هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#امام_باقر (علیه السلام) :
« هر کس سوره "قدر" را پس از طلوع فجر هفت بار بخواند ، هفتاد صف از فرشتگان بر او درود می فرستند و هفتاد مرتبه براى او طلب رحمت می کنند ».
📚 بحار الانوار، ج 83، ص 161.
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
#برگی_از_یک_نوشتار
💎 مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی مدظلهالعالی :
#رازپنهانیشبقدر
❄️ قرآن ، شب قدر را «#لیلة_مباركة» خوانده و در شأن آن یك سوره نازل شده و شرافت آن شب ، از هزار ماه بیشتر است .
❄️ هر چند در تعیین شب قدر اختلاف است ، ولی قول معتمد و محقّق كه از روایات معتبره گرفته شده این است كه از شب «نوزدهم» و «بیست و یكم» و «بیست و سوم» ماه رمضان بیرون نیست و به احتمال قوی ـ كه برخی از احادیث هم مثل «روایت جهنی» مؤید آن است ـ شب قدر، شب بیست و سوم است و از برخی اخبار دیگر استفاده میشود كه هر یك از این سه شب «شب قدر» است .
❄️ به هر حال اگر به طور یقین ، شب قدر معلوم نشود ، نهان بودن آن متضمّن حكمت و مصلحتی بوده و ممكن است آن مصلحت این باشد كه مسلمانان تمام شبهای این ماه ، یا لااقل این سه شب را در عبادت و پرستش خدای تعالی و تلاوت قرآن و آموختن معارف، حقایق و تعالیم آن ، بیشتر اهتمام نمایند و سراسر ماه را «#ماه_قرآن» قرار دهند و در شبهای «نوزدهم» و «بیست و یكم» و «بیست و سوّم»، در توبه و استغفار و اصلاح احوال و خواندن قرآن و دعا، جدّ و جحد بلیغ نمایند و تا صبح بیدار باشند .
❄️ نكته دیگری كه در پنهان ماندن شب قدر به نظر میرسد ، این است كه اگر این شب با این همه قدر و منزلت، مشخص و شناخته شود، بسیاری از مردم به عبادت در آن اكتفا كرده و از فیض توجّه و دعا در سایر شبها باز میمانند و بسا كه سبب غرور یا عجز بعضی شود ؛ در حالی كه چون پنهان و نامشخّص استر، مؤمنان در تمام شبهایی كه طرفِ احتمال است به ذكر الهی و توبه اشتغال میورزند و از بركات و ثوابهای بیشتری مستفیض شده و به واسطه تمرین زیادتر ، ملكات فاضله در آنها راسختر می شود .
@Javanmardi_langarudi
💧کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی از قم المقدسه💧
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
#برگی_از_یک_نوشتار
💎 مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی مدظلهالعالی :
#شبقدر ، شب دعا برای تعجیل در فرج امام زمان علیهالسلام
❄️ از جمله وظایف مهم در این شبها ، تجدید عهد با ولیّ امر حضرت بقیة الله عجّل الله تعالی فرجه و خواندن دعای معروف : - « اَللهم كُن لِوَلِیكَ... » میباشد ؛
❄️ . . . زیرا شب قدر به آن حضرت تعلّق خاص دارد و در آن شب ملائكه بر آن بزرگوار نازل میشوند و تمسّك به قرآن و عترت و كتاب مبین و امام مبین هم اقتضا دارد كه در شب قدر، مؤمنان به ثقلین قرآن مجید و آخرین امامِ عدالتگستر و بقیه عترت هادیه و مصداق حقیقی « ثُمَّ أَوْرَثْنَا الْكِتابَ الَّذِینَ اصْطَفَینا مِنْ عِبَادِنَا »؛
❄️ . . . یعنی به حضرت حجّة بن الحسن العسكری روحی و ارواح العالمین له الفدا تمسّك نموده و بدانند كه به تصریح اخبار متواتره ثقلین ، امن و نجات از ضلالت و گمراهی، فقط در سایه تمسّك به قرآن و عترت حاصل میشود و برای نجات از این همه انحرافات و سرگردانیهای گوناگون ، راهی جز توسّل و تمسّك به هدایت « #قرآن و #عترت » نیست .
💎 باید همگان این شب را غنیمت بدانیم ...
❄️ برای كسب معارف دین ، توبه ، تجدید عهد ، اعاده حیثیت ، دعا ، خودسازی اخلاقی و نو كردن ایمان به خدا، یقین به حساب و معاد، پاك ساختن نیات از غل و غش و كینهی برادران اسلامی و درخواست خیر، سعادت ، هدایت و امنیت برای همه بنی نوع بشر و مخصوصاً دعا برای تعجیل در امر فرج صاحب این شبها حضرت صاحب الزّمان علیهالسلام ؛ آقایی كه « بیمنه رزق الوری و بوجوده ثبتت الأرض و السماء » است .
