هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🌷 آمرزش والدین با اعمال نیک فرزندان
" عیسى بن مریم (علیه السلام) به قبرى عبور کرد که صاحبش در عذاب بود ، سپس سال بعد به آن قبر عبور کرد در حالى که صاحبش دچار عذاب نبود ، به پروردگار گفت : سال اوّل از این قبر عبور کردم صاحبش در عذاب بود ، و سال بعد در عذاب نبود . خدا به او وحى فرمود : اى روح الله ! از او فرزندى شایسته به سنّ رشد رسید که جاده اى را اصلاح کرد ، و یتیمى را پناه داد ، پس به خاطر عمل فرزندش او را آمرزیدم ".
#برگرفته از کتاب عرفان اسلامی نوشته استاد حسین انصاریان
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
﷽؛
#پاداش_یتیم_نوازى
🌧 پیامبر اکرم (صلى الله علیه وآله وسلم) فرمود :
" مَن کفّلَ یَتِیماً وکَفّلَ نَفَقَتَهُ کُنتُ انا وهُو فِى الجَنّهِ کَهاتینِ ; وقَرَنَ بَینَ اصبَعَیه المُسَبِّحَهَ والوُسطى "
" کسى که عهده دار یتیمى شود و هزینه ى او را نیز به عهده گیرد ، من و او مانند این دو در بهشتیم و بین دو انگشت مسبّحه و وسط خود را پیوند داد ( تا نزدیک بودن چنین انسانى را در بهشت با خود نشان دهد ) .
🌧 امیرالمومنین (علیه السلام) فرمود :
" مَا مِن مُومِن وَلاَ مُومِنَه یَضَعُ یَدَهُ عَلَى رَاْسِ یَتیم مُتَرحِّماً لَهُ الاّ کَتَبَ اللهُ لَهُ بِکُلِّ شَعرَه مَرَّتْ یَدُهُ عَلَیها حَسنهً "
" مرد و زن مومنى نیست که از روى مهرورزى دستش را بر سر یتیم بگذارد مگر این که خدا به هر مویى که دستش بر آن بگذرد حسنه اى براى او مى نویسد ".
🌧 پیامبر اکرم (صلى الله علیه وآله وسلم) فرمود :
" انّ الیتیمَ اذا بَکى اهتَزَّ لَه العَرشُ فَیقولُ الربّ تَبارَکَ وتَعالى : مَن هَذَا الَّذى ابکى عبدِى الَّذى سَلَبَتهُ ابوَیهِ فِى صِغَرِه ؟ فَوَ عِزَّتِى وَجَلاَلِى لاَ یَسْکُتُه احدٌ الاّ اوجبتُ لَه الجنّه "
" بى تردید هنگامى که یتیم گریه کند ، عرش به خاطر او به لرزه آید ، پس پروردگار متعال مى فرماید : چه کسى این بنده ى مرا که در کودکى پدر و مادرش را از او گرفتم به گریه انداخت ؟ به عزت و جلالم سوگند احدى او را ساکت نمى کند مگر این که بهشت را بر او واجب مى کنم ".
🌧 امیرالمومنین (علیه السلام) فرمود :
" احسِنُوا فِى عَقبِ غَیرِکُم ، تُحْفَظُوا فِى عَقبِکُم "
" به فرزندان باقى مانده از دیگران نیکى کنید تا به فرزندانى که از شما باقى مى ماند نیکى کنند ".
🌧 حضرت امام رضا (علیه السلام) فرمود :
" مَن اَکَلَ مِن مَالِ الیَتیمِ دِرهَماً واحِداً ظُلماً مِن غَیرِ حَقّ یُخَلِّدُه اللهُ فِى النّار "
" کسى که از مال یتیم از روى ستم و به ناحق یک درهم بخورد ، خدا او را در آتش جاودانه کند ".
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
❤️ أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ ❤️
﷽؛
#حق_یتیم آنچنان عظیم است که قرآن #بیست_سه_بار از یتیم یاد کرده ، و فصل جداگانه اى در روایات اهل بیت (علیهم السلام) به این برنامه بسیار مهم اختصاص یافته است .
#قرآن_مجید نسبت به #ایتام این عناوین را به کار گرفته است :
#احسان_به_یتیم
#اکرام_به_یتیم
#اطعام_یتیم
#انفاق_به_یتیم
#امر_ازدواج_یتیم
#پناه_دادن_به_یتیم
#کار_براى_یتیم
#حفظ_مال_یتیم
#خوردن_مال_یتیم
#برخورد_قهرآمیز_با_یتیم .
