هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
☝☝☝
#پی_نوشت
🍃 (1). مسعودى، اثبات الوصیه، ص 167 و ر. ك به: سبط ابن الجوزى، تذكره الخواص، نجف، المطبعه الحيدريه، 1383 ه. ق، ص 324.
🍃 (2). سبط ابن الجوزى، تذكره الخواص، نجف، المطبعه الحيدريه، 1383 ه. ق، ص 324.324 و ر.ك به: ابن العماد الحنبلى، شذرات الذهب فى اختيار من ذهب، الطبعه الأولى، بيروت، دارالكفر، ج 1، ص 105.
🍃 (3). الطبقات الكبرى، بيروت، دار صادر، ج 5، ص 221.
🍃 (4). الطبقات الكبرى، ص 212 و ر. ك به: ابن كثير، البدايه و النهايه، الطبعه الثانيه، بيروت، دار المعارف، 1977 م، ج 9، ص 104.
🍃 (5). احتمالاً حميد بن مسلم عمداً به منظور جلب ترحم آنان، حضرت را(كه لاغر و ضعيف گشته بود) كودك ناميده است و يا بعدها چنين كارى را به خود نسبت داده است تا نزد شيعيان قدرى از بار گناه خود بكاهد.اخطب خوارزمى، مقتل الحسين، تحقيق و تعليق: شيخ محمد سماوى، قم، مكتبه المفيد، ج 2، ص 43.
🍃 (6). الارشاد، قم، مكتبه بصيرتى، ص 242 و ر. ك به: محمد بن جرير الطبرى، تاريخ الأمم و الملوك، بيروت، دار القاموس الحديث، ج 6، ص 260(حوادث سال 61)؛ اخطب خوارزمى، مقتل الحسين، تحقيق و تعليق: شيخ محمد سماوى، قم، مكتبه المفيد، ج 2، ص 38.
🍃 (7). اخطب خوارزمى، مقتل الحسين، تحقيق و تعليق: شيخ محمد سماوى، قم، مكتبه المفيد، ج 2، ص 43.
🍃 (8). گردآوري از کتاب: سیره پیشوایان، مهدی پیشوایی، موسسه امام صادق(علیه السلام)، قم، 1390هـ.ش، ص 238.
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
❓#سوال
⁉️ مدت بیماری امام سجاد(ع) در واقعه عاشورا چقدر طول کشید؟
🔸بیشتر روایات و نقل های معتبر، بیماری حضرت زین العابدین(ع) را تنها در همان شب و روز عاشورا عنوان می کنند که ممکن است اثر آن تا چند روز بعد از آن نیز باقی بود.
1⃣ امام سجاد(ع): «هنگامی که پدرم نزدیک مغرب در شب عاشورا اصحاب را جمع کرد برای این که آنها را مرخص کند. من نزدیک او شدم تا آنچه را برای آنها می گوید بشنوم و من در آن هنگام مریض بودم.
2⃣ امام سجاد(ع): «من در آن شبی که پدرم در صبحش به شهادت رسید نشسته بودم و عمه ام حضرت زینب(س) نزد من مشغول پرستاری من بود»، در این هنگام پدرم در پنهانی از اصحابش کناره گرفت و نزد او «جُوَین»(یا جون یا حویّ] غلام ابوذر غفاری بود و او شمشیرش را اصلاح می کرد و پدرم اشعاری را می خواند. آن اشعار را دو بار یا سه بار تکرار کرد تا آن که من آن را فهمیدم و آنچه را می خواست، دانستم. پس گریه راه گلویم را بند آورد. اشک هایم را پاک کردم و سکوت کردم.
3⃣ شیخ مفید(م 413ق): «حمید بن مسلم گوید: ... به على بن الحسین(ع) که دارای بیماری سختى بود و روى فرشى افتاده بود، رسیدیم، گروهى از پیادگان همراه شمر سر رسیدند پس به شمر گفتند: آیا این بیمار را نمی کشى؟ من گفتم: سبحان الله آیا افراد کم سن و سال را هم می کشند؟ او نوجوانی است که همین بیمارى او را بس است؟ پس پیوسته آن جا بودم تا آنان را از او دور کردم.
4⃣ محمد بن سعد(م 230ق) در «الطبقات الکبری»: «آن روز(عاشورا) که على بن الحسین همراه پدرش بود، بیست و سه یا بیست و چهار سال داشت و هر کس بگوید که او در آن زمان کوچک بوده و موى بر نیاورده بوده، بی اساس است؛ ولی او آن روز بیمار بود و به همین جهت کشته نشد.
5⃣ در «بلاغات النساء» چنین آمده است: حِذام یا حُذَیم اسدى گفت: سال 61 [هجرى ]، سال شهادت حسین(ع)، به کوفه وارد شدم. زنان کوفه را در آن زمان دیدم که بر سر و صورت خود می زنند و گریبان می درند و دیدم که زین العابدین(ع) با صدایى آهسته و پیکرى نحیف از بیمارى می گوید: «اى کوفیان! شما بر ما می گِریید؟! پس چه کسى جز شما ما را کُشت؟
6⃣ امام صادق(ع)، از پدرانش چنین گزارش فرمود: «هنگامى که زنان را از کربلا به کوفه وارد کردند، زین العابدین(ع) بدنش نحیف شده و از بیمارى، رنجور بود...
آنچه ما درباره مدت بیماری امام سجاد(ع) در منابع روایی یافتیم، همان است که ذکر شد.
👈 حضرت استاد شیخ حسین انصاریان
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
✅ پاسخ به برخی سوالات پیرامون متن زیارت عاشورا
📝 زیارت عاشورا از کلام کدام امام معصوم صادر شده است؟
📖 زیارت عاشورا آن گونه که از روایت امام صادق (ع) در کتاب مصباح شیخ طوسی به دست میآید ، از جانب خداوند و حدیث قدسی است ، یکی از تفاوتهای حدیث قدسی با قرآن این است که رساندن آیات قرآن بلافاصله بعد از نزول آن به همه مردم واجب است ، ولی ممکن است یک حدیث قدسی از جانب خداوند به پیامبر اکرم (ص) عرضه شود ، بدون آنکه پیامبر (ص) آن را به یک نفر هم بگوید یا فقط به افراد خاص مثل سلمان و مقداد و … تعلیم دهد .
زیارت عاشورا توسط خداوند بیان و توسط جبرئیل امین برای پیامبر اکرم (ص) هدیه آورده شد و امیرمؤمنان(ع) به امام مجتبی (ع) و ایشان به برادرش امام حسین (ع) و ایشان به امام سجاد (ع) و ایشان به فرزندش امام باقر (ع) و او به امام صادق (ع) انتقال دادند تا اینکه در زمان امام باقر و امام صادق (ع) که موقعیت بهرهمندی خواص شیعیان از این حدیث قدسی ایجاد شد ، امام باقر (ع) به علقمه و امام صادق آن را صفوان بن مهران در نجف آموزش دادند ، ولی تنها روایتی که زیارت عاشورا را حدیث قدسی معرفی میکند روایت امام صادق (ع) در کتاب مصباح شیخ طوسی است .
