استاد فیاض بخش
🎥 «بر ساحل سحر» - رمضانیههای ۱۴۰۲ «اُنس منظم با قرآن و آداب تدبر در آن» استاد محمدتقی فیاضبخش تم
«اُنس منظم با قرآن و آداب تدبّر در آن»
استاد محمدتقی فیاضبخش
یکم؛ 👈 00:51
ماه رمضان ماه قرآن است و قاری قرآن باید طبق دستور سلوکی بزرگان معرفت، با قرآن اُنسی منظم داشته باشد. مهمترین نکته در این امر نیز تعمّق و تفکر در آیات الهی است.
دوم؛ 👈 02:05
نحوه خواندن قرآن، اولین شرط اُنس با قرآن است. پیامبر گرامی اسلام صلیاللهعلیهوآله درباره چگونگی قرائت قرآن فرمودهاند که قاری قرآن باید با صوتی حزین، با ادای شمرده کلمات، همراه با خضوع و خشوع و چنان که گویی معانی را به کودکی تفهیم میکند، آیات کلام وحی را قرائت کند. قلبها را باید با کلمات نورانی قرآنی آشنا کرد تا مانند تأثیر تعلیم در کودکان، زبان گشوده و آن را ادا کند.
سوم؛ 👈 04:06
انتخاب زمان مناسب برای انس با پروردگار و کلام حضرتش، دومین نکته است. نیمههای شب، بینالطلوعین و بینالغروبین بهترین زمان برای قرائت قرآن است.
چهارم؛ 👈 05:03
در بینالطلوعین با توجه به حضور هر دو دسته فرشتگان روز و شب، اعمال بهصورت مضاعف محاسبه و برکات آن دوچندان خواهد بود. شایسته است در ماه مبارک رمضان که سراسر آن فرصت انس با خداوند است، توجهی ویژه به قرآن داشت.
پنجم؛ 👈 07:04
نکته سوم، آن است که قاری قرآن، معانی آیات را بر خود انطباق دهد. هنگامی که قاری به آیات عذاب میرسد، خود را مخاطب این آیات ببیند و چنین مپندارد که این آیات فقط به کفار یا گناهکاران خطاب میفرماید؛ بلکه خود را محزون و متأثر سازند. زمانی نیز که به آیات بهشت میرسند، خود را در بهشت و برخوردار از نعمتهای آن مشاهده کنند. هنگام قرائت آیات عبادی نیز خود را مخاطب کلام خداوند بداند؛ گویی که بهطور مستقیم با خدای خود گفتوگو میکند.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
«توحید تشیّع» ● @ShiaTowhid
AUD-20190527-WA0000.mp3
12.41M
🔉 بشنوید| پیرامون شب قدر
استاد فیاضبخش
▫️روش احیای شب قدر در سیره اساتید این مکتب، مثل سیدعلی آقا قاضی(ره)، مثل این روش مرسوم در میان مردم نبوده است؛ گرچه شباهتهایی دارد...
☑️ کانال جلوه نور علوی
@jelvehnooralavi
استاد فیاض بخش
🔉 بشنوید| پیرامون شب قدر استاد فیاضبخش ▫️روش احیای شب قدر در سیره اساتید این مکتب، مثل سیدعلی آقا
📍توصیه میکنیم حتما گوش دهید!
Forsate Hozur 26.mp3
4.51M
🔉 بشنوید| پیرامون شب آخر ماه مبارک رمضان و نکات مهم هنگام وداع
استاد فیاضبخش
☑️ کانال جلوه نور علوی
@jelvehnooralavi
استاد فیاض بخش
🔉 بشنوید| پیرامون شب آخر ماه مبارک رمضان و نکات مهم هنگام وداع استاد فیاضبخش ☑️ کانال جلوه نور عل
📝 خلاصه مطالب| شب آخر و نکات مهم هنگام وداع
🔻از امام صادق(ع) روایت شده که در این ایام میفرمودند:
«اللّهُمَّ أدِّ عَنّا حَقَ ما مَضى مِن شَهرِ رَمَضانَ وَ اغفِر لَنا تَقصيرَنا فيهِ و تَسَلَّمهُ مِنّا مَقبولًا...».
