🔸ماه رمضان؛ سوزاننده گناهان
🔻ماه رمضان علاوه بر اینکه دافع کدورتها و حجابهاست، رافع نیز هست. این ماه ارجمند نهتنها مانع حجاب گرفتن قلب انسان میشود، بلکه حجابهای ناشی از گناهان ماههای قبل را هم زدوده و پاک میکند.
▫️اولین شاهد بر این سخن، معنای لغوی «رمضان» است. رمضان از ماده «رمض» به معنای سوزانیدن یا گرم کردن بسیار شدید چیزی است. «رَمَضَ الأمر» یعنی حرارت چیزی به بالاترین حد خود رسید. «رَمَضَت الشَّمس» یعنی خورشید چنان بر ریگها تابید که آن را به شدت داغ کرد. «رمضت الطائر» یعنی پرنده تشنه شد و جگرش از تشنگی سوخت. «رمضاء» یعنی سنگ بسیار داغ. معنای دیگر ماده «رمض»، لاغر شدن و ریخته شدن اضافات و آلودگیها از چیزی است. بدین ترتیب، در وجه تسمیه ماه مبارک رمضان گفتهاند: «إِنَّما سُمِّیَ الرَمَضانُ لِأَنَّهُ یَرمَضُ الذُّنوبَ» یعنی ماه رمضان، از آن رو بدین اسم نامیده شد که در آن گناهان سوزانده میشوند.
▫️در معنای سوزاندن لطافتی نهفته است؛ توضیح آنکه: وقتی میخواهند ظرف آلودهای را تمیز کنند، ابتدا آن را میشویند؛ در مرحله بعد، با شویندهای قویتر آلودگیهای ظریفتر آن را میبرند و در مرحله بعد، آن را میسایند تا پلیدیهای پنهان هم از بین برود؛ در نهایت ممکن است بعضی آلودگیها و ارجاس در این ظرف باقی بماند که جز با حرارت دادن از بین نمیرود.
🔺لذا لطافت این بیان آنست که اگر برخی گناهان از ماههای دیگر باقی مانده باشد که با همه توبهها و مجاهدهها، حتی در ماههای رجب و شعبان (با همه عظمتی که دارند) از بین نرفت، به برکت ماه مبارک رمضان و عنایات بیحد و حصری که خداوند بر مؤمنین مینماید، اصل گناه و آثار آن از بین میرود.
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
32.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ببینید| #فرصت_حضور
🌙ویژه برنامه ماه مبارک رمضان ۱۴۴۱
استاد فیاضبخش
🔸 قسمت سیزدهم: «وادی اِخبات» و ورود به آن با توسل به مقام امام حسن(ع)
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
317_Qadr_aye (4).mp3
5.35M
🚩در بهار قرآن، هر روز 20 دقیقه با تفسیر کلام الله مجید
🔉 فایل صوتی| تفسیر سوره #قدر - آیه چهارم (قسمت دوم)
استاد فیاض بخش
🔹روز پانزدهم ماه مبارک رمضان:
پیامبر اکرم(ص): «قارِئُ القُرآنِ وَ المُستَمِعُ فِی الأَجرِ سَواءٌ»
قاری قرآن و گوش کننده آن درپاداش مساوی هستند.
(مستدرک الوسایل، ج4، ص261)
➖➖➖➖➖
#ترجمان_وحی
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
💐💐💐
♦️روش جبران حق الناس های مالی
◽️آیت الله سیستانی:
❓پرسش: اگر کسی حق الناس بر گردنش هست چه کار کند؟
🔻پاسخ: اگر صاحبان آنها را میشناسد باید مال یا بدهی خود را به آنها ادا کند و اگر نمیشناسد یا دسترسی ندارد و از رسیدن به آنها مأیوس شده است بعد از اجازه گرفتن، از طرف آنها صدقه بدهد.
(سایت مرجع عالیقدر، بخش پرسش و پاسخ/حق الناس.)