📝 چرا زیارت عاشورا بعد از شهادت امام حسین (ع) توسط امام سجاد (ع) به شیعیان آموخته نشد ؟
📖 اوج فتنه و ظلم بنیامیه در کربلای معلی در روز عاشورا اتفاق افتاد ، بنابراین دستگاه اموی برای تثبیت موقعیت خودش هر قیامی را سرکوب میکرد، همانند قیام توابین، قیام مختار و قیام حرّه در چنین موقعیتی با چنین خفقان کسی انتظار دارد که لعن یزید و معاویه و ابوسفیان که در زیارت عاشورا علناً آمده است ، توسط شیعیان بیان شود ، اما در زمان امام باقر (ع) و امام صادق (ع) که زمان اختلاف بین بنیمروان و بنیالعباس است ، آن خفقان شدت خود را از دست داده است، به همین خاطر امام باقر و امام صادق (ع) به بیان آن پرداختند .
📝 زیارت عاشورا اولین بار در چه کتابهایی ذکر شده است ؟
📖 زیارت عاشورا به نقل از علقمه بن محمد حضرمی از امام باقر (ع) در کتاب کامل الزیارات و زیارت عاشورا به نقل از صفوان بن مهران از امام صادق (ع) در کتاب مصباح المتهجد شیخ طوسی شده است و زیارت عاشورای مشهور که در مفاتیح الجنان آمده است ، همان زیارت کتاب مصباح المتهجد است .
📝 اعتبار سند زیارت عاشورا در چه حد است ؟
📖 زیارت عاشورا دارای دو سند و سه طریق است که با توجه به کتابهای علم رجال اشخاصی که در سند زیارت قرار گرفتهاند همه مورد اعتماد هستند :
1⃣ نقل صالح بن عقبه
2⃣ نقل سیف بن عمیره
3⃣ نقل محمد بن خالد طیالسی
که هر کدام توسط شیخ طوسی در کتاب فهرست اسناد آن آمده است .
📝 ویژگیهای منحصر به فرد زیارت عاشورا چیست ؟
📖 حدیث قدسی بودن ، ثواب و آثار منحصر به فرد ، لعن برخی اشخاص ، ذکر مهدویت و انتقام از دشمنان حضرت که در دو جای زیارت امام منصور و امام هدی آمده که این خود اشاره به ابراز اعتقاد به انتقام مهدوی در زمان اهل بیت (ع) دارد ، سجده در مقابل خداوند در انتهای زیارت که این اوج پیوستگی زیارت امام حسین (ع) با عبودیت خداوند است که در هیچ زیارتی غیر از زیارت عاشورا در آخر آن سجده وجود ندارد، دستور به انجام هر روزه آن هر چند زیارت عاشورا زیارت مخصوص روز عاشوراست، ولی در سایر روزهای ایام سال به قصد برآورده شدن حاجت و بهرهمندی از آثار و ثوابهای آن امام باقر و امام صادق (ع) توصیه کردند .
📝 عبارات زیارت عاشورا چند بخش است ؟
📖 دارای دو بخش کلی
«خطابی» یعنی خطاب به امام حسین ،
«درخواستی» یعنی خطاب به خداوند است :
«خطاب به امام حسین» که از وضعیت خود و درخواستهای خود خبر میدهیم :
👈 تسلیم : السلام علیک …
👈 تعزیت : لقد عظمت الرزیه
👈 تضمین : انی سلم لمن …
👈 تبرئه : وابرا الی الله …
👈 تفدیه : بابی انت وامی
👈 مهدی یاوری : ان یرزقنی طلب …
👈 تقرب : انی اتقرب الی الله …
👈 توسل : بموالاتکم
👈 همراهی : معکم فی الدنیا
👈 درک شفاعت : یبلغنی المقام المحمود
👈 پاداش کامل : افضل ما یعطی
👈 لعن شخص : لعن الله آل زیاد…
👈 لعن شخصیت : دفعتکم عن مقامکم
👈 ثبوت در قدم : قدم صدق
«درخواست از خداوند»
👈 وجاهت : وجیها
👈 صلوات و رحمت و مغفرت : صلوات ورحمه ومغفره
👈 حیات و ممات محمدی : محیای محیا…
👈 لعن شخص : اللهم العن اباسفیان و…
👈 تأکید در لعن شدید : فضاعف ، جمیعا ، خص
👈 درخواست عذاب دردناک : العذاب الالیم
👈 تقرب با برائت و ولایت : اللهم انی اتقرب
👈 لعن شخصیت : اول ظالم وآخر
👈شفاعت : اللهم ارزقنی شفاعه الحسین
👈 ثبوت قدم در راه حسین (ع) : وثبت لی قدم صدق .
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
📝 از طرف وهابیها مطرح میشود امام حسین ۱۳۸۰ سال پیش از دنیا رفته است ، چرا الان به زیارتش میروید و به او سلام میکنید ، این کار شما چه فایدهای دارد ؟
📖 اولاً زیارت قبور مؤمنان جزو سیره پیامبر اکرم (ص) است ، در صحیح مسلم روایت شده است که پیامبر (ص) به زیارت قبور بقیع میرفتند و این گونه میفرمودند :
«السَّلامُ عَلى اَهْلِ الدّیارِ مِنَ المُسلِمینَ وَالمُؤمِنینَ أَنْتُم لَنا فَرَطٌ وَنَحْنُ اِنْ شاءَ اللّهُ بِکُمْ لاحِقُونَ»،
این روایت پیامبر (ص) را هم اکنون در قبرستان بقیع تابلو کردند ، یعنی خود وهابیها این کار را کردهاند و در آنجا قرار دادهاند، پس یکی از پاسخهایی که با روش خودشان میتوان به وهابیها داد، همین است که خطاب به قبور معمولی سلام میدهید ، حال اینکه به حضرت سیدالشهدا (ع) میرسد، به شیعه اشکال میکنید که چرا زیارت میکند و سلام میدهد .
ثانیاً خود وهابیها به زیارت پیامبر اکرم (ص) میروند میگویند :
«السلام علیک یا رسولالله اشهد انک … جاهدت فی سبیل الله»
این عبارت بین اذان و اقامه از تلویزیون سعودی همیشه پخش میشود و در مکتب شیعه سلام بر هر یک از ائمه همانند سلام بر رسول خداست .