بنابراین، لازم است که در این اوقات پایانی پیوسته درخواست جبران نواقص اعمالمان را از خداوند درخواست کنیم.
▫️مرور نکاتی که سالک باید در پایان ماه مبارک بدان اهتمام داشته باشد، بنا بر فرمایشات امام سجاد(ع) در دعای وداع:
۱- درخواست برداشتن موانع سیر به سوی مقام مقربین (با خروج از گناهان) و درخواست کسب استعداد برای ادامه راه در ایام دیگر (استقامت): «وَ أَخْرِجْنَا بِخُرُوجِهِ مِنْ سَيِّئَاتِنَا...»
۲- درخواست استمرار بهرهمندی از ادامه عنایات الهی در ادامه راه؛ آن هم با همت بلند: «وَ اجْعَلْنَا مِنْ أَسْعَدِ أَهْلِهِ بِهِ...»
۳- درخواست ملحق شدن به برترینها: «...فَهَبْ لَنَا مِثْلَهُ مِنْ وُجْدِكَ، وَ أَعْطِنَا أَضْعَافَهُ مِنْ فَضْلِك...»
۴- دعا برای دیگران: «اللَّهُمَّ تَجَاوَزْ عَنْ آبَائِنَا وَ أُمَّهَاتِنَا وَ أَهْلِ دِينِنَا جَمِيعاً مَنْ سَلَفَ مِنْهُمْ وَ مَنْ غَبَرَ إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ.» اصلا دعا برای دیگران در حق خودمان مستجابتر است.
🔺بلندنظر باشیم و از خداوند بالاترین مدارج را بخواهیم.
در خرقه چو آتش زدی ای عارف سالک
جهدی کن و سرحلقه رندان جهان باش
☑️ کانال جلوه نور علوی
🆔@JelvehNoorAlavi
📍هنگام وداع با ماه مبارک رمضان، شب آخر آنست؛ نه روز آخر
🔻اوّلاً، در مراقبات ماه رمضان اشاره شد که ایّام و ماههای سال نیز مانند همه موجودات عالم عقل و شعور دارند و شاهد بر اعمال انسانها هستند و در قیامت بر له یا علیه افراد گواهی میدهند.
▫️طی دستورات رؤیت هلال ماه رمضان گذشت که از قبل به استقبال این ماه برویم و از خداوند درخواست نماییم که ماه رمضان را برای ما ماه امنیّت و سلامت قرار دهد و ما را میزبانانی اهل برای این ماه قرار دهد.
▫️و لذا مرحوم سید بن طاووس توصیه میکند که اگر جزو کسانی هستیم که با این ماه مبارک همراه بودهایم، در شب آخر ماه، مانند دو رفیق شفیق که قصد جدا شدن از یکدیگر را دارند، با اندوه و حزن با ماه رمضان وداع کنیم و با زبان حال و قال از این ماه مبارک جدا شویم که چه بسا دیدار بعدی به قیامت بیفتد.
▫️ثانیاً، همان طور که اغلب اعمال ماه مبارک در شبهای آن است، وقت خداحافظی با این ماه عزیز نیز در شب آخر است و نه روز آن؛ چنانکه در روایت منقول در اقبال نیز تصریح بر این مطلب شده است.
▫️ثالثاً، با دعاهای وداع مأثور، از این ماه که ولینعمت ما بود و به واسطه او درهای فراوانی از رحمت و برکت الهی بر ما گشوده شد خداحافظی کنیم که از معروفترین این ادعیه، دعای امام سجّاد(ع) در صحیفه سجّادیّه است که حضرت با عباراتی سوزناک با این ماه عزیز خداحافظی مینمایند.
▫️حضرت در فقراتی از آن میفرمایند:
«خداحافظ ای شهراللهالاکبر و ای عید اولیای خداوند و ای گرامیترین همدم من در میان لحظات عمرم، خداحافظ ای ماهی که با حضورت مأنوس بودم و فراغ تو برایم بسیار دردآور است، و خداحافظ ای ماهی که برای مؤمنان چقدر هیبت داشتی و برای گنهکاران چقدر سنگین و طولانی جلوه نمودی...»
