⭕️ بعد از فوت شوهرم، صاحبخونه می خواد حکم تخلیه بگیره در صورتی که هنوز ۶ ماه تا پایان مدت #اجاره وقت داریم. آیا چنین حقی داره؟
خــیــر❌️
👈 اگر مستاجر قبل از اتمام مدت قرارداد اجاره فوت کنه، قرارداد از بین نمیره و وراث مستاجر میتونن تا پایان قرارداد از مورد اجاره، استفاده کنن.
‼️مگر اینکه در قرارداد اجاره، شرط مباشرت شخص مستاجر درج شده باشه.
یعنی شرط شده باشه که فقط شخص مستاجر باید از مورد اجاره استفاده کنه.
که در این صورت قرارداد #منفسخ میشه.
_______________________________________
─═ঊ❥❥⚖️عضویت در کانال⚖️❥❥ঊ═─
🆔️ https://eitaa.com/JusticeInlaw
🔷 شخصی در جستجوی عسل وحشی به کوه دنا میرود و پس از ۷۲ ساعت تلاش بیوقفه موفق به کشف ۴۰ کیلو عسل در بین شاخه های یکی از درختان قدیمی موجود در محل میشود اما همزمان ضابطان اداره محیط زیست از راه رسیده و ایشان را در حین برداشت عسل مشاهده می کنند. در این حالت عمل انجام شده:
الف: جرم است و عسل مکشوفه به نفع سازمان کاشف ضبط می شود.
ب: جرم است اما عسل مکشوفه تحویل متهم می شود.
ج: جرم نیست و عسل مکشوفه نیز قابل توقیف نیست.
د: جرم نیست اما عسل مکشوفه به نفع سازمان محیط زیست ضبط می شود.
☝️ گزینه صحیح را انتخاب کنید
👈 در این راستا بر طبق ماده ۲ ق.م.ا، جرم، عبارت است از هر عملی اعم از فعل یا ترک فعل که در قانون برای آن مجازات پیش بینی شده باشد و حال آنکه تا جایی که بررسی به عمل آمد، در قوانین موضوعه هیچ گونه مجازاتی برای برداشت عسل وحشی پیش بینی نشده است. چنین امری نیز به طور ضمنی به معنای جرم نبودن عمل ارتکابی است.
🔵 علاوه بر این، برداشت عسل وحشی نیازمند داشتن هیچ گونه مجوزی نیست و عمل برخی از ضابطان سازمان حفاظت محیط زیست مبنی بر توقیف عسل از شخص کاشف بر خلاف قانون بوده و برای آنان مستوجب مسئولیت مدنی و کیفری است و شخص کاشف عسل میتواند از آنان به اتهام سرقت مال متعلق به خود شکایت نماید.
🟡 البته چنانچه در حین برداشت عسل وحشی جرمی از جمله قطع درخت یا قطع شاخه های آن انجام شده باشد، عمل یادشده بر طبق قانون حفاظت و بهره برداری از جنگلها و مراتع، مستقلاً قابلیت تعقیب کیفری را دارد اما در هر حال عسل مکشوفه متعلق به کاشف آن است و هیچ مجوزی برای توقیف یا ضبط آن وجود ندارد و باید از ظلم کردن و برداشت عسل به نفع خود یا دیگری و به طور کلی حیف و میل آن در این موارد خودداری و در غیر این صورت باید منتظر بود تا در قیامت، شیرینی عسل خورده شده به تلخی درخت زَقُّوم جهنمی تبدیل و دهان خورنده آن را برای همیشه تلخ نماید (لَآكِلُونَ مِنْ شَجَرٍ مِنْ زَقُّومٍ. قطعا از درختى كه از زقوم است خواهيد خورد.)