از منظر مکتب شیعه اعتقادمان این است که روح امام معصوم هیچ تفاوتی در زمانی که در حیات است با بعد از مماتش ندارد ، بنابراین در زیارت ائمه میخوانیم :
«اشهد انک تشهد مقامی وتسمع کلامی وترد سلامی وانک حی عند ربک مرزوق»،
شهادت میدهم که شما جایگاه من را میبینید و جواب سلام من را میدهید ، سخنم را میشنوید و سلامم را پاسخ میدهید ، شهادت میدهم که زندهاید و در نزد خداوند از روزی بهرمندید .
و جمله معجزات و کراماتی که در حرم ائمه به خصوص حرم امام رضا (ع) صادر و ساطع میشود ، تصدیق مطلب فوق است اینکه مثلا بیمار سرطانی یا نابینایی شفا یافته است ، نشان از ارتباط اهل بیت (ع) با دنیا حتی پس از شهادتشان دارد .
📝 شبهه دیگری که وهابیت مطرح میکند این است که به جای اینکه یزید ، معاویه ، ابوسفیان را لعن کنید که از دنیا رفتند ، بهتر نیست به جای زبان لعن و نفرین که شما برای آنها گشودهاید ، دست به دعا بردارید تا خداوند از سر تقصیرات آنها بگذرد ؟!
📖 این افراد انسانهایی هستند که اهل عناد ، حقد ، کینه و معاند هستند ، اگر یزید دوباره زنده شود ، به همان ترتیب واقعه عاشورا را رقم میزند ، یعنی این طور نیست که بخواهند هدایت شوند ، همچنین این شیوه قرآنی است که شخصی را لعن کنیم، در قرآن کریم هم لعن شخص و هم لعن شخصیت داریم ، در قرآن کریم خداوند به صراحت ابلیس را لعن میکند :
«وَإِنَّ عَلَیْکَ اللَّعْنَهَ إِلَی یَوْمِ الدِّینِ»،
همچنین ابوالهب ، اصحاب سبت «لَعَنَّا أَصْحَابَ السَّبْتِ»، اصحاب اخدود و ….
یکی از دلایلی که قرآن با نام اشخاص را نام میبرد و لعنت میکند این است که ممکن است در گذر تاریخ به فراموشی سپرده شوند ، لذا اگر در زیارت عاشورا یزید ، معاویه و ابوسفیان ، آل زیاد ، آل مروان ، آل بنیامیه ، عمر بن سعد و شمر را لعنت نمی کردند ، امکان داشت که سه نسل آینده نداند که چه اتفاقی رخ داده است و چه افرادی مسبب این واقعه هولناک بودهاند ، مثلاً اینکه چه کسی فرمانده سپاه دشمن را بر عهده داشته است، پس این سیاست خدا در زیارت عاشوراست که از کسانی که بانیان این ظلم بودند، به صراحت و با نام شخصی مانند ابوسفیان ، معاویه ، یزید بن معاویه و … نام ببرد، البته در زیارت دیگری امام هادی (ع) تک تک قاتلان را حضرت (ع) نام میبرد و لعن میکند تا از تاریخ پاک نشود و کسی تاریخ را تحریف نکند .
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
🌧أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🌧
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
📝 مگر منتقم خون امام حسین(ع) امام زمان (عج) نیست ، پس بقیه شیعیان چه کاره هستند که خداوند میفرمایند طلب خون امام حسین (ع) را به همراه حضرت مهدی(عج) را نصیب کند ؟
📖 منتقم اصلی خداوند است ، حضرت مهدی (عج) مجری این طرح است ، خداوند ابلاغ میکند ، امام اجرا میکند ، ولی به واسطه شیعیان ، یعنی این گونه نیست که خود حضرت یکی یکی قاتلان و مجریان را قصاص کند ، بلکه شیعیان او که در زمان ظهور هستند این کار را انجام میدهند .
📝 چرا به امام زمان (عج) امام منصور میگویند ؟
📖 در بین تمام اهل بیت (ع) دو معصوم بودهاند که توسط خداوند منصور به رعب (وحشت) هستند، یکی پیامبر اکرم (ص) و یکی حضرت مهدی (عج) ، در مورد پیامبر (ص) قرآن میفرماید : در جنگ بدر و جنگ احزاب خداوند وحشت و الرعب را در قلوب کفار جای داد، به وسیله نزول سه هزار ملک در جنگ بدر، در آیه ۱۲۴ آل عمران و سوره انفال آیه ۶۵، امام صادق (ع) فرمودند : فرزندم مهدی نیز به وسیله رعب و وحشتی که در دل دشمنانش افکنده میشود خداوند او را یاری میکنند، منصور یعنی کسی که توسط خداوند یاری شده است .
📝 منظور از مقام محمود در زیارت عاشورا چیست ؟
📖 در آیه ۷۹ سوره اسراء خداوند به پیامبر (ص) دستور میدهد که نماز شب را بپادار امید است که به مقام محمود برسی، در روایت امام صادق (ع) دارد که منظور از مقام محمود مقام شفاعت اهل بیت (ع) است ، در زیارت جامعه کبیره اشاره شده است ، از خداوند میخواهیم که ما را به آن مقام شفاعت برساند امام صادق (ع) فرمودند : زائر امام حسین (ع) خودش شافع محشر است و هر کس به غیر از دشمنان اهل بیت (ع) را میتواند شفاعت کند و یا اینکه طبق فراز سجده زیارت عاشورا به شفاعت امام حسین (ع) برسد .
📝 منظور از مضاعف شدن لعن چیست ؟
📖 لعن به معنی دوری از رحمت خدا و رسیدن به عذاب الهی همان طور که رحمت خدا برای برخی چندین برابر میشود، همانند پاداش انفاق که به فرموده قرآن ۷۰۰ برابر میشود ، سوره بقره آیه ۲۶۱ ، لعنت خدا نیز برای برخی چند برابر میشود بستگی به گناه دارد ، در زیارت عاشورا از خدا میخواهیم که لعنت خود را بر بنیامیه مضاعف گرداند .
📝 مگر جهاد یک واژه مقدس نیست ، پس چرا زیارت عاشورا دشمنان امام حسین (ع) را با لفظ «جاهدت الحسین» یاد کرده است ؟
📖 جهاد یک معنای لغوی دارد که به معنای تلاش و کوشش است ، در قرآن کریم به همین معنا به کار رفته است ، در سوره لقمان آیه ۱۵ «وَاِن جاهداک» اگر پدر و مادر تلاش کردند تو را مشرک کنند ، از آنها اطاعت مکن و همین معنا در این فراز زیارت به کار رفته است ، خدا لعنت کند گروهی را که علیه امام حسین (ع) در جنگ با او به هر نحوی تلاش کردند که پسر پیامبر (ص) را شهید کنند، چه با تیر چه با سنگ و … این معنا با جهادی اصطلاحی که ششمین فرع از فروع دین اسلام است تفاوت دارد ، جهاد در اینجا به معنی تلاش است و در زبان عربی به هر تلاشی جهاد میگویند .