💐💐💐
◽️مقام معظم رهبری:
🔻در صورت دسترسى نداشتن به آن ها ـ ولو در آينده و يا از طريق واسطه ـ بايد به ميزان حق مذکور با اذن حاکم شرعى، بنابر احتياط واجب، به فقير صدقه بدهد.
(سایت معظم له، بخش استفتائات، اصطلاحات فقهی)
💐💐💐
◽️آیت الله مکارم شیرازی:
🔻در صورت امکان، معادل حقّ او را به دستش برساند، یا به شکلى با هم مصالحه کنند، و اگر این کار ممکن نیست، توسّط شخص ثالث، یا بوسیله حواله بانکى، یا توسّط پست برایش ارسال نماید. و چنانچه به او دسترسى ندارد، به نیّتش به فقرا صدقه دهد.
(رساله احکام (پسران)/مسائل متفرقه/ مسأله 39)
#احکام_گناهان
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
24.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ببینید| #فرصت_حضور
🌙ویژه برنامه ماه مبارک رمضان ۱۴۴۱
استاد فیاضبخش
🔸 قسمت چهاردهم: (قدم پنجم) جایگاه تولی و تبری در سیر و سلوک توحیدی
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
Forsate Hozur 14.mp3
3.05M
🔉 بشنوید| فایل صوتی کامل برنامه #فرصت_حضور
🌙ویژه برنامه ماه مبارک رمضان ۱۴۴۱
استاد فیاضبخش
🔸 قسمت چهاردهم: (قدم پنجم) جایگاه تولی و تبری در سیر و سلوک توحیدی
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
استاد فیاض بخش
📹 ببینید| #فرصت_حضور 🌙ویژه برنامه ماه مبارک رمضان ۱۴۴۱ استاد فیاضبخش 🔸 قسمت چهاردهم: (قدم پنجم) ج
📝 خلاصه مطالب برنامه چهاردهم:
🔻پنجمین منزل در آمادگی برای لیالی قدر: تولی و تبری
◽️در دعای روز شانزدهم میخوانیم: «اللَّهُمَّ وَفِّقْنِي فِيهِ لِمُوَافَقَةِ الْأَبْرَارِ وَ جَنِّبْنِي فِيهِ مُرَافَقَةَ الْأَشْرَار.» این دعا به منزل و گام پنجم اشاره میفرماید که عبارت است از :«تولِّی» و «تبرّی»
▫️تولّی یعنی دوست داشتن موالیان اهل بیت(ع) و تبرّی یعنی دشمن داشتن دشمنان آن ها.
▫️از منظری دیگر هم میتوان به معنای تولی و تبری نگاه کرد: «عزلت» که جزو دستورات اولیه در سلوک توحیدی است -و قبلا بدان پرداخته شد- اشاره به همین مسئله (تبرّی) دارد.
▫️در اهمیت تولّی و تبرّی، همین بس که امام(ع) درباره آن فرمودند: «هل الدین الا الحبّ و البغض؟!...»
▫️خداوند در آیات ۲۷ تا ۲۹ سوره فرقان میفرماید: «وَ يَوْمَ يَعَضُّ الظَّالِمُ عَلى يَدَيْهِ يَقُولُ يا لَيْتَنِي اتَّخَذْتُ مَعَ الرَّسُولِ سَبيلا/ يا وَيْلَتى لَيْتَني لَمْ أَتَّخِذْ فُلاناً خَليلا»
🔺ای بسا ابلیس آدم رو که هست
پس به هر دستی نباید داد دست
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
318_Qadr_aye (4).mp3
5.04M
🚩در بهار قرآن، هر روز 20 دقیقه با تفسیر کلام الله مجید
🔉 فایل صوتی| تفسیر سوره #قدر - آیه چهارم (قسمت سوم)
استاد فیاض بخش
🔹روز شانزدهم ماه مبارک رمضان:
امام صادق (ص): «مَن قَرَأَ القُرءَانَ فِی المُصحَفِ مُتِّعَ بِبَصَرِهِ وَ خُفِّفَ عَن وَالِدَیهِ وَ اِن کَانَا کَافِرینِ»
هرکس قرآن را از روی آن بخواند از بینایی خود بهره مند می شود و موجب کاهش عذاب پدر و مادرش می شود، هر چند کافر باشند.