🌧 آیات کریمه قرآن به ترتیب عناوین بالا عبارت است از آیاتى که در این سطور مى نگارم :
#احسان_به_یتیم
( وَاِذْ اَخَذْنَا مِیثَاقَ بَنِی اِسْرَائِیلَ لاَتَعْبُدُونَ اِلاَّ اللّهَ وَبِالْوَالِدَیْنِ اِحْسَاناً وَذِی الْقُرْبَى وَالْیَتَامَى وَالْمَسَاکِینِ . . . ).
" و یاد کنید هنگامى را که از بنى اسرائیل پیمان گرفتیم که جز خدا را نپرستید و به پدر و مادر و خویشان و یتیمان و تهیدستان احسان و نیکى کنید ".
#اکرام_به_یتیم
( کَلاَّ بَلْ لاَ تُکْرِمُونَ الْیَتِیمَ )
" چنین نیست که خدا شما را خوار و پست کرده باشد ، بلکه علّت خوارى و پستى شما این است که یتیم را گرامى نداشتید و حقوقش را رعایت ننمودید ".
👈 از آیه ى شریفه استفاده مى شود که هرکس به #اکرام_یتیم و #رعایت_حق_او برخیزد ، مورد اکرام حضرت حق قرار مى گیرد و در پیشگاه حضرت ربّ رفعت مقام مى یابد .
#اطعام_به_یتیم
( وَیُطْعِمُونَ الطَّعَامَ عَلَى حُبِّهِ مِسْکِیناً وَیَتِیماً وَاَسِیراً )
" و پیوسته در عین دوست داشتن طعام براى خودشان آن را به تهیدست و یتیم و اسیر مى خورانند ".
👈 در این آیه ى شریفه خداى مهربان #اطعام_به_یتیم را از اعمال قابل تقدیر اهل بیت (علیهم السلام) شمرده است ، اهل بیتى که به فرموده ى پیامبر (صلى الله علیه وآله وسلم) ، هم سنگ قرآن و در همه ى امور زندگى براى همه ى مردم سرمشق حسنه هستند .
#انفاق_به_یتیم
( یَسْئَلُونَکَ مَاذَا یُنْفِقُونَ قُلْ مَا اَنْفَقْتُمْ مِنْ خَیْر فَلِلْوَالِدَیْنِ وَالْاَقْرَبِینَ وَالْیَتَامَى وَالْمَسَاکِینِ وَابْنِ السَّبِیلِ . . .)
" از تو مى پرسند چه چیزى را انفاق کنند ، بگو : آنچه را از مال انفاق مى کنید به پدر و مادر و خویشان و یتیمان و تهیدستان انفاق کنید ".
#ازدواج_یتیم
( وَابْتَلُوا الْیَتَامَى حَتَّى اِذَا بَلَغُوا النِّکَاحَ...)
" یتیمان را نسبت به امور دینشان و اخلاق و رفتارشان و نحوه ى تصرف در اموالشان تا زمانى که براى ازدواج آماده شدند و مساله ى نکاح براى آنان سهل و آسان آمد آزمایش کنید ، اگر توان ازدواج داشتند اموالشان را در اختیارشان قرار دهید ..."
( وَاِنْ خِفْتُمْ اَلاَّ تُقْسِطُوا فِی الْیَتَامَى فَانْکِحُوا مَا طَابَ لَکُم مِنَ النِّسَاءِ ...)
" و اگر مى ترسید که در ازدواج با یتیمان نتوانید عدالت را رعایت کنید پس با آن کس از زنان که خوشایند شماست ازدواج کنید ".
#حفظ_مال_یتیم اگر از پدر یتیم یا مادرش یا از هر دو نفر مالى براى یتیم باقى ماند بر سرپرست یتیم واجب است که در حفظ آن مال بکوشد ، و پس از رشد یتیم ـ سن تشخیص مسائل مربوط به امور مالى ـ آن مال را تا دینار آخر در اختیار او قرار دهد .