تا پایان دعا که سراسر عرض حال عاشقانه و مناجات با محبوب در این ماه عزیز است.
☑️ کانال جلوه نور علوی
@jelvehnooralavi
میزنم هر نفس از دست فراقت فریاد
آه اگر ناله زارم نرساند به تو باد!...
📷 عکسنوشت| اهمیت محاسبه نفس در ساعات پایانی ماه رمضان و آستانه عید فطر
@jelvehnooralavi
استاد فیاض بخش
میزنم هر نفس از دست فراقت فریاد آه اگر ناله زارم نرساند به تو باد!... 📷 عکسنوشت| اهمیت محاسبه نفس
🔹️محاسبه خویش در پایان ماه رمضان و در آستانه عید فطر
🔻مرحوم سید بن طاووس در کتاب اقبال با اشک و سوز توصیه میکند که در عصر روز آخر ماه صیام، چه خوب است که سالکین به مکان خلوتی بروند و مانند مصیبت زدگان بر خاک بنشینند و به افق خورشید که خبر از آخرین لحظات غروب این میهمان عزیز میدهد بنگرند و به محاسبه خود در این ماه گرانقدر بپردازند؛ که چگونه به برکت این میهمان، در بارگاه ضیافت الهی بار داده شدند و چگونه اکنون خارج میشوند و تا چه حد قدر این نعمت را پاس داشتهاند و حریم میهمان الهی را حفظ کردهاند؟
▫️همچنین در پایان روز نیز که لحظه بسته شدن نامه اعمال در ماه مبارک است، در اضطراب و تشویش باشد که چگونه اعمال او به محضر امام عصر(عج) عرضه میشود، و با اشک و سوز دست توسّل به محضر مبارکش بلند کند؛ تا بلکه نواقص او را با رأفت و رحمت در پیشگاه حق جبران نمایند و اعمال او را بدون کاستی به محضر پروردگار عرضه کنند و طومار او جزو روزهداران حقیقی بسته شود.
▫️لذا جمالالسالکین در مراقبات توصیه مینمایند که بهتر است در هنگام غروب آفتابِ روز آخر ماه صیام، تا هنگام مغرب در سجده باشد و اذکار استغفاری را زمزمه کند و اشک بریزد تا ماه رمضان او با سجده و شکم گرسنه که بهترین حالات عبد است خاتمه یابد. و در این حال به عید اعظم الهی وارد شود تا در خانه کرم و جلالت حضرتش بار یابد.
▫️سالک در این لحظات از محضر مبارک ولی عصر(عج) تقاضا کند که اعمال او را به امانت بپذیرند و هم ایشان به درگاه حق عرضه نمایند تا نواقص آن به کرم مولایمان جبران شود.
▫️همچنین به یاد کلام رسول اکرم(ص) بیفتد که در شب اول این ماه عزیز فرمود: «خداوند نیامرزد کسی را که از ماه رمضان خارج شود و هنوز در نامه عمل او گناهی ثبت است و مورد مغفرت الهی واقع نشده است.»
🔺و انسان در این حال مضطربانه آیه "أَمَّنْ يُجيبُ الْمُضْطَرَّ إِذا دَعاهُ" را بخواند و بر سوء حال خود بگرید و از خداوند طلب رفع غم نماید.
👈 به نقل از کتاب ادب حضور، دفتر سوم
☑️ کانال جلوه نور علوی
@jelvehnooralavi
Forsate Hozur 27.mp3
6.94M
🔉 بشنوید| پیرامون شب و روز عید سعید فطر
استاد فیاضبخش
💐 حلول عید سعید فطر را تبریک عرض میکنیم.