#محیط_زیست #سرقت #مرتع
✍️ قاضی جهانبخش
________________________________________
─═ঊ❥❥⚖️عضویت در کانال⚖️❥❥ঊ═─
🆔️ https://eitaa.com/JusticeInlaw
⭕️ اسمم زهراست، آیا می تونم تغییرش بدم؟
❌️به سختی
برای تغییر نام ابتدا باید به اداره ثبت احوال مراجعه کنید
اما اگه اسمتون به لحاظ معنی و ... مشکلی نداره ولی فقط خوشتون نمیاد یا دلایل دیگه، باید از طریق تقدیم دادخواسـت به دادگاه حقوقی اقدام کنید.
اسامی مذهبـی مثل: فاطمه، زهرا، حسین و ... رو تـقـریـبـاً جز در موارد استثنایی، میشه گفت تغییر نمیدن.❌
🔹️ بطور مثال: شخصی اسمش "زهـرا" است و از طرفی دختر همسایه هم همین اسم رو داره و از لحاظ اخلاقی هم وضعیت مناسبی نداره!
در اینجا استدلال کرده که شباهت اسم و فامیلیشون باعث بروز مشکلاتی از قبیل ... شده
🔸️ یا شخصی اسمش "حسین" بود ولی بعد از مهاجرت به آلمان از همونجا اسمش رو به "دنیِل" تغییر داد و این باعث بروز مشکلاتی در برگشتش به ایران شد و سالها نتونست به ایران رفت و آمد کنه (به دلیل اختلاف اسم)، در اینجا هم قاضی با تغییر اسمش از "حـسیـن" به "دانیال" موافقت کرد!
👈 به نظر قاضی بستگی داره که تا چه حد دلایلتون رو قبول کنند.
اما تغییر اسم از اسامی دیگه به اسامی مـذهـبـی خیلی راحتتره.
#ثبت_احوال
✍️وکیل ملکشاه
________________________________________
─═ঊ❥❥⚖️عضویت در کانال⚖️❥❥ঊ═─
🆔️ https://eitaa.com/JusticeInlaw
⭕️ روش های طلاق توافقی
1⃣ روش اول: ثبت نام در سامانه تصمیم و گذراندن جلسات مشاوره قبل از طلاق.
ابتدا باید در سایت http://zaman.behzisti.net/ ثبت نام انجام و جلسات مشاوره تخصصی در مدت زمان حدود ۴۵ روز گذرانده شود.
🔹️در صورت اصرار زن و شوهر بر طلاق، گواهی عدم انصراف از طلاق از مرکز مشاوره و غربالگری گرفته می شود که به استناد آن دادخواست طلاق توافقی در دفتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت می شود.
🔸️توجه داشته باشید که اگر این روش را انتخاب می کنید، حتی با داشتن وکیل و یا وکالت در طلاق هم، زن و شوهر متقاضی، الزام به شرکت در جلسه مشاوره دارند. مگر در شرایط خاص.
2⃣ روش دوم: دادخواست طلاق از طرف زوج یا زوجه در دفتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت می شود.
🔹️در این روش، فعلا الزام به حضور زوجین (با هم) درجلسات مشاوره نیست.
پس از صدور گواهی عدم انصراف از طلاق، و ارسال گواهی به دفتر خدمات الکترونیک قضایی، دادخواست ثبت می شود.
🔸️پس ارجاع دادخواست یک طرفه به شعبه دادگاه خانواده، وکلای زوجین (خواهان و خوانده) به دادگاه اعلام توافق می کنند.
#طلاق #طلاق_توافقی
___________________________________________
─═ঊ❥❥⚖️عضویت در کانال⚖️❥❥ঊ═─
🆔️ https://eitaa.com/JusticeInlaw
⭕️ زوجه پس از گذشت چهار سال از تاریخ وقوع #ازدواج، به جهت وجود مشکلاتی با زوج، در دادگاه «خانواده» دادخواستی مبنی بر استرداد «جهیزیه» تقدیم مینماید و با تشکیل در جلسه دادرسی مشخص میشود که اقلام یادشده سه سال پس از ازدواج توسط زوجه خریداری و به زندگی مشترک برده شده است. در این صورت دادگاه با چه تکلیفی مواجه است؟
🔸خاطرنشان میشود که «جهیزیه» یا «جهاز» عرفاً به اسباب و لوازم منزلی گفته میشود که زوجه قبل از برگزاری جشن ازدواج جهت پیشبرد زندگی مشترک با زوج تدارک دیده و در منزل مشترک قرار میدهد مانند تلویزیون، اجاق گاز، فرش، یخچال و...