📝 مگر حضرت علی اکبر (ع) جزو اولاد امام حسین(ع) نیست ، پس سلام به صورت کلی بر اولاد حسین (ع) کافی بود ، چرا علی اکبر (ع) را سلام اختصاصی دادند ؟
📖 در بین فرزندان امام حسین (ع) که در کربلا به شهادت رسیدند ، هیچ کس مقامش به اندازه علی اکبر (ع) نیست ، برای همین امام سجاد (ع) او را در یک قبر ویژه پایین پای پدرش دفع کرد ، ولی بقیه ی شهدای کربلا مانند قاسم (ع) ، عبدالله (ع) ، عون (ع) ، عثمان (ع) ، جعفر (ع) و … را که شانزده نفر بودند ، را در یک گور دسته جمعی دفن کرد و این خود امتیاز علی اکبر (ع) به سایر شهدای اهل بیت (ع) را میرساند ، شخصیتی که در خلق و خُلق و سخن شبیه پیامبر (ص) بوده است و البته چون داغ علیاکبر (ع) بر سیدالشهدا بسیار گران بود ، خدا در زیارت عاشورا با سلام خاص به علی اکبر (ع) تسلی به سیدالشهدا (ع) نیز میدهد .
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
🌧أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🌧
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
📝 منظور از لعین و ابن اللعین کیست ؟
📖 منظور یزید بن معاویه بن ابی سفیان است که هم یزید و هم معاویه و هم ابوسفیان از زبان پیامبر اکرم (ص) و قرآن کریم مورد لعن قرار گرفتهاند و این همان زمانی اتفاق افتاد که پیامبر (ص) در خواب دید میمونها از منبرش بالا میروند و آیه ۶۰ سوره اسراء نازل شد و بنیامیه را شجره ملعونه معرفی کرد .
📝 شادی آل زیاد و آل مروان چگونه بود؟
📖 آنان روز عاشورا را به عنوان روز پرخیر و برکت خود قرار دادند و دستور به روزهداری این روز کردند و اهل بیت (ع) از روزه روز عاشورا به دلیل عدم شباهت با بنیامیه نهی کردند و فرمودند روز بگیرید عاشورا با نهی از خوردن و آشامیدن تا قبل از غروب و قبل از غروب افطار کنید ، چرا که عزیز ما در روز عاشورا هم گرسنه و هم تشنه شهید شدند ، بنابراین نزدیک غروب آفتاب که دیگر حضرت به شهادت رسیده است ، غذا خوردن شما کراهت ندارد . این حدیث از امام صادق (ع) در کتاب مصباح متهجد نوشته شیخ طوسی نقل شده است .
📝 ثارالله یعنی چه ؟
📖 در کلام عرب هم به خون و هم به طلب کننده خود و هم به کسی که خونش طلب میشود ، «ثار» گفته میشود ، در زیارت عاشورا میخوانیم «طلب ثارکم مع امام هدی» خداوند به من روزی گرداند توفیق طلب خون شما را که من هم از طلبکنندگان خون شما باشم ، پس در اینجا ثار به معنای خون است و در زیارت امام زمان (عج) میخوانیم «السلام علیک یا ثارالله» و چون منتقم حقیقی خون امام حسین(ع) امام زمان (عج) است . «ثارالله» در اینجا به معنای طلب کننده خون است ، در زیارت عاشورا که میخوانیم «السلام علیک یا ثارالله وبن ثاره» منظور کسی است که خون او طلب میشود ؛ یعنی امام حسین(ع) و امیرمؤمنان (ع) بنابراین سه امام از امامان ما لقب ثارالله دادند ، امام زمان (عج) طلب کننده و حضرت امام علی (ع) و امام حسین (ع) طلب شونده .
📝 منظور از ارواحی که به درگاه امام حسین (ع) سر تعظیم فرود میآوردند ، چیست ؟
📖 «حَلَت» به معنای وارد شدن همراه با کرنش و خضوع است ، یک وقت شخص با احترام و تواضع به انسان وارد میشود ، به این حالت حلول گفته میشود و اگر داخل شدن بدون تواضع باشد به آن دخول گفته میشود، در زیارت عاشورا سلام میدهیم به روحهایی که در مقابل عظمت امام حسین (ع) حلول کردند یعنی با تمام تواضع به درگاه ایشان آمدند که در درجه اول منظور یاران سیدالشهدا (ع) که در کنار حضرت در پایین پای او جسم آنها قرار دارد و در مرحله دوم ارواح تمام انبیاء، صالحین ، شهدا و مؤمنان است که در برابر عظمت حرکت سیدالشهدا سر تعظیم نهادهاند ، در کامل الزیارات عبارت «واناخت برحلک» نیز وجود دارد که «اناخه» به معنای خم شدن تا حدی که صورت به زمین نزدیک شود، هست . شتربان وقتی میخواهد شتر را بخواباند ، آن قدر سر او را پایین میآورد که به زمین نزدیک میشود عرب به آن «اناخه» میگوید ، میخواهد بگوید آن قدر به امام حسین (ع) تعظیم کردند که نزدیک است در اثر خم شدن نزدیک است سر آنان به زمین برسد و شاید دلیل بوسیدن عتبه - پاشنه درب ورودی حرم امام معصوم (ع) - همین باشد که انسان سر تعظیم به آستانش بساید .
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
🌧أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🌧
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
📝 ویژگیهای اصحاب امام حسین (ع) چیست که خدا به آنها سلام میدهد ؟
📖 اصلیترین ویژگی یاران امام حسین (ع) شناخت امام زمان است، شناختی که پیامبر اکرم (ص) فرمودند : هر کس آن شناخت را نداشته باشد ، به مرگ جاهلیت مرده است و جایگاه اصحاب امام حسین (ع) در روزگاری که نزدیک ۳۰ هزار نفر علیه امام زمانشان شمشیر کشیدهاند معلوم میشود، اصحابی که امام صادق (ع) فرمودند : پدر و مادرم به فدای شما !
در کلام عربی وقتی گفته میشود «بابی انت و امی» کنایه از آن است که پدر و مادر من این عمل و رفتار شما را در یاری از حجت خدا میپسندند ، نه به این معنا که شخص فدای شخص دیگر شود ، بعضیها شبهه میاندازند که چرا امام صادق(ع) فرموده : «بابی انت وامی» و آن هم خطاب به شهدای کربلا، یعنی امام باقر (ع) فدای یک شخص عادی شود ! نه این نیست ، بلکه منظور فدای حرکت و عمل که همان اطاعت از امام معصوم (ع) است وگرنه در روایات ما نهی شده است که کسی پدر و مادر خود را فدای شخص دیگر کند ، مگر اینکه از دنیا رفته باشند .