( وَآتُوا الْیَتَامَى اَمْوَالَهُمْ وَلاَ تَتَبَدَّلُوا الْخَبِیثَ بِالطَّیِّبِ وَلاَ تَاْکُلُوا اَمْوَالَهُمْ اِلَى اَمْوَالِکُمْ اِنَّهُ کَانَ حُوباً کَبِیراً )
" اموال یتیمان را به خود آنان بدهید و مال نامرغوب خود را با مال مرغوب آنان جابه جا نکنید ، و اموال آنان را به ضمیمه ى اموال خود نخورید ، زیرا این کار گناهى بزرگ است ".
( . . . فَاِنْ آنَسْتُمْ مِنْهُمْ رُشْداً فَادْفَعُوا اِلَیْهِمْ اَمْوَالَهُمْ وَلاَ تَاْکُلُوهَا اِسْرَافاً وَبِدَاراً اَن یَکْبَرُوا ...)
" پس اگر از آنان رشد و صلاحیتى در کارگردانى زندگى و تصرف در اموال یافتید اموالشان را در اختیارشان بگذارید ، و اموالشان را به خیال این که مبادا کبیر شوند از روى اسراف و شتاب نخورید..."
#خوردن_مال_یتیم تصرف در اموال یتیمان بدون مجوز شرعى ، و خوردن آنچه در مالکیت آنان است گناهى بسیار سنگین و سبب دچار شدن به عذاب الهى است .
( اِنَّ الَّذِینَ یَاْکُلُونَ اَمْوَالَ الْیَتَامَى ظُلْماً اِنَّمَا یَاْکُلُونَ فِی بُطُونِهِمْ نَاراً وَسَیَصْلَوْنَ سَعِیراً )
" بى تردید کسانى که اموال یتیمان را از روى تجاوز و ستم مى خورند جز این نیست که در شکم هایشان آتش مى خورند و به زودى در آتش برافروخته درآیند "
#پناه_دادن_به_یتیم
" از امورى که بسیار پسندیده و با ارزش و از خصلت هاى نیک انسانى است پناه دادن به یتیم است "
👈 پناه دادن به یتیم براى مصون ماندن او از آفات و بلاها و حوادث تلخ و قرار گرفتنش در مدار امنیت و تربیت و رشد و صلاح لازم کار بسیار با ارزشى است که حضرت حق به خود نسبت داده است ، و در حقیقت کسےکه یتیم را پناه دهد کارى الهى انجام داده است
👇
👆
( اَلَمْ یَجِدْکَ یَتِیماً فَآوَى )
" آیا خدا تو را یتیم نیافت پس پناهت داد ؟"
#برخورد_نامناسب_با_یتیم از کارهاى زشتى که بنا بر روایات اهل بیت (علیهم السلام) عرش را به لرزه مى آورد برخورد نامناسب و قهر آمیز با یتیم است ، برخوردى که دل او را مى سوزاند و اشکش را جارى مى کند و او را در فشار روحى قرار دهد .
📝 خداى مهربان که ولى و سرپرست حقیقى ایتام است و مردم مومن را وکیل خود در این سرپرستى گرفته از این که با یتیم برخورد قهر آمیز شود نهى فرموده است :
( فَاَمَّا الْیَتِیمَ فَلاَ تَقْهَرْ )
#و_اما_یتیم
" از وظایف و تکالیفت درباره ى او این است که با وى برخورد قهر آمیز ننمایى ".
#کار_براى_یتیم تا زمانى که یتیم قدرت بر انجام کارهاى خود را ندارد ، و به این خاطر ممکن است زیان و ضررى متوجه او شود بر اهل ایمان و دلسوزان تکلیف است که به خاطر خدا کار لازم را براى او انجام دهند .
#کار_براى_یتیم از چنان ارزشى برخوردار است که قرآن مجید مى فرماید :
" دو پیامبر چون موسى و خضر (علیهما السلام) با هم مى رفتند تا به قریه اى رسیدند ، از اهل آن قریه درخواست طعام کردند ولى اهل آن قریه از این که آن دو مسافر ملکوتى را مهمان کنند امتناع ورزیدند ، در آن قریه دیوارى را یافتند که نزدیک به انهدام و خرابى بود ، پس خضر (علیه السلام) به تعمیر و استوار ساختن آن اقدام کرد و پس از بیان مطالبى به موسى (علیه السلام) گفت :
دیوار متعلق به دو طفل یتیم در این شهر بود که زیر آن دیوار گنجى متعلق به آن دو یتیم قرار داشت ، دو یتیمى که پدرشان مردى صالح و شایسته بود ، خدا اراده کرد که آن دو یتیم به سن رشد برسند تا در سایه ى رحمت پروردگارت گنجشان را ( که من با تعمیر و استوار کردن دیوار دور از دستبرد قرار دادم ) استخراج کنند ".