🔸بنابراین از آنجایی که #جهیزیه معنای عرفی خاص خود را داشته و تمایز آن با وسایلی که ممکن است سالها بعد توسط زوجه خریداری و در منزل مشترک قرار داده شده باشد آشکار است، دعوای یادشده قابلیت استماع را ندارد و باید در خصوص آن بر طبق مفهوم مخالف ماده ۲ قانون آیین دادرسی مدنی قرار عدم استماع دعوا صادر شود.
🔸نکته ای حائز اهمیت اینکه، در این موارد هرچند که مبنای ذی حقی زوجه مالکیت ایشان بر اموال مذکور میباشد، اما وی میبایست دادخواست «استرداد وسایل شخصی» خود را تقدیم نماید و همانگونه که اگر شخصی از دیگری مبلغی را به عنوان قرض طلبکار و با او قرارداد اجاره نیز داشته باشد و اجاره بدهکار نیز معوق باشد نمیتواند مبلغ اجاره را از بابت قرض مطالبه نماید، رسیدگی به خواسته مذکور (استرداد وسایل شخصی) نیز عنوان استرداد جهیزیه امکانپذیر نبوده و هر یک باید به درستی در جای خود مطرح شود.
✍️قاضی جهانبخش
________________________________________
─═ঊ❥❥⚖️عضویت در کانال⚖️❥❥ঊ═─
🆔️ https://eitaa.com/JusticeInlaw
⭕️ #تحجیر چیست؟
✅️ تحجیر، اصطلاحی فقهی و حقوقی، درباره احیای اراضی موات است. انجام دادن کاری مانند سنگ چينی و ديوار کشی در زمين موات را تحجير می گويند.
👈مراد از تحجیر، این است که اگر کسی به قصد تملک، مقدمات احیاء و آبادی را فراهم کند، حق اولویت و تقدم در آبادی برای وی، ایجاد می شود؛ لیکن تا زمانی که زمین را آباد نکرده، مالکیت ایجاد نمی شود؛ زیرا تحقق احیاء، شرط اساسی برای تملک است. بنابراین اگر پس از ایجاد مقدمات، از آبادی زمین منصرف شد و زمین را ترک کرد، شخص دیگری می تواند آن زمین را احیاء و تملک نماید. تحجیر از حجر، به معنای سنگ آمده و مراد، سنگچین کردن اطراف زمین است؛ ولی اکنون می توان گفت که سیم خاردار کشیدن یا کندن اطراف زمین یا کندن چاه و کشیدن نهر نیز از مصادیق تحجیر می باشد لذا هر عملی که شروع در احیاء محسوب می شود «تحجیر» است.
م ۱۴۲ ق.م
__________________________________
─═ঊ❥⚖️عضویت در کانال⚖️❥ঊ═─
🆔️ https://eitaa.com/JusticeInlaw
🔷 داریوش شخصی معتاد به مواد مخدر از نوع شیشه است که کمپ ترک اعتیاد مستقر در محل زندگی آنها با درخواست برادر او وی را در داخل منزل خودش بازداشت و به کمپ مذکور منتقل می کند. در صورتی که داریوش پس از بهبودی، از شخص بازداشت کننده شکایت کند، عمل مرتکب قانوناً:
🔸الف: به دلیل فقدان سوءنیت جرم نیست.
🔸ب: آدم ربایی است.
🔸ج: آدم ربایی است چون همه اعضای خانواده وی درخواست انتقال او به کمپ را ننموده اند.
🔸د: افساد فی الارض است.