📝 چرا به امام حسین (ع) اباعبدالله میگویند ؟
📖 در جامعه عربی هم اسم و هم کنیه داریم ، اعراب از زمانی که فرزندشان به دنیا میآید، معمولاً برای او به غیر از اسم کنیه هم قرار میدهند که در اکثر موارد فرزند آن شخص همان نام مذکور در کنیه را دارد، مثلاً حضرت علی (ع) ابوالحسن است و نام فرزند ارشد ایشان حسن (ع) یا امام صادق (ع) اباعبدالله است و امام حسین(ع) که اباعبدالله است فرزندی به نام عبدالله رَضیع داشته است .
عبدالله به معنای بنده خدا و از آنجا که هر کسی بعد از واقعه عاشورا خداوند را عبودیت میکند مدیون خود سیدالشهدا (ع) است ، بنابراین امام حسین (ع) پدر تمام بندگان خدا است، یعنی هر کس که خداوند را عبودیت میکند مدیون خون سیدالشهدا (ع) است ، پس میتوان گفت که امام حسین(ع) پدر تمام بندگان خدا است ، چرا که اسلام توسط پیامبر (ص) ابلاغ شد و توسط قیام امام حسین (ع) جاویدان و باقی ماند ، اگر قیام امام حسین (ع) نبود ، الان هیچ مؤمن واقعی وجود نداشت ، به همین جهت گفتهاند : «الاسلام نبوی الحدوث وحسینی البقاء» چرا که اسلام فقط و فقط آن است که سیدالشهدا (ع) بیان میکند و هر آنچه یزید ترویج میکند ، کفر مطلق است .
📝 چرا در بین همه ظالمان عبیدالله بن زیاد عمر سعد شمر یزید مورد لعن صریح واقع شدهاند و بقیه قاتلان مثل خولی ، سنان و … اسمشان در زیارت عاشورا نیامده است ؟
📖 اولاً اینها کسانی بودند که فرماندهی را به عهده داشتند ، ثانیاً کسانی بودند که بیشترین ظلم را مرتکب شدند ، ثالثاً کسانی بودند که شناختشان نسبت به امام حسین (ع) بیشتر از بقیه بود ، رابعاً قرار نیست که هر کسی که مورد لعن است نامش در زیارت بیاید و خداوند از باب نمونه به چند تن از ظالمان اشاره شده است و عبارت «ولعن الله اُمه قتلتکم» همه قاتلان کربلا را در بر میگیرد ، خامساً در زیارت ناحیه امام هادی (ع) تک تک قاتلان نام برده شده و لعن شدهاند همانند حرمله ، خولی و…
http://www.erfan.ir/farsi/85126.html
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🌧أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🌧
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽؛
💕 آیا می توان محل ادای نذر را تغییر داد ؟
🌧 پاسخ توسط استاد عزیزم حاج حسین وحیدپور (دامت برکاته) 🌧
@Javanmardi_langarudi
#جوانمردےلنگرودے
﷽؛
#امام_رضا (علیه السلام) فرمود :
" بیماری برای مؤمن رحمت و وسیله پاک شدن اوست و برای کافر ، عذاب و نقمت می باشد ".
👈 ثوابالأعمال و عقابالأعمال ، جلد ۲ ، صفحه ۱۹۳
﷽؛
#نماز_هدیه (وحشت)
👈 مستحب است برای میت در اولین #شب_دفن او ، نماز هديه خوانده شود كه به "#نماز_وحشت" معروف است در حديث نبوى آمده است :
« هيچ ساعتى براى ميّت ، شديدتر از شب اول قبر نيست ، پس با صدقه دادن به اموات خود رحم كنيد و اگر چيزى براى صدقه نداشتيد ، يكى از شما دو ركعت نماز برای میت بخواند ».
🌈 کیفیت نماز وحشت :
#دو_رکعت است که به یکی از دو روش خوانده می شود :
👈 روش اول :
" در ركعت اول سوره حمد و آية الكرسى و در ركعت دوم سوره حمد و ده مرتبه سوره انا انزلناه مى خواند و بعد از نماز می گويد :
« اللهمّ صَل على محمّدٍ و آل محمّد وَ ابْعَثْ ثوابَها إلى قَبر فُلان بن فُلانْ (به جای "#فلان_بن_فلان" نام ميّت و پدرش را ببرد).
#احتياط_آن_است كه در آية الكرسى هر 3 آیه تا «هُم فيها خالدون» خوانده شود .
👈 روش دوم :
در ركعت اول ، يك مرتبه سوره حمد و دو مرتبه سوره توحيد و در ركعت دوم يك مرتبه سوره حمد و ده مرتبه سوره تكاثر می خواند و بعد از سلام می گويد :
« اللهمّ صل على محمّدٍ و آل محمّد وَ ابْعَثْ ثوابَها إلى قَبر فُلان بن فُلانْ (به جای "فلان بن فلان" نام ميّت و پدرش را ببرد) .
#توجه
" يك #نماز_هدیه براى يك ميّت كفايت مى كند . خواندن یک نماز برای چند میت یا خواندن چند نماز برای یک میت ، به امید مطلوبیت و ثواب ، اشکال ندارد ".
🔰 فضیلت نماز :
" در روایت است که خداوند متعال از همان ساعت که نماز خوانده می شود هزار فرشته به قبر آن ميّت ــ در حالى كه با هر يك از آنها جامه و حُلّهاى است ــ مى فرستد و تا روزى كه در صور دميده مى شود (قيامت) قبر او وسعت پيدا مى كند و به كسى كه اين نماز را مى خواند ، به عدد آنچه آفتاب بر آن مى تابد ، حسنه داده مى شود و چهل درجه ، رفعت پيدا مى كند ".
🕣 وقت نماز :
" #وقت_نماز_وحشت ، اولین شب پس از دفن میت است ــ هر وقت از شب که باشد ــ اگر چه خواندن آن در اول شب بهتر است ".
" اگر بخواهند ميت را به شهر دیگری ببرند ، يا به هر دلیل دفن او تأخير بيفتد ، بايد نماز وحشت را تا شب اول پس از دفن تأخير بيندازند ".
🔘 اجیر گرفتن برای نماز :
"اجير گرفتن و نیز دریافت مزد براى خواندن اين نماز ، جايز است و احتياط آن است مزد به عنوان بخشش و احسان به نمازگزار پرداخت شود و او هم نمازش را به قصد تبرُّع (نیکوکاری) بخواند ".
#مقام_عظمےولایت
.