(اصول کافی/ج۴/ص۵۶۴)
➖➖➖➖➖
#ترجمان_وحی
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
📍علامه طباطبایی بیشتر بر کدامیک از ادعیه ماه مبارک سفارش میفرمود؟
🔻دعاهای ماه رمضان فراوان است که در موسوعههای دعایی مانند «اقبال الاعمال» و «مصباح المتهجد» ذکر شده. اما در میان ادعیه این ماه، مشایخ قوم به چند دعا عنایت ویژه داشته اند؛ از جمله:
▫️دعای افتتاح در شبها
▫️دعای امام سجاد(ع) معروف به دعای ابوحمزه ثمالی در سحرها.
▫️همچنین مرحوم استاد سعادتپرور به نقل از مرحوم علامه، بر دعای مباهله (دعای سحر) تأکید مینمودند و میفرمودند که مناسب است این دعا در همه سحرهای ماه مبارک خوانده شود، و اگر در قنوت نماز وتر و قبل از سایر دعاها خوانده شود بهتر است، زیرا در آن قسم به اسمائی است که قرین استجابت است.
امام باقر(ع) در ارزش این دعا میفرمایند که اگر قسم بخورم که اسم اعظم الهی در آن پیچیده است، کلام حقی است و اگر مردم به ارزش این دعا آگاه بودند، برای یادگیری آن با شمشیر از هم سبقت میگرفتند: «اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ مِنْ بَهَائِكَ بِأَبْهَاهُ...»
🔺و البته استاد میفرمود که در این دعا از دو جهت میتوان به درگاه الهی مسئلت برد:
اول آنکه خداوند را به این اسماء قسم بدهیم و سپس دعاهای خود را بیان نماییم؛ چنانکه از ظاهر دعا نیز این مطلب برمی آید،
و دوم آنکه از درگاه الهی تلبس در تحت همین اسماء را درخواست نماییم.
👈 به نقل از: ادب حضور (دفتر سوم: اسرار ماه رمضان).
#ادب_حضور
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
به مناسبت سالروز معراج رسول اکرم(ص)، معرفی مختصری از حدیث شریف معراج خدمتتان تقدیم میکنیم:
🔻حدیث معراج یکی از مهمترین روایاتی است که در مجامع اخلاقی و سلوکی بسیار مورد توجه بوده و هست.
▫️این حدیث، مخاطب یا سالک را با ظرایف طریق سلوک و معرفت ، منازل آن و ابعاد و زوایای هر مرحله و با مقصد اول و آخر که همان توحید و ولایت است، آشنا میکند
▫️لذا بهعنوان یک موسوعه کامل اخلاقی و معرفتی، بارها مورد شرح و تعلیم بزرگان اخلاق و عرفان اسلامی و مکتب معرفتالنفس قرار گرفته است.
▫️«مفاد این روایت به صورت سوالاتی است که پیغمبر اکرم(ص) به پروردگار عرضه داشت و پاسخهایی است که پروردگار به پیغمبر اکرم(ص) فرمود.
▫️حسن السوال نصف الجواب: سؤال خوب، خود نصف جواب است.
وقتی پیغمبر اکرم(ص) از پروردگار سوال میکند، با این توجه که اگر امتش بخواهد این مسیر را برود به چه مشکلاتی برخورد میکند، سؤال میکند...
▫️همین نکته ظریف معلوم میکند که چرا بزرگان درباره طی طریق دستور میدادند باید به سراغ به آن معلمینی رفت که خودشان اصطلاحا سلوک کرده باشند.
▫️چرا که کسی که سلوک نکرده باشد مشکلات سلوک را نمیفهمد. پس وقتی سالک سوال میکند که در نقطهای از مسیر، به مشکل برخورده و طالب راهنمایی است، نمیتواند پاسخی بدهد.