☝️ گزینه صحیح را انتخاب کنید
👈 در این راستا در ماده ۶۲۱ قانون تعزیرات و مجازاتهای بازدارنده آمده است: «هر كس به قصد مطالبه وجه يا مال يا به قصد انتقام يا به هر منظور ديگری به عنف يا تهديد يا حيله يا به هر نحو ديگر، شخصاً يا توسط ديگری، شخصی را بربايد يا مخفی كند، در صورتی كه ارتكاب جرم به عنف يا تهديد باشد، به حبس درجه چهار و در غير اين صورت به حبس درجه پنج محكوم خواهد شد»
1⃣ ماده فوق به صراحت اعلام نموده است چنانچه شخصی «به هر منظوری» دیگری را برباید، مرتکب آدم ربایی شده است که در این حالت «انگیزه» مرتکب از ربایش شخص، هیچ تاثیری بر جرم بودن عمل ارتکابی ندارد و نهایناً انگیزه مذکور به شرطی که شرافتمندانه باشد بر طبق بند «پ» ماده ۳۸ قانون مجازات اسلامی یکی از جهات تخفیف مجازات محسوب میشود که البته ربایش شخص جهت ترک اعتیاد وی اساساً شرافتمندانه محسوب نشده و عنوان شرافتمندانه غالباً مربوط به مسائل عرفی دیگر است هر چند که ممکن است در معنای عام و با تسامح شامل این حالت نیز شود.
2⃣ این استدلال که برخی محاکم به دلیل فقدان «سوء نیت» شخص رباینده در خصوص شکایت شاکی قرار منع تعقیب صادر می کنند، بسیار سهل اندیشانه است. در این راستا بر طبق ماده ۱۴۴ قانون مجازات اسلامی، سوء نیت در جرائم مطلق عبارت است از «عمد در عمل» و «علم به موضوع» و در جرائم مقید به وقوع نتیجه از جمله آدم ربایی علاوه بر سوء نیت عام (عمد در عمل و علم به موضوع)، «قصد نتیجه» (ربایش) یا «علم به وقوع آن» نیز شرط تحقق عنصر معنوی جرم است که در سوال مذکور نیز موجود است. متاسفانه برخی از محاکم، مجرمی که دارای انگیزه نوع دوستی است را فاقد سوء نیت معرفی می کنند و حال آنکه سوء نیت کیفری همانگونه که گفته شد معنای خاص خود را داشته و تفاوت آن با انگیزه که نهایتاً میتواند یکی از جهات مخففه مجازات باشد بسیار آشکار است.
3⃣ به کسانی که عقیده بر فقدان سوء نیت شخص رباینده در این حالت دارند اعلام میشود که با پذیرش این استدلال، در ادامه باید معتقد بود که پزشکان محترم نیز میتوانند اشخاص بیمار را در سطح شهر بربایند و برای درمان به مطب خود ببرند! وکلای محترم دادگستری نیز باید بتوانند اشخاصی که دارای مشکل قضایی هستند را ربوده و به دفتر خود برده و با آنها قرارداد مشاوره امضا نمایند! کسانی هم که در کار آموزش خوشنویسی هستند میتوانند اشخاص بد خط را بربایند و با خود به آموزشگاه مربوطه برده تا خط او را خوش نمایند !!!!!!!!
🔸خیر، چنین نیست. استدلالات فوق به شدت اشتباه و غیر مبنایی است و با توجه به قید «به هر منظوری» در صدر ماده فوق حتی اینگونه استنتاج میشود که چنانچه یکی از اقوام شخص، در روز تولد وی برای او جشن تولد بگیرد و ایشان را به زور به مراسم مذکور (مراسم جشن تولد شخص مورد ربایش) ببرد باز هم بزه آدمربایی محقق شده است.