▫️شب و صبح عید سعید فطر، وقت حساس و مهمی است. امام باقر(ع) در اهمیت امشب فرمودهاند:
«کَانَ عَلِيُّ بْنُ الْحُسَيْنِ(ع) يُحْيِي لَيْلَةَ عِيدِ الْفِطْرِ بِصَلَاةٍ حَتَّى يُصْبِحَ وَ يَبِيتُ لَيْلَةَ الْفِطْرِ فِي الْمَسْجِدِ وَ يَقُولُ يَا بُنَيَّ مَا هِيَ بِدُونِ لَيْلَةٍ يَعْنِي لَيْلَةَ الْقَدْر» (اقبال الاعمال، ج۱، ص۲۷۴)
(امام سجاد(ع) شب عید فطر را با نماز احیا میگرفت تا صبح میشد. ایشان این شب را در مسجد بیتوته میکرد و میفرمود: فرزندم این شب کمتر از شب قدر نیست.)
▫️استاد فیاضبخش در این صوت، ضمن برشمردن لطایف و دقایق این ساعات عزیز، نکاتی که سالک باید در این موقعیت خطیر به آن اهتمام و مراقبت داشته باشد بیان فرمودهاند.
👈 توصیه میکنیم برای بهرهمندی هرچه بهتر و بیشتر از این اوقات، حتما این فایل را گوش دهید.
☑️ کانال جلوه نور علوی
@jelvehnooralavi
استاد فیاض بخش
🔉 بشنوید| پیرامون شب و روز عید سعید فطر استاد فیاضبخش 💐 حلول عید سعید فطر را تبریک عرض میکنیم.
📝 خلاصه مطالب| شب عید سعید فطر؛ شب فراغ از محبوب، شب دادن جوایز
🔻دلیل نامیدن این عید به «فطر» آن است که در این روز همه باید روزه خود را افطار کنند. معنای لغوی آن نیز «شکافتن» است.
▫️اما معنای زیباتر فطر (با الهام از ادعیه) آن است که عید فطر روز «شکافته شدن» حجابها و ظهور فطرت توحیدی و نیز روز طلب ظهور کمال ولایت برای همه ماست.
👈 این معنا متناسب با اول سال بودن ماه مبارک است که مؤمنان به برکت ماه مبارک از گناهان و زشتیهای اعتقادی و عملی و رفتاری و گناهان پاک میشوند و با فرارسیدن عید فطر، گذشته آلوده خود را کنار گذاشته و زندگی جدیدی را آغاز میکنند.
▫️عید فطر روز جایزه است:
«إِذا كانَ أَوَّلُ يَوْمٍ مِنْ شَوّالٍ، نادى مُنادٍ: أَيُّهَا الْمُؤْمِنُونَ! أُغْدُوا إِلى جَوائِزِكُمْ ...»
▫️و البته جایزه نیز معلوم است:
«أَنْ تُدْخِلَنِي فِي كُلِ خَيْرٍ أَدْخَلْتَ فِيهِ مُحَمَّداً وَ آلَ مُحَمَّدٍ وَ... اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ خَيْرَ مَا سَأَلَكَ بِهِ عِبَادُكَ الصَّالِحُونَ وَ...»
▫️در این روز -به برکت اهل بیت(ع)- ذرهای در مغفرت و استجابت دعا تردید نکنیم.
ساقیا آمادن عید مبارک بادت
وان مواعید که کردی مرود از یادت
▫️اولین دعا در این شب و روز «شکر» است.
▫️دعای دوم طلب عاجزانه از خداوند برای تحقق وعدههایی است که به اولیا وبندگانش داده.
▫️بنا بر فرمایش امام سجاد(ع) در دعای وداع، هر چند که این روز عید است، اما از دو جهت برای مؤمنین غصه و اضطراب را به همراه دارد:
۱- اولیای الهی (در عین خوشحالی از گرفتن جوایزشان) غصه «فراق» دارند؛ فراق از محبوبی که انس با او سراسر نور بود و حلاوت ذکر با محبوب کل:
«السَّلَامُ عَلَيْكَ مِنْ قَرِينٍ جَلَّ قَدْرُهُ مَوْجُوداً وَ أَفْجَعَ فَقْدُهُ مَفْقُوداً وَ مَرْجُوٍّ آلَمَ فِرَاقُهُ. السَّلَامُ عَلَيْكَ مِنْ أَلِيفٍ آنَسَ مُقْبِلًا فَسَرَّ، وَ أَوْحَشَ مُنْقَضِياً فَمَضَّ، السَّلَامُ عَلَيْكَ مِنْ مُجَاوِرٍ رَقَّتْ فِيهِ الْقُلُوبُ وَ قَلَّتْ فِيهِ الذُّنُوبُ. السَّلَامُ عَلَيْكَ مِنْ نَاصِرٍ أَعَانَ عَلَى الشَّيْطَانِ وَ...»