🔺معلمی میتواند پاسخ دهد که خود به آن مشکلات برخورده باشد. لذاست که پیغمبر اکرم(ص) میدانست امتش به چه مشکلاتی برخورد میکند و همانها را پرسیده است...»
(بخشی از مقدمه استاد فیاضبخش بر شرح حدیث معراج)
👈 استاد فیاضبخش شرحی تفصیلی بر حدیث معراج ارائه نمودهاند که بر اساس کتاب «سرّالإسراء» اثر حضرت استاد آیتالله سعادتپرور(ره) است.
کتاب نامبرده، نتیجه عمر آیتالله سعادتپرور(ره) و حاصل جلسات خصوصی اخلاقی و سلوکی ایشان در محضر استاد علامه طباطبائی(ره) با موضوع شرح حدیث معراج بوده است.
📀 مجموعه جلسات استاد فیاضبخش، در قالب یک بسته صوتی عرضه شده. این مجموعه که شامل یک دوره کامل اخلاقی، سلوکی و معرفتی است، به همه علاقمندان این مسیر توصیه میشود
📱برای تهیه بسته صوتی شرح حدیث معراج، به این آیدی پیام دهید:
@jelvehadmin
@jelvehadmin
و یا با این شماره تماس بگیرید:
۰۹۱۲۷۹۷۴۷۵۰
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
319_Qadr_aye (4).mp3
5.12M
🚩در بهار قرآن، هر روز 20 دقیقه با تفسیر کلام الله مجید
🔉 فایل صوتی| تفسیر سوره #قدر - آیه چهارم (قسمت چهارم)
استاد فیاض بخش
🔹روز هفدهم ماه مبارک رمضان:
امیر المؤمنین علی (ع): «اَفضَلُ الذِّکرِ القُرءَانُ، بِهِ تُشرَحُ الصُّدُورِ وَ تَستَنیرُ السَّرَائِرُ»
برترین ذکرها قرآن است، که به وسیله ی آن سینه ها گشوده شود، درون ها روشنی گیرد.
(غررالحکم/ح۸۱۲۹)
➖➖➖➖➖
#ترجمان_وحی
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
📀 بسته جامع صوتی شرح #حدیث_معراج بر اساس کتاب سر الإسراء
🔻استاد محمدتقی فیاض بخش، که خود سالها کتاب سرالإسراء را مستقیماً از محضر مرحوم استاد سعادت پرور(ره) تتلمذ کرده اند، در جلسات اخلاقی خود شرح مبسوطی پیرامون حدیث معراج بر اساس دروس کتاب سر الإسراء بیان می فرمایند که به حق موسوعه جامعی در اخلاق عملی بر مبنای حدیث معراج است.
◽️ ایشان در ضمن درسهای شرح حدیث معراج، مطالب حدیث و نیز توضیحات مرحوم سعادتپرور را در دو سطح عام و خاص، از ساده به مشکل و به صورت عقلی و نقلی و برهانی و قرآنی و روایی بیان نموده اند.
◽️ تبویب و چینش مباحث در بیان ایشان به گونه ایست که به خوبی نکات و ظرایف حدیث و نیز بیانات استاد سعادت پرور(ره) را روشن می نماید و نظم منطقی و برهانی به مباحث اخلاق عملی بر مبنای «معرفت النفس» میبخشد.
🔺 عنوان بندی و ترتیب ارائه مطالب، بر اساس فصل بندی کتاب سر الإسراء است. در این کتاب متن حدیث معراج به 38 فصل و 273 فراز تقسیم شده است. استاد تا کنون موفق به شرح و توضیح فرازهای 1 تا 97 (اواخر فصل 15) شده اند و امیدواریم خداوند توفیق ادامه این راه را به ایشان عنایت فرماید و تشنه کامان معارف توحیدی را هر چه بیشتر از این چشمه جوشان بهرهمند گرداند.
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi