می کنند . هر خانه که در آن به نماز ، در پنج وقت خود اهمیت داده شود ، حضرت عزرائیل شهادتین را تلقین صاحب آن خانه می کند ".
#حکمت_عبادات_حضرت_آیة_الله_جوادی_آملی_صفحه195
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🔎💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🔍
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽؛
💎 آموزشاحکامروزه #ناتوانی قسمتاول
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
﷽؛
#السلامعلیکیااباعبدالله
❄️ فقط به تربت اعلات سجده خواهم کرد
که بندهی تو نخواهد گذاشت هر جا سر ❄️
﷽؛
#دلگرمبهخودشباش
❄️ إِنَّ اللهَ يُدَافِعُ عَنِ الَّذِينَ آمَنُوا
همانا خداوند همواره از مؤمنان دفاع میکند ❄️
#حریمخدا رو حفظ کن ، قطعاً خدا هم #حریمتو رو حفظ میکنه . وعده خدا ، قطعیه .
#سورهحجآیه38
#ترجمه حضرتاستادانصاریان
1455_24_Ghaseme_Musavi.mp3
640.9K
﷽؛
#دعایروزبیستوچهارمماهمبارکرمضان
❄️ اللّٰهُمَّ إِنِّى أَسْأَلُكَ فِيهِ مَا يُرْضِيكَ ، وَأَعُوذُ بِكَ مِمَّا يُؤْذِيكَ ، وَأَسْأَلُكَ التَّوْفِيقَ فِيهِ لِأَنْ أُطِيعَكَ وَلَا أَعْصِيَكَ ، يَا جَوادَ السَّائِلِينَ
#خدایا
در این ماه آنچه تو را خشنود میکند از تو درخواست میکنم و از آنچه تو را ناخشنود میکند به تو پناه میآورم و از تو در این ماه توفیق اطاعت و ترک نافرمانیات را خواستارم ، ای بخشنده به نیازمندان ❄️
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#حدیثی_که_تنم_را_لرزاند
امام صادق علیه السلام فرمودند :
" اگر یک نماز صبحت قضا شود حتی اگر کل دنیا طلا شود و آن را در راه خدا و اسلام بدهی ...
جبران نمی شود ".
#جوانمردےلنگرودے
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#آیت_الله_مجتهدی
" کسانی که به هر دری می زنند ولی کارشان درست نمی شود برای این است که نماز اول وقت نمی خوانند . جوان ها به شما توصیه می کنم اگر می خواهید هم دنیا داشته باشید هم آخرت ، نماز اول وقت بخوانید ".
﷽؛
#حواستبهخودتباشه
" اگر من به جایگاه و روزیِ دیگران حسد ببرم و به خدا شکایت کنم که چرا نعمت به اینها دادی ؟
این گناه بزرگی است که انسان را دوزخی میکند ".
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🌧 مواردى كه نبايد يا لازم نيست سوره در نماز خوانده شود :
1⃣ اگر وقتِ نماز تنگ باشد نبايد سوره را بخواند .
2⃣ اگر انسان ناچار شود كه سوره را نخواند ، مثلًا بترسد كه اگر سوره را بخواند ، دزد يا درنده يا چيز ديگرى به او صدمه بزند ، نبايد سوره را بخواند .
3⃣ اگر در كارى عجله داشته باشد مى تواند سوره را نخواند .
4⃣ اگر به خاطر مريضى نتواند سوره را بخواند مى تواند سوره را ترك كند .
5⃣ در ركعت سوم و چهارم نمازها كه اگر خواندن حمد را اختيار كرد سوره ندارد .
6⃣ در نماز احتياط .
7⃣ در نماز جماعت در صورتى كه در ركعت سوم يا چهارم اقتدا نمايد و به مقدار خواندن حمد ، وقت داشته باشد و اگر بخواهد سوره را بخواند ركوع امام را درك نمى كند .
8⃣ در نمازهاى مستحبى مگر نمازهاى مستحبى اى كه سوره در آنها شرط صحّت است .
📚 کتاب احكام دو دقيقه اى؛ محمود اکبری؛ صفحه 30
@Javanmardi_langarudi
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🕊چند نكته درباره اقتدا🕊
🍃1. اگر مأموم نداند امام جماعت نماز واجب مى خواند يا مستحب نمى تواند به او اقتدا كند.
🍃2. در هر ركعت، نمازگزار مى تواند در بين قرائت و در ركوع به امام جماعت اقتدا كند.
🍃3. موقعى كه مأموم نيت مى كند، بايد امام را معين نمايد. ولى دانستن اسم او لازم نيست، مثلًا اگر نيت كند اقتدا مى كنم به امام حاضر، نمازش صحيح است.
🍃4. اگر امام ايستاده و مأموم نداند در كدام ركعت است، مى تواند اقتدا كند ولى بايد حمد و سوره را به قصد قربت بخواند.
🍃5. اگر صفهاى جلو آماده نماز هستند، صفهاى بعد مى توانند اقتدا كنند.
🍃6. اقتدا و تكبير گفتن بايد در حال آرامش باشد و كسى كه در حال حركت است مانند رسيدن به ركوع نماز جماعت، در آن حال نمى تواند اقتدا كند.
🍃7. كسى كه در حال قيام ركعات سوم و چهارم اقتدا مى كند، بايد حمد و سوره نماز را بخواند و اگر با خواندن حمد و سوره به ركوع امام نمى رسد، بايد صبر كند و در حال ركوع اقتدا كند.
📚 محمود اکبری؛ احكام دو دقيقه اى ؛ ص65
💢احڪام و مسائل شرعے💢
🎇کارشناس احکام و مسائل شرعی حجّت الاسلام والمسلمین سیّد شمس الدّین جوانمردی لنگرودی🎇
@Javanmardi_langarudi
🌧 أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ 🌧
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
💎 پرسش :
با مادر شوهرم مشکل دارم و به همین خاطر ، منزلشون نمی روم و نمی گذارم هم همسرم بچه ها رو ببره . آیا گناه می کنم ؟
❄️ پاسخ :
خانواده همسر از اقوام سببی بوده و جزء ارحام محسوب نمی شوند . بنابراین قطع رابطه با آنها مصداق قطع رحم نیست . هرچند اصل بر رفق و مدارا با بزرگترها و دوستی با مومنین است .
اما توجه داشته باشید قطع رابطه با خانواده همسر موجب ایجاد کدورت بین شما و همسرتان شده و در نهایت خودتان متضرر می شوید . بهتر است به جای قطع ارتباط ، مسائلتان را حل کنید و رابطه تان را با مادرشوهرتان بهبود ببخشید .
👈 ضمنا جلوگیری کردن شما از رفت و آمد بچه ها با مادر بزرگشان جایز نیست ؛ چون مادر بزرگ از ارحام فرزندان شماست و قطع رابطه با ارحام ، گناه است .
@Javanmardi_langarudi
💧کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی💧