۲- عید فطر، زمان دلهره و اضطراب برای اهل الله است. مرحوم سید بن طاووس در اقبال الاعمال مینویسد:
درست است که عید است، ولی مبادا در این روز به اهمال و غفلت و سرخوشی بپردازید! چون نمیدانیم مردود هستیم یا مقبول؟!
👈 از همین روست که اغلب دستورات امشب ذکر استغفار است.
▫️ایشان در ادامه میفرماید: اگر میترسی که مردود شده باشی، غصهدار باش و استغفار کن و شفاعت بطلب.
👈 لذا خواندن دعای ندبه وارد شده.
▫️در دعای عید میخوانیم: «اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ خَيْرَ مَا سَأَلَكَ بِهِ عِبَادُكَ الصَّالِحُونَ و...» یعنی خدایا به ما نیز «تمکن در توحید» را عطا فرما.
👈 ما در دعای نماز عید، توحید خواص را میخواهیم.
🔺روز هجران و شب فرقت يار آخر شد
زدم اين فال و گذشت اختر و كار آخر شد
آن همه ناز و تنعم كه خزان میفرمود
عاقبت در قدم باد بهار آخر شد
بعد از اين نور به آفاق دهم از دل خويش
كه به خورشيد رسيديم و غبار آخر شد
☑️ کانال جلوه نور علوی
@jelvehnooralavi
📍جلسه شرح حدیث معراج انشاءالله این هفته برگزار میگردد.
▫️جلسه اخلاقی شرح حدیث معراج چهارشنبه این هفته (۶ اردیبهشت) برگزار خواهد شد.
▫️ جلسات بصورت یک هفته در میان برگزار میشود.
▫️جلسه در دو بخش، قبل و بعد از نماز مغرب و عشاء برگزار میشود.
▫️بخش اول جلسه ساعت ۱۸ آغاز میشود و تا اذان مغرب ادامه دارد.
👈 شروع سخنرانی استاد ساعت ۱۸:۱۵ خواهد بود.
▫️آدرس: میدان بهارستان، خیابان شهید مصطفی خمینی، نرسیده به چهارراه سرچشمه، کوچه شهید صیرفیپور، مجتمع فرهنگی سرچشمه
📌 لینک موقعیت جلسه بر روی نقشه
📡 جلسه در کانال آپارات موسسه جلوه نور علوی بصورت زنده پخش میگردد.
🌐 لینک کانال آپارات
🔉 فایل صوتی جلسه نیز در کانال منتشر میشود.
👈 امکان نگهداری کودکان در فضایی مناسب جنب جلسه وجود دارد.
☑️ کانال جلوه نور علوی
@jelvehnooralavi
HadiseMeraj-1402.02.06s.MP3
36.89M
🔉 بشنوید| فایل صوتی کامل جلسه شرح حدیث معراج- ۶ اردیبهشت ۱۴۰۲
استاد فیاض بخش
#جلسه_شرح_حدیث_معراج
☑️ کانال جلوه نور علوی
@jelvehnooralavi
📍جلسه شرح حدیث معراج انشاءالله این هفته برگزار میگردد.
▫️جلسه اخلاقی شرح حدیث معراج چهارشنبه این هفته (۲۰ اردیبهشت) برگزار خواهد شد.
▫️ جلسات بصورت یک هفته در میان برگزار میشود.
▫️جلسه در دو بخش، قبل و بعد از نماز مغرب و عشاء برگزار میشود.