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
🔹أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🔹
#احکام_نوزاد
📝 پس از تولد #کودک مستحب است :
🌧 ( اگر ضرر نداشته باشد ) #نوزاد را بشویند .
🌧 در گوش راستش #اذان و در گوش چپش #اقامه بگویند .
🌧 آب فرات و تربت سيدالشهداء (عليهالسلام) به #سقف_دهانش بمالند .
🌧 #نام_خوب بر او بگذارند . بهترین نامها ، نامی است که بندگی خدای تبارک و تعالی در معنای آن باشد ، مانند عبد الله ، عبد الرحیم و ...؛ سپس نام پیامبران و امامان علیهم السلام از بهترین نامها است و در میان اسامی ایشان ، نام مبارک #محمد از فضیلت بیشتری برخوردار است ، بلکه برای کسی که چهار فرزند پسر دارد ، مکروه است نام هیچ یک از آنان را #محمد نگذارد .
🌧 روز هفتم سر فرزند بتراشند و به مقدار وزن موى او طلا يا نقره صدقه بدهند .
🌧 عده ای را دعوت کنند و #ولیمه بدهند .
🌧 بسيار سفارش شده براى نوزاد #عقيقه كنند ، يعنى گوسفندى به نيّت مولود ذبح كرده و گوشت آن را ـ به صورت خام یا پخته ـ بين همسايهها و ديگران تقسيم كنند یا میهمان دعوت کنند برای صرف آن .
🌧 اگر نوزاد پسر است ، واجب است #ختنه شود و مستحب است روز هفتم انجام شود و پس از آن ولیمه بدهند ، جایز است ولیمۀ تولد و ولیمۀ ختنه در یک مجلس انجام شود .
#مقام_معظم_رهبری
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سید شمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
🌧 شبهات احکام و مسائل شرعی را از این کانال به دست آورید 🌧
#حکایت
✅ حق مهمان بر مهماندار
🌧 افرادی که برای زیارت حضرت سیدالشهدا (علیه السلام) به کربلا میروند و برای مصائب ایشان اشک میریزند در پاداش عظیمی که برای شهدای کربلا در نظر گرفته شده شریک هستند . این حقیقت را جابر بن عبدالله انصاری از رسول خاتم (صلی الله علیه و آله) نقل کرده است .
🌧 عطیه عوفی نقل میکند که با جابر براى زيارت حضرت سيّدالشهدا (علیه السلام) به كربلا آمديم . جابر غسل كرد و بر خود عطر زد . از آنجایی که جابر نابینا بود ، دستش را گرفتم و بر قبر مطهّر حضرت سيّدالشهدا (علیه السلام) گذاشتم . ناگهان بیهوش شد و به زمین افتاد . بر صورت ایشان آب ریختم تا به هوش بیاید. بعد از آنکه بههوش آمد با سوز دل سخنانى جگرسوز به محضر حضرت امام حسين (علیه السلام) عرضه داشت ؛ سپس به شهداى گرانقدر كربلا سلام كرد و در پايان گفت :
« ما نيز در مجادله ، مقاتله و يارى ذرّية خاتم پيامبران (صلی الله علیه و آله) و شهادت در محضر او شريك بوديم».
🌧 عطيّه که از کلام جابر شگفت زده شده بود پرسید :
« ما رنجى نبرديم و شمشيرى نزديم ، سرهاى اين گروه از بدن جدا و همسرانشان بيوه ، و فرزندانشان يتيم شدند ، چگونه در اجر با ايشان شريك هستیم ؟»
جابر در پاسخ گفت :
« عطيّه ! من خود از رسولخدا (صلی الله علیه و آله) شنيدم كه فرمود :
هر كس عمل قومى را دوست دارد ، در ثواب آن عمل با آنان شريك است ».
سپس گفت :
« اى عطيّه ! رسولخدا (صلی الله علیه و آله) فرمود :
نيّت من و اصحابم بر همان نيّت حسين (علیه السلام) و اصحاب اوست .