❄️ اینجانب از همه شب زندهداران در این شبهای مبارك قدر ، خاضعانه استدعا دارم كه همه دلها را متوجّه آن امام عزیز و مهربان ، محبوب دلهای عارفان و ذخیره بزرگ پیامبران نمایند و شب قدر را با یاد آن حضرت و دعا برای فرج موفور السرورش و اجرای عدالت واقعی در سراسر گیتی تمام كنند .
❄️ برای فرج آن حضرت دعا كنید تا برای همه گشایش و فرج حاصل شود . وظیفه همه مسلمانان در این شبهای مبارك، دعای همگانی برای فرج است .
❄️ بیایید پیمانی محكم و استوار با آن حضرت داشته باشیم كه همه زندگی خود را در راه رضا و خوشنودی ایشان سپری نموده و غم و غصههایی كه آن بزرگوار برای مشكلات مسلمانان دارند را برطرف نماییم .
@Javanmardi_langarudi
💧کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی از قم المقدسه💧
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🌧 شب قدر كدام شب است ؟
📝 در ايـنـكـه ليلة القدر در ماه رمضان است ترديدى نيست ، چرا كه جمع ميان آيات قرآن همين مـعـنـى را اقـتـضـاء مـى كـنـد ،
📝 از يـكـسـو مـى گـويـد : قـرآن در مـاه رمـضـان نـازل شـده (بـقـره - 185) و از سـوى ديـگـر مـى فـرمـايـد : در شـب قـدر نازل گرديده (آيات مورد بحث ).
📝 ولى در ايـنـكـه كـدام شـب از شـبـهـاى مـاه رمضان است ؟ گفتگو بسيار است ، و در اين زمينه تـفـسـيـرهـاى زيادى شده ، از جمله شب اول ، شب هفدهم ، شب نوزدهم ، شب بيست و يكم ، شب بـيـسـت و سـوم ، شب بيست و هفتم ، و شب بيست و نهم .
📝 ولى مشهور و معروف در روايات اين است كه در دهه آخر ماه رمضان و شب
بـيـسـت و يـكـم يـا بـيـسـت و سـوم اسـت ، لذا در روايتى مى خوانيم كه در دهه آخر ماه مبارك پـيـغـمـبـر اكـرم (صـلى الله عـليـه و آله و سـلم ) تـمـام شـبـهـا را احـيـا مـى داشـت و مشغول عبادت بود .
📝 و در روايتى از امام صادق (عليه السلام ) آمده است كه شب قدر شب بيست و يكم يا بيست و سـوم اسـت ، حـتـى هـنگامى كه راوى اصرار كرد كدام يك از اين دو شب است و گفت : اگر من نـتـوانـم هـر دو شـب را عـبـادت كـنـم كـدام يك را انتخاب نمايم ؟! امام (عليه السلام ) تعيين نـفـرمـود ، و افـزود ، مَـا أَيْـسـَرَ لَيـْلَـتـَينِ فِيما تَطلُبُ : چه آسان است دو شب براى آنچه مى خواهى !.
📝 ولى در روايـات مـتـعـددى كـه از طـرق اهـل بيت (عليهمالسلام ) رسيده است بيشتر روى شب بـيـسـت و سـوم تـكـيـه شـده ، در حـالى كـه روايـات اهل سنت بيشتر روى شب بيست و هفتم دور مى زند .
📝 در روايـتـى از امـام صـادق (عـليـه السـلام ) نـيـز نقل شده كه فرمود :
التـقـديـر فى ليلة القدر تسعة عشر، و الابرام فى ليلة احدى و عشرين و الامضاء فى ليلة ثلاث و عشرين .
" تـقـديـر مـقـدرات در شـب نوزدهم ، و تحكيم آن در شب بيست و يكم ، و امضاء در شب بيست و سوم است " و به اين ترتيب بين روايات جمع مى شود .
📝 ولى بـه هـر حـال حـالهـاى از ابـهام شب قدر را به خاطر جهتى كه بعدا به آن اشاره مى شود ، فرا گرفته است .
#نورالثقلین #تفسیرنمونه
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
🌷 أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ 🌷
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🌧 آيا شب قدر در امتهاى پيشين نيز بوده است ؟
📝 ظـاهـر آيـات ايـن سـوره نـشـان مـى دهـد كـه شـب قـدر مـخـصـوص زمـان نـزول قـرآن و عـصـر پـيـامـبـر اسـلام (صـلى الله عـليـه و آله و سلم ) نبوده ، بلكه همه سـال تـا پـايـان جـهـان تـكـرار مـى شـود .