4⃣ کمپهای ترک اعتیاد فقط با دستور مقام قضایی و در راستای ماده ۱۶ قانون مبارزه با مواد مخدر میتوانند معتادان متجاهر به استعمال مواد مخدر را در زمان و مکان تعیین شده از سوی مقامات قضایی در اختیار داشته (دو دوره سه ماهه با دستور مقام قضایی و یک دوره سه ماهه با رضایت مددجو) و مبادرت به درمان آنها نمایند و چنانچه عقیده بر جواز کمپهای ترک اعتیاد مبنی بر نگهداری شخص معتاد بدون دستور مقام قضایی داشته باشیم، دیگر بار شأنیت ماده ۱۶ قانون مذکور زیر سوال رفته و میان معتادان متجاهر و غیرمتجاهر و با آبرو هیچ تفاوتی وجود نخواهد داشت که قطعاً چنین امری مطلوب قانونگذار نبوده است.
5⃣ بعضی از صاحبان کمپهای ترک اعتیاد انسانهای شرور و باج خواهی هستند که دستگیری برخی اشخاص با شخصیت به شائبه اعتیاد را وسیله امرار معاش خود قرار داده که برای مثال در موارد بسیاری گزارش شده است که زوجه جهت آزار و اذیت همسر خود (زوج) و به منظور جمع آوری دلایل لازم برای طلاق، با مسئول کمپ ترک اعتیاد هماهنگ نموده و برخلاف واقع ایشان را به اتهام داشتن اعتیاد چندین ماه در کمپ مربوطه حبس و تحت شکنجه قرار داده و صدای شوهر مظلوم نیز به هیچ جایی نرسیده است که مقامات قضایی باید به شدت با چنین پدیده شومی برخورد نمایند
✍️ قاضی جهانبخش
#اعتیاد #کمپ_ترک_اعتیاد
________________________________________
─═ঊ❥❥⚖️عضویت در کانال⚖️❥❥ঊ═─
🆔️ https://eitaa.com/JusticeInlaw
⭕️ در تنظیم #قرارداد #اجاره املاک، نکات زیر را حتماً رعایت کنید:
1⃣ تعیین مدت قرارداد
2⃣ امضای دو شاهد در ذیل قرارداد
3⃣ تنظیم قرارداد در دو یا سه نسخه
______________________________________
─═ঊ❥❥⚖️عضویت در کانال⚖️❥❥ঊ═─
🆔️ https://eitaa.com/JusticeInlaw
⭕️ آیا استفاده از عکس پروفایل دیگران جرم است؟
✅️ استفاده از عکس پروفایل دیگران به صراحت در قانون جرم انگاری نشده است.
اما با توجه به تفاسیر قانون جرائم رایانه ای و رجوع به ماده ۱۶ این قانون
👈 هرکس به وسیله سیستم های رایانهای یا مخابراتی، فیلم یا صوت یا تصویر دیگری را تغییر دهد یا تحریف کند و آن را منتشر یا با علم به تغییر یا تحریف منتشر کند، به نحوی که عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
#جرایم_رایانه
________________________________________
─═ঊ❥❥⚖️عضویت در کانال⚖️❥❥ঊ═─
🆔️ https://eitaa.com/JusticeInlaw
⭕️ حیازت مباحات چیست؟
✅️ اصطلاحی در فقه و حقوق است و به معنای تصرف مالکانه در اموال مباح منقول میباشد.
و به در اختیار گرفتن مال منقول مباح گفته میشود.
👈به بیانی ساده، تملک اموال آزاد و بدون مالک را حیازت مباحات می گویند مثل صید ماهی های دریا
#حیازت_مباحات
______________________________________
─═ঊ❥❥⚖️عضویت در کانال⚖️❥❥ঊ═─
🆔️ https://eitaa.com/JusticeInlaw
⭕️ مضاجعه چیست؟
✅️ مضاجعه اصطلاحی به معنای «با هم خوابیدن» و «همبستر شدن» است که از ریشه ضَجَعَ به معنای «به پهلو دراز کشیدن» و «به پهلو خوابیدن» آمدهاست.
👈 در فقه اسلامی مضاجعه میان زن و مردی که در رابطهٔ زوجیت با یکدیگر نیستند، گرچه به رابطهٔ جنسی کامل منتهی نشود، حرام و جرم تلقی میشود.