🌧 از این حکایت مهم و معتبر میتوان دو نتیجه مهم گرفت ؛
#اول آنکه نيّت خير دارای ارزش فراوانی است و میتواند انسان را به كاروان نور متصل سازد .
#دوم آنکه نيّت و عمل امامحسين (علیه السلام) و يارانش از چه عظمتى برخوردار است كه رسولخدا (صلی الله علیه و آله) براى شركت در ثواب شهداى كربلا نیّت خود را همانند نیت حضرت سیدالشهدا (علیه السلام) و یارانشان میداند .
#برگرفته از کتاب آئین اشک و عزا در سوگ سیدالشهدا (علیه السلام) #نوشته حضرت استاد حسین انصاریان
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
🌧 شبهات احکام و مسائل شرعی را از این کانال به دست آورید 🌧
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
21_ziarat_ashura_samavati.mp3
6.12M
﷽؛
#زیارت_عاشورا
🌷 امام صادق علیه السلام :
🌧 هر کس #زیارت_عاشورا بخواند ، شب اول قبر در آغوش امام حسین "علیه السلام" قرار خواهد گرفت... 🌧
#کامل_الزیارات
💦 @Javanmardi_langarudi
#جوانمردےلنگرودے
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#زیارت_عاشورا (دفع بلاء)
📝 مرحوم آیت الله حاج شیخ عبدالکریم حائری مؤسس حوزه علمیه قم فرمودند :
اوقاتیکه در سامراء مشغول تحصیل علوم دینی بودم ، اهالی سامراء به بیماری وبا و طاعون مبتلا شدند و همه روزه عده ای می مردند .
روزی در منزل استادم مرحوم سید محمد فشارکی جمعی از اهل سامراء بودند ، که ناگاه آیت الله میرزا محمد تقی شیرازی (متوفی 1338 ه ق) که در مقام علمی مانند مرحوم فشارکی بود تشریف آوردند و صحبت از بیماری وبا شد که همه در معرض خطر مرگ هستند .
📝 مرحوم میرزا فرمودند :
اگر من حکمی بکنم آیا لازم است انجام شود یا نه ؟ همه گفتند : آری ، فرمود : من حکم می کنم که شیعیان ساکن سامراء از امروز تا ده روز همه مشغول خواندن زیارت عاشورا شوند و ثواب آن را هدیه به مادر امام زمان حضرت نرجس خاتون نمایند ، تا این بلا از آنان دور شود .
اهل مجلس این حکم را به همه شیعیان رساندند و مشغول زیارت عاشورا شدند . از فردا شیعیان دیگر در معرض تلف واقع نمی شدند ولی غیر شیعه می مردند و بر همه اهل سامراء این نکته واضح و ظاهر شد .
برخی از غیر شیعه از آشنایانشان از شیعه می پرسیدند : سبب چیست که از ما می میرند و از شما نمی میرند ؟
به آنها گفته شد : همه زیارت عاشورای امام حسین می خوانند تا در معرض وبا و طاعون قرار نگیرند ، و خداوند هم دفع بلاء می کنند .
#داستانهاےشگفت_صفحه323
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🌷 أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ 🌷
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
📝 حضرت امام صادق علیهالسلام :
" سه مرتبه بگو : « صَلَّى اللهُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللهِ » که سلام به آن حضرت ، از دور و نزدیک به ایشان مى رسد ".
#جوانمردےلنگرودے
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
⚜ سلام بر امام حسین علیه السلام
📝 یونس بن ظَبیان به امام صادق علیه السلام عرض می کند :
« فدایت شوم ! بسیار مى شود که از امام حسین "علیه السلام" یاد مى کنم . در آن هنگام چه بگویم ؟
📝 حضرت فرمودند :
« قُلْ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْكَ يَا أَبَا عَبْدِ اللَّهِ تُعِيدُ ذَلِكَ ثَلَاثاً فَإِنَّ السَّلَامَ يَصِلُ إِلَيْهِ مِنْ قَرِيبٍ وَ مِنْ بَعِيدٍ »
" سه مرتبه بگو «صَلَّى اللهُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللهِ» که سلام به آن حضرت ، از دور و نزدیک به ایشان مى رسد ".