📝 تـعـبـيـر بـه فـعل مضارع (تنزل ) كه دلالت بر استمرار دارد ، و همچنين تعبير به جمله اسميه (سلام هى حتى مطلع الفجر) كه نشانه دوام است نيز گواه بر اين معنى است .
📝 بعلاوه روايات بسيارى كه شايد در حد تواتر باشد نيز اين معنى را تأیيد مى كند .
📝 ولى آيا در امتهاى پيشين نيز بوده است يا نه ؟.
📝 صـريـح روايـات مـتـعـددى ايـن اسـت كه اين از مواهب الهى بر اين امت مى باشد ، چنانكه در حـديـثـى از پـيـغـمبر اكرم (صلى الله عليه و آله و سلم ) آمده است كه فرمود :
ان الله وهب لامـتـى ليـلة القدر لم يعطها من كان قبلهم :
" خداوند به امت من شب قدر را بخشيده و احدى از امتهاى پيشين از اين موهبت برخوردار نبودند ".
📝 در تفسير آيات فوق نيز بعضى از روايات دلالت بر اين مطلب دارد .
🌧 چگونه شب قدر برتر از هزار ماه است ؟
📝 ظـاهـر ايـن اسـت كـه بهتر بودن اين شب از هزار ماه ، به خاطر ارزش عبادت و احياى آن شب اسـت ، و روايـات فـضـيـلت ليـلة القـدر و فـضـيـلت عـبـادت آن كـه در كـتـب شـيـعـه و اهل سنت فراوان است اين معنى را كاملا تأييد مى كند .
📝 علاوه بر اين ، نزول قرآن در اين شب ، و نزول بركات و رحمت الهى در آن ، سبب مى شود كه از هزار ماه برتر و بالاتر باشد .
📝 در حديثى از امام صادق (عليه السلام ) آمده است كه به على بن ابى حمزه ثمالى فرمود :
" فـضـيـلت شـب قـدر را در شـب بـيـسـت و يكم و بيست و سوم بطلب ، و در هر كدام از اين دو يكصد ركعت نماز بجاى آور ، و اگر بتوانى هر دو شب را تا طلوع صبح احيا بدار و در آن شب غسل كن ".
📝 (ابوحمزه ) مى گويد : عرض كردم :
اگر نتوانم ايستاده اين همه نماز بخوانم ؟
فـرمـود : نـشـسته بخوان ، عرض كردم : اگر نتوانم ؟ فرمود: در بستر بخوان ، و مانعى نـدارد در آغـاز شـب خـواب مـخـتـصـرى بـكـنـى و بـعـد مـشـغـول عـبـادت شـوى ، درهـاى آسـمـان در مـاه رمـضـان گـشـوده اسـت ، و شـيـاطـيـن در غل و زنجيرند ، و اعمال مؤمنين مقبول است و چه ماه خوبى است ماه رمضان ؟!.
🌧 چرا قرآن در شب قدر نازل شد؟
📝 از آنـجـا كـه در شـب قـدر سـرنـوشـت انـسـانـهـا بـراى يكسال ، بر طبق لياقتها و
شـايـسـتگيهاى آنها ، تعيين مى شود ، بايد آن شب را بيدار بود ، و توبه كرد و خودسازى نمود و به درگاه خدا رفت و لياقتى بيشتر و بهتر براى رحمت او پيدا كرد .
📝 آرى در لحظاتى كه سرنوشت ما تعيين مى شود نبايد انسان در خواب باشد ، و از همه چيز غـافل و بى خبر كه در اين صورت سرنوشت غم انگيزى خواهد داشت !
📝 قرآن چون يك كتاب سـرنـوشـت سـاز اسـت ، و خـط سـعـادت و خوشبختى و هدايت انسانها در آن مشخص شده است بايد در شب قدر،! شب تعيين سرنوشتها، نازل گردد، و چه زيبا است رابطه ميان قرآن و شب قدر؟ و چه پر معنى است پيوند اين دو با يكديگر ؟
#درالمنثور #نورالثقلین #تفسیرنمونه
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
🌧 شبهات احکام و مسائل شرعی را از این کانال به دست آورید 🌧
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
#حضرت_استاد_انصاریان
" مخفى بودن شب قدر در ميان این سه شب براى اين است كه مردم به اين شبها اهميّت دهند، همان گونه كه خداوند اجابت را در ميان دعاها مخفى داشته تا مردم به همه دعاها روی آورند ".