🔸️ در قانون مجازات اسلامی ایران نیز #مضاجعه با نامحرم یکی از عناوین مجرمانه است: «هرگاه زن و مردی که بین آنها علقهٔ زوجیت نباشد مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل یا مضاجعه شوند، به شلاق تا ۹۹ ضربه محکوم خواهند شد.»
#رابطه_نامشروع
______________________________________
─═ঊ❥❥⚖️عضویت در کانال⚖️❥❥ঊ═─
🆔️ https://eitaa.com/JusticeInlaw
⭕️ تقبیل چیست؟
✅️ همانطور که در ماده ۶۳۷ ق.م.ا (جرایم ضد عفت و اخلاق عمومی)، نیز گفته شده، در صورت بوسیدن زن و مرد در انظار عمومی بدون عقد بودن آن ها با یکدیگر و یا برقراری رابطه جنسی و همبستر شدن با یکدیگر به 99 ضربه شلاق محکوم خواهند شد.
در رابطه با پاسخ این سوال که تقبیل چیست و یا معنی تقبیل چیست باید بگوییم در ایران و قانون جمهوری اسلامی ایران، تقبیل به معنای بوسیدن زن و مرد می باشد.
#تقبیل #رابطه_نامشروع
______________________________________
─═ঊ❥❥⚖️عضویت در کانال⚖️❥❥ঊ═─
🆔️ https://eitaa.com/JusticeInlaw
⭕️ در دادگاه، شهادت دورغ دادم و الان پشیمانم. آیا می تونم شهادت خودمو پس بگیرم؟
✅️ بله
#شهادت، قابل رجوع است و به صرف رجوع شاهد از شهادت خود، شهادت او بلااثر می گردد.
______________________________________
─═ঊ❥❥⚖️عضویت در کانال⚖️❥❥ঊ═─
🆔️ https://eitaa.com/JusticeInlaw
⭕️ در صورتی که نظر بازپرس در نوع اتهام با نظر دادستان مخالف باشد، تکلیف چیست؟
✅️ در هر مورد که دادستان با عقیده بازپرس مخالف باشد و بازپرس بر عقیده خود اصرار کند، پرونده برای حل اختلاف، به دادگاه صالح ارسال و طبق تصمیم دادگاه عمل میشود.
م ۲۶۹ ق.آ.د.ک
_______________________________________
─═ঊ❥❥⚖️عضویت در کانال⚖️❥❥ঊ═─
🆔️ https://eitaa.com/JusticeInlaw
⭕️ من به شوهرم شک دارم آیا میتونم پرینت مکالمات و پيامک های همسرم رو از مخابرات بگیرم؟
✅ طبق قانون جرائم رایانه ای، اپراتورهای تلفن همراه مکلفند که اطلاعات تماس و پیامک را تا ۶ ماه ذخیره کنند.
فقط پرینت مکالمات ۶ ماه اخیر و آن هم با طرح شکایت مثل رابطه نامشروع و با دستور مقام قضایی برای مرجع رسیدگی ارسال می شود.
❌️ بنابراین مخابرات، بدون دستور مقام قضایی، پرینت مکالمات همسر رو در اختیار شما قرار نمیدهد و بدانید به صرف شک داشتن به همسر، دلیلی برای دادگاه نمیشود که اقدام به اخذ پرینت تلفن همراه برای کسی کند.
#رابطه_نامشروع #پرینت_تلفن
________________________________________
─═ঊ❥❥⚖️عضویت در کانال⚖️❥❥ঊ═─
🆔️ https://eitaa.com/JusticeInlaw
⭕️ قانون لغو مالکیت اراضی شهری چیست؟
✅️ بدیهی است که اراضی که معطل مانده و مالک آن از آن اعراض نموده است، توسط مرجعی به عنوان متولی تصرف (سازمان زمین شهری)، به اشخاص واجد الشرایط محروم داده شود.