▫️بخش اول جلسه ساعت ۱۸ آغاز میشود و تا اذان مغرب ادامه دارد.
👈 شروع سخنرانی استاد ساعت ۱۸:۱۵ خواهد بود.
▫️آدرس: میدان بهارستان، خیابان شهید مصطفی خمینی، نرسیده به چهارراه سرچشمه، کوچه شهید صیرفیپور، مجتمع فرهنگی سرچشمه
📌 لینک موقعیت جلسه بر روی نقشه
📡 جلسه در کانال آپارات موسسه جلوه نور علوی بصورت زنده پخش میگردد.
🌐 لینک کانال آپارات
🔉 فایل صوتی جلسه نیز در کانال منتشر میشود.
👈 امکان نگهداری کودکان در فضایی مناسب جنب جلسه وجود دارد.
☑️ کانال جلوه نور علوی
@jelvehnooralavi
📚کلیه آثار استاد فیاضبخش و محصولات موسسه جلوه نور علوی در نمایشگاه کتاب عرضه شده است.
🔸امسال نیز نمایشگاه کتاب به دو صورت مجازی و حضوری در حال برگزاری است.
🔸در نمایشگاه حضوری کتاب که در محل مصلای تهران در حال برگزاری است، این توفیق را داریم که مهمترین و معتبرترین آثار و تالیفات در حوزه اخلاق، تربیت و سیروسلوک را در یک غرفه گرد آوردهایم.
🔸در این غرفه تالیفات استاد فیاضبخش نیز همراه با آثار و مکتوبات تنیچند از علما و اساتید معظم اخلاق، بصورت متمرکز عرضه شده است.
📍آدرس: شبستان اصلی مصلی، راهروی۲۵، غرفه۹: انتشارات واژهپرداز اندیشه - نشر فیض فرزان
👈 لطفا به دیگر علاقهمندان آثار سلوکی و اخلاقی نیز اطلاعرسانی فرمایید.
☑️ کانال جلوه نور علوی
@jelvehnooralavi
📍کلیه محصولات موسسه جلوه نور علوی در نمایشگاه کتاب، هم بصورت مجازی و هم حضوری عرضه شده است.
👈 آدرس ما در نمایشگاه حضوری کتاب: شبستان اصلی مصلی، راهرو۲۵، غرفه۹: انتشارات واژهپرداز اندیشه- نشر فیض فرزان
🔸 فهرست کتب عرضه شده در نمایشگاه حضوری و مجازی به این شرح است:
▫️دوره پنججلدی مراقبات اخلاق توحیدی:
ج۱: یقظه و توبه
ج۲: انجام واجبات و ترک محرمات
ج۳: مراقبه بر حریمداری الهی
ج۴: مراقبات برزخی
ج۵: مراقبات اخروی
▫️یاد استاد (مروری بر سیره علمی و عملی استاد آیتالله حاج شیخ علی سعادتپرور(ره) از زبان شاگردان و مصاحبان)
▫️رساله النبوات والمنامات (از مجموعه رسائل معرفتی علامه سید محمدحسین طباطبایی(ره))
▫️مدیریت خیال
▫️حیات فرشتگان
▫️ملاحظاتی درباره منطق سنجش حدیث (تاملاتی حول شیوه اعتبارسنجی رجالی در مواجهه با احادیث توحیدی و اخلاقی)
▫️شهید (رهیافتی به راز و رمز مقام شهادت)
▫️احکام گناهان مورد ابتلا (مطابق با فتاوای مراجع عظام تقلید، حضرات آیات خامنهای، سیستانی و مکارم شیرازی (حفظهمالله))
▫️در محضر ارباب معرفت (اقتباس از حلقات انس عارف عظیم، آیتالله سعادت پرور(ره))
▫️درآمدی بر مکتب تربیتی علامه طباطبایی(ره)؛ تاریخچه و ویژگیهای نظری و عملی
▫️امامت و ولایت از منظر عقل و نقل
▫️کهکشان نیستی (داستانی بر اساس زندگی آیتالله سیدعلی قاضی طباطبایی(ره))
▫️آداب المریدین
🌐 لینک محصولات انتشارات فیض فرزان در نمایشگاه مجازی کتاب
☑️ کانال جلوه نور علوی
@jelvehnooralavi
Hadise Meraj- 1402.02.20- Site.MP3
42.83M
🔉 بشنوید| فایل صوتی کامل جلسه شرح حدیث معراج- ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲
استاد فیاض بخش
#جلسه_شرح_حدیث_معراج
☑️ کانال جلوه نور علوی
@jelvehnooralavi
✳️ به استقبال ماه ذیالقعده
🔻ماه ذیالقعده از یک سو آغاز ماههای حرام و از سوی دیگر، شروع اربعین حضرت موسی(ع) در کوه طور برای درک لقاء الهی است. این دو جهت باعث شده که این ماه همراه با دهه اول ذیحجه، حائز شرافتهای منحصر بفردی شود و بین ایام سال به «اربعین موسوی» معروف گردد.