📚 کافى ، ج4 ، ص575 ، ح2
🌷 أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ 🌷
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
javab-salam-emama-hossein.kafi-p.mp3
4.88M
🌷 جواب سلام امام حسین علیه السلام
👈 حاج آقا شیخ محسن کافی
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
#حتماً_گوش_کنید
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
✅ ثواب تلاوت سوره مباركۀ #والفجر
🌧 #امام_صادق علیهالسلام فرمودند :
" سورۀ فجر را در نمازهاى #واجب و #مستحب خود بخوانيد ، زيرا اين ، سورۀ حضرت #حسين_بن_على علیه السلام است ؛
به آن راغب باشيد ؛ خدا شما را رحمت كند ".
📝 ابو اسامه عرض کرد : چگونه اين سوره مخصوص امام حسين علیهالسلام است !؟
🌧 حضرت فرمودند : آيا نشنيدهاى كه در اين سوره میفرمايد :
﴿يا أَيَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ...﴾؟!
📝 منظور از #نفس_مطمئنه كه #راضى و #مرضى است ، امام حسين علیهالسلام میباشد . #اصحاب امام حسين علیه السلام كه از آل محمّد صلی الله علیه وآله بودند ، فرداى قيامت از خدا راضى و خدا هم از آنان راضى خواهد بود .
✨ اين سورۀ مباركه خصوصا در شأن حضرت حسين علیهالسلام و #شيعيان آن بزرگوار و شيعۀ آل محمّد صلی الله علیه وآله نازل شده است .
✨ كسى كه در تلاوت سوره مباركۀ والفجر #مداومت نمايد، درجۀ او در بهشت #نظير درجۀ امام حسين علیهالسلام خواهد بود .
📚 تأويل الآيات، ج۲، ص۷۹۶؛ تفسیر برهان، ج۵، ص۶۵۷ و ۵۸۶؛ تفسير كنز الدقائق، ج۱۴، ص۲۸۰.
#جوانمردےلنگرودے
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
🌷 امام صادق (علیه السلام) فرمود :
" هر کس در خواندن سوره فجر مداومت داشته باشد ، با امام حسین علیه السلام در درجه اش در بهشت خواهد بود "
(تأویل الآیات الظاهرة فی فضائل العترة الطاهرة ، علی استرآبادی ، تصحیح حسین استاد ولی ، مؤسسة النشر الإسلامی قم ، 1409 ق)
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🌷 از امام صادق (علیه السلام) روایت کرده اند که :
" اقرءوا سورة الفجر فی فرائضکم و نوافلکم، فإنها سورة الحسین بن علی "
" سورهٔ فجر را در نمازهای واجب و مستحبتان بخوانید ، زیرا این سوره ، سوره حسین بن علی (علیهما السلام) است."
🍃 یکی از حاضران (ابو اسامه) پس از بیان امام صادق (علیه السلام) عرض کرد :
چگونه این سوره ، سوره امام حسین (علیه السلام) شده است ؟
حضرت فرمود : مگر این بخش از آیه و کلام خداوند را نشنیده اید که می فرماید :
" یا أیتها النفس المطمئنة ارجعی إلی ربک راضیة مرضیة فادخلی فی عبادی و ادخلی جنتی "
این آیه درباره حسین بن علی علیهماالسّلام است ؛ چرا که آن بزرگوار صاحب نفس مطمئنه بود و از خدا راضی بود و خدا نیز از او راضی بود ، و یاران آن بزرگوار از خاندان محمد (صلی الله و علیه و آله) از خداوند راضی بودند و خداوند نیز از آن ها راضی بود ، و این سوره فقط درباره حسین بن علی و شیعیان او و شیعیان آل محمد (صلی الله و علیه و آله) می باشد ".
🔸(البرهان فی تفسیر القرآن، بحرانی، هاشم بن سلیمان، ج 5، ص: 658)🔸
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی از قم المقدسه }💎🎆
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🗞 #مقاله
📚کلید رضایت خدا در دستان امام حسین(علیه السلام)📚
🔸 در احادیث مشخصی از منابع روایی و تفسیری، سوره مبارکه فجر به نام سوره ی امام حسین (علیه السلام) شهرت یافته است. منابع تفسیری و روایی رابطه ای زیبا بین محتوای این سوره و امام حسین (علیه السلام) برقرار کرده اند.