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🔎💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🔍
﷽؛
👈 کار #امام_حسین "علیهالسلام" را هیچ پیامبری انجام نداده است ؛ خدای متعال بر #رسول_الله "صلیاللهعلیهوآله" به واسطهی او منت نهاد که #دین آن پیغمبر که عصارهی خلقت و بعثت همهی انبیاست ، در اثر عمل او تا قیامت (باقی) بماند .
🌤 خدای متعال حضرت #ولی_عصر "عجلالله تعالی فرجه الشریف" را در صلب او قرار داد تا تمام حق را پدید آورد و تمام باطل را از بین ببرد .
✨ عصارهی آفرینش و نتیجهی بعثت از #آدم "علیهالسلام" تا #رسول_خدا "صلیاللهعلیهوآله" به رگهای گلوی بریده او وابسته است .
💫 همهی انبیاء و اولیاء بخاطر عظمت او ، به #زیارت او میروند و شبهای جمعه دور قبر او میگردند .
#حضرت_آیت_الله_وحید_خراسانی
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🔎💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🔍
﷽؛
✅ نحوه مصرف نذر برای حرم یا خود امام
📝 سوال : نذری که برای حرم امامان و امامزادگان یا خود امام و امامزاده شده است ، چگونه باید مصرف شود ؟
📖 جواب : اگر چيزى براى حرم يكى از امامان يا امامزادگان نذر كند بايد آن را به مصارف حرم برساند ، از قبيل تعميرات و فرش و روشنايى و خدّامى كه مشغول خدمت هستند و مانند آن ، ولى اگر چيزى براى خود امام عليه السلام يا امامزاده نذر كرده بى آن كه نام حرم را ببرد ، مى تواند علاوه بر امورى كه ذكر شد صرف مجالس عزادارى و سوگوارى يا نشر آثار آن بزرگواران ، يا كمك به زوّار آنها يا هر كار ديگرى كه نسبتى با آنها دارد بكند .
✅ نذر شمع
📝 سوال : آیا نذر شمع صحیح است ؟
📖 جواب : با توجّه به اين که در گذشته روشنايي اماکن و امامزاده ها با شمع بوده و اکنون اين مطلب از بين رفته ، نذر شمع رجحاني ندارد .
✅ نذر زن بدون اجازه شوهر
📝 سوال : آیا زن باید برای نذر کردن از همسرش اجازه بگیرد ؟
📖 جواب : نذر زن اگر مزاحم حقوق شوهر باشد بي اجازه او باطل است و اگر مزاحم نباشد احتياط مستحب آن است که با اجازه او باشد .
✅ صحت اعمال در صورت ترک واجبات
📝 سوال : افرادى هستند که ادعاى مسلمانى دارند و انفاق و احسان مى کنند و در ایّام محرم ، سوگوارى و عزادارى کرده و نذرى مى دهند ولى نماز یومیّه خود را نمى خوانند . آیا اعمال آنها صحیح بوده و مورد قبول حق تعالى قرار مى گیرد ؟
📖 جواب : اعمالشان باطل نیست ولى کم ارزش است.
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎
﷽؛
✅ فراموشی نذر
📝 سوال : اگر نوع یا مقدار نذر را فراموش کرده باشم تکلیف چیست ؟
📖 جواب : در صورتي که نوع نذر را فراموش کرده باشد و يا شک بين چند مورد دارد و نميتواند احتياط کند و به تمام موارد عمل نمايد، بين مواردي که احتمال مي دهد قرعه مي زند و طبق آن عمل مي نمايد . در صورت شک يا فراموشي مقدار نذر ، آن مقدار که يقيني است بجا مي آورد .
✅ نذر برای دیگران
📝 سوال : آیا می توان برای دیگران نذر کرد ؟ مثلا بگویم اگر فلان حاجت من یا فلان فرد برآورده شد آن فرد این کار را انجام دهد ؟
📖 جواب : هيچ شخصي نمي تواند با نذرکردن ، کاري را بر ديگران واجب کند ، و چنين نذرهائي باطل است .
✅ نذرهای سنگین
📝 سوال : آیا این صحیح است که حتما باید مورد نذر امر مهم و طولانی مدت باشد ؟
📖 جواب : نذرهاي مقطعي و محدود مانعي ندارد ولي نذرهاي سنگين و طولاني مکروه است چرا که مشکلات مهمي در زندگي ايجاد مي کند و اگر آن قدر سنگين باشد که رجحان شرعي نداشته باشد باطل است مثلا نذر کرده تمام عمرش را روزه بگيرد يا نذر کرده 10 ميليون صلوات بفرستند ، در چنين مواردي نذرمنعقد نمي شود .
✅ ناتوانی در عمل به نذر
📝 سوال : وظیفه کسی که توانایی انجام نذر را ندارد چیست ؟
📖 جواب : اگر شخصي قادر به اداي نذر نباشد در اين صورت تا جايي که توانايي دارد به آن عمل کند يا کاري که نزديک و شبيه آن باشد را انجام دهد و اگر اصلا قادر به انجام آن نباشد از او ساقط مي شود .
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎
﷽؛
✅ نذر موکبی که بعداً منحل شده
📝 سوال : اگر شخصی نذر شرعی کرده باشد که به موکبی خاص کمک کند اما آن موکب منحل شده باشد و برپا نشود وظیفه شخص چیست ؟ آیا نذر او ساقط است و یا باید به موکب های دیگر کمک کند ؟
📖 جواب : نذر او ساقط است .
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
✅ نذر سفره
📝 مسئله : اگر مثلاً نذر کند که سفره حضرت ابوالفضل {علیه السلام} بیندازد و منظورش این باشد که در این سفره ، مواد غذایی خاصی باشد و یا اعمال خاصی انجام دهد ؛ چنین نذری اعتبار شرعی ندارد و عمل به آن واجب نیست .
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
📚 احکام ویژه حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی "دامت برکاته"
@Javanmardi_langarudi
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
﷽؛
🌤 #امام_زمان ، #ولى_عصر ، #صاحب_الامر ، #قطب_الوجود ، #غوث_العالم است .
☀️ او چکیدهی تمام گذشتهی وجود و #عصارهی_خلقت است . عطری است که خداوند از تمام گلهای عالَم جمع نموده است .
💫 «وَ خَلِيفَةَ آبَائِهِ الْمَهْدِيِّينَ» ؛ آنچه پدران #حضرت_مهدى داشتند ، در اوست ؛ امام عصر #عصارهی_وجود_جمیع_اهلبیت است .