▫️خداوند درباره اربعین موسوی یک بار به اجمال میفرماید: «وَ إِذْ واعَدْنا مُوسَى أَرْبَعينَ لَيْلَة» (بقره، ۵۱). اما تفصیل این بیان شریف را در سوره اعراف میفرماید که: وعده الهی به حضرت موسی(ع) در ابتدا سی شب بود، بنا بر مواعده الهی بر میقات شد و حضرتش بعد از طی ابتلائات فراوان و نجات از فرعونیان، برای رسیدن به مقام لقاء و انس خاص با خداوند، سی شب در کوه طور به مناجات و نماز و عبادت و روزه پرداخت، سپس به امر الهی ده شب دیگر بر آن افزوده شد؛ سی شب اول در ماه ذیالقعده انجام گرفت و به دنبال آن ده شب دیگر در دهه اول ذیالحجه ادامه یافت: «وَ واعَدْنا مُوسى ثَلاثينَ لَيْلَةً وَ أَتْمَمْناها بِعَشْرٍ فَتَمَّ ميقاتُ رَبِّهِ أَرْبَعينَ لَيْلَة» (اعراف، ۱۲۴). به این ترتیب اربعین موسوی در یکی از بهترین اوقات سال و در ماههای حرام شکل گرفت.
▫️همچنین از روایات چنین برمیآید که ذیالقعده همان ماهی است که در آن خداوند حضرت یونس(ع) را بعد از چهل روز زاری و ناله و گفتن ذکر یونسیه «لا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمينَ» (انبیا، ۸۷) از شکم ماهى بیرون آورد. و این بر فضیلت این ماه میافزاید.
🔺این وقایع برای دیگران کشف از سنتی الهی نمود که برای درک لقای پروردگار، می باید حرمت سی شب ماه ذیالقعده و ده شب اول ذیالحجه را نگه داشت. و به این ترتیب این ایام شریف در طول تاریخ، شروع اربعینیات برای اولیاء و سالکان مقام لقاء الهی مقرر گردید.
👈 برای بهرهمندی هرچه بیشتر از این اربعین ارجمند و شناخت آداب و دستورات و لطایف و ظرایف آن، ما دو محصول به شما پیشنهاد میکنیم:
▫️اول: جلد چهارم از مجموعه ادب حضور، با عنوان «اسرار اربعین موسوی».
▫️دوم: مجموعه برنامههای «#این_چهل_شب» که طی ده قسمت در سالهای گذشته در همین کانال منتشر گردید.
👈 در پستهای بعد به معرفی بیشتر این دو محصول خواهیم پرداخت.
☑️ کانال جلوه نور علوی
@jelvehnooralavi
ArbaeenMusavi- 1401.03.04.mp3
9.05M
🔊 بشنوید| آداب و مراقبات اربعین موسوی، در مکتب تربیتی علامه طباطبایی(ره)
استاد فیاضبخش
🔸سرفصل مطالب:
▫️دستور اصلی در اربعین موسوی «ترک معصیت» است.
▫️نفس خیلی لطیف است؛ چنانکه در شرح معنای «قلب» هم به همین دگرگونی و تاثیرپذیری زیاد اشاره شده.