👈 در همین راستا در مورخ ۵۸/۴/۵ قانونی تحت عنوان قانون لغو مالکیت اراضی موات شهری و کیفیت عمران آن تصویب شد که مقرر داشت از آنجا که طبق موازین اسلام زمین موات ملک کسی شناخته نمی شود و در اختیار دولت اسلامی است و اسناد مالکیتی که در رژیم سابق نسبت به زمین های موات در داخل محدوده شهری یا خارج از آن صادر شده خلاف شرع و مصالح عامه بوده است،
بنابراین چنانچه در مهلت مقرر اقدام لازم را (نسبت به عمران و آبادانی زمین) به عمل نیاورند، هیچگونه اولویتی برای آنها منظور نخواهد شد و بلاعوض به تصرف دولت در خواهد آمد.
#اراضی #اراضی_شهری
__________________________________________
─═ঊ❥❥⚖️عضویت در کانال⚖️❥❥ঊ═─
🆔️ https://eitaa.com/JusticeInlaw
⭕️ رأی وحدت رویه شماره ۸۳۸ ـ ۱۴۰۲/۸/۱۶ هیأت عمومی دیوان عالی کشور
✅️ طبق ماده ۱۲۵ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲/۲/۱ مجازات شریک در جرم، مجازات فاعل مستقل تعیین شده است، اما مقنن در ماده ۱ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری مصوب ۱۳۶۷ با آوردن عبارت «پرداخت جزای نقدی معادل مالی که اخذ کرده است» در مقام وضع قاعده خاص برآمده و مجازات جزای نقدی شریک جرم را به طور نسبی به میزان مال اخذ شده مقرر نموده است. لذا با توجه به تفسیر مضیق قوانین کیفری در صورتی که کلاهبرداری با مشارکت دو یا چند نفر ارتکاب یافته باشد، جزای نقدی هر یک از شرکا به میزان مال مأخوذه توسط هر یک از آنان تعیین خواهد شد و صدور حکم بر محکومیت هر یک از شرکا به پرداخت جزای نقدی معادل کل مبلغ مورد کلاهبرداری، تعیین مجازات بیش از میزان مقرر قانونی است و در مواردی که میزان مال اخذ شده توسط هر یک از شرکا معلوم نباشد، مطابق «قاعده فقهی وزر» و «اصل شخصی بودن جرایم و مجازات ها»، میزان جزای نقدی به صورت مساوی بین شرکای جرم تقسیم خواهد شد. بنا به مراتب رأی شعبه ۳۱ دادگاه تجدید نظر استان فارس تا حدی که با این نظر انطباق دارد با اکثریت آراء صحیح و قانونی تشخیص داده می شود این رأی طبق ماده ۴۷۱ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ با اصلاحات و الحاقات بعدی، در موارد مشابه برای شعب دیوان عالی کشور، دادگاه ها و سایر مراجع اعم از قضایی و غیر آن لازم الاتباع است.
هیأت عمومی دیوان عالی کشور
______________________________________
─═ঊ❥❥⚖️عضویت در کانال⚖️❥❥ঊ═─
🆔️ https://eitaa.com/JusticeInlaw
⭕️ قاعده فقهی «وزر» چیست؟
✅️ این قاعده دلالت بر این دارد که اصل بر مسوولیت شخصی است.
حال در مواردی که اصولا مسوولیت در یک تعهد مالی خلاصه می گردد, مانند مسوولیت مدنی که بر ذمه فاعل فعل زیان بار, تعهد به جبران ضرر ایجاد می گردد، بر اصل شخصی بودن مسوولیت, استثنائاتی وارد شده و مسوولیت ناشی از عمل غیر مطرح گردیده است.
#قاعده_وزر #وزر
________________________________________
─═ঊ❥❥⚖️عضویت در کانال⚖️❥❥ঊ═─
🆔️ https://eitaa.com/JusticeInlaw
⭕️ قرار جلب به دادرسی چیست؟
✅️ قرار جلب به دادرسی، از انواع قرار نهایی در دادسرا است. قرار جلب به دادرسی، به این معناست که بازپرس یا دادیار پرونده، به این نتیجه رسیده است که متهمی که تحت تعقیبش بوده است، مجرم است.