🔹از جمله اینکه در روایتی از امام صادق (علیه السلام) این چنین بیان شده است:
ابْنِ فَرْقَدٍ از حضرت صادق (علیه السّلام) روایت كرده كه حضرت به اصحاب خود فرمود: سوره ی فجر را در نمازهای واجب و نیز نماز مستحب خود بخوانید، چرا که این سوره به امام حسین(علیه السلام) اختصاص دارد. ابو اسامة عرض كرد: چگونه این سوره به آن حضرت اختصاص دارد؟
🔸فرمود: مگر نشنیدی قول خدای تعالی را «یا أَیَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ ارْجِعِی إِلى رَبِّكِ راضِیَةً مَرْضِیَّةً فَادْخُلِی فِی عِبادِی وَ ادْخُلِی جَنَّتِی؟». این آیه درباره حسین بن علی (علیه السّلام) است؛ چرا که او صاحب نفس مطمئنه ی راضیه ی مرضیه است .
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🌱أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🌱
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
" اللَّهُمَّ اجْعَلْ مَحْيَايَ مَحْيَا مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ ، وَ مَمَاتِي مَمَاتَ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ "
" خدایا حیاتم را حیات آمیخته به عشق محمّد و خاندان محمّد ، و مرگم را مرگ در حال شیفتگی به محمّد و خاندان محمّد قرار ده "
أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
🌷 لالايى جبرئيل براى امام حسين (ع)
🔹نقل است كه هر وقت فاطمه زهرا ( عليها السلام ) خوابشان مى برد و امام حسين در گهواره گريه مى كرد ، جبرئيل مى آمد و براى خواباندن ابى عبد اللّه عالى ترين حقايق هستى را در قالب اين شعر براى او مى خواند:
" انّ فى الجنّة نهرا من لبن
لعلى و حسين و حسن "
" در بهشت ، نهرى از شير براى على و حسين و حسن روان است ".
اين لالايى جبرئيل نيز ريشه در آيات قرآن دارد .
البته ، كسى جبرئيل را نمى ديد ، ولى تكان خوردن گهواره را مى ديدند .
يكبار ، ام ايمن اين صحنه را ديد و از دليل آن پرسيد . پيغمبر فرمود :
جبرئيل است كه گهواره را تكان مى دهد .
🔸قرآن نيز در سوره صافات بدين مطلب اشاره مى كند و مى فرمايد :
« إن الذين قالوا ربنا اللّه ثم استقاموا تتنزل عليهم الملائكة ألا تخافوا و لا تحزنوا و أبشروا بالجنة التى كنتم توعدون* نحن أولياءكم فى الحياة الدنيا و فى الآخرة و لكم فيها ما تشتهى أنفسكم و لكم فيها ما تدعون ».
بى ترديد كسانى كه گفتند پروردگار ما خداست ، سپس در ميدان عمل بر اين حقيقت استقامت ورزيدند ، فرشتگان بر آنان نازل مى شوند و مى گويند :
مترسيد و اندوهگين نباشيد و شما را به بهشتى كه وعده مى دادند بشارت باد . ما ، در زندگى دنيا و آخرت ، ياران و دوستان شما هستيم . آنچه دلتان بخواهد ، در بهشت براى شما فراهم است و در آن هرچه بخواهيد براى شما موجود است .
آرى ، ملائكه رحمت يار اهل ايمان در دنيا و در آخرت هستند .
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
✅ دریافت یا پرداخت شاباش
📝 پرسش : گرفتن یا دادن شاباش چه حکمی دارد ؟
📖 پاسخ : اگر شاباش را در برابر رقص بدهند ، اشکال دارد . و در صورتی که مفسده ندارد به صاحبان اصلی برگردانید و الا به فقرا صدقه دهید و اگر خودتان نیازمند باشید می توانید استفاده نمایید .
✅ کاروان های عروسی در خیابان
📝 پرسش : حکم کاروان هاى عروسى که عروس را با بوق زدن و دست زدن در خیابان ها مى برند چیست ؟
📖 پاسخ : این کارها مناسب اهل دین نیست و چنانچه تولید مزاحمت برای دیگران نماید اشکال دارد .
✅ کل زدن نزد نامحرم
📝 پرسش : کل زدن زن نزد نامحرم چه حکمی دارد ؟
📖 پاسخ : در فرض سؤال اشکالی ندارد .