🔆 همهی ائمه ، #مهدى هستند ، ولى با اينكه همه حقيقت مهدى هستند ، اما اسم «مهدى» روى اوست و سرّ اين مطلب در اين جمله است :
«السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا خَلِيفَةَ اللهِ وَ خَلِيفَةَ آبَائِهِ الْمَهْدِيِّينَ» ؛
تمام مهدىهاى عالم وجود ، همه در وجود او عصاره شدهاند !
#پےنوشت
۱. فرازی از زیارت امام زمان ،المزار، مشهدی، ص۵۸۶.
#برگرفته از بیانات آیت الله العظمی وحید خراسانی
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🔎💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🔍
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
#نکته_ناب
🔸حضرت استاد انصاریان
" خداوند از بین 124هزار پیغمبر ، کدام پیامبر را بهصورت واجب شرعی در کنار نام خودش گذاشته است ؟ تنها پیامبری که خداوند نامش را در شبانهروز و در تشهد واجب کرده است تا که نامش را در کنار نام خود ببرید ، نام پیامبر عظیمالشأن اسلام ، حضرت محمد (صلی الله علیه و آله) است در غیر اینصورت نمازتان باطل است ، این مطلب بسیار بزرگی است که از 124 هزار پیغمبر ، تنها پیامبری که واجب است نامش را با خدا شهادت بدهند ، رسول مطهر اسلام است ".
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
✅ تیمم بدل از غسل میت
📝 سؤال : با توجه به این که ، " اگر #غسل_دادن_میت به جهاتی امکان نداشته باشد ، وظیفه #تیمم است " ، حال سؤال این است که تیمم دهنده ، باید طبق نظر مرجع تقلید خود ، #میّت را تیمم دهد یا طبق نظر مرجع تقلید میّت ؟
📖 جواب : تیمم دهنده باید طبق نظر مرجع تقلید خود ، تیمم دهد .
#مقام_عظمےولایت
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
📝 مجلسی در بحار و حیات القلوب از ابن عباس روایت کرده که می گوید :
(( یک روز خدمت پیغمبر خدا مشرف بودم و آن حضرت ، حسین را بر زانوی راست خود نشانیده بود و ابراهیم پسر خود را بر زانوی چپ ، گاهی حسین را می بوسید گاهی ابراهیم را ، ناگاه آثار وحی بر آن حضرت ظاهر شد .
بعد از آن فرمود :
جبرئیل از جانب پروردگار بر من نازل شد ، که خدا تو را سلام می رساند و می فرماید :
ما این دو فرزند را برای تو با هم نمی گذاریم یکی از آنها را فدای دیگری گردان .
پس حضرت نگاهی به صورت حسین کرد و نگاهی به صورت ابراهیم ، و گریه کرد ، پس فرمود :
اما ابراهیم مادرش کنیز است هرگاه بمیرد کسی غیر از من برای او محزون نمی شود .
و اما حسین مادرش فاطمه و پدرش علی است که به منزله گوشت و خون من است هرگاه حسین بمیرد دخترم فاطمه محزونه و غصه دار می شود ، پسر عمم علی هم محزون می شود ، خودم هم محزون می شوم و من اختیار کردم حزن خود را بر حزن آنها ،
" یا جبرئیل یقبض ابراهیم فدیته للحسین "
فرمود :
ای جبرئیل ابراهیم بمیرد من او را فدای حسین کردم .
پس ابراهیم بعد از سه روز از دنیا رفت .
بعد از مردن ابراهیم پیغمبر هر وقت حسین را می دید او را به سینهٔ خود می چسبانید و صورت و لبهای او را می بوسید می فرمود :
" فدیت من فدیته یا بنی ابراهیم "
یعنی : من به فدای کسی شوم که پسرم ابراهیم را فدای او گردانیدم )).
#ثمرات_الحیات_جلداول_صفحه203_204
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
🌧أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🌧
﷽؛
#آیه_نور
" أَلَمْ نَجْعَلِ الْأَرْضَ مِهَادًا "
' آیا زمین را بستر آرامش قرار نداده ایم ؟'
#سوره_نبأ_آیه6
#ترجمه حضرت استاد حسین انصاریان
﷽؛
#حضرت_استاد_انصاریان
" توجه به توصیههای متخصصان و رعایت دستورات بهداشت فردی و اجتماعی ، امری عقلی و شرعی است . با خروج بی مورد از خانه سلامت خود و جامعه را به خطر نیندازیم ".
﷽؛
✅ وظیفه مسلمانان برای غسل میت در صورت کمبود غسل دهنده
📝 سؤال : اگر برای غسل دادن #اموات زن – یا #تیمم دادن در صورت عدم امکان غسل – غسّال زن به تعداد کافی در غسالخانه آرامستان حضور نداشته باشد ، وظیفه چیست ؟
📖 جواب : با توجه به این که #غسل_میت ، واجب کفایی است و غسل میت زن به وسیله مرد جایز نیست - مگر آنکه آن مرد شوهر زن باشد - ، در صورت نیاز بر همه زنانی که می توانند با مراعات شرایط شرعی ، میت را غسل دهند ، واجب است برای انجام این تکلیف الهی اقدام کنند .
#مقام_عظمےولایت
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🔎💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🔍
﷽؛
✅ حکم آلوده کردن هوا
📝 سوال : اگر کسى از وسیله اى استفاده مى کند که موجب آلودگى هواست، در حالى که امکان استفاده از وسایلى که آلودگى کمترى ایجاد مى کنند نیز وجود دارد وظیفه شرعى وى چیست ؟
📖 جواب : هوا از مواهب بزرگ الهى است ، نباید آن را بى جهت آلوده کرد .
✅ نحوه جبران خسارت صنایع به محیط زیست
📝 سوال : صنایعی که مدتها بدون اطلاع کسی عوامل آلوده کردن محیط زندگی انسانها را فراهم آورده اند چگونه بریءالذمه می شوند ؟
📖 جواب : سزاوار است از طرق ممکن ، براى پاک کردن آلودگیها به مقدارى که موجبات آن را فراهم ساخته اند، تلاش کنند .
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🔎💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🔍
﷽؛
✅ استفاده از سمومی که برای طبیعت مضر است
📝 سوال : بنابر نظر مبارک ، استفاده از بعضى سموم شیمیایى که موجب مرگ جانداران مفید یا بى ضرر طبیعت مى شود ، چه صورتى دارد ؟
📖 جواب : استفاده از هر چیزى که حیات جانداران مفید و بى خطر را به خطر بیندازد اشکال دارد .
✅ ریختن فاضلاب در رودها و دریاچه ها
📝 سوال : ریختن فاضلاب ها در چشمه ها ، رودها و دریاچه ها موجب تلف شدن هزاران هزار جاندار آبزى و صدمات غیر قابل جبران به طبیعت است نظر مبارک نسبت به انجام چنین کارى چیست ؟
📖 جواب : آلوده کردن رودخانه ها و دریاچه ها به طورى که موجب اتلاف جانداران آبزى شود و در نتیجه مردم گرفتار خسارت و زیان گردند ، جایز نیست .