#برگرفته از کتاب تفسير و شرح صحيفه سجاديه نوشته استاد حسین انصاریان
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
#حضرت_استاد_انصاریان
" اگر میخواهید در شبهای احیاء زودتر گناهانتان بخشیده شود و اسم شما در بین شفاعت شوندگان ثبت شود ، بروید سراغ ابی عبدالله (علیه آلاف تحیة والثناء) "
🔺تهران، حسینیه همدانیها، رمضان96
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
📝 حضرت امام علی (علیه السلام) فرمودند :
" فاطمه (سلام الله علیها) نمیگذاشت کسی از اهل خانه در شبهای قدر به خواب رود به آنان غذای کم میداد و از روز قبل برای احیای شب قدر آماده میشد و میفرمود : محروم کسی است که از برکات این شب محروم باشد ".
📚 دعائم الاسلام ، ج۱ ، ص۲۸۲
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#شب_نوزدهم
" این شب با عظمت آغاز شب هاى قدر است ، و شب قدر آن شبى است که در طول سال ، شبى به خوبی و فضلیت آن یافت نمى شود ، و عمل در این شب از عمل در طول هزار ماه بهتر است ، و تقدیر امور سال در این شب صورت می گیرد ، و فرشتگان و روح که اعظم فرشتگان الهى است ، در این شب به اذن پروردگار به زمین فرود می آیند ، و به محضر امام زمان (عج الله تعالی فرجه الشریف) مى رسند و آنچه را که براى هر فرد مقدّر شده بر آن حضرت عرضه می دارند ".
🌧أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🌧
#جوانمردےلنگرودے
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🙏 اعمال مخصوص شب نوزدهم ماه مبارک رمضان
👇👇👇👇
🔗 erfan.ir/m130
📝 امّا اعمال شب نوزدهم چند چیز است :
#اوّل گفتن صد مرتبه :
أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ رَبِّي وَ أَتُوبُ إِلَيْهِ
از پروردگارم خدا آمرزش مى جویم و به سوى او مى پویم
#دوم گفتن صد مرتبه
اللَّهُمَّ الْعَنْ قَتَلَةَ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ
خدایا قاتلان امیر المؤمنین را لعنت کن
#سوم دعاى یا ذى الذّى کان را که در قسم چهارم گذشت بخواند.
#چهارم این دعا را بخواند:
اللَّهُمَّ اجْعَلْ فِيمَا تَقْضِي وَ تُقَدِّرُ مِنَ الْأَمْرِ الْمَحْتُومِ وَ فِيمَا تَفْرُقُ مِنَ الْأَمْرِ الْحَكِيمِ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ وَ فِي الْقَضَاءِ الَّذِي لا يُرَدُّ وَ لا يُبَدَّلُ أَنْ تَكْتُبَنِي مِنْ حُجَّاجِ بَيْتِكَ الْحَرَامِ الْمَبْرُورِ حَجُّهُمْ الْمَشْكُورِ سَعْيُهُمْ الْمَغْفُورِ ذُنُوبُهُمْ الْمُكَفَّرِ عَنْهُمْ سَيِّئَاتُهُمْ وَ اجْعَلْ فِيمَا تَقْضِي وَ تُقَدِّرُ أَنْ تُطِيلَ عُمْرِي وَ تُوَسِّعَ عَلَيَّ فِي رِزْقِي وَ تَفْعَلَ بِي كَذَا وَ كَذَا.
خدایا مقرّر فرما در آنچه حکم میکنى، و تقدیر مینمایى از فرمان حتمى، و در آنچه جدا میکنى از کار حکیمانه در شب قدر، و در آن حکم حتمی که برگشت و تغییرى ندارد، اینکه مرا از حاجیان خانه محترمت بنویسى، حاجیانى که حجّشان قبول، سعیشان پذیرفته، گناهانشان آمرزیده، بدی هایشان نادیده گرفته شده است، و در آنچه حکم میکنى و تقدیر مى نمایى، مقرّر فرما که عمرم را طولانى نمایى، و در روزى ام بر من وسعت بخشى، و با من چنین و چنان کنى.
و به جاى «کذا و کذا» حاجت خود را بیان کند.
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🌧 اعمال مخصوص شب نوزدهم
#اول صد مرتبه أَسْتَغْفِرُاللهَ رَبّیٖ وَاَتُوبُ اِلَیْهِ .
#دوم صد مرتبه اَللّهُمَّ الْعَنْ قَتَلَةَ أَمیٖرِالْمُؤْمِنیٖنَ .
#سوم بخواند یٰا ذَالَّذیٖ کٰانَ ...
#چهارم بخواند دعای اَللّٰهُمَّ اجْعَلْ فیٖمٰا تَقْضیٖ وَ....
#مفاتیح_الجنان
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🌙 اعمال مخصوص هر یک از این شبهاست
« اعمال شب نوزدهم ماه مبارک رمضان »
https://www.erfan.ir/mafatih130
« اعمال شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان »
https://www.erfan.ir/mafatih131
« اعمال شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان »
https://www.erfan.ir/mafatih135
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🔎💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🔍