🔹️پس از صدور قرار جلب به دادرسی، بازپرس یا دادیار، پرونده را به دادستان ارجاع می دهد تا کیفر خواست، صادر شود.
🔸️پس از طی شدن مراحل بالا، پرونده، برای رسیدگی های بعدی، صدور حکم مجازات و محاکمه مجرم، به دادگاه کیفری، ارسال می گردد.
🔹️قرار جلب به دادرسی، تنها قراری است که با صدور آن، پرونده، از یک مرحله به مرحله بعد منتقل می گردد.
🔸️در سایر انوع قرارهای نهایی دادسرا، ادامه تحقیقات، به دلیلی متوقف خواهد شد.
#قرار #قرار_جلب_به_دادرسی
________________________________________
─═ঊ❥❥⚖️عضویت در کانال⚖️❥❥ঊ═─
🆔️ https://eitaa.com/JusticeInlaw
⭕️ قرار منع تقیب چیست؟
✅️ به عنوان یک قرار نهایی دادسرا و پس از پایان تحقیقات، توسط بازپرس یا دادیار، صادر می شود. صدور این قرار، بر اساس قانون، به دو علت است؛
1️⃣ عملی از جانب متهم انجام گرفته، ولی آن عمل جرم نمی باشد.
2️⃣ دلایل کافی برای ارتکاب جرم، از ناحیه متهم وجود ندارد.
👈 صدور این قرار، به معنای بی گناهی متهم، می باشد.
🔹️ بنابراین، با صدور این قرار، رسیدگی متوقف می شود و به معنای پایان تحقیقات است.
🔸️این قرار، از جمله قرارهای قابل اعتراض است و مهلت اعتراض به آن برای افراد مقیم ایران، ده روز و افراد مقیم خارج از ایران، یک ماه، از تاریخ صدور ابلاغیه، می باشد.
#قرار #قرار_منع_تعقیب
________________________________________
─═ঊ❥❥⚖️عضویت در کانال⚖️❥❥ঊ═─
🆔️ https://eitaa.com/JusticeInlaw
⭕️ قرار موقوفی تعقیب چیست؟
✅️ یک نوع از انواع قرارهای نهایی دادسرا است که توسط بازپرس یا دادیار صادر می شود.
🔹️از جمله قرارهای قابل اعتراض کیفری، بر اساس ماده ۲۷۰ ق.آ.د.ک است.
🔸️صدور این قرار نهایی در دادسرا، به این معنی است که؛
👈 به یک دلیل نامرتبط با جرم، دیگر ادامه رسیدگی و تحقیقات مقدماتی، ممکن نیست.
🔹️صدور قرار موقوفی تعقیب، شامل مواردی نظیر؛
فوت متهم
شمول عفو
گذشت شاکی در جرایم قابل گذشت
نسخ مجازات قانونی
و سایر دلایلی که در م ۱۳ ق.آ.د.ک
بیان شده است، می باشد.
________________________________________
─═ঊ❥❥⚖️عضویت در کانال⚖️❥❥ঊ═─
🆔️ https://eitaa.com/JusticeInlaw
⭕️ اگر زوج، صغیر باشد، طلاق همسر وی توسط ولی یا قیم چه حکمی دارد ؟
۱. صحیح است
۲. باطل است
۳. با تصویب دادستان صحیح است
۴. توسط ولی صحیح است ولی توسط قیم باطل است
✅ به استناد ماده ۱۱۳۷ ق.م حکم مندرج در این ماده (طلاق زن مجنون دائمی توسط ولی او) منحصر به « مجنون دائمی» است و قابل تسری به «صغیر» نیست. بنابراین، ولی شخص صغیر نمی تواند همسر او را طلاق دهد.
#طلاق #صغیر ________________________________________
─═ঊ❥❥⚖️عضویت در کانال⚖️❥❥ঊ═─
🆔️ https://eitaa.com/JusticeInlaw