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
🌧 فراموش کردن رکوع
📝 سؤال : اگر کسی در سجده اول و یا پيش از آن که وارد سجدهی دوم نماز شود، متوجه شود رکوع را انجام نداده است، چه وظیفه ای دارد ؟
📖 جواب : بايد برخيزد و از حالت ایستاده به رکوع برود و پس از آن دو سجده را بجا آورد و نماز را تمام کند و بعد از نماز ، بنابر احتياط مستحب ، دو سجدهی سهو به خاطر سجدهی زيادی ، انجام دهد .
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
✅ فراموش کردن رکوع
📝 سوال : اگر بعد از رسیدن پیشانی به سجده و یا بین دو سجده، فرد یادش بیاید که رکوع نکرده است وظیفه اش چیست؟
📖 جواب : اگر پیش از آنکه وارد سجده دوّم شود یادش بیاید که رکوع نکرده است، باید برخیزد و بایستد و رکوع کند و پس از آن دو سجده را بهجا آورد و نماز را تمام کند و بعد از نماز احتیاطاً دو سجده سهو برای سجده زیادی بگزارد.
✅ حدود قرارگرفتن کف دست در حال سجده
📝 سوال : کف دست در سجده آیا شامل انگشتان دست هم میشود یا نه؟ و آیا لازم است انگشتان هم بر زمین قرار گیرند؟
📖 جواب : شامل انگشتان دست هم میشود و بنابر احتیاط استیعاب عرفی در قرار گرفتن کف دست مراعات گردد.
🚨 #حضرت_آیت_الله_العظمی_خامنه_ای
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
✨ شک در به جا آوردن تشهد
💢 پرسش : اگر هنگام بلند شدن یا در رکعت سوم شک نمود که تشهد را خوانده است یانه، چه وظیفه ای دارد؟
⭕️ پاسخ : اگر شک کند که تشهد را خوانده یا نه، اگر هنوز بر نخاسته باید آن را بخواند و همچنین اگر در حال برخاستن شک کند تشهّد را به جا آورده یا نه، احتیاط واجب آن است که برگردد و به جا آورد و در صورتى که وارد رکعت بعد شده اعتنا نکند و احتیاط مستحب سجده ی سهو به جا آورند.
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
✅ تشهد فراموش شده
📝 سؤال : در صورت فراموشی تشهد و یادآوری در ابتدای رکعت سوم وظیفه مکلّف چیست؟
📖 جواب : در فرض مذکور باید نشسته و تشهد خوانده شود و بعد از آن بقیه نماز انجام شود.
#حضرت_آیت_الله_العظمی_امام_خامنه_ای
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
🌷﷽؛
🍀 اجزاى فراموش شده در نماز 🍀
اجزاى فراموش شده در نماز سه گونه اند:
1. اجزايى كه اگر فراموش شود نماز باطل است مانند فراموش كردن اركان نماز.
2. اجزايى كه اگر فراموش شود بايد بعد از نماز جبران شود مانند سجده و تشهد فراموش شده.
3. اجزايى كه نياز به جبران نيست مانند بقيه واجبات نماز مثل حمد، سوره و تسبيحات.
📚 محمود اکبری؛ احكام دو دقيقه اى، ص: 46
🌱أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🌱
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
⬜️🔻⬜️🔻⬜️🔻⬜️🔻⬜️
🔵 کیفیت نماز احتیاط 🔵
🔴 مسئله :
🔶نماز احتیاط به این ترتیب است که بعد از سلامِ نماز باید بلا فاصله نیت نماز احتیاط کند و سپس ( الله اکبر ) بگوید و حمد را بخواند و به رکوع رود و دو سجده نماید ؛ اگر نماز احتیاطِ او یک رکعت است ، بعد از دو سجده تشهد بخواند و سلام دهد و اگر دو رکعت است ،بعد از دو سجده یک رکعت دیگر مثل رکعت اول به جا آورد و بعد از تشهد سلام دهد .🔶
← نکته →
📣 ۱. نماز احتیاط اذان ،اقامه ، سوره و قنوت ندارد .
📣 ۲. نباید نیت آن به زبان آورده شود .
📣 ۳. بنابر احتیاط واجب حمد باید آهسته خوانده شود .
📣 ۴. بنابر احتیاط واجب باید
" بسم الله الرحمن الرحیم " آن را نیز آهسته خواند .
📣 ۵. بین اصل نماز و نماز احتیاط ، کار مبطل نماز انجام نشود.
🔘 آدرس : استفتاء کتبی از دفتر رهبر انقلاب.
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
◻️🔻◻️🔻◻️🔻◻️🔺◻️