✅ ریختن زباله به داخل جوی آب
📝 سوال : ریختن اجناس زائد (میوه هاى فاسد ، کارتن ، بسته ها ، و مانند آن) به داخل جوى آب چه حکمى دارد ؟
📖 جواب : ریختن آنها در جوى آب ، و آنچه باعث اذیّت و آزار و ضررِ و زیان مردم مى شود ، جایز نیست ، و بهتر است در مکان هایى که معمولا براى آن کار در نظر گرفته شده ریخته شود .
✅ قلع و قمع کردن درختان
📝 سوال : آیا قلع و قمع کردن درختی که دارای جان و حیات است ، و نیز سوزاندن و قطع آن موجب ضمان و گناه است ؟
📖 جواب : در غیر موارد ضرورت نوعی انحراف و کار حرامی است و در صورتی که متعلق به دیگران باشد ضمان دارد .
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🔎💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🔍
﷽؛
✅ خرافات بودن نحسی عدد سیزده
📝 سوال : آیا آنچه در مورد نحس بودن عدد سیزده و یا روز سیزدهم فروردین می گویند صحّت دارد ؟
📝 جواب : نحسی عدد سیزده و روز سیزدهم فروردین از خرافات است ، ولی گردش در طبیعت و دیدن آثار عظمت خلقت وتفریح سالم به دور از گناه مانعی ندارد .
✅ سفره هفت سین
📝 سوال : آیا چیدن سفره هفت سین جایز است ؟
📖 جواب : این مراسم جزء تشریفات عید است البته مدرکی ندارد و ضرری هم به جائی نمی زند پس استفاده از آن اشکالی ندارد .
✅ حکم برپایی «سفره هفت سین» در جوار اماکن متبرّکه
📝 سوال : برپایی «سفره هفت سین» به عنوان یک مراسم سنّتی در جوار اماکن متبرّکه چه حکمی دارد ؟
📖 جواب : این کار مانعی ندارد .
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🔎💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🔍
﷽؛
✅ عید نوروز از منظر معظم له
📝 سوال : نظر معظّم له در مورد برپایی مراسم عید نوروز چیست ؟
📖 جواب : #اوّلاً : در برخی روایات نوروز را عید مذهبی دانسته اند که حوادث تاریخی مطلوب و یا پیروزی هایی در آن واقع شده ؛ ولی با توجّه به این که اعتبار این روایات ثابت نیست نمی توان نوروز را به عنوان عید مذهبی در نظر گرفت امّا عید ملّی ایرانیان و بعضی کشورهای اسلامی دیگر است . مانند بسیاری از اعیاد که در میان اقوام جهان مرسوم است و بدعت هم محسوب نمی شود و اساس این عید ملّی آغاز بهار است که تحوّل مهمّی در عالم طبیعت و موجودات به وجود می آید . #ثانیاً : به موازات این عید سنّت های حسنه و کارهای پسندیده ای از جمله دعا و توجّه به خداوند در آغاز سال ، صله رحم ، کنار گذاشتن کدورت ها ، نظافت ، مسافرت و تجدید قوا برای انجام کار بهتر، کمک به نیازمندان در هفته احسان و مانند آن انجام می شود که آثار مثبتی دارد و از نظر اسلام مطلوب است . ولی باید از آمیخته شدن این امور مثبت با خرافات و گناهان خودداری کرد ؛ از جمله شب چهارشنبه سوری است که هیچ مدرکی برای آن نیست و تفاوتی با سایر چهارشنبه ها ندارد و ضایعات فراوانی هر سال در آن ایجاد می شود از جمله نقص در بدن یا آسیب رسیدن به بیماران قلبی و عصبی و زنان باردار ، که نمی توان این ها را نادیده گرفت و گفت این مراسم جزء آداب نیاکان است ، چرا که مصداق سخن مشرکان در #آیه_شریفه «وَ كَذلِكَ ما أَرْسَلْنا مِنْ قَبْلِكَ في قَرْيَةٍ مِنْ نَذيرٍ إِلاَّ قالَ مُتْرَفُوها إِنَّا وَجَدْنا آباءَنا عَلى أُمَّةٍ وَ إِنَّا عَلى آثارِهِمْ مُقْتَدُون» زخرف/23 خواهد شد . و پریدن از روی آتش و تبادل سرخی و زردی و امثال آن قطعاً از خرافات می باشد . همچنین روز سیزدهم فروردین که می تواند آثار مثبتی از جمله گردش در طبیعت و دیدن آثار عظیم خلقت خداوند و تفریح سالم داشته باشد و نباید آن را با خرافاتی از جمله نحس دانستن آن و پایمال کردن زراعت مردم به این بهانه و ارتکاب گناهان آلوده کرد . با توجّه به نکات فوق باید اعتدال را در مورد این عید در نظر گرفت؛ از طرفی نباید آن را به طور کامل نفی کرد زیرا آثار مثبت فراوانی دارد و نه هر چیز را که به نام عید نوروز انجام می شود پذیرفت « وَ كَذلِكَ جَعَلْناكُمْ أُمَّةً وَسَطاً لِتَكُونُوا شُهَداءَ عَلَى النَّاس» بقره/143 .
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🔎💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🔍
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
📝 عنْ أَبِي عَبْدِاللهِ (علیهالسلام) قَالَ :
" إِنَّ اللهَ لَيَدْفَعُ بِمَنْ يُصَلِّي مِنْ شِيعَتِنَا، عَمَّنْ لا يُصَلِّي مِنْ شِيعَتِنَا وَلَوْ أَجْمَعُوا عَلَى تَرْكِ الصَّلاةِ لَهَلَكُوا "
📖 امام صادق (علیه السلام) فرمود :
" همانا خداوند به سبب يكى از شيعيان ما كه نماز مى خواند ، بلا را از آن دسته از شيعيان ما كه نماز نمى خوانند دور مى كند و چنانچه همه بر ترك نماز اجتماع كنند ، به يقين همه هلاك شوند ".
🌧☄أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ☄🌧
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#حضرت_استاد_انصاریان
" همه چیز در اختیار و خواست خداست . اگر خدا بخواهد ، تمام قوانین طبیعی را بهم میریزد و عقل مادی و دنیایی نمی تواند به آن فکر کند که نمونههای زیادی از این حقیقت وجود دارد ".
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🌷 سیزده به در
📝 سؤال : آیا انجام #مراسم_روز_سیزدهم_فروردین (سیزده بدر) ، اشکال دارد ؟
📖 جواب : فی نفسه اشکال ندارد ، هر چند مبنای شرعی ندارد .
#مقام_عظمےولایت