▫️اربعین موسوی فرصت بسیار مغتنمی است که سالک از شلوغی جامعه قدری کناره بگیرد و بسته به شرایط خود مرتبهای از «عزلت» اختیار کند.
▫️انسان در این ایام باید «محاسبه نفس» را تشدید کند.
▫️انسان عبادات واجب و مستحب خود را در این ایام «منظم» کند تا به نظم و آرامش روحی نائل شود.
▫️اهتمام جدی به مراقبه «زبان» داشته باشد.
▫️انسان آن رذیله که نقطه ضعف و محل آسیب اصلی اوست پیدا کند و در این اربعین روی آن کار کند؛ ولی اگر موفق به یافتن آن رذیلهاش نشد، محور مراقبه را بر زبان قرار دهد.
☑️ کانال جلوه نور علوی
@jelvehnooralavi
در آستانه ماه ذیالقعده، حتما دفتر چهارم از مجموعه ادب حضور را مطالعه فرمایید:
📘 اسرار اربعین موسوی؛ آداب و مراقبات ماه ذیالقعده و دهه اول ذیالحجه
اثر استاد فیاضبخش
▫️ادب حضور مجموعهای پنج جلدی است که به آداب و مراقبات مهمترین ایّام سال در نزد اهل معنا میپردازد؛ اوقاتی که در فرهنگ اهل بیت(ع)، فرصتی ویژه برای سیروسلوک توحیدی معرفی شدهاند. این ایّام عبارتند از: سه ماه ارجمند رجب، شعبان و رمضان، اربعین موسوی (یعنی ماه ذیقعده و دهه اول ذیحجّه) و ایام سوگواری حسینی(ع) در محرم و صفر.
▫️در مجموعه ۵ جلدی ادب حضور عصاره دستورات اخلاقی و عبادی و همچنین معارف توحیدی پیرامون این اوقات، بنا بر مکتب تربیتی علامه طباطبایی(ره) آمده است.
🔸لینک دانلود نمونه کتاب و خرید دفتر چهارم (اسرار اربعین موسوی).
📱لینک دانلود نسخه الکترونیکی «اسرار اربعین موسوی (دفتر چهارم)» (رایگان)، در سایت و اپلیکیشن طاقچه.
👈 امیدواریم نسخه صوتی کتاب هم بهزودی منتشر شود.
☑️ کانال جلوه نور علوی
@JelvehNoorAlavi
May 11
In40Shab.pdf
599K
📖 جزوه متن کامل مجموعه برنامه «این چهل شب»| خوشهای از خرمن معارف اربعین موسوی، به بیان استاد محمدتقی فیاضبخش
🔸 برخی عناوین جزوه:
▪️فصل اول: پیرامون اربعین موسوی
▫️حکمت اربعینیات
▫️حملات مضاعف شیطان در پایان اربعینیات
▪️فصل دوم: طریق بهرهمندی از اربعین موسوی
▫️«عزم» و اراده و تعیین هدف
▫️راه و رسم نیل به لقای الهی
دستور اول: اعلان آتشبس به محبوب کل
دستور دوم: تعجیل و شتاب
دستور سوم: محاسبه و یافتن نقاط ضعف اصلی
دستور چهارم: مراقبه
دستور پنجم: استغفار
دستور ششم: عزلت
▫️اوقات طلایی اربعین موسوی
۱- دهۀ آخر اربعین موسوی
۲- روز عرفه
۳- عید قربان
👈 فیلم و صوت و متن خلاصه برنامهها در کانالهای تلگرام، ایتا و بله موسسه قرار دارد که با هشتک #این_چهل_شب میتوانید آن را در کانال جستجو کنید.
👈 فایلهای صوتی برنامه در سایت موسسه بارگذاری شده است.
🌐 لینک سایت موسسه
👈 فیلم برنامهها با کیفیت HD در کانال آپارات موسسه منتشر شده است.
🌐 لینک کانال آپارات
☑️ کانال جلوه نور علوی
@jelvehnooralavi